- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz Krisztina87 #82195 üzenetére
Nyugodtan cseréld le, úgy is az a verseny, hogy hány eldurrant táp után adja meg magát végleg az alaplap, nem?
10 pont ha elszáll a HDD is az összes fotóval a gyerkőc születéséről, vagy az már 20 pont?Volt kodegány 450W tápom, addig amíg ki nem derült hogy a P4-es celeron gépem füsttel működik...épp meg volt hajtva a gép, de nem volt rajta 250W terhelés sem, mert fizikailag nem tudtak annyit az alkatrészek.
2014-ben vettem FSP 450W ("80+" de nem kapta meg a 80+ minősítést) tápot 4,5k hufért, akkor volt 7 éves még mindig működik, sőt alacsony terhelésnél is 80% feletti a hatásfoka, ami meglepett...lespórolták a 80+ certificatet de azért tudja és a ventije is még elviselhető hangerejű.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
tserrof77
őstag
válasz user12 #82197 üzenetére
...esetleg még egy Kodegány 400W, amire 200XX van írva
De egyébként a Mercury az még csak-csak... De az a szkájhók meg a vargánya na, azok igazi időzített bombák voltak, a szó szoros értelmében. Miattuk jöttek az első túlfeszvédők molex dugókkal....
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
user12
őstag
Egykutya
Még szerezz egy Vargáné és Tsa "gyártmányt" és meglesz a rettegett triumvirátusRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Grave_444
nagyúr
Mindegyik egy hulladék, úgyhogy simán eldurranhat az "új" is és ha szerencséd van nem viszi magával az egész konfigot. Nem kötném rá, ha fontos neked az a gép. Már 5.000Ft-ért lehet venni normális tápot használtan. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Krisztina87
tag
Szeretném a nosztalgia gépemben kicserélni a tápot, mert a régi eldurrant.
Kérdésem, hogy ha ezt a régi tápot lecserélem az újra, menni fog e vagy, hazavágja a gépet. Kimenetek ugyanazok. -
PROTRON
addikt
válasz Inhouse #82193 üzenetére
Nekem olyan billem van most hogy nincs F1-F12 sor, ezáltal külön ESC gomb se, hanem a 0-val közösen van, eredetileg FN-nt kell nyomni a 0-hoz. De idehaza van gamepadom szal próbálgattam melyik-melyikre kerüljön.
Végül a 0-nyert, az ESC meg a külön gamepadon van, általában amikor gépelek többször kell a 0 gomb.
Ez a baj az ilyen kis mini billzetekkel, hogy alapvetően a layerekkel mindent rá lehet varázsolni, de nincs benne gondolatolvasás hogy épp melyik layer legyen elöl, egyébként meg karakterenként layert nyomogatni macerás...A legjobb talán a 72 gombos bill.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
AssAssynn
őstag
Na, ha már "megdöbbentő gépek" szerepel a címbe....
Kompresszort keresek, de tulajdonképpen csak arra használnám, hogy a konzolomat, gépemet néha portalanítsam, egyelőre semmi másra. Nyilván ezért marhaság lenne beszerezni egy 60-80 ezres nagy gépet. A kérdésem, hogy milyen más alternatívám maradt? Láttam már ilyen akkus fúrógépre tehető fejet, vagy autós 12V-os kerékfújót, de gyanítom, hogy ezek nem arra lettek kitalálva, hogy "nagy szelet" fújjanak ki magukból, amivel kisöprik a porcicákat. Szóval mit javasolnátok?"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Top cat
addikt
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
Szerintetek egy ip65 mozgáserzekelos led reflektor mennyire bírná ha nem lenne felette tető, tehát minden eső/hó telibe kapná? Elvileg az 5-os víz ip="Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból ", ez pedig eső, szóval bírnia kene, de ugye ki tudja...
Ez pl: [link][ Szerkesztve ]
OK
-
Dani_kp
addikt
válasz inf3rno #82182 üzenetére
Nem lepődnék meg rajta villanyász anyagok dupla áron mennek 1 évvel ezelőttihez képest, 2 -3éves távlatban meg simán 3x árak. Szóval ami 4 éve volt 3000 az most simán lehet 8000. Majd valamikor elugrok az obiba és meglesem, kíváncsi lettem.
https://ingatlan.com/33821564
-
inf3rno
nagyúr
válasz Dani_kp #82180 üzenetére
Lehet rosszul láttam, de nekem úgy tűnt, hogy ennyi. Szintén Obi. Nagyon durván elszálltak az árak. Én vettem régebben kocsiba vastag fóliát, hogyha olyasmit szállítok a csomagtartóban, akkor ne koszoljam össze, aztán most csinálok egy balkon ládát, és abba majd ebből a fóliából vágok egy darabot. Nem engedi át a vizet, és szerintem csak sokára bomlik el.
Buliban hasznos! =]
-
Dani_kp
addikt
Így is úgy is gazosodni fog, nem lehet kivédeni. Szóval vélemény szerint továbbra is felesleges magaságyás alá geotextil. 40 cm helyett 60-80 cm magasat kell csinálni és nem kell lehajolni akkor a gazolashoz .
inf3rno: Én más projekthez az obiban vettem 3-4 éve, akkor valami 3-3500 ft volt a 10m2, igaz nem a legsűrűbb szóval annyit is ért.
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz forras2 #82175 üzenetére
Akkor spórolok neked, a geotextilt is felejtsd el alá. Úgy sem alulról fog gazosodni, hanem majd szépen a levegőben fognak szállni a kis gazspórák és a tetején fog megfakadni.
Pár hete nem tudom milyen gaz volt, de kb. méter magas volt és annak nem volt 30 cm-nél hosszabb gyökérzete. Ez nem fa, ami ha 15 méter magas akkor mégegyszer annyi a gyökere.
-
forras2
őstag
Köszönöm a segítséget!
Valahogy így áll össze a fejembe a dolog...
Valahova a földre teszem le, nem csinálok neki alljat, geotextilt teszek alá, hogy ne gazosodjon fel, telibe deszkázom az oldalát, hogy ne legyen nagy hézag a deszkák között, égetéssel és festéssel kezelem a fát, belülre valami vastagabb fóliát teszek az oldalára, hogy még tartósabb legyen a fa...
Lehet, hogy magát a szerkezetet még egyszerűbben meg tudom oldani, most, hogy netezgettem, találtam raklap magasítót, 4500 ft db-ja, 110×80-as, 20 cm magas, 2-t egymásra rakok, 40 centi magas, bőven elég, és igazából maga a szerkezet 9 ezer ft-ből megvan/db... -
-
Dani_kp
addikt
válasz Inhouse #82172 üzenetére
Szerintem ez egyértelmű, de belülről a lényeg, mert a közel állandóan nedves föld hamarabb kikezdi a fát, mint az egyre kevesebb őszi csapadék, mert ha van egy kis napsütés vagy egy kis szél az azért szárít rajta annyit és nem kívülről fogja megenni az idő.
Azért mondtam, hogy az aljára nem kell semmi. A deszkákat vagy a fát amiből lesz, lefesti, lazúrozza, extraként lekeni csónak lakkal és mehet a belsejébe valami extra erős fólia. Nem kell túl gondolni, se nem túl bonyolítani.[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz forras2 #82166 üzenetére
Én az aljára biztos nem raknék semmit, mert minek is? Ha esik az eső akkor az kersztül folyik majd rajta és leszivárog a földbe, így az oldalát belülről, pedig akár ki is lehet fóliázni és akkor tartósabb lesz, kevésbé fog rohadni a deszka.
Tesómnak is van magaságyása, csak neki ilyen "ultra modern" valami betonlapokból, így az kb. soha nem fog tönkremenni.https://ingatlan.com/33821564
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Ismét itt vagyok, 1 tákolós-gányolós segítség kéréssel
Megszüntettem a kertet, de szeretnék jövőre is veteményezni... Magaságyást csinálnék raklapból...
Ha jól gondolom, annak a belsejét ki kell bélelni valamivel, hogy ne follyon ki belőle a föld... De mivel? Tófóliával? Ha kibélelem, akkor valamennyi lukat csinálnom kell rá, hogy ne rohadjon bele a víz, ha esetleg nagyobb eső jön... A lukasztásokat megcsinálhatom az oldalára is, ahol nincs akkora teher, vagy az alljára kell?
Ha teszek bele fóliát, akkor nem fog bepállani a belseje, nem fog kirohadni benne minden? -
rednifegnar
senior tag
-
JoinR
őstag
Valakinek van tippje, hogy milyen anyagból lenne érdemes csinálnom egy egész asztal méretű egérpadot? Vannak gamer egérpadok, de arra gondoltam, hogy miért is ne lehetne az egész asztallapon ez a kellemes tapintású anyag a bútorlapon. 160x80-as az asztallap.
-
Thorus
aktív tag
Mai nap is barkácsoltam egy kicsit.
Aknához csinálok világítást és a fa lapok beleértek a led szalagba, így gyorsan csináltam egy felsőmaró asztalt.
A másik ami már jobban ide illik:
A nyomáskapcsoló megadta magát és kellett valami helyette. Festo nyomáskapcsolónak köszönhetően még pontosan be is tudom állítani a nyomástAz ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
talpas
aktív tag
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82154 üzenetére
Én is pontozok fánál is.
Én a kivetőpántnál jártam úgy, hogy a 4., vagy 5. fej lett olyan, ahol már nem egy hajszál maradt a bútorlapból, mert annyira kiállt a hegye. Ha meg nem ment elég mélyre, nem simult a helyére a pánt...
Annó sok pozdorja (tudom, hogy nem az, nekem az marad) dobozt raktunk össze (autós mélynyomók, csomagtér beépítések). Voltak olyan egyediek, ahol kellettek a facsavarnál jobb és tartósabb megoldások. Akkor még vadászni kellett ezeket a szerelvényeket. A körmösanya is akkoriban került terítékre. Ma már minden van, de nem igazán kell csinálni semmi ilyesmit...Üdv Inhouse
-
DonElvis
aktív tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni mert lusta vagyok, vagy béna (vagy mindkettő).
Kitaláltam, hogy milyen jó lenne nekem a műhely PC-hez egy érintőképernyős monitor 15-17" méretben. Tudom, hogy lehet kapni 23"-ast ASUS-ból, de akkora összeget nem akarok áldozni rá.
Viszont eszembe jutott, hogy régen láttam olyan utólag a monitorra felszerelhető (ragasztható) USB-s keretet, amivel touchscreen-szerűvé lehet alakítani a monitort (aszem ir touch overlay a neve). Hol lehet ilyet kapni Mo-n ilyen kis méretben?Esetleg valamilyen alternatív megoldás?
Köszi mindenkinek:
DonAmi nem számít, az nem érdekel
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #82151 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy ferdén átfúrja a lapot, hanem hogy a fúrószártól 4-5 centire lévő mélységütköző nem engedi tovább, de a tolástól még egy kicsit lehet ferdén tartani a fúrót és a kerek lyukból máris ovális lesz.
Egyszer próbáltam ezt a fajta ütközőt, nekem nem vált be.A szigszalaggal kapcsolatban igazad lehet, bár belem még nem fordult elő. Én csak egy réteget hajtok rá. Egyik oldalt ráhajtom a szárra, majd másik oldalon a ragasztós oldalakat egymáshoz érintem, ez ki is lóg 1,5-2 centit. Legalább szépen elsöpri a kihordott anyagot.
A fém gyűrűvel viszont azt tapasztaltam, hogy a kihordott anyaggal megsértheti a felületet. Ez nem mindig előny.
Állványos fúróval meg nem feltétlenül egyszerű asztallap alján dolgozni. Amellett, hogy a nagy lapot mozgatod a tárgyasztalon, még lehet, be sem ér a kívánt helyre a tokmány.
Az elcsúszás ellen a jel meg szoktam nyomni az anyagot. Fémen ott a pontozó, fán, bútorlapon elég egy PZ1-es csavarhúzó is.Az asztal alja annyira nincs kényes helyen, inkább csak az a lényeg, hogy a 2.-6. lyuk igazodjon az 1.-höz. A tetején már a jelölést is maszkoló szalagon végezném.
Amúgy ilyen menetes hüvellyel régóta dolgoznak, mikor a bútoripar a 20 mm vastag laminált forgácslapról átállt a 18 mm-esre, jött a felismerés, hogy nagyon nehéz úgy befúrni, betekerni a bútorlapba, hogy a másik oldalt tényleg semennyire se látszódjon. Szemből nézve jó eséllyel nem látszik semmi, de súrló fényen látszhat már, hogy a dekorréteget kb egy pénzérményi területen megnyomja, mint a jurta tetejét. A fafúró szárat a hegye miatt talán már nem is lehet kellő mélységben az anyagba tolni.
Ilyen menetes hüvelyeket használtam a mostani lakásban sok polchoz. A tárolóban lutsa voltam minden polcon jelölni, így ott átfúrtam a bútorlapot. De a kamrában szépre akartam csinálni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82149 üzenetére
Vagy nevezzük nevén, hasznos tanács az, amit te adsz...
Ferdén tartva is igen nehéz átfúrni egy 28mm-es lapot, ha 12mm kell és erre van állítva.
Az állványos fúrón sincs ilyen pálca, de van mérőke rajta. A kézi furdancson sincs...
A szigszalag egyébként bevált dolog, hívhatjuk azt is ütközőnek, attól függ mennyi van rajta...
De óvatosan, mert ha nagyon meleg van, vagy rossz minőségű a szigszalag, vagy az életlen fúró miatt a sokadiknál felmelegszik a fúrószár, akkor elcsúszhat és hopp, máris kevésbé hasznos tanács...ehh...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #82147 üzenetére
Messze van a szártól, könnyen lehet ferdén tartani a fúrót a végén. Én szigetelőszalagot szoktam használni a normál 18-as bútorlapnál. Csak mert lusta vagyok a fém gyűrűkkel baszogni. Akkus fúró-csavarozón meg nincs mélységállító.
A hasznos tanács inkább az, hogy 4-6-8 lépcsőkkel fúrjon és előtte kétszer mérjen...Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
válasz macilaci78 #82145 üzenetére
Tiltsuk meg neki?! Miért gond egy ütköző? A kézi fúrógépek alap tartozéka...
Üdv Inhouse
-
-igu-
addikt
válasz macilaci78 #82145 üzenetére
ha kevés a rutin, könnyen megszalad a fúró
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
SUPREME7
addikt
válasz macilaci78 #82142 üzenetére
Mondjuk az egyik oldala falon lesz, max kirögzítem.
-
SUPREME7
addikt
-
macilaci78
nagyúr
válasz SUPREME7 #82135 üzenetére
Nyugodtan csavarozd fel mondjuk 6*30 D fejű csavarral.
Mindegy, hogy rögzíted, ha a lábak lent nincsenek összekötve és oldalra tolod az asztallapot, de a láb nem mozdul (pl padlószőnyegen), ki fog szakadni a csavar, vagy a láb deformálódik.Ilyen lábakat tesznek 6-8 m2-es tárgyalóasztalok alá is, nincs gond, mert nincs tili-toli sem.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
NeoPampalini
senior tag
Ez így ránézésre olyan megoldás, mint az Ikeás cuccokon, fém alaplemez, középen M akárhanyas menettel, a láb tetején meg ott a menetes szár.
Teljesen jó, munkalapban még tán jobban is megfogják a facsavarok (lábanként 6 v. 8?), mint az ikeás "asztallapban".
Mozgatni meg úgy kell, hogy megemeled, abból baj még nem esett soha, és asztalláb se fordult ki a helyéről.
Nekem ilyen ikeás szett van, asztallap + 4 láb, semmi baja, igaz, nagyon nincs mozgatva. Egyetlen hátránya, hogy nem atom stabil, így ha gépelek, picit mocorog minden, de hát ez ennyiért ezt tudja.
-
Inhouse
őstag
Ne facsavarral rögzítsd alulról, hanem ilyen hernyós anyával (tönkanya?), amiben M5, vagy M6 menet van (akár M8 is). Jóval nagyobbat fog. Az igazi az lenne, ha lenne a lábak között merevítés. Ha tologatod és akad a lába, akkor elég komoly erők ébrednek.
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
cinemazealot
addikt
Az ilyen asztallábak akkol szoktak kiszakadni, ha az asztal lapjához képest hajlító erő hat rájuk. Ilyenkor erőkarként viselkedik a láb és saját maga "segít" kiszakítani a csavarját. Megoldás: nem engeded, hogy a láb kibillenjen a merőlegesből. Ki kell andrásolni és esetleg összekötni a többivel, hogy együtt erősebben álljanak.
-
SUPREME7
addikt
Sziasztok, egy egyedi méretű asztalt szeretnék csinálni, munkalapból méretre vágattam és vettem lábakat. Van valami okosság, hogy a lábakat mi módon érdemes rögzíteni? Félek, hogy simán megcsavarozva ki fog szakadni, ha esetleg mozog az asztal.
38mm a lapvastagság
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Északi fal sajnos, gondolom emiatt is markánsabban jelentkezik a dolog. Meg nálunk az átlagnál magasabb is a páratartalom, erről is kommenteltem korábban. Ritkán megy 65% alá. Mivel magasabb a páratartalom a harmatpont is magasabb, így nem kell annyira lehűljön a fal, hogy már elkezdjen kicsapódni a nedvesség. Vizes helyiségnél lehet gond, igen. Ott törekedni kell, hogy minél jobban beszigeteljétek, ne maradjon sok rés. Én direkt kértem, de már bánom.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
rednifegnar
senior tag
válasz Zirowe #82131 üzenetére
nem tom milyen es mekkora motor ez, de sztem kb semmi ilyen nem lesz jo amit igy szimplan boltban veheto fujos cucc. nekem mindig lejonnek, barhogy keszitem elo, alapozom vagy nem, sokat nem er. hazilagosban talan csak a raaegetos ami jobb, de ahhoz meleg is kell (gyanus hogy a motornak nem tenne jot).
mindig csudalkozva latom amikor tecsõ videokban fujogatnak keszre cuccokat ilyen bolti spraykel, mert az elso kis kocc utan jon is le.
ami nekem bevalt az a szinter (ami szinten rageteos, es nem is otthoni moka hanem elvittem csepelre egy ilyen ceghez).
nemreg volt szo rola, a ketkomponensuek jok, de az meg sprayban nincs, kell hozza fujo cucc plusz hely ahol megcsinalod. nekem egyik sincs.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Z_A_P
addikt
XPS, vizallo.
Kivagod, habbal ragasztod, egyszeru.(amugy remiszto amit irsz, ennyi kicsi is mar ekkora gondot okoz? Mert nalunk a szomszed 60cm magas terasza hozza van epitve a mi falunkhoz (iker), igy ott nem lehet majd szigetelni, kb 2 meter hosszan,60cm magasan.
Nalunk ott belul mosokonyha/csempe van.
)[ Szerkesztve ]
OK
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, egy régi műanyag elektromos kismotort szeretnék átfesteni.
Ezt a festéket néztem ki.
Milyen csiszolópapírral érdemes előtte nekiesni a motornak, hogy azért valamennyire megmaradjon rajta a festék?
A felület most teljesen sima.
Illetve kell erre a felületre előtte alapozni?We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
őstag
Ha már gányolós topic:
Maszkolószalaggal és fóliával bélelném azt a részt, amit védeni kell, majd kinyomnám ablakozós pur habbal. Ha óvatosan csinálod, és nem kell vágni-törni a nagy kifolyásokat, akkor egy pár telet ki fog bírni esőben hóban is. Esetleg ha van a színezőből, amivel befejezték a szigetelést, adhatsz neki belőle. Védi, és minimálisan esztétikusabb is lesz.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Spec
őstag
Sziasztok! Még mindig szigetelési téma... Hál' Istennek kész a ház szigetelése, szép is jó is, meg minden. Viszont van egy rész, ahol a ház falához csatlakozik egy palatetős hozzá épített tároló kb. 3-4 m hosszban. A palatető és a fal érintkezésénél én kértem, hogy hagyjanak egy kis rést, mert jövőre szeretném lecserélni a hullámpalát, és hogy könnyen kibontható legyen, anélkül, hogy a szigetelést roncsolni kelljen. nagyjából egy 8-10 cm-es hézag lett kihagyva a tető alatt és fölött is.
Igen ám, de most belül a falnak azon a részén végig, és a sarokban elkezdett vizesedni a fal. Valószínűsítem, hogy keletkezett ott egy kis hőhíd azon a 15-20 cm-es sávban, ahol nincs leszigetelve és kicsapódik a pára.
Mit kezdjek ezzel most gyorsan? Az megfelelő lenne, ha a tető csatlakozás, és a szigetelés közé betömködnék kis kőzetgyapotot, mert az még van is otthon. Ha odavág a hó és az eső, a kőzetgyapot nem szívja meg magát nagyon, mert az se szeretném, ha ott szivacsként gyűjtené magába a vizet a betömködött kőzetgyapot. Kellene elé valami, mondjuk bádogozás, vagy ideiglensen elég ha betömködöm? Előre is köszi!."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
alcsa
senior tag
válasz Inhouse #82116 üzenetére
Nem tudtam szetbontani, mert garanciaban volt, igy visszakuldtem s visszakaptam a penzem.
Azert nem voltam biztos, hogy mi a gond, mert gondoltam csaknem lehet ennyire sz.r, de ugy latszik megis.(#82117) macilaci78 : teljesen uj volt, elozo nap jott meg, de akkor hagytam pihenni, mert mar elegge huvos ido volt es gondoltam hogy nehogy a kondenz problemat okozzon.
[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz salaud #82125 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom, a link kattintva helyes, kimásolva egy másik cég hasonló terméke található. Köszönöm windows vágólap eme csodás anomáliát...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
salaud
aktív tag
https://hegesztohaz.hu/fedopor-bohler-marathon-431-25kg-5712 Konkrétan pont ezt, a GeKA(GEDIK WELDING) GeKa SAW - ELIFLUX BFB fedőportermékét használják. Ez egy salakképző, pontosan ugyanazt csinálja, mint a bevont elektródán a bevonat. Az ívhegesztés folyamán a hőtől megolvad és védőgázt képezve elzárja az oxigéntől az olvadt fémet, az olvadt salak pedig a lehűlés folyamán teszi ezt.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-
rednifegnar
senior tag
válasz Sándor -P20- #82119 üzenetére
mit csinalhat/mi ez a "faziserzekelo"? nekem ez kicsit mitikus.
nem tudom mikent mukodhet a homeroje, de nincs hasonlo tipusrol service manual? abbol ki lehetne lesni.
nem lehet hogy nem erzekel homersekletet csak meri az aramfelvetelt es az alapjan szamolja, hogy mennyin lehet es jatszik a bekapcsolas/kikapcsolassal?
na kozben megneztem egy ilyen fozolap service manualjat, gyakorlatilag egy user manualnak is keves, nincs benne semmi szetszedheto/javithato, a manual 90%-ban a gombok nyomogatasabol all, meg az elektromos bekotesbol.A camera does not make art, the artist makes art.
-
-igu-
addikt
válasz rewtenator #82118 üzenetére
Ha egy hetes, az még akkor bőven garanciális.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Továbbra is szoktam nézni indiai hogyan készül videókat, az itt látható hegesztési módszer hogy működik? Gondolom amit rászór, az lehet a védőgáz helyettesítő. Nem tűnik fogyóelektródásnak, de nincs töltőanyag sem. Nem sokkal később van egy hasonló hegesztőgép, ami a palástot hegeszti, ott már látszik a huzal (mutatják is), de az elsőn nem láttam ilyet.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz rednifegnar #82096 üzenetére
A főzőlap eddig 2 fázisra volt kötve. A harmadikra a sütőt kötöttem. Így ment 3 fázisról a cuccos. Ezek beépíthető cuccok. Pultba / pult alá.
A főzőlapban megpusztult az egyik fázishoz tartozó fázis érzékelő.
A probléma az, ha egy fázisra kötöm, akkor sem lesz jó. Abban az esetben is működik mindkettő fázis érzékelő, mert ha az egyik fázis érzékelő nem érzékel, (akkor is, ha egy fázison van mindkét bemenet) akkor az ahhoz a fázishoz tartozó két fűtőbetét tiltásra kerül.
Igen erre fűtőbetétre gondoltam, de hogyan működik ebben az esetben a hőmérő?
A fűtőbetétre 2db vezeték van kötve amin a villanyórát pörgeti.
A hőmérőnek nincs külön vezetéke, de akkor hogyan mér vele a cuccos?
A fázis nulla átmenetében méri a vezérlő?[ Szerkesztve ]
40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
rewtenator
csendes tag
szevasztok, kis problémával jövök, de annál bosszantóbb, egy hetes MSI Coreliquid 240R V2 vízhűtő egyik ventije klattyog, lehet ezzel otthon a sufniban valamit kezdeni, vagy cssere az egész? Köszi a tippeket...
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Inhouse #82116 üzenetére
Én még a ledes korszakom elején ebay-ről 4 db tápot rendelte, az egyik az első percben már füstjelekkel kommunikált. Szóval lehet szart is kapni.
De az nem derült még ki, hogy az adott tápnak ez volt az első használatba vétele, vagy mondjuk egy router mellől megmaradt kipróbált példány.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Inhouse
őstag
Egy összesen fél órát ment tápnak nagyon hibásnak kellett lennie, ha ekkora terheléstől úgy tönkrement, hogy zörög is benne valami. Ha szétbontod meglátod, hogy a táp IC dobta le a tetejét, vagy valamelyik puffer kondenzátor ugrott le a NYÁK-ról. Lehet szerelési hanyagság is, és egy kisebb melegedéstől is összeért pl. valami, aminek nagyon nem kellett volna.
Sajnos vannak a kínaiban is olyan hamisítványok, amire pl ráírnak 3A-t, közben 1A-t se bírhat. A PWM tápok alapból könnyűek, de ezek pehelysúlyúak. Sokat elárul, ha a szekunder dióda 1A-s, hogy az sosem fog tudni 3A-t tartósan. A körítés is ehhez mérten van elaprózva.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
alcsa
senior tag
válasz macilaci78 #82113 üzenetére
En is abban remenykedek, hogy a tap volt hibas. Rendelek mashonnan, hatha az nem adja meg magat fel oran belul.
-
macilaci78
nagyúr
Ami nem kínai, az hamisítvány.
Mindegy, hogy párhuzamosan, vagy sorba kötve, mennie kellett volna. Amper volt bőven és egy 12V-os venti 5V-on is pörög, csak lassabban, sorba kötve 6V esett volna egy-egy ventin, így ez sem lett volna gond.
Szar volt a táp szerintem is.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
alcsa
senior tag
Hello!
Egy 12 voltos, 2A-s adapterre kotottem 2 darab, 12 voltos PC ventillatort, hogy majd azzal mozgatom a levegot a hazi szerveremben (egyik 0.2A, masik 0.24A).
Fel ora mulva mikor mentem megnezni, hogy mi a helyzet, latom, hogy nem mennek a ventik, es az adaptert megrazva zorognek benne az alkatreszek.Valamit rosszul csinaltam, nem lehetne hasznalni igy a ventiket, vagy csak az adapter volt olcso kinai?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz salaud #82093 üzenetére
Én ugyanígy jártam. Tavaly kölcsönadtam az addig nem használt forrasztómat valakinek, akitől idén tavasszal kaptam vissza ugyanígy szétégetve a forrasztócsúcsot. Állítólag csak 2 vezeték lett beforrasztva... Gondolkodtam, hogy rendelek hozzá másikat, de aztán vettem a lidlben egy másikat, amikor épp le volt akciózva, ezt meg eltettem "kölcsönadni", ha megint elkéri. Azóta az újat már többször használtam, igaz odafigyelek, hogy ne max teljesítménnyel melegítse a fejet.
-
rednifegnar
senior tag
válasz gergo5991 #82100 üzenetére
a bit kialakitastol sok minden fugg. raadasul az anyaga se mindegy milyen, nekem van egy 25 eves bosch bitem, mai napig az a legjobb, kozben elhasznaltam mar tobb felet de mindig ezt vetem be ha kell rendesebb. mondjuk en csak hobbiamator itthoni barkacsolo vagyok.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #82094 üzenetére
Tehát egy WC tartály lehúzását kéne megoldani?
Dörmögés helyett dömötör?
Igaz 4k huf-ba belekerül a bolti megoldás és még a rögzítést ki kell találnod, de az órabéredet is érdemes végig gondolni.#82103 forras2
Most rákerestem erre a bojli témára, látom a kézi változat 5 ezer és jól jártunk kategória.
A gépesített meg 135k
Azért ahogy nézem oldal irányba jó ha van egy kis tartása a csőnek, MŰ-III-as cső ide szerintem kevés lesz.
Mű-I cső már elég merev pláne ha a toldásnál vágod ki ahol kiszélesedik.
Bármelyik villanyszerelő boltban tudsz szerezni, 1 szál nem tom valami 500 huf.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
forras2
őstag
válasz PROTRON #82092 üzenetére
Igazából nekem csak 1 kis darab kéne, tákoláshoz...
Nagy hoho vagyok, és vannak régebbi, kiszáradt bojlijaim, amiket brutál nehéz szét vágni, már szinte az összes újjamból végtam le darabokat a balf@szkodásom miatt
Láttam ilyen bojli szeletelőt, de hát 5-6 ezer ft. Ezért gondoltam megalkotom magamnak a dolgot. Egy 25 mm belsőátmérőjű műanyag cső, 1 sniccer pengét felmelegítek, és bele olvasztom, 2 oldalrol rögzítem ragasztópisztollyal, és kész a történet...
KPE csőre gondoltam én is első körben, de abból nem találtunk olyat, aminek a belseje lenne 25 mm. Vagy kisebb, vagy lényegesen nagyobb... -
darvinya
titán
válasz rednifegnar #82099 üzenetére
Azért pár karos konzolt átnéztem, mire ez választva.
Ami nem tejlesen eredeti, mert alapból.egy fix konzollal van összeépítve.
Mostani modding már lazán elviseli a Tv-t, még ha mozgatom.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest