Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fali konzol lapos tévékhez
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3847 üzenetére
Sziasztok !
A VGA-hütő hangjának inkább a Catalyst ujjabb verziója az oka!
25-30% körüli fordulatszámig semmi hangja szinte,de ilyenkor már 55-57°C körül jár a kártya a több monitor okozta nagyobb terhelés és az 400-850/1200 órajelkapuknak köszönhetően,erre meg háklis vagyok még ha tulajdonképpen semmi gondot sem okoz.
Toronyra is ,meg külső RACK-re is gondol-tam-lok,mert hát a HDD-k se csendesek ekkora menyiségben,de egyenlőre az SSD árak szükségesé teszik őket,és igy legalább ami már nem fér az SSD-re az is számottevően gyorsabb mint egy single HDD.A memóriákkal viszonylag könnyen boldogultam és Szkikolléga is adott néhány jótanácsot,a BIOS beállitásokhoz.
Azóta már cserélve lettek az ujakkal sincs gond,pedig én is féltem a 4 modul hajtásától,elég sok rossz tapasztalatot olvastam róla.
Ezért is javasoltam ezt a lapot,mert kedvező ára melett sok a SATA port. és komoly nagyteljesitményü ,stabil gépet lehet épiteni köréje.Én döntöen munkára használom és fontos,a megbizhatóság,napi több mint 10 órás használat mellett,szerintem ennyi pénzért nagyon jó vétel. -
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3844 üzenetére
Szia!
A 20-as szorzót is próbáltam de egy Everest test után lett vége ,ugy hogy nem kisérleteztem vele.a 3.8Ghz.en stabilan ment ,egy forumos kollégával leveleztük le a RAID tömbünk és a memória beállitásaink tapasztalatait,vagy 100 különféle beállitás és teszt lefuttatása mellet.A procihütöt elnyomja az 5870-es, és a 4db. rendszerhütő hangja!.vagy én valami nagyon jó példányt fogtam ki.Az az igazság ,hogy elég zsufolt a házam:
a vinyók miatt és fütenek azok is,az eyefinity miatt meg nincs alsóbb órajelkapu az 5870-esen,igy magasabb fordulaton kell járatni a ventilátorát,mert nem szeretem az 50°c feletti értékeket normál munkánál./CAD/
-
jozsef m.
tag
válasz
Tomi7887 #3835 üzenetére
Eleinte én is nézegettem ,főként egy-két hibásan mérő tesztprogram miatt,de alaptalannak bizonyultak az aggodalmaim.Napi 10-12 óra használat mellett sem melegszenek tul,kézzel simán megfoghatóak kb40°-45°c körül tanyáznak/ 4db rendszerhütö ventilátor mellett/
Tommy::Gyári hütövel!
-
jozsef m.
tag
-
jozsef m.
tag
Sziasztok
GA-770TA-UD3 -hoz a giga honlapján uj beta BIOS van !
Próbálta már valaki? -
jozsef m.
tag
Szia
Köszi a választ,a CL-7-el próbálkoztam,de ami nem megy azt kár erőltetni a jelek szerint.A csere már uton van elméletileg,megoldódik a kérdés ,és mostanában elég sok a határidős beadás is ezért inkább a stabil de biztos beállitásokon maradok,mert nem hiányzanak az előzőekben linkelt "áldás" követketkezményei.
Lehet átállsz a konkurenciához..?
-
jozsef m.
tag
Szia Szki!
Végre volt idöm kipróbálni a 3.707-ben javasolt beállitásokat.Eleinte müködött a dolog de aztán ez véget vetett a kezdeti örömnek.Érdemes még kisérleteznem vagy inkább menjek biztosra és maradjanak az alapbeállitásoknál
?
-
jozsef m.
tag
Szia szki!
Természetesen másodjára is ugyonott és ugyanazt.A NAYA-k SPD fülön megjelenő "Part number" azonositóra hivatkozva.Azok igy mentek:A Biossal elboldogulok,ha leirod pontosan, vagy fotókkal illusztrálod mit tegyek. Most CL-9-ben
stabil a gép.Ha tul hosszu,jöhet PÜ-ben vagy adok egy e.mail cimet.Előre is köszi.
-
jozsef m.
tag
Szia!
A memóriáim miatt most elég komoly vitában állok a kereskedéssel.Egyfornákak rendeltem
és kaptam őket bár két három hónap időközzel ehez képestigy néznek ki.!
És igy futnak.
A huzavona végétől függetlenül van valami használható ötleted addig is?
Egyébként stabilan megy de a NAYA-kal simán jól ment CL-7-be. -
jozsef m.
tag
Sziasztok
Köszi a válaszokat. Auto-CAD,Archi-CAD,AXIS ,tender,látvány engedélyezési és kiviteli tervezés.Kalkulátor programok ,TERC, Viking.Ezek a leggyakoribb nagyobb alkalmazások.
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
Kissé off de nincs jobb ötletem !
Lapozófájl méretbeállitáshoz kérném a véleményeteket: most igy néz kia a dolog.
Érdemes-e átállitani a 8 giga memóriához 4096 -12288 értékre?
A" C "meghajtó SSD. -
jozsef m.
tag
Szia szki
Köszönöm a választ!
Az SSD viszonylag kis tárolókapacitása miatt kell a RAID kötet mert azon menne a nagyobb menyiségü adattárolás és azt is gyorsitani akarom.
Az alaplap leirásában a gyártói oldal téves, közben én is átnéztem a kézikönyvet abban semmi ilyesmi nincs. Az EVEREST egyébként nálam se hiányol semmit! Csak a CPUID , ennyit ezekről a progikról sokszor csak összezavarják az embert.
Akkor párhuzamositom a PWM dugaljról és ugy jó lesz mert az vezérelt a manual szerint. -
jozsef m.
tag
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
GA-770-TA UD3-as alaplaplon hol találom az északi hid hütőventillátor csatlakozóját?
-
jozsef m.
tag
Sziasztok!
A gépfejlesztésem következő fázisa a rendszer felgyorsitása lenne.
Alaplapom: GA-770-TA UD3. Pillanatnyilag egy 500GB.WD AAKS. dolgozik benne./processzor 965 BE/.Az alaplapi RAID vezérlőt felhasználva épitenék még két db. ugyanilyen vásárlásával RAID 1 0-át, és a rendszernek , programoknak kapna egy KINGSTON 30GB-os SATA2 SSD-t
én az SSD Now SNN125-S2B/30GB modellre gondolok.
Kérdéseim az elképzeltekkel kapcsolatban:
-A mostani AAKS sebessége alkalmas, jó-e erre vagy a gyártó gyorsabb termékeiből kellene kiindulni.
- A kinézett SSD -vel van valami felhasználói tapasztalt?
- Az alaplap vezérlője alkalmas erre?
- Az megoldható,hogy az SSD ne legyen a RAID-tömb része?
- Ha az alaplapival nem megy,- milyen vezérlőkártya kellhet hozzá?
Kb.100.e.Ft amit ráforditanék max.,de ha olcsóbban kijön akkor még vennék 2xs2gigás DDR3 -as mem. kit-et a meglévő mellé.
A válaszokat köszi előre is. -
jozsef m.
tag
Sziasztok !
A GIGABYTE honlapjáról ,eltünt a 770-TA F3-as BIOS-a!
Mit tudtok,? -valaki ? -
jozsef m.
tag
Sziasztok!
GIGABYTE-770-TA lapra épitettem egy konfigot, további komponensei:
-PHENOM II 965 BE
-KINGSTON DDR 3 1333Mhz.CL-9 2x2 giga
-MSI 5750 1 GB GDDR5
-WD 500GB 7200rpm 16Mb AAKS
-FSP 400-60 GHN
-GYGABYTE SETTO 1000
-EYEFINITY 3db 24" FULLHD monitorral
A probléma a követkető: CPUID HV monitor ilyen értékeket mutat:
-TEMPIN2 :81°C /bekapcsolás után egyből 78°C, 5percen belül felmegy 81°-ra,a CORE 1,2,3 értékek 34°C-on vannak
-12V Value: [I]-4,29
- 5V Value:-13,44
EVEREST-tel nézve a CPU 78°C
A BIOS értékei:V CORE1.5V.: 1,505 VERZIO3c 03.09.210
DDR 3 1,5V : 1,504
+3,3V : 3,44
+12V : 12,112V
SYSTEM temp:37°C
CPU temp :43°C
A gép oldalát levéve a CPU hütö höcsövei /GYÁRI/ hidegek , a chipset kb 45°C lehet ,kézzez simán fogható tartósan.Az alaplapi 8 tüs konektorba csak a táp 4-tüse van dugva felülre.
BIOS frissités előtt bootoláskor voltak néha fagyások azóta ezek megszüntek de a leirt értékek láthatóak a tesztprogramokon.Semmi tununing nincs ,direkt azért vettem 965-öt hogy ne is nagyon kelljen,/most van beszerzés alatt egy 5870-es videókártya/
A kérdésem az,hogy mitől vannak ezek az egymásnak holokegyenest ellentmondó adatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Renault, Dacia topik
- VPN topic
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest