- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
ezt néztem most, a 3 to 4 pin adapterrel működne az automatikus szabályozás?
-
mouzrr
őstag
Ezt kinéztem a bordára ventilátor , írja hogy PWM, a végén meg az van írva hogy 3 tűs csatlakozója van. Akkor most hogy is van ez?
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13391 üzenetére
Köszi a sok jó ötletet. Úgy döntöttem hátra is veszek egy 14 cm-es Vipert, hogy egyformák legyenek a ventik.
Oldalra viszont nem teszek, mert félek, hogy vissza tolja a forró levegőt a vga-ra, szívót meg azért nem, mert úgy gondolom, hogy az meg elszívná a front ventik által benyomott friss levegőt. A gyári ledes front ventiket fogom kicserélni valami olyan front ventire, ami 12 cm-es és 3 pines (nem kell pwm-es és ledes se, mert a ház venti szabályzójára van kötve). Ha még erre van valami jó ötlet szívesen veszem. -
Glaz-dozfhut: ott a "kép" (FIRST)
/(#13383) luimapeiz/
L
-
h1mpi
félisten
válasz
MaxxDamage #13389 üzenetére
Akkor ez megoldva! Rákötöm a két vipert egy Y-ra és a hátsó megy a cpu_fan1-re.
-
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13387 üzenetére
Ez jó ötlet! De a Y elosztó is jó lehet? Mert a Noctuahoz van egy
-
Glaz-dozfhut
őstag
Konkrét elrendezést nem tudok javasolni, mert nem volt még kétkártyás rendszerem. Hanem csak azt mondom, hogy nagyobb legyen a kifele áramló légmennyiség, mint befelé áramló.
Itt olvastam valahol én is, és kicsit végigondoltam és van benne logika. Van egy zárt tér(leegyszerűsítve) két nyílással. Ha nagyobb mennyiség áramlik be az egyik oldalon, mint ami távozni tud akkor növekszik a nyomás. Most ugyanazt ismételtem el, mint az előbb, de nem tudom megfogalmazni. Csak elképzelésem van nekem is. Az biztos, hogy nem annyi levegő fog áthaladni a házban, mint az öt ventilátor légszállítása. -
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13377 üzenetére
Most nézem, hogy ez 4 pines, de a ház venti szabályzója 3 pines. Valami hasonló erős 3 pines? Azon is gondolkozom, hogy ha a két Viper bekerül a házba, akkor mindenhova az kellene, hogy ne legyen csicsa az egész.. Csak akkor mit csinálok ezzel a Noctuaval?
-
válasz
Glaz-dozfhut #13382 üzenetére
én 3ezer-ér vettem Postával terhelt végösszegként
első kép megint: [link] (HAF-912 Plus gyártói oldalról) , am. AeroCool Modern-V amire lenne kötve és ez lenne a 4.-ik FAN rajt így full kilenne használva az is.L
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
MaxxDamage #13380 üzenetére
Ezt a ventit szeretem. Nekem ez van felül. 120-as furattávja van. (de adnak hozzá 140-nek adapter/átalakítót. Jónak mondható a légszállítása és halk. Asus alalplapomon 3 pinnel szabályozható. A másik boltban [link] pont a felébe kerül. ( az első link nem jött be) Jónak kell lennie.
szerk: Rémlik az új géped. -
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13379 üzenetére
Akkor meg kell cserélnem a ventiket a radin. No mind1 jövőhéten úgyis lapcsere, akkor nekiállok
Ha a vga-ra fújom a levegőt oldalról, nem tolom vissza rá a meleget?
Mert például a classi az oldalfalra nyomja kifelé?! -
válasz
erről mi a véleményed ? [link] /oldalra egy Noctua NF-P14 FLX lesz az ábra szerint/ -felül 20 -as van , elöl 20-as , hátsó 12-es (mind Blue LED CM) 20dB(A) alatti -
Az oldalsó venti azért nem LED -es , mert nem látszik... (közel a fal mellett van a gépház asztal tetején)
ez már régebbi kép, de ott van most is a PC [link] (meg a PC se így néz már ki)L
-
h1mpi
félisten
válasz
Ez tetszik köszi
most 5 befújó és csak 1 szívó van.... Akkor oldalra két szívót rakjak??
-
Glaz-dozfhut
őstag
Igen láttam a CPU hűtőknél. Talán váltottunk is pár szót. Caller Master Jetflo? 95 CFM. A csatlakozója 4 pin Pwm. Jut eszembe, akartam is már mondani, hogy kevesebb legyen a befújó ventilátor, mint a kifele toló. (múltkor írtad, hogy 5be 1 ki az elrendezés) Ezzel elkerülendő, hogy túlnyomás legyen a házon belül, mert az a bejövő levegő ellen "dolgozik".
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13374 üzenetére
-
Glaz-dozfhut
őstag
Ha rendeltek, neked ajánlanám a Thermalright TY 143 ventilátorát, mert látom szereted az erős ventiket. Még a Vipernél is durvább 130 Cfm 2500 RPM-el. Tán hangosabb is. Már vettem ebből kettőt, de még nem próbáltam. Télen nem volt fontos. Viszont 120mm-es furattávjai vannak.
-
mouzrr
őstag
válasz
Glaz-dozfhut #13371 üzenetére
a 28 dB elég hangosnak tűnik a többihez képest
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13371 üzenetére
Ha rendel én is kérek 2 db-ot és akkor már olcsóbb is
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
mouzrr #13369 üzenetére
Az oldalon ott van a jó helyezést elért Xilence Red Wing PWM 120 és nem is túl drága.
Lehet, nem egészen ugyan az, mert XILENCE COO-XPF120.R -t ír, de erről van a fénykép. (Ja Xilence Red Wing 3 pin, a bordáknál )
A másik tényező ennél a boltnál, hogy majd' ugyanannyi lenne a szállítás, mint maga a termék. -
h1mpi
félisten
válasz
mouzrr #13367 üzenetére
http://shellkretor.hu/index.php/ventilator-teszt
Ezt csekkold itt találsz annyiért! A statikus nyomás az, hogy milyen erővel tudja rátolni a szállított levegőt a bordára. Minél nagyobb a nyomás ertéke, annál jobban hűti. -
mouzrr
őstag
Huh, köszi a sok kommentet srácok
Mi ez a statikus nyomás, elmagyarázná valaki?
A keretem max. 4.000 forint lenne. Köszönöm hogy linkeltétek az Azonnali kérdésekből a képet. Tényleg nem egy erőmű. Ezzel a hűtővel átlagban 40 fok körül van.
13368
Köszi. Mekkora dBA számít tényleg halknak?
-
h1mpi
félisten
válasz
Glaz-dozfhut #13365 üzenetére
Ezért ajánlottam sk oldalát. Ott van egy szuper hűtő 2K alatt.
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Killer01 #13360 üzenetére
Én nem akartam "vitatkozni", de én sem osztom azt a véleményt. Van hangja. Bennem is felmerült ez a típus, de pont a hangja miatt vetettem el. Egyébként ennek ellenére ajánlanám. Az erősebbet lehet lassítani, de a gyengébbet erősíteni nem. E mellett nem az olcsóbbak közé tartozik.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
mouzrr #13356 üzenetére
Hello. Itt keresheted, mert itt legalább kategóriába van szedve és neked 4 pines Pwm-es kell ahogy a másik helyen írtad. Ha találsz szimpatikusat majd rákeresel, hol kapható olcsóbban. A választott ventilátornak legyen kicsit nagyobb statikus nyomása. Konkrét típust nem tudok célösszeg hiányában.
-
mouzrr
őstag
Üdv. Bocsi ha rossz helyre írok, a cpu-s topicban nem kaptam választ. Egy ventilátort szeretnék a processzorom hűtőbordájára. 12 centis van most rajta(thermaltake tt-1225) ez nagyon régi és hangos. Olyan szeretnék ami automatikusan szabályozható, és lehetőleg minél halkabb. Hol nézegessek, illetve milyet ajánlanátok? Köszönöm!
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Adott a következő ház: [Cooler Master Centurion 590]
Van 3 db 120mm-es (2db 1200 rpm és 1 db 2000 rpm) Cooler Master ventilátor és 2 db 80 mm-es Revoltec (2000 rpm) ventilátor. Már úton van egy ventilátor szabályzó is, tehát szabályozva is lesznek.
A kérdésem az az lenne, hogy hogy lehetne a legideálisabban elhelyezni a ventilátorokat?
Én úgy gondoltam, hogy felülre mehetne a két 80-as revoltec (kifelé fújná a levegőt), előre két db 120-as (befelé fújna mindkettő), oldalra pedig a harmadik 120 mm-es menne, amit még nem tudok, hogy kifelé vagy befelé fújjon.
Ez az elhelyezés így jó lenne? Esetleg más javaslat? -
-
marquuard
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #13351 üzenetére
Ha Molex-szel csatlakoztatom, úgy is él az automata ventilátorszabályzás?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
marquuard #13349 üzenetére
Hello. Az a venti nem Pwm-es. 3 pines csatlakozója van. Feltételezem valamilyen szinten lehet szabályozni azért. Légszállítása emlékeim szerint 70 CFM körül van. Közel hasonló légszállítással bír és Pwm-esChieftec AF-1225 ventilátora. Ennek a vezetékén egyszerre van rajta a 4 pines Pwm-es csatlakozó és leágazik egy Molex vég is. Néha az útba lehet.
-
marquuard
veterán
Üdv. Coolermaster SickleFlow 120 Blue LED ventilátor PWM-es? Nem találok róla infót. Ha nem, akkor tudnátok ajánlani maximum 1500Ft-ig PWM-es 12cm-es ventilátort viszonylag jó légszállítással?
-
schray
tag
Ez az, hogy egyvonalba esnek. A venti alsó fele alá nyomja, a felső része fölé, középen viszont összetalálkozik azzal, amit a kártya kilök. Viszont ha megfordítom őket, akkor meg a másik venti fog a procival szembe dolgozni. Lerajzoltam, így talán egyszerűbb - ez a gép belseje akar lenni perspektivikusan az elejéből nézve, remélem érthető
-
schray
tag
Kérdés: A ház oldalára szerelt ventiknél mi a jobb megoldás? Friss levegőt szívjanak be, vagy a benti meleget nyomják ki?
Most úgy néz ki a ház, hogy az elejében van egy szívó, az oldalán meg kettő, szintén szívnak. A felső nem sokkal a processzor felett van, szépen ráküldi a frisslevegőt a procira, meg a memóriákra. Az alsó középpontja épp egyvonalban van a videókártyával, ami egy GTX650, nem hátul löki ki a meleget, hanem oldalt - ez esetben épp az alsó ház-ventivel részben szembe dolgozik. Azért részben, mert azért valamennyi frisslevegőt benyom a kártya alá, amit az be tud szívni. A kérdés az, hogy jobb lenne-e fordítva a két oldalventi? Megfordítva a felső a processzor ellenében dolgozna és félek, hogy nem kapna annyi frisslevegőt, viszont a videókártyánál meg nem dolgozna ellentétes irányba a kivezetéssel. Nemsokára lesz még egy venti a ház hátuljában, de ezzel elfogytak a további helyek sajnos.
-
Kal-El
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen erről szól ez a topic, de végül is témába vág: érdeklődnék, hogy működnek pontosan ezek a fordulatszám szabályzók? Mert úgy láttam, hogy a legtöbbnél 5-12V közötti feszültséget lehet állítani. Viszont láttam egy "Scythe Kaze Master Pro 5.25" nevű szabályzó panelt, aminél 3,7-12V van feltüntetve. És a kérdésem az lenne, hogy ezzel a 3,7V-al még használhatóak a ventik, vagy ott már megadják magukat és leállnak? Persze tudom, hogy minden ventinek más a tűréspontja, de kíváncsi lennék, hogy ezzel csak leállítani lehet egy ventit, vagy esetleg némelyiknél tovább csökkenteni a fordulatszámát is az 5V-hoz képest?
Köszi!
-
-
h1mpi
félisten
válasz
MaxxDamage #13341 üzenetére
Szívóra kell állítani és akkor tuti csak segít
-
-
smiti
veterán
válasz
MaxxDamage #13335 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy nekem romlott a hűtési teljesítmény mikor anno a 912-be oldalra is raktam. Bekavart a kereszthuzatba.
-
Henk
veterán
válasz
hdekakas #13334 üzenetére
Azért csak az egyik csatiban van 4 szál mert abból vesz fordulatjelet is. A másik 2 csatiból ezt a szálat értelemszerűen ki kellett hagyniuk máskülönben nem tudná eldönteni, hogy milyen fordulatszámot jelezzen ki ha minden ventitől külön menne be fordulatjel neki. Mert ugye nem mindenki 3 egyforma ventit tesz egy ilyen elosztóra és 3 különböző tipusnál adott fesz mellett különböző fordulatszámok vannak.
-
válasz
PainKiller13 #13337 üzenetére
kb. semmi hangja, mert ügyeltem arra, hogy max. rpm-en 20dB(A) alatti legyen a hangkib. /FAN
L
-
PainKiller13
őstag
válasz
MaxxDamage #13335 üzenetére
Nem túl hangos így a gép?
Talán feleslegesen is. Noctua jó választás ha mindenképp akarsz.
-
Noctua NF-P14 FLX mennyire megfelelő HAF-912 Plus oldalsó 140mm -es helyre ? /AeroCool Modern V -el szabályozva/
többi hely beépítve CM Blue LED -el maximálisan. képL
-
hdekakas
senior tag
válasz
PainKiller13 #13333 üzenetére
Picit részletesebben?
Ugye van egy aljzat, amit a 4-pinbe be tudom dugni. Az elágazik 3 ágra, abból az EGYIKNEK 4 pin csatlakozója van, a másik kettőnek pedig csak 2 +az utolsó a lednek.
Akkor mindegyiket tudja szabályozni megfelelően egy aljzat, függetlenül attól, hogy az egyik ágába 3+1 drót megy, a másik kettőbe pedig csak 2+1?(De ha már az egyikbe tud menni 4 ág, akkor a másik kettőbe miért csak 3, nem értem.
)
-
hdekakas
senior tag
Üdv!
Vettem egy pár ilyen PWM-es elosztót. Az van írva hogy 4 pin-es, de a csatlakozók úgy vannak, hogy 2 pin, utána egy kimarad, és a szélén megint egy pin. Akkor ez most hogy 4 pin-es?Inkább csak 2+1.
3 pines ventik ugyanolyan fordulattal mennek ha rádugom, az nem lényeg, hogy a 3 pin-t csak 2 helyre tudom csatlakoztatni? -
NoOne1976
őstag
válasz
jookomak #13324 üzenetére
Van valaki akinek sikerült a Swif2-t a hozzá adott gumi rögzítővel feltennie? Ha ige, kérhetnék képet? Mert bevallom, nekem elsőre nem ment, csak nagyjából tudtam vele rögzíteni, de libeg, mert teljesen nem voltam képes úgy átnyomni a gumit, hogy kívülről a házon. Vagy hogy kell felszerelni vele?
Mert a csavar egyszerű. Beteszem a ventit, kívülről csavarozom, és majd belekap. De ezzel a gumival kívülről hogy?
-
NoOne1976
őstag
Vettem ma egy SWIF2 1200-as ventit. A 3tús csatira dugva, a biosban silent módot kiválasztva 510-en pörgeti a lap. A hangja tökéletesen elfogadható.
Egy kérdésem volna, még ha nagy hülyeség is:
A ház elejébe akarom betenni, hogy szívja befeléa levegőt. A Coolink feliratos oldalnak kell befelé a ház belseje felé lenni? Akinek van ilyen, megnézné, hogy neki hogy van beszerelve?
-
Burt1793
veterán
-
bajzal
őstag
Milyen extrém halk ventik vannak amiknek jó a teljesítményük is? Mint pl: a Noctua, csak jóval olcsóbban kéne
-
schray
tag
...sorry, már nem tudok szerkeszteni és időközben láttam ezt: COOLINK SWiF2 120P
Ehhez adnak Y kábelt... az jobb megoldás lenne akkor, ha egy ilyen Coolink ventit vennék és az Y kábellel összekötném a két JetFlo-t?
(egymás mellett lennének, az egyik a proci, a másik a vkártya felett valahol a ház oldalán, a Coolink meg menne hátra) -
schray
tag
Újabb kérdésem van: az alaplapomon (Asus H87PRO) három 4tűs PWM csatlakozó van, ebből egyet már lefoglal a házba épített venti és nemsokára felrakok két CM JetFlo-t a ház oldalára. A hátuljára keresek még valamit, aminél már nem fontos led, viszont nincs több csatlakozó az alaplapon. Biztos visszatérő kérdés, de én sajnos még kezdő vagyok építés terén: mire tudom rákötni a harmadik ventit?
AC F12TC-t néztem ki, mert annak van saját hőszabályzója, de azt írják 3 tűs csatija van. Azt közvetlenül a tápra rá tudom kötni (CM Elite 500W) vagy szükségem lesz valami adapterre? -
eszakas
őstag
válasz
NoOne1976 #13308 üzenetére
Ha a ház elejére akarsz csak akkor akkor vegyél egy ARCTIC COOLING F12 TC 12cm házhűtő ventit.
Hívd fel őket és beszéld meg velük mi kell.
A ventit a PWR fan pinre dugd, a memória környékén keresd. Ez a venti szabályozza saját maga fordulatszámát beteszed a hőérzékelőt a vinyó környékére és szabályozza a fordulatot.
-
NoOne1976
őstag
válasz
PainKiller13 #13309 üzenetére
Így néz ki a bios. [link] Azt nem tudom, hogy a voltok mit jelentenek. Vcore Voltage, 3,3V, 5V, 12V Voltage.
-
NoOne1976
őstag
válasz
PainKiller13 #13306 üzenetére
AzZ alaplap egy 7 éves Asus M2N-E, A leírásában semmi erre utalót nem találok, csak azt, hogy 4 db ház hűtő hely van, amik 3 pinesek. Honnan kellene tudni szabályozni? Még annyit találtam, hogy a biosban lehet beállítani profilt a ház ventikhez, ami megegyezik a cpuhoz állítható 3 lehetőséggel. Silent, Normal, Performance.
-
vittorio7
őstag
válasz
PainKiller13 #13306 üzenetére
Szia!
Ez is hangos? Coolink SWIF2920 ventilátor
Mert van egy viszonylag nagy hűtőbordám, amire 9 cm-es venni menne rá. Ezt tenném fel a gyári proci hűtés helyére.
Csak nagy eséllyel nem tudnám szabályozni.Csak ez elvileg inkább ház venti, azért kérdezem itt.
Előre is köszi a választ.
-
NoOne1976
őstag
válasz
PainKiller13 #13304 üzenetére
Akkor mit javasolsz, mit csináljak? Mindenképpen szeretnék valamit venni a ház elejébe is.
Amúgy miért hangos 800-as fordulaton? Én nem is találok olyan ventit Miskolcon boltban, ami 800 alatti fordulattal menne. Csak nagyobb fordulatosak vannak
-
PainKiller13
őstag
válasz
NoOne1976 #13303 üzenetére
A 3 pinest is lehet szabályozni, az 1200as hiába megy 800on, hangos, 500 körül nincs hangja de az szabályozva érhető el csak el 3 pinesen 5 volton. A 120P-t nemfogod tudni 1300 alá szabályozni PWM-el csak úgy ha 3 pines alaplapira dugod és leszabályzod 5 voltra. (szvsz ez így is hangos)
-
NoOne1976
őstag
válasz
PainKiller13 #13302 üzenetére
Ezt nagyon nem értem. A 4 pines 120P-t az alaplap tudja szabályozni, de félek, hogy esetleg alapból magasabb fordulaton járna. Ezért gondoltam, hogy a semmitől jobb alapon legyen 1200-as. Miért lesz ez hangos, ha 800-as fix a fordulata? Az alaplapon a cpu fan-on kívül a többi csati 3 pines. A PWM-est a hozzá adott elosztóval tudnám csatlakoztatni a cpu-s csatihoz.
Ha jól értem:
1. A 3 pines csatim 5V-os, ugye? Ha arra dugom a PWM-es ventit, akkor az a legalacsonyabb sebességen megy majd, fix fordulaton, mert a 4 pin lenne a pwm szabályozás.
2. Ha az elosztóval dugom rá a 4 pines cpu fan csatlakozóra, akkor változó fordulatszámmal menne.Vagyis ha PWM-eset vennék, és túlságosan forgatja a cpu, akkor levenném róla az elosztót, így rádugnám a 3 pines csatira, és akkor alapon járna. Ha hülyeségeket írok, javítsatok ki!
-
NoOne1976
őstag
válasz
PainKiller13 #13300 üzenetére
Az mit jelent, hogy 5V-al? Az alaplapomon 4tűs csatlakozó helyek vannak, ahova kötni akartam a PWM-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest