- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mini PC
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grózi
Topikgazda
válasz
bifidus57 #15492 üzenetére
Akkor az én adatlapom inkább ne nézd meg...A ház 38k,a benne lévő 7 venti(gyáriakat cseréltem) ~21-22k.Van aki erre is hajlandó áldozni,van aki nem.A kollega nem neked írta azt amit.Alsó árkategóriában továbbra is a Xilence Red Wing-t ajánlom,1200FT jó légszállítással és alacsony hanggal.Nagyságrendekkel jobb mint az Arctic.
vaakum
Hát igen ebben sok bővítési lehetőség nincs.Próbáld meg a BeQuiet-t amit ajánlottam(~2800FT).Lehet jobban járnál házcserével. -
Anubris
őstag
válasz
bifidus57 #15492 üzenetére
Látom te továbbra sem fogod fel, hogy nem neked lett ajánlva a ventilátor, amúgy meg elárulom, ha az ember egy komoly hardvert rak össze, vehetsz akár 60.000-ért is házat akkor is kell bele bőven új komoly ventit még venned.
A házakhoz kapott gyárti ventik többsége elég gyenge teljesítményű, erősebb vga-k hűtésére nem igen alkalmas, ráadásul szinte mindig 3 pineset adnak hozzá, míg manapság a jobb alaplapokon csak PWM csati van.
-
vaakuum
addikt
szerk: gyári link
-
vaakuum
addikt
Máshová nem tudok rakni sajnos. Alulra a táp elé a tápkábelek miatt nem mehet semmi, mert oda vannak összetekerve a nem használt szálak, meg management szempontjából sem tűnik jónak egyébként. Az első ventit sem nagyon tartom célszerűnek a cserére, mert a keresztbe fordított kismeghajtó rekesz oldalát fújja telibe, másikat meg nem lehet oda tenni. Jelenleg levett oldallappal megy a gép.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
bifidus57 #15486 üzenetére
Ha úgy is tudod mit akarsz,akkor miért kérsz segítséget?
Akkor vedd meg az Arctic-ot,bár szerintem megbánod....vaakuumm:
Bizonyított,hogy az oldalra rakott ventivel max.1-2 fokot tudsz nyerni,bizonyos házaknál viszont az is előfordul,hogy rosszabb lesz+ha nem elég merev az oldalfal akkor iszonyatosan rezeg.Ha mindenképp akarsz akkor a BeQuiet PureWings2-t javaslom neked. -
bifidus57
tag
Egy CORSAIR CARBIDE 200R házba szeretnék előre tenni még egy 12 cm-es ventit. Kérem, hogy adjatok néhány pontos típust ami megfelelne, de csak úgy 2 eFt-ig, mert e fölött inkább veszek drágább házat.
Nem kell, hogy síri csendet produkáljon, de ne legyen zajos sem és legyen hatékony és tartós!
Igényeim azért vannak! -
Mustármag
őstag
Sajnos nincs csak occo csípőfogónk, szóval neki álltam tapétavágóval, de túl vastag az anyag, szóval a végső megoldás... hevítettem egy vastag tűt és a csavar lyuk mellett, csináltam egyet a felfogatásnak.
Egészen jól megfogta, kicsit lazább mint a gyári ventivel de rendesen a helyén van. -
Mustármag
őstag
Sziasztok
Vettem egy Bitfenix Spectre Pro PWM (BFF-SPRO-P12025KK-RP) ventilátort a CM Hyper 212 Plus hűtőbordámra. A problémám az hogy a ventilátoron lévő csavar lyukak össze vannak kötve egy-egy csővel és így most nem tudom hova beakasztani a ventilátor rögzítőt.
Most akkor hogyan tudom rögzíteni??? -
Grózi
Topikgazda
válasz
neko18 #15464 üzenetére
Helló!
Most ilyen eladóm nincs és őszintén szólva Led-sben csak a kicsit feljebb említett Lepa-t merem ajánlani-de az 4 pin-s.Illetve ha nagyon halk kell(viszont teljesítményben nem túl erős) akkor 3pin-sben az Aerocool DeadSilence sorozat nekem bejött-nagyon halk venti és mutatós.Van kékben,fehérben illetve az általam linkelt pirosban.
[link] -
V.Dave
senior tag
rendeltem rögtön 3-at is, csak az a kék led ne lenne rajta
Remélem nem lesz lep(r)a
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
Tévedtem,újra van-igaz kicsit drágábban.Rendelek is,ezt nyugodt szívvel ajánlom:
[link] -
Grózi
Topikgazda
válasz
Speed® #15455 üzenetére
Ezt úgy írtad hogy próbáltad?Mert nem hiszem....
Nekem a 4pin-es led-s változata van((LPBOL12P-R) és az eddigi legjobban bevált 12cm-es venti ami járt nálam,pedig 50-60 féle megfordult a kezeim között az elmúlt évben....(sokkal nagyobb nevű és drágább ventik is)
Az egyetlen szívfájdalmam,hogy nem vettem többet,csak 2 volt Varázslónál és azóta sincs. -
Speed®
titán
válasz
V.Dave #15456 üzenetére
A románt nem tudom, miből gondolod, mert Taiwaniak (mint kb. mindenki..).
Az ott egy PWMes venti a videóban, teljesen eltérő karakterisztikájú is lehet.
Ráadásul a PWMeseket nem szerencsés leszabályzott fesszel szabályozni.A legtöbb venti elindul 5Von. Ha le akarod állítani őket, iktass be kapcsolót..
Egyébként az a legrosszabb, ha nem tud elindulni, de kap feszt..melegedik. -
V.Dave
senior tag
válasz
Speed® #15455 üzenetére
Értem. Nekem is valami román cég rémlik, de videó alapján elég korrekt a cucc. Egyébként láma kérdés következik, ne kövezzetek meg érte.
A házamban van egy 3 állású kapcsoló (12V-7V-5V), de sajnos megállítani nem képes a ventilátorokat. Na már most ha veszek olyan ventit, ami csak 6Volton kezd el forogni akkor problem solved? Pl ezt: youtube
-
V.Dave
senior tag
Szerintetek milyen ez a venti egész jó adatai vannak és az ára sem vészes egy videokártya hűtő re lenne
-
vaakuum
addikt
Milyen 14-es ventit javasolnátok, ami max 900-1000 körül forog, de alacsonyabb fordulaton is tud érezhető túlnyomást produkálni a házban, viszont mindezt roppant csendesen teszi?
Oldallapra kellene alsó helyre, ahol is nagyobb részben a videókártya vonal alá nyomna friss levegőt, kisebb részben meg felülre a memóriákra és a procihoz. A felső oldallapi helyre nem lehet szerelni semmit, azt a ninja nem engedi3 és 4 pines megoldás is érdekelne, még nem tudom, melyik lesz a tuti.
Az alaplapon ezek vannak:
- 2 x CPU Fan connectors (1 x 4-pin, 1 x 3-pin)
- 3 x Chassis Fan connectors (1 x 4-pin, 2 x 3-pin)
- 1 x Power Fan connector (3-pin)
ebből a két házventi a hármasokon van, de gondolom nem okoz gondot, ha nem házventi csatira rakom...
Szükség esetén meg van egy ventivezérlőm is, ami 4 db 3-pin ventit tud kezelni. -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
JoceeHunt #15450 üzenetére
Majd' elfelejtettem. A D14-es gyári ventilátorai nem PWM vezérlésűek, ha azt használnád. Szóval 3 pinre csatlakoztasd. Feszültség-szabályzással lehet azokat lassítani. A hozzá adott adapterek is azt teszik; ellenállások. A PWR fan kimenet nem szabályozható, állandó fordulattal üzemel rajta a venti. Folyamatos 12 Voltot produkál.
Különféle elosztók elérhetőek: pl az említett fan splitter, esetleg szimpla Y elosztó vagy ezek variációi. -
-
Kérhetek egy kis eligazítást?
Alaplapom: Asus P8P67
Procihűtőm Noctua NH-D14Új házat rendeltem: corsair 760T, amibe 3 ventillátor van (2 elől, 1 hátul), ezt bővíteném még 3db al (1 winyó alulra, 2 felülre).
Nemigazán tudom elméletben az elképzelést megvalósítani.Alaplapom csatlakozói:
1db CPU 4-pin Fan gondolom ez kell a D14-nek továbbra is
1db 4-Pin CHA Fan
1db 3-Pin CHA Fan
1db 3-Pin PWR FanMit tudok ezekkel kezdeni
?
Mi a különbség a 3 és 4 pin Cha Fan között? Ezek gondolok PWN vezérelt ventillátoroknak valók?
És mi a 3-Pin PWR Fan?A lényeg: 6db 14-es venti múködne a házban a proci D14-én kívül a lehető legtöbbet szeretném vezérelni...
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Tudom ez nem fog teljesen ideilleni de nem találtam jobb topikot. Egy cooler master elite 130 típusú minitx házat fogok venni. Elvileg hangos benne a 8cm-es venti. Tudnátok ajánlani nekem egy-egy halk (és viszonlag olcsó) 12 és 8c-es ventilátort? Ebbe a házba 2 féle képpen lehet beletenni a tápot. Hogy tegyem bele, a processzor fölül szívja ki a meleg levegőt, vagy felülről szívja be a levegőt? -
ElGatto
aktív tag
Hi pls a bekötésben segitsetek. Fractal designe define r4 2 venti 2 kábellel + a háznak va 2 hosszu + 1 rövid és egy tápos kábele. Mit hová kell kötni? Thx
-
Rathrol
senior tag
Üdv!
Tudnátok nekem ajánlani 12cm halk ventilátort rendszerhűtőként?
Én ezt néztem ki [link]Ára max 2500Ft
-
minek?:S
őstag
Üdv. Nem tudom, ti foglalkoztok szabályzókkal is?
ha nem, akkor tudtok adni egy megfelelő topicot? ha igen:
nos 2 CM ventim van, nyertem. Az a baj, hogy az alaplapi csatlakozók közül pont ez a 2 kapta meg a legerősebbeket, így elég hangosan pörögnek, viszont, ha új ventiket veszek az meg 15k körül lenne. Arra gondoltam, hogy megoldom szabályzóval. Ki is néztem párat:
Ők lennének azok. Én a Phobya felé hajlok, jobban tetszik, árban is jobb és merlines tesztben is azt mondták jobbnak. Szerintetek?
-
flymi
addikt
Bocsika, hogy itt, de a léghűtés topic klinikailag halott...
120 vagy 140-es normál 25-ös vastagságú 4 pines PWM vezérelt kék ledes venti érdekelne. Melyiket ajánlanátok?
Én kettő értékelhetőt találtam 120mm méretben:
COOLER MASTER JETFLO 120 PWM BLUE
Enermax TB Vegas Single UCTVS12P-BL - 120mm - kékBordára kéne két darab, nem épp ház ventinek.
-
Szia?
Miért? Kanizsa vagy tán tudod is ki vagyok
?
Már tényleg nem tudom mit vegyek, valaki adhatna épkézláb javaslatot
Molex legyen, 14cm legyen, nem baj ha nem LED, de előnyös lenne a kék ha mégis.
Halk legyen..
A házba ebből van 3db:
Corsair AF140
1150RPM, 24dBAPersze, pöpecül mutatna ha ilyennel bővíteném, hiszen ez van benne.
De jöhetne 3 másik féle is.
2 felülre kimenőre, 1 alulra bejövőnekÖtlet
?
-
kevezolika
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni. Van egy Zalman Z11 Plus házam, aminek a gyári felső ventilátorait szeretném cserélni mindenképpen kék LED-es 140 mm-es ventilátorra. Tudnátok ajánlani néhány típust aminek a teljesítménye elegendő, hogy átjuttassa a levegőt a ház bordáin és nem túl drága. A Válaszokat előre köszönöm.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Falcon C. #15410 üzenetére
Közben megnéztem. A mostani ventilátor FD128020LL, ennek a helyére kellene egy másik, aminek nincs brummogó, vummogó hangja. Ennek 80×80×20mm a mérete.
Vagy jó lenne egy Arctic F8 Pro kívülre inkább? A NAS hátlapja a ventilátornál kissé kiemelkedik.
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Fractal házamba szeretném lecserélni a ventiket. A lényeg az lenne, hogy halk legyen, 5v-on használva ne morogjon. A teljesítmény nem számít igazán. 9cm-es illetve 14cm vagy 12cm ventire lenne szükségem. Mit érdemes berakni?
-
Üdv Urak,
Úgy néz ki házat cserélek, egy Obsidian 750D lesz. Jövő február elején vízhűtés lesz benne, addig viszont ahűtés fokozása miatt az alap 3db ventit bővíteném 3db 14cm-essel, melyek később a víz radiátorán fel lennének használva.
Tudtok ajánlani valami mostani BestBuy-t? -
eventus
veterán
válasz
Stukker1987 #15412 üzenetére
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
A ZyXEL NAS-omba kellene ventilátort cserélni, mert a gyári ritmikusan vummog. Nem baj, ha van szélzaj, csak ne hörögjön és ne vummogjon. A csavarok furattávolsága 100mm, gondolom ez 80mm-es lapátokat jelent. A NAS alaplapján 3pines csatlakozó van. -
mzsolty
tag
Sziasztok.
Remélem lesz itt valaki aki tud adni valamire való tanácsot a problémámra.
Szóval, van egy Chieftec A-80 CTG-500-80PB 500 W Active PFC-s tápom. Jelenleg három ventilátor van rákötve. A következő házban (Enermax Fulmo ST) több mint 6 ventillátor van. Rá tudom mindet kötni erre a tápra? Valahogy át lehet alakítani a nem használt SATA végeket olyanra amire lehet kötni ventit?
Jelenleg a házban 1 db HDD, 1 db ODD, 1 db VGA van, később lesz benne 1 db HDD vagy SSD. -
eventus
veterán
válasz
Stukker1987 #15406 üzenetére
Őszintén bízom benne, hogy neked jó lesz!
Azt pakolád bele, ami a profilodban van? Nem lesz nagy a ház neki? Nekem a Corsair 350D-vel sem melegszik jobban a vga. 2 HDD, 2 SSD tároló van benne. Kriteriumok is teljesülnek es stabil, mint a fene a ház
TT megpakolva is billeget, mint öreganyàm .
Ez a mostani: -
Grózi
Topikgazda
válasz
Stukker1987 #15406 üzenetére
-
Stukker1987
senior tag
válasz
eventus #15405 üzenetére
Szerintem kipróbálom ha már egyszer kinéztem...
Egyébként sok kritérium volt:
-Fedett kábelelvezetők a tálcán
-Tető alá elférjen 2 venti,alá H100 és az alá még 2 venti
-Elől 2 ventihely
-Kivehető HDD tálcák hosszú vga miatt(előző 31cm volt)
-Alul táp mellett ventihely (VGA támogatáshoz)
-Minimalista design
-Minden HDD hely jó legyen SSD-hez isHa most ezt mind kipipálom Bitfenix Ghost a köv értelmes választás,ami 8k-val drágább kb...
-
eventus
veterán
válasz
Stukker1987 #15404 üzenetére
Ha neten rendelt, akkor 14 napod van visszaküldeni. Nincs még veszve a dolog
-
eventus
veterán
válasz
Stukker1987 #15401 üzenetére
Bocsi, de ez van.
Letudod mondani a rendelést?
Új hozzászólás Aktív témák
- 9db Lian Li SL Infinity white vezérlővel
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest