Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Gaming notebook topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Alaplap-proci probléma
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Steady74 #27199 üzenetére
Ha nem fizetnének ilyesmiért, hogy terjedne a termékük? Nem az a baj amúgy, ha hasonlítgatnak, hanem hogy beméretlenül teszik ezt, mert így simán lehet, hogy másik szobában teljesen más rendszerek tetszenének nekik. Léteznek objektív tesztek is hallás alapján, például ha beszélgettél már a színészekkel, így össze tudod vetni a hangjukat az igazival. Az viszont valóban nem jó, hogy "megnéztem ezt a random filmet, és tetszett, hogy mittudomén, jók voltak a mélyei". És ha más keverte volna?
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Steady74
addikt
válasz Lacielvtárs #27190 üzenetére
Nem tesztel, csak kipróbál, meghallgat. A tesztelés az lenne, hogy az erősítő képes-e a gyártó által megadott teljesítményt leadni,stb. Ezzel az egésszel a baj, hogy az emberek füle és ízlése, valamint azok a körülmények, ahogy otthon hallgatják a komponenseket totál eltérő, így bármire azt mondani, hogy ajánlott, vagy jó, vagy szar tiszta felesleges és hülyeség szerintem, mert lehet az én fülemhez/igényeimhez meg pont jó. Emiatt nem érem fel ésszel, hogy ezért vannak cégek, akik még fizetnek is. Szerintem ehhez a munkához nem kell más, mint jól és szabatosan kell tudni fogalmazni. Nem Béci ellen vagy megbántására írom ezt, hanem az egész "hifi-hm-tesztelésre", erre az iparágra gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Ők sem a GAMF-ra, vagy a Kandóra jártak...
Azonos jelátvitelű sebességre tervezet és gyártott kábelnél nincs eltérés digitális átvitel esetén.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
BBéci
legenda
Pár éve rendszeresen, hónapokon keresztül pampogott itt két fórumtárs, hogy nem lehet különbség digitális kábelek között. Aztán részt vettek egy összehasonlításon, megvilágosodtak és itt nyilvánosan elismerték, hogy tévedtek.
Kívánom, hogy legyen részed ahhoz hasonló élményben!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Hétalvó vette. Semmi különbség nem volt, hiába néztem akármeddig, viszont beállítottam neki helyesen a MadVR-t, amitől rengeteg részlet került elő, de ezeket meg ő nem látta. Na ilyenkor mi van?
Amúgy meg a gagyizásod a létező legrosszabb érv, ugyanis pont a gagyi termékek között van brutális különbség, mert egyáltalán nem terveznek a valós hangzás irányába menni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #27192 üzenetére
Korábban a legolcsóbb KáCsa-féle HDMI kábelével megegyező képet tettél be, arra írtad, hogy csak nem lehet rossz, ha a Christie mellékelte a készülékéhez.
A DeLock nulla, gagyi, hulladék, azt felesleges tesztelésnek alávetni.
Tényleg elmehetnél valakihez, akinek normális rendszere van és leesne az állad a csodálkozástól. Viszont erősen csekély lehet azoknak a száma, akik vennék a fáradságot egy totál hitetlen győzködésére.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hcs57
addikt
Sajnos van... aki a szakújságíró" véleményét olvassa, hogy jobb, és elhiszi.
Ha lenne fogalmad a digitális jelátvitelről, ahogy beismerted, hogy nincs, akkor nem írnál ilyen bődületes marhaságokat.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
VoidXs
Topikgazda
Áll mögötte gyakorlati tapasztalat, sokkal komolyabb rendszerekkel, mint amihez te egyáltalán hozzáférhetsz, egészen olyan szintig, ahol csak a HDMI interfész volt 3.2 millió forint. Ugyanabból csak DeLock 2 és 10 méteres HDMI-t hasonlítottam össze egy Christie 2215-ön és a hasonló árszabású Crown + JBL hangrendszeren, a különbség tapasztalhatóan és mérhetően is nulla, mind képben, mind hangban. Ha pedig valahol mérhető a különbség, de nem hallható, az azt jelenti, hogy elérted a fizikai határaid, annál komolyabbat ne vegyél.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #27185 üzenetére
Meséld el, milyen HDMI kábelek 1 méteres és 15 méteres változatait hasonlítottad össze és milyen rendszerben?
Nettó hülyeség úgy osztani az észt, hogy nem áll mögötte gyakorlati tapasztalat.
Minden házimozis leszarja, hogy mi mérhető! Csak az számít, ami látható és hallható. Van olyan idióta, aki mérési eredmények miatt fizet akár 1000 forinttal többet egy kábelért, annak ellenére, hogy semmi különbséget nem lát, nem hall?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz VoidXs #27188 üzenetére
Az utolsó mondattal egyetértek.
Szerintem BBeci hifi es házimozi komponenseket tesztel és ír cikket róluk...
Amire szerintem te gondolsz, az olyan mint a busz, csak bicikli
Vagyis attól hogy valaki mondjuk pálinka verseny bíró, attól még nem törvényszerűen elvarhato hogy ismerje a palinka főzés minden csinnyat binnyat, szerintem...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
hcs57
addikt
Ezt még olvassátok el, s utána én is befejezem: [link]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Lacielvtárs #27187 üzenetére
Ezen azért nem zsongnék be, egyrészt teljesen rossz hozzáállás, másrészt pontatlan is, szakújságírótól pedig egyszerűen elfogadhatatlan. Hogy hasonlatnál maradjak, itt a legtöbben attól várják az autó jobb gyorsulását, hogy az elsősegély-készletet cserélgetik.
[ Szerkesztve ]
-
Szerinted mi a francért veszünk jó minőségű alkotóelemeket, ha nem azért, hogy jobbnak halljuk a rendszerünk hangját? Engem baromira nem érdekel, mitől gyorsul egy autó 5 mp alatt 100 km/órára, hanem egyszerűen élvezem.
Hatalmas + 5.1
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
VoidXs
Topikgazda
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #27182 üzenetére
A HDMI teszt a rémdrímcinemában volt és az ávéikszes társaság vett részt rajta. Állítom, hogy nem volt hiteles, mert 1 méteres kábelekkel, tesztelésre alkalmatlan készülékekkel történt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Jegesmaci81
aktív tag
Hangfalkábelekről kár vitatkoznod mert tudományosan is alátámasztható hogy minél jobb minőségű egy kábel annál jobb hangminőséget kapsz. Befolyásoló tényező a kábel összetétele, szigetelése, gyártástechnológiája stb.
Digitális jelátvitelnél egészen más a helyzet, de erről vitatkozunk kb havonta 2x.
Amiről viszont nem szeret a társaság beszélni, hogy pár éve volt egy vakteszt amin Liszi fórumtárs (azt hiszem ő volt) akarta bebizonyítani hogy felesleges 60-70-ezres HDMI kábeleket vásárolni. A vakteszt eredménye összevissza tippelgetés lett. Akik hisznek drága kábelek képességeiben, megkérdőjelezték a teszt hitelességét, akik nem hisznek azok bizonyosságot nyertek saját érveiknek.BBéci: A föld pedig lapos!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Steady74 #27179 üzenetére
Ahogy eddig, a jövőben is felbukkannak majd olyan hitetlenek, akik kételkednek abban, hogy kék az ég és zöld a fű. Nem lehet kiirtani az ostobaságot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
Topikgazda
Egyáltalán nem jelentős, a legnagyobb különbség hangerőben jelentkezik kábel és kábel közt, az is maximum fél dB, ettől viszont durva különbségeket hall az agyad, mert valóban nagy mókamester. Rengetegszer linkeltem már ezt a videót, amiben csak a hangerő változik, de mégis mindenfélét bele lehet hallani. Ha az emberek méregetnének, hogy mégis mi változik, nyilván közel nem lenne ekkora piaca a kábeleknek, én is olcsót veszek, csak jól kalibrálom, ezért nem érződik, de a hifin szocializálódott mintavásárlónál megvezethetőbb nem létezik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Steady74 #27163 üzenetére
Nem tökösség kérdése, mert bármit mondhatna a próba után, csak azért, hogy ne kelljen bevallania, mekkora butaságokat írt korábban.
Az is erősen kérdéses, milyen különbségeket képes megmutatni egy Denon AVR-1300. Szerintem árnyalatnyit.(#27175) hcs57
Szerinted mi a francért veszünk jó minőségű alkotóelemeket, ha nem azért, hogy jobbnak halljuk a rendszerünk hangját? Engem baromira nem érdekel, mitől gyorsul egy autó 5 mp alatt 100 km/órára, hanem egyszerűen élvezem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kábeleim, illetve lejátszóm vásárlására letét ellenében kipróbálás után került sor...
Nyílván ha nem hallottam volna jobbnak bármelyiket, akkor visszavittem volna ès pont.
Gondold csak végig... én örültem volna a legjobban, hogy ha a zsebembe marad az az összeg.
Mivel azonban egyértlemű változás volt jelen így nem is volt kérdés a vásárlás....Tehát tévedés azt hinni, hogy itt bárki úgy vásárol, hogy megveszem aztán önbecspásként jobbnak könyvelem el... És igen, volt olyan kiegészítő is amit visszavittem, mert bizony nem hallottam különbséget...
Itt ugye megint az idő/pénz/fáradság efektus....Az előző kérdésemre még nem válaszoltál...
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
Ez nem trollkodás, választ várok rá, olyat ami nem arról szól, hogy úgy hallom.
Egy elektromos vezetőnek két fontos paramétere van, az ellenállása (impedanciája) és a kapacitása.
Ezekkel támasszuk alá.
[ Szerkesztve ]
-
válasz I'am Dony #27173 üzenetére
Igen, értettem a SUB 85 kabele olyan 100 cm hosszú
Kabel csere esetén vagy csinálsz hosszabbat, vagy esetleg valami elektromos uzletben nézel hosszabbat, vagy hosszabbítóhcs57: a helyzet az hogy én küldenek neked kábelt próbára, tesztre (ez nem tokosseg kérdése) viszont a fenti hsz-bol kiindulva, nem érzem biztosnak az objektív velemenyalkotást.
Te legalább annyira vagy ezen témában pesszimista, mint amennyire mi, optimisták[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz Lacielvtárs #27169 üzenetére
Na ezt rakd már össze még egyszer...
Hogymivan?
Én típusra írtam a 85-t nem cm-re, Báttya -
BBéci
legenda
"Két azonos hossz és azonos keresztmetszetű vörösréz hangfal kábel között ohmikusan minimális eltérés lehet, a kábelek kapacitásbeli eltérése sem jelentős... akkor mitől szólna másképp?"
Ez már tényleg durva trollkodás!
-
hcs57
addikt
válasz VoidXs #27162 üzenetére
Két azonos hossz és azonos keresztmetszetű vörösréz hangfal kábel között ohmikusan minimális eltérés lehet, a kábelek kapacitásbeli eltérése sem jelentős... akkor mitől szólna másképp?
Talán azért, mert az drágább és úgy hallom (az agy nagy mókamester, nem tudod felidézni pontosan az előzőekben hallottakat)... különböző paraméterű kábelek esetén nyilván lesz eltérés, hisz a nagyobb keresztmetszetű kábelen az áramcsúcsok kevésbé csillapodnak.
Ettől függetlenül álok egy szeánsz elé, aminek a kimenetele ezen ismeretek alapján nem kétséges.
-
-
I'am Dony
őstag
válasz Lacielvtárs #27166 üzenetére
Köszi Laci!
Még jó, hogy Te legalább figyelsz. Nem is 80-t, hanem a 85-t akartam írni.
Van ötleted, hogy hosszabbat hol tudnék beszerezni?
Nem placebo miatti csere kell , pusztán nem érne el a konnektorig.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #27164 üzenetére
"Szerintem sok esetben az anyagi korlátok szabnak határt a dolgoknak..., és ezért egyszerűbb megmagyarázni a semmit, mint költeni rá, időt, energiát belefektetni."
Pontosan, szóról szóra ez a véleményem, már régen megfogalmaztam, csak nem mertem leírni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
I'am Dony
őstag
Tudja valaki, hogy a Canton SUB 80 és 80.2-nek milyen hosszú a gyári táp (220V) kábele?
-
törölt tag
válasz Steady74 #27163 üzenetére
Nemir Ombe már ajánlott fel hasonló cèlra tápkábelt..
Mindenki: Szerintem sok esetben az anyagi korlátok szabnak határt a dolgoknak..., és ezért egyszerűbb megmagyarázni a semmit, mint költeni rá, időt, energiát belefektetni. Én pl 120km-et utaztam a kábeleimért..
Van egy barátom aki tv-ből néz filmet.. Gyakran mondom neki, hogy lehet érdemes lenne túllépi ezen a számomra szánalmas szinten...
A válasza, "hogy nem használná ki".Napi rendszerességgel néz filmet/sorozatot..
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
-
VoidXs
Topikgazda
A hangfalkábel már csak azért is változat a hangon, mert konkrétan egy nagyon gyenge ellenállás. Az más dolog, hogy egyszerűen visszahúzod EQ-val és kész. A HDMI és egyéb digitális kábelek bármiféle hatása bizonyítottan placebó, de a rendszer analóg részének minden komponense számít.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
Haladó topik után a kezdő is törölve a kedvencek közül.
Bye-bye. -
BBéci
legenda
Miért kellene egy bármilyen idézetre reagálni? A kutyát sem érdekli!
Ha a saját tapasztalataidat írod le, arra biztosan lesz reagálás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Én nem vitatom az ismereteid.
Egyszerűen nem értem miért nem akarod kiprobalni egyszer, mint hogy elméletben valami nem működik, akkor az tuti a gyakorlatban sem működik / működhet.
Ok hogy az emberi agy nagy móka mester, nem vitatom, de én akkor is aut a véleményt osztom ami a kedvenc sorozatomban hangzik el.
'hagyd, úgy sem fog sikerülni!
Már értem miért nincs meg a rák ellenszere'Ettől függetlenül én ha itthon visszakotom a régi hangfal kábelem, vagy vissza rakom a korábbi rca kábelem, azonnal hallom a különbséget.
Anno volt vakteszt is nálam, igaz két fajta kábellel, és azt mondták a szkeptikus itteniek, hogy az volt a baj hogy minimum 5 kabellel kell a hiteles vakteszthez.Én a magam részéről, mivel a saját penzem kötöm el ésszerű kereteken belül, és nem másét, minőségibb kabelekre es eszközökre, így én hallom es látom amit tapasztalalok.
Attól még hogy valaki másképp gondolja még lehet 'igazam'.
Mindenki annyit költ amennyit akar, és mindenki a maga rendszere által nyújtott élményt élvezi.Én elfogadom azt hogy attól hogy valamit nem értek, attól még létezhet. Az élet túl rövid ahhoz hogy tapasztalat nélkül eljem le
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz Lacielvtárs #27156 üzenetére
A homeopátiás gyógyszert sem szedem be, mert nincs tudományos bizonyíték a hatására...
Valószínűleg ha nem lennének tudományos ismereteim az elektromosságról, fizikáról, akusztikáról, a hallás fiziológiájáról, akkor biztosan elhinném, hogy a kábelnek nem mindegy, hogy melyik irányba áll meg ehhez hasonló mítoszok... Azt találtam a mások tudományos vizsgálatában is, hogy ez szeánsz segítségével lehet bizonygatni, de ez valós?
ezt is idéztem, erre sem jött reakció:
A hangfalkábelekhez, valamint az audiotechnikában használt többi kábelhez (jelkábel, tápkábel) rengeteg mítosz kapcsolódik. A leggyakoribb mítosz, hogy bizonyos egzotikus és drága (audiofil) kábelek tisztábban szólnak, részletesebb hangzást, jobb sztereoképet és nagyobb dinamikát biztosítanak.[2][4]
Az, hogy van-e az ugyanolyan ellenállású, hosszú, de eltérő anyagú, sodrású, geometriájú vagy árkategóriájú kábelek között hangminőségbeli különbség, csak ellenőrzött, úgynevezett abx-teszttel vagy kettős vakteszttel lehetne kimutatni. Az objektivitás alapfeltétele ezenkívül egy vagy több kontrollcsoport felállítása. A teszteknek továbbá két fontos kritériumnak kell megfelelnie. Az egyik a kritikus hallgatás fontossága. Ha valaki nem kritikusan, hanem felületesen hallgat zenét, akkor könnyen átsiklik bizonyos részleteken. A másik a megfelelően rövid hallgatási és átkapcsolási idő. A rövid összehasonlítási idő egyértelmű: az ember nem tud összehasonlítani két 5 perces zenei anyagot, ha közöttük egy perc szünet van, ha olyan apró különbségekről van szó, amit a hangfalkábelek okoznak. Még egy 10 másodperces zenei részlet összehasonlítása is rendkívüli összpontosítást, többszöri visszajátszást igényel.
Kíváncsi lennék, ha mondjuk nem cserélném a kábeleket ki, csak úgy csinálnék, s azt mondanám, hogy cseréltem, akkor is észre vennék e a szeánsz tagjai a cselt? Szerintem nem. Az agy hozzátesz, illetve elvesz az információból, s nem tudjuk összehasonlítani objektíven a két különböző időben elhangzott anyagot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Jegesmaci81 #27153 üzenetére
&hcs57:
... Nem az a baj hogy magyarázatot követel valaki, akinek van elméleti ismerete, hanem az a véleményes hogy, esetleg, ki sem próbálja, azt amire magyarázott követel...
Ha valaki tapasztal valamit, leirja a véleményét, tapasztalatát, akkor az ördögtől való placebo, mert nem bizonyítható.
Korábban én sem hittem azokban, amit ateltem, tapasztaltam és hallottam, függetlenül attól hogy értenem az okát , vagy mitől jobb, esetleges másabb...
Viszont ha kérdezi valaki a véleményem, nem fogom 'meghazutolni' magam, szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Peddy789
őstag
hali, noob kerdes, lehet, de egy jbl playlist, ha mondjuk rakotom jackel a tvre, az hogyan viszonyul mas 30-40 ezer koruli tvhez valo ilyen 2.1 hangprojektor dolgokhoz? Nagy hulyeseg lenne? :/
-
hcs57
addikt
válasz Jegesmaci81 #27153 üzenetére
-
Jegesmaci81
aktív tag
"....műszaki magyarázatokat keresel, ami teljes tévút."
Anélkül, hogy állást foglalnék az állóhullámok kérdésében, felhívom figyelmedet arra hogy a Fizika nem valami hókuszpókusz, hanem eléggé egzakt tudomány! Nem gondolom hogy tévúton jár az aki magyarázatot követel egy egy véleményhez.
-
hcs57
addikt
Az tévút, amikor a digitális jelátvitel, kódolás és hibajavítás témában olvasni "hozzáértő" írást, s beteszem a jitteres cikket, majd jön a nagy csend?
-
BBéci
legenda
Hangdobozokkal, hifivel, házimozival kapcsolatban van kevés tapasztalatod, ezért mindent kételkedve fogadsz és műszaki magyarázatokat keresel, ami teljes tévút.
-
hcs57
addikt
Több mint 60 évvel mögöttem elektronikai érdeklődéssel ezt így nem mondanám magamról és a tanulmányaim, ismereteim által néhány hozzászólásnál azt látom, hogy nagy itt a "szakértelem", amit csak azzal igazolnak, hogy hallom... de tudományos magyarázat helyett szeánszokkal támasztanak alá.
A szavamnak itt nyilván nincs súlya, hisz nem én vagyok itt a zseni, de néha bántja a szemem, miket olvasok "tanácsként" az ide fordulókhoz.
Elektronikai és digitális technikai elméleti ismereteim eléggé jók, ezek hiányában lehetnek azok a hozzászólások, amelyeket néha itt olvasok.
-
BBéci
legenda
Ne linkelgess "olvasnivalót" mert a kutyát sem érdeklik a Wikipédiás cikkek. Ha mondanivalód, véleményed van, akkor írd le!
Elárulom, a hangdobozokban (körül) kialakulhatnak állóhullámok, de nullát alig meghaladó tapasztalattal ezekről nem tudhatsz. Viszont elfogadhatnád a sokkal tapasztaltabbak állításait ahelyett, hogy cáfolatokat keresgélsz. Echte trollkodás, amit művelsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #27143 üzenetére
Holnap elvileg megoldódik..
Reggel megyek megvenni a konzolt, délután meg felrakjuk a tv-t, így teljesen nyitott helyre kerül a center... Kíváncsi leszek, majd megírom mit tapasztaltam..[ Szerkesztve ]
-
-
hm15
senior tag
válasz Lacielvtárs #27141 üzenetére
Én is dobozhangnak hívom, gyenge vagy rossz elhelyezésből fakadó erőtlenség, kopogóssá válás és hangképből kilógás miatt találó elnevezés. Szerintem ilyen esetekben 3/4 részben a center fizikailag alkalmatlan a neki szánt szerepét betölteni, nem képes belesimulni a front hangképbe, és jóval kisebb részben javítható rossz akusztika vagy elhelyezés miatt EQ-val. Legalább annyira romba dönti a teljes hangképet, mint a hallgatói pozíciókhoz rosszul alakított mélyhang, ami viszont nagyobb részben eredhet helytelen elhelyezésből, rossz akusztikából vagy elfuserált mérésből. Ha azt a két bosszantó jelenséget el tudjuk kerülni, nagy baj már nem lehet.
-
válasz zsoika #27138 üzenetére
Én a jet 3as cc201.2vel is hallottam ezt a jelenséget.
Lehet volt az is csillapitva, de teny hogy ott ahol nekem anno volt, ott is eléggé kijott es egész addig nem foglalkoztam vele amig a jelenlegi 'center' hangját meg nem hallottam[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz zsoika #27132 üzenetére
Leginkább attól, hogy a hangdoboz nincs eléggé belső csillapítással ellátva, így a párhuzamos oldalak közt állóhullámok keletkeznek, ill. azok felharmonikusai is. Na most ha még az egészet betesszük még egy párhuzamos falakkal ellátott üregbe, akkor mindenki el tudja képzelni...
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #27134 üzenetére
Igen, segít az elhelyezés, de 100%-ig nem tünteti el. EQ nélkül meg szinte képtelenség...
-
válasz zsoika #27132 üzenetére
kérlek alássan, a dobozhang, amikor olyan érzete van a beszédhangnak mintha a szád elé tartasz egy poharat és azon keresztül beszél, vagy mintha egy kútból beszél az ember.
én hívom csak dobozhangnak, de nem biztos hogy ez a szakszerű megfogalmazása.
amióta a nem hagyományos centerem van, ez a jelenség nálam szinte nulla.
persze ez film függő is, de mindig is jelen volt, nálam, ahogy a cikkeimben is említettemJigsaw04: igazából nem pont a dobozhang miatt van nem "hagyományos" centerem, hanem azért mert közismerten türelmetlen vagyok , és sehol nem találtam, és azóta sem találok cc 261-es centert.
jött az ötlet, kipróbáltam és bevált.
azért ha egyszer lesz lehetőségem meghallgatni a cc261-et, azt még ki fogom próbálni.
véleményem szerint az elhelyezés sokat tud a dobozhangon csillapítani, legalább is remélem...[ Szerkesztve ]
-
-
VoidXs
Topikgazda
válasz VoidXs #27073 üzenetére
Most jutott eszembe, ha már autós film és hang: Death Race (2008). Na az referencia, nem csak az autós, hanem rendes filmek hangjai között is. Van benne helyes dinamika bőven.
[ Szerkesztve ]
-
válasz daniel2121 #27124 üzenetére
Szerintem előbb hallgasd meg a gyári kábellel jó nehany napig, és utana cseréld le valami 'komolyabbra'.
Így egyértelműbb lesz a változás, ha hallasz változást, szerintem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zsoika
addikt
válasz daniel2121 #27122 üzenetére
Miért? Nem tetszik a hangja?
-
daniel2121
senior tag
válasz daniel2121 #27121 üzenetére
A gyári tápkábel helyett milyen javasolt ami hozhat egy kis javulást, de azért megfizethető mondjuk elsőre kb.20.000ft-ig,jöhet esetleg használt is.
-
BBéci
legenda
válasz daniel2121 #27110 üzenetére
Nagyon jó erősítő az 551R, de az említett árkülönbség túlzottnak tűnik. Újonnan meg lehetett venni 280000 forintért.
-
törölt tag
-
ada19
senior tag
Ha már SW a téma, érdemes úgy 5.0-t kiegészíteni, hogy jelenleg nagyon korlátozott az elhelyezési lehetőség (1-2 helyre tudom csak rakni)? És oda is csak kompaktot, pl. GoldenEar Forcefield 3.
~21-23nm nappali. Ha érdemes, milyen modelleket nézzetek (pl. zárt jobb-e ha nem optimális az elhelyezés)?
Mégsenem
-
daniel2121
senior tag
Cambridge Audio Azur 551R V2 7.1 AVR megéri a majd 100k-val több árért mint a 650R?
-
válasz Nemir Ombe #27107 üzenetére
mellé?
dual play vagy mi a szösz?
igaz mondjuk egy nagyobb tévé illene, hamár nincs szükség a szubra
nah jó, befejezem a gonoszkodást, nem vezet sehova, egyszerűen kicsit olyan az érzésem mintha itt a topikban arról beszélgetnénk hogy, levest kanállal a legegyszerűbb és célravezetőbb enni, de végtére is megfelelő lehet a strandpapucs is, csak max tovább tart[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A rendszerben a szub megléte nem csak a szubszonikus hangok megjelenését okozza.
Amit te "a felsőbb frekvenciákon hatalmas, sokkoló dinamikának" írsz le, az nem hatalmas dinamika, hanem az a torz üvöltés, amit már nemtomhányszor leírtam, hogy miért van.Nem tudom mit hol olvastál, nem idézek senkit, hanem egy valós jelenséget mondtam el.
Érdekes módon a jobb rendszereinkkel nekünk nem tűnik fel hogy ilyen szarok lennének a hanganyagok, de látom mindenki szembe jön az autópályán
Te nem Dgyuri ikertesója vagy véletlenül?
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
"ha nem tévedek"
De tévedsz.... persze lehet spórolósan is, ahogy halkan is mozizni csak egyik sem lesz soha az igazi, de olyankor legalább rá lehet a studióra fogni, hogy sz@r az "alapanyag" .... és mindez már annyiszor le lett írva, hogy nem is folytatnám ....
Elvtárs:
Így van .... vegyél is inkább a 2070 helyett egy nagyobb TV-t pl. .... vagy akár mellé ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
válasz Nemir Ombe #27099 üzenetére
A szub a szubszonikus hangok reprodukálására lett alkotva, ha nem tévedek. Ezt lehet nélkülözni, a front is részben megszólaltatja, ettől a felsőbb frekvenciákon nem kellene hatalmas dinamikával sokkolni a hallgatót.
-
válasz Nemir Ombe #27099 üzenetére
de hát akkor ezek fényében nekem sem kell a 2070
ismét "feleslegesen" herdálom a lét?[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Csak ismételni tudom magam. Ha egy szub nélküli rendszerben, gyenge erősítővel kell izmosabb hangot produkálnia egy rendszernek (esetleg erre rá még akusztikai problémák is vannak), az bizony erős torzításokkal tudja csak megtenni, kínlódik az egész cucc az erősítőtől a hangsugárzókig, erre pedig érzékeny a fülük. Tapasztalatlanok ezt nem ismerik fel, csak azt hallják, úgy értelmezik, hogy nem tetszik, hangos, üvölt, halkítanánk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Steam topic
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Horgász topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Okos Otthon / Smart Home
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest