- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
macko20
őstag
válasz [CS]Blade2 #32599 üzenetére
ne légy lusta menny be több mükörmöshöz és nézd meg mit használ,esetleg kérdez hol vette és mennyiért ,mond azt h vidékre akarsz ajándékba venni ,így segítő készebbek lesznek...
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
[CS]Blade2
addikt
válasz macko20 #32598 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a kettő nem-e 1:1-ben ugyan az:
[link]
[link]
Ha a felső árulja, akkor pedig jónak kell lennie a conrad-osnak is.
Mellékesen ha megnézed a két árat, akkorÉs valszeg az összes hatalmas lehúzás, mert 20 és 50K között árulják sokszor adapter meg tartozékok nélkül, meg a fejek is 1-3 ezer Ft-ok /db. Mondjuk ezek már az említett színekben vannak, biztos azért a 2-3-4x-es ár.
Csak akkor lesz gáz, ha megveszem, megy a fa alá, aztán kiderül, hogy túl erős erre a célra.
-
macko20
őstag
válasz Beretvás #32596 üzenetére
A kiprobáláson volt a hangsúly h lássam arra jó-e amire nekem kell
[CS]Blade2
ha választani akarsz olyan legyen amit ki-be kacsolni kézben tartva is lehet ,és egy női kézben is elfér..nem beszélve a színéről mert náluk ez is számít / tehát veszel egy fekete minden szempontból jó gépet és lefújod bugyirózsaszínre,v királykékre,stb/ és a conradból csak ötletet veszel[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Vegitaa #32594 üzenetére
Konkrétan onnan jött az 5let, hogy néha felmerültek itt ezek a mikrogépek, és a conrad.hu is időnként. Akkoriban szétnéztem a lapjukon, és most, hogy elkezdtem keresgélni ilyen műköröm akármit karácsonyi ajándéknak, akkor láttam ezt a kis és nagy proxxon gépet, és beugrott, hogy ilyet már láttam annó a conrad-nál: [link]
Szóval nem állhatnak olyan távol egymástól, mert ugyanezt árulják a körömbuzera webshopokban.
Most, hogy megint felmentem a conrad.hu-ra, találtam is egy kisebb gépet: [link] Ez 12-18V-ról megy, 45W-os és 10-20K RPM.
Szerintem ez már majdnem jó lenne, csak a min 10.000-es fordulat sok.[ Szerkesztve ]
-
Vegitaa
senior tag
válasz [CS]Blade2 #32592 üzenetére
Hát ez tényleg beteg...
Ha ilyen gépről vala szó, én ezt javaslom: [link] -
[CS]Blade2
addikt
Beteg kérdés lesz, de hátha.
Párszor felmerülnek a topicban az ilyen és ehhez hasonló gépek: [link]
Na most én ajándékba keresek egy hasonló cuccot, csak az műkörömcsiszoló gép. Pl. Ee vagy ez a proxxon
Na most ezek vicces áron vannak, így elkezdtem kombinálni a kettőt, hogy lehet, hogy tökéletes lenne egy gyenge mikrogép műköröm reszelőnek. 120W-os helyett kb 40-45W-os cucc kellene, és lehetőleg olyan, aminek állítható a fordulatszáma. (Szabályozható fordulatszám 500-30.000 -ig.)
Mit gondoltok, megfelelne a célnak, vagy túl erős lenne, illetve egyáltalán vannak ilyen gyenge mikrogépek? -
-
-
Vegitaa
senior tag
...tudom, egyszer már tettem fel róla képeket, de akkor még nem volt kész a nyomógombos frontpanel...
-
Beretvás
veterán
Fene, hogy késik a beszállítóm és nem tudom ma már elkezdeni összeállítani az oldallapomat.. Esetleg holnap, de képeket próbálok dobni menet közben is..
-
mrterminator
aktív tag
válasz Satyricon #32580 üzenetére
Thx!
A lapom nekem is melegszik rendesen, de nem ég oda az újjam Már 3-4 éve megvan a alap, mindig tuingolva volt benne a proci (már a harmadik procit éli meg), ha idáig nem adta meg magát, remélem már nem fogja(kopp-kopp)
Szerencsére van egy tetű lassú gép még azon netezgetek, mert anélkül nehéz lenne túlélni a napokat
-
Satyricon
addikt
válasz mrterminator #32562 üzenetére
Tyúúú Nagyon zsííír lesz! Ha kész lesz, képeket kérek!
Am az egy hét még nem is sok... Nekem a vízhűtés/takarítás/moddolás miatt 2 hónapig szét volt kapva a gépem! Úgyhogy otthon 2 hónapig nem tudtam gépezni. Olyan elvonási tüneteim voltak, hogy csak na!
Szerk.: Ha jól látom, Neked is Giga lapod van. Az enyémen az északi híd borda olyan forró volt alap járaton, hogy mikor hozzáértem sz*rrá sütötte a kezem! Pár napig fájt is rendesen, pedig egy pillanatra fogtam meg. A déli híd már hűvösebb, de sztem érdemes velük vigyázni, nehogy megadja magát a lap a nagy forróságtól.
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
sanyek2
senior tag
válasz viperabácsi #32575 üzenetére
Az nagyon alkalmi vétel lehetett...
Nem hiszem hogy máshol is ennyiért dobálnák... -
sanyek2
senior tag
Mennyibe kerülhet egy 110x105x30mm-es plexi tömb?
-
sanyek2
senior tag
Kicsit lassú a PH!
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
-
sinya85
senior tag
válasz mrterminator #32562 üzenetére
Mért jó ha eltakarod plexivel? csak alászorul a meleg. nem?
ஜ۩۞۩ஜ
-
szab.tam
nagyúr
válasz FatalEror #32557 üzenetére
kicsit óvatosabban. nem egészen ezek voltak az eredmények, nehogy félrevigyél valakit....
pár hővezető ragasztó keverés, teszt link:
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Satyricon
addikt
válasz mrterminator #32528 üzenetére
Hellóóóó
Köszi szépen! Am a Tiédről is küldhetnék képet, ígérted, ha kész lesz a mod, küldesz róla!
-
Kufár81
tag
A hőpaszta jó hűtőborda ragasztásra?
Ki mit szokott használni erre a célra.
-
szab.tam
nagyúr
válasz BRIKLY #32549 üzenetére
pf.
"VRM-re"
a kis fet négyzetekre gondoltál? (mert a vrm a komplett tápellátásért felelől egység, aminek a fetek csak egy része.)
és a vram ugye a video memória...***
milyen vga is (volt?) ez?
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
BRIKLY
veterán
sikerült kinyírnom a vga-m. vágtam a VRM-re alu csíkot,szépen beraktam fehér pasztával,nem ért hozzá semmi máshoz.indítanám a gépet,és kisípolja a kártyát.
-
Beretvás
veterán
-
szab.tam
nagyúr
válasz Satyricon #32506 üzenetére
csövek:
az eredeti hűtőben hőcsövek voltak. csak valaki csonkolta a tetejüket.
a felélesztettbe ép hőcsövek kerültek, meghajlítva, megdolgozva.
tehát egyik sem alap, nyers rézcső volt.azaz van neki olyan is, és éterrel töltöget.
-
szab.tam
nagyúr
(#32503) Pista0001
szerinted?***
(#32505) macko20
"Az egyetlen bűne,hogy túl magas volt."
ezt csak sejtheted, de biztosra nem tudhatod.komoly meló.
igaz, én biztos nem áldoztam volna be erre 4 drága csövet... - ez az irgum-burgum kategória...
viszont tanulságos kivitelezési próba.engem 1 érdekel nagyon, ami a képsorozatról lemaradt: hogyan bűvölted ki az eredeti csöveket a blokkból úgy, hogy ennyire egyben maradtak?
(#32539) zodo
aha. jó ez az asztal alatti világítás. a szórakoztató játéknál így most látod, mikor van feje, és mikor nincs....[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz Lompos48 #32535 üzenetére
Fekete kábel?
Nem zavar: Úgy is a monitort nézem, játék közben és alig látni őket. (alsó kép)
Ha a normál ülő helyzetet vesszük alapul, egyáltalán nem látni őket.(#32536) FatalEror
[ Szerkesztve ]
-
Elvagyok
senior tag
válasz laurenz #32530 üzenetére
Az hogy Gyári hibás egy szerkezet arról a szétszerelö emberke nem tehet,csak a gyártó-összeszerelő üzem.Mosógépünkkel is voltak csapágygondok de csak szakszervízben tudták megjavítani.Tudod nem 1,nem 2,nem 3-szor cseréltem csapágyakat,szimmeringet az előző mosógépünkben.
Soha többé ...
-
törölt tag
válasz laurenz #32530 üzenetére
A hangos zörgés a csapágyaktól jött, a belső csapágy annyira elkopott, hogy kivétel után kézzel megnézve...szó szerint lötyögött a belső gyűrű a csapágy golyókon Kézzel megforgatva nem tudott 1-et körbe fordulni, annyira el volt kopva (nem is értem, miért tesznek ilyen helyre sima golyós csapágyat ) Ráadásul emiatt annyira elkezdett oldalra járni a dob, hogy a dob külseje hozzá ért a fűtő szálhoz..szóval nem kicsit volt tönkre menve Még szerencse, hogy csak 400-as a max fordulata ennek a darabnak, ha ilyen csapágyakkal megindult volna 800, vagy több percenkénti fordulattal....na az lett volna szép baleset
-
zodo
nagyúr
-
laurenz
csendes tag
válasz Elvagyok #32527 üzenetére
Egyik ismerős panaszkodott, hogy az elöltöltős mosógépe hangosan zörög. -írta Tiger. Valószínűleg a dob nem futott a helyén-különben nem zörög. Lackooo irta a tengely elgörbülhetett valószínűtlen elméletben gyakorlatban lehetséges Példa rá a miénk szinte ugyan ezekkel a tünetekkel 2.5 év után kicserélték.A miénk gyári hibás volt A hiba oka a tengely görbesége (szakszerviz határozta meg.)Ráadásul nem is volt nagyon zajos.
-
törölt tag
válasz laczkooo #32526 üzenetére
Nah, megint van fejlemény: Kimosott ismét a gép egy adagot, erről a típusról van szó, felhívtam az ismerőst, megkérdeztem tőle, hogy hogyan viselkedik a gép: vízszivárgás jelentéktelen (nem áll a fürdőben a víz, alatta se láttak), a távolság a dob és a szigetelés között pedig egyforma lett
Ezen kissé meglepődtem, de el is gondolkoztam, ami lehetséges magyarázat szerintem:
Az ajtó tömítés egyik fele a mosógép házon van rajta. Ehhez képest a dob el volt mozdulva az alsó stabilizátor lemez fellazulás, + az én rángatásom miatt, így maga a dob és a dobház nem volt a helyén a mosógép lemezházához képest. Tehát úgy tűnik most, hogy a csapágyak a helyükön vannak (laczkooo, te megmondtad előre , én meg voltam bizonytalanságban), a tengely meg nem ferde, már csak egyszer kell szétszedni, kivenni a tömítést, letakarítani, újra kenni FBS-sel vagy a piros szerelő pasztával (az volt benne gyárilag, nem jut eszembe a neve), aztán össze rakni...
Köszönöm a türelmet és a hozzá szólásokat -
mrterminator
aktív tag
-
Elvagyok
senior tag
válasz laczkooo #32525 üzenetére
Úgy emlékezem mintha azt írtad volna hogy a régi,kopott csapágyakkal a dob a helyén futott.Amióta újak a csapágyak azóta a dob egyik oldalánál nagyobb a hézag mint a másikoldalon.Azt is Te írtad hogy lehet hogy a tengely görbült el.Ez utóbbit elég valószerűtlennek tartom.
Soha többé ...
-
laczkooo
csendes tag
válasz #10726912 #32523 üzenetére
Még csak annyit ehhez a témához " míg a felső részen a dob hozzá ér a tömítéshez (alul nem ér hozzá)."magyarul belóg -elméletileg lehet a tengely görbe. Megállásnál mindig lefele áll meg.Forgás közben elméletileg excentrikusan forogna,ha nem lenne bent stabilizátor-mert ha nem így lenne akkor mosásnál és centrifugálásnál komoly gondok lennének.
[ Szerkesztve ]
Három dolog számít a világon a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ-na ebből nekem mind három hiányzik!!!˝ Nem az a baj,ha nem tudjuk honnan származunk-hanem az a baj ha nem tudjuk kitől."(Én)
-
-
törölt tag
válasz Elvagyok #32519 üzenetére
Egy óra múlva pontos típust is fogok tudni mondani. Képeket nem tudok sajna csinálni (bár szerintem a neten is lesznek róla, majd rákeresek).
laczkooo: Köszönöm a megnyugtatást.
De...ha a tengely van elgörbűlve, akkor excentrikusan kéne járnia a dobnak a dobházon belül, ez meg csak és kizárólag lefelé van eltolódva...forgás közben a dob megtartja a távolságokat az ajtó tömítéshez képest. Egyenlőre nem értem miért...illetve nem tudom, hogyan lehetne azt megakadályozni, hogy berakáskor (ha ténylg ferdén van a csapágyházban a belső csapágy) hogyan menjen a helyére, hiszen a dobtól nem látni semmit
A szilikon gányolás:
Gyárilag úgy rakták rá a dobházra a fedelet, hogy annak tömítését bekenték szilikonnal (gyanítom, hogy piros szerelő paszta lehetett a színéből ítélve). Ez egy szivacs alapú tömítés, önmagában nem tömít, a régi szilikon maradványokat leszedegettem róla, a tömítés helyét szintén letakarítottam...a tömítés nem szakadt, nem sérült. A csapágyak elé új szimering került.[ Szerkesztve ]
-
laczkooo
csendes tag
válasz #10726912 #32518 üzenetére
Kis meg nyugtatás-valószínűleg jól raktad vissza a csapágyakat,rosszul szinte össze sem lehet rakni.Szerintem,ha a dob belóg az annak a következménye,hogy azelőtt a csapágyak rosszak voltak,kikoptak-golyók összefutottak,tengely meggörbül.Ezáltal az egyik fele belóg.Javaslom a tengely ellenőrzését(bemaródás stb) ÉS SZIGORUAN ÚJ TÖMÍTÉSEKET-szilikon-gány-ide illik.M ÉG AZÉRT MEG LEHET PRÓBÁLNI rúgó segítségével függeszteni,ráemelni vagy a benne lévő betonnal korrigálni.
[ Szerkesztve ]
Három dolog számít a világon a PÉNZ,PÉNZ,PÉNZ-na ebből nekem mind három hiányzik!!!˝ Nem az a baj,ha nem tudjuk honnan származunk-hanem az a baj ha nem tudjuk kitől."(Én)
-
törölt tag
válasz FatalEror #32517 üzenetére
Lehet, hogy rossz a fogalom...a dob lógás helyett inkább úgy mondanám, hogy a dob alsó része távolabb van az ajtó tömítéshez képest, míg a felső részen a dob hozzá ér a tömítéshez (alul nem ér hozzá). Maga a dob viszont fixen áll, nem kottyan, nem lötyög, stabilan forog. Kérdés, hogy mennyire valószínű az, hogy a tengely kijön annyira a csapágyházból, hogy rámegy az ékszíj tárcsa (koppig) viszont a belső csapágy még nincs teljesen a helyén...ez a gondolat zavar erősen...
Egyébként ez egy FAGOR mosógép és nem mai darab, (4-5 éves lehet).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nos leírom a történetet:
Egyik ismerős panaszkodott, hogy az elöltöltős mosógépe hangosan zörög. Elvállaltam, hogy megcsinálom neki, bár jeleztem azt is, hogy sose csináltam még ilyet, itthon a felültöltőst szereltem már de az kissé más....természetesen mindezt ingyen és bérmentve tettem.
Mentem, szétszedtem, kiderítettem, hogy a csapágyak megadták magukat, rájöttem a nyitjára mindennek, kiszedtem a csapágyakat, be tettem az újakat, a műanyag dobház előlapjának tömítését kikentem sziloplaszttal (FBS-t emlegettem nekik, de nem nagyon van pénzük, akár a tömítés is meggyűrődhetett, akár az is lehet, hogy nem jól tettem vissza, értem ez alatt, hogy nem egyforma a tömítés 4 oldala) lényeg, hogy az szivárog. Majd szétszedem megint, az már ezek után rutin feladat lesz.
Amiért írtam, annak oka az volt, hogy hívtak, centrifugázáskor szinte ugrál a gép és hangos. Ennek okait akartam volna megtudni, hogy mik lehetnek...
Azóta voltam ismét a gépnél, nem akartam sötétben menni, az okok:
Ki volt lazulva az egyik alsó stabilizátor lemez rögzítő csavarjai, plusz a mosógép billegett, csavarokat meghúztam, lábakat beállítottam, jelenség megszűnt.
Viszont amire figyelmes lettem (a vízszivárgáson kívül): olyan, mintha lógna a dob, az ajtó tömítéshez képest. Namármost: a csapágyak a helyükön vannak, különben nem tudtam volna az ékszíj tárcsát feltenni a helyére. Gondolom én.
Kérdés: lehetséges úgy össze rakni a mosógépet, hogy lógjon a dob a házban? A csapágyház alumínium, a csapágy 6203-as (külső-belső). Van valamilyen trükk össze szerelésnél? Ahogy én raktam össze: szimeringet és a belső csapágyat beletettem a csapágyházba, aztán a dobot szájával a föld felé raktam, arra rá a műanyag házat és óvatos mozgatás közepette egy darab fát köztestnek használva a csapágyház ékszíjtárcsa felőli oldalt(azaz külső részt) ütve beütöttem a helyére. Ezután ment a külső csapágy a helyére, stb.
Így, emiatt lehet ferdén a belső csapágy s emiatt lóghat a dob? A helyes megoldás esetleg az alumínium csapágyház felmelegítése lenne?
Várom az észre vételeket, tanácsokat, mert kezdek bizonytalan lenni...[ Szerkesztve ]
-
Satyricon
addikt
Nna, feltöltöttem a képeket a gépemről, amit a múlt héten csináltunk faterommal(aki nincs képben, annak egy kis info: BTX alsótápos házból csináltunk BTX felsőtápos házat) A műtétről lusta voltam belinkelni képeket, úgyhogy csak a végeredményt láthatjátok(akit érdekel a műtét, jópár hsz-t olvasson vissza, linkeltem be képeket) Akkor most jöjjenek a képek:mind a két gépemről csináltam képeket, a frissen műtött ház az ezüst színű lesz, az utolsó pár kép a végén... [link]
Szerk.: Nem tudom ki panaszkodott a képenkénti belinkelés miatt, de neki üzenem, hogy Picasa-ra vannak feltöltve! Talán Blasko92 volt az?
Szerk2.: Vannak még kisebb hibák a házon, pl.: kicsit metálkék lett a ház teteje, majd le kell vakarni, meg az oldallap nem megy a helyére, 3-4 mm-rel az eredeti állapotához képest... Ez a hátlap mod miatt van, majd valamit ki kell találnom, mert így nagyon otromba...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv mindenkinek!
Egy kérdésem lenne: van olyan ember köztetek, aki ért az elöltöltős mosó géphez? Lenne egy probléma, amire nem tudom kitalálni a választ...a kérdést leírom akár priviben is, mert azt hiszem, ez itt nagyon off téma...
Köszönöm előre -
Satyricon
addikt
válasz macko20 #32505 üzenetére
Profi munka!!! Viszont kicsit bővebben írhattál vola róla
szerk.: Ilyen vékony réz csöveket honnan szereztél? Mikor felkerült a helyére, megtöltötted valamivel vagy üresen hagytad? Nehezen jöttek le a bordák?
"Egyebet nem tudok kérdezni kérem kapcsolja ki..."
[ Szerkesztve ]
-
macko20
őstag
Elkészült a beteg CM hűtőm.
-
AndrewTdi
addikt
Köszönöm imibogyó!