Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz
WhiteWalker #7298 üzenetére
"Ez a telepítés hogy megy?"
Mielott telepitesz, gyozodj meg rola, hogy van eleg hely (par szaz kB)
LuCI --> System --> Software --> Free spaceTelpites:
LuCI --> System --> Software --> [Update Lists]
majd
Find package --> AvailableSSH-bol
opkg update
opkg install luci-app-ddns ddns-scriptsA tobbi RTFM.
-
krealon
veterán
válasz
WhiteWalker #7296 üzenetére
"openwrt (Luci) van fent."
Ha van hely telepiteni a
luci-app-ddns
esddns-scripts
csomagokat, akkor nagyon sok ddns szolgaltatot kepes leszel hasznalni. Pl az ipdns.hu-t is. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #7295 üzenetére
Nem bújtam bele , de openwrt (Luci) van fent.
-
válasz
WhiteWalker #7294 üzenetére
Mit támogat a router-ed?
Én a No-IP-t használom. -
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
Lehet rossz topicba írok , akkor elnézést.
Tudtok ajánlani normális ingyenes dyndns szolgáltatót? ( a dyndns.org-n lejárt a free opcióm így az kilőve)Volna egy otthoni kis szerverem azt szeretném elérni , a rajta levő megosztott mappákat és a torrent klienst
-
-
default.
őstag
válasz
Gubek-Einste #7291 üzenetére
Akkor a Szenderd átjáróhoz és a DNS szerverhez is ugyanazt (a modem ip címét) kell beírni?
És a lejátszó IP-t én adom meg? Mármint ki kell találnom egyet?Köszönöm szépen
-
-
default.
őstag
válasz
Gubek-Einste #7289 üzenetére
Köszönöm. A DNS-t nem értem. Mi az a TC LAN IP?
-
válasz
default. #7288 üzenetére
IP cím: A TC DHCP tartományán kívül de még ugyan abban az alhálózatban levő cím.
Alhálózat maszk: Ha nincsen a TC-ben más beállítva akkor 255.255.255.0.
Sztenderd átjáró: A TC LAN IP címe, 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1, ha nem lett másik alhálózatba rakva.
DNS IP cím: Vagy a TC LAN IP vagy custom szerver (pl Google, OpenDNS)- Elvileg ha itt megadok mindent helyesen, a modemen nem kell állítani semmit, az felismeri a lejátszót?
Nem- Az IP címhez a modem IP-jét kell megadni, vagy a lejátszóét? Ha a lejátszóét, akkor ki kell neki találni egy címet? Mert elvileg nincs neki gyárilag beállítva.
A lejátszóét, a gyári IP cím amúgy sem biztos, hogy abban az alhálózatban lenne mint amiben a TC van.- Sztenderd átjáróhoz mit kell beírni?
TC LAN IP címét- DNS IP-hez mit kell beírni?
Vagy a TC LAN IP vagy custom szerver (pl Google, OpenDNS) -
default.
őstag
válasz
sziszi-fuszi #7286 üzenetére
Van rajta egy ilyen opció, DHCP(Auto), de sajnos azzal nem működik.
Ott meg kell adni egy DNS szerver címet ha jól emlékszem, de nem fogadta el..Gubek-Einste: FANTEC R2650
-
-
default.
őstag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek egy kicsit, szegény buta hozzá nem értő fórumtársatoknak
Bátyám vett egy médialejátszót, és szeretne LAN-on csatlakozni TC7200.U típusú UPC modemükhöz.
A lejátszó hálózati beállításainál a következőket kell megadni:* IP cím
* Alhálózat maszk
* Sztenderd átjáró
* DNS IP címKérdéseim:
- Elvileg ha itt megadok mindent helyesen, a modemen nem kell állítani semmit, az felismeri a lejátszót?
- Az IP címhez a modem IP-jét kell megadni, vagy a lejátszóét? Ha a lejátszóét, akkor ki kell neki találni egy címet? Mert elvileg nincs neki gyárilag beállítva.
- Sztenderd átjáróhoz mit kell beírni?
- DNS IP-hez mit kell beírni?Köszönöm szépen előre is!
Üdv
-
btz
addikt
válasz
vargalex #7281 üzenetére
Cisconál olvastam, hogy ezeket mind meg lehet oldani, azaz lehet védekezni a tovább switchelés ellen, illetve lehet kizárni a hálózatból a statikus ip-vel rendelkezőket.
Marad akkor a VLAN, szerencsére csak mérőműszerek lesznek rajta, nem forgalmaznak sok adatot, ezt talán még belefér, aztán Cisco-t kell beüzemelni.
-
bambano
titán
válasz
vargalex #7281 üzenetére
"Szerintem csak a portonkénti külön VLAN lesz a megoldás. Így mindegyik interface-ra külön konfigurálhatod a dnsmasq-ot.": aminek az lesz az eredménye, hogy a switch nem switchel többet a lábai között, hanem a procin fogja keresztülkergetni a teljes forgalmat.
lehet akkora terhelés, amit már nem fog elbírni.
-
vargalex
félisten
Szerintem csak a portonkénti külön VLAN lesz a megoldás. Így mindegyik interface-ra külön konfigurálhatod a dnsmasq-ot.
De ugye a felhasználót semmi nem akadályozza meg abban, hogy 1 portra switch-et kössön. Akkor mi lenne a teendő? Kérdés az is, hogy a Cisco megoldása hogy viselkedik ilyenkor.
Illetve azt sem tudod megakadályozni, hogy statikus IP-vel beállított klienst kössenek rá... -
btz
addikt
válasz
bambano #7278 üzenetére
Nyilván arra gondolsz, hogy van olyan funkciója, hogy MAC cím alapján hozzá rendel egy fix ip-t egy eszközhöz. Ezt ismerem. Sajnos nekem nem ez kell, mert ha a portra csatlakozó ezközt cserélik, akkor változik a MAC address is, olyan eszközt is rátehetnek, ami újonnan lett oda beállítva és nincs felvéve MAC - IP összepárosítás.
Valami olyasmi kell amit #7279 krealon hozzászólásában is linkelt cisco port based address allocation néven, de nem ciscoval, hanem openwrt alatt. -
krealon
veterán
"OpenWrt alatt hogyan tudnám azt megoldani, hogy egy adott fizikai ethernet portra csatlakozó eszköznek mindig ugyan azt az ip címet adja ki a rendszer."
Tudomasom szerint, csak a Cisco switchek ismerik a port based address allocation-t. (Fixme!)
-
btz
addikt
Üdv!
Ötletek érdekelnének.
OpenWrt alatt hogyan tudnám azt megoldani, hogy egy adott fizikai ethernet portra csatlakozó eszköznek mindig ugyan azt az ip címet adja ki a rendszer. Tehát bármilyen ip alapú eszközt dugnak arra a portra, mindig egy ip-t kapjon, mondjuk 192.168.1.10-t.
Gondolkodtam, hogy be kéne állítani statikusan, de nem biztos hogy aki cseréli annak ideje vagy akár tapasztalata van a dologban, neki csak az lenne a lényeg, hogy rádugja, működjön, aki távolról el akarja érni az elérje.
Gondolkodtam külön vlanon ahol a DHCP csak egy ip-t oszt ki az egy fizikai portos vlannak, de később előfordulhat, hogy több port is lesz, több ilyen cserélhető ip eszközzel, és az nem lenne valami elegáns megoldás, hogy minden egyes port külön vlan, jobb szeretném egyetlen vlannal egyetlen subnettel ugyanezt elérni.
Előre is köszönöm ha valaki tud erre valami okosat, vagy akárcsak iránymutatást. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig nem tudom jó helyen járok e.
Olyat szeretnék, hogy ha a kliens gépről elküldök egy kérést (HTTP, samba, ssh, stb..., szóval kizárólag TCP packet-ben megy) a szerver felé, akkor a router-en átfusson egy scripten, ami nézi, hogy a szerver elérhető e, és ha esetleg hibernálva van, akkor késlelteti addig a kérést, amíg küld egy WOL packet-et a szervernek és a szerver visszajelzett, hogy felébredt. Az egésznek a lényege az lenne, hogy amikor nincs forgalom, akkor aludjon a szerver, amikor meg van forgalom, akkor automatikusan felébredjen, és szolgálja ki azt anélkül, hogy a klienseknek erről a feature-ről tudnia kellene. Szóval az nem megoldás, hogy a kliensről küldöm a WOL packet-et manuálisan. Szerintetek ez lehetséges egy OpenWRT-s routerrel meg egy shell script-tel, vagy van valami elvi akadálya az ilyesminek?
-
Zsivi
tag
Sziasztok!
Ideiglenesen egy UBIQUITI Acces Point helyére kellene beépítenem egy switchet, csak kb. egy napig lenne szükségem rá. Az AP PoE technológiával kapja a naftát, arra lennék kíváncsi hogy ha ezt a kábelt bedugom a switchbe (ami nem támogatja a PoE-et), akkor működni fog-e a dolog, leginkább attól férek hogy a UTP-n érkezett energia nem tesz majd jót a switchnek, esetleg tönkre teszi azt.
Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Előre is köszi a válaszokat!
-
zoli121
aktív tag
Értem akkor nekem ez nem lesz jó
-
default.
őstag
válasz
Gubek-Einste #7264 üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
-
default.
őstag
Sziasztok!
Vicces kérdésem lenne.
A rendszergazdánk valahogyan letiltotta a facebook elérést a gépemen.
Ezt fel tudnám oldani valahogyan?Köszönöm
Üdv
-
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok,
Olyan problemank lenne, hogy y telephelyre szeretnenk nyomtatni x-rol, y-ra vettunk egy tp link archer c7-et, amugy is kellett volna, de sajnos csak sajat halozaton nyomtat printserveren keresztul. Milyen megoldas johetne szoba, hogy y-ra tudjunk nyomtatni idegen halozatbol? Esetleg vpn, hamachi vagy mas firmware a c7-re ezt lehetove tenne? Vagy van barmi olyan kulon printserver eszkoz ami ezt megoldana? Minden megoldas es opcio erdekel.
Valaszotokat es segitsegeteket elore is koszonom.
Udv,
Csaba -
kennyke
aktív tag
Sziasztok,
Valaki ért Unifi ap újraélesztéshez?
Van egy ilyenem, és az egyik gyári frissítés után nem tért magához.
Korábban is volt már ilyen, akkor a pumpkin felé fw újra flasheléssel sikerült megoldani, de most nem jön össze. A sárga /zöld /semmi 'recovery' részig eljutok, de a gép nem kezdi el átküldeni az fw-t.Előre is köszi!
-
n00n
őstag
-
btz
addikt
Éééés..... Siker!!!! (Majdnem, de erről egy következő hsz-ben teszek fel kérdést!)
Sikerült statikus ipv6-ot beállítani a LAN-nak és a VPN tunnelnek is, de ehhez /48-as prefixet kellett kérnem a He.net től, ezt már két különböző /64 - /64-re tudtam osztani. A VPN a 2-es, a LAN a 3-as.
Elősször is LAN interfész beállításainál az "ipv6 asdignmenth lenght"-t disabledre kellett állítani, így lehetővé vált, hogy statikusan adjak a LANnak ipv6 ip-t és prefixet. Így néz ki:
És ez van az /etc/config/network fájlban:
...A Lan a 2001:....3::1/64 hálózatot kapta, prefix 2001:....3:;/64.A VPN tun interface a 2001......2::1/64 hálózat lett. Ezt nem az interface szerkesztésnél állítottambe, hanem az /etc/config/openvpn fájlban. A VPN-re kapcsolódó kliensek a 2001:.....2::/64 prefix-el kapnak ip-t.
Így néz ki a file tartalma:
Az Openwrt wiki szerint az utolsó sora a VPN ipv6 routingja.Így néznek ki tehát a hálózati interfészeim:
Az /etc/config/network fájlba is kellett, egy routing az openwrt wiki szerint.
(A képen látható Henet intetfész konfigállományos beállítása. /48-as prefix van kérve, ebből lehet két /64-est csinálni, tehát a ...2::/64-et a vpnre ...3::/64-et a LAN-ra)Nyomtam egy restartot a beállítások után, ezután minden működött (vagyis majdnem jó, de erről később kérdezek, még próbálok magam utánajátni)
Teszteltem a kapcsolatot egy mobil kliensel VPN client program futtatása nélkül:
..és megy! 2001.....3:........./64-es címet kapott a kliens, ez kívülről is pingelhető (persze ehhez tűzfalbeállítás is kell, hogy menjen a ping!!!)Aztán VPN elindít
... a kliens megkapta VPN-en keresztül a 2001:.....2::1000/64-es címét, ami kívülről pingelhető
...az ipv6 tesztoldal is mutatja, mobilneten keresztül is az otthoni netem ipv6 címét kapom.Hogy mi maradt még problémának?
Sajnos egyes oldalak nem jönnek be. Ipcím és domain név alapján pingre válaszol az adott oldal, de a böngészőben nem jön be. VPN-es kapcsolat alatt viszont bejön. Pedig a routing ugyan úgy a 2000::/3-ra van állítva mind az openvpn fájlban mind a network fájlban. Erről egy következő hsz-ben hozok képeket -
crok
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Windows 7 -es gép, amin létrehoztam anno egy VPN kapcsolatot két felhasználóval. Most az egyik felhasználó új gépet kapott és nem tudjuk, hogy mi volt a VPN hozzáférés és jelszó. Ezt hol tudom megnézni van átírni?
-
btz
addikt
Üdv!
Openwrt +Openvpn + Ipv6 probléma!Hogyan tudnék a LAN interfésznek statikusan ipv6 ip címet adni?
Mert a WAN-on (ami egy He.net tunnel, de szerintem ez a
kérdés szrmpontjából mindegy, de megemlítem, hátha mégis lényeges) keresztül kap puplikus ip címet, csak ilyen formában, hogy "2001:lannnak delegált tartomány+::1/64" de ezt szeretném átállítani, hogy ::3/64 legyen a vége, mert az ::1/64 végű kellene egy VPN TUN tunelhez, így ip cím ütközés van és az egész leáll.Így néznek ki az interfészek. Ha beállítom az ipv6-ot a VPN tunnelhez, az rögtön a 2001::XXXXX::1/64 címet veszi fel.
Próbáltam a tunelt úgy beállítani, hogy 2001:Xxxxxx:2::1/80 címe legyen, ekkor csak vpn-en keresztül kapcsolódó kliensen minden működik, 2001:Xxxxxx2::1000 címet kap a kliens, ez pingelhető is külső hálózatról, viszont VPN nélkül kap ugyan címet a kliens, de nincs ipv6 elérés, a kapott cím kívülről nem elérhető.
A lényeg az lenne, hogy a VPN és a LAN interfész ne egy ipv6 címet kapjon, VPN-t használva és VPN nélkül is legyen ipv6 elérés (szerintem, ha meg lehetne oldani, hogy a LAN ::3/64 végű címet kapjon és a VPN ::1/64 végűt, akkor menne)
A problémát az Openwrt topicban is felvetettem.
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete.
ⓑⓣⓩ -
crok
nagyúr
válasz
ampulla #7245 üzenetére
RFC szerint nem használunk UDP-t zone-transferre, pontosabban a UDP-n keresztüli kapcsolat nincs definiálva az RFC-ben de működhet (a limitáció azért volt, mert UDP-n volt egy 512byte-os szegmensnagyság limitáció az IPv4 RFC-ben (3.1 bekezdés, Total length rész, 576byte-ot át kell tudni vinni fregmentációval is ami 512byte + a lentebbi layer-ek header infoja) és a DNSSEC válaszok pl. nem férnek bele általában ebbe - TCP-n nem volt ilyen).
-
ampulla
aktív tag
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy DNS zone transfer mehet-e UDP 53-as porton vagy csakis TCP-n?
-
krealon
veterán
válasz
Gulyopapa #7243 üzenetére
Osszefoglalo:
Ha nem tudod, hogyan állítsd be a router-edet otthon --> Otthoni hálózat és internet megosztásTönkrement a router-ed és újra van szükséged --> Milyen routert?
Nem tudod miért lassú a Wifi --> WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok, nem tudom hogy jó helyre írok e, de a kérdésem az az, hogy a wi-fi jelét hogy tudnám a kertben kibővíteni kb 20-25 méterre. Vannak ezek a wi-fi extenderek, ezek jók valamire?
Köszönöm a válaszokat! -
Tesóméknál kicseréltem a router-t: Tp-Link TL-WR841N helyett egy DrayTek Vigor 2925ac-t. Ezután szólt a kereszt fiam, hogy akadozik a YouTube lejátszás nagy felbontásban :-(
Vissza a régi router, és semmi gond. Sok, sok kísérlet után kipróbálta a Chrome helyett a Firefox-ot. Láss csodát, ott megy szépen. Chrome alatt nem pufferel előre, Firefox alatt igen. Mi köze ennek a router-hez? A négy fős családból csak ő panaszkodik. Amikor naluk voltam, az én laptopom is szépen működött. Ami még érdekes lehet : SpeedTest mindkét router esetében leméri a csomagban ígért sebességet: 40/5Mbps.
A gepen Win 10 CU van, egy nemrég vásárolt Core i7 procival, 8GB memóriával. -
válasz
#53314048 #7239 üzenetére
Ezt nem írtad el?
"Adott a szerverem, ami fogadná az adatokat egy porton, de nem dinamikus IP-vel rendelkezik és nem szeretném kifejteni miért, de nem lehet fix."
Jól gondolom, hogy a gsm modul a neten keresztül küldene neked adatot egy adott IP-re.
A szerver előtt van router vagy tűzfal tűzfal?
Jól sejtem, hogy a dyndns jellegű szolgáltatás nem járható út? -
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy eszközöm, amely IP címe dinamikus, TCP és UDP csomagokat küld egy előre beállított IP címre, ez egy GSM modult tartalmaz, ami hosztnévre NEM tud csomagokat küldeni, csak IP címre.
Adott a szerverem, ami fogadná az adatokat egy porton, de nem dinamikus IP-vel rendelkezik és nem szeretném kifejteni miért, de nem lehet fix.
A kérdésem, hogy ennek ellenére megoldható valahogy a kommunikáció?
Például valamilyen olyan szerver kellene, amely fix IP-vel rendelkezik és az XXX porton bejövő adatokat az XXX portra továbbítja, de a hosznevemnek!
-
rgeorge
addikt
SMB problémám van. Windows 10 Creators Update verzió, múlt héten csütörtökön még elérhető volt minden megosztás, vasárnap már nem. Egy Windows frissítés ment fel azóta, de azt már leszedtem, valamint a router fw-t is frissítettem, de azt is downgradeltem már. Egy másik laptopon, amin azonos verziójú Windows 10 van és a LAN kártya is azonos, működik az SMB megosztás.
Az eredeti laptopon a netbios over tcp/ip disabled, akármilyen is az ip konfig (DHCP, fix ip, stb.). Más eszközön Fing-el nézve csak a 139-es portot látja, a 445-öt nem. A net view lokálisan név szerint látja a megosztásokat, ip szerint nem, 53-as hibát ír. VPN-el csatlakozó külső eszközről egyik módon sem láthatók a megosztások, pingelni viszont lehet. A gépen van egy iis is (csak a teszt miatt), VPN-en a külső eszköz be tud telnet-elni a 80-as portra, a 445-re nem, akkor sem, ha a tűzfal le van tiltva. A lokális hálón lévő másik gép sem látja a megosztásokat.
WLAN-on sem megy (ott sincs netbios over tcp/ip), tehát nem a LAN-hoz köthető a probléma. Volt már teljes hálózat reset is.
Hogyan lehetne megvizsgálni még, hogy miért nem mennek a megosztások? Neten találtam hasonló problémát amit a Creators Update okozott, de nálam az önmagában még nem rontott el semmit, csak pár nap óta van ilyen hiba. Visszaállni korábbi Windows 10-re nem szeretnék. -
Krystal_s
addikt
A hírhedt Intel Centrino 2230.
Gép megvétel után 2 nappal már cserélték a szervizben, aztán pár hónap múlva ismét. Miközben kiderült, hogy nem az enyém volt hibás, hanem az összes Centrinonak ismert baja van a Bluetooth miatt. Rengeteg driver jött ki azóta, de nem lett jobb. Úgy tudom csak használni, hogy a BT-t teljesen tiltanom kell. Viszont úgy eddig jól működött.
Ez most egy újabb jelenség. Tegnap a másik Routerrel egyszer sem ment el a net hajnalban sem, de ez lehet véletlen. Még ma tesztelem. Közben a többi gépet hagytam az első Routeren, hogy kizárjam annak a hibáját is.
Frissítettem a drivert újabbra. Azzal sem volt jó, ezért visszatettem egy korábbi rendszert, amin még nincsenek rajta az újabb Win frissítések, amiket kb 1 hete tettem fel. A jelenlegi driver újrarakást még nem próbáltam. Köszi megnézem úgy is... -
Krystal_s
addikt
Köszönöm szépen, hogy írtál.
Tegnap óta a másik Routerhez csatlakoztam. Egész nap és éjjel jó volt, aztán reggel 5:30-kor 1-2 percre ismét leállt, de magától helyreállt.
A command line parancsokat megnézem, ha előjön a hiba. Most mindegyik ok.
VPN nincs, AV és Tűzfal évek óta ua., nem frissített a kérdéses időszakban...
Wiresharknak jobban utánanézek. Nem szeretek feleslegesen telepíteni, még WinPcap is kell hozzá és a rendszerbe is beírja magát... Sandboxban néztem, de szerintem úgy nem jó.Elnézést, hogy ennyiszer kérdeztem, de ezen múlik most, hogy új Notebookot kell-e vennem......
-
crok
nagyúr
válasz
Krystal_s #7230 üzenetére
Hálózati csomagokat tudod vele monitorozni, elfogni, lementeni.
Szedd le, telepítsd fel, indítsd el a megfelelő interface-t monitorozva mondjuk 6.00-kor. Aztán várj.. ha kész vagy akkor mentsd el és tedd fel valahova és írd meg a linket.. privátban is akár.. megadom az emailcímem is ha kell.. ha nem akarod hogy forgalom adat része benne legyen megoldható hogy csak a fejlécek legyenek meg - első körben talán az is elég. Szerintem nem DNS dolog lesz, mert a stream amit hallgasz folyamatosan megy, egy megkezdett TCP stream szakad meg és utána nem indul el. Nincs fent valami VPN kliens.. egzotikus tűzfal alkalmazás.. vagy vírusírtó ami ilyen időben frissít le valamit? Ilyennel már volt dolgom.
A router print parancs kimenete jól jönne esetleg, meg pl. nslookup google.com, nslookup [a rádió - amit hallgatsz - hosting szerverének neve ide] - csak kérlek ne képben.. nyiss egy cmd-t, add ki a parancsot és tedd mögé, hogy | clip így a kimenet egyből vágólapra kerül és paste-elheted ide vagy notepad-re vagy mittomén' (például route print | clip).
-
-
Krystal_s
addikt
válasz
krealon #7231 üzenetére
Ezt nem tudtam.
Amúgy pont ugyanazok az emberek a topikgazdák, vagy az aktívak itt, a wifis és az általad említett másik kettő topikban is, ja és a Telekomban is. 3 helyen kérdeztem és senki nem válaszolt közületek ezek szerint csak azért, mert nem a legjobb helyen kérdeztem?
Átmásolom oda és majd kapok válaszokat ugyanazoktól az emberektől, akár tőled is? ............ o.O -
krealon
veterán
válasz
Krystal_s #7230 üzenetére
"Wiresharkot nem ismerem"
Akkor rossz topikban vagy.
Otthoni halozat vagy Internet problemak a megfelelo a szamodra. -
Krystal_s
addikt
Egy hete frissítettem a Windowst (kb 200-at töltött le.) Gyanakodtam rá, ezért visszatettem egy korábbi rendszert. Egész éjjel jó volt, vártam reggel 6-kor mit csinál, hát pont akkor volt áramszünet, ezért nem tudom mi lett volna. Tegnap újabb tesztelés. Egész nap és éjjel minden ok, reggel 6-kor leállt az online rádió (Winamp) és megint csak a magyar weboldalak és rádiók jöttek be (több böngészővel próbáltam), aztán az egész házban elment a net. Router restart újra jó lett, gondoltam ez központi hiba volt.
Pár perc múlva viszont nálam megint előjött a hiba, csak az én gépemen. Net szerelő szerint nincs karbantartás.
Lehetséges ilyen Wifi kártya meghibásodás, hogy csak a külföldi oldalakkal áll leEz nem inkább tipikus Router, vagy DNS hiba szokott lenni? Most tesztelem a másik Router Wifivel.
Azért idegölő, mert ha rossz akkor álljon le az egész egyértelműen, de hogy napokig, órákig jó, aztán rossz, így nehéz kiszűrni hol a gond.
Wiresharkot nem ismerem... -
togvau
senior tag
valaki magyarázza már el nekem, hogy egy layer 2-n működő cuccnak (switch) miért kell a magasabb layeren működő gányolást (igmp) támogatnia? Mi köze a switchnek ahhoz? Csak továbbítania kell az adatot és kész.
-
4Grider
félisten
Gondolom a levelezőszerver valahol máshol van. Mivel van internet nálatok, a levelezőszerver oldalán nézném meg, hogy nem-e kerülnek elutasításra (és ha igen miért) a T-Home-os ip címről érkező kéréseitek. Vagy ha csak levelet küldeni nem tudtok, akkor ott lehet smtp port tiltás is.
-
Fec9
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e de kimondottan az én problémámra nem találtam másik topicot.
Megpróbálom leírni a problémámat.
Mi egy kis iroda vagyunk, 3 számítógéppel, nyomtatóval, Synology NAS-al, IP kamerával.
A 3. gépet tegnap szereltem össze, de mivel nem volt a routeren több port, ezért vettünk egy switch-et, hogy legyen hová bekötni a gépet.Bekötést úgy oldottam meg, hogy adott volt egy T-Home-os ZTE wifis router, abba egyedül a kamera rendszert kötöttem be, onnan megy egy utp kábel az ASUS 8 portos gigabites switchbe. A switchből megy a 3 db számítógépbe.
Internet mindenütt van, a probléma a levelezés.
Olyan, mintha összeakanának, vagy nem tudom, de a céges levelezésemet elérem telefonról 4G-n, viszont wifin már nem, és asztali gépeken sem.Mit rontottam el, kell valamit beállítanom?
Segítsetek, nagyon fontos a levelezésünk a mindennapjainkhoz! Köszönöm
-
Krystal_s
addikt
Szia, a házban a többi gépen jó a net, csak ezen megy el és csak 3 napja kezdte. Az volt az első, hogy átírtam google dns-re a rendszerben (Hálózati kapcsolat - Tulajdonságok - TCP/IPv4...)
,de kis idő múlva azzal is eljött a hiba.
Ilyenről hallottam, ha szolgáltató, vagy router hiba okozza, de hogy egy Wifi kártya úgy romlana el, hogy minden magyar oldal megy és a külföldiek nem, az már no komment.Az előbb fél 7 körül ismét leállt a rádió és nem jöttek be a külföldi oldalak sem. Pont ilyenkor csinálta tegnap is.
-
Krystal_s
addikt
válasz
bambano #7216 üzenetére
Kapcsolati szintű IPv6-cím: fe80::1856:3052:12bd:1ec6%17
IPv6 alapértelmezett átjáró:
IPv6 DNS-kiszolgáló:
Eddig Wifiről voltam és amint bedugtam a LAN kábelt jó lett a net. Mi történhetett a Wifivel? o.O Elég sok esettel találkoztam már, de ilyen Wifi hibával még nem, hogy csak a külföldi címeket "nem kezeli". Wifi ki és bekapcsolás után pedig megint jó lesz.
Jelerősség 90%, ezen a csatornán (amit már tegnap cseréltem) csak én vagyok, semmi zavaró tényező. -
Krystal_s
addikt
válasz
bambano #7214 üzenetére
Bár így lenne, de sajnos most is gond van. Éjfél óta már harmadszor. Itt is simán tudok írni, minden magyar oldal bejön, de semmi külföldi, kivéve youtube. Ott is minden videó megy.. Tegnapelőtt ugyanebben az időpontban, tegnap pedig reggel 7-kor.
Megnéztem most másik gépen (tablet) és ott minden jó. Nem értem milyen hiba lehet ez. -
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
2 napja olyat tapasztaltam eddig 2x hajnalban, hogy netezés közben csak úgy leállt az online rádió, de 8-ból 2 simán ment.
A weboldalak többsége nem jött be, de egyes alap weboldalak pl google, startlap, PH rendesen betöltődtek. Jelenleg Wifivel netezek, a térerő 85-95% közötti.
Elsőre DNS-re gondoltam (bár annak online rádióhoz nem szokott köze lenni), átírtam google-ra, de azzal sem lett jó. Kikapcsoltam a gépben a wifit, majd vissza és jó lett minden.
A közelben nem sok wifi jel van, azok is messze és más csatornán. Most átraktam azért másik csatornára, de fura, mert eddig jó volt. Az is furcsa, hogy egyes rádiók (winamp) és weboldalak simán mentek. Azt hiszem, azok magyarok voltak.
(Telekom, optika, Huawei, Dlink...) -
Tamy
őstag
Lehet, hogy alapból blokkolja az smtp port(ok)at a szolgáltató, megelőzendő a tudtodon kívüli spam küldést. UPC-nél legalábbis így van. Náluk webes felületről engedélyezheted magadnak, T-nél nem tudom hogy működik, keress rá, vagy kérdezd meg a topicjában/ügyfélszolgálattól.
-
OddMan
őstag
válasz
Gubek-Einste #7209 üzenetére
T-Home
-
-
OddMan
őstag
válasz
bambano #7206 üzenetére
Úgy gondolom, hogy az alábbihoz hasonló tűzfalszabályt használhat a szolgáltatóm, mert nem tudom elérni a belső hálózatból az interneten lévő email szerverek 25-ös portját.
iptables -A OUTPUT -p tcp --dport 25 -j DROP
Így teszteltem: telnet email.server.akármi 25
Connecting To email.server.akármi...Could not open connection to the host, on port 25: Connect failedAz email.server.akarmi szöveget természetesen le kell cserélni egy valós mail szerver host címével.
Kintről befele megkapom a leveleket.
-
OddMan
őstag
Saját otthoni levelező szerverrel kapcsolatban merült fel nálam pár kérdés. Úgy néz ki, hogy a szolgáltatóm blokkolja az internet felé a 25-ös portot. Tehát a belső hálózatomból nem tudom elérni az interneten lévő levelezőszerverek 25-ös portját. A kérdésem az lenne, hogyha a 465 SSL vagy az 587 TLS portot használnám, akkor működhet a levelezés? Tehát a 25-ös port nélkül ezt meg lehet oldani, vagy a 25 port mindenképpen szükséges ahhoz, hogy megfelelően működjön egy levelezőszerver pl. sendmail?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3DMark06 eredmények
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest