- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
fogirobi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #13148 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a felajánlást, nagyon kedves Tőled, ez nekem nagyon nagy segítség.
Egyenlőre nem is tudom hova tenni ezt a felajánlást.
Én Debrecenben vagyok, ha postázás megoldható, akkor természetesen a posta költséget én kifizetem.
És megígérem, hogy az enyémet felajánlom valakinek.
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #13138 üzenetére
Ez rendes tőled.
-
fogirobi
senior tag
válasz
Lacielvtárs #13145 üzenetére
Nem netes kép, én készítettem tegnap a fotókat. Az az a PC-s szub ami hozzá volt, amiről le akartok beszélni.
-
fogirobi
senior tag
válasz
Egy Pioneer VSX-323-K: Kép1, Kép2
Megmondom őszintén annyira írjátok meg annyian, hogy így inkább nem is kínlódnék már ezzel a subbal.
Ez volt a hangfalak mellett, én mint hozzá nem értő reméltem, hogy jó lesz.
Csak azért próbáltam agyalgatni, mert így karácsony után a keret az nem túl bőséges venni egy másikat.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Nemir Ombe #13141 üzenetére
Igen, mert megtudom érteni a kérdező helyzetet.
Anno, amiről senkinek nem irtam meg, az első szubom, ami az onkyo 508as vashoz volt kötve az egy ilyen 'szub' volt...
[link]Abban az időben elég freestyle gondolkodasom volt a házimozit illetően
De mielőtt elajandekoznam érdekelne milyen vashoz es hangfalakhoz menne...
Nem mindenáron akarok megszabadulni a szubtol...
De ha valakinek nincs lehetősége venni a meglevő rendszerhez, akkor szívesen segítek, ha tudok... -
válasz
Lacielvtárs #13140 üzenetére
(Ha ingyen adod, akkor nyilvánvaló, hogy nem minősül hirdetésnek.)
-
válasz
Ha ingyen adod neki, tehát te is felajánlod jótékony célokra, akkor nem számít hirdetésnek. De szerintem nem így gondoltad.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #13137 üzenetére
Ejha házi mozi erősítőhoz azt a szubot?
Régen en is nagy kokler voltam, es nem akarok senkit megserteni, de a kerdezonek felajánlom a szubom ami a regi reflexes es mar nem kell, ha azt a szubot jo messzire elhajitja vagy felajanlaja jótékony célokraMilyen vashoz kellene? Bar lehet vissza kellene olvasnom
Remélem az off rész n minősül reklám, ha igen, akkor bocsánat es töröld légyszíves topik gazda úr
-
Norbi 72
veterán
válasz
Nemir Ombe #13136 üzenetére
Már próbáltál ilyet vasra kötni?
Kellene lenni hozzá egy vezetékes irányítónak is,galéria 4. kép.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
fogirobi #13134 üzenetére
Nem kell (nem kötelező) a más méret, lehet egyforma mindenhol, arra viszont érdemes figyelni, amit BBéci írt (rézből legyen) ..... ez az "elöl vastagabb" van amikor jelent(het) egy kis "pluszt", de ez nem az a kategória, ennek ellenére sokan ajánlják, mert olvasták valahol ..... nyugodtam vegyél mindenhova valami normálisabb 1.5-est .... dölj hátra és hallgasd .....
Más: a sub-ot először próbáld ki, ha nincs is rajta semmi beállitási lehetőség, attól még az AVR-en (ha van rá mód) be tudod állitani a vágásokat/hangerőt/stb .... ez abban az esetben javasolt, ha nem akarsz sub-ra költeni, de ha mégis beruházol egyre, az csak jobb lehet ....
-
Norbi 72
veterán
válasz
fogirobi #13121 üzenetére
Szia!
Hangfal kábel pl. egyszerű,neked elég szvsz.
Bekötési rajz:
Hangfalak elhelyezése:
Azon a kis subon nincs semmilyen potméter? Hangerő,frekvencia..nem találtam rá.Tipus számot tudsz mondani?
-
jeni
félisten
válasz
fogirobi #13121 üzenetére
Szükséges beszerezni a Front oldalra vastagabb hangfal zsinórra,amit a legtöbb hifi boltban,Media Marktban is megkapható. Az,hogy hány mm vastagságú kell a fronthoz azt tudnod kell mekkora lyuk van a csatlakozón. ebből kell 1 pár megfelelő hosszal. A méretre is megveheted amennyi kell neked.
Front oldalra 1 pár:
A (U)surround (/U)és a (U)centerre (/U)oldalra szintén ilyet de oda már vékonyabb kell mivel az már olyan leszorítós és kisebb lyukú. Ahhoz 3 pár kell megfelelő hosszban. Általában a centerhez rövidebb kell mint a fronthoz. A surroundhoz viszont jóval hosszabb kell az megy hátulra ami hátad mögé lesz elhelyezve.
A mélyládához vagyis a subwoofer-hez megy cinch RCA kábel kell. Ez kell az erősítőn és a mély ládán levő csatlakozókat (megnevezett jelöléseket) egymáshoz bekötni. Ehhez csak 1 kábel kell ahhoz való csatlakozással. Pre out csatlakozás.A TV-t és a erősítő közé amennyiben LCD TV van neked oda egy HDMI kábel kell. Ha normál régi CRT TV van neked akkor oda CINCH Videó csatlakozó kell (sárga szín jelölés).
Fontos!
A megfelelő szín jelölésre FIGYELJ!
A fekete színű jelölésű kábel (a kábelen van egy hosszan színnel jelölés,hogy ne cseréld fel a bekötést) mindkét végét a fekete csatikra kösd be! Ezzel a piorítást véded.A többit a fiúk hozzá teszik.
Jó mozizást!
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, sikerült hozzájutnom egy Pioneer VSX 323-K erősítőhöz és egy Koda 5.1-es hangfalszetthez, viszont nincs hozzá semmilyen kábelem sajnos.
Mivel nagyon amatőr vagyok házimozi terén (soha nem volt még), ezért szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy milyen kábeleket kellene vennem, hogy össze tudjam kötni az 5.1-et az erősítővel és az erősítőt a TV-vel, illetve, hogy hol tudok ilyet venni?
Próbáltam neten keresgetni, de sajnos nem jutottam előrébb.
Készítettem pár képet az erősítőről és a hangfalakról, hátha ez segít valamit: Kép1, Kép2, Kép3, Kép4, Kép5, Kép6, Kép7
Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni és ha esetleg van valami amit egy kezdő házimozisnak tanácsolnátok, akkor annak is nagyon örülnék.
Köszönöm előre is!
-
1amarr
tag
válasz
Nemir Ombe #13115 üzenetére
Jó ötlet, és beszerezni sem gond. Akkor két ilyen, egymás mellett?
-
Quetz
őstag
Nekem proson zacskós gumírozott talpakat adtak hozzá, ezekre gondoltál mint eredeti láb?
Ami hibája viszont nálam is előjött, hogy a membránt védő szövet+keret rezgett, végül levettem és félre raktam. (de az is megoldás volt, hogy vékony filcet ragasztottam a csavarokra).
-
szpali
addikt
válasz
Nemir Ombe #13115 üzenetére
Csak érdeklődök
Egyelőre ilyet rendeltem:
www.ebay.com/itm/262766018089
kipróbálni jó lesz, de sztem nem úszom meg a 2nd sub vásárlása kérdéskört -
1amarr
tag
Sziasztok! Hogy hívják magyarul az alábbi kábelt? (Angolul "RCA piggyback" kulcsszóval szerepel.)
Aliexpresses sztereó erősítőmben csak egy RCA bemenet van, és egy ilyen kábel praktikus lenne, hogy ne kelljen dugdosni a két különböző forrás miatt.
-
BBéci
legenda
Mindkettő volt nálam, hangminőségük annyira hasonló, hogy annak alapján irtó nehéz lenne választani. Gyanítom, azért vitték le a T-12 árát, hogy konkurenciája legyen az NSD-nek.
(#13111) Dorian
A doboztestre ez igaz, de a virító membránja nekem nem tetszik és valami lábat is kell venni hozzá, mert a gyárija szinte használhatatlan. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
Nemir Ombe #13108 üzenetére
(#13106) BBéci
(#13107) Norbi 72
(#13108) Nemir OmbeKöszönöm a segítséget.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
szivacs1987 #13103 üzenetére
Én még az előzőek mellett javasolnék egy ilyet is [link] jelenleg jó áron is van ....
-
Norbi 72
veterán
válasz
-
BBéci
legenda
válasz
Abban az ársávban szerintem egyértelműen az SVS SB-12 NSD a legjobb választás.
Hang szempontjából egészen biztosan a lehető legrosszabb, ha egymás mellé helyezed a két szubládát.
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #13101 üzenetére
Nemzetközi termék jelölésekben az angol szín nevek rövidítése használatos, pl black:k, silver:s, white:w...
Persze lehet japan kuro fekete és a végeredmény ugyanaz, de a "kuro"-t nem így írják, hanem haziko-irasjelekkel. És minden gyártó a világon használja a k, mint fekete jelölést, a nem japánok is, ha nemzetközi piacra dolgoznak. -
nagyfejü
őstag
Hali!
CAV DS28 sorroundot szeretnék feltenni a falra.Ami tartókat néztem össze kellene furkálni a hátuját, amit nem nagyon szeretnék.Vajon ha lecsavarozom az akasztót és annak a helyére csavaroznám a fali konzolz , az megbirná?
üdv
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy új sub-ot szeretnék a rendszeremhez.
A mostani rendszerem:
Denon AVR-X3200W
front: Dali Lektor 6
surrund: Dali Zensor 3
center: Dali Zensor Vokal
sub: 2db Jamo Sub 210Mivel csak egyedül hallgatom (5x4m-es szoba (3m magas)), így a 2 sub egymás mellett van ( így volt a legoptimálisabb hely és hang szempontjából ).
Ezek helyett szeretnék valami 30cm-es zártat.
Zene, film vegyesen lenne.
Használt, új is szóba jöhet. Akár külföld, is.
Amit rászánok, olyan 150.000 max ha nagyon megéri, akkor 180.000 HUF.Előre is köszönöm.
-
Gigi01
őstag
válasz
johnywalker #13101 üzenetére
Á,köszi,ezt a tv-nél tudtam,eszembe juthatott volna.Akkor az,mert fekete.
Esetleg valami szériahiba ezeknél volt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- E-roller topik
- Politika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Villanyszerelés
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest