- Azonnali informatikai kérdések órája
- VR topik
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- ASUS ROG Ally
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag

Természetesen a forrást is linkelem.Persze a körülmények mindenkinél változóak.
-
patomi
őstag
válasz
jocek91
üzenetére
Igen, van rajta rezgés csillapító gumi. De gyári adatok alapján is van különbség köztük:
-(h75) 2000 RPM, 54 CFM, 31.4 dBA, 2.8 mm/H20
-(sp120) 2350 RPM, 62.74 CFM, 35 dBA, 3.1 mm/H20
Viszont én első körben 1db ventivel próbálnám a helyedben (ha esetleg 2db. van rajta most).Azt sem szabad elfelejteni, hogy radira kell a statikus nyomás az apró rések miatt és bizony hagyományos ház ventik erre nem jók. Sajna az ilyen ventik mindig hangosabbak valamivel.
-
-
patomi
őstag
válasz
Heavyrain
üzenetére
Jaja, rendben de "-Oldalt 120mm (levegőt fúj be)" nem minden házban tesz jó hatást a légáramlásra. Ki kell próbálni kikapcsolva is.
(#15691) jocek91 esetleg.[link] A Grand flex ami bordára való azok közül amiket írtál, de a flexnek hangja is lesz szvsz(Noise Level:13,5 ~ 39,5 dBA ).
Nekem ilyen SP120 volt és szerettem. Kb. 1200 felett kezdett hangja lenni. -
jocek91
aktív tag
Üdvözletem!
Corsair H75 kompakt hűtőmön szeretném lecserélni a gyári SP ventilátorokat, főként mert baromi hangosnak vélem őket. Mindenképp csendesebbet és/vagy ilyen teljesítményűt vagy jobbat szeretnék a helyükre.
Nézegettem a kínálatot és elég sok variácó van.SCYTHE GentleTyphoon 120mm
SCYTHE Grand Flex 120mm PWM
NOISEBLOCKER BlackSilentPRO PL-1
BE QUIET! Shadow Wings 120mm Mid-SpeedÍgy kapásból ezek tetszetős darabok. Kérdés, hogy radiátorra szerelve melyik lenne a legjobb választás?
Más alternatívát is szivesen fogadok ha valaki ezeken kívül tudna jobbat esetleg

Köszönöm előre is

-
Heavyrain
őstag
Ez a ventillátor kialakítás,hogy melyik fújja ki/be a levegőt így jó?
-Elől 200mm (levegőt fúj be)
-Oldalt 120mm (levegőt fúj be)
-Fent 2x120mm (levegőt fúj ki)
-Hátul 120mm (levegőt fúj ki)Cooler Master HAF 912 Plus
-
Killer01
őstag
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Nem is az Enermax-ra gondoltam (és a statikus nyomás is példa volt, lehetett volna a légszállítás is
), hanem pl Be quiet!/Noctua/Noiseblocker valóban csendes megoldásaira. Esetleg nézz körül ezeknél a gyártóknál is, hátha van hasonló paraméterekkel rendelkező modelljük. Ezt az Enermax-ot személyesen nem ismerem, de pont tápegységbe lett ajánlva mint csendesebb ventilátor. -
Killer01
őstag
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Az a baj, hogy tápegységbe nem szerencsés mindenféle ultracsendes megoldással kiváltani a gyári megoldást ( mondjuk ezzel tisztában vagy, mert a venti adataival jöttél kérdezni
) hiába van a piacon 8-10 tényleg csendes de mégis hatékony megoldás, ha mondjuk a statikus nyomása jelentősen kisebb ezeknek. -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Killer01
üzenetére
Köszi. Azt hiszem ezt is néztem már, de gondoltam meghallgatok több ötletet is. Ennél néztem, hogy a minimális hang meg van adva, de max fordulaton vajon mennyi lehet? Jó lenne ilyen 25db körül. A Hexa-ban elvileg 33db-es van alapból, a mostani benne már cserélt venti, de egyszerű fekete, nem hiszem, hogy nagyon jobb lenne hangra, mint a gyári.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Mivel a tápventis topik nagyon nem pörög, itt teszem fel a kérdésemet

Hasonló ventire lenne szükségem:
70-80 CFM, 0,3A, ind.fesz: 6,5V, 1,5 mm-H2O, 120mm. Halk megoldásra van szükségem (jó lenne ha a géptől 1-2 méterre nem lehetne hallani), mert a jelenlegit eléggé hallom. Tudtok valami jót?

-
HollyBoni
veterán
Üdvözlet emberkék.
Érdekelne léteznek e ezek a ventik:
12cm-es fekete venti, fehér ledekkel
vagy
12cm-es fehér venti, fehér ledekkel
Mindkettőnél nagyon fontos lenne hogy vagy alapból nagyon alacsony fordulaton, 7-800-on menjenek, vagy ha bekötöm őket 5V-ra a led fényereje ne legyen kisebb. Szóval olyan kéne ahol külön csatlakozó van lednek és a motornak. Vagy ha egyszerűen meg lehet moddolni hogy külön legyen az is jó lenne, egy kis forrasztás nem probléma.
-
Henk
veterán
válasz
Bacusuz
üzenetére
Nekem is van egy halom Akasa Black, de azért ennyire nem dráma. Idle 500-600 rpm körül mennek és úgy hallani őket valamennyire ha odahajolok 5 cm-re a házhoz. A d5 pumpán 3-on jobban hallható, aki ismeri tudja az milyen hangos. Ráadásul motor hangja nem igazán van, inkább szélzaj a lapát kialakítása miatt. Az alá szabályozni meg teljesen felesleges mert azonkívül, hogy már a légszállítása is elenyésző, a csapágynak sem természetes tartománya ilyen alacsony fordulat. Van egy Phobya Eloop ventim is azt nem tudom 700 rpm alá szabályozni mert ott már elkezd kattogni a csapágya. Pedig az drága és jó minőségnek mondott.
-
neko18
senior tag
Egy időben én is gondolkodtam azon, hogy beszerzek egy kompakt vízhűtést, de lemondtam róla. Az árából kb felszerelem a gépen jobb procihűtővel meg jobb házventikkel és ha nem is jobb, de ugyanazt a hűtési teljesítményt elérem.

Már nagyon várom a házhűtőket amit megrendeltem még karácsony előtt
Kíváncsi leszek mennyit tud lehűzni a hőfokokból, végül a xilence ventiknél maradtam
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Csak az egyik irányba 160 milliméter, ahol le van lapolva, ott 140 mili. A furattávja szintén 120-nak felel meg. A hűtőn látszik, hogy felrakható, mert az D14-es.
A reduxnak nagyon agyament ára van, holott az öntőformát sem cserélték csak a műanyag színét amit beleöntenek. A motor az más kérdéd, de a régi ventiket árát is felemelték, ami ugyanaz. -
pipo112
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Szia de néztem őket viszont a 160mm magassága miatt nem jó sajnos a z9plusba ezért kell olyan ami 140x140mm 120as furattal ami meg egyezik az eredeti noktua ventivel szvsz még mindig a redux a nyerő. A lepa meg ahogy néztem azért jobb az nb ventinél légszállításban és statikus nyomásban ahogy olvastam az adatokat jó párosítás lesz a noctua-val igaz nem olcsó de lényeg halk és jó legyen .
-
Bacusuz
őstag
válasz
patomi
üzenetére
Én alacsonyan járatom mióta nincs a teljesítményre szuksegem,es bizony en is hallom a hangjat.
probaltam 350 rpm,majd 600 korul javasoltak hogy talan halkabb lesz,de hallom sajnos.ha nagyon erdekelne es nem a szerkezetkesz lakasomba tolnam a zset,hat en is b@sznam ki mint macskat sz@rni. -
Grózi
Topikgazda
válasz
eventus
üzenetére
Ha nekem nem is hiszel,akkor nézd meg Merlinhardver cpu hütő ranglistáját!Az elején megtalálod a HR-02-tőt a közepe felé pedig a H100-at.Ez persze nem jelenti azt hogy rossz lenne,de minek adjak 30k-t egy hűtőért ha 13-ért jobbat kapok?
Ezek a kompakt-játékvizek túl hype-olt dolgok.. -
Aki normál körülmények között használja, annak ideális!
Nagyon csöndes amíg nem kezded el szekálni...(a pumpának pl egyáltalán nincs hangja)
Én szimulátorokat használok elsősorban. (Prepar3D, FSX, FS9)
Na azok megkérdezik rendesen!
Antec ventijei 10 perc repülés után már maxon mentek! A víz 45 C' ra felment, a magok pedig bele-bele csaptak a 80C'-ba!
Na ezért szépen beszereztem apránként mindent! 360 radit, D5 pumpeszt HeatKiller rev3 blokkot.
Most csak egy venti van beüzemelve, de kész csoda! A CPU 60C' környékén meg áll, ugy, hogy a pumpa 2-es fokozaton, a venti meg alapon megy!
Imádom! -
Én is eddig egy Antec920-t használtam, de kb 1 hete cserben hagyott a szivattyúja...Mázli, hogy már majdnem minden alkatrész megvolt az új rendszerhez! Mondanom se kell, hogy össze se lehet hasonlítani a "játék"víz rendszerekkel!
Isteni! Már csak ez a venti kérdés ami megoldásra vár!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Én is Ty-147-t használok a bordán+ mögötte is-nagyon elégedett vagyok velük.
Eventus
A 13k-s HR-02 Macho-m 7-9 fokot vert a H100-omra.Ezek csak játékvizek,komolyabb léghűtő megveri őket. -
eventus
veterán
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nem célszerűbb, ha a venti teljesen fedi a bordát?
-
patomi
őstag
válasz
pipo112
üzenetére
Én is szemeztem az akasával, majdnem meg is rendeletem. Kicsit viszont keresgéltem előtte. Ha sok mindent nem is, de ennyit találtam:CoolBoy323 tapasztalata, Glaz-dozfhut észrevétele és eszakas kolléga tapasztalata.
-
pipo112
őstag
üdvözlet!
lenne egy fonos problémám , ventiket keresek a cpu kúleremre amo egy Noctua nh d14
jelenleg 2 Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PLPS pwm-el hütömszeretnék rá egy 14 es pwm-est és egy 12 es pwm-est
14-esben a Noctua NF-P14r redux-1500 PWM-est néztem vagy akasa viper ami fontos jó légszállítás és hallkság12-esben maradhat ami van? az se rossz elég halk de a légszállítás nem a leg jobb ezért néztem a LEPA BOL.Quiet PWM Blue tetszik is szép darab a színe nekem pont jó a z9 plus-hoz illik
légszállítása pont megfelelő lenne a Noctua-hozezek jó választások a részemről? vagy ha tudtok jobb alternatívát pls linkeld
tuning játszik szal ezért is keresek jó ventit nagy légszállítással de megsüketülni se akarok vagy is nem egy reptéren akarom érezni magam

köszönöm
-
marquuard
veterán
Üdv. Van egy CM Storm Scout 2 gépházam. A ház tetején, közvetlen a processzorhűtő felett van 2 12cm-es ventilátor slot. Milyen irányban érdemes felszerelni a ventilátorokat? Hideg levegőt mozgassanak be, vagy meleg levegőt szívjanak ki?
-
tankraid
aktív tag
Az be tudja valaki linkelni Merlin-nél melyik az az átalakító kábel amivel a 3 tűs csatlakozására a PHOBYA MAXGUIDE 6-nak rá bírom tenni a PWD-s ventit? (vagy azt hiszem a legszélső a 6ból molexes akkor ahhoz molex-PWD csatit)
Nagyon köszönöm!
-
tankraid
aktív tag
Uhhh tényleg most láttam én is merlin-en. Köszi. De ez a lepa is komoly. Jó a cfm-je és még adnak hozzá 4 gumicsavart + adaptert. Korrekt én tuti be próbálok egyet. +egy phobyat.
Porszűrőt vagyok bajba még tudom itt off topic de venti elé meg van oldva. Hatulra ami van rács oda mit lehetne pakolni vagy hogy, hogy ott is maradjon?
-
tankraid
aktív tag
Nagyon Köszönöm mindenkinek! Venti vezérlőknek mien a rá-csatlakozása? Csak h mennyi âtalkitótkell hozzá ha kell?
Tényleg amúgy ti mit mondtok mi az optimis hőmérséklet a házban? +/- 5°
(függetlenül attól h utána a többi hűtő cpu, gpu mit hűt vagy mit nem) -
patomi
őstag
Igen meg ugye 1600 a max. fordulata,,, általában 1300 felett szokott a hangjuk megjönni a ventiknek.
A másik kiszemelt az Enermax. Vajon melyikkel járnék jobban? Még esetleg ez az Akasa is... Corsair már volt most mást szeretnék. Enermax előnye lenne számomra, hogy alacsonyabb fordulatról indul mint a többi, viszont: 14 ~ 21dB.-t írnak hozzá. -
tankal
tag
válasz
tankraid
üzenetére
Alpenföhn vezérlőm van merlintől vettem szépen beleillik a házba érintő kijelzős tehát nem lógnak ki a gombok(ez volt a fő indok a megvételnél) 6 ventit tudsz vele vezérelni manual vagy szenzorok segítségével automatán 700-1600 rpm között enyhén kékes a megvilágítása ki lehet kapcsolni a kijelzőt de sajnos akkor is (nem nagyon) világit a sötét szobában mint egy gyenge irányfény.Ez zavar engem egyedü egyépként tökéletes és 10 alatt vettem.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Kbhont
üzenetére
Nincs mit,nálam az év felfedezetje lett a Lepa Bol!

Az Akasa Slim-jét még nem próbáltam,de a Viper adatai alapján nem lehet túl halk.
Slim-be volt Scythe Slip Stream-em(van 800 ill.1200,1600,2000 rpm-s+ pwm-s),nem épp a leghalkabbak(slim-mind hangosabb),de az 1200-s még nem vészes.tankraid
Neked is ajánlom a Lepa-t és ventivezérlőben Phobya-m volt([link]
nekem bevált+a Scythe-nak is van amit dicsérnek. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Zalman Z9-es házból kidobáltam az original - szerintem nem annyira jó - ventiket és belepakoltam a helyére a régi Xilence ventieimet. Jutott mindenhova kivéve előre. Ezért előre kellene nekem egy 12 vagy 14-es venti ami elég bika de nem túl hangos. (mondjuk ne legyen zajosabb mint a Xilence) pár ezer forintot szánék rá max. 2-3 ezret. Mit tudnátok ajánlani?
Más van 10k alatt olyan venti vezérlő amire lát lehet tenni 5 ventit?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Köszi a tippet!
Azt gondolom, hogy a Lepa Bol. lesz talán a befutó!
Akarok a Merlinből úgy is rendelni pár apróságot...
Az Akasa AK-FN078 Slimline PWM - 120mm verzóját próbálta már valaki?
Sajnos csak slim fér el a hátsó rácshoz, kívülre meg nem akarok semmit tenni, ha nem muszáj... -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Van egy CM Stryker hazam és vannak benne a gyari ventik amelyek 3 pinesek, plusz van egy 2 pines cucc is rajtuk, amivel a fenyt lehet levenni es radni a ventikre.
Hol tudok ugyan ilyen ventiket beszerezni? Mert nagyon tetszik, h tudom allitani h villagitson e vagy se.
12esek a ventik.
Koszi a segitseget -
Grózi
Topikgazda
-
Sziasztok!
Próbáltam vissza olvasni pár hónapot, de arra a következtetésre jutottam, hogy inkább kérdezek, mert az olvasottak alapján nagyon összetett dolog ez a venti vásárlás!
Egy Chieftec BA-01-BBB házikó fedőlemez lakója lett egy MagiCool XTREME TRIPLE 360 Radiator vízszintes beépítésben!
Erre keresek 3db ventilátort!
Most egy 1db 12cm BitFenix Spectre Pro van fent és a legnagyobb kínzásokkal 65-68C' között ingázik a 4,75Ghz húzott 3820.
Esősorban a csendesség ami lényeges lenne!
Nézegetem a RAIJINTEK Boreas Beta de a 24-25dB nekem kicsit soknak tűnik!
Válaszokat előre is köszönöm!
Ja és Boldog Új Évet minden topik lakónak! -
vakond5
őstag
Sziasztok!
H100i gyári légkavaróit megéri lecserélni Noiseblocker B12-4-esekre? Gyáriakkal semmi baj nincs, mindössze azért kérdezek vásárlás előtt, mert érdekel, hogy az NB ventik mennyivel lennének hatékonyabbak [pl. azonos fordulaton csendesebbek, ugyanolyan teljesítményt adva].
Köszi előre is!

-
Grózi
Topikgazda
Minden kedves fórumtársnak Boldog Újévet!!!
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Ha úgy van szólj csak,neked adok 2db-t is 5k-ba.Jó kis ventik,csak nekem 4 pin kellett.
-
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Dark KillerX
üzenetére
Helló!
A Swif2 nem rossz választás,házhűtésre még a Pure Wings2-t tudom ajánlani.Még esetleg ha helyben kéne akkor nézd meg a hirdetéseimben szereplő Nzxt-ket. -
Ed3r_X_
nagyúr
Sziasztok!
Halk ventilátort keresek ITX kecóba, 8cm-est. Arctic F8 mennyire jó? Vagy a Pro TC változat legyen? A halkság a lényeg, hogy ne igazán halljam, ha megy. Jó lenne 1500/db alatt maradni. Előre is köszönöm.
(ma mennék átvenni a házat, ha már ott vagyok, lehet 1-2 ventit is, szóval kissé sürgős
) -
Dark KillerX
addikt
Tudnátok ajánlani 2db 12cm-es házhűtőt,ami tud szívni,és kb 5k-ból kijönne,és persze azért legyen viszonylag halk,és erős is.Létezik ilyen

Jelenleg 3db ilyen van [link],kettő fent,és egy hátul,és előre kellene még 2 -
sakal83
addikt
egy cm hypere 212 + cpu hűtő ventijét szeretném cserélni, mert eléggá zajos lett.
Mit javasoltok, ami rendkívül halk és könnyen felszerelhető ?
mit javasoltok, hogy tudok más ventit felrakni?
-
tankal
tag
Boldog Karácsonyt!
-
Sage83
aktív tag
Boldog Karàcsonyt mindenkinek!

-
Grózi
Topikgazda
Minden kedves fórumtársnak kívánok békés,boldog Karácsonyt!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)