- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Van egy ilyen házam, amiben hátul ott a ledes venti. Na engem a ledje már zavar, sőt időnként még furcsa hangot is ad, mint ami sikló csapágyas lenne és megy tönkre.
http://www.thermaltakeusa.com/products-model_Specification.aspx?id=C_00001579
Rear (Exhaust) : 120 x 120 x 25 mm Blue LED fan, 1300rpm, 17dBA (Thermaltake tt-1225 blue led)
http://i.ebayimg.com/00/s/NDc5WDU0MQ==/$%28KGrHqJ,!jYE-dhyoBTiBPvT+Z05-g~~60_35.JPGCserélném hasonlóra, ami ekkora fordulatot tud v. többet, de ennél nem hangosabb.
A jelöltek:
Fractal Design Silent Series R2 120mm FD-FAN-SSR2-120
http://www.fractal-design.com/home/product/case-fans/silent-series-r2-120mm
2800FtEnermax T.B. Silence Manual Series 12cm UCTB12A (van ahol PWM-esnek írja ezekel az adatokkal)
http://www.enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=32&no=143
3700FtEnermax T.B. Silence PWM 12cm UCTB12P
http://enermax.com/home.php?fn=eng/product_a1_1_2&lv0=4&lv1=32&no=146
4000FtArctic-Cooling 12cm-es verziók a jó ár és japán ? alkatrészek végett, de a
Noise Level: 0.3 Sone az már 22.5 dbaVagy nem ennyi ?
Enermax drágább, de jobb a légszállítása. Viszont enni pénzt kiadni érte, ejj. Fractal már azért barátibb áron van, de ha valaki tud max. 3000Ft-ig 12cm-es ventit jó légszállítással és 20dba alatti hanggal azt megköszönném.
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Van most a gépbe egy 9cm-es ADDA venti ami bekapcsoláskor még ~1500rpm-en forog itt még jó a hangja de pár mp után felmegy ~2500-ra itt már kib@szott idegesítő olyan hangos
Hogy tudnám windowsból szabályozni??Speedfan nem segít
Cpu fanra van bedugva,biosba pedig csak annyi van hogy pwm-en szabályozza,cool n quiet be van kapcsolva ha számít.
Köszönöm a segítséget -
nevem.senki
tag
Sziasztok!
Mi a vélemény erről a ventiről? Van valakinek tapasztalata róla? Beválna házhűtésre?
köszi! -
zibo73
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel a ventivel van valakinek tapasztalata?
Voltaképp a hangjára lennék kíváncsi leszabályozva 800 körül milyen hangos.
Köszi! -
l.daniel91
csendes tag
Hali!
Cooler master cm 690 iii típusú ház hűtését, hogyan lenne érdemes fejleszteni? Nem igazán tudom milyen ventiket (gondolok itt típusra is) érdemes bepakolni, jó lenne e bizonyos helyekre a 200 mm-es venti vagy inkább két 120-as? Illetve, a ház elején van egy 200-as venti gyárilag, ott lehetséges, hogy jól mutatna egy másik 200-as ami világít és akkor a gyári pedig mehetne felülre. Ilyesmikre gondoltam, jelenleg a gyári hűtésen kívül van egy 120-as venti a ház aljában a tápegység előtt ami beszívja a friss levegőt. Az alaplapon elfogytak a ventillátor csatlakozó lehetőségek, közvetlen tápra érdemes kötni vagy egy szabályozó jó lenne a gépbe?
Még egy kérdés ami nem biztos, hogy jó topicban van itt, a gép oldalán lévő szellőzőnyílásra milyen porszűrőt érdemes venni, nincs kedvem házilag barkácsolni, viszont nem mágneskeretes porszűrőt szeretnék. -
Kornl23
tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani egy 12 cm-es ventit, ami nagy légszállítást tudd biztosítani terheléskor.
Viszont alapjáraton egy csöndes legyen. Remélem van ilyen -
törölt tag
Egy hajszárító villanymotorja és lapátjai. Ez nem üvölt, mert erősen alulfeszezett, de cserébe a teljesítménye is nulla. Egyébként kifele szállítja a levegőt. A medvevonatot nem hallgattam tovább. Még a fejhallagatóval a fejemen és hangos zenét hallgatva is hallatszott.
-
RMZ250
senior tag
Sziasztok, tudna valaki segíteni? Bitfenix Prodigi-be mekkora ventit lehet betenni az előlap mögé? 160-180mm
Esetleg néhány ajánlatot is megköszönnék.
-
törölt tag
Tudnátok 120mm-es, halk, de azért elég erős házventit ajánlani?
A házban kifejezetten csak ez az egy van, elég régi a gép, a régi venti pedig részint vonat, részint medve. Mindkettő hangját ötvözi.
Szóval megérett egy cserére, kitisztítás után sem lett halkabb, tehát kerestetik egy olyan 120mm-es olyan [ház]ventilátor, ami hangjához mérten a lehető legerősebb, de azért elég halk ahhoz, hogy ne legyen hangosabb egy maxon pörgő Intel gyári hűtőnél, és valahol 2-3e forint környékén van maximum.
Előre is köszi! -
flymi
addikt
600-850rpm közti 120mm-es venti alternatívák, amelyet jó szívvel ajánlanátok?
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Pulse-width modulation-os (PWM) ventilátorok azok, amiknek 4 tűs csatlakozója van és 4 vezetékesek?
Olyat csak a CPU-hoz használnak, vagy házhoz is? -
mszl
aktív tag
-
tankal
tag
válasz
DeathAdder #14900 üzenetére
Van fémből is csak a tengelyméretet megadod és külsőst kérsz a boltban persze nem az ABC-ben!
-
JohnK
aktív tag
Jó az a szabályzó csak nem kell tekergetni.
-
tknof1871
őstag
válasz
Kelvin #14974 üzenetére
Tekerd feljebb a potit és menni fog mind.
Oh! 1 hete próbálom megoldani a hibát. A potméter tekergetése volt az első, amit kipróbáltam. Az az érdekes, hogy a vezetékekben mindenhogyan megvan a 12 volt. De csak a 120mm-es indul meg.#14975
A Fractal házak gyári ventivezérlője egy kalap f...
Már külsőre is. Mert azt se jelölték be, melyik irányba kell tekerni a nagyobb vagy kisebb fordulatszámhoz. -
tknof1871
őstag
Üdv! Röviden a helyzetről. Fractal Design Core 3000, fél éves, csak a 2db 140mm és 1db 120mm-es ventilátor volt benne. Aztán most a 140-esek elkezdtek állva maradni bekapcsoláskor. Minden ventilátor a Fractal fan controllerjére volt kötve. A ventilátorokat kipucoltam, de a 140-esek akkor se akartak menni. Vettem egy másik 140-est és az se ment. A controller 3 ventilátort tud szabályozni, mindegy, a három vezetékből melyikre volt kötve a ventilátor, nem ment. Aztán az alaplapra dugtam és mindegyik 140-es ment. Mit csináljak? Vigyen vissza a boltba a gépet, vagy a controllert, vagy ez nem garanciális?
-
Juliuska
senior tag
válasz
tknof1871 #14965 üzenetére
...és mi van akkor, ha több irányból hűtöd az egymás fölé pakolt HDD-idet...? Mivel nekem szám szerint egyel több háttértáram van, mint Neked, tennem kellett valamit, különben ropira sültek volna az elmúlt hónapokban, így jobb híján kialakítottam egy oldalsó "házhűtést" is. Öreg házam lévén, csak a megmaradt 80-as ventikből tudtam dolgozni: felfűztem őket egy keretre (részletek itt), majd direktbe kötöttem őket egy molex-re -> 2 irányú hűtésem lett: elölről és oldalról. Hőfokaim: 25-28 °C közöttiek lettek.
Ha van helyed a 120-asokra, akkor tedd be azokat, de ha van lehetőséged a 140-esekre, akkor még inkább azokat - halkabb leszel, jobb légszállítással...
-
JohnK
aktív tag
válasz
tknof1871 #14965 üzenetére
Így nehezebb ügy. Én ha 4 merevlemezem lenne, akkor kettesével helyezném el őket, az 1-1 előlapi ventilátorral szemben. Ha nem zavar, hogy állandóan maxon megy akkor valóban vegyél inkább 14 cm-est, valóban halkabb.
(Nekem egy HDD+SSD van azért elég az egy 12 cm-es venti és az érzékelő a HDD-re van rakva.)
-
Erdei88
veterán
Szia!
SilenX Effizio 120 x 25 mm - 15 dBa 74 CFM. Ezt mennyire lehet elhinni? Van valakinek ezzel tapasztalata? -
tknof1871
őstag
MI van akkor, ha több HDD-t kell hűteni? Mondjuk 4 van egymás alatt. Ennek hány hőmérséklet érzékelője van? Nekem úgy lenne jó, ha 1 ventilátor 3-4 HDD/meghajtó hőmérsékletét tudná figyelni.
Lefut egy víruskeresés,és amelyiken a keresés folyik az mondjuk túlmelegszik, a többi meg nem. Ha egy művesből indul ki, akkor a melegebb tönkremehet, vagy jó nagyot csökken az élettartama. -
tknof1871
őstag
Arra jutottam, hogy Revoltec 140x140x25 Air Guard RL060-t teszek a FD3K frontpanelére, ahol a HDD-ket hűti. Olcsó, +96.10 CFM. Link
Szobavetivel hűtöm a meghajtókat, ház szétszedve. Kicsi a szoba, alig tudom kerülgetni. Nem húzhatom az időt. Vélemények?
-
patomi
őstag
válasz
Gorneck #14945 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből
Kilenc centis méretben ezt venném [link] Tesómnak volt fehér lapátos és elég csendes. (paraméterei ugyan ezek,csak nem PWM) A CM hangosabb volt.
12-es, ez csendes lehet és olcsó, de alacsony a légszállítás: [link] Magasabb légszállítás és ár, meg PWM: [link]Más.. Merlinéktől most rendeltem 2db. ilyen ventit. : Alpenföhn Wing-Boost 2. Nagyon kíváncsi vagyok mire képesek. Leírás alapján elég jók. Valakinek tapasztalata ezekkel?
(#14955) Glaz-dozfhut Simán
-
tknof1871
őstag
válasz
pcgamer01 #14946 üzenetére
Vannak 200 CFM-nél erősebb ventilátorok. Kemény lehet.
-
JohnK
aktív tag
válasz
#16939776 #14933 üzenetére
Ne csavarral fogasd fel pl. Nekem is több ilyen venti van a házamban (FD3K) és amit +ba vettem úgyanilyen FD 14 cm ventit legfelülre, előlre bárhogy raktam rezonált. Én azt gondoltam, azért mert hozzáért a közepe a keretnek a rácshoz. Egy Artic Cooling 14 cmes van most ott és halk (pont nem ér hozzá).
-
Gorneck
legenda
Sziasztok,
Coolink Swif2-ök helyett van vmi ajánlott venti ami fekete és nem vészes árban? 9 és 12es méretben érdekelne.
-
tknof1871
őstag
Melyik tényezőt kell figyelembe venni, ha a ház hűtése az elsődleges szempont? Max. airflow (CFM) vagy Max. pressure (mm H2O)?
-
tknof1871
őstag
válasz
#75128832 #14942 üzenetére
A ventilátor másik oldalán nincs nyílás. Ez a kis valami bele van nyomva egy műanyag üregbe. Az üreg pereme kb 2 mm-errel magasabban van, mint ennek a fémnek a teteje. Megfoghatatlan. Menetvágóval esetleg ki lehetne szedni. Ha tényleg úgy bele szorult, hogy nem forog el.
Egyébként a másik ventilátorból kijött, mikor a propellert kivettem. Ilyen: -
törölt tag
válasz
tknof1871 #14940 üzenetére
Elég failos, ha nem forog el, semerre sem, mert elvileg abban benne van a tengely.... Ha a tengely nem forog el benne, ennek kéne a motorban forognia... Másik oldalról is hozzáférhetetlen egy kb. 1.5mm-es csavarhúzóval?
Én annak idején egy csípőfogóval (akármilyen retardáltan is hangzik) rászorítottam, és meghúztam. Nekem kijött, persze lehet, hogy ez mondjuk bele van pattintva, akkor viszont onnan ki nem szeded sosem...
-
dances
tag
Üdv!
A Nanoxia ventilátorokkal van valakinek tapasztalata?
Csábító a 10 év garancia és a kedvező ár. -
tknof1871
őstag
válasz
#75128832 #14939 üzenetére
Próbáltam kivenni. Egy műanyag csőben van, nem lóg ki, így nincs rajta fogás. Mindenféle vékony műszerész csavarhúzót próbáltam a műanyag cső és a tengelytartó csapágy közé nyomni, hogy kilazuljon. De nem fért be. Melegítettem hajszárítóval, betettem fagyasztóba, de a hőtágulás se segített.
Ennek a tengelytartó csapágynak el kell forognia? Nekem nem forog el. Látszik, a felületén, a lyukból a széle felé barázdák futnak. Csavarhúzót nyomtam a barázdákba és nyomtam. Akkor se moccant, nem forgott el.A 120mm-es ventilátort életre keltettem anélkül, hogy azt kivettem volna, de a 140mm-esek szerintem menthetetlenek. Azokat nem lehet karbantartani. Jelentkezzen, akinek sikerült.
-
törölt tag
Sziasztok!
Két kérdésem volna:
1.) Van nekem egy Xpider II gépházam, benne egy Xpider 120mm-es ventilátorral. Fogalmam sincs, hogy ez a ventilátor milyen léghordozású, és úgy egyáltalán nem tudok róla semmit, csak annyit, hogy a gyártója amúgy a Chenbro. Nem tudjátok véletlen, hogy milyen ventilátor ez, milyen zajszinttel, stb?
2.) Ugyanezt a 120mm-es ventilátort lecserélném, mert vonat. Tényleg elég hangos, a leghangosabb a gépben.
Milyet ajánlanátok? (Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy most spórolós kedvemben/pénzemben vagyok, úgyhogy az ár-érték-hang arány volna főleg érdekes. 3e forintnál többet nem nagyon szeretnék kiadni.)Előre is kösz!
-
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem rezonál a ház, viszonylag nagy a tömege a szerkezetnek. "csak" kihallatszik belőle a venti morgása.
(#14931) Kelvin:
Remélem 10-20% elég lesz, mert nem szeretnék sokat veszteni a légszállításból. Köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok!
olyan 140x140x25-ös ventillátorra szeretnék tippet, ami bírja a ha lefelé lógó rotorral üzemeltetem.
Ez eddig nem jött be, mert néha indulásnál imbolyog a rotor, meg kell mozgatni tengelyirányban hogy abbahagyja(kenés?), amúgy az összes többi pozícióban elhelyezve hibátlan/hangtalan
-
Kelvin
őstag
Sziasztok! A ventik élettartamát csökkentik a különböző fordulatszabályozó programok, amik folyton állítgatják terheléstől függően? Azért kérdem mert két opcióm van, használhatok potmetert is illetve programot. Melyik a jobb választás? Nincs kedvem egy két év múlva új ventit vennem mert elromlott, hangos lett stb..
-
dances
tag
Sziasztok!
A netezésre használt gépemben a csúszócsapágyas házhűtő ventik egyre zajosabbak, ezért úgy gondoltam, hogy a nagy gépből átteszek 2 db Swif21200 -t.
Viszont azok helyére kellene valami minőségibb, csendesebb szélkavaró.Én a következőket néztem ki:
1.: Be Quiet Shadow Wings 120 mm mid-speed (rifle bearing; 4900 Ft)
2.: Be Quiet Silent Wings 2 120 mm (FDB; 6500 Ft)A statikus nyomásuk, a légszállításuk és a zajszintjük megegyezik, de a Silent -hez több kiegészítőt adnak és elvileg hosszabb élettartamot jósolnak neki. 7V -os adapterrel használnám őket, úgy mindkettőnek a sebessége 1000 rpm körül lenne.
A jelenlenlegi Swif2 -eseim elvileg FDB -sek. A rifle bearing típusú csapágyazást nem ismerem.
A kérdésem: szerintetek érdemes a drágább FDS -set venni? -
tknof1871
őstag
-
norbika1122
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék kérni segítséget.
Ezt:
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_327_1135&products_id=20929Ezzel:
http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=36_48&products_id=39888Tudnám -e szabályozni mert a ventilátorból látható 2 pin-es molex jön ki.
Mindenféleképpen 25cm-es ventilátor kellene nekem mert ami a házban volt gyárilag szabályozható venti az szétment. Magyar oldalakon nem is találok ilyen méretet. -
törölt tag
Sziasztok egy elég butának tűnő kérdésem lenne ,de azért kérem válaszoljatok.Tehát az lenne a kérdésem,hogy egy 12cm-es kifelé fújó tehát a saját előtte lévő vezetékére szívó hatást kifejtő házventilátor konkrétan ez:[link] fel tudja-e tekerni a saját vezetékét ha véletlenül beleérne a lapátok közé?
-
szente
addikt
Sziasztok!
TY-150-nek 140mm-es furattávjai vannak? Nincs esetleg valakinek tapasztalata, hogy Define R4-be beférnek? Vagy esetleg mit tudtok helyette ajánlani? Ha lehet, akkor merlintől rendelném.
Köszi! -
Mate
nagyúr
válasz
jookomak #14875 üzenetére
Egyelőre nem tömöm tele
Gyárilag van elől 2 120-as, hátul 120-as, pocihűtőn egy 120-as. Vettem 3 db 140-eset.
Alulra nem megy fel, mert nem fér el a táp kábeleitől. Csak úgy férne el, ha belülről szívná a levegőt a táp. (Ezt egyébként még meggondolom, mert jelenleg szerintem a tápnak van a leghangosabb ventije. B verzió, hogy kicseréltem a táp ventijét.)
Terveztem lecserélni a ventiket a procihűtőn. Mint kiderült kilőve, mert csak 120-as megy rá
Kár érte
Hátul lévő 120-ast mindenesetre lecseréltem 140-esre. Elől lévő 2 120-ast még nem. Nem tudom van-e értelme, mert bár van felfogatóhely a 140-es ventiknek, de a kivágás csak 120-as venti méretű.
Szerinted lenne értelme előre 140-est rakni?
-
tornas
őstag
válasz
Ha van erre a célra megfelelő fém zégered, akkor mehet bele. Vannak ilyen ventik is. Ha a műanyag elveszne vagy eltörne, nincs nagy baj, a venti használható marad. Mert a tengely a mágnesesség miatt beáll a helyére, forgáskor is. De nem szoktak ezek a műnyag zégerek könnyen eltörni, legfeljebb akkor, ha "megég".
-
pcgamer01
senior tag
válasz
Nem lesz baj attól mert a mágnes felfogja a lapátot,csak nem szabad húzogatni mert akkor kijön a lapát
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Lexus, Toyota topik
- OpenWRT topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- EAFC 25
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- 9db Lian Li SL Infinity white vezérlővel
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest