Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem kell túlzásba esni, megfelel egy 30-40000 forintos hangnyomásmérő is, amivel talán nem kapunk pontos értékeket, de az egymáshoz viszonyított különbségeket megmutatja. [link]
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Nálam a csatornánkénti jelszint nincs kijelezve auto setup esetén, így a 0dB kijelzés, mem az automata mérésre vonatkozik.
Az automata mérés visszajelzése egyedül egy kontroll lámpa, ami ha világit, akkor az a mérés az aktív, de ennek a kimeneti szintjeit nálam nem lehet előbogarászni.
Így igaz mindkettőtök állítása.
Otthon azért ezt még majd lecsekkolom, de én erre a következtetésre jutottam a minap.Szerk: MCACC és ACACC azt hiszem a manuális és az automata mód megnevezése, de ha a jelszinteket kézzel állítom, azonnal elalszik a kis lámpa. Vsx517
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz #98221312 #14396 üzenetére
Minimum SPL mérő eszközre van szükséged a pontos beállításhoz. Ha optimális hangminőséget szeeretnél akkor szükséged lesz még Umik-1 bemérő mikrofonra és REW nevű programra. HDMI-n keresztül ezek után csatornánként tudod mérni a szoba hatását a hallgatói pozícióra. A mérések alapján pedig Equalizer APO-val tudod korrigálni a problémákat.
VoidXs is írt erről, őt érdemes kérdezni, szerintem jobban ért hozzá mint én.
[ Szerkesztve ]
-
+1
Ha minden jól működik, akkor mérhet mindent nullára ha 'tökéletes' az elrendezés es a hallgatási pozíciót geometrikusan középre sikerül helyezni.
Max egy kerek szobában lehetne ezt elérni...
Szerintem!Nalam a hátterek es frontok között is van egy egy vagy több db eltérés, mondjuk nem is ülök közepén
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #14391 üzenetére
Igen, ugyanarról beszélünk.
Az eltérő doboz és hangszóró méretek, darabszámok, távolságok és szobaakusztika miatt nem jellemző, hogy a mérés fél decibel pontosan azonos értékeket mutasson. Legalábbis csodával határos.
Ismétlem, vagy a mikrofon, vagy a szoftver hibás, esetleg mindkettő.
Valami normális műszerrel kellene méréseket végezni!(#14392) charlie1975
Keresgélj szorgalmasan, az eredményt oszd meg velünk![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
charlie1975
aktív tag
sziasztok olyan kérdésem lenne hogy létezik atmoszos szinkron?
Galaxy S4,Galaxy Note3,Note7,S7 EDGE
-
BBéci
legenda
válasz #98221312 #14389 üzenetére
Az nagyon furcsa, soha, sehol nem találkoztam olyannal. Szinte kizárt, hogy a hallgatói pozícióban az összes hangdoboz pontosan ugyanazzal a hangnyomással legyen hallható. Vagy a mikrofon hibás, vagy a szoftver.
-
törölt tag
Próbálkoztam egy időben én is ezzel a db állítással, de nekem 0-án a legideálisabb.
-
törölt tag
Nincs ajánlott setup, illetve, gyári beállítások vannak, ami a 0dB szerintem.
Nincs ajánlott, mert ez erősen függ a szoba akusztikától, a rákötött hangfalaktól, és a Te ízlésedtől.
Nekem csak furcsa volt, hogy mindent maxra tolsz, általában ez nem megoldás semmire.
Vagy, ha van rá mód, hívd meg egy házimozis ismerősödet, segítsen belőni a rendszered.
Lehet, még ez lenne a jobb.
Végülis, ha még nem csináltál ilyet, és nincs referencia hangzás a fejedben, akkor elég nehéz belevágni, ezt elismerem. -
VoidXs
Topikgazda
Semmi gépigénye nincsen, pláne nem normális használat esetén, mondjuk ha tizenketted oktávos simítással dolgozol, ez a legjobb erősítők színvonala szokott lenni. Persze a PC mindig is hatékonyabb lesz, mint bármilyen feldolgozó, így van egy overkill csomagom, ami konkrétan 0.1 dB hiba alá korrigálja az EQ-t, cserébe ~3000 sáv kell neki, és egy fél magot elzabál rá.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Quetz
őstag
válasz VoidXs #14382 üzenetére
Tudnál abban segíteni, hogy mekkora az APO erőforrás igénye? Mondjuk egy apollo lake nuc elviszi Kodi-val? 1080p filmeket néznék, h264/h265 kódolással.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #48613632 #14381 üzenetére
Nem. Szintbe hozza a rendszert, csak alacsonyabban lesz a globális plafon. Én a REW + EQ APO kombóval konfigurálok (ez sokkal komolyabb, mint egy MCACC vagy egy Audyssey), és a kimérés után annak a csúcsát levonom gain-ben. Halkabb lesz összességében, de mindet ugyanolyan hangosan hallom, teljesen sík frekvenciaátvitellel (az MCACC-féle dolgoknál sokkal részletesebben, parametrikusan dolgozik).
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz #48613632 #14379 üzenetére
Dolby szabványok szerint kell, hogy legyen 20 dB overhead az erősítőben (pontosabban a processzorra vonatkozik, de az itt egyben van), így elvileg nem fog. Aztán tudjuk, mennyire szeretik a saját szabványaikat is betartani. Szóval ha mégse lenne, ott az az okos megoldás is, hogy a legnagyobb érték lesz a 0, és ahhoz méri a többit.
[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
Sziasztok!
Van egy onkyo Cs-265 Mini hi-fim ès egy Samsung ue32j5500 tv-m. A tv hangszóróit szeretném az onkyoval kivàltani. Bluetooth-kapcsolaton keresztül a tv látja, párosodik vele, de kb csak 5mp-ig majd visszakapcsol a saját hangszóróira(eközben végig csak annyit ír, hogy kapcsolódás). Ha valaki tudja ennek az okàt kérem ossza meg velem valamint, hogy ki lehet-e javítani ezt a hibàt. Így jelenleg jack dugóval van csatlakoztatva a tv-hez. A következő kérdèsem pedig az lenne, hogy megéri-e a befektetès egy SAL home DTA àtalakítóra, érezhető lesz-e a hangminosegen? Előre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Formaster #14372 üzenetére
Ha mindenképpen bögreszett, akkor inkább Harman HKTS abból is min a 16-os. Ha találsz használtat szerintem 100 körül beszerezhető.
Én a Harman AVR156 + HKTS 9 szettemet 80-ért adtam el, annyira nem volt rossz.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Többen javasolták már,hogy hallgasd meg amit szeretnél és ha tetszik vegyél újat, vagy használtat.Hallottam már úgynevezett bögre szettet az speciel ahhoz képest nem volt annyira rossz. Nyilván nem olyan mint egy jó házimozi. Akié volt az abszolút elégedett volt vele. Ha majd eleget hallgattad, úgymond "kihalgattad", fogod érezni, hogy többre van-e szükséget és majd akkor válthatsz. Ennél többet nem nagyon érdemes rugózni rajta,mert azt látom mindenképp az eredeti elgondolást szeretnéd. Ott a használt, ha újat nem tudsz kipróbálni, bár ha nem jön be visszaküldheted az még privátabb is lenne(az új) . szvsz. U.I : Közvetlen nyugati EU boltból vegyél itt fentebb vannak linkek amik megbízhatóak, Ombe linkel majd Ő a professzor ebben is.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Formaster
addikt
válasz #48613632 #14373 üzenetére
Persze mondtam de 200 ezrem nincs most újra és nagyon úgy veszem a lapot, hogy ez az a kategória ami alatt el se induljak. Jó lenne az új, de ha az értelmeset csak használtban kapom meg, legalább érdemes lenne körülnézni a piacon. Viszont egyenlőre a használt kínálat sem bíztató, recieverből is 3-at találtam kb...
-
törölt tag
Hát, kb a felét ha érheti, de szigorúan otthoni árakon. Ez egy ősrégi DVD alapú rendszer, lejátszóval, és max DTS dekóderrel.
Igaz, van benne 80GB HDD recorder is, de minek?Szóval, szerintem felejtős. Ám, ha jó használt is, akkor könnyebb összedobni Neked egy használható rendszert. De nem Te mondtad, hogy csakis új?
-
Formaster
addikt
válasz theballa32 #14371 üzenetére
Értem és egyben szólnék mindenkihez. Szétnéztem a használtpiacon és találtam egy ilyen Panasonoc SC-HT1500 -ast kb 60k-nak megfelelő helyi pénzért.
Erről miképp vélekedted, ill mire figyeljek a használt vásárlásnál? Azon kívül, h minden szól
-
theballa32
tag
válasz Formaster #14349 üzenetére
Szia!Én is kompakt házimozit akartam venni kb 1 éve,de letettem róla!A Sony BDV-E2100 volt a kiszemelt cucc,de az pénzt nem ért!Nem baj,akkor nézzük meg a BDV-E6100 típust is,kár volt.A végén vettünk egy Sony STR-DH550 erősítőt,hozzá pedig egy Onkyo SKF4800 5.0 hangfalszettet,na ez már maximálisan elég nekem.Sajnos a mostani kompakt rendszerek nem szólnak szépen,de a kb 12 éves Sony DAV-DZ500 házimozim még tudott jó hangzást kiadni magából,amit most adtam el pont a bemenetek hiánya miatt,és itthonra is a STR-DH550-re esett a választás Sony SS-CS310RC hangfalakkal+ SA CS9 Sub.
-
zsoika
addikt
válasz #48613632 #14366 üzenetére
"A lejátszás nem annyira érdekel, az pc-ről menne optikai hanggal. Sajnos a használt nem megoldható részben, mert ajándék lenne."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Formaster #14365 üzenetére
"Sajnos itt külföldön nehezebb használtból építkezni, de a jövőben még ez sem."
Pont, hogy könnyebb. Legalábbis, az UK-ban. Teli az ebay használt cuccokkal, még az újszerű, aktuális feature-k is elérhetőek használtban.
Merrefelé élsz?zsoika
Az általad ajánlott HK cuccok, valóban eggyel feljebb vannak, mivel az erősítő, akár még jó is lehet, későbbi használatra, valamint tudsz később csatlakoztatni erősebb dobozokat.
Azt azonban fontos megjegyezni, hogy azok a szettek, nem tartalmaznak optikai lejátszót. Tehát, külön kell még beszerezni egy BD playert, esetleg média lejátszó, vagy HTPC kellhet, hogy teljes legyen.[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz #48613632 #14363 üzenetére
Jelenleg erre nincs túl nagy igényem, régebben volt, de már nem töltöm a napomat filmezéssel, meg zenéléssel. Arra jó, h este fáradtan a TV-től jobb minőségben nézzek filmet/zenét. Persze, ha majd úgy lesz az anyagi, h audiória is jut 1-2000 euró akkor váltok, mert tudom, h egy Bose milyen. Sajnos itt külföldön nehezebb használtból építkezni, de a jövőben még ez sem.
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #14362 üzenetére
Ha jól látom semmi különleges kábelt nem használ. A HDMI kimenet egyben bemenet is (ARC)így ha a tv-je ARC-s akkor nem kell külön optikai kábel az összekötéshez.
Viszont szerintem a sub csak passzív.
Ez azért baj mert akkor a mély frekvenciák is u.a. az erősítőt terhelik....így ne számíts kimagasló hangra.
Ez a legolcsóbb ajánlható 5.1, meg ez.
Te tudod...te döntésed. -
törölt tag
válasz Formaster #14361 üzenetére
Barkács módszerekkel igen. Ami nem feltétlen jelenti azt, hogy rosszabb lesz. A lényeg a csatlakozókon van, ami a speckó kialakítás miatt, nem kompatibilis semmi egyébbel.
De általában azért panáról panára köthető. Bár ez sem feltétlen igaz.ITT pl vannak tartalék "kábelek" egyben láthatod a minőséget is. Szőlőt kötözni kiváló lehet, valamint a fojtogatós szex kategóriában is tud meglepetéseket okozni, de konkrétan jeltovábbításra alkalmatlan
Ezzel tulajdonképpen el is mondtam mindent ...
Az viszont tény, hogy hangzás terén előrelépés lesz a TV-hez képest. Kérdés, a Te életedben, mekkora szerep jut a hangzáshűségnek, a házimozizás kapcsán?
Sokan vannak, akik megelégszenek vele, de még többen lépnek tovább, egy elfogadhatóbb, modulos rendszer felé. Nekem 2004 körül volt utoljára bögreszettem, azóta a külön megvásárolt elemekben hiszek.
Használtból, és kis pénzből építkezek, így sokkal többet ki lehet hozni hangzás terén, azonos pénzből.Nemir Ombe #14345
Igen! Mikor megvettem, én is kipróbáltam magamnak. Dobálta a PZS-met, meg egyszer be is rántotta konkrétan szakadtam[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Formaster #14357 üzenetére
Esetleg Soundbar, Hangprojektor nem lenne jobb....ha csak a TV hangjának a feljavítása a cél.
Csak egy 5let!Egyébként nem szeretnélek nagyon lebeszélni arról a Panáról csak próbálunk segíteni.
Ha van módod, akkor látogass meg egy MM-ot vagy Tesco-t és nézd/hallgasd meg...vagy netes rendelésnél neked is 14 nap az elállási jog.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz dave118 #14354 üzenetére
Itt van egy pár kérdés-felelet....elég jó példákat hoz.
euzsolt: A Tv hangjánál minden jobb!(tisztelet a kivételnek! Hallottam ám Harman Kardon hsz val szerelt TV-t és tetszett)
"Ami érdekel, hogyha nem cserélhető kábel, akkor hány métert adnak hozzá, mert ez nem derül ki. Illetve miért nem cserélhető, mi olyan különleges benne?" semmi különleges csak szivatnak vele!Az enyémhez adtak vagy 5m-t ...mármint ami a lejátszó és a SUB között van. Hsz kábelt adtak rendesen!
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz zsoika #14352 üzenetére
Értem, viszont jelenleg a TV hangszóróiról megy a zenehallgatás és a mozizás is, ehhez képest ugrás lenne.
Ami érdekel, hogyha nem cserélhető kábel, akkor hány métert adnak hozzá, mert ez nem derül ki. Illetve miért nem cserélhető, mi olyan különleges benne?
A lejátszás nem annyira érdekel, az pc-ről menne optikai hanggal. Sajnos a használt nem megoldható részben, mert ajándék lenne.
-
jaszy76
aktív tag
válasz dave118 #14354 üzenetére
Ahogy Liszi mondja!
"... az elállási jog lényege, hogy a 14 napos határidő alatt megbizonyosodhassunk arról, hogy a termék alkalmas a rendeltetésszerű használatra és megfelel az egyéni használati céljaink teljesítésére, tehát a csomagolás felbontása és a termék kipróbálása nem vezet az elállási jogunk elvesztéséhez [kivéve zárt csomagolású egészségvédelmi, higiéniai termékek, hang-, illetve képfelvétel (CD és DVD lemezek), számítógépes szoftver esetében].
Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé."Én egy telefont küldtem vissza kipróbálás után. Semmi gondom nem volt a visszavétellel.
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
válasz elefontelefo #14341 üzenetére
Szia! Hmmm...150eFt ból csak használtan tudsz jó minőségű projektort venni, de sárga falra vetítve az sem lenne jó. Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni milyen, akkor rendelsz egyet online a neten és ha nem tetszik élsz a 14nap elállási jogoddal és visszaküldöd. Nem túl etikus, de a jogszabályok engedik.
-
zsoika
addikt
Szia!
"30nm nappaliba" nagyon karcsú!
Itt a topikban ne várd, hogy bárki is ilyen egybeszettet ajánljon!
Nekem is volt egy Panasonic SA-HT870 és nagyon szerettem és jól is szólt(szerintem) de a bajok akkor kezdődtek amikor eltelt 8év és a DVD lemezek kikoptak a divatból és felváltotta az USB.
Gondoltam sebaj, veszek egy olyan fejegységet amin van.
Csak hogy ezek a szettek úgy vannak megcsinálva hogy speciális kábel köti össze a fejegységet a SUB-bal...így csak önmagukkal kompatibilisek. Tehát a SUB-ot sem tudtam használni így már fejegységen(lejátszón) kívül, erősítőt és aktív SUB ládát is kellett volna vegyek.
Na ezek után döntöttem a komplett szett eladásra kerül és egy új , külön elemekből összeállított rendszert raktam össze. Így ha bármelyik eleme elavul csak azt kell cserélnem .
Szerintem jobban jársz Pl: egy ilyen szettel+ egy optikai bemenettl rendelkező Denon 1907 10éves erősítővel +30eFt és egy SUB (tegnap volt egy HECO 15eFT -ért de értelemszerűen már el is vitték) összesen kb.100eFT. De ez csak egy példa!
Ez alatt szinte lehetetlen.Ja és liszi70-nek igaza van zenére meg pláne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Ez a Panasonic SC-BTT405EGK is fostaliga kategória?"
A házimozi-rendszerek legeslegalsó kategóriája. Mint a többi, amit eddig linkeltél. Újonnan 70-80k-ért nincsenek csodák vagy jelentős különbségek a kompakt szettekben, de nem tudjuk megmondani, számodra "fostaliga" lenne-e, vagy nem. Hallgass meg egyet, neked elég-e ez a hangminőség. Az itt jelen lévők döntő többségének nem felelne meg, de ha nem szánsz rá többet, vagy nem kívánsz használtan, elemenként vásárolni, akkor csak a "fostaliga" kategória marad. Pláne egy 30 m²-es nappaliba, ami nem kicsi, és pláne, ha még zenehallgatás is lenne rajta. Ilyen feltételek mellett többet kellene rászánnod erre az egészre, de mondom, nem ismerhetjük az igényeidet.
-
Dorian
félisten
válasz elefontelefo #14348 üzenetére
Távolkeleti filmek nézésével
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Formaster
addikt
Ez a Panasonic SC-BTT405EGK is fostaliga kategória? Úgy egy 30nm nappaliba menne, filmezés és ritka zenehallgatásra kellene.
-
Lecs@
addikt
Hahó. Tegnap jött az UPC az új lakásba, tv - internet bekötése miatt. Minden megtörtént. Át kellett terveznem a dolgokat, ezért az erősítőm ( pioneer wsx 1021 ) is máshova került ( újrakábeleztem ) Nem tudom mivel lehet összefüggésbe, kábelezéssel, UPC box - al, vagy valamit az erősítőmön átállítottam, de max hangerőre is rakhatom ( -20 ) - ig, és nem adja a teljesítmény. Máskor -40 is sok volt. Hangzásban nem észlelek gondot, de hangerő nem okés. Még nem volt időm ránézni, mert meló van, de lehet ti kapásból vágjátok hogy hol keressem az esetleges gondot .
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
válasz Nemir Ombe #14340 üzenetére
+1
csak előtte nyisson ablakot"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #14340 üzenetére
Igen lehet hogy ez lesz.
(#14341) elefontelefo: Nem értek hozzá, de falra nem vetítünk projival főleg nem egy olcsó projival, ilyenkor még azt a gyenge minőséget is bukod.
-
elefontelefo
tag
Sziasztok!
Bocsánat a kopipésztért, ezt a hsz-t a projektor topikba írtam, de hát ide is vág, mert mozira használnám, szóval kíváncsi vagyok az itteni véleményekre is- mennyit költenék rá: előrehoztam ezt a pontot, mert ez mindig elég sok mindent determinál: 140-150 körül, de max. 160-at szánnék rá
- mire használnám: házimozi
- mire vetíteném: enyhén, de azért láthatóan sárgás-vörösesre festett falra. Kép itt, ha látszik valami... a felső sáv elvileg a fehér, alatt az a szín, amire filmet vetítenék. (átfesteni sajnos nem áll módomban, mert nem az én lakásom) Lehet, hogy nem is érdemes ilyen fal mellett pénzt áldoznom a dologra? (Szerintem ez elég relatív dolog, gondolom, ha nem figyelek rá külön, akkor az agyam "átáll" arra, hogy ezt a színt értelmezze fehérnek, és a többit is hozzáigazítja ehhez, nemde? -> azért mindenképpen szeretnék így is kipróbálni egy projit, majd legfeljebb átköltözöm egy olyan albérletbe, ahol fehér fal van )
- mekkora kép kell: kb. 2-3 méter. honnan nézném: kb. 3-4 méterről.
- mekkora a szoba: szükség esetén akár bő 4 méter messze is el tudnám helyezni a projit a faltól, de a jövőtállóság érdekében jó lenne, ha adott esetben olyan 2-3 méteres távolságból is tudna 2-3 méteres képátlót csinálni
- hol helyezném el: nem probléma, ha csak pont szembe a fallal lehet elhelyezni
- mennyire sötét a szoba: csak esti filmnézéshez kell, tehát elvileg majdnem tökéletesen sötéttel számolok
További igények, megjegyzések:
- 3D: nekem nem kell, de ha tudja, az se bánom
- felbontás: nekem a szimpla HD felbontás kicsit ijesztő, telefonra is keveslem, nemhogy egy 3 méteres képre, szóval legalább egy FullHD-s felbontást szívesen vennék -> vagy szerintetek ilyen ár mellett érdemes ebben kompromisszumot kötnöm?
- új vagy használt: ÚJ, de ha nincs elfogadható ajánlat ilyen áron, megkockáztatok esetleg egy "pár órás" használtat... Látom, hogy hirdetnek az 'Aprón ebben az árkategóriában boltban 200-250-be kerülő modelleket is, szerintetek itt van akkora minőségi eltérés (gondolok itt a sárga falamra), hogy érdemes legyen kockáztatni?
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
-
Joshi
titán
válasz zsoika #14334 üzenetére
Tényleg idegállapotba kerültem, de már megnyugodtam.
Az Audiban dolgozom és ott van egy belső Outlook hirdető felület, jobban pörög mint bármelyik online apro. Már nagyon sok mindent eladtam Audiban dolgozónak. Remélem így már érthető.ui.: múltkor még lovat is árultak. Persze sokan az ismerős és haver cuccait árulják.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Huhh...jól felcseszte az agyad ez a muki, hogy így "támadsz" engem!
Szerintem félreértettél ....nyugi, Én veled vagyok!
Úgy gondoltam , hogy nem rontottál el semmit...mindent megtettél szerintem csak az embert nem érdekelte mert Audit akart venni nem SUB-ot.
Nem is értem,hogy jutottatok el a kocsitól a SUB-ig ....vagy Én értek v.mit rosszul?(mindegy is) -
Joshi
titán
válasz zsoika #14331 üzenetére
Itteni embert? Arra azért várhatnék, általában a hozzá nem értők vásárolnak így. Most nem a JBL 260p minőségére gondolok, mert amennyiért árulom az bőven megéri egy belépő rendszerbe is. Egyébként az ember nagyon idegesítő volt most nem írom le hogy miért, de természetesen beszéltünk telefonon és egyeztettünk is. Azzal nem volt gond.
-
zsoika
addikt
Csak itteni emberkét engedj be, itt csekkolható a vevő is....illetve telefonon beszélj vele abból sok minden kiderül. Ha v.ki nem akar venni csak hallgatózni annak mutathatod bárhogy. Nem Ő volt a Te vevőd...ennyi.
Szerk: Mire gondolsz "Ez miért is volt fontos?" ?
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz liszi70 #14327 üzenetére
Egy kérdés (ismét). Ma volt egy emberke meghallgatni a subot (260p) és nem nagyon értette hogy mi miért van. Az nem is különösen furcsa hogy nem értett a témához, de ti hogy mutatnátok meg a sub képességeit ha esetleg valaki kíváncsi rá? Én mondtam neki hogy amit nálam meghallgat az nem mérvadó ugyanis az ő szobája és annak akusztikája is más, de a hangfalai is mások, ráadásul a sub helyét meg kell keresni. Ő azt erőltette, hogy kapcsoljam be és ki a subot hogy érezze a különbséget. Persze Pure-nál nem volt sok mert a 290 frontok böszmék, egyszerűen csak kicsit tisztább lett minden amikor 2.0-ról 2.1-re váltottam. Aztán nagy nehezen összehoztuk, hogy 5.1-es mozinál kapcsoljam ki az ekkor már LFE csatornát. Persze itt is böszme a két front, de itt már belátta, hogy ja azért más. Szóval ti mit tanácsoltok beengedjek hallgatózni embereket vagy mondjam az érdeklődőknek azt hogy hallgassa meg a subot valahol és ha tetszik neki akkor vegye meg tőlem? Hozzáteszem hogy valami Taga dobozai voltak, én mondtam neki hogy azokhoz többet adna ez a sub, meg aztán újjonan 70-ért akar venni valamit. Gondolom arra számított hogy löbögteti a gatyaszárát a sub, de azt is mondtam neki hogy bemért normális szintű mély van most ami teljesen jó. Vagy ha valaki gatyaszár löbögtetést akar azt hogy?
ui.: egyébként idegesítő volt a figura, biztos voltam benne hogy csak hallgatózni akar vásárolni nem. A kérdésem pusztán arra irányul, hogy ha nem muszáj ilyen és hasonló gyökereket nem akarok beengedni a lakásomba.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz mettek #14322 üzenetére
"tény hogy alapjában sokszor tompa és aránytalan a center a többihez képest. Nem tudom ennek mennyi köze lehet ahhoz hogy a frontoknál hidiamond kábel van, a centernél meg audioquest type 2."
Semennyi köze nincs a center hangerejének, aránytalanságának ahhoz, hogy a kettő közül melyik kábellel van bekötve. Egyik sem gagyi. Ennek ellenére engem tudatilag zavarna, ha nem lenne egyforma az elől lévő kábelezés.
Szerintem, és az én rendszeremen nincs baj a szinkronsáv hangerejével, arányaival. Nálam alapon, 0-án van minden. (Katasztrofális volt az Audyssey eredménye.)(Bocsánat a duplázásért, természetesen nem BBécinek, hanem KnockOut87-nak válaszoltam. Ha erre jár egy modi, majd törli az előzőt. )
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz mettek #14316 üzenetére
Egyetértek, ugyanez a tapasztalatom.
Jól gondolod, sürgősen cserélni kellene a centersugárzó kábelét HiDiamondra!
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #48613632 #14318 üzenetére
Nem így van ahogy gondolod.
Az átlagember hozzászokott a dinamika-kompresszált hanganyagokhoz: "Ha érthetőre hangosítom a beszédhangot, centert, akkor az effektek üvöltenek"
Persze, hiszen ez a valószerű, dinamikus hang lényege, hiszen a beszélgetésnél sokkal hangosabb mondjuk egy robbanás, meg sok minden más is. Az átlagemberek gagyi hangcuccain viszont hangosnak kell lenni a beszédnek, hogy a sok torzítás mellett valamennyire érthető legyen.
Mit lehet tenni, a beszédhangot is arányaiban felhúzzák, tehát minden majdnem ugyanolyan hangerejű lesz.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
válasz #48613632 #14318 üzenetére
NEM. Marantz 7010 és Quadral argentum 470, 410 szett. A center sincs beszorítva, a tv asztal tetején van. De tény hogy az akkusztika borzalmas, nem jók a körülmények sajnos. Illetve ennek megfelelően az audissey is lehet hogy többet árt mint használ, nem tudom. Mindenesetre a marantzon van egy beszédérthetőség beállítás ami kiemeli azt, így már nem olyan rossz a helyzet.
De tény hogy alapjában sokszor tompa és aránytalan a center a többihez képest. Nem tudom ennek mennyi köze lehet ahhoz hogy a frontoknál hidiamond kábel van, a centernél meg audioquest type 2. Gondolom javallott lenne ezt is hidiamondra cserélni.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Hooper
őstag
Jo ez a kábel szerintetek?
[link]
Valahol autohifi kábel között szerepel, nem tudom számít-e.
Gondolom csak jobb mint s jelenlegi Kacsa 2x0.75
A fentebb linket és hama 2x2.5 között lehet különbség? -
törölt tag
válasz VoidXs #14315 üzenetére
Azért annyira nem rossza a helyzet, mint ahogyan felvázoltátok. Olvastam a két nappal ezelőtti hozzászólásokat is, ezzel kapcsolatban.
De persze, hogy a párbeszédek, és a monológok a legfontosabbak egy filmben, ez szerintem vitán felül áll.
A környezeti hangok, az aláfestő zene, pedig a hangulatért felelősek. Ez lenne a lényeg, ha nagy vonalakban definiálni kellene.
Te azt állítód, hogy a nézők sírnak, mert halk a szinkron, és aztán ez indítja el a láncreakciót.
Ám nem lehet, hogy a dolog fordítva van? Hogy a hangmérnökök játéka van úgymond elrontva, ezzel a szinkronosdival?
Mert látványosabb és kézzelfoghatóbb az a végeredmény, amit egy hangmérnök, egy stúdióban, a környezeti hangokkal tehet, és tesz, mint amit a párbeszédekkel?
Úgymond, lehet egymás előtt virgázni, hogy odass! Mit hoztam ki belőle?
A gagyi szinkron meg kit érdekel, a mű szempontjából felesleges. Csak épp a film lesz élvezhetetlenKnockOut87
Bögreszetted van, 5db tök egyforma szatelit hangszóróval?[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz junkpod #14314 üzenetére
Nekem pont az ellenkezője a bajom. Én a szinkronos anyagot nagyon rossznak erzem beszéd érthetőségre is és hangerőre is. Amikor asszonnyal szinkronosan nézünk valamit mindig feljebb kell tolni a hangerőt hogy lehessen érteni de akkor meg ha jön valami térhangzás akkor meg kivan akadva hogy ordít a mozi
Ilyen az eredeti masternél nincs, ott egyenletes, nem aránytalan.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
VoidXs
Topikgazda
válasz junkpod #14314 üzenetére
Aki nem ért a hanghoz, kábé azon az állásponton van, hogy a beszéden kívül minden lényegtelen. Ezt a szinkrontól megkapják. Azt is tegyük hozzá, hogy a tévé a szinkronok fő célja (mert a magyar ember nem jár moziba, aki meg házimozizik, általában nem néz szinkronos filmet), ahol ugyanazon a két hangszórón szól mind a 6 csatorna.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Barcelona95 #14309 üzenetére
Azért oszd meg velünk hogy mire jutottál.
-
Joshi
titán
válasz Barcelona95 #14307 üzenetére
Arra azért kérdezz rá a hifi üzletben, hogy az általad preferált márkának van-e 5.0-ás szettje. A házimozis topikok olvasásából valószínű hogy Canton, Dali lesz a befutó. Ne ijesszen el a hangfal új ára, mert használtan nagy eséllyel azért jóval olcsóbban be lehet szerezni. Ja és vigyél lossless anyagot pendrivon főleg ami neked tetszik. Szigorúan Pure-ban hallgasd meg a frontokat, így legalább lesz erősítős próbád is.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Barcelona95 #14305 üzenetére
Őszinte legyek ezek a frontok nem tudnak olyan mélyet mint egy mélysugárzó, nekem pont azért jön be a 2.1. De pl aki megvette a 270-et ő kizárólag Pure használatra vette és inkább rockzenére. Sajnos itt megint csak azt lehet tanácsolni hogy el kell menni hallgatózni valamelyik hifi üzletbe. Még az is lehet hogy más márka lesz a befutó. Ha használt cuccban gondolkozol akkor elég nagy a választék pl AVX fórumon de akár itt a PH-n is. A hozzáértők se szeretnek konkrét modellt ajánlani, mert lehet hogy neked nem annyira jönne be.
Összegezve én zenére 10nm-re nem ajánlom a JBL 290+260p dobozokat, inkább vegyél egy zeneibb frontokat mélysugárzó nélkül, amit aztán később tetszőlegesen tovább fejleszthetsz. Ha jól rémlik akkor ~200ezer pénzről beszéltél, ennyiért használtan nagyon jó frontokat lehet találni. Én inkább így közelíteném meg a kérdést. -
Barcelona95
tag
-
Joshi
titán
válasz Barcelona95 #14303 üzenetére
A JBL Onkyo párosítás jó mozira, de zenére annyira nem. A kérdés hogy mi az elsődleges, a zene vagy a film? Még mindig azt mondom, hogy a 290+260p túlzás. Nekem volt 270-es frontom is, na az már ok lenne akkora helyiségbe és nekem nagyon tetszett a hangja még zenére is. Sőt lehet hogy egyelőre nem is kellene a mélysugárzó, de félre ne érts nem akarlak lebeszélni semmiről. Egyébként tudod mekkora hangfal a 290 és a 260p? Böszme nagy dögök.
-
Joshi
titán
válasz charlie1975 #14300 üzenetére
Az AV erősítőkben van olyan funkció hogy akkor is átmegy rajta az audio video jel ha nincs az bekapcsolva, most hirtelen meg nem mondom mi a neve és hol található a menüben. Ilyenkor az erősítő bekapcsolása nélkül is tudsz a médiaplayeren filmet nézni csak ilyenkor a tévé hangszórója szól. Feltéve ha erre gondoltál.
(#14301) Barcelona95 nem tudom mit szeretnél hallgatni, de gondolom zenét mivel nem 5.1-et írtál. Én zenére nem ilyen hangfalakat vennék. Egyébként nekem is ilyenek vannak csak nekem az 5.1-es szett. Nálam egyértelműen mozira van és az erősítő egy Onkyo 636 amit használtan vettem 100-ért. Tehát a kérdés hogy mire kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest