Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #25396 üzenetére
Es melyik a jobb?
A BMW vagy CXR200
Tegyük meg tetjeinket...Amúgy a BMWben sem érdemes tápkábelt cserélni
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
30 m2-es nappali / étkező kombóba keresnék az 50EX780-amhoz mondjuk br. 250k-ig valamilyen belépő hangrendszert. Nagyon kicsi tv-hez, több filmezéshez és némi konzolhoz, zenéhez (úgy a háttérben).
Kezdetben soundbar vonalon indultam el a méret miatt, de akkor láttam, hogy már hagyományos, fa dobozos hangfalszettekből is találni relatív "kompaktabb" méretű megoldásokat, így jutottam el most a Yamaha NS-PB150 5.1-es szetthez.Van esetleg tapasztalat, vélemény erről? Vagy ebben a méret kategóriában (sajnos fizikailag ennél nagyobb méretű, főleg álló frontsugárzók biztosan nem férnek el) erősítő nélkül 150k-ig milyen gyártót / modellt nézegessek még?
Ahogy látom ennek a mélye aktív, ez meghajtja a maradék 5 hangfalat, vagy kell hozzá egy erősítő?
Bocs, ebben zöldfülű vagyok.Köszönöm!
-
Quetz
őstag
válasz
Azért az még piszkálja a csőrömet, hogy a bmw-ben érzésre tartod be a 130-t (ahogy meghallod a különbséget a két tápkábel között) vagy a sebesség mérő műszerre támaszkodsz. Nekem mindkét esetben mérni kell, biztos már öregszem.
-
claire78
senior tag
válasz
Ekkora csalódást..
-
Quetz
őstag
válasz
Nemir Ombe #25387 üzenetére
Nincs igazad, mert a a BMW tudja, hogy rajongót a kapun túl várja a gumisa, és rögtön cserélik a linglongot egy Michelin Pilot Sport Cup 2-re. Ezért a BMW nem is rak jobb gumit az M sorozatra.
De tudok további párhuzamot is mondani, ahogy cambridge nem rak szoba korrekciót az új AVR-jeibe, úgy én sem zenét hallgatni ülök be a bömösbe. Muzsikáljon inkább a sorhatos
-
törölt tag
válasz
Nemir Ombe #25389 üzenetére
Igaz...
Dorian: Igen, de itt a komolyabn vasak gyári tápkebeleiről volt szó...
-
Dorian
félisten
Nem vicceljetek már!
Belépő mozierősítőnél mindennemű tápkábelre költött pénz = kidobott pénz. Semmit sem fog javulni ettől a hangminőség, belépő mozit meg nem az vesz aki szórni akarja értelmetlen dolgokra a pénzét. -
törölt tag
Személy szerint én még nem találkoztam olyan gyári kábellel aminek a lecserélése nem hozott volna változást, éppen ezért ki lehet jelenteni, hogy helytálló amit Nemir írt, és ez nem sznobizmus szerintem.
"Nem égetné magát"
A Marantz sem égette magát amikor belepakolt az UD7007-be egy gagyi fejet? Zárójelbe jegyzem meg, meg is halt nálam...
-
Nemir Ombe
addikt
Ha már BMW .... láttad már pl. (belsőleg) a BMW "prémium hifijét" (amiért elég súlyos felárat kérnek a szalonban) vagy pl. a motorban alkalmazott megoldásokat (pl. vezérlés), ami esetenként 5-10€ plusz költséggel még akár normális is lehetne a "gagyi" helyett ....
(.... sz@r gumit meg nem tehetnek rá, mert nem nézne ki túl jól, ha a "p@rasztgyerek" a szalonból kifele már ez első kanyarban eldobná az új X6-ot, de viszont az kit érdekel, ha a hifire csak odaírták, hogy "prémium" vagy hogy a vezérlés megadja magát 120e km-nél ....
zsoika:
"Igaza van Nemirnek: Nem szabad fórumokat olvasni"
Olvasni szabad, csak mindent megfogadni (és elhinni) nem ....
.... ha meg elégedett vagy a hanggal, akkor dölj hátra és élvezd ..... a fórumozást meg hagy meg "hobbinak" ....
(mellesleg: az aljzatcsere praktikusság szempontjából előnyös, de egyben a hangon is javíthat, mert így könnyebb a jobb kábelt beledugni....
)
-
zsoika
addikt
Szóval elméletileg a gyári IEC aljzat lecserélése(jobb minőségűre) is "javíthat" a hangon.
Srácok....ennek sohasem lesz vége.
Igaza van Nemirnek: Nem szabad fórumokat olvasni -
Quetz
őstag
Én máshogy gondolom. Ahogy a bmw sem ad linglong gumit az új autókhoz, úgy szerintem a prémium gyártók sem égetnék magukat gagyi tápkábelekkel, ha azok nem felelnek meg műszakilag. Amiről te beszélsz Béci, az pusztán sznobizmus. Rengeteg területen megnyilvánul, miért a zenehallgatás lenne kivétel.
Csupán érdekesség, hogy az SVS alapítója mit gondol a témáról. Persze ezt is meg lehet magyarázni, végül is csak hangfalakat tervez évtizedek óta, mit ért ő ehhez. -
BBéci
legenda
válasz
zsoika #25381 üzenetére
Akkor csesznék el, ha valami jobb minőségűt forrasztanának, csavaroznának a készülékbe. Honnan tudhatnák, hogy az illik majd a későbbi rendszerbe, ahová kerül az erősítő, lejátszó? Ugyanezért nem adnak a hangdobozokhoz sem kábelt.
És itt jön a Neked szóló figyelmeztetés: ha kipróbálás nélkül fixre beépítesz egy kábelt az erősítődbe, az is lehet kidobott pénz, elfecsérelt idő.
Miért kellene visszaállítani az eredeti állapotot? Értéknövelő az IEC dugó, pláne akkor, ha nem a leggagyibbat teszed bele. -
BBéci
legenda
A "nagynevű, prémium gyártók" tisztában vannak azzal, hogy a termékeiket megvásárlók félreteszik, kidobják a mellékelt tápkábelt és választanak a saját rendszerükhöz, ízlésükhöz illőt. Semmi értelme nem lenne valami drágábbat adni mellé, mert nem tudhatják előre, meg fog-e felelni a készülék későbbi tulajdonosának. Tehát kidobott pénz lenne.
-
zsoika
addikt
Ezen agyalok én is! Van egy csomó marketing duma az erősítők kialakításánál, újratervezésénél ez+az mennyivel jobb és az a hangra majd milyen jó lesz ...és egy egyszerű kábellel elcseszik az egészet. Nekem ez nem áll össze.
BBéci: Köszi Én is meg tudom csinálni a kivezetést(erős és gyengeáramú képesítésem is van),de inkább arra gondoltam hogy direktbe ráforrasztom....mint ahogy most is van ,csak dugvillát rakok a másik végére.
Így megspórolok 2 csatlakozót és egy csatlakozás miatti kontaktot. Kivenném a gyári tömszelencét és azt egyedivel kell pótolnom, ez okozza majd a legnagyobb nehézséget. Igazából át is fúrhatnám azt nagyobbra, hogy a kábel átférjen, de akkor eladásnál nem tudnám visszaállítani az eredeti állapotot.
Sajnos szét kell hozzá szednem az erősítőt ...ahhoz meg ki kell kötni mindent és nem akaródzik.(#25383) BBéci : Bakker ...igaz.
-
Nemir Ombe
addikt
Csak gondolj bele (mint már sokszor írtam) egy AVR (de lehet bármi más is akár) bolti árából leveszed a 27% ÁFÁ-t, az (átlag) 20-30% kisker és 10-20% nagyker árrést, további 10%-ot csomagolásra/szállításra/logisztikára, a maradékból lejön még a cég haszna, a munkások bére + ezutáni járulékok és "rezsiköltségek" (/db bontásban) és liszensz/jogdíjak az alkalmazott nem saját technológiák (szintén /db bontásban).... ha mindezeket levontad, akkor kb. a maradékból kell kihozni "fizikálisan" az adott terméket .... így már nem is akkora csoda, hogy miért próbálnak a gyártók akár további "1 centet" is megspórolni egy -
egy terméken .... -
Quetz
őstag
Ha a nagynevű prémium gyártók is a legegyszerűbb kábelt (ami kézbe vehető és azonnal látszik ha dzsunka termék) adják a készülékhez, akkor mi minden spórolnak le a belsőn, ami el is van rejtve az ember szeme elől. A logika azt diktálja, ha a kábelen spórolnak, akkor mindenen spóroljanak. Vagy mondjuk az arcam már prémium kábelt ad a készülék mellé?
-
BBéci
legenda
válasz
#98221312 #25339 üzenetére
Lehet gyorsan váltogatva hasonlítani a tápkábeleket, de akkor semmi esetre sem erősítőbe, hanem CD-játszóba dugdosva. Forráskészülékben kisebb szokott lenni a hatás, viszont egyértelműbben prezentálható, mert az erősítők tápegységének kondenzátorai beleszólnak a hangba.
A müncheni High End-en és hasonló rendezvényeken is (szinte) mindig lejátszóval demózzák a tápkábelek hatását. -
BBéci
legenda
válasz
zsoika #25357 üzenetére
A lehető legkomolyabban mondta, mivel pontosan az a helyzet. Kötelező a készülék mellé kábelt csomagolni, ezért a legolcsóbbat, legegyszerűbbet adják.
Simán, könnyedén be lehet építeni az erősítődbe egy IEC aljzatot. Némelyik műhelyben, szervizben vállalják a kivitelezését.
-
hash99
senior tag
válasz
johnywalker #25372 üzenetére
Tudom hogy más színű de van különbség a kábelben? Össz - visz annyira kell hogy beállítsam az avr-t csak a menüjéhez rá kell kötnöm egy kijelzőt. Szóval egyszeri alakalom lesz és csak egy menürendszer kellene megjelenítenie. A kérdés inkább az hogy a kompozit kábel is képes erre komponens bemenetre kötve.
-
hash99
senior tag
Előre is elnézést a nagyon hülye kérdésért nézzétek el nekem.
Komponens és kompozit kábel között van lényeges eltérés? Úgy értem komponens be és ki menetet szeretnék összekötni tv és avr között viszont csak kompozit kábelem van itthon. Működhet azzal is vagy mindenképp komponens kábel kell?
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Előre leszögezném, hogy teljes mértékben tudatlan vagyok ebben a témában
Jó pár évvel ezelőtt vásároltam egy Samsung HT-D455 "házimozi rendszert".
A DVD lejátszó része megadta magát, nem olvas be semmit.
Ezen felbuzdulva, elgondolkodtam egy cserén/fejlesztésen.Valami olyasmire lenne szükségem amin van:
wifi, USB csatlakozás, képes kezelni külső merevlemezeket,
Blu-rayre nincs szükségem, csak Audio CD-k lejátszására kell
az 5.1-es hangfal szettet úgy gondoltam érdemes lenne megtartani
esetleg + vásárolnék valami combosabb hangfalakat kisebb házibulik és zene hallgatáshoz.
Alapvetően úgy gondolom nincsenek óriási elvárásaim, így nem is nagyon szeretnék 100 ezer Ft főlé menni.(Esetleg egyszerűbb megoldás számomra ezt megjavíttatni és vásárolni egy független Hi-fit?)
Nem tudom mennyire szórtam tele blődségekkel számotokra,
előre is elnézést, ha pedig rossz helyre tévedtem szóljatok! -
zsoika
addikt
Agyaltam egy kicsit ezen a kábel témán és bizony meglesve a gyári fingedli kábelem úgy döntöttem hogy lecserélem, de nem lesz egyszerű ...mivel 2eres forrasztott kivitelű.
Itt Bcsabán egy vill.szer boltban a Conradtól ingyen lehozzák a LAPP ÖLFLEX® CLASSIC 110 CY 3 G kábelt csak félek hogy 3x1.50 mm² is alig fog bemenni.
Dugóból meg kénytelen leszek laposat választani mert az ilyen nem hiszem hogy elfér.
Kicsit még keresgélek.... árnyékolt 2x1,5 mm2 lapos kábelek és lapos dugók után. Szerintem szétnézek kint apámnál , hátha találok régi igazi réz dugót.
Aki használható infóval bír, kérem ne tartsa magában. -
hcs57
addikt
Örömmel venném, ha valaki(k) itt Debrecenben vakteszten ezt a kábel cserés tesztet nekem prezentálnák... sajnos nincs arra anyagi lehetőségem, hogy megvegyek ennyi kábelt, s végig teszteljem.
-
zsoika
addikt
Szia!
"90% filmek/sorozatok es 5% zene hallgatasara lenne hasznalva" És a maradék 5%?Akkor most vételi szándék vezérelt ide és azért jöttél hogy megtudd mit ajánlunk?szerk: "Erosito vasarlashoz kernek segitseget toletek. " Ez elkerülte a figyelmemet.
Min. Onkyo TX-NR 646 ha a márkánál maradnál. -
szasanyi
félisten
válasz
#98221312 #25356 üzenetére
Ez így már korrekt, de teljesen pontos akkor lenne ha leírnád milyen AVR + hangfal és milyen típusú kábel az amivel a tapasztalatot szerezted. Én biztos, és talán más is kíváncsi rá hiszen annak már van konkrét információ tartalma. A szubjektivitást persze így sem lehet kizárni, de ez érthető és mindenki számára kalkulálható.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Erosito vasarlashoz kernek segitseget toletek. A jelenlegi setup:
Onkyo TX-NR609, Monitor Audio Bronze BX-5, center, BX-1, melylada meg nincs.Igazabol semmi gondom nincs vele, csak szuksegem lenne HDMI-ARC-ra, illetve egy masodik HDMI kimenetre, valamint az sem lenne hatrany ha dekodolni tudna a legujabb audio szabvanyokat.
90% filmek/sorozatok es 5% zene hallgatasara lenne hasznalva.Elore is koszi a segitseget!
-
zsoika
addikt
válasz
Nemir Ombe #25351 üzenetére
".... a gyártóknál meg mindenben (kábelekben is) csak annyi a "cél", hogy az adott használatra minimálisan (és a lehető legolcsóbban) megfeleljenek .... semmi több .... tehát ha meg nem ráz, az áramot vezeti és ennyi elég is .... "
Ezt nem mondod komolyan?!Tehát itt a topikban "mindenki" tudja vagy annak véli a kábelek fontosságát és a nagy neves gyártók egytől-egyig ezt figyelmen kívül hagyják...kategóriától függetlenül? Hogy is van ez?
-
törölt tag
válasz
szasanyi #25355 üzenetére
Amit leírtál teljesen helytálló, és hasznos... sőt biztos vagyok benne, hogy segítettél azoknak akiket hasonló kérdés foglakoztat. Mivel ez az egész az én élménybeszámolómból indul ki ezért annyit fűzök hozzá, hogy a kábelek pozitív hatása az én személyes "élményem" volt, és senkit soha nem sarkalltam ennek követésére. Döntse el mindenki maga, hogy mire költ, avagy mennyire tartja reálisnak a véleményem, ami egy a sok közül..
-
szasanyi
félisten
válasz
Lacielvtárs #25353 üzenetére
Az ésszerűség "napirendi pont" kell, hogy legyen ami csak két körülmény esetében nem állja meg a helyét:
1. ha vkinek nyilvánvaló probléma van a belátási képességével és/vagy értékrendjével (ez probléma, de csak az övé és mást nem érint)
2. olyan anyagi hátérel rendelkezik ami alapján nem szükséges az ésszerűség kérdésével foglalkoznia (ez meg egy nagyon kellemes helyzet, de sajnos ez is csak az övé)
Nem vitának szántam a postjaimat de fel akartam hívni a figyelmet arra, hogy lehetőleg ne vezethessen félre vagy ne téveszthessen meg senkit egy fél-, vagy pontatlan információt közlő hozzászólás továbbá a belépő szinttel kapcsolatos infók és tapasztalatok legyen többségben, ha már a belépő szintű házimozi topikban vagyunk.
Úgy gondolom, hogy ennek mindenki részéről érthető és akceptálható kérésnek kell(ene) lennie.. És ezzel be is fejeztem, nem írok ezzel kapcsolatos több OFF tartalmú postokat. -
törölt tag
válasz
szasanyi #25352 üzenetére
Jesszus ember min hergeled ennyire magad??
eszem ágában sem volt senki anyagi helyzetét, pláne meg a tiédet megítélni/bírálni csak arra értettem, hogy sajnos annyira el vannak szállva a hazai árak, hogy ez nem feltétlenül a korlátozott anyagiakkal rendelkezők sportja.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
szasanyi #25352 üzenetére
szerintem ez a hobbi, pont nem az ésszerűségről és költséghatékonyságról szól
szép hobbi, én is imádom, de azért hogy kinek mi a fontos és mire mennyit költ, az szerintem nem ennek a topiknak a témája...
kár is erről "vitatkozni" hogy kinek mi mennyit ér meg...
az meg hogy szerinted felesleges, más szerint meg nem felesleges, az is erősen szubjektív -
szasanyi
félisten
válasz
#98221312 #25350 üzenetére
Te kinek a pénzét költöd, nem a szomszédét ugye? Vagy annyi van, hogy számolatlanul áll és nem kell gondolkodni, mérlegelni? Mert ha így van akkor te nagyon örvendezz mert rendkívül kellemes helyzetben vagy!
A többségnek van családja, előbbre való prioritásai ami mellett nem áll olyan vastag buxa ami alapján megengedheti magának, hogy hülye legyen.
De nyugodj meg, nem kell sajnálnod mert amire az ésszerűség keretein belül szükségem, igényem van arra tudok áldozni és meg is vásárolom. És mint mondtam: a hobbi nem mindenkinek azonos az ésszerűtlen, esetleg eszetlen költekezéssel. Még ha van eléga pénz, akkor sem.Nemir Ombe: nyilván egyénfüggő ez nem vitás, ezért mondtam azt amit. Én amolyan jó átlagosnak tartom magam e téren, ráadásul a fiam villamosmérnök szóval nálunk nem okozna problémát a kivitelezés. Viszont ismerek nem egy olyan embert aki kis túlzással izzócseréhez is villanyszerelőt hív (de egy kapcsolót már tuti nem tud kicserélni). Én elsősorban a hasonlókra meg azokra gondoltam akik megkérdezik melyik kábelt, hogyan, hova kell dugni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
szasanyi #25349 üzenetére
"Nem mindenkinek van megfelelő képzettsége és felszerelése vagy akár affinitása ahhoz, hogy egy ilyen kábelt saját maga megfelelően elkészítsen"
Azért annyit feltételeztem, hogy egy "férfiember" egy kábelt meg tud blankolni és egy - egy (csavarozható) dugót a két végére fel tud tenni .... de ha ez túlzott elvárás/feltételezés volt részemről, akkor természetesen én kérek elnézést ....
.... a gyártóknál meg mindenben (kábelekben is) csak annyi a "cél", hogy az adott használatra minimálisan (és a lehető legolcsóbban) megfeleljenek .... semmi több .... tehát ha meg nem ráz, az áramot vezeti és ennyi elég is ....
-
szasanyi
félisten
válasz
zsoika #25345 üzenetére
Egy érett, felnőtt gondolkodású ember el tudja dönteni ,hogy neki erre szüksége van vagy nincs. - ha nem ért hozzá - ami elég valószínű, ha ezt a topikot olvassa akár úgy is, hogy csak infóért jön és esetleg nem is ír a topikba - ez pont nem így van.
És mivel nem ért hozzá de itt olvassa, hogy a hozzáértő, tapasztalattal rendelkező "szakik" állítása szerint jobb lesz a a rendszer hangja a drága tápkábeltől, akkor ő is megveszi. Emiatt, és nem amiatt mert ostoba vagy diszleksziás és nem megy az értelmező olvasás.Nemir Ombe: ezzel is részben tudok egyetérteni. Nem mindenkinek van megfelelő képzettsége és felszerelése vagy akár affinitása ahhoz, hogy egy ilyen kábelt saját maga megfelelően elkészítsen. Nyilván ha megy, akkor jó lehet egyébként drágább lehet a leves mint a hús.
Az is igaz, hogy a tesztek ált. szponzorátak és/vagy más szempontból árnyaltak tehát nem kell készpénznek venni az ott leírtak (főleg nem általánosságú érvényként kezelni) és rohanni a boltba. Persze ha elég vastag a buxa lehet fölösleges vásárlgatni ilyesmit is mert miért ne, de azért nem ez az általános. Főleg nem azoknál akik belépő szintű rendszert terveznek vagy használnak.
De azért azt sem hiszem, hogy a házimozi erősítőhöz olyan gyenge minőségű a gyári tápkábel amit nem lehet biztonságos és megbízható módon használni, esetleg rontja az AVR képességeit. És itt ugye a belépő szintről, esetleg alsó-középkategóriáról beszélünk (ahol a kialakítása miatt gyakran nem is cserélhető a tápkábel). -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Dorian #25344 üzenetére
Én meg pl. azt jelentem ki "egyértelműen", hogy ez inkább készülék/tipus/gyártó függő (is) .... volt nálam felsőkategóriás AVR, ahol a tápkábel csere után is "placebohatáron" belül volt a változás és volt alsókategóriás is, ahol viszont teljesen halható különbség volt .... szóval; ez a téma "vitaalapnak" tök jó, de akit érdekel, az inkább próbálja ki, mint csak olvasson róla ....
-
válasz
oettinger01 #25198 üzenetére
Az egy nagyon jó erősítő, 3D nincs, de nagyon jó mozit csinál.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
szasanyi #25343 üzenetére
Csak halványan megjegyezném, hogy: azért egy belépő (vagy ahhoz közeli) rendszer is megérdemel egy normális tápkábelt a "abizonytalanminőségügyárikínainullahetvenötösvagyrézvagynempécékábel" helyett (amennyiben bontás nélkül cserélhető) .... és például: (nem reklámnak szánom) de, Bals dugókkal egy Lapp Ölflex tápkábel kb. 5e Ft-ból már összerakható, ami ha másra nem is, de a "tudat megnyugtatására" pont elég .... ha meg hangban is hoz változást, akkor meg "főnyeremény" .... és ez az összeg azért egy belépő rendszernél is vállalható .... nem kell/érdemes mindig a "tesztekben" magasztalt többtízezres kábelekben gondolkodni azonnal ....
-
zsoika
addikt
válasz
szasanyi #25343 üzenetére
+1
Én értelek ...ha ez megnyugtat és maximálisan egyet is értek veled!?
DE! Szerintem attól,hogy v.ki leírja a tapasztalatát kábelekkel kapcsolatban még nem lesz igényem egy jobb kábelre...legalábbis nekem. Én tökéletesen elégedett vagyok a mostani rendszerem hangjával és soha nem éreztem azt, amikor sokkal jobb rendszerekről olvasok itt, hogy vásárlásra ösztönöz. Egy érett, felnőtt gondolkodású ember el tudja dönteni ,hogy neki erre szüksége van vagy nincs. Olvasni tudni kell a sorok közt és mögött is...ha v.ki erre nem képes akkor azt csak sajnálni tudom. -
szasanyi
félisten
A kommented alapján úgy tűnik te sem értetted meg teljesen a mondanivalóm célját. Nekem az nem fáj, és természetesen mindenki azt csinál amit akar (ráadásul bárki hülyesége csak neki fájhat, szóval nekem akkor sem fáj).
De nem is korrekt senki részéről fölösleges kiadásra ösztönözni bákit, viszont esetenként olyan félinformációk hangzanak el itt amik alapján abszolút sanszos. A mesterségesen generált igényekról nem beszélve, ami néha olyan mértékű amiért lassan ellenszolgáltatás jár.
Nem mindenki tud vagy akar megvenni pölö egy említett 25k-s tápkábelt ami - azon kívül, hogy tudja ott van készüléke mögött - semmi mást nem csinál. Ti. a hobbi nem mindenki számára egyenlő az eszetlenséggel vagy ha ez túlzott és/vagy durva megfogalmazása a lényegnek akkor mondjuk úgy, hogy az ésszerűtlen költekezéssel.
A lényeg, hogy pontosabb információk kellenének a "szakiktól", hogy a belépő szinten mozgók számára is nyilvánvaló legyen minek, hol, milyen kategóriában van helye esetleg csak vagylagos, erősen körülményektől és/vagy komponensektől függő hatása lesz. Ez elvileg egyfajta szakmai topik ahol szvsz ez elvárható.
Bár azt továbbra sem értem, hogy ha van haladó szintű házimozi topik akkor a sok, tartalma szerint oda való post miért rendre itt jelenik meg? Itt már a belépő szinttel kapcsolatos tapasztalatok és információk vannak háttérben holott ez még mindig a belépő szintű topik.
Lehet, hogy valami miatt nem tetszik amit mondok de bízom benne, hogy nyelvtanilag helyes és megfogalmazását tekintve érthető.Jigsaw04 (#25339) - ha bizonyos időközönként nem cseréled ki a kábeleket (nyilván nem 10 percenként) mégis hogyan hasonlítod össze a hangzást, és hogyan ítéled meg van-e változás?
Még azt sem hiszem, hogy komolyabb rendszereknél is akkora mértékű és olyan nyilvánvaló a változás ami rögtön és egyértelműen érzékelhető szükségtelenné téve a hosszabbhallgatózást és a kábelek cseréjét. Még tesztekben is többnyire árnyalt, szofisztikált véleményeket írnak le.
-
Dorian
félisten
Szűk a látókör, ez nem ilyen egyszerű. (Pont ugyanúgy, mint aki a kábelek hangját csupán a vezetőképesség- kapacitás-induktivitás szentháromságból akarja levezetni)
A kábelek hangjának bizonyos jellemzőit igen, lehet mérni frekvencia-hangnyomás diagramon, de a kapott hangminőséget messze nem csak a frekvenciafüggő hangnyomás határozza meg, hanem pl. a jel idő és sebességbeli lefutása, paraméterei, stb. Ezek pedig nem igazán mérhetőek.
A másik, hogy amit hall az ember, az sok tényező eredője, nehéz mérésre átfordítani. Pl. vegyünk egy nagyon egyszerű dolgot: úgy halljuk, hogy sok a magas. Ez lehet azért, mert sok a magas
de lehet mert kevés a mély, vagy nagy a magasak torzítása (ez önmagában egy csomó fajta dolgot jelent és sok oka lehet), vagy az akusztika számtalan oka miatt, stb...
-
törölt tag
"Az sem mindegy, hogy milyen lejátszóval, milyen műsoranyaggal (akusztikus zene FLAC-ban, vagy akciófilmek), tesztelted a kábeleket."
Pontosan ezt akartam írni én is..
Arról nem beszélve, hogy ezt a ki-be húzogatás tesztelést soha nem értettem, mivel gyakran tapasztaltam, hogy forrásfüggő, hogy milyen mértékben mutatkozik meg változás. Én mindig hosszabb ideig napokig, hetekig tesztelek egy kábelt. A tápkábelnél még olyat is olvastam, hogy "meg kell nyugodjon, be kell illeszkednie a rendszerbe, amihez napok kellenek...
-
SVLaller
senior tag
igazad van, tényleg nem próbáltam végig 5 féle méregdrága kábelt. megvettem a HQ Elektronikánál a 2x4mm2 réz hangfalkábelt, igaz az sem volt olcsó. de szuper a belépő erősítőmmel és hangfalszettemmel. olyannyira hogy még mindig álmélkodva hallgatom hogy milyen szépen szól, pedig még csak most lehet nagyjából bejáratva
de igazából nem is értem, van arra bizonyíték hogy a "tapasztalat" és a kábelek fizikai jellemzői ellent mondanak egymásnak?
-
BBéci
legenda
válasz
szasanyi #25322 üzenetére
"nem feltétlenül fog előnyt jelenteni viszont kiadást biztosan"
Na és, miért fáj Neked, ha valaki áldoz a hobbijára?Jól tetted, hogy kipróbáltál tápkábeleket, így végre rendelkezel saját tapasztalattal. Viszont nem kellene téves és messzemenő következtetéseket levonni belőle!
Nálam a tápkábeleknek és elosztóknak az átlagosnál sokkal kisebb a hatása, mert tiszta a bejövő áram. Ugyanazt a kábelt és tápkondicionálót elvittem kipróbálásra Gazdagrétre, 10 emeletes házak egyikébe és mindenkinek leesett az álla, akkora javulást okoztak. Igaz, nem házimozi, hanem sztereó rendszeren, ami nem került többe 250000 forintnál.
Az sem mindegy, hogy milyen lejátszóval, milyen műsoranyaggal (akusztikus zene FLAC-ban, vagy akciófilmek), tesztelted a kábeleket. -
dealerman
aktív tag
Sziasztok
Rövidre veszem ..............
Pl: egy Sony BDV-E2100 5.1 ,optikai kábellel csatlakoztatva 2 csatornás hangforrással is megtudja lőni,mind a 6 csatornát ? (optikai kábel)Nézzétek el nekem,de leragadtam az RCA csatiknál
szóval sztereóból csinálunk 5.1-et ?
Ez lenne a fő szempont az új TV tulajnál,mivel a régebbi plazmáján analóg hangrendszerrel ez működött
-
törölt tag
-
claire78
senior tag
Dunkirk-hoz nem készült Atmos hang?
DTS-HD 5.1 a legjobb hang, amit találtam.
-
szasanyi
félisten
válasz
#98221312 #25326 üzenetére
Bár van smiley a zárójeles megjegyzés végén, sajnálom ha neked csak ennyi a konzekvencia a postom olvastával.
De ha már ezt kiemelted...Itt a PH!-n egyik topikban sem szívlelik ha renszeresen bemennek a magasabb teljesítmény kategóriába sorolt, jóval drágább hw-ekkel villogni, hasonlítgani (érzékeltetés képpen pölö a GTX1060 topikba, hogy az ő GTX1080-a hány FPS-vel tud többet, meg mennyivel magasabb pontszámot ér el a benchmarkban). Itt is hasonló helyzet folyik ezért írtam le, DE nem konkrétan neked címeztem, és nem is a te postodra válaszotam szóval duplán fölösleges a sértődöttséged. Inkább el kéne gondolkozni azon - nem csak neked -, hogy tényleg van-e valami igazság abban amit írtam.
-
Quetz
őstag
válasz
Sokat töprengtem azon, hogy jelenik az meg, hogy a kábel nem ront a hangon. Hisz a kábelen nem hang megy át, hanem feszültség szint változások jelennek meg rajta. Hogyan lehetne ezt mérni, ábrázolni? Valószínűleg oszcilloszkóppal vagy például egy frekvencia - hangnyomás diagramon. Mit csinál egy rossz kábel, mondjuk X dB beszakadást produkál egy frekvencia tartományban. Mit csinál egy "jó" kábel? ugyanazt a beszakadást, csak kisebbet (az optimális kábel pedig zéró eltérést). Honnan ismerős ez nekem... számomra ez olyan mintha a kábel egy hardveres equalizerként működik. Innentől a legfontosabb kérdés, mekkora hangnyomásbeli eltérést kell okoznia a kábelnek, hogy hallható legyen?
Közben találtam is egy mérést, ahol a tesztelő pont azt csinálja amit fentebb írtam. A végén viccből egy üres műanyag dobozt rakott a hangfal tetejére, ami mérhető és hallható változást produkált a hangban. A tanulság tehát, hogy ne engedjetek a sötét oldal erejének, és vegyétek le a cserepes növényt a hangfalról.
-
törölt tag
válasz
"Mert jó dicsekedni" Gratulálok, ha ezt szűrted le, egyébként meg tisztán leírtam, hogy nem belépő szint, éppen ezért senkit nem vezettem félre. Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy úgy összességében beszéltem a kábelezés jótékony hatásáról, mert ugye hangfal, és sub kábel csere is volt. Egy szóval sem említettem, hogy önmagában a tápkábel csodát tett.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #25323 üzenetére
Ohhh, igaz is, mert amelyik nem nyer, mennie kell
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lacielvtárs #25321 üzenetére
Beszámoló ....?? .... egyszerűbb, hogy amelyik hétfőn fenn lesz az "aprókon", na az nem győzött ....
-
szasanyi
félisten
Ezzel a kábel témával kapcsolatban szeretnék 2 fontos észrevételt tenni:
1. A legfontosabb, hogy itt meg kellene különbözttni a hangfalkábeleket és a tápkábeleket. Én személyesen két,
korábban már említett típusú tápkábelt is teszteltem - órákon keresztül, cserélgetve a gyári kábelével egy Denon AVR-X1300W + Castle Knight 2 szettel - és magabiztosan kijelenthetem: a hangzás szempontjából semmit sem jelent. Ez valszeg általánosságban igaz a belépő szintre, kvázi olyan több tízezer forintos kiadás ami itt finoman fogalmazva is elkerülhető. Ezzel ellentétben a hangfalkábelek között már valóban lehet (sőt, van) hallható különbség belépő szinten is amit magam is megtapasztaltam.2. Ez még mindig a belépő szintű házimozi topik tehát illő lenne ezt figyelembe venni, és az annak megfelő topikba írni a közép-, vagy magasabb szintű czuccokkal való tapasztalatokat. De ha mégis ide (mert jó dicsekedni
) akkor legalább megadni a magasabb kategóriába sorolható rendszer összetételét mivel ott egy állítás, tapasztalat itt a belépő szinten csak részben vagy még úgy sem igaz (lásd: tápkábel).
Ezeket azért tartom fontosak, mert ilyen jellegű kiegészítő informácik nélkül fals következtetést lehet levonni ami félrevezető. És igye lehetnek olyanok, akik az itteni "szakik" állításait fentartások nélkül, készpénznek vehetik ami a fentiek miatt nem feltétlenül fog előnyt jelenteni viszont kiadást biztosan.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #25320 üzenetére
majd beszámolót kérünk szépen
Azokon nem segít sem a gyári, sem a nem gyári tápkábel -
-
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #25313 üzenetére
Érdekes, hogy akárhányszor feltettem ezt a kérdést, az esetek zömében mindig kínos csönd lett a végeredmény, mert ugye pénzt, időt, fáradtságok nem szokás beleölni tapasztalatszerzés céljából. Egyszerűbb mindenféle szakzsargonnal érvelni...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
SVLaller #25312 üzenetére
Akkor az is teljesen kizárt, hogy pl. az adott erősítő villásdugóját a konnektorból kihúzva, majd 180°-ot fordítva rajta visszadugva, más legyen a hang, mint előtte .... ?? .... mert ugye ez egy "áramkör", aminek mindössze annyi a lényege, hogy az "egyik oldalon" a fázishoz, a "másikon" meg a 0-hoz csatlakozzon ....
.... de akit érdekel, az kipróbálhatja a fenti "trükköt", tök ingyen van ....
-
SVLaller
senior tag
-
zsoika
addikt
válasz
SVLaller #25312 üzenetére
Csak arra tudok gondolni, hogy a jófajta tápkábelt is többszörösen árnyékolják ezért van hatással a kapott hangra ...nem javít rajta, hanem nem ront.
Szóval hiába az a sok km vezeték a vill.hálózatban csak az erősítőt tápláló van közvetlenül a hsz és egyéb kábelek közvetlen közelében...tehát igen csak ez a 1 , 1.5m kábel számít.
Gondolom Én...más magyarázatot én sem tudok.Stehe: Filmet nem tud lejátszani csak zenei filet
-
-
SVLaller
senior tag
válasz
Dorian #25308 üzenetére
a hangfal kábelek még ok, a minél kisebb induktivitású, ellenállású kábel a jobb.
de a 230V tápkábelek hatását sosem fogjátok beadni nekem mint elektronikához kicsit értő embernek.
egy vaktesztet azért tényleg megnéznék. kizárt hogy a több 100m/ km hosszú elektromos hálózat utolsó 1,5m-ét kicseréled és az hallható különbséget okoz. mi lesz a következő? kicserélte az áramszolgáltató a fogyasztásmérőt és jaj mennyivel jobban/szarabbul szól az erősítő? -
I'am Dony
őstag
válasz
z123456789 #25299 üzenetére
Azt gondolom, hogy inkább TV-t (!) vásárolj mint mindent egyben, ha szűkösebb a keret. Az alsóbb kat. TV-k lejátszója amúgy sem ér 1 Ft.-t sem (meg sok drágábbé sem...), az android akadozik, légegér nélkül pedig kínlódás használni. Viszont már 10-30 közötti összegért az igényeidhez illő lejátszót (TV box) tudsz venni, ami szinte bármelyik TV gyárijánál jobb lesz. Fut rajta az android is ha nagyon az kell, de ez már egy másik topik: [link]
-
sinci01
aktív tag
Apaaa, kezdődik...
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming OLED TV!
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Felsőkategóriás projektor eladó - Optoma Cinemax P2
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest