- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fransico
tag
válasz
Papabear195 #8695 üzenetére
Köszi ezt megpróbálom.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Szokenesz #8686 üzenetére
kapsz egy rev2-eset. amivel jobban jársz
.
Papabear195: egyre erősebben gondolkozom, hogy váltanom kellene nekem is. csak mondjuk procit most nem vennék, akkor meg nem sok értelme van, mert ez a DS3 is kiszolgál most teljesen. ide csati meg már nem számít
, azon csak ki voltam akadva, de vettem sata dvd/rw-t.
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy GA-MA770 UD3 rev. 2.0-ás lapot,de mióta beszereltem instabil lett a rendszer,több játék is lefagy vagy egyszerűen újraindul a gép játék közben. Mi lehet a gond? (a gép többi része a cuccoknál).Előre is köszi a segítséget.
-
-
Hanok
senior tag
válasz
Papabear195 #8687 üzenetére
akkor az már 2.1-es mert a 2.0-án még rendesen van a csati....Te mázlista..
-
Szokenesz
senior tag
válasz
AXisBOLD #8684 üzenetére
Tök mindegy a driver, szórakoztam azzal is. Na meg linux teljesen más alapokon működik és ott is ugyan az a helyzet.. elég valószínű, hogy elszállt.
Ráérek még gariztatni júniban lesz 1 éves onnantól még 2 évem van. Meg nem is zavar..
De ilyenkor mi van ha nincsen rev. 1.0-ás lapjuk? -
darál0w
Jómunkásember
UD3 rev2es lapja akinek van írja már meg nekem mit ment neki maximum az RC?
nálam 285 után elszáll és "csak" 283on stabil....
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Szokenesz #8682 üzenetére
ha csak ott nem szól rendesen akkor valószínű, hogy elszállt. esetleg még megpróbálhatnád feltenni a legújabb drivert.
gariztasd le, simán kell ezért egy újat kapnod! ha nagyon szemetek akkor javítják.
egy kicsit még várnék a lap temetésével, de lehet hogy már csak a rev 2.0 ill. 2.1 van terítéken support szempontjából.
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
UD3 rev.1-es lapom van, és az integrált hangkari haldoklik.
Pontosabban ugye a sima kimeneten [zöld] csak a hangszóró egyik felén van hang. De nem a kábel tört meg mert azt teszteltem mással, nem beállítás van elcseszve mert még linuxxal is néztem és ott is ez a gond, viszont találomra átdugtam másikba, winen beállítottam sima első hangszóróra és ebben a csatiban tökéletes minden és az összes többiben is csak az alap zöldben nem. Ilyen hibával lehet gariztatni? Ha később el akarnám adni ezzel elég gáz lenne...Egyébként ezt a lapot elfelejtették, hogy féléve kiadtak egy beta biost és azóta semmi?
-
Blaze71
őstag
válasz
JoolsNOS #8674 üzenetére
Hogy érted a resetet? CmosClear, meg ilyenek? Mert a DualBIOS miatt elég lekapcsolni a gépet a tápnál fél percre és induláskor, ha nem is elsőre, de felajánlja a Default és a Last good lehetőségeket, vagyis alap, vagy az utolsó jó választható. Ez ugye igazából nem reset. Próbáld ki, ha nem így szoktad resetelni, sokkal egyszerűbb, mint mindent újra beállítani.
-
adamka16
őstag
válasz
darál0w #8670 üzenetére
mellesleg én egyáltalán nem bánom, hogy van a rev2-be am3 support is! mondjuk mikor vettem cél volt ez is, hogy biztos támogatása legyen az újabb prociknak. de hát x6.... egyenlőre maradunk az FX5-000-nél. mellesleg van valakinek tapasztalata ud3 rev2+fx 5000 procival? mire érdemes figyelni tuning közben?
-
Cadal
őstag
Új BIOS! 6 magos Thuban supportal
1. Beta BIOS
2. Update AGESA 3.6.6.0 for AMD 6core CPU -
darál0w
Jómunkásember
válasz
diablo1984 #8658 üzenetére
máshova is betévedt már...de látom innen is törölték
-
danati
senior tag
válasz
diablo1984 #8662 üzenetére
Az jó, mert nincs kedvem új lefogatót csinálni a chipset blokkomra.
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte GA-MA770-UD3 rev2 lapot. Ehhez a laphoz már nem 4es hanem 8as csati kell, de a tápomon nincs ilyen.
Hogy fogom tudni így beüzemelni a lapot?hopp, senior tag lettem
-
Blaze71
őstag
válasz
adamka16 #8649 üzenetére
Erre nincs ötletem. Nekem amelyik 1 tányéros, az teljesen kussban van, csak a 2 tányéros 320-as Samsungnak van hangja. Mondjuk azt meg úgy is tárolónak használom, így nem igazán zavar. A Hitachi winyókat nagyon dícsérik. Egyébként most szerintem ezek a viszik a primet, Hitachi, Samsung WD.
-
adamka16
őstag
válasz
Blaze71 #8648 üzenetére
bizony. mondjuk én a hitachi-hoz húzok erősen, mert nagyon jó kis cuccokat csinálnak. meg még a WD. samsung se kell, ami most van az is morog, de úgy hogy elhalkul majd egy másodperc múlva újra, ilyen hullámosan berezgeti a házam
akkor egy kicsit megmozdítom és elkussol. nem tudom miért csinálja.
-
Blaze71
őstag
válasz
diablo1984 #8644 üzenetére
Ja, ja. A Maxtor hangja utánozhatatlan. Mag a meghibásodási rátája is.
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8644 üzenetére
nekem meg 250-es hitachi és míg átmásoltam 100 gb-ot rá, épp egy kicsit volt langyos. pedig egyhuzamba másolta. mellesleg a samsung ide vinyóm nem tudott többel olvasni de így is 55 mb/sec volt az meg bőven elég
amúgy max 1000ft a különbség, sőt van hol a notiwinyó olcsóbb. -
diablo1984
veterán
válasz
AXisBOLD #8641 üzenetére
nekem a főgépben csak wd-im vannak, a 2. gépben megy egy egyszerű sata2-es samsung! eddig csak régen maxtro szivatott, meg semmi sem tudja visszaadni azt az eredeti maxtor kattogást, ami jellemző rájuk!
adamka16: tévedsz, a notivinyó drágább mint az asztali, lassabb is(gondolj itt a széria 32mb caches asztalikra, 7200-as fordulatra, a notié meg 8mb és 5400), hangja annak is van, és melegszik mint állat, mert kis felület! nekem van 320gb-os notivinyóm is wd-ben, jó az, de csak a laptopomba, asztaliba nem raknám, anno az 10k volt, akkor már asztaliba 500-ast adtak annyiért!
-
Blaze71
őstag
válasz
AXisBOLD #8641 üzenetére
Én most tele vagyok winyóval. Valószínüleg én is elpasszolok néhányat előbb-utóbb. A lista: Samsung Sata-II: 160-as (8 MB) 2 db, 320-as (16 MB) 1 db, 250-es (16 MB) F1 2 db, meg Samsung IDE 160-as (8 MB) 1 db. Ezen felül van a WD, amit még ki sem bontottam.
Majd a 2 SATA 160-ast akarom elpasszolni valami géppel együtt, ha lesz rá igény, meg talán a 320-ast. Ha elmennek, akkor lehet veszek WD 640-et, ami egytányéros. Állítólag van már ilyen és ugyan úgy 32 MB Cache, mint az 500-ban.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Blaze71 #8639 üzenetére
nekem is elpukkant egy samum még fél éve, kb. másfél éves volt. ezért vettem most WD-t, mert megingott a bizalmam a samsung felé.
de most kaptam vissza a gariból az újat, még friss ropogós, ki sem bontottam. ugyan az a típus, majd az idő eldönti hogy ez is rossz-e. ja és 250-es.
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8638 üzenetére
azért annyit nem akarok költeni. de lehet ha winyó gond van, és ha jó a 60-as, akkor marad az egy ideig. előbb proci+memória kellene. winyó meg.. pfff.. max lassabban töltődik a rendszer
bár mondjuk most BIOS reset után még nem fagyott ki a rendszer, remélem nem is fog és ez volt a gondja!
Blaze: mondjuk ennek köszönhető, hogy nem vettünk nagyobb winyót a géphez. annyi játék soha sincs fenn egyszerre a gépen, meg egyszerre 20-al se lehet játszanikisebb a winyó így rákényszerül az ember, hogy archíváljon és kiválogassa ami tényleg nagyon fontos. ezért sem akarok akkor winyót venni, mert minél drágább a winyó->több adat--> ha megdöglik nagyobb az adatvesztés. viszont még egy vinyót nem fogok venni, hogy arra mentsen állandóan, akkor inkább a noti vinyójára is átmásolom ami olyan.
-
Blaze71
őstag
válasz
diablo1984 #8638 üzenetére
Egy időben 320 GB-nál volt számomra a megbízhatósági határ, ez mára már 640 GB-ra tolódott ki. Még mindig elég sok hibás van az 1 TB, vagy annál nagyobb közt. Igaz, hogy nem most volt, de panaszkodott itt valaki, hogy 2 hét alatt 3x gariztatta az 1 TB-os Samsungot. Haver meg karácsony környékén 1 percet sem bírta használni a 750 GB-os Samsungját, mert nem hogy partícionálni nem lehetett, de fagyott a gép már a Post alatt, ha benne volt a winyó. Ennyi negatív tapasztalat alapján nem kockáztatnák. 1 TB-ot meg nem lehet csak úgy lementeni, ha rohamosan elkezd haldokolni a cucc.
-
adamka16
őstag
válasz
Blaze71 #8635 üzenetére
nagyon tele van! notiból meg most nem szedem ki a 250-est. meg este megyek koleszba vissza, időm sincs nagyon rá! megkapom a 60asom az fix h hibátlan. aztán azzal meglesem
ha azzal jó lesz, akkor a 160-as lesz rendszerwinyó vagy eladom mind a 3-at és veszek egy sata ii-est -
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8632 üzenetére
mondjuk most winyót cserélni nem fogok, valahogy keretem nincs rá.
az elektronika tényleg lett cserélve, és utána semmi probléma nem volt.
az ide kábel gyári gigabyte, 80 eres, nem hosszú és ugyan azon a kábelen van mint a samsung 160-am annál viszont nem ír ilyesmit!
naaaa... nem kell fikázni. az viszont tuti, hogy maxtort nem vennék sohabár ahhoz képest elég jól kibírta a zárlatot anno! sztem más winyók totál meghaltak volna
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8632 üzenetére
ez nem tudtam. de én se tennék már ilyet a gépbe, vagy ha lenne benne kivágnám
.
-
Blaze71
őstag
válasz
adamka16 #8625 üzenetére
Próbaképpen cseréld le a kábelt. Nekem volt ebből is gondom. Amúgy meg 2 Bad Sector-ral is kicserélték a winyómat, ígaz 3x vittem vissza és azóta máshol vásárolok. Másik boltban azért is kicserélték a winyót, ráadásul kapásból a polcról, mert a régebbi szériás (HD160HJ) Samsung kényes volt a SATA-I-es alaplapokra és csak úgy volt hajlandó elindulni időnként a gép, ha a winyóról lehúztam, majd visszadugtam rá az adat és tápkábelt. Amit a HDSentinel ír, az már bőven indok egyrészt a leírt fagyásokra, másrészt a gariztatásra.
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8628 üzenetére
anno én is így voltam. kijött a 32 bites rtm 7600 magyarul, tettem is fel. azóta tökéletesen futott. még a notin is ez van. most is csak azért tettem újra, mert lehet lesz + 2gb memória meg egy erősebb proci, és az msdnaa-n keresztül ingyen használhatom a win7 prof.-ot. ha már lehet akkor miért ne... de igencsak megszívtam vele.
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8626 üzenetére
eddig azt kell mondjam pozitívan csalódtam benne, de az utóbbi 3 hétbe, átkozom aki kitalálta!
-
adamka16
őstag
válasz
adamka16 #8623 üzenetére
mellesleg a winyó: teljesítmény: 98% kondíció: 68%
A lemez felületén található 32 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése.
diablo: de ha ennyi időt lehúztak minden gond nélkül, akkor miért most jelentkezett először?
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8621 üzenetére
ramok ugyan úgy 1,9-re vannak belőve,(a lap egy kicsit túlfeszeli őket ahogy láttam, biosba 1,920.at írt) 5,33*-nál. így futnak már lassan háromnegyed éve 5-5-5-15 időzítésekkel. memtest egész éjszaka futott 9 óra 30 percet -0 hibával 1066-on
a winyó: maxtor diamondmax 9 ha jóltudom. a legkakibb winyó a világon. 80gb, ide csat., 32 badsector van rajt. ugyanakkor tudni kell, hogy volt már alaplapcseréje a winyónak, mivel egyszer sikerült rövidrezárnom a régi codegen 400-asom és ennek meg leégett az alján egy chip, szabályosan lángolt-fényesenbár azóta már 1 éve így megy hiba nélkül. amióta úratettem a win-t azóta hülyül a gépem!!!!!
visszakérem a héten egy seagate 60-as winyóm, az elvileg jó hibátlan, és azzal is kipróbálom. addig is marad a találgatás.
amúgy a csx memók mennyire stabilak, mekkora a hibaarányuk? bár kétlem ezzel lenne gond -
Blaze71
őstag
válasz
Papabear195 #8618 üzenetére
Mivel volt egy A785GXH/128M ASRock lapom, csak azt tudom ajánlani, hogy maradj az UD3 Rev 2.0, vagy 2.1 mellett. Nem rossz az ASRock sem, de a Giga jobb. Sokkal jobb és gyorsabb is.
-
Papabear195
tag
Ha minden jól megy a héten elmegy a ds3-asom. Vagy UD3 rev.2.0 lesz helyette, vagy az Asrock 785-ös "csoda" lapja. Bár az mindenképp a Giga mellett szól, hogy nincs kedvem elhagyni ezt a családias kis topicot.
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #8616 üzenetére
azok tényleg nagy hülyeségek.. asus termékpolitika... gondolhatod, hogy a notim is asus, mennyi szir-szar program volt a DVD-jén, power4gear, splendid, meg mittomén... hát a tököm aki feltette
jelenleg a 195.62-es tettem fel, mert ezelőtt valami 196-os volt(jelenleg legfrissebb az nvidia honlapján) de azzal voltak nvidia hibák, most nincs hálisten. -
AXisBOLD
addikt
válasz
adamka16 #8613 üzenetére
nekem még az Asus 8500GT-vel csinált ilyeneket. ott az volt a gond, hogy minden szemetet feltettem, amit az asus adott a kártyához. az orvoslat az volt, hogy leszedtem mindent és a legfrissebb nv drivert, csak drivert! feltettem. utána már minden ok volt és rivával szépen tudtam húzni a kártyát.
-
adamka16
őstag
válasz
Papabear195 #8614 üzenetére
most talán rendbe jött. de az a vicc, hogy a két telepítés között nem is volt, bántva hardver ügyileg. se a memória időzítése, se a fesz nem volt állítva.
kicsit olvasgattam, hogy mitől lehet- és egy olyat találtam, hogy bios-failsafe és akkor jó. azért gondoltam, hogy ilyesmi lehet, mert kb 2-3 hete, ha beléptem a biosba és állítottam valamit, akkor nem úgy indult újra, mint máskor, hanem kattant egyet-leállította gondolom a winyókat majd gyorsan újraindította és ment tovább, de most alapbeállításon nem csinálja már, hanem normálisan újraindul, megjegyzem a DS3-al is anno ilyen volt, hogy bios save y-majd enter után katt és úgy indult újra. bár az meg is halt 2 napon belül
eddig is ezen a winyón volt rendszer, ezért is nem értem. meg ha az indexébe beírta-érzékelte a bad sectorokat akkor nem kéne gondnak lennie! -
Papabear195
tag
válasz
adamka16 #8613 üzenetére
Esetleg ha van rá lehetőséged, próbálj meg rendszert rakni egy másik vinyóra, ezzel kizárhatnád, hogy a badsectorok miatt van a kékhalál.
Az én személyes tapasztalatom egyébként az, hogy kékhalál legtöbbször a ram miatt van. Nekem pl. akkor volt kékhalálom mikor nem adtam elég feszt a Geil ramoknak, úgyhogy esetleg kipróbálhatnád egyenként a memóriamodulokat, hogy azokkal mi a helyzet. -
adamka16
őstag
üdvözletem az Uraknak!
Akadt egy elég nagy problémám a gépemmel. sajnos kékhalálozik és fogalmam sincsen miért/mitől. minden létező tesztet futtattam rajt, orthos is vagy 4-5 órát futott, prime is 4 órát, memtest több mint 9 órát, furmark 4 órát. szóval úgy néz ki már nincs olyan hardver amit ne teszteltem volna alaposan, de tegnap megint kékhalál fogadott. játék alatt soha, csak ha az asztalon vagyok, netezek vagy mittomén. már a proci tuningát is visszatettem alapórajelre és a memória időzítését is alapra.
az oprendszer egy frissen telepített win 7 prof x64-nem tört, eredeti seriallal!
tegnap, meg tegnap előtt még egy tört-el használtam kb 2 hétig, de akkor is már sok kékhalálom volt, de mindig változó volt. 3* az nvidia driver miatt, 4* ilyen volt: IRQL NOT LESS OR EQUAL, meg volt még 2 másik, azoknak is más volt a hiba forrása. a tegnap esti meg ez volt: BAD POOL HEADER.segítsetek nekem mi lehet még a gondu.i. van 32 badsector a rendszerwinyómon, meg ugye virtuális memória és olvastam, hogy attól is lehet memória hiba. de futtatom a hdsentinellt és az meg azt írja ki, hogy át lett helyezve a tartalék területre a hibás szektor.
valami ötlet? -
AXisBOLD
addikt
hát 5 vinyóval egy nagytoronyban se könnyű.
Lancool K58, nagyon penge kuckó
Blaze71: ja, azért is választottam. tekintélyes darab, de mit szívtam vele az ide miatt.
Debilon: ha UD3 rev 2.0-ra váltasz, akkor felejtsd el az XFX mellett az ide vinyókat.
én ettől vagyok kiakadva. ahogy nesa is írta az Abit miért tudta elforgatni az ide csatit évekkel ezelőtt...giga meg most jön rá, szal érthetetlen.
-
Debilon
addikt
nekem is xfx 4830-am van, és van egy IDE vinyóm még
amúgy tényleg jókis lap ez a KN9-S
-
diablo1984
veterán
válasz
Papabear195 #8604 üzenetére
lehet jól jársz, így még eladható a ds3, ha gariztatni kell, akkor macerás a dolog....
-
Papabear195
tag
válasz
diablo1984 #8601 üzenetére
Szerintem megelőzőcsapásként veszek egy normális lapot.
-
Vardar
tag
Ahogy nézegettem a proci teszteket itt a prohardveren látom ám, hogy az AMD-s rendszerek fogyasztása elég sokban függ az alaplaptól. A 770-UD3 mennyi energiatakarékos?
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #8601 üzenetére
havernál 5 hónapja él és virul 550+ds3 rev1 igaz alulfeszelve
-
diablo1984
veterán
válasz
Papabear195 #8600 üzenetére
ds3 rev1+athlon 2 620.....ijjj, szerintem nem fogsz róla hosszú naplót írni, valahogy sejted, hogy mire számíthatsz ezzel a párosítással....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest