Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Papabear195
tag
Egy kis tapasztalat DS3 rev.1.0 vs. Athlon II 620-ról. Az F8F bios felejtős, instabil volt vele a gép. Szerintem a ram beállításokat nem kezeli rendesen. Ganged módban már post közben kékhalál, és sajnos Ungangend-ben is nagyon laza időzítések melett volt csak jó, különben random fagyásokat produkált. Az F7-es bios sokkal stabilabb, így már egy kis tuningot próbáltam. Az első próbálkozásra 3100 Mhz-re toltam fel, és azóta rendesen megy a gép, egyelőre nem erőltetem tovább, szerintem a videókarimnak ez is elég.
Ja az orosz rulett, még komolyabbá vált, mivel a lapom az Alienből van. Most olvastam, hogy esetleges gariztatás esetén csak az AB-s dolgozók jóindulatára számíthatok
. Öreg vagyok már ehhez a sok izgalomhoz.
-
Blaze71
őstag
válasz
darál0w #8584 üzenetére
Sajnos amig nem PreTested a proc, addig zsákbamacska. Havernak amikor összeraktam az AM3/DDR3 gépet, amibe szintén ilyen 620-as van, nem is néztem időhiány miatt az L3-at. Mint utólag kiderült, neki nem jó. Alapórajelen, emelt feszültséggel sem indul a gép, gyakorlatilag BIOS reset után lehet csak életre kelteni. Pedig a két proci ránézésre tök egyforma, OPN számok, gyártási idő, stb stimmelnek. Egyszóval zsákbamacska ez még így is.
-
Debilon
addikt
válasz
diablo1984 #8586 üzenetére
igen, ez a bajom, hogy nincs support
Oliverda linkelt egy juzerméd bios-t am2+ support-al, de nem merem
@Cadal: ja, ha lenne zsém, akkor am3 lenne a cél
de így az 5000+ BE-el meg a 4830-ammal ellennék egy ideig, vagy esetleg egy athlon II 240-250 beleeshetne az új lapba, nekem am2+ jó alternatíva lenne -
Debilon
addikt
770ud3 rev 2.1-et vajon lehet már kapni kis hazánkban?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
exemboy #8575 üzenetére
a mostani procidat húzd 3.2-re(ez kb. a max amit ez az architektúra tud, és így a család csúcs processzora(6400+) teljesítményét hozza.
Phenom I-re én nem váltanék már, egyébként sem számít még a 4 mag, pláne olyan alacsony frekin, meg azokat tuningolni sem lehet annyira(de ehhez nem nagyon értek).
ha visszaolvasol a DS3 rev1 valamiért behal a nem supportált, főleg AM3 prociktól. nem tudni miért. annyit tehetsz, hogy megvárod a rendes F8 biost, hátha(!) orvosolják ezt a bakit.
vagy kockáztatsz és bele teszel egy akármilyen max 125W(inkább 95W) TDP-be tartozó AM3-ast. de az is lehet hogy a TDP-nek semmi köze az elromlásukhoz, nem lehet tudni. lényeg hogy mindegyik AM3-as proc megy benne, csak elképzelhető hogy rövid ideig(pár hónap, fél év).
de van olyan tulaj, aki pl Athlon II 620-at hajt benne gond nélkül. ha bátor vagy és bevállalsz egy AM3-as procit, és még garis a lap, max annyi történik hogy ha elromlik kapsz helyette egy újat, pl UD3 rev2.0-át. ami egy jó lap AM3 alá is
.
-
exemboy
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék tanácsot kérni ,hogy stabilan tuning nélkül,esetleg kisebb tuninggal melyik az a legnagyobb proci, ami stabilan működne ezzel a lappal: Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0.F 7 bios.Jelenleg ez hajtjaualCore AMD Athlon 64 X2, 2900 MHz (14.5 x 200) 5600+.És esetlegesen mekkora különbség lenne a kettő között. Előre is köszönöm válaszotokat
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Blaze71 #8572 üzenetére
ja gondolom.
de nem foglalkozok most ezzel, fogyasszon ennyivel többet leszarom, ezért nem kockáztatok ilyen beta biosokkal. marad az ~1.4 volt, aztán ha kijön a rendes F8(remélem) akkor azt feldobom. többiben meg nincsenek érdemi változások F5-höz képest.
addig megpróbálok keríteni ps2-es billt. de most irány az L4D
-
AXisBOLD
addikt
ha @BIOS-al felteszem az F8F-et akkor be lehet állítani, hogy a tuning meg minden egyéb beállítás megmaradjon?
-
-
AXisBOLD
addikt
na előástam az átalakítót.
biosban hol lehet állítani, hogy usb-s billentyűzet is játszon a post után?
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
tegnap szereztem be egy 770UD3 lapot egy 620 athlonnal.
kérdés a következő. mit bír a lap FSBben , illetve a C'n'Q tuningolt állapotban működőképes e vhogy?
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Blaze71 #8543 üzenetére
Hanok
ja én kérek elnézést. fesz emelve van, mert alapon hibázott prime alatt. azt sajna nem veszi vissza. csak a szorzóval játszik.
Hanok: igazad van, így nem az igazi a CnQ.
Blaze71: aranyos gyerkőc. ugye nem ő használja a másik gépet
.
ja és a legjobb: finomhangolnám az egészet, hogy ne kelljen ennyi fesz, de valami elállítódott és nem tudok belépni a biosba. usb-s billentyűzetem van(és csak ez van itthon), ps2-es átalakítót meg nem találom
korábban be volt állítva hogy azzal is menjen, de valamiért most nem működik, asszem bios frissítés után történt...
-
Hanok
senior tag
válasz
Blaze71 #8545 üzenetére
Akkor nálad se megy elvileg (alapfeszes a kép amit linkeltél) csak mert AXisBOLD kolléga írta hogy fsb és fesz melett is megy, és számomra érdekes volt mert még ud3 rev 1.-se tudta a C'n'Q-t ha feszt emeltél neki, vagy szorzót..Érdekes hogy rev 2. be már bele tudták írni hogy rendesen működjön....
-
Blaze71
őstag
Ilyenkor örülök, hogy mindkét lap, a DS3 és az UD3 is Rev 2.0
-
AXisBOLD
addikt
pontosan milyen lap? ds3 rev1?
egyébként meg már válaszoltak fentebb. ha a feladatkezelő 4-et lát akkor 4 megy. elképzelhetetlen hogy csak 2 mag menjen benne. az mondjuk érdekes, hogy cpu-z is 2-t látabból nem próbáltál meg újat felrakni? proci csere után raktál új wint?
Vardar: fsb és fesz emelés mellett is megy.
-
peti4
tag
Üdv,
Az lenne a problémám,hogy vettem egy amd 9850 quadcore procit . A CPU-z a legfrissebb everest is csak két magot lát.Az eszköz kezelő lát négy magot. Mi lehet a probléma?? BIOS- ba kellene állítanom?? -
Vardar
tag
Gigabyte lapokról olvastam, hogy ha tuningolom a procit akkor a C'n'Q nem működik. ez igaz? Még Black Edition proci esetén is? Ha csak a szorzót állítgatom, a többit nyugton hagyom.
-
AXisBOLD
addikt
óvatosak
, de remélem ennél messzebb mennek és végre frissítik a rev1 DS3-nál a supportot.
bár nem értem, kiírják a kódot, de a cpu support nem változik...ez mit jelenthet? még tesztelnek? vagy elfogytak a rev1-es lapok a sok AM3 procis teszt miatt?
tjb007: úgy nem próbáltad, hogy leszeded a lan drivert, újraindítás után esetleg pucolsz egyet Ccleaner-el, és felteszed a legfrissebbet?
-
tjb007
nagyúr
MA-770-UD3 (rev. 1.0) -as alaplapom van. Kb. egy hónapja Vistáról áttértem Win7 (x64) -re. Egy jó darabig minden okés volt. Durván 1-1,5 hete a Win betöltése után az értesítési területen található hálózati ikonon sárga háromszög (benne felkiáltójellel) jelent meg Nincs hálózat hibával. Gép újraindít, elsőre semmi, másodjára okés lett. Másnap újra ez azzal a különbséggel, hogy hiába indítottam újra a gépet semmi sem történt, nem talált hálózatot. Kábelt ellenőriztem, még ki is cseréltem egy vadonat újra, nem ez volt a hiba. Utána jött a modem/router, nem az volt a hibaforrás. Lan driver telepítőjét elindítottam, javítás opció kiválaszt, utána jó lett. Azóta ezt csinálja,minden bekapcsolás, újraindítás után ezt kell csinálnom, hogy legyen internet. A tartós megoldásra azóta sem jöttem rá.
Másnál is előfordult már ilyen vagy ehhez hasonló ? -
Vardar
tag
Köszönöm a tippeket, Q-Flash-el megcsináltam, a pendrive leformázása nem volt nagy dolog, szóval tök egyszerűen, könnyen ment. Nem tudom, hogy más gyártóknál hogy van, de nekem most a Gigabyte belopta magát a szívembe, ezzel a tök egyszerű BIOS frissítéssel. Büszke vagyok magamra
-
mcs
veterán
válasz
AXisBOLD #8521 üzenetére
,,UPDATE: Recently, Giga-Byte has released BIOS F8f however they never mention anything about AM3 support included because they are liars and they intend to carry that lie to their grave it seems. I gutted that new BIOS and to my surprise BIOS F8F contains AGESA Code v3.5.3.0 which is quite newer than even the other boards that "officially" have AM3 support. Posted Image Basically BIOS F8F is a major jump in CPU support, Giga-Losers will never mention it but screw them, as long as I know it I will post it everywhere for people to know the truth. "
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Papabear195 #8506 üzenetére
orosz rulett <-ez találó
remélem minden okés lesz nálad és akkor én is bátrabban bevállalom. lehet én is 4 magos Athlon II-t veszek, mert nem számít annyira 4 mag mellett az L3.
(#8513) mcs: ez jó hír. hol olvastad? be tudnád linkelni?
-
Papabear195
tag
Én két dolog miatt választottam a 620-ast. Egyrészt nagyon jó áron jutottam a procihoz Herr Z kollégától. Másrészt egyelőre a GTA 4 az egyetlen játék ami érdekel, és nem ment jó az előző procimmal. Tegnap ki is próbáltam a játékot, és már alap órajelen nincsenek benne azok az akadozások, amik a 3 ghz-en járatott Athlonomnál elég zavaróak voltak.
-
mcs
veterán
válasz
Papabear195 #8514 üzenetére
Én is gondolkoztam azon, hogy veszek valamilyen procit, mert a 4670nek kevéske a 4800+.
Mivel az igényeim nem a csillagos ég, így egy Athlon II X2 240el szemezgetek. -
Hanok
senior tag
@BIOS végtelenül egszerű, nyomsz egy Update From internetet és megcsinálja magától. Vagy letöltöd a bios file-t és Update From File. Rizikó nincs benne mivel dual bios van ezért ha valami nem frankó visszatölti azt amivel rendesen megy a gép. Értelmetlen pendrive-ot formázgatni, csak az idő megy vele.
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Biost szeretnék frissíteni GA-MA770-UD3 rev. 1-es lapomon. Mivel még sose csináltam szeretnék tanácsot, tippeket kérni.
Az alaplap manualja szerint vagy @BIOS vagy Q-Flash eljárásokat használom. Utóbbi tűnik szimpatikusnak, nem akarok rizikózni.
A Q-Flash szerint egy Fat32-es pendrivera rárakom a Biost, újraindítom, end-el megnyílik a Q-Flash menü, kiválasztom a pendrive-t, frissít, újraindítom a gépet, és a biosba lépve betöltöm az alap beállításokat. Ennyi? -
peti4
tag
Hali. Lehetséges hogy ez a lap a 4 magos prociból csak kettő magot lát?AMD Phenom X4 9850 Black Edition ezt raktam bele a cpuz csak 2 core mutat.
-
Blaze71
őstag
válasz
Üdv klubban.
Max Te is cserélteted a lapodat UD3-ra, mint én az M56S-S3-at.
-
mcs
veterán
válasz
F8F biost felraktad?
-
Hanok
senior tag
Ha esetleg Blaze71 kolléga javaslata után is rakoncátlankodik akkor a lapod topikjában elvileg írják GA-770T-UD3-nál kis plusz cpu/nb vid fesz jótékony hatással tud lenni az ilyen stabilitási problémákra..Nem tudom hogy a TA verziónál is szükség van-e rá. Szerintem kérdezősködj ott, kicsit több embernek van hasonló lapja...
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest