- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Egyszerű, kintről kell rendelni.
-
Grózi
Topikgazda
Tényleg végszóként egy kis pozitiv is:01.27.-én este leadott rendelésem (Lepa Bol.Quiet természetesen ) ma már le is zárták és átadták futárnak-holott 7-10 nap volt rá írva.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Henk
veterán
válasz torma1981 #15995 üzenetére
Szerintem ők sem tudják, változó. Mondjuk 4-7 nap alatt nekem még sosem jött meg semmi, illetve de, ami raktáron van.
Grózi: nekem a héten is jött cuccom, egyelőre én még így gondolom. Pedig volt kívánság is, olyan tétel ami nem volt a honlapon sem.
Na tényleg off vége. -
Henk
veterán
válasz torma1981 #15992 üzenetére
Szerintem Merlin tök korrekt, nagyon sokszor rendeltem tőlük és mindig találtunk megoldást ha valami probléma merült fel. Fel kell hívni telefonon és azonnal megmondják mi a helyzet. Az tény, hogy nem megy gyorsan, ők is szinte mindent kintről rendelnek, 2-3 hét teljesen átlagos. Én ennek fényében rendelek onnan, viszont sok olyan dolgot is beszerez amit máshonnan nem tudnék.
-
Grózi
Topikgazda
válasz torma1981 #15992 üzenetére
Eddig nekem is pozitiv tapasztalataim voltak velük,de az elmúlt félévben valami megváltozott...Szállítási helyett számlázási címre küldik a cuccot(60km kocsikázás bánja),2 hete nem válaszolnak levélre(már kerítettem máshol),max. 1 hét szállítás helyett 2,5 hét...Nem lesz így jó.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
torma1981
veterán
-
senior tag
válasz torma1981 #15990 üzenetére
Igen, kommunikációban nincsenek a helyzet magaslatán! Én eddig 3 levelet írtam Nekik, egyre jött vissza, válasz helyett kérdés...
Ez van sajnos!
Volt pár éve egy bolt Nyiregyházán! PCHelpline néven! Azért imádtam, mert bár mi gondom volt, azonnal kerestek rá megoldást! Nem volt az az érzésem, hogy megvettem valamit és most már baszódjak meg vele, hanem mindig mindenben segítettek!
Na ezek a boltok nagyon hiányoznak...
Bocs az OFFért. -
torma1981
veterán
Gyerekek vicc ez a merlinhardver. 2 hete küldik a ventilátorokat amiket rendeltem. Semmi emil válasz semmi. 2 db pure wing 2-tőt rendeltem. 1 hete írták hogy 2 nap és itt van. Azóta semmi. :-(
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Demonhunter #15988 üzenetére
Ott az előbbi módszerek mennek, csak két csati van.
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
lsc
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz Demonhunter #15985 üzenetére
2 választásod van.
1: veszel egy 3pinesfan elosztót
2: olyan ventit veszel amihez adnak közvetlenül a tápra csatlakoztató molex csatit.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Demonhunter
csendes tag
Sziasztok! Csak egy gyors kérdésem lenne jelenleg egy venit van a gépembe és szeretnék 2-őt de csak egy sys_fan slot van és hogy ennek ellenére lehetséges e.. :S
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van ezzel a ventivel valakinek tapasztalata? Szélzajt 800rpm-en nem nagyon tudok elképzelni, van valamilyen motorhangja vagy totál hangtalan?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz hun-man #15982 üzenetére
A beállta után egyáltalán nem kéne forogniuk szerintem, ha az ébredés utánra gondoltál, azaz a futó állapotra, akkor meg nem értem, hogy jön ide az alvó állapot. Alaplapfüggő különben, és a BIOS-ban állítható, ha az alaplapra vannak dugva a ventik. De ha meg csak az alvó állapotok után vannak anomáliák, de rendes gépindításkor nem, akkor ne használd az altatást... Sok - főleg régebbi - alaplap nem kezeli le normálisan. Van, amelyik vissza se tud térni.
[ Szerkesztve ]
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Azt belehet valahol állítani, hogy alvó állapot után se forogjanak a ventillátorok egy bizonyos hőmérséklet alatt?
-
varmi2
nagyúr
1db 12cm ház ventit szeretnék venni, a csatlakozója mindegy, hogy milyen. Legfontosabb, hogy halk legyen, és némi levegőt is mozgasson, előre menne a vinyókhoz, led nélküli kell. Mit ajánlotok, keret kb 3k vagy alatta.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
ekszikoz
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi most a bestbuy PWM venti 2-2.5-ért? Köszi. -
-
senior tag
válasz pipo112 #15973 üzenetére
KB 2 hónapja van nálam ez a lap (RampageIV Gene)
A lapon van 5db venti csati. (cha_fan 1-3, CPU FAN, CPU_OP)
Mindegyiken van egy PWR-es venti! Még is csak a CPU_Fan-t és az CHA_Fan1 tudom szabályozni.
A többi "alapon" megy! (500-650rpm)
Szeretnék egy silent és egy games verziót beállítani. -
senior tag
Sziasztok!
Valaki otthon van AISuite II ben?
Képtelen vagyok rájönni a ventilátor vezérlésre... -
do3om
addikt
válasz IntelKiller7 #15969 üzenetére
Lehet a végét járja már a venti. Nem hangos?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
IntelKiller7
veterán
Hali
Van 2 molex csatis ventim. Mikor elindítom a gépet az egyik normális RPM-en forog a másik pedig nagyon low RPM-en kezd el forogni, majd felgyorsul egy idő után. Miért csinálja ezt? Kicsit idegesítő. Megcseréltem a csatlakozókat, akkor is ilyen.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Grózi
Topikgazda
válasz kavics325i #15966 üzenetére
Nem nagy cucc,de ha bizonytalan vagy kérj meg egy tapasztaltabb ismerőst.
-
patomi
őstag
válasz kavics325i #15961 üzenetére
Nyilván biosból szabályozhatod a ventiket.
Fan Xpert
Aktív, zajmentes és alacsony hőmérsékletű működés
Az ASUS Fan Xpert intelligens módon lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a processzor és a ház ventillátorának sebességét a földrajzi adottságok okozta hőmérséklet-különbségeket is figyelembe véve optimalizálják a rendszer hűtését. A legkülönfélébb beépített profiloknak köszönhetően a ventillátor sebessége rugalmasan szabályozható, ami zajmentes és hűvös működést eredményez.1 db CPU-ventilátor csatlakozó
2 db házventilátor-csatlakozó (1 db 4 tűs, 1 db 3 tűs)[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Grózi
Topikgazda
válasz kavics325i #15961 üzenetére
Ventiszabályzó progi.Elméletben szabályozza,gyakorlatban meg kiderül!
-
Grózi
Topikgazda
válasz kavics325i #15959 üzenetére
Pontosan nem tudom,de szerintem nem.
-
sinya85
senior tag
Hozzátok fordulok topik lakók
Unokatesomat meg akarom lepti szülinapjára 3db ventilátorral a vízhűtésére. 120x120mm ugy kb 5000ft-ot szánok darabjára.
Valakinek valami ötlet, hogy mit lenne érdemes ami halk is és ha eléraksz egy szúnyoghálot akkor nem áll meg a légszállítás?ஜ۩۞۩ஜ
-
Grózi
Topikgazda
válasz Kbhont #15951 üzenetére
Hát nem láttam mostanában ilyet,anno villamosmérnök haverral csináltunk egy pci-takaróra kapcsolóval.Molex-ről kapta a tápot és a 2 állás(nálam 3 volt:ki,7V,12V) fügvényében adta tovább.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz kavics325i #15948 üzenetére
[link]
Vagy innen Ph-ról,akit nyugodtan ajánlokranos,Sipi85,Lec..Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
kavics325i
őstag
Elég sokat láttam,ahogy hirtelen visszaolvastam,hogy a másodikat ajánljátok. Annyira jó?
Közben találtam is,de bl045-öt hirtelen. Van számottevő különbség a Te általad ajánlott és a 045 között?[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
Grózi
Topikgazda
válasz kavics325i #15946 üzenetére
-
kavics325i
őstag
Sziasztok!Nem vagyok nagyon képbe,ház ventilátorral kapcsolatban. 8cm-est szeretnék kicserélni,4 hely van,meg egy a ház tetején is. Szóval olyan köztes megoldás kellene ami halk is,de legfőképp a levegőt szállítja rendesen.(hatékony) Meg tennétek,hogy ajánlotok pár darabot?Lehetőleg az edigital-ról és ha ledes is van köztük,az nem baj,de akkor az legyen mondjuk kék.
Előre is köszönöm." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
GRaul
őstag
Ronda igen, de nagyon budos is volt
-
Grózi
Topikgazda
válasz Kbhont #15941 üzenetére
A legegyszerűbb ha minden ventid támogatja egy 7v-12v kapcsoló.
GRaul
Még szép-ez durva hiba.
k.sanyi92
Kb. BeQuiet szint,viszont a gyári ventihub az folyamatosan max.-on járatja őket.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Na! Eljutottam oda, hogy lassan össze áll a gép...
Még a VGA ra jön a jövő héten 2 db F8TC a blackplate-re és már csak a vezérlését kellene segítenetek kitalálni!
Arra gondoltam, hogy az összes ventit két sebességgel szeretném üzemeltetni!
3db LEPA BOL.Quiet PWM Blue 120mm (RADIÁTOR)
4db Noiseblocker ITR-XR-2 60mm (RAM)
2db F12 TC (HÁZ)
2db F8 TC (VGA)Most a 3db LEPA az alaplapon van. Ezekkel nem is lenne bajom, mert a víz 30-32C' főlé nem megy, akár hogy kínzom a cuccost...
Ellenben a többire csak jobbára akkor lenne szükségem, mikor a szimulátorokat használom!
Gondolkodtam venti vezérlőben is, de nem akarom túl komplikálni...
A legjobb az lenne, ha megoldható, hogy az összes ventit használnám cc 30%-on, mikor szimulátorozok, akkor egy kapcsolással mondjuk 50-60%-on!
Mikor általános használatban van a gép, akkor 30-40 c' között van, de hajtva, a RAM-ok, hidak és a VGA is izzad rendesen.
Esetleg ha lenne valami ötlet?! -
Sanki
addikt
Sziasztok.
NZXT H440 gyári ventilátorai milyen minőségűek? BeQuiet Pure Wings 2 140mm-hez képest milyen hangjuk van? -
Nirvanus
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: 4cm-es (nem röhög, együttérez), de halk venti létezik? A légszállítása annyira nem fontos, de mégis kellene egy pici légmozgás oda, ahova keresek. Átlagos vastagságú modellt keresek, ha valakinek van tapasztalata ebben a témában, ne kíméljen. Köszi előre is.[iTX-or-GtfO!]
-
Domyzilah
tag
válasz eventus #15932 üzenetére
Az Enermax Twister Pressure-ket még a Corsair H105 előtt vettem meg.A Thermaltake Frio Advanced procihűtőre.Én az Enermax Twister Stormról kérdeztem itt, gondoltam van valakinek olyanja.Kiváncsi lettem volna hogy valójában mennyire hangosak.A youtube-n láttam, ott elégé hangosak maxon.
-
Habugi
addikt
válasz Habugi #15882 üzenetére
Mivel erre nem érkezett válasz, feltételezem tapasztalat híján van a topicos "keménymag", így jelentem lerendeltem belőlük 3db-ot és majd kiderül hogy beborul-e. Majd beszámolok mit tudnak.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Grózi
Topikgazda
válasz Hardver Arc #15929 üzenetére
Befele fújjon,de max. 2-3 fokot szokott jelenteni.(sz@r gépházban-értsd nem jól szellőző többet)
-
Hardver Arc
senior tag
Hali!
Van egy gépházam amibe elöl van egy gyári 12cm venti ami a hdd hűti de úgy láttom felesleges oda mert a toshiba vinyóm max 26 fok.. Gondolom ha nem megy elől a venti max 30-32ig mehet fel ami még mindig baráti..Arra gondoltam hogy a ház oldalára szerelném ezt a 12cm ventit ami a 550ti kártyámat hűtené így nem kellene a msi progival felhúzni a videokártya venti fordulatát játék közben.. Melegedő kártya kb terheléskor 65fokig képes felmenni úgy hogy felhúzom 70% lékra a ventijét..
Nah most ha oldalara akarom szerelni a 12cm gyári gépház ventit akor úgy állítsam hogy befelé fújja a hideg levegőt? Vagy kifele szívja a meleget?
-
patomi
őstag
válasz LonGleY #15924 üzenetére
Van kábel fordulat csökkentésre: [link]. Noiseblocker ITR-XE-1 92mm (1-2-3. különböző fordulatot takar)
Nálam a be quiet 700-750 körül forog és elég csendes. Alaplapról a legolcsóbb és legegyszerűbb vezérelni.
Eddig nálam nem ment e fölé a fordulat, így nem tudom 1200 körül milyen hangja van. Bár nem találkoztam még olyan ventivel ami ne zavart volna 1000 feletti fordulaton, talán az Alpenföhn 120-as, de az hangszigetelt házban volt. A gyári Fractal helyett.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz patomi #15909 üzenetére
Köszi! Ez a be quiet! Pure Wings 2 120 mm egy kicsit soknak tűnik az 1500-as fordulatával. Tényleg annyira halk lenne? 1200 is elég lenne igazából.
A Noiseblocker BlackSilent Fan ITR-XE-2 92mm az 1800 rpm-ével ugyanez. Nem sok az egy kissé?
Vagy hol lehetne kapni ilyen ~2/3-ára lassító ellenállást? A Noctua ventijeimhez kaptam anno mindenféléket, de már elfogyasztottam őket az általam épített gépekbe.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
Dany007
veterán
válasz patomi #15909 üzenetére
Persze. Ez csak egy teszt cucc, hogy működik-e a párátlanítás.... Egy random előkapott venti.
De elég nagy a statikus nyomása ahogy éreztem.Majd a Noctua, mert mostmár szinte biztos vagyok hogy az lesz az ip67 miatt, majd kap szép gumi csavarokat, meg lesziloplasztozom körbe szépen a levegő zárás miatt is meg a rezgések miatt is.
Kap egy potmétert és csendes lesz mint az állat. -
patomi
őstag
válasz eventus #15915 üzenetére
Igen tudom, de a 4pines ventit jobban fel tudja használni (ahogy írta is) sima proci hűtőre akár, vagy házhűtésre is. (személy szerint én jobban kedvelem a pwm-es ventiket, bár ez csak az én f@szságom)
(#15916) eventus seidonon nekem sem pörgött 700-750 felett a venti, még terhelés alatt sem(SP 120), csendben is volt. Asrock laphoz a gyári kis progival szépen be lehetett állítgatni mindent.
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
válasz Domyzilah #15914 üzenetére
3500-re?? Minek?? Ez bizonyos forudulat után már nem a sebesség szamit x hőfokú lakásban. Ha kitenned a szabadba, akkor lenne értelme, mert ott a levegő is hidegebb. Nekem h100i van egy es ha 800 körül pörögnek a ventik terhelés alatt! 105 pedig még vastagabb is, NEM! kell oda ilyen porszívó.
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
Domyzilah
tag
válasz patomi #15913 üzenetére
Twister Pressure van.Azt vettem a procihűtőjére, amit lecserélek egy vizesre.A hangja elfogadható, teljesítményben jobb, mint a gyári Thermaltake.Azért néztem ki a Stormot, mert alapon használnám 1500 fordulaton,de nyári időszakban feltekerném 3500-ra, és fejhallgatóval ATH-A900X használnám, elégé zajszigetelt a fejes.Tehát a hang, akkor nem igazán számítana .Olyan univerzálisat keresek, ami alapon nem zajos, de feltudom tekerni, ha kedvem tartja.
De lehet maradok a Twister Pressure-rel. Meglátom, hogy működik a Corsairrel.[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz czanga #15911 üzenetére
Ha meg tudod méregetni tolómerővel akkor pontosan be tudod azonosítani szerintem.
(#15910) Domyzilah Biztos vagy abban, hogy az a venti kell neked?[link].
Vastagabb, mint a szabvány, 1500/perc minimum fordulat,(23 dB, ezt nehéz elhinni) és csak 3pin csati.
Inkább a Twister Pressure szvsz [link]Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
czanga
őstag
válasz patomi #15905 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is, de mikor legutoljára kerestem szaküzletben (másba, de az mindegy) jól elhajtottak. Szabványosnak nem szabványos sajnos a csati sem, a kábl hossza sem, és a kialakítás sem (szokásos Apple). Megpróbálok bele csapágyat szerezni, köszönöm az ötletet!
[ Szerkesztve ]
-
Domyzilah
tag
Corsair H105 radira keresek 2x12 cm ventiket.Én kinéztem az Enermax Twister Storm-ot.Van valakinek ilyen ventije?
-
patomi
őstag
válasz Dany007 #15907 üzenetére
2 méterről mérve olyan kb 36-37dBA az bizony igen zajos. Sokat segít a szélzajon, ha lehető legkevesebb akadály van a kiáramló levegő útjában. Plusz a rezonancia is okoz kellemetlen hangokat, tehát én valami gumikerettel, vagy gumi csavarral rögzíteném a ventit.
(#15908) LonGleY Ha belefér a keretbe akkor ezt vedd inkább:[link]
92mm-es méretben meg:[link]Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
LonGleY
veterán
1000-1200 fordulatos, 12 centis ventiből mit ajánlanátok (3pin)? Három egyformát szeretnék az Antec One házamba pakolni a gyáriak helyett (1 hátul + 2 felül), és nem kell brutál légforgatag. Darabonként 3 ezer alatt érdekelne.
Az előző kérdésemre megoldás lehet a pont pár hozzászólással korábbi XILENCE COO-XPF92.R?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz patomi #15900 üzenetére
Bizony bizony. Nem házventiként lesz használva, hanem "szellőztető" ventilátorként lakásban!
Befogom építeni az ablakkeretbe / falba.
Igen, igazából kell a statikus nyomás is, mert kell, hogy a lakásban legyen negatív nyomás, hogy beinduljon a huzat / a légáramlat.Néztem azt a videót. Bizony nem gyenge! És igen, ez fogott meg a legjobban benne. Elvégre kint lesz a szabadban. Jó, azért védett helyen, de pl most is rohadtul esik az eső és totál vizes az ablak.
A lényege az, hogy kiszívja a párás levegőt a lakásból szép csendesen.
Valami fordulatszám szabályzó mindenképpen lesz hozzá, így napközben olyan csendes lesz, hogy ihaj. Este meg mehet akár maxon is...Most egy random noname 12-es ventivel tesztelem az ötletemet. Aránylag hangos. 2 méterről mérve olyan kb 36-37dBA (telefonnal mértem). Ami igazából nem tűnik vészesnek hallgatva. Persze kicsit hangos, de nem bántóan.
Na most ha ezt a Noctua-t csak félig hajtom meg és úgy is produkál 60m3/h-t mindezt kb 20dBA-en az már bőven jó.Az ára meg azért nem olyan nagy probléma, mert egy ilyen szellőztető venti 16-20k körül indul. Igaz komplett házzal, burkolattal, de az közel se tud ennyit. Ráadásul majd 10x többet fogyaszt. Burkolat meg nem kell, azt megépítem én.
-
LonGleY
veterán
Üdv! Egy Sapphire 7950 Dual-X-es kártyára vennék 2 ventit.
A bordázaton van két 102 mm széles mélyedés, tippem szerint ide pont beférne egy-egy 9 centis venti kerettel együtt.
A kérdés, hogy milyen halk, közepes légszállítású – darabonként 2 ezer alatti – ventit tudnátok javasolni rá a 9 centisek közül? Esetleg lehet slim profilú is, már ha nem a csapágyazás minősége sínyli meg a lapítást.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
válasz czanga #15904 üzenetére
Általában a golyós csapágyak mérettől függetlenül itthon is beszerezhetőek. Az oldalán van a számozás(peremén), de ha nagyon pici akkor a mérete alapján is be lehet azonosítani. [link]
Viszont, ha szabványos pc. méret a venti akkor simán ki is cserélheted, feltéve, hogy 12 voltot kap(vagy kevesebbet).Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
czanga
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó a topic, de van esélyem van golyós csapágyat találni egy AVC ventihez? Nagyon zajos, és a tisztítás olajozás után sem lett jobb. Új légkavarót szerezni ebbe a gépbe pedig kb 9000 lenne ebay-ről, ami sajnos sok. (régi Mac mini, és hiába dolgozom szervizben, ehhez szerezni nagyon nehéz)
Simán kiszedhetőek voltak a zárt csapágyak, ezért kérdezem.
-
zalan04
csendes tag
Valaki tud ajánlani egy gépház ventilátort ?
"Huawei P20/Ps Vita Slim PCH-2004/PS3 Fat/HP 8560W"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest