- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sage83
aktív tag
Sziasztok!!
Corsair carbide 300r házhoz kéne felülre valami 14cm ventilátor!! Egy SCYTHE Kaze Master 5,25-el fogom majd vezérelni!!
Amiket eddig nézegettem: CORSAIR Air Series AF140 vagy BE QUIET! Shadow Wings 140mm Mid-Speed
Esetleg valami más típus ?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Gabesz87
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #15595 üzenetére
Na ezt még átgondolom. Azt most nem tudom, hogy a gyári ventik hány pinesek. Meg van még egy Chieftec hűtőm. Majd megnézem. Aztán döntök, meg attól is függ, mit írnak majd az iponosok.
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
válasz
BigBlackDog #15588 üzenetére
Hát ha ez ennyire megbízható, akkor inkább veszek magamnak egy új potmétert, minthogy ki kelljen az egész házat belezni, és visszavinni. Pláne ha az újnál is hasonlóra számíthatok. Nem tudok sajna forrasztani. Eszközöm nincs hozzá. Meg sajna nem értek az ilyen finom elektronikai dolgokhoz. De ha esetleg van itt olyan segítőkész kollega, aki ezt megcsinálná nekem, annak örülnék.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #15588 üzenetére
Ezért mondtam a kollégának,hogy mindegyik sz@r.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Gabesz87 #15585 üzenetére
Nekem is hasonló volt a problémám, de a csere is ugyanúgy megdöglik egy idő után. Inkább kicseréltem a tranzisztort, azóta nincs probléma (ha esetleg tudsz forrasztani).
-
Gabesz87
veterán
Hát ez k...va jó. Erről nem hallottam, mielőtt megvettem a házat, pedig kérdezgettem a topicban. Garis persze a ház, iPon-ból van, még nincs 1 éves sem. Ilyenkor mi van? Vigyem vissza az egész házat (jó lenne, ha nem kéne kibelezni az egészet), vagy kérdezzem meg, és csak adnak egy új potmétert? De akkor "csak" azzal van a baj, ha jól értem!?
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Egy Fractal Design Core 3000 házam van, és most bekapcsolásnál azt vettem észre, hogy a 3 gyári venti nem megy. A potméterre van kötve mind, ami ugyebár jár ehhez a házhoz. Ha egy kicsit megtekergetem, a hátsó elindul, de az első, és a felső nem. Valamint ilyen fura, halk vinnyogó hangja van. A potméterrel lehet valami gebasz?
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
megtudnátok mondani, hogy ez a kábel aminek a végén 4db 3 pines venti csati van, a másik végét mivel kell összekötni? A PSU-ra?
[link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
BigBlackDog #15578 üzenetére
Akasa Viper vagy Apache!
Tick:
Nincs mit!! -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Egy Megahalemsre milyen ventit ajánlotok? Jelenleg egy Ninja 3 hűtő gyári ventije van rajta (üresjáratban, hangerőben ennél hangosabbat nem szeretnék, viszont terhelésnél, jöhet a nagyobb légszállítás, akár a hangerő rovására is). Gondolom érdemes a 14 cm-esek között nézelődni. -
vaakuum
addikt
Ha az 5 sávos, és zöld-kék-zöld-fekete-arany a színkód, [akkor 565 ohmos].
Ha meg csak zöld-kék-fekete-arany, akkor 56 ohmos.
DE mintha a kék és fekete között az nem árnyék, hanem egy zöld akarna lenni. szerintem 565-ös. -
tick
aktív tag
válasz
V.Dave #15574 üzenetére
Üdv,
Meg tudnátok mondani kérlek, hogy ilyen ellenállást milyen néven találok? (ha van magyar webshopokban egyáltalán, ebayen fan resistor néven találtam) -
V.Dave
senior tag
tudnátok ajánlani olyan szabvány 140mm-es ventilátort, ami 5V alatt nem pörög fel?
-
Grózi
Topikgazda
válasz
flashpointer #15572 üzenetére
Vegyél 5k-ért egy előlapi venti vezérlőt-talán akkor a másik aljzat megússza az alaplapon....
-
flashpointer
őstag
helló!
Sajnos elszállt az alaplapi case_fan 3pines csatlakozó némi amperszag társaságában, így már csak egy 4pines cpu hűtő maradt
Ellenben szükségem lenne még valami házventi csatlakozóra:
-4db venti csatalkoztatható rá
-3 különböző méretűről van szó ezért 3 külön fordulatszámszabályzós lenne a legjobb (teljesen eltérő profilok, 120x15; 60x20 ; 80x25; így oylan fordulat kellene mindegyikhez hogy alig hallható tartományban dolgozzon.
Legjobb lenne valami molexes csatlakozó, gondolom gépről sehogy sem tudnám szabályozni a fordulatokat. Illetve olvastam egy PWM splitter nevű többcsatornás dologról ami a cpu 4pinbe megy bele és csak 10 dolcsi, azt nálunk be lehet szerezni? 3db külön 1000ft-os ventiszabályzó is eszembejutott megoldásként, de hátha van valami egyszerűbb.
Ja igen és szabályzópanel nem fér be, semmiféle külső 5,25 vagy ilyesmi hely nicns, csak a ház belsejébe. -
joe979
aktív tag
Beüzemeltem 2db Noctua S12B Flexet a ház elejébe. LNA adapterrel, semmi nesz nem jön felőle.
Nem gondoltam, hogy ennyire patent kis ventik ezek. A kerete is jó massziv,merev . A váltott
Enermax TB.Vegas elbújhat mögötte ! De még most is bűn randa, de már imádomKöszi Grózi , nem bántam meg
-
Tibiajax
nagyúr
köszi srácok
ebben a noctua-ban goondolkodom, nem olcso, de nagyon ennél csendesebbet nem találtam eddig -
gabi182
tag
Sziasztok!
Segítségetek kérném.
Építettem egy gépet, cooler master n300-as házba, amin alapból elől és hátul van egy-egy venti.
A kérdésem az volna, hogy hogy volna a legjobb beventizni a házat?
Ha számít a konfig: i5 4440
R9 280x
A procin egyelőre a gyári hűtő lesz.
Előre is köszi a válaszokat! -
Tibiajax
nagyúr
sziasztok,
melyik a leghalkabb 9cm-es venti(k) a piacon most?
köszi -
joe979
aktív tag
Üdv urak
Szükségem lenne 6 centis valamint 8 centis ventikre. Ezen méretekre lenne szükségem.
Egy régi Thermaltake Mozart Ip a ház , és a gyárik a elég régóta pörögnek benne, legalább 6 éve, és rájuk férne egy halkítás .. HTPC a funkció. Létezik olcsó és jó kategória ebben a tartományban ?
A gyáriak ezen adatokkal rendelkeznek :Front (Intake) : 80 x 80 x 25 mm silent fan, 2000RPM, 19dBA
Rear (Exhaust) : Dual 60 x 60 x 25 mm, 2500RPM, 19dBA -
B@ldrick
aktív tag
Sziasztok,
Melyiket vennétek házventinek ár/teljesítmény/hang szempontból?
BE QUIET! Pure Wings 2 12cm
NOISEBLOCKER eLoop S-Series 120mm B12-2 - megéri a plusz 2500-öt (csak 1 év gari? a motorhang mennyire zavaró? videón annyira nem vészes)
esetleg ENERMAX T.B.Vegas? -
eventus
veterán
XIGMATEK XOF - Ventik igen jó adatokkal rendelkeznek. Ugyanilyn lapátokkal van a thermaltake ventik is, amit szintén szól szuperálnak. [link] Van több színben is.
-
Geri8
tag
Sziasztok!
Meglévő ház noname 8cm-es ventilátorait szeretném lecserélni, ugyanilyen méretű halk típusokra.
A lényeg, hogy Molex dugós legyen, mert erre van kialakítva billenő kapcsolós vezérlő.
Eddig ezt találtam. Javaslat? -
Headless
őstag
Sziasztok!
140-es ventit keresnék, sima 3 pineset. Az alsó közép kategóriában.
Én a Revoltec AirGuard 140-et néztem ki, ez mennyire ajánlott darab? Olvastam hogy red wing nagyon ajánlott ebben a kategóriában, de abból nem láttam 140-est. Esetleg jobban megérné inkább egy 120-as red wing? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15548 üzenetére
Szerintem mindkettő már a felesleges kategória-de érdekességnek jó!
-
stigma
addikt
Én nem igazán vagyok öreg, vagy öregnek mondható, de ami világít nagyon az idegesít.
Amiket néztem, eddig átlagban jól teljesítenek, de lehet az lesz majd, hogy úgyis szeretnék 3-4 ventilátort venni mert otthon gépátépítés lesz és akkor kipróbálom a Cooltek + Be Quiet + Nanoxia kombót.Cooltek-ről sokat nem olvastam mert nincs róla teszt, Nanoxia jónak mondható, Be Quietet itt ph!-n ajánlották.
-
r4z
nagyúr
válasz
stigma #15545 üzenetére
A LED nálam is kizáró ok.
Én amúgy Spectre 200mm befúvó + 2x120mm kifúvó kombinációban gondolkozok egy Corsair 250D-ben. Hozzáteszem, nem vagyok nagy öreg, de utánuk olvastam, és jókat írtak róluk. Plusz jól is néznek ki, de ez az én dilim
Majd a szakértők megmondják a tutit.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Silverstone Raven 03- ház amiben csak a HHD-et szeretném hűteni az az elől található 3,25"-os részben. Jelenleg nem található ott ventilátor és még a HDD-k sem ott vannak, de kb 3k környékén kellene nekem ajánlani olyan halk ventilátort ami erre a célra megfelel.
A 2 vinyó amúgy egy SAmsung 1TB-os (HD103SJ) és egy 3TB-os WD RED.
Amiket néztem és halknak mondhatóak azok az alábbiak:
- Cooltek CT-Silent Fan 1200
- BE QUIET! PURE WINGS 2
- Nanoxia Deep Silence 120 - 1300
- Noiseblocker BlackSilent Fan XL1 - 120mm ( ilyenem már volt igaz nem egy kiemelkedő teljesítményt hozott de nem volt hangja az biztos )Ezenfelül bármit ajánlhattok mert nem igazán tudom melyiket érdemes venni erre a célra, de lényeg 3k környéne, és 20dB alatt legyen a hangja.
Segítséget előre is köszönöm.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15538 üzenetére
Na ez milyen hűtő???
-
r4z
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #15538 üzenetére
Nem is azért, mert nem bízok a technikában, hanem azért, mert nem akarom, hogy a házventi sebessége is úgy ingadozzon, ahogy a CPU cooleré. Fix alacsony vagy fix közepes fordulat között váltogatnám csak a ventiket. Úgy látszik, hogy mégis maradok egy külön vezérlőnél. Nem olcsó, de legalább úgy működik, ahogy én akarom
Ne keressetek észérveket, én már csak ilyen vagyok
-
r4z
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #15533 üzenetére
Kettő van csak (mindkettő PWM-es), de az egyikre a procihűtő ventije kerül, azt nem bontanám külön.
Köszi a linkeket, még agyalok rajta egy sort
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15535 üzenetére
Igazad van,rosszat linkeltem!
Olyanra gondoltam amit te linkeltél,csak harisnyázottban.
-
r4z
nagyúr
A molexesek közül nem találtam olyat, aminél lehetne vezérelni a ventik fordulatszámát, fixen 5-7-12V-ra vannak belőve. De ahogy nézem, a kétféle venti miatt veszett fejsze nyele, marad a külön vezérlő - Scythe Kaze Master II-vel van valakinek tapasztalata? Tesztekben nagyon dicsérik.
Muszáj kétfélét használnom, mert a házam elején csak egy nagy (120-200mm) hely van, és az oldalán van kettő 120mm-es (Corsair 250D), így annak az egy ventinek kb annyi levegőt kell megmozgatnia, mint a másik kettőnek együtt, hogy jó legyen a huzat.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Látom, aktuális a kérdésem
3 házventit szeretnék használni az épülő konfigomnál (BitFenix Spectre mind - 2x120mm és 1x200mm), és eddig az volt a terv, hogy egy BitFenix Reconnal vagy egy Scythe Kaze Master Flat II-vel hajtom meg őket. Ha viszont nem muszáj, nem költenék el tízezret egy vezérlőre, mert alapvetően alacsony fordulaton futnának (alig 200W a gép teljes fogyasztása, és egész szellős a ház is). A kérdés tehát a következő: az alaplapi csatlakozóról is kapnának-e elég kakaót a ventik egy 3pin->3x3pin elosztóval, vagy maradjak inkább a külön vezérlőnél? -
eventus
veterán
Egy új 120 cm ventilátor körkép: [link]
-
Speed®
titán
válasz
Glaz-dozfhut #15521 üzenetére
Ez egy komolyabb vezérlőn esetleg elvan, amúgy erősen butaság kategória..
Egy alaplapi csatiról biztosan nem állnék neki leszedni ~20+Wot induláskor.
Pont ilyesmire jó a külön betápos PWM splitter, ott nincs teljesítménygond.. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Glaz-dozfhut #15524 üzenetére
Van itthon pár régi p4-s gép-na azokon én is,max. ha elfüstöl akkor egyel kevesebbet kell rakosgatni!
-
Henk
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #15524 üzenetére
Szerintem a 9-es az előbb vázolt feladatra való. Nem gondolom, hogy a lap jó néven venné ha egy csatira kapna ennyi ventit. Anno 4 AC-t én is rákötöttem a cpu fan-ra egy ideig, nem is volt vele gond. De úgy gondolom ha valaki nyugodtan akar aludni akkor 3-nál többet ne kössön egy csatira.
-
Mustármag
őstag
válasz
Speed® #15515 üzenetére
Hát nem is csináltam meg.
Így utólag fölösleges is, mert 7v-ra kötött 4 venti mellett a proci hűtő ventije alapjáraton forog mióta bekapcsoltam a gépet. És ez idő alatt volt egy 15 perces IBT-m is meg 30 perc Bf3.(Amúgy ha lenne első hsz. akkor pl. én nem kérdeztem volna meg)
-
Glaz-dozfhut
őstag
Én a hecc kedvéért azért megnézném. Na meg milyen "szépen" mutatna. Persze nem a saját lapomon, ha egy mód van rá. 2 ilyen a házba és nem kell légkondi.
#15522 Henk: jó ideig azt hittem, hogy megáll magába. Az oldalán ott sorakoznak a különféle elosztók; 2x3, 3x4, 4x3 pin, akkor a 9x3 pin is biztos életszerű.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Ezt nem vállalnám be azért..
-
Henk
veterán
válasz
Én ezt nem venném garanciának, hogy bírja. Esetleg egy erősebb vezérlő egy ága elbírhat 9 ventit, de én még arra sem kötném rá. Esetleg egy 3 pin-molex átalakítóval a tápra. Amúgy szerintem ezt a kábelt a Phobya a Nova-hoz gondolta ki.
-
Anubris
őstag
válasz
Speed® #15515 üzenetére
Én most azt tervezem, hogy mivel csak 5 db 4 pines tű van az alaplapomon, egyikre két darabot kötnék Y 4 pin kábel segítségével, illetve lehet rendelek 1-2 Alpenföhn Wing boost ventit aminek van egy darab 4 tűs elosztója így még egy darab ventit rálehet kötni egy darab alaplapi tűre. Tehát így max 2 venti egy tűn is vészes szerintetek?
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Ha 5db 14cm-es(3pin) ventit kötök egyetlen 3pin alaplapi csatlakozóra akkor annak hosszútávon lehet valami következménye?
(A CPU 4pin PWM-es csatlakozója mellett a 3 pin-es csatlakozót az előbbivel párhozamosan vezérli azért szeretném így bekötni.) -
joe979
aktív tag
Sziasztok.
Ezen 2 venti között vacilálok, van ezekkel valami használható tapsztalat ? Melyiket lenne érdemesebb a ház elejébe rakni, vagy esetleg, inkább kifújásra lennének jók ?
NOCTUA NF-S12B REDUX-1200 PWM vagy
PHOBYA NB-ELOOP 1000RPM - BIONIC FAN BLACK EDITION -
tankal
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék hogy mi tévő legyek!?Van egy A. Brocken hűtőm ami egy fm2 lapra van felszerelve ezért vízszintes helyzetben van a ventilátor rajta és bizonyos fordulaton kottyanó hangot ad a venti. A lapátnak van 2-3 mm mozgása tengely iránt és ebből kifolyólag jön az a hang.Új korában nem hallottam ezt de ez nem zárja ki hogy akkor nem kotyogott.Kérdésem az lenne hogy van erre valami megoldás hogy megszűnjön vagy cseréljem le a ventit (kb most 2,5 éves és 7/24 ben megy).
Ha a csere a megoldás akkor adjatok egy-két tippet hogy milyet rakjak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Lexus, Toyota topik
- OpenWRT topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- 9db Lian Li SL Infinity white vezérlővel
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Beszámítás! Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2020 64GB 4G tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest