- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
balage1989 #7193 üzenetére
Nem kell félni, valszeg csak Te érzed melegnek. Nincs azzal semmi baj. AM2+ lapoknál (meg az AM3 is) eléggé melegedős az északi híd bordája, ha AM2+ vagy AM3 proci van bennük.
-
balage1989
tag
Sziasztok. Az nem para hogy az NB hütöborda olyan meleg hogy éget? Vagy csak én vagyok gyenge?
-
Storms
őstag
sziasztok
Szeretnék egy Phenom II X2 545 vagy 550-est venni a Phenom X4 9500-am helyett, csak nem tudom hogy mennek-e ezek a procik a lapomba? Alaplapom: Gigabyte MA770-DS3 rev.1
Légyszi segítsetek!Nem akarok pórul járni hogy megveszem és nem megy.
ebbe a topikba viszont ezeket találtam:
LINK
LINK
LINKValaki erősitsen meg hogy menni fog a lapomba a proci mert a héten már cserélném el a procit. KÖSZI
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Papabear195 #7183 üzenetére
DarthRevan: pedig kedveltem a gigát, de az is csak egy multi. elég faszfejhúzás ez tőlük. de szerencsére a procik rendre mennek a lapban
.
-
Papabear195
tag
válasz
DarthRevan #7176 üzenetére
Én azért nem értem a dolgot, mert eddig még senki nem panaszkodott arra, hogy am3-as proci nem menne a lapban, pedig már kipróbáltak benne több típust is a fórumtársak.
De ez lehet hogy csak azért van mert akik panaszkodhatnának, el sem indul a gépük, és ezért nem tudnak írni a fórumba.
-
nesa
veterán
Kozbe megvan ezt kell reg nek menteni aztan elinditani.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32]
"midimapper"="midimap.dll"
"msacm.imaadpcm"="imaadp32.acm"
"msacm.msadpcm"="msadp32.acm"
"msacm.msg711"="msg711.acm"
"msacm.msgsm610"="msgsm32.acm"
"msacm.trspch"="tssoft32.acm"
"vidc.cvid"="iccvid.dll"
"VIDC.I420"="i420vfw.dll"
"vidc.iv31"="ir32_32.dll"
"vidc.iv32"="ir32_32.dll"
"vidc.iv41"="ir41_32.ax"
"VIDC.IYUV"="iyuv_32.dll"
"vidc.mrle"="msrle32.dll"
"vidc.msvc"="msvidc32.dll"
"VIDC.YVYU"="msyuv.dll"
"wavemapper"="msacm32.drv"
"msacm.msg723"="msg723.acm"
"vidc.M263"="msh263.drv"
"vidc.M261"="msh261.drv"
"msacm.msaudio1"="msaud32.acm"
"msacm.sl_anet"="sl_anet.acm"
"msacm.iac2"="C:\\WINDOWS\\system32\\iac25_3
2.ax"
"vidc.iv50"="ir50_32.dll"
"wave"="wdmaud.drv"
"midi"="wdmaud.drv"
"mixer"="wdmaud.drv"
"VIDC.WMV3"="wmv9vcm.dll"
"VIDC.VP40"="vp4vfw.dll"
"msacm.voxacm160"="vct3216.acm"
"MSVideo"="vfwwdm32.dll"
"MSVideo8"="VfWWDM32.dll"
"wave1"="wdmaud.drv"
"midi1"="wdmaud.drv"
"mixer1"="wdmaud.drv"
"aux"="wdmaud.drv"
"vidc.VP70"="vp7vfw.dll"
"vidc.X264"="x264vfw.dll"
"VIDC.FPS1"="frapsvid.dll"
"vidc.VP60"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP61"="vp6vfw.dll"
"vidc.VP62"="vp6vfw.dll"
"vidc.DIVX"="DivX.dll"
"VIDC.UYVY"="msyuv.dll"
"VIDC.YUY2"="msyuv.dll"
"VIDC.YVU9"="tsbyuv.dll"
"VIDC.DRAW"="DVIDEO.DLL"
"VIDC.YV12"="yv12vfw.dll"
"wave2"="wdmaud.drv"
"midi2"="wdmaud.drv"
"mixer2"="wdmaud.drv"
"aux1"="wdmaud.drv"
"wave3"="wdmaud.drv"
"midi3"="wdmaud.drv"
"mixer3"="wdmaud.drv"
"aux2"="wdmaud.drv"
"VIDC.MSUD"="msulvc05.dll"
"wave4"="wdmaud.drv"
"midi4"="wdmaud.drv"
"mixer4"="wdmaud.drv"
"aux3"="wdmaud.drv" -
nesa
veterán
Urak lenne 1 kerdesem miert van az hogy neten PL youtube nincs hang a gepen, ha ha csak siman nezek 1 filmet minden ok ,de neten nincs hang, a munkahelyi gepem csinalja ezt szint UD3 rev:1 vista home van rajta.
-
DarthRevan
tag
válasz
Valakinek esetleg konkrét tapasztalat a 95W-os 945-tel?
-
caleb
aktív tag
válasz
Nálam 620-as,eddig minden ok
-
Zoulfly
tag
válasz
Én jeleztem nemrég a 720as procit.Szerencsére azóta is rendben megy.Egyik ismerősöm 920as procival hajtja.Nála is minden oké.
Szerintem is elég szánalmas a giga részéről ez a sok variálás. -
DarthRevan
tag
Újabb fejlemény Gigabyte-ügyben!
Ugyebár egy ideje már témázgattunk arról, hogy a "kedves" gyártó utólagosan "átszerkesztette" a GA-MA770-DS3 rev1-nek a processzorkompatibilitási listáját. Akit érdekel offban összefoglalom, amit eddig én tapasztaltam (+kis történelem):
1) az AM3-as kampányban a Gigabyte büszkén hirdeti azon AM2+os lapjait, melyek egy BIOS update-tel képessé válnak az AM3-as processzorok fogadására. A GA-MA770-DS3 rev1 is büszkén szerepel a listán, e szerint F7-es BIOS-szal mennek az AM3-as processzorok benne
2) frissül a processzorkompatibilitási lista is: felkerülnek az AM3-as procik a listára, mögötte jelzik, hogy F7-es BIOS szükségeltetik hozzájuk. Érdekesség, hogy az általam hőn vágyott, de soha meg nem jelent Phenom II X4 925 is a listán van.
3) idén nyáron a processzorkompatibilitási listáról eltűnnek az AM3-as processzorok, a listán csak AM2 és AM2+os kategóriák szerepelnek, a lap főoldaláról eltüntetik az AM3 Ready logót
4) egy hónap leforgása alatt az AM3 kategória visszakerül a processzorkompatibilitási listára, ám szükséges a BIOS mezőben mindenhol az N/A (not available) jelzés szerepel, azaz nem elérhető
5) "a friss esemény": ezúttal a 45nm-es, de AM2+os processzorokat is eltűntette a Gigabyte a processzorkompatibilitási listáról - mostantól a Phenom II X4 920 és 940-nek is bottal üthetjük a nyomát. Tehát a kedves utólagosan visszabutított alaplap tulajdonosa hivatalosan nem tud 45nm-es processzort használni.Külföldi fórumok is zengnek a sztoritól, sokan felháborodtak a Gigabyte undorító üzletpolitikáján... Én egyet tudok és fogok tenni az ügyben: nem veszek többet giga lapot, visszatérek a jó öreg MSI-hez!
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a mostani procim (5400+ BE) mikor tűnik el a listáról...
Azért nem tettem le végleg arról, hogy új procit tegyek a lapba - valaki használ 45nm-es procit ebben a lapban (rev1!)? Valaki már jelezte, hogy az X3 720 okés.
-
eszgé100
őstag
azt meg tudja mondani nekem valaki, hogy ez mennyire melegszik tuningolás közben?
punk17: azt honnan lehet tudni, hogy bekapcsolható-e a 4. mag?
-
punk17
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki a jövőhéten én is belépek a klubba egy rev2. lappal. Szerintetek jódöntés ezt a lapot venni? Esetleg milyen negatív tulajdonságai vannak a lapnak? -
eszgé100
őstag
válasz
AXisBOLD #7100 üzenetére
sziasztok!
ajánlottak egy GA-MA770-UD3-as lapot nekem a körvonalazódó félkonfigomhoz, de egyenlőre vacilálok az Athlon II x4 620 és a Phenom II x3 720 BE között. annyi kérdésem lenne, hogy szükség esetén melyiket tudnám könnyebben tuningolni benne, és a Phenom esetében mekkora a hátrányt jelent az egyik mag hiánya, ha egyáltalán jelent?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7158 üzenetére
akkor a revision miatt lehet
. azt hittem neked is rev1-es.
-
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob #7158 üzenetére
Ez tuti nem tápfüggő.
-
luci
aktív tag
hogy tényleg szűk e azt nem tudom,viszont a régi x2 is hasonlókat tud az biztos !
Láttam több tesztet és mindenhol ddr3 al kínálták meg am3 -as lapba ,kicsit jobb eredményekkel ,és én arra építettem a viszonyítási alapomat ,de most már vissza néztem a dd2 800 everest tesztét a kolegának és most már be kell lássam h ennyit megy dd2 vel .
Azért kértem tőle is alapfesz tesztet h azonos körülmények közt mit hoz a két proci ,mivel elég valószínű h lapot még jó ideig nem cserélek . -
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7153 üzenetére
az fasza, mert nálam meg nem volt elég neki a sys-ben az 5volt. meg kellett lökni és utána már ment szép halkan. ezért vettem fan mate-t.
érdekes mert ugyan az a lap és a fan is...
mindegy kösz az infót.
-
Tibi86
aktív tag
-
luci
aktív tag
Hi !
Tudnál linkelni te is everest memória tesztet az 550BE vel alapon
Csak mer nem annyira meggyőző nekem az x4 620 annyira,ráadásul ezek szerint én ddr 800 al még silányabbat kapnék nyilván mint caleb
Lehet h nem sokat számít a mutat de azé én kíváncsi vagyok h ugyan abba a lapba mit tudnak ezen a téren ! -
nesa
veterán
Ha ezek valoban elindulnak CL7 en akkor valami hamisitvany az a ram mert a geil meg CL6 se indul baris jopar megfordult nalam, meg most is van meg 2db value .
Nyomj 1 cmos resetet(zard ossze valami femdarabbal) utanna feszeld meg a ramokat 2,2-2,3 is untig eleg kell hogy legyen ,es az SPD szerint alits be mindent ,procit ne huzd!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7147 üzenetére
szívesen.
neked sys-fanon 5v-al elindult?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7133 üzenetére
fordulatszámot nem állítottam, a PC Health Status-ban(linkelt kép) lehet pár dolgot állítani, de nem sok mindent.
PWR fanra kösd a ZM-F3 ventit a hozzá kapott 5v-os potival. elvileg ugyan úgy fixen ~1128rpm-en kell mennie mint nálam.
-
Dezike
tag
válasz
diablo1984 #7141 üzenetére
-
-
diablo1984
veterán
-
caleb
aktív tag
válasz
AXisBOLD #7132 üzenetére
Igen rev1-em van. Érdekes mert a procit simán felismerte.
Viszont aki ilyen procit vessz a gyári hűtőjét hajítsa jó messzire.
Építettem egy másik gépet a „régi” 5000+-os processzorra és gondoltam a 620-as gyári hűtője jó lesz neki. Hiszen a 620-as 95w,az 5000+ 65w-os osztályba tartozik.
Terhelés alatt a hőfok simán felmegy 55-60 fokra,a ventilátora hiába süvít max fordulaton / 3300 / -
Dezike
tag
válasz
diablo1984 #7135 üzenetére
2x2 dc kit.
Elkeztem vissza olvasni a topikban és látom mának is volt hasonló problémája lehet ez a max. 2.1750 volt rev 2.0-nál is fentáll ?
Elsőre olvasnom kéne ezért 1 ilyen nekem -
Dezike
tag
Sziasztok.
A kövi problémám adódott az UD3-al.
Először Geil 4GB Ultra 800-as ramokkal próbáltam ki a lapot 1 940 BE procival és nem sikerült a gyári 4-4-4-12 -es időzítéseket a jóistenért sem stabilan beállítanom akár mekkora feszt is adtam a ramnak. 1066-ot meg végkép meg sem tudtam velük közelíteni, pedig inteles konfigban tudják.
OK akkor elcseréltem a 800-asokat 1066-osra ne keljen tuningolni.Szintén Geil 1066 Ultra.A probléma mindig fent áll. Sem fesz sem időzítésekkel nem tudtam stabil működésre bírni 1066-on.
Közben a procit is elcseréltem 955 BE-re.
Kérdés mit tudok még állítani Ctrl+F1 játszott FA-tól FD-ig BIOS kipróbálva negatív.
Vagy ez a lap vmi anti Geil barát és cseréljem el más ram-ra ? -
akos86
aktív tag
na ennek a HKC tápnak holnap a végére járok beviszem a boltba egy mérésre. itthon megmértem multiméterrel az ágakat de nekem jó értékeket mutatott igaz h nem terhelten mértem holnap remélem minden kiderül azt monták ha szar akkor csere.de tuti nem HKC-re akkor.
3.3 ->3.28
12 ->11.98
5 ->5.05 -
-
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7127 üzenetére
Az elso elkepzelesed felejtos hulyen neznel ki L alaku mag
Az en velemenyem az hogy ezekutan is lesznek 4 magosithato procik csak sokkal ritkabban ,bar ha kis hibaszammal tudnak gyartani es a piac ugy diktalja kenytelen lesznek a hibatlan 4 magosokat is 2-3 magonak adni.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
aleister #7105 üzenetére
hát amennyire én tudom(konyhanyelven): elkezdék forgalmazni az X3 710-720 procikat, de a gyártósorok még nem voltak készen, így X4-eket dobtak ki 710-720 néven letiltott 1 maggal. aztán beindultak az X3 gyárósorok és már csak "teljesértékű" X3-asok vannak.
vagy a másik, hogy a gyengébben sikerült X4-eket szórták így ki X3 néven. az elején viszont nem volt "elég" gyengén sikerült darab és ezért került a kupacba olyan is ami nem is olyan gyenge. ergó visszaállítható 4magossá.
ezeket olvastam-hallottam fél füllel-szemmel, ha nagy hülyeség intsetek le, mert annyira nem foglalkoztatott, nem ástam bele magam és csak aleister kolléga kérésére írtam le.
magyarul nem szentírás és nem 100% hogy így van, de lehet még 50 sem.
-
luci
aktív tag
szerintetek dd2 800 ról ddr2 1066 ra érmes lenne cserélnem a ramokat ha x4 630 kerül a gépbe ?
-
akos86
aktív tag
ha tápcsere lesz akkor egyértelmű hogy FSP ATX-400PNF mellett teszem le a voksom. meggyőző teszteredmény ár érték arány kiváló és ez már tényleg minőségi
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7115 üzenetére
nekem DS3 rev1 van és egy 12cm-es zalmi(ZM-F3) van elől a pwr-re kötve.
power fan: Zalman ZM-F3 + 5v poti.
sys Fan1: Zalman ZM-F3 + Zalman Fan Mate 2
sys fan2: Zalman ZM-F1 + hozzá kapott 5v-os poti.sajnos a sys fanokban a 12-es zalminak már kevés az 5volt(nem indulnak el), 12v-on meg hangosak(szerintem). fan mate-nek is 5volt az alja, de azzal meg gond nélkül ekidul legkisebbre tekerve.
ha valami nem világos kérdezz.
-
akos86
aktív tag
azt szeretném megkérdezni hogy a tápegységeknél az 1.3, 2.0 , 2.2 szabvány mit jelent?
-
nesa
veterán
válasz
aleister #7118 üzenetére
Viszont ami jo, a szart is belehet vonni aranyal
szepnek szep lesz de akkor is csak szarmarad ,ellenben PL 1 FSP 350-400PNR-PNF se jobban kidolgozott(kulsore) mint 1 codegen megis hatalmas a szakadek a ketto kozott, de lehet hogy inkabb feketulyuk van koztuk.
Rendeltem munkahelyi gepet es nagy boldogsagomra ahonnan rendelni kellet volt Mercury ,LC power,HKC ,meg meg valami dzsunka nomeg chifi de az 16k er, bazzz
mind1 nem en fizetem chifit rendeltem.
Azert nemakrnak minoseget arulni mert akkor nemlesz ami szetvagja a gepet es elmarad a forgalom .....
-
aleister
veterán
válasz
diablo1984 #7119 üzenetére
Nem merem.
-
nesa
veterán
Jo eselyel indulaskor tobbet igenyel a cuccod mint amit lead ez a szar ,nekem indulaskor 230w felett van ,utanna 170 korul es mikor felalt a rendszer 110-125 w kozott full tehelesen meg joval tobb mint amit az 550 es HKC tud.
Termeszetessen halozat felol merve.JoolsNOS
A legtobb uzlet nemis arul normalis tapot.
Viszont arulnak szart, szarabbat meg megszarabbat. -
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Van egy DS3 lapom. Nemrég vettem két ventit, egy 8 illetve 12 centiset. A 12-est előre raktam a vinyók elé és a FAN1-re kötöttem ahol lehet szabályozni a fordulatot.Most 500-at forog, de szeretném kicsit magasabbra állítani a hatékonyabb hűtés érdekében, mivel tud ennél lényegesen többet is. Viszont a BIOS-ban nem engedi állítani. Ez a hűtő: Zalman ZM-F3 12cm. Tuti, hogy csak én vagyok a béna. Szóval szivesen fogadnám aki támpontot tudna nyújtani ezzel kapcslatban
-
akos86
aktív tag
sajnos pont ilyen
láttam én is a tesztet elég szörnyű
-
nesa
veterán
válasz
JoolsNOS #7111 üzenetére
Milyen belso van benne?
HKC teszt ,itt van a PH-n aki a tesztet csinalta.
Meg ez is de meg tudnek linkelni 100 ilyet.
-
akos86
aktív tag
olvastam egy két fórumot a HKC-ról hát elég szépen fikázzák kicsit megdöbbentem rajta nekem eddig jól működik igaz még nincs egy éves hát elképzelhető hogy a táp miatt rosszalkodik a gép. viszont elég drága volt mármint nekem de ha táp gondom lesz akkor valszeg másik márkára cserélem.
-
-
akos86
aktív tag
köszönöm a helpet kipróbálom a tápkábeles témát
nesa:mikor vásároltam a tápot akkor ez mellet döntöttem olvasgatván a fórumokat sztem jobb mint a codegen ez se csúcs de azért jobb sztem.januárban tettem fel az F7est biost eddig nem volt vele gond de azért köszi megpróbálom azt is.
-
aleister
veterán
válasz
AXisBOLD #7100 üzenetére
Köszi a választ! Engem természetesen érdekel a sztori, így ha nem publikus várom privátban is akár. Természetesen ha időd nincs a gépelgetésre akkor tárgytalan.
Egyébként így van ahogy írtad. Annyit tennék hozzá, hogy tudtommal bizonyos Athlon II-ök esetén lehetőség van az L3 bekapcsolására (mert azok letiltott cache-ű Phenom II-ők). Tudtommal ezt az újabb modelleknél (Athlon II X4 620 és 630) nem lehet megcsinálni, mert a Propus lapkánál nem letiltott az L3, hanem fizikálisan hiányzik.
Tehát tulajdonképpen az egész am3-as tokozású család rejthet némi modolni valót. -
Agrox
tag
mivel írtad hogy a tápod jó...ezért még azt kérdezném meg, hogy másik tápkábellel próbáltad? nekem is votl egyszer ilyen gondom, elvittem egy szerelőhöz, nem vitte el a tápkábelem, és neki semmi gondja nem volt, és jó párszor próbálkozott, sok teszt mittomén mit csinált...de nem volt semmi gubanc, hazahoztam bedugtam, és egyből megjelent a probléma, azt mondta cseréljem ki a tápkábelt, és voilá, nem volt több "nem indulás". próba cseresznye
-
akos86
aktív tag
kedves gigabyte userek
nekem egy gigabyte 770ds3 rev 1 lapom van olyan problémával szembesülten a napokban hogy mikor bekapcsolom a gépet akkor nem villan fel a monitor ezt néha csinálja csak sokszoros reset után indul el vagy ha párszor leártalmatlanítom a gépet táp az minőségi hkc 550Wattos ram geil black dragon 800mhz cpu 5400+ valamiért olyan sejtésem van hogy a lappal van vmi gond azt vettem észre ha bemegyek a biosba majd minden alapra visszateszek (setup deafult settings) akkor megy egy darabig de pár nap után ismét csinálja ja és f7es bios van rajta nemértem mi lehet a gond eddig olyan szépen ment nemvolt semmi problémám remélem tudtok vmi megoldást nagyon szépen köszönöm előre is a helpet
-
caleb
aktív tag
Hi!
Lesz ami lesz,megrendeltem a 620-as procit,majd holnap este írok mire jutottam vele
-
Tibi86
aktív tag
válasz
AXisBOLD #7100 üzenetére
Azt írják, hogy nem támogatja(not support)... De gondolom, hogy van abban vmi, amit mondasz, mert eddig említve sem voltak az am3-as procik!
Amugy én eddig nem találkoztam senkivel akinek nem ment volna!
Én is már épp lapot akartam cserélni (megőrített a restaroknál a reset nyomkodás), amikor vmi isteni sugallat hatására visszább vettem az NB-t 1800 mhz-re és azóta mindig be postol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horizon Forbidden West
- War Thunder - MMO Combat Game
- Fujifilm X
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged