- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Apple asztali gépek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Nem tudtok valakit aki BeQuiet! táphoz tud moduláris kábelt (nem hosszabbítót) készíteni? 1-2 külföldi helyen találtam, de ott
aranygyémánt áron mérik -
vtomi2
őstag
Sziasztok! Szeretnék molex(5V) -> usb telefontöltőt összeeszkábálni, mi a véleményetek róla, nem nyírná ki a telóm? A cél az lenne, hogy a lehető legnagyobb áramot vegye fel a telefon ( amire képes persze ) és nem akarok kiadni pénzt egy 2A-es töltőre.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok! LED szalagot akarnák megtáplálni egy öreg (~7 éves) 300W-os noname pc táppal, ez eddig oké, de szerintetek ekkora teljesítmény mellett működhet passzívan? Max 2-3 órát menne naponta, és fedele helyett tennék rá vmi hálót, hogy szellőzzön.
-
vtomi2
őstag
válasz Balathruin #46708 üzenetére
Házi érintőkijelzős toll kapacitív kijelzőhöz
Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
-
vtomi2
őstag
válasz imibogyo #46163 üzenetére
Nekem nincs kiadás funkció, de ha csak úgy rádugom, akkor érzékeli. Az 1 perc után kikapcs módszert fogom alkalmazni én is, csak azt nem értem, hogyha 1 percre tettem, és nincs lemezírás, akkor miért csak 3 perc múlva kapcsol ki
Procit meg sikerült alulfeszelni, most 1.28V-on tesztelem, mert 1,25V-on már dobott 1 kékhalált.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ép passzív gép kialakításán fáradozok, már csak a grafkártyát kell majd valahogy megoldani, de a HDD-vel meggyűlt a bajom, mert nagyon idegesítően "mormog". Azon gondolkoztam, hogy bekötnék a 12V-os ágba 1 kapcsolót, és csak akkor kapcsolnám be, ha használni akarom, namost 2 kérdésem van:
1) a sok ki/be kapcsolgatás jelentősen csökkenti az élettartamát?
2) 5V-os ágat is használja? Mert ha igen, akkor azt 1 kapcsolóval egész nehéz lenne megoldani.Procinál AIDA 2óra után 70° passzívba gondolom belefér?
-
vtomi2
őstag
Igen jó ez az "új" ház, cpu 7-8 fokot, alaplap 4 fokot javult, a vga meg 1 fokot romlott, de azt semmi se hűti. Nem szellős ház kell, hanem jóll irányított légáramlás. Már csak a tápban kell ventilátort cserélni, meg beszerezni a szivacsot, és kész a hangtalan hideg gépem
-
vtomi2
őstag
Kis költségvetésű a dolog, mert még a csak középsuliba járok, és nem nagyon jutok pénzhez.
A vágások élőben még rondábbak nem nagyon figyeltem rájuk oda, mert úgyis el lesznek takarva. Csak a legegyszerűbb kézi szerszámokkal tudtam dolgozni (fűrész, reszelő). Első venti meg direkt van úgy, mert nem akartam az alaplap hátát is hűteni vele . Egyetlen amit nagyon elmértem az az ssd, az egy picit megdőlt, de majd lehet kijavítom, még nem tudom.Amúgy 90%-ban elkészültem vele, már csak a szivacs kell, meg az előlapot kell vhogy megcsinálni mert most nagyon idétlen
Album.[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Úgy döntöttem, hogy folytatom a már több mint 1 éve elkezdett házfelújításom, ez lett a mai eredmény:
és az igazi képek: [link] -
vtomi2
őstag
válasz quailstorm #40289 üzenetére
de azok 230-ra mennek, sztem 12 volton nincs ami nagy hőt sugározna
-
-
vtomi2
őstag
válasz PumpkinSeed #39124 üzenetére
Nekem meg egy mindenes gép, hol tartasz vele, szívesen vennék tanácsokat is.
-
vtomi2
őstag
válasz Beretvás #39119 üzenetére
ventiszabályzót is tervezek, de a táp ventijét nem nagyon tudom halkítani, tervben a csere egy be quait!-ra, csak még várok egy nagylelkű támogatót rá
passzív gép meg nem játszik, mert egy oldschool fenti tápos gépet farigcsálok, és ott nem nagyon tudna szellőzni.
szerk.: de én este szoktam töltögetni
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Tik mit használnátok hangszigetelésre szivacsot, vagy üveggyapotot, esetleg vmi mást? Természetesen pc hangszigeteléséről lenne szó.
-
vtomi2
őstag
válasz runner 125 #38485 üzenetére
Pontozó van, faléc is, de pillanatszorító nem hiszem, esetleg satuval megpróbálom majd, kösz az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem: hogyan lehet fémlemezbe fúróval (állvány nélküli) normálisan lyukat fúrni?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ti hogyan rögzítenétek a táptakarót egy alsó tápos gépben?
-
vtomi2
őstag
válasz szab.tam #34623 üzenetére
Például a katonai atom-tengeralattjárónál is alkalmazzák, hogy még észrevehetetlenebbek legyenek (mintha így nem lennének eléggé ), de akkor azt mondjátok, hogy egy házban nem alkalmazható ez a technológia? Pedig érdekes lett volna, na de akkor kitalálok majd valami mást.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogyha két ventilátort bizonyos távolságba egy irányba állítunk, akkor azok kioltják egymás hangját. Ennek van valami valóság alapja, vagy így nem lehet halkítani a gépen?
-
vtomi2
őstag
Már lehet tudni a Veletech pontos dátumát?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Véletlenül valaki nem tudja, hogy Szlovákiában hol lehet jó áron karbonfóliát kapni?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
A gépmoddomban elérkezett az idő, hogy elkezdjek hangszigetelő anyagok után nézni. Tik milyet ajánlotok? Szerintetek melyik a legjobb? Én idáig ezt néztem ki, de ha van ennél jobb megoldás, akkor ne tartsátok magatokban.
-
-
vtomi2
őstag
válasz FatalEror #32081 üzenetére
De a tápot kéne odarögzíteni vhogy, mert jelenleg csak 1 csavar rögzíti fejjel lefelé.
Egyébként az a "lik" igazi gány. A fúró nem vitte a lemezt, mindig elcsúszott rajta. A pontozó sem segített, aztán felcsesződtem, és nekiestem vésővel , az eredmény látszik. A végére már rendesen belejöttem.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Szépen lassan haladok az első dobozom átalakításával, csak egy problémába ütköztem, valahogy meg kellene fordítva a tápot, hogy felfelé nézzem. És mindezt minél kevesebb vágással, és fúrással, mert csak kézi szerszámaim vannak, meg egy 20 éves fúró, de az már alig visz valamit .
Majd töltök fel képeket.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a hangszigetelő anyagról? Van olyan jó, mint a direkt erre szánt házakba tesznek? Tudom, hogy nem kell csodákat várnom tőle, de valami hasonlóval szeretnám bélelni a házam.
Egyébként szépen lassan haladok a házmoddingal, csak nemigen van rá időm mostanság -
vtomi2
őstag
válasz imibogyo #31268 üzenetére
Na belekezdtem életem első házának moddolásába, majd teszek fel képeket, egyenlőre lecsupaszítottam csak. Viszont észrevettem egy hibát, az ODD-t csak fix pozícióba lehet felfogatni, és így nem fog passzolni az új előlaphoz. Valami ötlet, hogy hogyan fogassam fel? Mindegy, hogy mennyire gány, mert nem fog látszani.
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem valakit, aki hoszabítókat harisnyáz jó minőségben, és nem túl drágán?
-
vtomi2
őstag
válasz blasko92 #30974 üzenetére
Ez jobb ötlet szerintem is, mert nem olyan feltűnő.
Tegyök fel, hogy megvan a ház. Hogyan ajánljátok, hogy rögzítsem a takaróelemet, amivel eltakarom a tápot és a dvd írók helyét?
Úgy szeretném megoldani, hogy kiveszem a hdd helyeket, hogy csak 2 dvd hely maradjon, és a táppal egyvonalban eltakarnám öket, a tápot meg felgelé fordítanám, és oda vágnák neki egy lyukat. Értettetek belle valamit?
-
vtomi2
őstag
Nem, nekem csak váz meg oldallapok kellenek, úgy, hogy fent legyen a táp, és elférjen benne egy sychte mine 2+hangcsillapítás, lemértem, és 19cm hely kell neki, othol is van 2 tökéletes házam is erre, csak azokban csak 17.5 cm van, az oldallapot meg nem akarom kipúposítani.
(#30972) FatalEror : elég veszélyes ötlet, de lehet, hogy megpróbállom.
Amúgy köszi a segítséget.
-
vtomi2
őstag
válasz PumpkinSeed #30969 üzenetére
Azok se gyakran, esetleg még az jutott az eszembe, hogy postán keresztöl, vagy az nem visz külföldre pénzt, valakinek tapasztalat?
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Kellene egy házat ajánlanotok moddingra, ami felső tápos, alaplaptálcától számollva van benne 19cm hely, és minnél olcsóbban. Semmi extra nem kell bele, se kábeleknek hely a hátuljában, se semmi, a színe is tök mindegy.. Esetleg még, hogy ki szeretném venni a HDD tartó keretet, és akkor se dőljön össze.
Már feltettem a milyen házat vegyek topikban is 2x, de egyszer sem kaptam választ. Gondoltam, itt segitenétek, mert jobban értetek az alapanyak kiválasztásához.
Ötleteket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Horgász topik
- BestBuy topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Anime filmek és sorozatok
- PlayStation 5