- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Arctic F12 PRO PWM ventit.
Viszont a kábele nem sima egyszerű pwm-es hanem ilyen:
Gyakorlatban a ventiből kijön egy 4 pines anya csatit amely az alaplapra megy,de ebből csak 3 szál megy rá ,a sárga külön csatlakozóval van.
Majd a pwm anya csatiról megy egy 4 pines apára.Ezt hogyan tudom szabályozni?
-
Ditoo0225
aktív tag
Üdv srácok
3-4 12 centis és 2 14 centis ventit szeretnék berakni a gépbe. Mit ajánlotok? Jól nézzen ki,és mozgassa át rendesen a levegőt
2 y kábellel menne 4 a lapra,és 2 a tapra atalakitoval ez így jo lenne? Egy thermaltake a31 gephazam van.Előre is köszi a válaszokat
-
Mustármag
őstag
Ezt megjegyzem hogy a Xilence ventilátorok tényleg nagyon jók, de porszűrő elé rakva nekem elvérzett, alig tudta átfújni.
De beszerelve egy kisebb házba amiben nincs porszűrő, nagyon jól működik a mai napig (azt hiszem 3 éves)
De ez teljes mértékben szubjektív és saját tapasztalat!!! -
patomi
őstag
-
C$abi
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy Sharkoon Vaya házban lévő 12mm-es ventillátor ki tudja-e szolgálni az alábbi konfigurációt, vagy érdemes-e még egy 12mm-es ventillátort betenni, és ha igen akkor melyiket? Max. 2-3000 forintot szánnék rá. A válaszokat előre is köszönöm!
Ja a konfig pedig itt van:
- Asrock FM2A78M PRO4+
- AMD Athlon II X4 750K
- Sapphire R7 260X 2GB DDR5 11222-06-20G
- Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050
- 2x Kingston 2GB DDR3 1600MHz -
alfiboy
aktív tag
Üdv!
Van 3x
[ilyen]
ventillátorom, 750D házban (2x elől, 1x hátul). Az elsőket meglassítottam ~520 rpm, hátsót ~570 rpm-re.
Hosszútávon mennyire lesz egészséges a ventiknek?Köszi!
-
nrbx
tag
Hello, egy mITX gepet epitek:
- MSI B85I vagy Gigabyte B85N alaplap,
- i5 4570S vagy i5 4590S (TPD 65W, egyelore gyari hutovel)
- 8GB RAM
- 1x SSD, 1x2.5" HDD
- Corsair CX430M vagy Seasonic SSP-350GT tap- kesobb ha szukseget erzem, valami R7 250X, 260, nVidia GTX750-es grafikus kartya
mindezt egy Thermaltake Core V1 hazba tervezem beszerelni. Ebben gyarilag van elol egy 800RPM-es 20cm-s ventilator, hatulra lehet szerelni 2x 8cm-s ventilatort. Az lenne a kerdesem, hogy kell-e nekem hatulra ventilator. Ha igen, akkor eleg 1, vagy inkabb 2. Ki is neztem egy tipust, amit jo aron be tudnek szerezni: Arctic Cooling F8 PRO. Ebbol van 3 verzio is:
- fix sebessegel, 5V: 850RPM, 12V: 2000RPM
- PWM-es
- hoerzekelos.Az alaplapra csak ketto ventilatort (egyik termeszetesen a processzor huto) lehet csatlakoztatni. Na most akkor (ha kell) vegyek PWM-eset, es azokat csatlakoztassam elosztoval az alaplapra, mig az elsot a tapra, vagy az elso menjen az alaplapra es hatulra vegyek fix sebessegut amit a tapra kotok, vagy pedig a hoerzekeloset? koszonom a tanacsokat!
-
Bacusuz
őstag
120mm af ventit milyet ajánlotok?
occsó legyen,ha jó a légszállítása akkor nem zavar ha hangosabb.
pwm előnyben,
Fontos még hogy holnap pesten napközben megvehető legyen
kösz előre is -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani valami jó légszállításos 12cm (ha lehet led világítós kék színű legyen, de annyira nem fontos) ventilátort, akár üzletben akár itt jóáron hardveraprón? 1db kellene ár max 4500ft felett NE legyen!
-
-
mufi
senior tag
válasz
Glaz-dozfhut #15172 üzenetére
Feketére gondoltam, de a szín nem számít, ha nem illene be akkor átfesteném. Ennél valamivel jobb ventikre gondoltam, ezek is kb 3k-ba kerülnek. Igen, ez feketére mázolt, polírozott bázisú hűtő.
-
Glaz-dozfhut
őstag
A piros illene? Xilence Red Wing PWM. Lehet nem ez a csúcs, de 3k-ból megúsznád, ha meg nem jó később hasznát veszed. Nekem a 9 centisei beváltak. Én személy szerint, ezzel a hűtővel telente venti nélkül használom az i5-3470 max. Tdp 77W procit. kép De ez most be van festve?
-
XenHai
senior tag
Nagyon messziről és eléggé hangos is.
Ezen kívül halk a venti. -
XenHai
senior tag
Meg érkezett az Alpenföhn Wing-Boost 2 !
Szépen fel is ment a cpu hűtőre és 1000rmp ig szinte nincs is hangja de e fölött sziszegő hangot ad mint ha súrlódna valamivel .
Természetes ez vagy ki fogtam egy hibásat? -
Mustármag
őstag
pipo 112 - Bacusuz
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek
-
JohnK
aktív tag
Én megvárnám amíg meglesz a kártya és megnézném a hőfokokat, majd megnézném, ha van lehetőség előbb kölcsön vetikkel. 5 foknál nem hinném hogy lejjebb tudnád vinni a hőmérsékletét még 2 ventivel sem. Persze ez csak az én véleményem.
-
Bacusuz
őstag
válasz
pipo112 #15147 üzenetére
noiseblocker pl2( 96m3/h azaz 56cfm) vs 122 cfm bitfenix spectre pro pwm 140mm
tehát az 56 / vs 122 cfm ugyan az?
ha 1800rpm 29,2 dB 122cfm szerinted 22dB zajból mennyt fúj?Biztosan nem 56cfm-et.JohnK :
lehet én is oldalra gyengébbeket tennék és befújó/kiszívóba tennék bitangabbakat -
Bacusuz
őstag
-
Bacusuz
őstag
válasz
Mustármag #15143 üzenetére
Kérdés :Ha 140mm opció akko mé tennénk bele 120mm-eset?
Ez viszont kiszív mindent még a port is ...
és nekem 400rpm en megy alapon hang nélkülbitfenix Spectre pro PWM 140mm
140mm
Dimensions (mm) 140x140x25mm
Current (A) 0.40A±10%
Speed (RPM) 500-1800 RPM ±10%
Air Flow (CFM) 122.2 CFM
Air Pressure (mmH2O) 2.8 mmH2O
Noise (dB-A) 29.2 dB(A) -
pipo112
őstag
válasz
Mustármag #15143 üzenetére
igen
nekem 12esek vannak hangjukat nem hallom nincs motor zaj egyáltalán szél zaj meg nagyon minimális ,én sokat használom a gépet este amikor nagy a csend és ezek a ventik beváltak .
Gémelés alatt is épp hogy van hangja a gépnek kb 30 db az fülé nem megyszerk: mondjuk ez a típus csak 12 esbe van ami még jó az nanoxia ventik Német minőség
-
Garrvell
újonc
Üdv!
Szeretnék venni egy hőfokszabályzót ami legalább 5 ventit szabályoz fekete és kijelző nélküli.
Ehez hasonlót: http://ipon.hu/webshop/product/zalman_zm_mfc1_plus_ezust/23232
tudnátok linkelni ilyen termékeket?
És az volna még a kérdésem hogy ezt mire kell rákötni? -
Sage83
aktív tag
Vagy ha valami jobb minőségű 12cm-es ventit tudnátok ajánlani azt megköszönném!!
A ház oldalfalára kéne 2db ami kicsit megkavarná a levegőt a vga körül...
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15125 üzenetére
Néztem én is,fel is tudnám rakni.Ha nem mond senki gyakorlati tapasztalatot akkor lehet meglépem.
-
Sage83
aktív tag
Helló!
Valakinek van ilyen pörgő páros a gépházában? CORSAIR Air Series AF120 LED White Quiet Edition High Airflow 120mm Twin Pack
Milyen hangos,mennyire megbizható...stb? vagy az eggyel drágább változat is érdekes lehet!
CORSAIR Air Series SP120 High Performance 120mm Twin pack
Válaszokat előre is köszönöm!
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
sesomaru1989 #15122 üzenetére
megoldottam vgül,találtam itthon egy 50k ohm-os potit és bekötöttem,balrol jobbra 1-es láb a test,középsö kimenet,3. a bemeneti ág és ezt kellett a 12v-os vezérlö kábelre bekötni+levágni a gyári gcsatirol és táprol huzni neki 12v-ot.hibátlanül müködik végre és nemordit ez a fos ps3
-
Pete55555
addikt
válasz
Fichtner #15132 üzenetére
A sárga tyúkbél a fordulatszám kijelzés vezetéke. Ha nem dugod össze, a lapod nem jelzi ki a fordulatszámot. Ettől még szabályozza, mert az a 4. (általában kék) kábelen megy, ha PWM-es ventiről van szól.
De kipróbálhatnád ahelyett, hogy ennyit visszakérdezel, nemigazán ronthatsz el semmit...
-
Fichtner
tag
válasz
Pete55555 #15131 üzenetére
Rendben, akkor mivel nincs szükségem elosztásra, így ha a sárgát összedugom az elosztóval, és a 4 pinest meg a lapra, akkor úgy működik mintha nem is lenne ez a "kavarás". Jól értem?
De akkor a videoban pl hogyhogy nem köti sehova a "3 pin sárgát"? Ilyenkor mivel másabb mintha összeköti az elosztóval? Nincs fordulatszám szabályozás? Vagy mi?
Köszi szépen!
-
Pete55555
addikt
válasz
Fichtner #15130 üzenetére
A sárga kábel a venti fordulatszám vezetéke. Ha használnád az elosztót, akkor a másik ventiét jelezné ki az alaplap, és az arctic sárga kábelét rá kellene kötni egy másik szabad 3 (vagy4) pines csatira, hogy lásd a ford. számát. Mivel nem használod az elosztót, oda tudod dugni a ford. szám kábelt, és ugyanúgy fog működni, mintha nem is lenne benne elosztó.
-
Fichtner
tag
válasz
Pete55555 #15128 üzenetére
Köszi, akkor az elosztóba bele dugom a sárgát és a 4 pinest meg simán a lapra és jó lesz?
Mert találtam itt egy videot, amiben a venti ilyen csatlakozóval van, és ott a srác csak simán a 4 pinest dugja rá a sárgát nem piszkálja. Akkor most melyik a jó? Vagy mi a különbség, ha össze van dugva vagy nincs? -
Mustármag
őstag
Sziasztok
i5 3470 - CM Hyper 212+
Ati R9 280X - DirectCU II
CM690II-es házban.
Most az oldalán van egy Blue Vortex 14 ami pont telibe kapja a Kártyát húslevegővel, és az elejében a gyári kék ledes CM-ventiJáték alatt nagyon átmelegszik a ház, arra gondoltam hogy a tetejébe raknék 2db 14cm-es ventit és a merevlemez előtt is kicserélnem a gyárit, ez így elegendő lenne hogy kimozgassa a meleget a házból?(ház aljába nem szeretnék, mert sajnos csak a földön van hely)
3-4E ft-ot szánnék rá /db
-
Fichtner
tag
Hello
A napokban rendeltem két Artic F12 PWM ventit. Sima 4 pines pwm csatisat. Amikor kézhez kaptam, láttam, hogy nem a sima hanem a PST verziót kaptam.
Ez még nem is lenne gond, de ezen nem sima 4 pin-es pwm csati van, hanem ilyen: [link]
Elvileg ezzel össze lehet kötögetni a házban lévő ventiket, és azonos fordulaton mennek. De nekem erre nincs szükségem. Az érdekelne, hogy hogyan kell ezt bekötni, ha csak hagyományos PWM-es ként szeretném használni?
A 4 pines menjen az alaplapra ez ok, a sárga pedig egy másik csatira, vagy azt ha összedugom az "elosztó"-val, akkor az úgy fog menni mint ha sima 4 pines lenne? Vagy a külön álló "sárga színűt" nem is kell csatlakoztatni?
Valaki legyen kedves írja le! Nem szeretném hazavágni véletlenül se a lapot, se a ventiket.
Köszönöm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nekem ennek az Antec Big Boy 200 adatai nagyon meggyőzőek. Régóta nézegetem, csak nincs olyan hely a házamon ahova felrakhatnám. A furattávjaiba nem vagyok biztos, hogy a szokásos helyen van.
-
Grózi
Topikgazda
Továbbra is érdeklődöm,hogy mi ajánlott 20 cm-s méretben!!!
-
Killer01
őstag
válasz
fatal1ty1984 #15119 üzenetére
létezik 30 w-ot tudó (pl [link] ) de általában inkább vízhűtés szivattyúhoz szoktak ekkora teljesítményt tudó vezérlőt gyártani...nézz körül az oldalon.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #15121 üzenetére
Hu, igy kicsit nehéz.
Nemtudom mennyire szeretnél foglalkozni vele, de tehetsz egy nagyobb ellenálást ,ehhez szükséges ugye vágni forrasztani, kisérletezni melyik lenne a legjobb.
Én ebben az esetben, vennék egy 12-14-es új ventit plusz 3k ért egy ventiszabályzot max 5 k ból megvan.
Hozzáteszem lehet nem ez a legjobb megoldás, de én ezt tenném.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
sesomaru1989 #15120 üzenetére
nem,mert elvan szállva a höfok érzékelö benne és azért kellene manuálisan beállitani a fordulatot.már menuben terhelés nélkül is felkapcsol 5-s fokozatra és idegesitö nagyon+hangos
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #15119 üzenetére
Érdekes jelenség, másik ventivel nem érné meg jobban mindenképpen szeretnéd megtartani ezt?
Vannak 12-14-esbe nagyon szuperek már, lentebb olvashatod nekem is ajánlottak nagyon jókat. -
fatal1ty1984
őstag
válasz
sesomaru1989 #15118 üzenetére
tipusát nekérdezd,ps3-ban van olyan 16cm átméröjü és porszivo lapátos,annyi van ráirva,hogy 12v DC 2.65A
.rákötöttem egy 4csatornás vezérlöt és majdnem lefüstölte a potit 3 perc alatt pedig azis bir csatornánkét 12w-ot -
sesomaru1989
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #15117 üzenetére
Gőzgépet akarsz vele szabályozni?
Én ugy gondolom h gond nélkül.
Milyen ventilátor ez pontosan? -
fatal1ty1984
őstag
válasz
sesomaru1989 #15116 üzenetére
és az kibir 30w-ot?
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #15115 üzenetére
A kék ledes a potis megoldás.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
sesomaru1989 #15114 üzenetére
köszi ,de ahogy számolom minimum 30w-os vezérlö kell hozzá.nekem elég lenne valami potis megoldás is mivel egy ps3 ventijét probálnám halkitani
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #15113 üzenetére
Szia!
Ezt tudnám javasolni van is egy nálam ha érdekel.
BitFenix Recon ventilátor szabályzó
http://www.aqua.hu/bitfenix-recon-ventilator-szabalyzo-elolapi-panel-feher-bfa-rcn-ws-rp-296791.htmlVan még egy nagyon alap 4 csatornás. Kék ledes.
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/09/52121_xs7eogl6crzib3z6_ventilator_fordulatszam_szabalyozo_111.jpg
-
fatal1ty1984
őstag
sziasztok,lehet rossz csoportba irok,de ezis ventis téma.lenne egy olyan problémám,hogy van egy 12v DC 2.65A -es ventis és szabályozni kellene valamivel a fordulatát.kérdés az lenne,hogy hogyan vagy mivel lehetne ezt kivitelezni.köszi elöreis a válaszokat és ha tudtok megfelelö szabályzöt akkor linket is dobjatok már a hozzászoláshoz.
-
nVIPER
senior tag
Sziasztok! Ventit keresek 120 és 140-es méretben. A lényeg, hogy minél halkabb legyen, de emellett a lehető legnagyobb légszállítással bírjon. Az ár nem számít. Ötlet?
Köszi előre is!
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
sesomaru1989 #15107 üzenetére
Ha az nem tetszett, ezt imádni fogod: LINK.
-
Killer01
őstag
válasz
szyLord #15102 üzenetére
önmagában a terhelés alatti system 40 fok nem nevezhető soknak (pl az ember testhőmérséklete 36 fok körüli normál esetben....az enyém most 38, de ez nem fontos a te szemszögedből). A ház érzékelőjét gondolom áthelyezheted (át is kéne, az alaplap mögött nem fog sokat érzékelni akármilyen ventiket applikálsz a gépbe -olyan venti nincs ami átfúj egy alaplapon-). Ha az érdekel mi melegszik és mennyire, akkor játék közben kell monitoroznod a hőmérsékleteket. Erre az MSI Afterburner - HWiNFO páros tökéletes választás, valahol itt a ph-n van hozzá leírás is a beállításokhoz. Kicsit molyolni kell vele, de megéri.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
sesomaru1989 #15107 üzenetére
Akkor végy pár Xilence-t. Van szimpla kivitelben és PWM-es is, mint ez. Olcsó -viszonylag- de jó. És élőben jól is néz ki. Bár nekem csak 92mm-es van csak egyelőre.
-
and1ao
őstag
válasz
sesomaru1989 #15105 üzenetére
És miről szeretnél véleményt van 100 meg 100 fajta mindkettőből.
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Remélem nem tévesztem el a topicot.
A véleményeteket szeretném kérni. 4db 120 és 1db 140-es ventillátorra lenne szükségem. Fontos lenne hogy halkak legyenek de a légszállításuk is a lehető legnagyobb legyen alacson fordulaton. Cooler Master N400 házikóba kellenének.
-
Grózi
Topikgazda
200mm-ben milyen típusokat ajánlotok házhűtésre?Fontos a légszállítás,ventivezérlővel lesz szabályozva-de megsüketülni se akarok.
-
nerhucks
csendes tag
Sziasztok!
Egy ModeCom Logic A30-as házba milyen méretű ventiket, és hogy lehet rakni?
A leírás szerint hátra 8 v 9 cm, oldalra pedig 12cm, de szemmel láthatóan nagyobb a hely.
Van lehetőség másféle kialakításra?A tippeket előre is köszönöm
-
szyLord
csendes tag
válasz
Killer01 #15101 üzenetére
Hat a ház az a Zalman Z9 U3, ennek van gyárilag 3 ventije -elől, hátul fent.
A proci hűtő az CM Evo 212.
És a videó kari az Shappire 280X 2 ventivel.
Amivel meg játszódtam az a Fifa 15 Demo volt.
A háznak az érzékelője az alaplap hatához van dugva, de kileptem és megnéztem az Aidaval és ott is 40+ fokot mutatott. és 2600 fordulatot a ventin, de nem a CPUs-on..
Hja a gép most lett össze rakva egy hete, ezert volt fura ez a hang és a nagy fordulat.. Ezert gondoltam, hogy gagyik a gyári ventik és kicserélem.. -
Killer01
őstag
válasz
szyLord #15100 üzenetére
uhh..részemről ami világít az szarul hűt, de majd biztos jön olyan is aki nem ért ezzel egyet. A 2500-as fordulat és a hangorkán okozója -gyanítom- nem a házventik (mennyi is van pontosan, hol helyezkednek el?), hanem a prochűtőd esetleg vga....és itt jó lenne tudni mi is a pontos konfigod, mer' a rendszer 40 fok ettől is függ...meg attól hol is méri pontosan a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest