Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
infectedmann #9599 üzenetére
igen....gondolom alapon mentek...aztán ezeknek kell a 2.2V
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
infectedmann #9597 üzenetére
remek
mi volt a hiba?
-
infectedmann
őstag
válasz
infectedmann #9596 üzenetére
Tártyalan, megoldottam!
-
infectedmann
őstag
Sziasztok!
Két hete a hétfői viharban egy villámcsapás miatt tönkre ment az alaplapom (hál' istennek csak az) és egy Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0-ról lett UD3 v2.0-ra cserélve.
Lenne egy olyan gondom, hogy a gépben lévő OCZ Reaper HPC 1066Mhz 2GB-os memória KIT az DS3-ban auto beállításon ment 1066Mhz-en viszont az UD3 -ban kézi beállításon is csak 800Mhz-en megy. 1066Mhz-re téve be se bootol a windows, az üdvözlő képernyő előtt automatikusan újraindul a gép.
Van valami ötletetek, hogy milyen beállítások kellenének ahhoz, hogy teljesen ki tudjam használni a memóriák sebességét?
Konfig:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD2 rev2.0 (legfrissebb BIOS)
Processzor: AMD Athlon II X2 250
Memória: 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066MhzEsetleg egy kis plusz feszt toljak a ramoknak?
-
darál0w
Jómunkásember
na látom hangproblémák vannak...
erre nem tudok mit mondani...nálam hibátlanul megy minden
-
mcs
veterán
Összekötöttem az integrált hangot (ds3 rev1, ALC888) a gépház előlapi paneljével.
Természetesen a HD kábelt dugtam be, de a fejes kimenet valami eszméletlen zajos, és halk is. Lehet ezen változtatni, javítani? -
JoolsNOS
veterán
Nem tudom ide tartozik-e de leirom:
tehát az alaplapi hangot kivezettem a ház elejéhez, és amikor raktam össze a gépet ki is próbáltam és működött.(ekkor még nem volt hátra bedugva a rendszer)
Minap próbáltam, és elöl nem jött hang. Lehet hogy azért mert hátra is már volt csatlakoztatva? Lehet emiatt? Mert az lenne a jó, ha mindekttő szólna egyszerre. Azaz nem, mert ha a fő hangot lekapcsolom akkor legyen fülesem. -
GAbre
veterán
Vki megtudja mondani,h normális-e az,h nembírom rajtatartani az újjamat a kingston hyperx ramokra,annyira forró?(van rajta az a fém "ház",nem álá nature).
Meg mikor lecseréltem elgondolkodtam a memóriákon,mert nem volt érezhető különbség a régi 800as(ami mellesleg 7800körül teljesített everestben) és a kingston 1066os között ami úgy 8000-8100 körül teljesített everestben.
Lehet ennek vmi köze a hőfokhoz?Vagy csak én érzem,h ez kevés olvasási sebességnövekedés a cseréhez képest? -
adamka16
őstag
válasz
JoolsNOS #9577 üzenetére
makrancos egy progi az tuti, de minden olyant húzz feljebb ami piros színű. még akkor is ha pl az egy venti csak, mert azért is rinyál! tuningra viszont ne használd, mert én is sokáig tartott míg rájöttem, hogy mivel BE procim volt és ebben adtam meg mekkora szorzón használja a procit, de CPU-Z-vel kiderült, hogy csak az első magot tuningolta a másodikat meg hagyta gyári órajelen. érdekes dolog, de így volt!
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Tudtok valami programot amivel be tudom lőni, hogy a procihőfok ha elér egy bizonyos fokot akkor jelezzen. Sajnos biosból csak 60 ill 70 fokot tudok állítani. Én 63at szeretnék.
Azért írom ide, mert elvileg asuséknál van ilyen. Gigáéknál én nem találtam. De hátha.
köszi -
GAbre
veterán
Vki tudja,h miért nem látja a sata vinyóimat a hard disk sentinel?
Vagy valaki tud helyette más progit? -
taifun
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is UD3-as lapom van, egy X2 6000+-os procival + 800MHz-es ramok. Buta kérdésem az lenne, ha lecserélem a procit pl egy Phenom II 555-re, akkor a 800-as ramokkal menni fog-e vagy azokat is cserélni kell 1066-ra?
Köszi válaszotokat!
Zoli
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Most nekem van gondom. Gigabyte GA-MA770-DS3 Rev 2.0 deszka. Eddig szépen ment, egy FX-5000-es procival. Mivel nincs rá lehetőség, hogy UnLock-oljam, így simán 2 maggal, L3 nélkül. Tuningoltam 3 GHz-re és semmi gondom nem volt vele. Mivel a másik, UD3-as lapomban egyszer már megnéztem az EC végét és az 315 MHz volt, ezzel a lappal is meg akartam nézni, hogy bírja-e a 300 MHz-et. Nos, el sem indult, csak CMOS clear után. Aztán ahogy be akartam állítani a BIOS-t, megfegyott. Ezután megint csak CMOS Clear után volt hajlandó elindulni és ismét megfagyott. Szétkaptam a gépet, minden alkatrészt, kábelt kivettem, lehúztam, még az alaplapot is kiszereltem és ellenőriztem a csatlakozókat. Most összeraktam és elindul ugyan, de ismételten tuningolva 3 GHz-re, kékhalálozik majdnem azonnal. Ezeket az értékeket adja ilyenkor: 0x764438b6, illetve 0x052af314. Google nem dob rá semmit, így segítséget kérnék. Megnézem még a memtestet majd, de jó lenne kideríteni, hogy mi lehet a baj.
-
adamka16
őstag
De kihalt lett már megint ez a topik...
-
19870820
senior tag
Üdv.Nem tudjátok mitől lehet az hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor néha megáll teljesen az üdvözlő képnél(mármint az alaplapénál)?Ilyenkor csak a reset gomb megnyomása segít,de innentől meg mintha mi se történt volna és indul a gép.Érdekes ha pl a gépet csak windowsból újrainditom akkor nem csinál ilyet.
-
WD40
aktív tag
válasz
rumkola #9554 üzenetére
Heh, le vagyok maradva.. Win alól bios frissítés, tök jó. Sikerült, most legalább működik amit beállítok neki 2GHz-ig. Egyébként POST error. Manuálisan még a 2,8GHz-et sem tudom beállítani, pedig az az alapórajele. Akámilyen szorzó/FSB órajelel adhatok neki, 2GHz-nél többel nem indul.
-
Blaze71
őstag
DS3 Rev 2.0 lappal jártam hasonlóan, de ott én csesztem el. Procit cseréltem és előtte nem állítottam alapra a bIOS-t, így a tuningbeállításokkal akarta indítani a másikat. Ez elvileg nem lett volna baj, mert nem volt szénné húzva, bírta volna a másik proci is, csak a lapnak nem tetszett a beállítás. Csak úgy volt hajlandó eljutni a BIOS-ig, ha lekapcsoltam a tápot egy percre, anélkül meg rögtön fagyott. Azóta procicsere előtt resetelek és semmi gond.
-
Zoulfly
tag
-
WD40
aktív tag
Nem értem én ezt a lapot... ha autoról bárhova állítom az FSB-t, HT-t, szorzót, bármit, nem postol, de még azt sem mindig írja ki, hogy rossz a beállítás, akarom-e folytatni. Rev 2-es lapom van, és hát szeretném a procit kicsit felfelé tologatni... Help
-
mcs
veterán
Elképzelhető, hogy maximalizáltam a jó öreg X2-m órajelét alapfeszen.
Miután nyomattam egy CMOS cleart, 2,9en, alapfeszen fél óráig nem hibázott az Orthos. -
adamka16
őstag
válasz
darál0w #9540 üzenetére
hát nemtom. az már úgy felesleges sztem. PWM-re rádugom mind a 3-at aztán a gyári progival meg tudom szabályozni, ha az is nem szarakodna...
Feltelepítem az én felhasz. fiókomban működik is, de amint másikba lépek, hibaüzenettel el sem indul. ez is mitől van... inkább egy egyszerűbb progit csináltak volna ezhelyett az easy tune-helyett... csicsás meg minden, de egy kalap kaki, meg ugye giga lípot más progival nem lehet szabályozni.. -
adamka16
őstag
válasz
darál0w #9538 üzenetére
bírjaaaa ez
még a böhömnehéz radit is valahogy rá akartam tenni, hogy 1 egységet képezzenek, de az kicsit sok lenne már
A hőszabályozottat? én a sima pro-ra gondoltam hátra, előre pedig a keretes F 12-t. Jó a TC is, de akkor semmi beleszólásom sincs a szabályzásba, mert hőérzékelője alapján dönti el mennyit forogjon. most olvastam tesztet az F12 pro és a sima F12-ről tesztet itt PH-n. és az ára sem vészes szerintem, talán van náluk raktáron. Írtam nekik mailt, hogy-hogy állnak ezzel a raktáros dologgal...
-
adamka16
őstag
válasz
darál0w #9536 üzenetére
most nézegetem a ventiárakat. valszeg hétfőn megyek Nagykanizsára, és ott az Ynet-nél vannak Arctic ventik elég nagy választékban. Ezeket viszonylag ismerem hiszen most is egy 12025-ös venti van a videókarin. Ettől meg csak is jobbak lehetnek. már csak az a gond, hogy kereken 12 centi a hátsó rés vízszintesen, szóval neccesen fog csak elférni az a venti. mondjuk mindenképp vágnom kell a lemezen mert csak egy 8centisnek van kialakítva hely. Remélem nem csuklik össze a házam ettől a sok nyeséstől
itt van amiről beszélek :KÉPSzted melyiket lenne érdemesebb megvenni?
-
adamka16
őstag
válasz
darál0w #9532 üzenetére
ha nincs rajt az oldala, akkor nem hibázik hajthatom több órán keresztül. ugye a házon belül 0 a szellőzésem, ezért csak a tépventi tudná kivinni a meleget, de az meg ugye nem forog annyit amennyit én szeretnék
Esetleg úgy megy még, ha odarakok egy ventit a memóriák fölé, akkor is bírja, de ugye a meleg akkor is bennt reked. -
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #9521 üzenetére
Ha vissza osztottad, márpedig gondolom, hogy igen, akkor nem lehet korlátozó tényező. Próbáltad úgy, mint én? Szorzó 5x-re, memória, HT és NB visszaosztva és mehet 5 MHz-es lépésekben az egekig. Ilyen esetben nem lehet semmi más a korlátozó, csak a lap. Nekem memória, ami eredetileg 800 MHz-es, vissza lett osztva 533 MHz-re, a HT és NB meg a proci szorzójával együtt 5x-re. Feszt meg csak az NB-nek adtam, annak is csak 0,1 V-ot.
-
GAbre
veterán
Én ezt nem értem...
Vki tudja amúgy,h kell a memória órajelét(mhz) emelni,mert eddig úgy volt,hogyha növeltem a proci fsbjét ment az órajel is.?
De az "új" ramoknál már nem így van..... -
Blaze71
őstag
válasz
audi100td #9503 üzenetére
Nekem FI volt fenn, de kipróbáltam az FJ-t és azt vettem észre, hogy a NumLock LED égve marad kikapcsoláskor. Ilyennel már találkoztam régebben is, de már nem emlékszem, hogy melyiknél. FG BIOS-től tudja a lap a magokat egyesével ki-be kapcsolgatni és nem csak akkor, ha letiltott lett aktiválva. Nekem a 620-as procinál is ki lehet kapcsolni kettőt vele. Most visszatettem az FI-t, ezzel minden rendben van. Ezt tudom ajánlani, mert ezzel már kezeli a lap a Thuban procikat is.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
audi100td #9505 üzenetére
igaz, nekem nincs + aktivált magom, de van L3 cache...de nálam ilyen hoba nem volt...igaz nem is XPm van...
FI biost probáltam...tuningolhatóság miatt...de FGhez képest nem volt javulás, így visszatoltam.
dobd fel hátha
FFben asszem a magokat még nem lehet egyesével aktiválni...
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
FJ Bios-szal mik a tapasztalatok 770-UD3 rev2 esetén? Érdemes felrakni? Jelenleg FF van fent, FG annyira nem vált be, 4 mag esetén fura bug-okat produkált.
-
Blaze71
őstag
válasz
MZsoltee #9499 üzenetére
Küldtem egy képet privát üziben, nézd meg. Szerintem jó az alapórajelen is, de 2,5-2,6 GHz környékén megeszi a mostani Inteledet reggelire.
darál0w! Nem mondom, hogy rosszul csinálod, csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy én ezzel kezdem és ezért. Ennyi. Ha nem stimmel valami a beállításokban, akkor FPU-ra tutira lelövi a gépet. Még a startmenüre se kell kattintani. mert olyan, mintha kihúznád a konnektorból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest