- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Milyen alaplapot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Nincs sok eltérés 1066/CL8 és 1333/CL9 között.
Amúgy DDR3-as topicban rákérdezhetsz mennyi feszt bírhatnak ezek a ramok (chipek).
Nekem Ocz előtt a Patriot Viper 3x2 GB 1,65V-os ram ment simán 1,8V-on melegedés nélkül huzamosan.
Az 1,5 Volt az a szabvány feszültség. Bírnia kell többetMost nekem ezt méri everest 1800/CL7-ben az OCZ-re (de ez középkategóriás AsRock lap, és bekapcsolt CNQ és C1E, bár 2,4GHz-re húzott NB freki). A ram késleltetés sokat javul a magas frekivel, és szűk időzítéssel.
-
szki
őstag
Én hajtottam Marvell vezérlőről hdd-t. Emlékeim szerint az SB natív satahoz képest gyengébb volt. 100MBps-ot tudott csak. De jobban beszélt egy külső hdd-mel mint az amd-s sata.
Próbáld ki Te is!004: talán kevés annyi fesz?
ui. FXT-UD5P alaplapom, és X4 B50 procim elkelt
Most mATX Asrock AM3 van és Athlon II X2 240 @3,4GHz 1,3V. 4 GB OCZ DDR3 van még benne 1620/CL7-en. HAF-932 házban van, de Mugen2-t nem tettem rá, mert durva lenne -
szki
őstag
Valóban mindenre elég nálam a meglévő konfig. De szeretek évente újítani
És most költözök, és átmenetileg jól jön minden pluszpénz. Közben kihúzom meglévő AM2+ konfigon. Aztán ősszel újra építkezek (Haf932 ház, Enermax táp, hdd, ssd, stb ezért marad is).
Franko, stabil konfigokat raktam össze mindig. Lehet tényleg kevés hozzáértő ember, hogy értékelje a portékámat. Majd kiderül! -
szki
őstag
Tanulságos. Az biztos, hogy CPU NB VID emelése legtöbb esetben megoldja a memória gondokat.
Amúgy ma új bios jelent meg FXT-UP5P lahoz: F8K
Nem tudom miben különbözik az F8H v. F8G-től. Talán itt még stabilabb lesz az 1600 MHz-es ram kezelés.
Azért elképesztő, hogy F7 bios 2009.09. hóban volt, és azóta csak bétákat adtak ki... -
-
szki
őstag
Csak egyetlen hdd legyen feldugva, amikor telepítesz.
Amikor már mindkéát hdd-n ott a rendszer, és fel vannak dugva a satara, akkor bootnál nyomni kell F12-t (talán a post alatt/után), és ott választhatsz, miről bootoljon.andras888: nekem volt i7-hez kitalált Patriot ram a gépben. Nem volt vele probléma.
Azért lehet, hogy 1,7V helyett 1,75V kell neki AM3-as lapban.. Volt Patriot teszt itt a PH-n: [link]
Bár ezek 1600 és nem 1333 MHz-esek.De ez a mostani Ocz AMD Edion LV. Ez nagyon tutko cucc
Bár semmi különbséget se érzek 1333/CL8 és 1600/CL7 között -
szki
őstag
Van-e húzva, vagy minden alapon?
Geil ramok amúgy Giga által támogatottak?Legfrissebb biost kellene feltenni. CPU NB kaphat +0,1V-ot, hogy 1,2V legyen (nem NB, hanem CPU NB a biosban!)
Bios beállítások az 1. menüpontban és a memóriás oldalon? (biosba lépve a ctrl+F1 előbb, hogy a minden rejtett funkció látszódjon)
Jöjjön privibe a válasz, mert lehet hosszabb lesz...Mod: Ja végül az ocz ramokat 1600/CL7-re lőttem be mégis, mert 1400/CL6 nem volt prime stabil végig. Míg az 1600/CL7 2 óra prime okés. Proci 13,5x240=3240 MHz 1,3V-on, NB 2160 MHz. C1E és CnQ bekapcsolva nálam, így terheletlenül 4x240MHz=960MHz a proci, és 0,95V (konfig ekkor 85W-ot fogyaszt).
-
Hali!
Nekem egész véletlenül van egy eladó 790XTA-UD4 lapom, szinte új
[http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_ga-790xta-ud4_alaplap_elado/hsz_1-50.htm]
Ha érdekel, akkor dobj egy PÜ-t
Tudom, hogy ez a topik nem a hirdetés helye, de gondoltam hátha...
-
leviske
veterán
Kezdjük ott, hogy a Gigabyte már a 790FX - UD5P-re is nyögvenyelősen adta ki az X6-osokat támogató BIOS-t. Bár, ha csak X6 van tervben, vagy esetleg egy Zambezi, akkor tökmind1, hogy melyik lapot veszed, mert talán csak nem meri megjátszani azt a dolgot a giga, hogy ne támogatná a 7-es lapokat.
Emellett szerintem érdemes inkább ASUS-ban gondolkozni, mivel neki elég sok magánakciója van és visszafelé támogatásban is rugalmasabb.
Processzor terén meg érdemes megfontolni a 960T-t, mivel azzal már jó eséllyel nyersz egy X6-ost és talán nem sokkal drágább, mint a 955.
-
khorvat
senior tag
Hi!
Nekem 2 honapja van 790XTA-UD4 lapom AMD 955 BE C3as procival! Elottem szolohoz hasonloan stabil paros pedig en mindig ha jon frisstes bios , driverek teszem fel oket egybol! Elso Gigabyte lapom elotte csak Asusom volt de meg vagyok elegedve vele eddig.
Ha 1 honapon belul vasarolod a 790ben nem csalodsz majd , de a 890 ujabb es en azt 1 honap utan ha mas kitapasztalja elonyeit - hatranyait vennem meg igazabol. Kerdes neked mi a fontosabb ha 890 bevallik akkor az megeri a kis felarat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Stellar Blade
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen routert?
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged