- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!

Új hozzászólás Aktív témák
-
AxBattler
félisten
Üdv!
Ezek mennyire számítanak jó/halk hűtőknek?
Fractal Design 120mm Silent Series R2 2400 HUFCM Elite 120 Advanced házba lenne kettő darab, a ház tőlem 1 méteres távolságon belül van elhelyezve.
+1: Akinek csajos gépet kellene összedobnia: 120mm pink Akasa venti.
-
Henk
veterán
De lehet Magyarországon is kapni csak hirtelen nem találtam hol.

Azért is írtam a pwm-es ventit mert ez csak azzal jó, 3 tűset nem tudod vele vezérelni mert lapról csak pwm szál megy a csatiba. Vagy megkockáztatod, hogy 4-5-ös elosztóval rádugod őket 1 alaplapi csatira vagy legalább 2 elosztót használsz és akkor 2-3 csatira kötöd őket. Utóbbi már nem rizikós annyit simán bír a lap. Esetleg veszel egy előlapi szabályzót és akkor teljes a nyugalom. Ebből létezik olyan amelyikben van autó mód és tudja a hőfokok függvényében vezérelni a ventiket. Nekem Scythe Kaze Server volt az biztos tudta, de szerintem több ilyen modell is van, nézz utána. Mondjuk ez a legköltségesebb megoldás.JohnK: 2-t nyugodtan ráköthetsz elosztóval attól semmi baja nem lesz.
-
Sziasztok,
Jelenleg melyik a leghalkabb 12cm és 8cm-es ház venti?
12-esből mindig a Coolink SWiF2-1200 ventit vettem (elvileg 8.5dB-es), de hirtelen eltűnt minden bolt kínálatából.. :SKöszi előre is.
-
fLeSs
nagyúr
Közben rájöttem, hogy nem mennék sokra egy ilyennel (vagyis semmire), mert a házventijeim nem PWM-esek, szimpla háromtűs csatlakozósak.
Szóval akkor anélkül, hogy lecserélném az összes házventit PWM-esre nem is tudom megcsinálni azt, hogy a jelenlegi házventik vmiféleképpen a házbelső vagy a cpu hőmérséklettől függően változtassák a fordulatszámot. Csak szimplán a ventiszabályzóval lehet ilyesmit csinálni, de ez manuális.
Vagy igen? -
pcgamer01
senior tag
-
fLeSs
nagyúr
Újabb kérdés.
Azt meg lehet oldani vhogy, hogy 4-5 házventi PWM-en keresztül legyen szabályozva? -
fLeSs
nagyúr
Szasztok!
Egy kis help kéne. Meg tudjátok mondani, hogy melyik 120 mm-es "high airflow" házventi felel meg a következő követelményeknek?
- 800-1200 rpm-en kussol
- ehhez képest a legnagyobb a "légszállítása"
- legolcsóbb
- LEDek és kinézet nem igazán érdekel (csak ne legyen barna/bézs...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Most van nekem néhány Nexus Real Silent Case fanom meg néhány Coolink swif2-1200-am, van értelme ezeket lecserélni? A Nexus tényleg hangtalan, de sztem nem sok vizet zavar, alig érzem, hogy jönne belőle a levegő alacsony fordulatszámon.
CM Jetflo?
Előre is köszi a válaszokat.
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
Ezt nem teljesen értem... bár a HDMI az csak akkor ad jelet, amikor a VGA is jelet ad, bekapcsoláskor pl. kiírhatja azt, hogy No Signal, ha sokáig tart be boot-olni. Bár ezt inkább tedd fel itt, biztos többen tudják ott erre a választ.
-
torreador22
senior tag
Kikapcsolásnál se egyből mert kiírja: No signal please check your connection! És egy pár perc múlva magától kikapcsol! mit kéne betlitani hogy jó legyen ?
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
Ja...
Írj üzit nyugodtan. -
torreador22
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Monitor témában esetleg valaki otthon van?
-
pcgamer01
senior tag
válasz
torreador22
üzenetére
Hőfokok??
-
torreador22
senior tag
Játék közben terhelve full grafikán: cpu: 48f gpu:56f system:42f
-
torreador22
senior tag
Megoldódott

-
JohnK
aktív tag
A régi házban ventilátorral telibe fújva 43 fölé sosem ment terhelten sem, idle-n meg 38 volt. Ebben az új házban meg hiába van egy rakat venti nem tudom megközelíteni az akkori értékeket.

Leginkább az zavar, hogy hiába költöttem pénzt +ventilátorokra, csak rontottam a helyzeten.
-
khes
tag
Akkor neked mennyi volt alapból? Csak mert nekem 7/24 45-48°C között van, bármikor is kapcsoljam be. Barátom régi Am3 lapja pedig 85-90°C alapjáraton, és idáig semmi baja. Nézd meg a lapod gyártói oldalát, hogy mennyi a max érték, de szerintem a tied teljesen rendben van. Max pasztázd újra, más megoldást nem tudok ajánlani.
-
torreador22
senior tag
Na kapott a ház 2 db Arctic F12 majd meglátom mit mutat.

-
khes
tag
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
A következő dologban kellene segítség, kicsit hosszú leírni:
Van egy Fractal Design Core 3000 házam, amiben a ventik elrendezése a tegnapi napig a következő volt:
Felül egy 14 cm FD és egy 12 cm Sharkoon
Hátul egy 12 cm FD
Elöl-felül egy 14 cm FD és elöl-alul egy AC 12 cm hőmérsékletszabályzós, a középső HDD keret ki van szedve.
Alul a táp ventilátora alulról szívja a levegőt porszűrővel.
További ventilátorok: A proci hűtője hátrafújta a levegőt, a VGA dupla ventilátorai pedig részbe le, részben hátra.
Kábelek rendesen el vannak vezetve.
Gépem többi paramétere adatlapomon.
Az alaplap hőmérséklete így Idleben 43, terhelten 45 Celsius volt.
Ezt a tegnapi napon megvariáltam úgy, hogy a felső 12 cm-es Sharkoont letettem alulra a táp mellé úgy, hogy alulról felfele fújja a levegőt, a helyére felüre epdig egy 14 cm FD kerül.
Az alaplap hőmérséklete legnagyobb meglepetésemre nemhogy csökkent, hanem nőtt! Most Idleben 45-46, terhelten 47-48 Celsius volt.
Nekem annyi jutott eszembe, hogy mivel a Sharkoon levegője telibe fújja a VGA-t a hossza miatt, lehet teljesen felesleges felfele fújnia a levegőt és érdemesebb lenne alul kiszívni.
Vagy a kivett HDD keret helyére is be tudnék csúsztatni egy FD 14 cm-es ventit, bár ilyenkor ezt a ventit telibe fújná a ház elejébe tett F4 14 venti, ami nem tudom mennyire szerencsés megoldás.
Bárkinek bármilyen ötlete van szívesen veszem. A fő cél, hogy az alaplap ne melegedjen ennyire...
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
Oldalt hova? A cpu-ra, vagy a vga-ra fújna? Meg a kábelelrendezéstől is nagyban függ.
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
50°C, de ha nagyon hangos lesz, akkor új hűtő kell majd.
-
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
Ha jól tudom, az AMD-nek van a cool & quiet technológiája. Azt keresd meg biosban, kapcsold be és a célhőmérsékletet állítsd be valami nem túl magasra.
Ja és szerintem jobban járnál egy DeepCool 4k ft-ba kerülő procihűtőjével, mint 3 ventivel.
-
Bacusuz
őstag
válasz
torreador22
üzenetére
BIOSban HW monitor fulon tudod allitgatni.[link] 44 mp- nél.
Amugy egy olcsobb proci huto is sokat segit mind hofokban mind zajban a gyaritol. -
Bacusuz
őstag
válasz
torreador22
üzenetére
A helyedben csak akkor nyulnek a venti fordulathoz ha mar van szellozese a haznak.A fordulat azert emelkedik,mert a proci is melegedik.
Ha le veszed a fordulatszamot mert zavar,akkor a proci is melegebb lesz jatek kozben.
Javaslok elolre egy jo legszallitasu 12cm ventit,hatra sajna csak 8cm es fer be ezert olyat vegyel.
Hogy milyev ventik ajanlottak ebben a meretben azt nem tudom. -
pcgamer01
senior tag
válasz
torreador22
üzenetére
Sajnos én nem ismerem az Uefit nincs ilyen lapom

Viszont valahol az "Advanced" menüpont alatt kell lennie Cpu fan-t keress és írd meg mi van.
Ventit igazából pénztárca alapján vehetsz mennyit ér meg neked,de egy Arctic F12leszabályozva jó lesz.
-
khes
tag
válasz
torreador22
üzenetére
-
JohnK
aktív tag
válasz
torreador22
üzenetére
Sziasztok!
Segítség kellene. Egy 14 cm-es ventilátort szeretnék tenni a házba, de kifogytam a 3 pines csatlakozókból. Maga a venti 3 pines, tehát ez adott. Mit tudok tenni, van valamilyen átalakító, ami esetleg a táp egyik kábelét alkalmassá teszi ventilátor rákötésére? Gépem összetevői adatlapomon.
Válaszokat előre is köszönöm.

-
pcgamer01
senior tag
válasz
torreador22
üzenetére
ez azért van mert biosban a cpu hőmérséklettől függöen változtatja,bios-ba állítsd át fix-re(nemtudom milyen lap)
Hátulra azért rakhatsz ventit hogy a meleget kivigye a házból+plusz előre egyet,ha van lehetőség 12Cm-est behelyezni.
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Lenne egy problémám a processzor hűtő (ha játszok valamivel nagyon felpörög ) csak ha játszom és mióta ez a nagy meleg bejött! Viszont a pc házban nincs venti ha oda rakok az megoldja a dolgot? Köszi
-
mufi
senior tag
MFC1 plus szabályozórol van szó.
-
Pete55555
addikt
Jó gyorsan
Amúgy úgy van kialakítva, hogy rá tudod dugni, csak egy pin nyilván nem fog érintkezni.Szerk. Közben rájöttem mit is mondasz, ás ahogy alattam is írják, az úgy sajnos nem megy bele, az aljzatot ki kell csípni oldalt, hogy belemenjen a 4 pines csati. Ha már nem garis, akkor nem gond.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, Zalman ventiszabályozóm van, amelyen ugyebár 3tűs csatik vannak. Namost, a venti, amit kinéztem az 4tűs. Hogyan tudom rákapcsolni a 4tűs csatiti a 3tűs foglalatra?

-
ron8
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte chassis Triton nevű ház (tudom régi), és a ventiket nem tudom rákötni az új alaplapra. Ehhez tudok venni átalakítót, vagy ajánlott a ház csere? Az alaplapon 4 tűs bemenet van, a ház ventije viszont 3 tűs. -
khes
tag
Sziasztok. Van egy lyuk a házam tetején, amit be kellene tömni 2db 120-as, vagy 1db 140-es ventivel. Melyiket kellene választanom és melyik irányba fújjanak? Egy Scythe Ashura Shadow procihűtőm van, hátrafelé fúj.
-
pcgamer01
senior tag
válasz
kalozhun100
üzenetére
nekem van
most is azt "használom",ha érdekel írj pü-t
ja hogy bontatlan kell..akkor nem szóltam.. -
Killer01
őstag
válasz
kalozhun100
üzenetére
nézd meg az aprón, ott mindig van

-
kalozhun100
őstag
Hello vettem egy Coolink Swif 2 1201es ventit, de kéne még egy, de akárhol keresem Sehol sincsen. Ahol meg van ott szállítással majdnem 5000Ft. Amúgy győri vagyok. Hol tudnék szerezni 3000alatt? Max 3500?
-
MM
őstag
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Nem igazán tetszik.
Nem a lapátok miatt azok teljesen jók, a be quietben a venti burkolata tetszik, a rögzítőrészen lévő fülek, a ventiház ami szép szabályos hengerpalást.
A kinézet nagyon számít mert teljesítményt adja a peter2 nem sok minden kel hogy ezt hűvösen tartsa.
Mot 2x12-es 900RMP-s enermaxok vannak de túl nagyok kilók a borda síkjából ezért nem jó. Muszáj szépnek lennie.
-
marco0007
aktív tag
Sziasztok! Most melyik a legjobb "halk/levegőszállítási" aránnyal bíró 12-es illetve 14-es ház ventillátor? Szabályzóval hajtanám meg őket.
-
Glaz-dozfhut
őstag
De a lapát kialakítása ugyanolyan bordázott legyen? Az is szempont? Ha nem, én javasolnám Cooler Master blade mester 92-es változatát. Modjuk a nagyobbik változata sem a csendességéről híres, gondolom ez sem a leghalkabb, de a légszállítása egy-két 120-nál jobb. Sajnos a Xilence Red Wing 92 Pwm már kifutott. Elvileg itt még kapható. Már ha passzol a piros.
-
-
Kreash
aktív tag
Silent wings 2 elég hasonló

De drágább is sajnos.
Pure wings
Silent wingsJa olyan kis 4 pines kell

Oda lehet venni átalakítót. -
do3om
addikt
Tud valaki olyan ventit ami a BE QUIET! Pure Wings 2 92mm re hasonlít de 4 pines?
VGA hűtőre menne (peter2) most 2 120-as van rajta de nem tetszik hogy a bordánál oldalra sokkal nagyobb.
Azért kéne 4-pin mert bekötném a vga-ra. -
MM
őstag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Coolink Swif2-1200 ventilátorokat a házba, de úgy tűnik, hogy közben kifutott...
(3db-ra lenne szükségem)Létezik hasonló ventilátor hasonló árban?
Ami kellene:
~halk működés ~800RPM (ne kelljen szabályozni)
~oldszkúl "szögletes" 12cm keret (csak így fér be...)Jelenleg az eredeti Antec ventiket használom LOW állásban, ez is kb 800RPM, de már kicsit kezdenek kerepelni...
-
bajzal
őstag
Tudtok valami jó teljesítményű 12-es led-es ventiket? lehetőleg kéket, mert sharkoon t5 economy házam van és van benne elöl egy kék meg fölül a háznak a két sarka és kéken világít. És a legfontosabb, hogy halk legyen, mert most semmi zaj nincs a gépemben, semmi sem hangos és ezt nem szeretném elrontani

-
-
Pete55555
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Úgy meg logikus, hogy a második csatlakozóra kötött venti nem lesz szabályozva...
De egy PWM-re lehet több ventit is rakni nyugodtan.
-
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Igy rendben azt hittem valami olyan elosztó hogy be van kötve a kér pwm
-
Glaz-dozfhut
őstag
De, működnie kellene. Így van kitalálva. A második csatlakozóban csak 2 tüske van, így nincs zavar elméletben, mint ahogy eddig nem is volt. A két ventilátor minden paramétereben megegyezik; légszállítás, áramerősség, fordulatszám.
Na de nincs jelentősége, csak a történet miatt írtam le, majd megpróbálom magába is. Azért nem írnám le teljesen a terméket, mert ilyesmire számítottam a kis malőrtől eltekintve. -
Pete55555
addikt
Pedig szokás. Bár ahogy írtad, nem árt, ha a ford szám tartományuk nagyjából megegyezik.
De ettől függetlenül ha a lap küldi a PWM jelet, akkor a ventinek kezelnie kell, ha az egyik feles fordulaton megy, akkor a másiknak is annyin kéne mennie. Az mindegy mennyi a max.
Szvsz szar a venti, ha simán, alaplapra kötve sem szabályozható. -
do3om
addikt
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Most jól értem két pwm-s ventit raktál egy pwm y elosztóra?
Én úgy tudom nem szokás ilyet. Mégis hogy tenne a szabályzó különbséget az egybe barmolt jelből? Nagyjából (ha nem is teljesen) egyforma tudású ventiket kel összekötni és a pwm csak az egyik legyen bekötve.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
Beújítottam egy Cooler Master Jetflo-t. Érdekesen alakult, mert először egy szintén 0,45 Amperes Scythe Grand Flex PWM-el (ez is új), egy Noctua ventihez adott Y kábelre kötöttem és nem indult el, épp csak világított. Biztos rossz. Volt másik 200 Forintos elosztó, azzal végül elindult, de nem reagál a fordulatszám változtatásra alaplapról vezérelve. (Az AIDA 670 RPM-et ír a párjára kötött ventire). Végül is 30 fokba elmegy. Elég nagy ereje van. A gépház hátulja a fal felé irányul fejmagasságan és visszaverődve engem is meglegyez. Ellenben a hangja az irdatlan... rossz. A lakás minden pontján hallható, ami pár óra után elég zavaró. Amint kicsit hűvösebb lesz kiveszem. A lassító ellenállásokkal nem próbálkoztam, de kétlem, hogy nagy változást okozna hang tekintetében. A lapátjaira tippelek, az olyan puha műanyagból van, kézzel hajligatható, szerintem a miatt zajong.
-
iwu
addikt
Hali, bp-dunakeszi környéken nincs vkinek kölcsön 120mm-s vékony (max15mm) ventilátora tesztelni?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
H110-en nem fer el a 25mm vaastag venti, utban van a 8pin a lapon. Ezert kellene egy slim 14es, viszont ezeknel meg erthetetlen modon 12es furattavolsagok vannak. Igy jon kepbe, hogy kellene egy szukito/adapter, akármi. Nem is ertem hogy hogy nincs, regen voltak ilyenek, nem?
-
Glaz-dozfhut
őstag
Külön nem árulnak, legalábbis nincs tudomásom róla. A Noctuának volt egy terméke Nf-P14, [link], (vicc ár) már nem gyártják, de egy-két helyen kapható, és annál tartozék volt ez az adapter. A vékony kivitel miatt kérdezed? Esetleg alternatív módon rögzíted, pl gyorskötöző, ha lehet.
Nem találtam 140-es furattal slim ventilátort, de 25 mm vastag 14-es venti az van temérdek. -
BLiNk3r
senior tag
A Xilence Pro 12cm-es ventije mennyire ajánlott vétel?
-
gyiku
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut
üzenetére
hi, es hol lehet ezekhez a 14-esekhez atalakitot venni, hogy 14es furattavolsagu radiatorra fel tudjam tenni?
-
pruzsi
őstag
Sziasztok!
Keresnék erre a proci hűtőre másik 92mm-es 4 pines ventillátor 2-3ezer körül és kellene a házba előre a vinyóknak egy 12cm venti ledes és egy a ház felsejébe 14cm-es venti ledes úgyszintén,tudnátok segíteni? Köszi! -
Anubris
őstag
Köszi a választ!
Elég sok venti van a házban most párat kibe kapcsoltam hogy lássam mik azok amik a legjobban befolyásolják a zajt.
A CPU fanok rendben vannak, nagyon halk.
Az egyik venti hangos de az azért mert maxon megy mivel nem volt már elég 3 pines csati az alaplapon és 4esbe kellett tennem, de majd veszek y 3 pin kábelt és akkor a 3 pinesbe több is megy. -
do3om
addikt
válasz
Anubris
üzenetére
Az valami dizájnos szűrő gondolom direkt bentre csinálta szépre, de a venti elé kel rakni (külső oldalra) mert így kibaszott poros lesz szegény, minden a lapátokon lesz lerakódva.
Persze csak ki kel húzni de ha nem nagy a cpu borda ne terhelt sokat (ha tunig van vedd vissza ellőtte), ha sípol csipog ne ijedj meg a cpu ventire lehet riasztani fog, majd ha betöltött kikapcsolod ezt. Ha huzamosabban használod figyeld a hőfokokat!!
Fogalmam sincs elveszik e a beállítás, így belegondolva nem kéne.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
szerintetek mennyire ajánlatos az alsó ventibe egy ilyesmi porszűrőt tenni mint ami ebben a házban van?
Vagy vannak más részek ahova érdemes lenne tenni?Ennél a háznál a belső ventiken is van valami hasonló cucc.Illetve egy másik kérdés ha ideiglenesen megakarom lesni egy venti nélkül a gépet működésközben, elég ha csak az alaplapról kihúzom a venti csatiját és kész? Ha pedig újra akarom használni visszadugom? Vagy ez nem ilyen egyszerű story?

Ha bevolt állítva, hogy mennyin pörögjön és kihúzom akkor ha ezután visszateszem elfelejti az uefi, hogy mire volt az a fan állítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Írj üzit nyugodtan.
( Celzius )ez így oké igaz?

Amúgy úgy van kialakítva, hogy rá tudod dugni, csak egy pin nyilván nem fog érintkezni.

Grózi