- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
audi100td #7996 üzenetére
Jó befektetés ezt úgy hívják....
Ez nem csak a gigánál van, vicc ez az intel vonal számomra, (p55 az olcsó konfiguráció..
lap meg proci 70k alatt nem áll meg) itt van egy két elvetemült akivel "beszélgettem" erről hogy e8400 4,xGhz mennyire jó vétel 60k-ért...Hát aki ennyire a saját pénztárcája ellensége az vegyen csak intelt
20k ért négy mag akkor is verhetetlen még ha csak 3,5ghz-et megy akkor is
-
audi100td
nagyúr
Én még az intel móka előtt 25k-ért vettem 2x2GB 1600/CL8 /1,65V Dominator kitet kiskerben, most 38-40k, akkoriban ennyiért a 2GHz-es kiteket osztogatták.
Mondjuk röhej amit az alaplapjaikkal is csinálnak, egy belépőszintű P55-ös lap 30k, ami AM3-ból megvan 18-20e Ft-ból, egy normálisabb 40-50k...
-
Hanok
senior tag
válasz
audi100td #7992 üzenetére
Igen ez a borzasztó hogy am2-es lapok tucatjaira ugyanazt a biost húzzák egy két kiegészítéssel amit megkövetel az adott modell...Hiszen ez a probléma például más am2-es lapoknál ugyanúgy jelentkezik..
Szerintem most épp vízválasztó van mert a ddr2 lassan kikopik az azért olyan drága a ddr3 meg ahogy irtad a kereslet és az intel játéka miatt...Mondjuk változott a dd3 felállás is ugye mert azok a szettek mentek ilyen olcsón amik kb 1066 cl5 öt tudtak 1333-on vagy fentebb....Most meg kezd durvulni a dolog de minek?
Szerk: pont akartam írni hogy hova tudja ezt még fokozni hogy kiadnak egy rev. 2.1-et inkább írt volna BIOS-t az a pár ember aki ezen a projekten dolgozott...
-
Zoulfly
tag
Support EuP Lot6(for rev 2.1 only)
Ez mit jelent pontosan?
-
audi100td
nagyúr
Igen, tisztességtelen, hogy szarnak AM2-re, de a gond igazából az, hogy minden chipsetre kiadnak egy csomó alig különböző lapot, nem tudom hány rev.-el, így persze, hogy nem bírnak rá BIOS-t írni.
Egyébként 1600-os Kingmax tökéletesen megfelel az AM3-as Giga lapokba, még ezt szeretik a legjobban és az ára is elfogadható, bár pár hónappal ezelőtt ennyiért már Corsair Dominator-t lehetett kapni, de aztán jött Intel a P55-el és szépen felkúsztak az árak.
-
Hanok
senior tag
válasz
audi100td #7990 üzenetére
Igen pont ezért elgondolkodtató a dolog, de azt számolgattam hogy egy 5k minimum lenne pluszba ha normális 1333-as ddr3-at szeretnék ami valami feszesebb időzítéseken muzsikál, és ugye ez teljesítménybe kb. még akkor is nulla mert a szűk keresztmetszet most sem a jó kis CSX 1066....
(szerintem ez még évekig jó lenne) De az tény hogy az am2-es részleget hanyagolják nagyon ami érthető...Viszont legbelül fáj...
-
-
Zoulfly
tag
Üdv!
Van új BIOS UD3 rev.2 höz!Ha esetleg valakit érdekel. -
Hanok
senior tag
válasz
FireKeeper #7985 üzenetére
Az tény hogy nagy gond nem lehet, bár volt akinek a gyári bios frissítés után az sem segített, meg is döglött a lap, pedig vissza kelett volna töltenie az előzőt...Szóval csak azért kérdeztem mert elég gyatrák így is...Nem tudom mennyire tetszik nekik a buherálás..
De kíváncsiságból ránézek erre a progira... Amúgy tetszetős a kép...
-
Hanok
senior tag
válasz
FireKeeper #7983 üzenetére
Jól néz ki! De mivel cseréled ki? Nem roppan meg tőle a BIOS?
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
gondoltam megmutatom mit alkottam, kíváncsi vagyok a véleményetekre: BOIS screen az MA770-UD3-hoz [link]
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SzalaiG #7979 üzenetére
hát egyelőre nincs alternatíva. a már sokszor ismételt, de be nem vállalt elméletem, hogy Phenom II X2, X3 vagy X4 vásár, ami várhatóan megdögleszti a lapot, és eztán csere UD3 rev2-re.
de egyre jobban nincs kedvem ehhez a játékhoz, meg a konfigom most elég mindenre.
ami biztos, hogy AMD és 770. ez eddig szimpatikus és rendben kiszolgál.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Papabear195 #7977 üzenetére
ok, egy Papa Bear nevű játékos volt, azt hittem te vagy.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Papabear195 #7975 üzenetére
nem tolod vétetlenül L4D-el most? én is bent voltam ellenfélként(Gruz néven), csak magas volt a pingem és kiszálltam.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SzalaiG #7973 üzenetére
az hogy akkor még azoknak a tecnikusoknak kilézerezték a szemét akik ilyen moddolható procikat mertek kiengedni a gyárból így elrettentek és nem sok jött ki. ma csak ujj levágás jár érte, és mivel szemből csak kettő van, ujjból meg 10(+10 lábujj), ezért sokkal több most a moddolható proci. javítsatok ki ha tévedek.
többieknek köszi az infót
ez se az én procim, illetve, ha nem dögleszti meg a rev1-es lapot, és tuningban el lehet érni vele 2 maggal azt amit a mostani 5000+@ tud, akkor lehet...később meg 4 magosítás másik lappal.
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7967 üzenetére
azért hozták ki mert kutyának nem kellett már csak am2-es phenom 2 aztán rajtukrohadna
7750/7850-ek moddolhatósága sajna gyér, ott még lézereztek -
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7969 üzenetére
De az csak Phenom I-es.
-
AXisBOLD
addikt
mi ez a Phenom FX-5000 csoda proci?
ez most Athlon(1)-nek van kiadva, de igazából egy Phenom II...
szerk: ezt megtaláltam, de nem tiszta. ez most AM2+ tokozással jön. mennyire biztosan moddolható? milyen procc ez pontosan?
azért érdekel mert ha most beszerzek egy ilyen procit, és még nem moddolom, de majd lapcserénél jó lesz, szóval ez megölné a rev1-es DS3-at mint a többi PII, AII?
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7961 üzenetére
ez az oldal ott bukik meg hogy a X3 705e moddolva gyorsabb mint az x4 b50....(csak 600Mhz-el lasabb az előző)
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #7958 üzenetére
na itt vannak a procik összehasonlítva, a phenom fx-5000 pont az én 9750-esem alatt van, igaz az csak 2,2ghz-n megy, de cserébe 6m l3-al!jah, 2700-on ment az 5000+-os, de annyi pénzért nem rossz!
-
Hozzám jöhetne úgy is.
Azt sajnálom, hogy hirtelen nemtervezett vásárlás alatt, szinte csak böktem a polcon lévő 240-re, aztán hoztam haza. Túl sok választásom nem volt, kellett a gép.
Jó lett volna valami okosíthatót beszerezni. Mondjuk ezzel a 240-el is jól jártam, elégedett vagyok. 4 magot úgyse használnák semmire, 2 mag 3500-ön meg bőven elég -
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7958 üzenetére
Ezt tudom, nem úgy értettem, hanem HERR Z írta, hogy van regor meg propus változat is a 215-ből. A regor mag ugyebár eredetileg 2x1MB L2-vel rendelkezik, így abból arra következtettem, hogy részben letiltják az L2-t, ezekből készül a 215 illetve letiltott propus-okból is.
-
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7953 üzenetére
igen, 2 maggal együtt 2x512 is le van tiltva, amúgy a nagy phenom2 x4-esben sincs 4x1mb cache, csak 4x512! az olyan x2-esek, amiben 2x1mega a cache, abból nem lehet sokmindent csinálni....
HERR Z: mennyi ilyen 5000+-ossal találkoztál eddig? vajon mennyire fix, hogy modolhatók? nem tervezed pretestelni ezeket is?
-
HERR Z
veterán
válasz
audi100td #7953 üzenetére
jajah, javarészt regor butítás
Barthezz2: az OPN kód volt a lényeg azalapján tudod kérni bazárosoktól, boltból stb
így néz kiés jah,nemvéletlenül nincs agyonreklámozva ez a proci
-
SzalaiG
addikt
BUÉK!
Köszönöm a segítségeket!
Jövőre veletek ugyanitt! -
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7945 üzenetére
de amúgy ki tudja, hogy a deneb-et hová butítják és mi lesz belőle! az szerintem biztos, hogy amiben 512cache l2 cache van, az valszeg a phenom2-es butítványa lehet, de vajh az athlon2-es x2-esek amiben 1m cache van a l2-ben, az esetleg csak l3-at tartalmazhat logikusan.....de ez csak találgatás számomra, nem néztem utána...
-
x2 5000 alatt az Athlon64 x2 5000+ ra gondolsz?
Mert nem lenne akkor már jobb egy athlon II 240? Én is az 5000+ helyett szereztem a 240-et, és szerintem jobb alapon is, a tunningról ne is beszéljünk, hűvösebb is(pedig kisebb ennek a gyári hűtése), árban meg kb ugyan ott van..Aztán lehet én értettelek félre
-
diablo1984
veterán
HERR Z műhelyében szerintem nagyobb százalékkal megfordultak az olyanok, amik teljes értékű x4-ként üzemeltek! amik most az aprókban vannak azok magánemberek, akik vagy keresni akarnak a procijukon, vagy nagyobbra cserélik(x4-re) általában...
jah, meg terjednek az acc-s lapok és boldog boldogtalan megnézi, hogy mit lehet előszedni a kis x2-eséből, stb...
-
Hanok
senior tag
válasz
diablo1984 #7937 üzenetére
Pedig régen nem volt ennyi moddolt proci az apróban mint mostanában...
-
diablo1984
veterán
egyre erősödik bennem az, hogy asrock lap lesz belőle nemsokára, a mostani giga meg megy anyám gépébe, a proci meg a majdmeglátjukmileszvele kategória szülötte lesz, szerintem még bőven jó, nem spórolni akarok a géppel, mert akkor elővenném a másikat és ráülnék az x2 4800+-osra!
szóval szerintem a proci marad, ahogy nézegettem az athlon2-es teszteket, nem győzött meg , hogy le kellene cserélnem, pláne egy kitudja hogy moddolható procira!
apropó, mostanában leállt az amd a letiltott magokkal, cachekkel?
régen tele volt a topicod @x4-es procikkal, mostmeg még a @x3 is ritka..... -
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7935 üzenetére
mivel k8-tól minden proci benne lesz a tesztben tudom milyen kb a procid
szerintem az értelmes csere így nézne ki:
lapod(13k)+proci(20k) eladva
asrock lap(16k)+x2 5000(12k) moddolva 3-3.1Ghz-re húzva vagy akár X3 425 és akkor még több is lesz a tuning, de az vagy 16-17k
és még spórolsz is
fx 5000 c3-mas x2-ig bőven jó, arra meg majd +10k ráfizetéssel kapsz +1Ghz-et(úgy február március környékére tenném az értelmes mennyiségüket) -
diablo1984
veterán
huhh, megpróbáltam lefordítani, de nem sikerült!
tehát megérné procit cserélnem, vagy inkább az említett asrock lappal+a saját procimmal járnék jobban? amúgy nem melegszik ez a proci annyira, az athlon64 x2@40% tunning szintje körül(vagy inkább alatta) van, én is meglepődtem, hogy milyen halk a freezer fölötte...amúgy ez a 95W-os verzió, a 125öshöz képest kevesebbet eszik és talán hűvösebbnek is kell, hogy legyen...
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #7933 üzenetére
clock-to-clock kb 5-10% a difi propus és deneb között, ittvan előttem , saját teszhez mérés
és a propus is picit gyorsabb mint az agenád, cserébe SOKKAL hidegebb, mely logikusan nem lesz igaz ha deneb magos 620-ad lenne -
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7932 üzenetére
mert az athlon2-eseben nincs l3 cache és valahol olvastam egy tesztet, mely szerint nem sok difi van azonos órajelen az athlon64-ektől! igaz az x2vsx2 volt....
ha meg lesz az új lap, majd döntök, egyenlőre ez a proci is alapon is kiszolgál, csak a kisördög bújkál bennem!
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7931 üzenetére
Miért nem cseréled le inkább a procid egy Athlon II X4 620-ra? Kb. annyit kéne rádobnod mint az Asrock deszkára, szerintem azzal előrébb lennél...
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7928 üzenetére
Sajnos ez a BIOS dolog tényleg így van, szívtam vele anno rendesen én is + feleslegesen gariztathattam a lapomat. Akkor megfogadtam, hogy soha többet Giga, volt azóta Sapphire, Biostar, Asus lapom, ilyen szempontból mindegyik jobb volt. Most meg eladtam a nagy Asus-t mert nem volt kihasználva, olcsó lapot akartam, ott meg csak Giga, esetleg Asrock képes értelmes alternatívát kínálni, így vettem egy 770T-UD3P-t, egyelőre szerencsére nem volt vele gondom, kivéve egy (bár eléggé idegesítő) apróságot, USB billentyűzettel vacakolt POST/BIOS alatt, szerencsére ezt már javították.
Barthezz2: persze elég a mostani játékokhoz is ez a proci, csak a vga-m nem egészen.
-
válasz
audi100td #7925 üzenetére
Nekem alapon 1.392V-ot ad neki a lap, hagytam ezen, és így nálam is 3500-ön megy. Tegnap próbáltam 3710-en(265x14), a win még ment, de Prime kékhalált dobott 10 perc után..
Persze, most értelmetlen a dual chanel, csak az a gond, hogy ez a helyzet úgy is fennállt, mikor 2x1 giga volt. Nem KIT, de az előző lapomban ment duálban, itt meg nem akartEz már csak azért kellemetlen, mert ha anyagiak engedi majd még 1 gigát akarok venni, és akkor azért nem bánnám, ha menne
Amúgy azért nem csak a régebbi játékoknak elég, nálam 1920x1080-ban megy full beállítások mellett -hogy csak újakat említsek- CoD MW2, Prototype, Shift..
-
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7925 üzenetére
visszaraktam az f8-as biost, annyit értem el vele, hogy az f3-nál stabil 2700 itt már csak sípolást kreál......
szóval van benne valami, hogy újabb biosok sz@rabbak tuningra!na majd ha megjő az új lap, akkor megkínálom vele a procim, ez a rev1-es meg megy a kisgépbe, ott majd a tuningszűz 4800+x2-esem meghesegetem, ahhoz tán ez a giga lap is elég, de phenom1-hez nem!
nem tudom, amúgy, hogy számít-e, de nekem a 95W-os tdp-jű 1,25V alapfeszű phenomom van..... ebből legfeljebb azt gondolnám, hogy jobban kellene a tuningot bírni...
most jön a sírás-rívás:
az a bajom a Gigabyttal, hogy azt a kis imázst amit felépítettek maguk körül, hogy olcsó, jó, megbízható tunninglapot csinálnak ezekkel az elcseszett, összeokádott bios-okkal simán lerombolják! ezért nem bíznék a rev2-es UD3-ban sem, mert sz@r biossal még a jót is el lehet cseszni, Asrockéknál meg csinálnak egy lapot, tolják hozzá a biosokat mint állat, nem hagyják kihűlni a lapot! a gigánál hamar lemondanak a deszkáról, vagy összecsapott biosokkal teletolják a netet, utána meg az user néz, hogy miért nem indul a sz@rja.....
nem jó irányba halad a giga, nagyon nem... -
audi100td
nagyúr
válasz
Barthezz2 #7924 üzenetére
Már nekem sincs, én is egy 240-est hajtok, 1,35V-on 3,5GHz-en hajtom, tovább nem érdekelt annyira a dolog, netezésre ez is elég.
Barthezz2: gondolom mivel 3x1GB ramot használsz, így meg dual channel felejtős...
diablo1984: Ramot szerintem oszd vissza 800MHz körüli értékre, ha megtaláltad a proci végét, finomhangolod és lehetőleg ungangedbe legyen, az talán stabilabb. CPU-NB VID-nek is adhatsz +0,1V-ot.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7920 üzenetére
hát azért akarnák én is meg acc-síteni a gépet, hátha +kakaó kinyerhető a prociból, mert most az f3-assal a 2800-at sikerült elérnem, de a memóidőzítéseket nem sikerül nagyon összelőni, mert nem szeresse valamiért...
vissza az F8, abban legalább a ganged/unganged módot én állítom!
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7904 üzenetére
Olvastam másik topikban melyik Asrock-ról van szó, igaz hogy támogat 140W-ot, de több embertől hallottam, hogy nem bír stabil feszt adni, elég rendesen ugrál, ami nem túl jó akár már 1,35-1,4V körül, persze te tudod, de Asrock után szerintem azért visszasírnád a Giga-t, azért nem egy kategória.
Pl.: Egyébként a procid vélhetőleg az ACC hiánya miatt nem megy olyan jól a rev.1-es UD3-ban, a Phenom I tuningnál ez is sokat számított, Phenom II-nél már a prociba építették ezt a funkciót...
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #7914 üzenetére
780gpm-ds2h-ban ment 3ghz-et,csak a fethűtésre kell figyelni,tartósan nem bírta,tűzforró volt pár óra után...1.4v-al ment talán,nem emlékszem már pontosan.
-
válasz
diablo1984 #7916 üzenetére
Az NB és a HT maradjon az alaporajel közelébe. A fesz is maradhat(NB vid) alapon, de ha kicsit nagyobbat adsz neki, állítólag +100mhz-et is jelenthet a procinál.
Amúgy ha ezt elolvasod, mindenre választ kapsz
-
diablo1984
veterán
segítsetek, feltoltam az f3-as biost, megakarom húzni a proct, kezdetben 2800 elég volna!
ehhez 234-es fsb kell, ez okés is+fesz a ramoknak, visszaosztás, procinak fesz okés!
amit nem tudok, azok a következők:
CPU nb freq-et mennyire állítsam?
HT link freq mennyi legyen?éshogy az alaplapi chipnek és a cpu nb vid control mi a fene lenne? és kell-e neki fesz?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
akkor neki olcsón adod
-
válasz
diablo1984 #7911 üzenetére
Ez a szép eredmény
-
adorjant
őstag
válasz
diablo1984 #7911 üzenetére
acc általában +100-200mhz-et hoz
-
válasz
diablo1984 #7909 üzenetére
Ilyenem van, de a procim egy athlon II 240, ez egy natív kétmagos sajna..
Amúgy egyszerűen menne a dolog, van rá egy menüpont BIOS-ban, csak átkapcsolod, és máris 4 magos a cucc
Hát nemtudom mi számít jó tunningnak, de alapfeszen a kis 240-es már behal Prime95 alatt 3710Mhz-en3500-ön simán szaladgál. Egy kis plusz fesszel szerintem simán megy 3.7-3.8-on is, csak nem akarok azzal babrálni.
Ha a kivitelezési része érdekel, szerintem tennél több sem kell. Szépen lehet állítani mindent, ahogy azt kell -
válasz
diablo1984 #7906 üzenetére
Csak győzd tápolni
Amúgy az UD3 rev2 is 140W CPU támogatású.
-
válasz
Hát ha az Asrock 1400W felett támogatja a procikat, akkor egyértelmű
-
diablo1984
veterán
válasz
audi100td #7903 üzenetére
ennek az asrocknak tán már utánadolgoztak, 1400W fölötti procikat is vinne(asrockék szerint), solid capacitor játszik már ezen is.....
rev2-esség akkor derül ki, ha fogom, de a rev1-esek már rég kifutottak(ki kellett nekik)....AXisBOLD: úgy néz ki, hogy az marad anyám gépébe, abból meg az am2-es Msi-re lesz/van vevő!
-
audi100td
nagyúr
válasz
diablo1984 #7900 üzenetére
Asrock-nak elég gyenge a PWM része, ha komolyabban szeretnél tuningolni, inkább a Gigabyte-ot választanám, feltéve ha tutira rev.2-es...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #7897 üzenetére
mennyié adod az ud3-at?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest