Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- E-book olvasók
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz Gino20 #60967 üzenetére
Köszönöm a tippet, néztem azt is, de szintúgy nem nagyon van raktáron sehol (Octogon Audionál az X2700H-ra is azt írták, hogy 1-3 munkanap, közben egy hónapon belül se biztos). Közben a Denonmarkaboltnál elvileg van raktáron X2700H, írtam nekik, hogy tudják-e tartani az 1-5 munkanapot, majd kiderül.
mikrofon
Köszönöm a válaszod, Yamaha azért lehetett volna jó, mert van egy RX-A3050 is a házban, és legalább nem kellett volna mégegyet betanulni Bár ha egyszer beállítom elvileg nem kell hozzányúlni csak a bemenetváltóhoz, és a hangerőhöz."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Szeretnék egy házimozi-erősítőt venni. Egy Jamo S809 szintű 5.1 szettet kellene kiszolgálnia ~15m2-en. Szeretnék minél újabb kiadást, hogy átadja a DolbyVision/HDR jelet, 4k60-at, és esetleg a jövőben a 8K-t, valamint eARC szükséges lenne.
Elsőre a Denon AVR-X2700H-t néztem ki, ám sehol nem kapható, és esetleg 1 hónap múlva lesz, ha lesz (ha tud valaki beszerzési forrást, ahol van raktáron, azt szívesen veszem ).
Most néztem a Yamaha RX-V6A-t, viszont azt olvastam külföldi tesztben, hogy alacsony hangerőn clippingel valamint eléggé lehúzta a tesztelő itt: [link]. De legalább ez van raktáron
Mit tudnátok esetleg ajánlani?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Hát ezzel a Klipsch szettel egy dolgot elértem... Bebizonyosodott, hogy nincs elég helyem álló hangsugárzót elhelyezni, ha normális méretű mélyet is akarok használni... Valamint kicsi a nappali ahhoz, hogy kiszólja magát... Szóval nagyon úgy néz ki, hogy meg is válunk egymástól, ugyanis nem találtam elérhető áron cserelehetőséget a frontoknak állványos hangfalra... Ha esetleg valakinek van mégis tippje, szívesen fogadom.
Valamint két kérdésem lenne:
- Az R-12SW mennyire számít jó döntésnek a kategóriájában? Lehet megtartanám ha úgy alakul.
- Mennyire ördögtől való ötlet ilyen konzolra rakni két polcsugárzót (biztos vagyok benne, hogy MA Bronze 2 lesz a vége...) frontnak? Sajnos ha lerakok pl egy Stylum 2-t a földre, akkor biztos nem fér el megint a sub... Perpill így vannak elhelyezve, csöppet sem tartom ideálisnak (a falat és a kábelezést ne nézzétek, felújítás előtt állunk )."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Quqesz #52930 üzenetére
Végiggondolva nem mennék inkább 2,5 alá, az meg elfogyott... KáCsa kábelek nem ajánlottak? Pl KCE-LS25? Esetleg a QED C-79B?
Nem nagyon szeretnék ezen áraknak felémenni, ígyis nagyon rezeg a léc, hogy ki leszek téve az utcára - ugyanis a subkábelem is rövid, és még az is kell..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #52894 üzenetére
Elhoztam végül a Klipsch szettet (R-26F + R25C + R-14S + R-12SW). Mivel dipól surround hangsugárzók vannak, ezért csak átraknám oldalfalra őket, viszont az előző szettem hátul volt, ezért rövid a kábel, (Sinus Live L3.0-08 kábelt pedig sehol sem találok), ezért tudnátok ajánlani nekem a surrondokhoz jó ár/érték arányú kábelt? 12 + 6 méter kellene. Először KáCsa KCE-FLW15-re gondoltam.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
A TV-n optikai/SPDIF kimenetnek kell lennie (nagyrészt van mindegyiken).
Most milyen kábeled van a szetthez? Ugyanis ebből az átalakítóból olyan is van, amin 3,5-ös Jack kimenetek vannak, pl: [link][ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zioncsabi #52908 üzenetére
Azért a V hangzást itt nem úgy kell elképzelni, hogy a frekvenciagörbén egy lyuk van a középtartományban Amit te leírsz az egy nagyon véglet dolog, igen, a klubokban direkt erre mennek rá, mert az szól nagyot, és kisebb teljesítménnyel is el tudják ezt érni. Hangtechnikusként (is) dolgozok, tudom milyen egy stúdióhangzás, raktam már össze jópár koncertet, és nagyzenekari produkciót is, de tudom mit szeretnék otthon hallgatni, és ez a két dolog nem biztos, hogy fedi egymást
-
LógaGéza
veterán
válasz ldn218 #52901 üzenetére
Én is a populárisabb hangzást szeretem, pl fejhallgatóból is V-re hajazó karaktert kerestem főleg. Viszont ezek szerint, akkor lehet náluk hallgatózni, nincs a nyitvatartási időn kívül más korlátozás. Akkor lehet a hét elején megnézem őket.
Köszönöm"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz junior19 #52896 üzenetére
Köszönöm, ez valóban egy nagyon jó összehasonlítás! Ez alapján a Klipsch jobban való nekünk.
ldn218
Én érdeklődtem náluk, hogy lehet-e menni hallgatózni, de a sablon válaszon kívül (hogy majd keresnek) nem kaptam semmit.
Esetleg egy pár szóban tudnál róla írni bővebben, hogy mik voltak az élményeid? Azt veszem ki a szavaidból, hogy nem cserélnéd le"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Akkor nyűglődök én is kicsit: Megyek meghallgatni egy Klipsch Reference 5.1 R-26F szettet, de még mindig agyalok azon, hogy Monitor Audio Bronze szett legyen-e, vagy ez. A Bronzet csak újonnan tudnám megvenni, az 5.0-t annyiért, mint a 5.1 Klipsch. Van itt olyan esetleg aki mind a kettőt hallotta? Lehet tudni hogyan viszonyul egymáshoz a kettő? Sajnos az MA-t sehol nem találtam, ahol lehetne hallgatózni, és a Klipschre meg azonnal mondanom kell majd valamit.
-
LógaGéza
veterán
válasz I'am Dony #52702 üzenetére
Szívesen veszek minden véleményt, köszönöm .
Még képlékeny a dolog, mivel nem sok helyünk van, ezért kell okosan kitalálni. Valamivel talán hátrébb tudok menni a kanapéval, majd ha gép elé kerülök, akkor játszadozok még kicsit vele.
Nem zárkózom el a használt vételtől se (sőt), és még van időm is összeszedni a dolgokat, ha kitalálom, hogy mi lenne jó"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Én is sokáig nézegettem a Dali szetteket, de több vélemény alapján végül elengedtem a dolgot.
Igen, a legjobb valóban ez lenne, ám a mostani helyzet miatt ez nem nagyon megvalósítható."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Nagyjából megvan a terv a nappalira, ami így fog kinézni, ha minden igaz: [kép] - 5m x 4m a két fal legnagyobb távolsága, 2,7m a belmagasság. Ide szeretnék 5.1.2-es rendszert.
70%-ban mozi, 30%-ban zene a felhasználás, Denon X2400H erősítő megvan hozzá, most egy JBL SCS178 rendszerem van, ezt szeretném upgradelni. Először az 5.1-et szeretném megvenni, majd később építeném állmennyezetbe a két magassági hangsugárzót.
Egy ideje nézegetem a használt piacot, olvasgatom a topikot, véleményeket, teszteket. Így nagyjából leszűkítettem a dolgot arra, hogy MA Bronze 2 + MA Bronze Center + Bronze FX lenne az 5.0, a továbbit meg később kitalálom.
Ma találtam még egy Quadral Argentum 530 vagy 570 párt frontnak, valamint 510 Base Centert. Mennyivel jobb opció ez mint a Bronze 2 pár? Megéri a majdnem dupla árat?
Valamint a Bronze 2 elég lenne erre a területre, vagy jobb lenne ha Bronze 5-re cserélném?Nagyjából jó irányban keresgélek? Esetleg vannak még olyan szettek, amire megéri ránézni, ebben a kategóriában? 5.0-ra olyan 300e körül szánnék, de ha jobb ár/értéket kapok valamivel többért, attól se zárkózom el.
-
LógaGéza
veterán
A Monitor Audio MR széria hol helyezkedik el a Bronzehoz képest? Pl egy MR2 és egy Bronze2 között mi a különbség?
-
LógaGéza
veterán
válasz Manimaci #52564 üzenetére
Az Amlogicos topikban elég sokan használják az X96 valamelyik variánsát, köztük a A Max Plust is. Nyugodtan kérdezz ott, naprakész választ kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz fucsaj #52411 üzenetére
Azóta be lett rakva egy "okos aljzat", ami automatikusan lekapcsol mindent ha elmegyünk otthonról, és vissza, ha hazaérünk.
Tudom nem a legszebb megoldás, de biztos vagyok benne nem ez lesz a rendszer leggyengébb része[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz FerNandor #52400 üzenetére
Esszköztől is függhet, nekem pl az X1100H-val volt az a problémám, hogy egy idő után egyszerűen nem kapcsolt be, hiába is akartam bármilyen applikációval indítani/kezelni. Ekkor csak egy teljes áramtalanítás segített, és újra működött.
Utánnaolvasva kiderült, hogy Telnetet használt a kapcsolatra, és egy idő után megtelt valami ideiglenes tároló, és nem ürítette ki, így ilyen problémát okozhatott. Szerencsére X2400H-t már nem érinti a probléma."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Zensor 3 vagy inkább Bronze 2 lenne jobb frontoknak?
Kb 15m2-es lesz a nappali, ahova kerül, főképp házimozira."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Álló dobozzal az a baj, hogy a macsek biztos nekiesne, annak nagyon nem tudnék örülni. Most is állványon van a SCS178 frontja, és így nem bántja, de pl a subcsőbe szeret benyúlkálni, valószínű a frontnál is így lenne - ha meg rajta lenne a rács, akkor annak a szövetét szedné szét...
Gombinyó
Mekkora területen van neked? Attól félek, hogy gyenge lenne..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Monitor Audio Bronze 2 mennyire lehet jó választás frontoknak?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #51305 üzenetére
Közben nézegettem a Jamo S809 szettet, mennyire lenne elég erre a helyre? Concept szetthez hogy viszonyul?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Lassan szeretném kicsit fejleszteni a hangsugárzóim a házimozi rendszeremben, ebben kérnék segítséget.
Most egy Denon AVR-X2400H-ra van rákötve egy JBL SCS-178 szett.
A szoba perpill ~15m2 ahol van a házimozi, viszont átalakítás előtt állunk, de az új tervek szerint se lesz nagyobb 28m2-nél.
Annyi megkötés van még, hogy sötét színű lehet csak a hangsugárzó külseje (fekete/fekete-barna/sötétebb tölgy).
Milyen szetteket nézegessek? Használt se probléma.
Került most fel pl egy Dali Concept 6 pár, azok tetszenének, nem tudom mennyire nehéz összeszedni a teljes szettet hozzá mondjuk..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Ez inkább TV függő lehet. Nekem az Androidos Sony kiírta a hangerő értékét, miközben a CEC-vel állítottam, a mostani LG pedig csak egy + és - jelet rak ki.
-
LógaGéza
veterán
válasz VoidXs #39823 üzenetére
Egy fél/egy éve akartam összeállítani egy HTPC-t. Az elvárás annyi lett volna, hogy vigye a 4K60-at HDR-el, valamint a FramePacked 3D-t FullHD-n, mindezt passzívan. Mivel kvázi egy alaplapon se volt HDMI 2.0, csak DP átalakítóval, ezért simán lehetett jegelni a projektet, esetleg valamelyik VGA-n tán talán működhetett volna, de az se biztos... Akkor az itteni HTPC topik tapasztalatai alapján is inkább az Androidos boxok irányába mentem el...
Úgy gondolom amit te/ti használtok, az bőven nem konzumer kategória, esetleg tévedek? A mai napig érdekelne egy megbízható, stabil ilyen opció...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz VoidXs #39775 üzenetére
Elértünk már oda, hogy képes egy teljesen passzív HTPC mindenféle akadás és varázslás nélkül lejátszani egy 4K/60 HDR anyagot?
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz SmikOne #39292 üzenetére
Üdv!
Ekkora kerettel sajna házimoziban nem tudsz mit kezdeni. Inkább érdeklődj itt, kb egy Microlab Solo 6C kijön a keretből."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
MMben az a dolga az eladónak, hogy eladja a dolgokat. Sajna tapasztalat nem mindig van a dolog mögött - tisztelet a kivételnek
Nézd meg a KáCsa HDMI kábeleket (pl: [link]), itt is találsz "kicsit" drágábban is - és a 32e/m-es ár nem is olyan sok"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Tudnátok ajánlani olyan HDMI kábelt, ami stabilan viszi a 4K HDRt, 24FPSen, és viszonylag olcsó?
Külföldi rendelés is játszik.
Köszönöm"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Bali27 #38652 üzenetére
Nekem olyan a Denonnak is, bár vannak színes képek (akkor már lehet Win3.1 ), sőt, 4K-s képre rá se rakja! Meg, amúgy is, nem mindegy milyen? Jobb esetben csak első setupnál látod, utánna nem is lényeges, max a bemenetváltásnál... Szerintem, főleg belépő kategóriában ne arról itéld meg az erősítőt hogy milyen csili-vili az OSDje...
-
LógaGéza
veterán
Azért nem szenvedsz, mert nálam tök jól működik? Értem
Nekem meg elég egy táv, és éjszaka, ha le akarom lőni a rendszert, elég egyet megkeresni, nem hármat
De felesleges ebből vitát generálni, nekem így kényelmes, neked úgy"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Most jutottam oda, hogy felraknám a surround hangsugárzókat. Kérdés, hogy mennyire lenne probléma, ha így kerülnének fel - hátsó falra, Steel SHO 1110 konzollal, ami elég jól forgatható, és befordítanám amennyire lehet a hallgatói pozició felé. Ahogy nézegettem, olyan 75fokban be tudnám fordítani.
Ha kiraknám az oldalfalakra, abban annyiban lenne problémás, hogy mivel nem volt a boltban egyben elég hosszú kábel, úgy toldanom kellene a SL-hez menő kábelt, és nem tudom mennyire szólna bele a hangba...
Szóval... Melyik lenne a jobb megoldás szerintetek?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Csak hogy pozitív élmény is legyen, nekem mind az ARC és mind a CEC is tökéletesen működik jó ideje. Sony - Zidoo lejátszó között csak a CEC kellett, majd kiegészült egy Denon AVR-rel, azóta ARC is megy, most pedig LG TV - Denon AVR - Zidoo vonalon is tökéletes mindkét szolgáltatás. Le is kopogtam .
-
LógaGéza
veterán
válasz MasterMark #38056 üzenetére
Köszönöm! Mindig szívesen fogadom az építő jellegű kritikákat.
univerzita
Még pakolgatom, de nagyon úgy néz ki, hogy nem tudom arrébb rakni, max 10-10 centivel, de az már nagyon sok kompomisszummal jár... Hamarosan kipróbálom, ha nagyon rossz lesz, akkor átgondolom..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Erősítőnek mennyire tesz rosszat a hangfalak közelsége? Így tudnám elhelyezni - vagy be az asztalba, viszont ott meg felette kb 4 centi van, nem tudom mennyire tesz jót neki...
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37651 üzenetére
Nem igazán értem, miért rosszabb az, hogy ha fali tartóra rakom (ez vagy ez) a frontokat?
Berendeztem a szobát, de sajnos nagyon jobbra van eltolódva az egész - van egy radiátor a jobb falon, gondolom emiatt érződik így, pedig pont középen van. Valamint ha ledőlünk, esti TVzéshez, ugye akkor a kanapé bal oldalán van a fejünk, így meg főleg nem ideális a pozíció. Viszont ha annyira elmozgatom, akkor kb a bal front a sub felé kerül, ez állvánnyal nem igazán ideális.
Ha sokkal jobban ajánlott az állvány, akkor oké, megoldom. Csak a miértjét nem értem..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37629 üzenetére
Van egy pár ilyen állványom. Viszont ha a centerrel egy magasságba rakom a frontokat, akkor nem lesz túl alacsonyan?
BBéci
Köszönöm, akkor tuti lesz a hátsókra tartó[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37624 üzenetére
Csak a képet felejtettem el csatolni...
A TV mellett a frontok, és a surroundok is merőlegesek a mögöttük lévő falra. Mert arra is gondoltam pl, hogy veszek 2 pár SHO 1110-et, és akkor úgy forgatom a hangfalakat, ahogy akarom.
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37466 üzenetére
Akkor a TV felmegy a falra, center asztalra. Frontok nézhetnek egyenesen ki a TV felöl, és lehetnek a surroundok is merőlegesek a falra? Csakmert akkor nem kellene külön tartó se. A surroundok milyen magasra menjenek?
Valamint vennem kéne majd subhoz kábelt, és hangszórókábelt is. Pont kapóra jön a BF, a Black Lab-el járnék jobban, vagy a Inakustik Star-ral?
Hangfalhoz a Sinus Live-ot néztem, mennyire lehet szétszedni? Mert Front+Centernek behúznám kettéosztva, a surroundoknak meg 4 felé szedve. Mennyire élhető ez az ötlet?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37382 üzenetére
Igazából már elköltöztünk, és valóban a régi méretére emlékeztem, bár a mostani se nagyobb. Kb 14,5m2, és eléggé... Hát rossz az elrendezése. Folyamatosan agyalok, hogy hogyan lenne az igazi. Szóval, összedobtam egy alaprajzot, hogy hogyan van most elrendezve. Filmet nézni általában a kanapén ülve szoktunk. A TV a TV asztalon van, majdnem teljesen betolva a falig. Sajnos nem fér el elé a center.
Kérdésem: hogyan tudnám jól elrendezni a hangfalakat? Most nagyjából így néz ki a front fal. Nem lógnak le az asztalról, pont elférnek, gondolom a vonalvastagság viccelt meg...
Falra szerelés mennyire jó megoldás nekik? Van a hátulján gyárilag akasztó, és a reflex nyílás előre néz.
Esetleg a másik opció, hogy a TV-t rakom fel a falra, és akkor a center elfér az asztalon. Viszont akkor a frontoknak is kellene valami állvány.
A hátsókra viszont ötletem sincs..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #37371 üzenetére
Teljesen egyértelmű, hogy akkor szállnak el az árak, amikor én akarok venni valamit
Várni akartam BF utánig, hogy hátha megindul kicsit a piac, aki cseréli az a régit eladja, de látva a BFes árakat, erre vajmi kevés esélyt látok...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Denon AVR-X1100W 75-ért mennyire éri meg? Szeretném használni a Spotify Connectet, és ha már van 4K Passthrough, akkor a jövőre is gondoltam. Egyelőre maradna a JBL SCS 178 szett, később cserélném egy kicsit jobb szettre (pl Spektor 6), de itt abba is hagynám a dolgot. Egy kb 11nm2-es szobába lenne."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #36982 üzenetére
Akkor igazából mi értelme van a bemérésnek, ha manuálisan úgy is át kell állítani mindent?
Tényleg érdekel, mert a keresgélésben eddig a mikrofon nélkülieket egyből elvetettem."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Az elképzelhető, hogy egy erősítő csak 16Ohmos hangfalakat szólaltat meg? Milyen hibára utalhat ez?
Én személy szerint sose hallottam még ilyenről, de hirtelen a logikáját se látom át, hogy miért lehet."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Formaster #36919 üzenetére
Sajnos nem nagyon van magyar ATMOS hangsáv - ami amúgy tök érdekes, ugyanis elvileg külön van a párbeszéd sáv, külön a háttérzajok és az FX-ek, mégis inkább lekeverik a magyart 5.1/7.1re... Ráadásul elég kevés felvétel van, ami elejétől a végéig ATMOS-nak megfelelően van rögzítve, sokat csak úgy effekteznek le...
-
LógaGéza
veterán
válasz junkpod #36147 üzenetére
Én is pont ezen agyalok, hogy elengedem inkább a HDMI2.0-s erősítőket, és akkor hogyan tudnék a lehető legjobb kép/hangot kicsikarni. Eddig a HDMI elosztó, és a HDMI audio extractor jött szóba. Van valakinek ezekkel gyakorlati tapasztalata? Jó lenne megtartani a CEC-t és az ARC-t...
-
LógaGéza
veterán
válasz zsoika #35835 üzenetére
Nem, végül ez lett (közben költöznünk kellett, az elvitte az erre szánt keretet, valamint elég jó árban találtam ezt a szettet), remélem nem bánom meg.
Köszönöm, elég jól néz ki, fel is hívom az eladót
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Low-budget házimozi építésen fáradozok. Egy 13m2-es szoba lenne az áldozat. A hangfalszett már megvan (JBL SCS-178), ehhez vadászok használtan erősítőt. Szeretnék minél olcsóbban kijönni, a határt fejben 60e körül húztam meg. Médialejátszó egy Zidoo X8, főleg filmnézésre használjuk, esetleg néha Spotify zenehallgatás. Szeretnénk a TV műsor hangját is kivinni a hangfalakra.
Majd a közeljövőben vásárolnék egy nagyobb TV-t, 4K/HDR képességekkel is, viszont ahogy nézem azok az erősítők, amik ezt is átviszik kicsit feljebb kezdődnek árban, szóval alternatív megoldást keresek.
HDMI ARC lehet ez az opció? Esetleg optikai kimenet (van a Zidoo-n)? Nem tudom mi a minőségbeli különbség, valamint számít-e az ennél a rendszernél."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Nemir Ombe #23314 üzenetére
Mennyi volt a szett nem emlékszel véletlen?
-
LógaGéza
veterán
válasz Nemir Ombe #23307 üzenetére
Már nincs
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Gondolom, de ahogy látom alapvetően pozitív hangvételűek a cikkek, ugyanis bármiről olvastam tesztet, mindről kvázi csak jó dolgokat találtam. Mondjuk az is lehet, hogy csak jó dolgokra kerestem rá
Jegesmaci81
Igazából ez a hely a 10 havi részlet miatt jön szóba, úgy egyszerűbb elintéznem.
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz Norbi 72 #22876 üzenetére
Köszönöm a tippeket
Igazából én is attól félek hogy az álló hangfalak nem tudják normálisan kiszólni magukat. Vagy alaptalan a félelmem?Én is nézegettem közben, egy ilyen szett, egy ilyen erősítővel mennyire lenne mellélövés? ATMOS hangsugárzókat meg akkor később vennék.
Off: AV-Online tesztekben szokott negatívat írni bármiről is?
-
LógaGéza
veterán
Akkor majd lövök valamit Aliexpressről
Viccet félretéve ennyire lehetetlen a megvalósítás? Ha többe kerül az se nagy probléma, csak látni szeretném, hogy mégis mennyi az annyi, amennyit rá kell szánnom, viszont annyira elrugaszkodni nem akarok - max a projektorvásárlást eltolom.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Black Fridayre készülve szeretnék majd beruházni egy teljes házimozi-rendszerre. 5.1.2-es rendszert szeretnék egy 12nm-es szobába. Nem akarom hogy hangosan szóljon, inkább dinamikusan. Maximum 300e körül szeretnék rá költeni, és inkább újonnan. Az ATMOS sugárzókat be tudom építeni még az álmennyezetbe.
Kérdés, hogy ekkora helyiségbe mekkora és milyen sugárzók ajánlottak?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz #00137984 #3726 üzenetére
Reinstall után jött nekem az első nagy facepalm, miszerint nem volt U7-hez Win10 driver, az utolsó Win8.1-es pedig nem ment. Egy régebbi sima Win8-ast találtam, ami működött nagyjából.
Közben jött Win10 béta driver, elsőben fagyasztotta a hangot a Dolby Digital Live, másodikból kivették. Ugyebár nekem Asus Xonar Audio Center sincs, olyat még sose láttam, amit PÜben küldtél.Az audió beállításoknál a Dolby Digital teszthangnál szépen végigmegy a három hangszórón az erősítő ki is írja, hogy Dolby Digital, és világít egy szép kék csík, amiről a régi gazdája se tudta, hogy van ilyen benne
Viszont most próbálgattam a beállításokat, és úgy néz ki, hogy 48K/24bit felett nem kapcsol a sub, ezen, és alatta igen, meg is jelenik a kis SW ikon. Az, hogy eddig is így volt, vagy az új driver tette meg hatását, azt nem tudom, mindenesetre működik, köszönöm a segítséget
Már csak a Dolbyt kell életre kelltenem, meg a subot beállítani, ugyanis eddig szép volt a hangja, viszont most túl sok a mély"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Norbi 72 #3722 üzenetére
Test Toneon ad zajt - viszont mivel ugye SPDIF-en van, ezért nem érdekli semmi beállítás, amit előtte eszközölök rajta, elindul a lejátszás, kiírja, hogy PCM 96, és szól sztereóba.
Ha átállítom a Xonart Dolby Digitalra, akkor nem tudok hangot kicsikarni belőle."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Van egy Sony STR-DE598 erősítőm, amit elég régen volt használatban, gondoltam befogom. Kapott maga mellé két Wharfedale Zaldek S1000 hangfalat, és a hozzájuk való Zaldek aktív subot. Célom amíg nem véglegesítődik a szoba elrendezése szimpla sztereó zenehallgatás/filmezés lenne. A forrás PC, most egy Xonar U7-en megy ki a hang az erősítőre, SPDIF-en.
A kérdésem az lenne, hogy a subot egyszerűen nem használja. Sztereó módban megy, a két front szépen szól, a sub egyáltalán nem. Erősítő menüjében engedélyezve van.
Mit rontok el, és hol?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- EA Sports WRC '23
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Házimozi haladó szinten