- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
13 éve 90%-ban ilyesmit építettem a kutyámnak.
A raklap, a szindely ingyen volt, de az OSb lapokat, a hungarocell lapokat, a csavarokat, a cserépléceket és a zongora pántot meg kellettvennem, így akkor kb. 25-27 ezer forint lett a vége.
-raklap, ráterítettem hőtükör fóliát, mint amit a radiátorok mögé ajánlanak.
-osb, erre körben a szegélyén cserépléc, az 5*3 cm
alulra, felülre élén a cserépléc, így ott 5 cm-es hungarocell ment bele
-oldalra én kívülre is osb lapokat tettem
-így oldalt lapra a cserépléc, így ott 3 cm a szigetelés
-a paneleket összeillesztettem, mivel a szélein belül a cserépléc, jó masszívan összefacsavaroztam.
- a tetőt zongorapánttal tettem nyithatóvá
teteje zsindelyérdemes úgy készíteni, hogy legyen benne szélfogó
az ajtó mindig nézzem a lakás bejárati ajtajára! -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Először is, nem biztos, hogy jó helyre írok, de szerintem ide jobban illik a kérdés, mint a lakásfelújító-szerelő topikba.
Szóval az a helyzet, hogy nyáron vettünk egy kutyát és mivel kint van tartva, télre szeretnék neki valami jó meleg házat csinálni.
Ehhez szeretnék ötleteket, tippeket, hogy hogyan tudnám jó melegre csinálni, milyen anyagokból lenne jó építeni. Illetve ha valakinek van esetleg konkrét kész terve, leírása, azt is szívesen fogadom. -
csabulaxi
senior tag
válasz
lemmy71 #65744 üzenetére
Egy ilyen készletból a sárga fúrókból, vadiújjal próbáltam, oszlopos fúróval.
Meg sem nyikkant.
A kiütést kétlem, flexelés után tök sima a felület.
A pofák (helye) mellett ujjnyi hiány volt, azt simán kitöltötte a hegesztő, simára flexelve, szép felület , nem esett ki a helyéről.Holnap azért veszek cobalt fúrót.
-
lemmy71
őstag
válasz
csabulaxi #65742 üzenetére
Értem, a satunak az a része öntvény, az a porbeles hegesztőd mezei acélhoz és nem pedig öntvényhez való. Lehet hogy még ki is tudnád ütni amit belehegesztettél, amúgy azt a hegesztést egy cobaltos fúró vidáman kiviszi, lehet kopott a fúrod és az hogy sárga egy fúró az még nem azt jelenti hogy cobaltos is
Menetjavító perselyt kellet volna használnod, van már kis millió fajta, kisebb [készletek] már elég olcsón beszerezhetők.
-
csabulaxi
senior tag
válasz
lemmy71 #65739 üzenetére
Hiányzott az egyik pofa, ott a lyukak voltak szarok, az egyiket fel tudtam menetelni 8-asra, de a másikban az sem volt jó. Így azt a lyukat hegesztettem be. Simán csak tele nyomtam.
Lidl-es porbeles hegesztővel, ráadásul azzal huzallal amit adnak hozzá gyárilag.Másom még nincs hozzá.Na azt nem viszi az aranysárga fúró sem.
-
lemmy71
őstag
válasz
dewil666 #65740 üzenetére
Ha alaposan kifújod hogy ne látszódjon a téglapor akkor megtudod gariztatni, de nem ér annyit az egész hogy egy hónapig piszmogjanak rajta. Én tavaly vettem ezer forint alatt volt egy pár szénkefe hozzá, nézd meg derecskén ha arra jársz. Most nézem a googlen még meg van a bolt, régen egy kis paraszt házikóban volt a cég, úgy látom fejlődött az évek alatt. [Boros Sándor Makita - Hitachi Kereskedés és Szerviz]
-
lemmy71
őstag
válasz
csabulaxi #65737 üzenetére
Melyik részét hegesztetted a satunak, csak azért mert egy igazi satu öntvényből készül (csak az orsó acél) és annak öntvénypálca kell, plusz vörösre fel kell melegíteni hegesztés előtt
Véletlenül nem élkefém pálcával hegesztettél, mert az bitang kemény, olyannal hegesztik fel az ekék éleit, de az is fúrható, arra én kobaltos fúrószárat szoktam használni.
-
lemmy71
őstag
válasz
dewil666 #65736 üzenetére
Létezik
és örülj hogy csak a szénkefét ette meg
Ha pont úgy veri a port akkor hamar tönkre megy, nekem mindig van tartalék szénkefe a polcon a nagy makihoz. Amikor betont vagy téglát cserepet vágsz néha közben fújd ki kompresszorral. Anno derecskére hordtam javíttatni a makitákat, a főúton volt egy kis márkaszerviz korrekt megbízható cég, nem tudom hogy még létezik e, 25 éve voltam ott utoljára
-
csabulaxi
senior tag
Egy régi satut próbálok felújítani, volt rajta egy lyuk(furat) ami nagyon ovál volt.
Behegesztettem.
Most meg olyan kemény, hogy semmilyen fúró nem viszi. Semennyire.
Mi a bréket lehet vele kezdeni?
Menet is kellene bele majd. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Létezik az hogy egy Makita ga9060R sarokcsiszóló meg eszi a szénkefét? Egy gyémánt beton vágó félig le kopott vídiával. Ennyi volt amit használtam. Kb 20 méter beton, 30 méter tégla vágás.
-
válasz
draco31 #65731 üzenetére
Ezzel csak annyi a baj, hogy Parkside terméket hivatalosan csak a Lidl forgalmaz, a kolléga, vagyis cég ÁFÁs számlával adja, viszont a Lidl, ha cégként vásárolod, csak egy év garit ad.
Én rád bízom, de tuti nem vennék ilyen hiénáktól semmit. A bolti ára ennek kb. ennyi, mint amennyiért hirdeti. Nekem nagyon gyanús, hogy a sümegi akcióból húzta be, vette meg más elől, hogy haszonnal tovább adja.
-
draco31
veterán
Sziasztok!
Nem igazán találok topicot a kérdésemnek, talán ide illik, ha nem akkor bocsánat.!
Szóval fater szeretne egy oszlopos fúrót egy ideje. Nagyon hobbi célra lenne, a kézi fúrója 40 éves azt hiszem, szóval nem 24 órás műszakban lenne használva. Emiatt nem is akarok nagyon drága gépet venni.
Vaterán látok most 33e-ért ParkSide PTBM 500 E5 masinát, új 3 év gari, ehhez van satu is, 5000 eladás feletti eladó. Ezt a típust ilyen hobbi célra szabad-e? -
-
Tothg86
tag
Sziasztok
Frissen vásárolt ingatlanunkban a riasztó rendszerben a tűzjelző állandóan tüzet jelez. Így be sem tudom élesíteni a riasztót. Próbáltam resetelni, kifújni a port a füstérzékelőből, semmi. Riasztóst egyet nem találtam aki vállalná. Szerintetek ki lehet kötni a füstérzékelőt, vagy a rendszer már úgy lehet összelőve, hogy keresse a jelet? Jobb ötletem nincs, mint hogy kiveszem a rendszerből a füstérzékelőt -
forest_ns
tag
Sziasztok!
Jobb helyet nem találtam, bedobom ide, hátha...Megfakult, napszívta könyvgerincet mivel tudnám visszaélénkíteni.
-
do3om
addikt
válasz
macilaci78 #65702 üzenetére
Na jó akkor az, de az is valahogy az olcsóbban kapott áramhoz tartozik nem?
Nekem nincs kapcsoló csak a villanyszerelő kollégámnak, de viztos nem tudja mit csinált. -
EXIEZ
aktív tag
válasz
Reggie0 #65708 üzenetére
Ilyen lámpa
nem tetszik ez a zöld szín, hidegfehérben pl sokkal jobb lenne.
csak megrendelném a ledet hozzá, pontosan nem tudom milyen kell viszont.Inhouse: Azért tisztában vagyok vele mi az a 18650, azt arra írtam hogy nem AA vagy AAA lámpa, hanem 18650 cellás. de fentebb a link hogy milyen.
Maci: de ez a gány topik, ott lehet nem tákolnak csak veszik az újat.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Inhouse #65706 üzenetére
És az akkupakk típusa, feszültsége pont független attól, hogy a driver milyen feszültséget ad a lednek. Amúgy van ám elemlámpa topik is, ahol jó eséllyel meg tudják mondani a kért adatokat.
A csere onnan már egyszerű, kiforrasztod a régit, be az újat. -
Inhouse
őstag
A 18650 az nem lámpa, hanem LiIon akku cella, abból is lehet benne több sorba/párhuzamosan kötve, így nehéz lesz, nem kerültünk közelebb. Milyen lámpa az, amiben zöld LED-ek vannak?
A zöld és fehér LED-ek nyitófeszültsége között elég nagy különbség van. A fehérnek magasabb feszültség kell.
-
EXIEZ
aktív tag
Szakik, kellene segítség.
Van 2db lámpám, 18650-es, stb ez most nem lényeg. Viszont a gond, hogy zöld ledek vannak benne, ezeket házilag ki lehet cserélni hideg meg melegfehérre? honnan tudom milyen led is kell bele? -
do3om
addikt
válasz
Barret001 #65686 üzenetére
Éjszakai áramon nem kapcsol be nappal csak néha, ilyen 4-5ig meg hasonló időkben és csak rövid ideig. Ha nappal kihasználod a meleget csak este fogja visszafűteni. Ritkán van is vele gond, be lehet rakni egy kapcsolót ami el kézzel váltasz a kettő között ha nincs melegvized.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest