-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
ti milyen fa csavar fejet használtok? pz2 es megy nálunk melóban, de annyira egy szar, mikor görcsös a fa, vagy picit ferdén van befurva a csavar máris kopog a bit, ugrik ki a helyről stb. Elég sok bitfejet próbáltam, mindegyik kotyog lötyög a csavar fejében, videókban bezzeg a philips fejekre olyan szorosan beleül a bit hogy benne is marad a bit ha felveszi a csavarozót, 1 facsavart amúgy többször is felhasználunk, de ilyen 10-20 fúrás után, főleg ha ferdén is megy ki-be hát nagyon hamar tönkremegy. Aztán szopás van mikor már teljes súllyal térdelsz a fúrón és próbálod a padlóbol kiszedni a csavart hiába..
-
rednifegnar
senior tag
válasz
darvinya #82098 üzenetére
ilyesmi karos konzolom is van, ez azert nem bir sokat, nekem 24"-es masod monitor volt rajta. a tv-t tarto az joval combosabb, de meg az is olyan, hogy mindent kicsit ellent tartva kell meghuzni hogy terhelve ne logjon.
ilyenem van (keprol tok azonos de nem itt vettem)
ami nagyon rossz benne, hogy az osszes csatlakozo pont ugy esik hogy beakad valamelyik fem reszebe es nem lehet bedugni tole. mokolnom kellett, hogy legalabb az alap dolgok bedughatok legyenek (usb, tap, antenna, bementek, mind pont beakad ugy eltalaltak)
-
darvinya
titán
válasz
rednifegnar #82097 üzenetére
Mozgatható az konzol, s csak ide fért el.
Anno 40"-os tv volt rajta, de ez a 55"-os már láthatóan nem bírta.
Képen lehet nem látni, de közép tartón kívül kapot 1-1 alul-felül létra zsanér lemezt.Kiinduló modding, s megpróbálok holnap ugyanonét fotót készíteni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Sándor -P20- #82081 üzenetére
nem teljesen ertem mi a gond, a regiben hibadzik ez a fazis dolog? nem lehet 1 fazisrol mukodtetni? a mienk is olyan hogy tud 3 fazist meg 1-et is. regi elektrolux.
ebben peldul benne van a homero is egyben. -
talpas
aktív tag
Repedéseket nem tudom hogyan lehetne, sejthető az ütésektől repedt a felület, ha arra anyagot teszel, már nem lesz síkban.
Nagy igazán hiányzó helyekre autókarosszéria javító kitt, fémre az van szinte minden autós boltban. Festőknek, kartonozáshoz meg létezik a repedésgátló üvegfátyol, szövet. Vagy műanyag javításra hasonló anyagokat keresnék. A következő kategória, a műgyanta és üvegszövet.
(De láttam én már aljzatkiegyenlítést, gépi malterrel is, na az már igazi gányolás, csak nem próbababa)
-
cinemazealot
addikt
Mesterek! Hilfe, bitte!
Adott egy függőleges, 50 mm átmérőjű szürke PVC cső, amiben egy mennyezeti magasságban lévő víztartály vize vár arra, hogy beömölhessen a mellette lévő vécécsészébe, aminek beömlő csövével egy 50/45°-os idomban csatlakozik. A csőre szeretnék valamilyen könnyen mozgatható "lehúzó" szelepet szerelni, ami a tartály vizét továbbengedi a vécébe, majd egy könnyed mozdulattal (vagy elengedéssel) el is zárja azt. Milyen csap legyen ez?
Néztem gyári 50/50-es KPE csap idomot, de ez nagyon drága és szerintem nehezen is mozgatható. Feleségem apró kacsóját és hát a pénztárcámat sem szeretném egy ilyennel megterhelni.
Jöhet ötlet DIY megoldásra is, csak könnyen mozgatható, vízzáró (tehát ne szivárogjon belőle mindenfelé a leáramló víz) legyen és képes legyen határozott nyitásra/zárásra!
Nem, a tartályban nem kútvizet gyűjtök, tehát nem tervezek jogszabály sértéssel vécét lehúzni.
Szerk.: bakker, most jövök rá! Egy 50+ mm átmérőjű vas (vagy más, a víznél nehezebb) golyó bele a tartályba, ami rácuppan a cső csatlakozására, rá meg egy madzag, amit pedig a hordó felső permén lévő csigán vetek át, odalent meg lehet húzogatni. Csak azt kell megoldani tartályon belül, hogy a golyó ne térhessen ki a cső tengelyének vonalából.
Egyéb ötlet?
-
PROTRON
addikt
válasz
forras2 #82091 üzenetére
Igazából elhiszem hogy nem tűnik triviálisnak, de elengedhetetlen info a jó ajánláshoz hogy mi lesz a felhasználási terület.
Van olcsó papírvékony elektromos szerelés műanyag cső, ami kb arra jó hogy bevakolod és 1x áthúzod a vezetéket, mert ha kültérre rakod hamar elérhet az anyag és eltörik.
Aztán meg ott a dupla falú, belül sima falú, lépésálló kivitelben, behúzószállal ellátott felső kategóriás, 5-8x annyiba kerülő gégecső, amit aljzatbetonba fektetéshez még azt is kibírja amikor a 200kilós júmunkásemberek folyton rajta járnak és 20 éven át bírja hogy hetente újrahúzod az elektromos vezetéket...
De persze drága...
De ott a vízszereléshez kifejlesztett kpe cső, amit meg gazdasági okból szintén használnak villanyszereléshez is, amikor földben viszik a tápkábelt. Meg mert belül sikafalú az is, csak mivel egyben tekercselve adják, a fektetése problémás lehet.Szal nem mind1 mire kell.
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Szükségem lenne műanyag csőre, aminek a belső átmérője 25 milliméter.
Szerintetek melyik irányba kéne elindulnom a keresésben, szerelvénybolt, elektromos bolt? -
diegho
nagyúr
Sziasztok
Van a konyhában a korábbi gáz miatt szellőző lyuk a falon. Mivel gáz már nincs és csak a hideg jön be rajta, be kellene szigetelni. A kérdés, hogy mivel?
-
w.miki
veterán
Parkside Forrasztópáka PLS 48 C1 (IAN 270214) szeretnék fejeket szerezni.
Milyen való bele? Honnan rendelnétek hozzá? Hogyan tudom kicserélni?
Képek -
PROTRON
addikt
válasz
Tothg86 #82082 üzenetére
Szerintem nem elég csak leválasztani, amikor letekered róla ki fog jönni valamennyi víz a rendszerből, ami utána hiányozni fog. Jobb ha az ilyen rendszereken akkor cserélnek bármit ha épp nem gond ha le kell engedni, mert majd úgy is ellenőrzik-feltöltik fűtés szezon előtt.
De a legbiztosabb ha központi fűtéses forumon is kérsz egy kis tanácsadást. -
Taci
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdést, mert nem igazán találtam megfelelő(bb) topikot - de hátha pont ide fér.
Van egy próbababám, ami kopott, repedt, pár apró helyen törött. Hogyan lehetne ezeket kijavítani, hogy tökéletes állapotra hozzam?
Kerestem YT-on, de max ilyen papírzsebkendős, pillanatragasztós, sminkelős módszert láttam, ami nem győzött meg.
Hátha itt tud valaki valamilyen módszert, amivel otthon kijavíthatom ezeket a hibákat.
Ha úgy könnyebb, feltölthetek pár képet, mert igazából nem tudom, ez milyen anyag, márpedig annak ismeretében talán könnyebben kaphatnék segítséget is.
Köszönöm. -
Sándor -P20-
senior tag
Üdv szakik.
Mivel itt mindenre is lehet választ kapni, ide is feltenném a kérdésemet.
Tudja valaki, hogy az üvegkerámia főzőlapokban hogyan érzékeli a vezérlő elektronika a fűtőegység hőmérsékletét?
Amik nálam vannak főzőlapok azokban a fűtőegységre csak a tápvezetékek csatlakoznak.
A hőérzékelő belóg a fűtőszál elé, és ki van vezetve a kerámián kívülre egy fém lap alá.
Viszont vezeték nincs amivel külön a vezérlőhöz csatlakozna.Amiért érdeklődök.
A héten magába fordult az eddig használt üvegkerámia főzőlap a pultban. (elektrolux) (Tegnap vettem egy egy újat, szal a fülemet nem tépik, hogy nincs min főzni)
Egészen pontosan fázis hiány miatt hisztizik. Az egyik fázishoz csatlakozó zónák rendben működnek, a másik fázishoz tartozó zónák vezérlői ("gombjai") nem reagálnak.
Gondolom mivel a vezérlő úgy érzékeli, hogy nincs egy fázis, letiltotta az ahhoz a fázishoz tartozó zónák vezérlését.
Ja a fázisok jók, kimértem.
Az új főzőlap rendben teszi a dolgát ugyanazon a madzagon...
Igazából nem tudom akarok -e a fázis érzékelés hibájának megkeresésével vacakolni.
Tervezett elévülés, STB... Ami az egyik oldalon megpusztult, valószínűleg a másikon is meg fog.
Szóval arra gondoltam, mivel a fűtőbetétek jók, kellene hozzá csinálni egy külső vezérlőt.
Felrakok valahova a konyhaszekrény aljára egy dobozt, kapcsolókkal miegymással, ráírom hogy "INDUSTRIAL DESIGN" és jóccakát. Én nem sírnék a kapacitív üveglapba szerelt kezelő szervek hiánya miatt...
Viszont a vezérlőhöz jó lenne tudni hogyan is érzékel a gyári vezérlő.
Arra is gondoltam, hogy hogy kiherélem a gyári érzékelőket, és rendelek 4db REX -C100 szettet, és belerakom annak az érzékelőit.
Viszont ott konkrét hőmérsékleteket kell majd beállítani.
Esetleg valami más ötlet? -
hegegabi80
addikt
válasz
j.bravo #82078 üzenetére
Nos elég messze vagyok Budapesttől, de talán helyben is kapható autósboltban. Sőt a a szomszédban van autószerelő is, úgy is kell szerelnie az autónkat.
Inhouse: na ez már egyre durvább, azt se tudom, hogyan működik ez a bepréselhető anya. Vagy is sejtem: kifúrom a lyukat, aztán a ház belseje felől beleillesztem ezt az anyát, majd bele kell kicsit kalapálni és kívülről mehet a gépház oldala fel a csavarral. Végül is ez se rossz ötlet.
Igen a szegecs anya se egy nagy durranás, csak azért ilyen vékony alumíniumnál elég nagy a hibázási lehetőség. Más lenne egy vastagabb vas lemeznél. Bár M3 méretben nem hiszem, hogy nagyon erősebb lenne, mint az alu ház.Na de most már tök jó, hogy van egy csomó jó megoldás. Sőt ez a bepréselhető anya tetszik a legjobban.
Köszi a sok megoldást, ez a legjobb totyik.
-
Inhouse
őstag
válasz
hegegabi80 #82077 üzenetére
Csak mintának raktam az első találatot, valószínűleg nem ez az egy üzlet árulja.
Van bepréselhető anya is, ilyennel még nem dolgoztam, de el tudom képzelni, hogy egy pontos furatba esetleg bekalapálható. Festett lemeznél persze ez nem igazán lenne jó.
A szegecsanyához nem kell feltétlenül komoly szerszám... -
j.bravo
addikt
válasz
hegegabi80 #82077 üzenetére
Autósboltban szvsz kapható. Legalábbis Pesterzsébet-külsőn az autósboltban a pár tucat különböző féle patent mellől simán kivette az öreg a szortimenterből; több méretet is tart belőle.
-
hegegabi80
addikt
-
Inhouse
őstag
válasz
rednifegnar #82074 üzenetére
Köszi, hogy megnézted. Bár az is lehet, hogy nem minden gyártó volt ilyen "okos".
-
forras2
őstag
válasz
macilaci78 #82073 üzenetére
Azzal nem lennék előrébb sajnos... Csalik tárolására kéne a doboz. Jelenleg a saját dobozukba vannak a csalik, a gondom pont az, hogy 1 külön táskát, vagy kartondobozt kell nekik fenn tartani. Pont ezt szeretném kiváltani 1 ilyen komlett tároló edénnyel...
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Inhouse #82063 üzenetére
megneztem egy perla 15L-est, azon tok egyszeruen szemben allva kozepen van minden, ott van a luk amin bemegy a futoszal es a bimetal is. gyakorlatilag a csovek szine es a matrica van forditva rajta attol fuggoen hogy also vagy felso bekotesu.
eselyes hogy a futoszal is azonos vagy, siman atfordithato. -
macilaci78
nagyúr
-
-igu-
veterán
válasz
hegegabi80 #82067 üzenetére
Én könnyen vagyok a menetfúrással - múlt héten M24-et (3mm az emelkedése) toltam bele alumíniumba. Könnyedén. :)
-
Inhouse
őstag
válasz
hegegabi80 #82067 üzenetére
Elvileg ilyen besajtolható anyát minden spec szerszám nélkül is használhatsz. 2 villáskulcs, anya és maga a csavar meg is oldja.
Nem követtem a témát teljes részletességgel, de lemez bolha esetleg? -
hegegabi80
addikt
válasz
j.bravo #82066 üzenetére
Talán a ződ-sárga lenne a legmegfelelőbb erre a célra.
De nem is vízszintesen, hanem függőlegesen szépen áttekerve az egész gépházon és akkor még fogantyút is lehet tenni a ház tetejére.
Hmmm nem is rossz ötlet.
Viccet félretéve kerítek egy menetfúró készletet, amúgy is be akartam már szerezni egyet.
Előtte minta darabon teszt és gyakorlás, majd jöhet a cél darab.Azon az anyán és is gondolkoztam már korábban más célból, de elvetettem, mert ahhoz is kell megfelelő behúzó.
-
j.bravo
addikt
válasz
hegegabi80 #82056 üzenetére
A legszebb valami szép rozsdamentes acél csavar, főleg ha imbusz/torx, relatíve lapos fejjel, de nem bírom ki hogy ne dobjam fel a (hol többé, hol kevésbé) topikhű megoldásokat:
- alul-felül egy zöld sárga, vízszintesen (tetővel, talppal párhuzamosan végig a ház elejétől a hátuljáig, hogy szép is legyen)
- furat a plexire és a házra is, gyorskötőt átfűzni - na jó, ez a legdurvább, még én is szégyellem, át is húzom
- autókárpit ( -lökhárító, egyebek) rögzítésére szolgáló oldható patent?Ezer bocs
egy szép gépháznál nem próbálkoznék azzal hogy majd a csavar bevágja magának a menetet, inkább keresnék kölcsönbe menetfúrót.
Esetleg - ha nehézség menetfúrót szerezni, de van hely - a menetfúrás helyett besajtolható anya?
-
forras2
őstag
Pecázáshoz kéne nekem is, de azon a vonalon nem találtam olyat, ami jó lehet, ezért gondoltam, hogy a Barkács közösségnél is rákérdezek, hátha, innen jön valami jó tipp...
Ezt is néztem, hogy ez vajon mennyire lehet zárt, a piros résznél nem tudom eldönteni, hogy az tényleges rács rajta, vagy csak a jobb fogásért van ilyen kialakítása... Mert ha ezek a dobozok zártak lennének, nekem az is nagyon nagy segítség lenne, ha ezeket le tudnám szilikonozni, vagy szigetelni valahogy... -
forras2
őstag
Szevasztok!
Tudtok esetleg olyan tároló dobozról, mint ez, vagy hasonlóról, csak aminek a fakkjainak a teteje eggyesével nyitható, és szilikonnal vagy gumival szigeteltek a fedők?
A cél az, hogy nedves, esetleg szagos dolgokat lehessen benne rendszerezni, de ne legyen minden tiszta víz, vagy büdös... -
Tothg86
tag
Urak, tanácsot szeretnék kérni
Szeretném a képen látható radiátor szelepet termosztatikusra cserélni. A fűtés csövek réz csövek. Ahogy találkozik a szelep és a cső, ott ez roppantogyurus megoldás lehet? Ha ezt szetszedem, csak egy új, érintetlen darab csőre tudok egy új roppantos csatlakozót tenni?
Köszi előre is!
-
Nikaré
őstag
válasz
Én is a csavaros megoldást választanám.
A ragasztó túl látványos mert a plexi viheti optikailag a fénytörést amin biztosan fog látszani a ragasztó elterülése. -
-igu-
veterán
válasz
A csavaros megoldást választanám, menetfúrással.
-
hegegabi80
addikt
Adott egy Jonsbo V9 gépház, amit itt vettem aprón fillérekért, mivel nincs oldallapja.
Gondoltam majd pótolom. Na igen ám, de nem egy egyszerű oldallap csavaros rögzítéssel, hanem belülről van rajta alul és felül fém karmok, amivel kapaszkodik a gépházhoz. Felűlről kell rácsúsztatni.Van itthon plexi lapom. Ezt levágom méretre. Eddig ok. De utána meghajtogathatom a gyárihoz hasonló karmokat, aztán ragasszam hozzá a plexihez? Ha igen akkor milyen ragasztóval? Gondolom rácsavarozom azt a fém karmot, de nem biztos, hogy esztétikus és lehet a csavar is útban lenne.
B. verzió: plexi két szélére 2-2 lyuk, mint más gépházakon van. Majd a gépház oldalán is a megfelelő lyuk, menetvágás Pl. M3 ra, aztán mehet fel.
Talán ez még jobb is és egyszerűbb is lenne, igaz a másik esztétikusabb, hogy nincs csavar.
Bár van nekem szép kézzel tekerhetős szép gépház csavarom is.
Ehhez akkor bennem kell menet fúrót.Talán annyi szerencsém van, hogy alumínium a gépház, lehet elég kifúrni és belehajtani a sima csavart, az is belevágja a menetet.
-
PitLee
őstag
válasz
rednifegnar #82048 üzenetére
Ahogy a többiek írják, esetleg a fűtőbetétet kicserélni, az érzékelőt/ket meg át pozicionálni ha lehet.
Pl az átfolyósnál
felsőalsó
A képek forrása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Strix GX601 Helios Black
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Eladó GARANCIÁLIS Seasonic Focus GX 750W
- GARIS!! MEGBIZHATÓ! PLATINUM!!! Enermax Platimax 1700W 80 PLUS
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest