Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AXisBOLD
addikt
G2 birs, akkor simán menne 3.1-3.2GHz-et szentem
ja de így gyári hűtővel ne nagyon ugrálj még. 45min orthos az korrekt. nekem annó gyárival 2.9ghz-ig ment stabilan, de az is érezhető volt nem kicsit.
diablo1984: az egyik legjobb egyes Phenom, kár hogy nem csaptam le rá, bár mostani tesztekből kiderül hogy sok játék inkább a gigaherzeket szereti, nem a magokat és lehet hogy ez a 2,7 már kevés lenne, mindenesetre érthető hogy cserélted. mostani vas rendben megy?
DjZaj: akkor nem táp, az nagyon korrekt. kékhalál nem volt?
egyet nem értettem akkor: 7600GT-vel DS3 rendben megy?
-
mcs
veterán
Na jól van, részemről az Orthos hibátlanul futott 45 percen keresztül.
-
DjZaj
csendes tag
válasz
AXisBOLD #8291 üzenetére
Tápom Corsair PSU 550-VX 550W
REV1
Tuning 1Mhz sincs minden alap beállítás!
A Procit nem ismerte a gép ezért frissítettem a biost F8F-re így már minden ok vele!
Azt is próbáltam hogy egy régebbi biost régebbi procival de ugyan az"mostanában volt gond rev1+phemonII, Athlon II procikkal. konkrétan meghaltak tőle"
De akkor a kis 7600GT-vel miért megy hibátlanul?
-
mcs
veterán
Nézem, hogy Orthos alatt így is üti a 61et a 2. mag. Gondolom ez még nem gáz, mert az átlag 56.
-
mcs
veterán
válasz
AXisBOLD #8290 üzenetére
Hát én néztem régebben 3 ghzen, alapfeszen, és már fél perc után bökdöste kifele a sum errorokat. Gyári ventivel nem igazán merek feszt emelni, mert 60 fokra is lazán felhevül úgy.
F7es bios van fent nálam, amivel elvileg gyérebb a tuning, mint a régebbiekkel, szóval jó kérdés, hogy mit produkálnék az eredeti F4essel.
Amúgy 1,3 V az alapfesz, és ugyanúgy G2es birsalmám van, mint neked.
A ramra nem adtam feszt, hiszen 1,9en illik a 800on futkosnia.
Na futtatom az orthost jó ideig, aztán az dönti el, hogy marad-e 2,8on. Mindenesetre érzem a löketet Grid alatt szépen 2,5höz képest. -
AXisBOLD
addikt
hát nem tudom mi ez az fsb kontra hang, de itt biztosan nem lesz ilyen gond.
5 perc orthos kevés, kb 45 perc ami után azt lehet mondani hogy stabil.
mennyi az alapfesz?
elvileg ezt a tied is tudja, ha jobbat fogtál ki. de nekem már kellett a fesz emelés, mert orthos alatt hibázott.
ja és a ramok is kapnak 2.1-2.2 voltot. már nem tudom pontosan, régen jártam a biosban program meg semmi nincs fent.
-
DjZaj
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte MA770-DS3 (F8F Bios)
Ati 4780,X2 550
Hibám a következő:
A gépet feltelepítettem (win7) DE az élmény indexet szerettem volna frissíteni a gép az AERO felmérésnél kikapcsol és letilt a tápom akkor kapcsol csak vissza ha kinyomom a főkapcsolót egy kicsit míg visszaold!Nos kipróbáltam mindent egy másik alaplapban minden jó volt!
De ebbe a gépbe is raktam régebbi procit másik memót tápot cseréltem stb... nemvolt jó!
Raktam bele egy régi 7600GT nvidia karit és láss csodát hibátlan!
Gondoltam a vidkari rossz másik gépbe 2őbe is beleraktam hibátlanul megy mindegyik alkatrész valakinek valami elképzelés?Köszönöm a segítséget előre is!
-
mcs
veterán
Amúgy most alapsfeszen feltoltam az FSBmet 225re (2,8 Ghz), és nem tűnik rossznak a hang.
Ha az Orthos 5 percig nem hibázik, az jót jelent? -
mcs
veterán
Hello!
770-DS3 rev1nél az alaplapi hangkátyára hatással van-e az fsb emelése?
Tudtom szerint régebbi alaplapoknál képes volt bekavarni neki. -
Gyusz
őstag
Adott egy 770-UD3 rev.2 és néha recseg a hang az alaplapi hangkártyával. Láttam, hogy volt már valakinek ilyen gondja, de megoldás is van? Windows 7, legfrissebb és az azelőtti driverrel is csinálja. Eddig soha nem volt gondom ilyen integrált Realtek cuccal, pedig próbáltam már egy jó párat.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Van egy rev 2.0-ás MA770-UD3-am. Lehet úgy ACC-t beállítani, hogy aktiváljam 3 magra (Athlon II X3 az alap) az L3 cache-t, de a 4. magot letiltsam? (4.-el hibázik)
-
-
vinistv
tag
Kicsit részletesebben...
Processzor foglalat: LGA775
Processzor támogatás: Intel Core 2 Extreme / Intel Core 2 Quad / Intel Core 2 Duo / Intel Pentium Dual-Core / Intel Celeron
FSB: 1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz
Chipset: Intel P43 Express / Intel ICH10
Memória foglalat: 4 x DDR2 1200+/1066/800/667 MHz Max.16 GB
Audio: 8 csatornás HD
Bővítő helyek:
1 x PCI Express x16 foglalat (megfelel a PCI Express 2.0 szabványnak)
2 x PCI
4 x PCI Express x1
Belső csatlakozók:
1 x FDD
1 x IDE
2 x USB 2.0/1.1
6 x SATA 3Gb/s
Hátlapi csatlakozók:
1 x RJ45 LAN
1 x SPDIF kimenet (koax)
1 x SPDIF kimenet (optikai)
6 x jack csatoló (Vonalbemenet / Vonalkimenet / Mikrofon bemenet / Sorround hangszóró (hátsó hangszóró) kimenet / Center hangszóró kimenet / Mélynyomó kimenet / Elülső hangszóró kimenet)
8 x USB 2.0/1.1
PS/2 (Billentyũzet/Egér)
Méret: ATX, 305mm x 210mm
-
vinistv
tag
Én most váltottam tavaly decemberben 1 Gigabyte EP43-UD3L-es alaplapra, árban nagyon rendben volt: 18.975 Ft, BIOS hibamentesen üzemel, a 8 csatornás HD Audio pedig kifejezetten jól szól.
-
adamka16
őstag
válasz
echterion #8260 üzenetére
itt is találkozunk
van különbség a két lap között fizikailag is, meg tudásban is.
a REV 1-en 4 pines 12V-os csatlakozó van, REV 2-n pedig 8 pines ugyan ezen csatlakozó.
a rev 1-en SB 700 van REV 2-n pedig SB710 ACC-al.
amúgy meg lehet, hogy már csak 2.1-est kapni a boltokban, ez ugyan az mint a rev 2, csak szép kék színű foglalatai vannak.
REV 1.0
REV 2.0
REV 2.1 -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Mi a különbség a GA MA770 UD3-as lapoknál a rev1 és a rev 2 között? Illetve hogy szemre van-e köztük valami különbség? Doboz, nyák, ilyesmire gondolok.
Köszi a válaszokat. -
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8254 üzenetére
kellett neked váltanod... én megmondtam.
AxisBold: nem kell jobb lap az UD3 rev2-nél. szép is, jó is, bios tuningnál is működik a CnQ. mi kell még?? -
Hi! Ha a ramom belövöm 1066 CL5-re, a memtest CL8-nak ismeri és a többi időzíés is sokkal magasabb ezzel az alaplappal. Win alól minden prog jól látja. Ez már nem az első, hogy AMD platformal szarakodik a memtest. Csak én szívok vele ennyit? Illetve, ha 800ra visszaosztom és FSB-t emelek, hogy újra 1066 legyen, a memtest megint csak 800ként ismeri fel. Reméltem ez a hiba a 4-es memtesben javítva lesz, de hát az AMD-ket még mindig nem szereti!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
9750-et mennyiért adtad el és mi volt a max 24/7 órajel? és melyik verzió volt, 125 vagy 95W?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ennek fényében meggondolom ezt a moddolást. én ezekben úgysem vagyok szerencsés.
a szívem meg kezd visszahúzni az UD3 rev2 felé.
-
diablo1984
veterán
válasz
mégsem
-
kop8
őstag
válasz
diablo1984 #8252 üzenetére
Lehet birok venni egyet olcsón és akkor kipróbálom.
Én lapomat azért választottam mert van rajta HDMI-s videókari és tudtam hasznáni tv-n filmnézésre mikor még nem volt VGA-m
-
kop8
őstag
Mi a véleményetek erről a lapról, itt talán van pár embernek.
GIGABYTE GA-MA770-UD3 rev.2
Tuning érdekelne főképpen, a mostani lapom az aláírásomban van és a procim csak 3,38Ghz-ig húzható vele.
Kíváncsi lennék hogy jobben húzható-e egy giga lappal??? -
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8248 üzenetére
akkor ezek szerint megjött minden. 2900 az korrekt, én is kiegyeznék ezzel 4 magon+6mega kess.
remélem minden jól alakul és a lap is bírni fogja. végigolvastam a fórumot és láttam hogy kibeszéltétek Z-vel.
-
diablo1984
veterán
válasz
AXisBOLD #8247 üzenetére
azt nem is tudom, amit ő, mert az 1066-os kingmaxok, nem bírják az 1100-as tempót, az alsóbb osztókon meg nem megy a gép sehogy(valamiféle hiba folytán nem indul el 750-en, meg 500-on sem...)
mind1, most 2900-ra raktam a procit, ekkor 1066-on megy a ram és eddig bírja.... -
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8246 üzenetére
akkor azt ne csináld amit ő
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8240 üzenetére
már emlékszem, hogy írtad. minél újabb volt a bios, annál kisebb volt a tuning potenciál.
meghalt ez az asrock
, az nagyon nem jó, látom Z is itt járt, de nem írta le mi volt a baj.
-
HERR Z
veterán
válasz
diablo1984 #8242 üzenetére
elégedj meg 3ghz-el, aztán majd +10k-ért kapsz +1ghz-et 1-2 hónap múlva ha kell a kraft
-
Osynho
addikt
Szerintetek 770, vagy 785g a jobb tuning szempontjából? Az említett Asrock A785GXH/128M-vel én is szemezek, de pl az A770DE+ is szimpi. 300-as fsb-t tudnak ezek?
-
diablo1984
veterán
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8238 üzenetére
ohh, köszi. ezt ismerem, de nem tudtam hogy ez lett a hivatalos topikja.
egyébként ha az igp nem volt szempont akkor hogyhogy nem UD3 rev2? ára miatt?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8236 üzenetére
majd írd meg hogy mire jutottál
érdemes ezzel hybrid crossfire kialakítása? vagy ez nem volt szempont.
belőnéd a proci topikot, valahogy nem sikerül megtalálnom, korán van még.
-
diablo1984
veterán
válasz
AXisBOLD #8235 üzenetére
ez az!
tudom, olvastam a cikket így leépítésből igencsak fejlesztés lesz, mert a proci, ami a cikkben van, már itt van nálam, a deszkát meg hétfőn hozom el! a cikkben egy kissé fapadosabb asrock volt, de Z saját gépében jelenleg is ez a lap van, amit én is veszek!Borokafa: én is csak azért veszem, mert jókat hallani róla, meg olcsóbb mint a giga(pláne ahonnan én veszem, a gigám használt árára minimálist kell ráfizetni), bár az fx5000-es topicban a gigga ezen ud3 rev2-es lapja is szépen teljesít az új biossal! nekem mind1, leépítésből ha 4 mag és csak 3ghz lenne, az sem lenne rossz alapfeszen, bár alapfeszen ez a proci a 3200-at is bírja.....(szemben a 9750-esemmel, amit alapon járattam)
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8233 üzenetére
kíváncsi lennék hogy ez a 16+4 crossfire mit tudhat. de nagyon rendben van ez a lap. pár napja HERR Z csinált egy Logoutos cikket egy hasonlóan jó Asrock lappal meg egy Athlon 5000-el.
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #8233 üzenetére
Egész jók mostanában az Asrock lapok. A gyerekek nyúznak nálunk is egyet, igaz inteles G43Twins-FullHD
-
Stirlitz
senior tag
Most víccelsz? Egyértelműen igen a válasz, már csak azért is, mert a legújabb bios-al gond nélkül megy a c&q és a bios-ban tilthatók egyesével a magok, ha véletlen nem menne a &4 mag. Ezenkivül raid is frissült benne az biztos, mivel gyorsabban inicializálja az új bios a winyokat nálam. És természetesen, azért is, mert az fb nem ismeri a procidat, még ha most nem is okozz gondot, nem jelenti azt, hogy nem is fog a régi bios.
-
L@co
aktív tag
válasz
feri444 #8049 üzenetére
Tegnap vettem az Gigabyte GA-MA770-UD3 Rev2.0 alaplapot és új X2 5000+os procit, és nekem sem megy az AHCI Samsung 250GBos SATA II és Pioneer IDE DVD-RW van benne.
FB BIOS van rajta. Érdemes frissíteni FF-re v. FG-re? A gyártói honlapon az FF BIOS-tól írja hogy ismeri az én procimat, de ennek ellenére ACC-vel bekapcsolta rajta a 4magot, és az L3 Cache-t.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
diablo1984 #8211 üzenetére
melyik lesz?
-
GAbre
veterán
Vki tudja mi lehet a gond a rammal?
Van haveromnak 5600+-os procija,vett 1gb memória mellé még 1gb-ot!
darabig ment is,de aztán folyamat újraindítgatni kellett,mert nem akart butolni,azt hittük alaplap,vagy proci,mert ha hajlandó volt elindulni,akkor kiírta,h safe módban menjen az fsb miatt(F1 continue,DEL bios)!
De most rájöttünk,hogyha nincs benne az új memó,akkor nem csinál ilyet...
Hogy nyúlkálhat bele 1 memória a cpu fsb-be,amikor a a bios szerint 200-on van(és ugyebár ez az alap is..)???
Előre is thx -
Borokafa
őstag
válasz
Hát már ide jutottál.............
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA770T-UD3P ( Phenom II X4 925 procival) laphoz ezt a memóriát néztem ki:
2GB 1600MHz DDR3 RAm Kingston HyperX (KHX1600C9D3/2G) CL9
Jók ezek, vagy tudtok mást ajánlani ebben az árkategóriában?
Tuning nem lesz, vagy esetleg nagyon kevés.
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
Az természetes dolog, hogy a rev.1.0-ás UD3-as lapomban egy Phenom II 925-nél nem tudom az "FSB-t" 262MHznél magasabbra emelni?
Szorzót vissza vettem 14ről, szóval nem a CPU fogyott ott el. Feszt nem emeltem csak a ramnak, CPU-t is alapfeszen hagytam mivel 2.8GHz alatt voltam, de azt emeltem is kicsit, de akkor sem ment tovább.
Ja és az NB, HT szorzót is vissza vettem azok 2000-2100körül mentek volna.
-
Lasi
tag
Sziasztok,
Öcsémnek vettünk egy AM3-as Athlon II X2 245 -ös procit, az alaplap egy GA-MA770 DS3 az F7 bios -szal. a proci egyszer már elindult, feltettük a wXP-t (ez volt itthon) és a második újraindításnál már lefagyott az XP betöltő screen.
A következő bekapcsolás után már a csippanásig sem jutunk el, bár a ventillátorok pörögnek és indulás után belassulnak. Betettem a régi procit (egymagos Athlon 3800+)
de még ezzel sem indul a gép.Valami ötlet?
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8217 üzenetére
akkor gigából kell venni 790-est
na nekem mindegy... én kerülöm az asrockot az fix
-
diablo1984
veterán
válasz
adamka16 #8216 üzenetére
mert a rev1-nél sem tetszett már az annyira, hogy minél újabb a bios annál kevésbé megy a tunning, mígnem 0 tunninggal használtam az egészet, ahhoz meg nem kell tudás....
az asrock meg annyi pénzt megér, minimális összeget kell csak ráfizetnem, cserében sideport ramos vga is lesz alapból a gépben, meg sokkal fejlettebb rajta a chipset!1 próbát megér, pláne meg hogy HERRZ is ilyet hajt és már ez elég nekem!(tőle van a pretested procim is)
-
adamka16
őstag
válasz
diablo1984 #8215 üzenetére
de akkor miért nem Rev2-est vettél helyette?
-
Hanok
senior tag
Egyébként Rev 2-esek már tudják ezt, régeben Nesa kolléga már beszámolt róla csak lehet pont lecsúsztál...
Rev 1 még a legutolsó bios-al sem tudta nekem...
adamka16: Nekem ugyan ez a kombóm van, és gond nélkül viszi 4x-es szorzónál az 1100-at 1,95V-al...Lehet érdemesebb lenne meglesni egy másik biost...
-
adamka16
őstag
válasz
és miért adtad el?
-
diablo1984
veterán
megcsaltam a lapot és berendeltem az asrockot! ma vitték el tőlem az ud3-at, tegnap a phenomomat, most egyenlőre kb 1 hétig csak a laptop vígasztal!
-
Stirlitz
senior tag
válasz
adamka16 #8208 üzenetére
Hát próbálj szigorúbb időzítéseket beállítani manuálisan. Amit magától beállít az amolyan bolondbiztos. A régebbi bios-al nem ment a gép ilyen időzítések mellett. De, ha figyelembe veszem azt, hogy neked 1066-os ramjaid vannak, akkor ezek az értékek nem is rosszak szerintem.
-
Cadal
őstag
válasz
adamka16 #8204 üzenetére
Nem tudom. Próbáld úgy, hogy nem veszed vissza a memót, nekem is voltak 1066-os CSX CEC ramjaim megfelelő (~2,0-2,1V) fesszel mentek azok többet is a névleges órajelnél.
Vagy esetleg azt próbáld meg, hogy nem x4-re veszed vissza őket, hanem x3-ra egy próba erejéig. valamikor én is kínlódtam, és akkor ez segített. -
-
Cadal
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest