- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
olasz1969
csendes tag
Üdv emberek csatlakozom a GA-MA770-UD3 (rev. 2.1) táborhoz!
-
mcs
veterán
válasz
JossZombie #9796 üzenetére
Ennyire bika gép alá bűn XP-t rakni.
A Win7 meg eleve tartalmazza a chipset drivert. -
Maxtreme
addikt
No kikerülve azt hogy ne kelljen variálnom az FSB-bel (ne kellejen visszaosztani a ramot) kicseréltem a cpu-t 965BE-re.
Eddig ment feszültségemelés (!!) nélkül:A 3.8-at sajna már nem bírja. A prime kb 1 sec alatt bsod-t dob
(gondolom kevés neki a nafta)
De elég ez így. -
mcs
veterán
Na a jó öreg DS3 úgy döntött éjszaka, hogy eltávozik az örök vadász mezőkre...
Indítottam egy Aida-t, lefagyott az egész rendszer, prociventi leállt, és nincs post cmos clear után sem. Tipikus DS3 rev1 halál, igaz? -
mcs
veterán
válasz
JossZombie #9792 üzenetére
Hello!
[Innen töltsd le a South Bridge Drivert.]
Amúgy nem értem, olyan erős konfigra miért XP-t kellett telepíteni? -
JossZombie
tag
Sziasztok !
Lenne egy kis problémám, tegnap raktam össze egy gépet.:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II 965 X4 BLACK BOX
G.Skill DDR-3 4Gb/1600 CL9-9-9-24 2x2Gb KIT
Sapphire hd4890 2gb vapor-x
Gigabyte Superb 720W GE-P610A-C2
LG 16x SATA
LG 22x GH22LP20 PATA
Western Digital 500Gb SATA-II 32Mb
Windows xp sp3 32bitA win. felmegy csont nélkül, de az alaplapi driverlemezt nem olvassa be egyik író sem(fel sem pörgeti ), viszont ha berakom a lemezt másik pc-be az beolvassa...
Tudna valaki segiteni hogy miért nem olvassa be a lemezt ? ? ?A Segitséget előre is köszönöm ! ! !
-
Hanok
senior tag
-
mcs
veterán
Olvasgattam én is külföldi fórumokon, és valóban, normál fesz mellett 3-3,1 Ghzet érnek el a legtöbben. Meglep, hogy 3,2t ki bírtam hozni a sajátomból, főleg ezzel a jó öreg DS3 rev1el. Most már legalább így nálam is ki van hajtva a kis 4670.
Ami tetszik még, hogy nem is egy forrófejű jószág ez, legalábbis nálam TX3al 47 fok a max. -
Hanok
senior tag
Nyugi a többség 3,1 körül ketyeg maxon, nekem 3,3-on ment a 7750 még anno de elég unique-nak számított, 3,4-en még bebootolt csak nem volt stabil...Jó kis proci bár nem bántam meg hogy leváltottam. A 7750 3,2ghz-en hajtotta ki a 9600gt-t az új athlon meg 2,6ghz-en és 1,1V-on tudja ugyan ezt...
Szerk: Off
-
mcs
veterán
Nah 3,3on dobott hátast szinte rögtön a Prime, rebootolt az egész kóceráj.
3,2n lesz próba, hogy bírja-e az iramot. -
mcs
veterán
Ha ez nekem így hosszú távon is stabil lesz, megnyalom mind a tíz ujjamat.
A lap természetesen rev1 DS3, és F8F biossal. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Ma vettem a meglévő két kingmax ramom mellé még kettőt (ga-ma770 ud3 r2 lapba), de más az időzítésük, és tuning alatt elég instabillá vált a gép, még akkor is ha lebutítom az időzítéseket. Lényeg a lényeg holnap inkább visszaviszem és kérek helyette 2*2 gigát. Namost. Olvastam a memória támogatásnál, hogy ha 1066osakat akarok akkor ott van valami korlátozás. Kérdés: vegyek inkább 800asokat vagy próbáljam be az 1066osokat? Alap "márkát" akarok, tehát vagy kingmax vagy kingston. Tapasztalat?
köszi -
varga911
senior tag
Sziasztok,
770T-UD3P hogy eszi a 4GB-os DDR3 modulokat? Tuning nem lenne komoly, jelenleg 2x2 van benne.
Üdv.
-
mcs
veterán
Hello!
Váltottam a 4800+ procit egy 7850 Black Editionre.
Melyik ram üzemmódot javasoljátok, az unganged-t, vagy ganged-t? A lap automatice unganged-re lőtte be.
-
Ejj, most jutottam el oda, hogy frissítsem a BIOS-t, de rá kellett jönnöm, hogy nem megy
Első körben azt mondja, hogy x64 alól nem hajlandó elindulni
Nosza, feltettem egy pendrive-ra, majd qflash, de ott meg csak floppy-ról hajlandó fájlokat beolvasni, ami meg nincs..
Miként tudnám feltenni? Most ezért nem igazán van kedvem egy másik OP-ot telepíteni
-
Hanok
senior tag
nekem FG van fen de már a régebbi is tudta nekem úgy rémlik..
-
Üdv!
Egy MA770-UD3-as lapom van. Valaki nem tudja,hogy az újabb BIOS-okkal(most az FF van fent nekem) már működik-e a CnQ, ha elállítom a cpu szorzót?
-
olta
aktív tag
Megoldodott a problemam:
Nem kicsit finnyas az alaplap a memoriakra; 2db Hyper-X memoriaszett volt keznel, az egyik szett ugyanazt csinalta, mint a Kingmaxok, mar-mar kezdtem feladni, mikoris beletettem a masik szettet, amit meglepodesemre ugy hajtott, ahogy az a nagykonyvben elo van irva. Ha visszaosztottam, lehetett allitani az idoziteseket ahogy akartam, stabil volt. A gond, hogy most cserelhetem le oket: S
Gondoltam levesem ide, hatha valaki majd beleutkozik hasonlo problemaba.
Es a memoria, amit biztosan szeret: memoria
-
Hanok
senior tag
Én értettem elsőre is a problémát csak egy kérdés volt, háta más visszaosztásnál már engedi.Fel nem tudom fogni hogy miért cigánykodik... Lehet meg kéne nézni más típusú memóriával hogy ugyanezt produkálja-e. Elvileg nem igazán kéne beleszólni semminek a biosból abba hogy Te milyen időzítéseket adsz meg neki max nem indul ha szart állítasz de hogy önkényesen állítgat azt nem értem. Default beállításokkal az amd overdrive mit csinál vele ha piszkálni kezded, vagy elíndítod az automata túlhúzást?
-
mcs
veterán
válasz
ALONSO11 #9762 üzenetére
Mennek benne az AM3as procik.
Csak arra kell figyelni, hogy max 95 wattos kerüljön bele, különben a lap áramellátó részének annyi lesz, és valószínűleg pont ezért is csődölt be sokaknak. 4+1 fázisú VRM kell az erősebb Phenomoknak, és a rev1nek csak 3+1. A legutóbbi F8F biost sem árt felrakni. -
olta
aktív tag
Osszefoglalom, ha nem volt tisztan lathato, amit elobbiekben irtam.
Adott egy rev 2.1-es lap. Alapon semmi baj nincs, 1066-os memoriakent ismeri fel az amugyis 1066-os ramokat a gep, idoziteseit lehet allitani. A problema ott kezdodik, ha visszaosztom a ramot. Az idoziteseket akkortol az alaplap kezeli. Hiaba van manualra allitva, hiaba allitok 3-3-3-9-et vagy 7-6-6-24-et, mindig 6-4-4-14-gyel tolt be ha bejon a win. Ezzel az a problema, hogy 800Mhz-re visszaosztva termeszetesen nem birja ezt az idozitest, csak 667MHz-re. Ezert nem a 800-as osztora van allitva. Remelem igy mar ertheto
Probaltam a memoriakat kulon-kulon, dualban,1-es es 2-es, 3-as es 4-es slot, majd single-ben, 1-es es 3-as, 2-es es 4-es slotban, mindegyik biossal, es egy kivetelevel a helyzet ugyanaz. Van egy FG bios, amellyel nem a megszokott 6-4-4-14-gyel bootol, hanem amit beallitok elso ket erteket, azt engedi allitani, de azzal is ott vagyok ahol a part szakad, mert igy 5-5-4-14-et meg eppen birja 800-as beallitasokkal tulfeszelve a ramot, de megintcsak emelni kellene az EC-t, igy oszthatom vissza 667-re a ramot.
Igy abban remenykedem, hogy van valamifele opcio, amit ha kikapcsolok a biosban, akkor ha beallitom a memoria idoziteseit, akkor valoban azt fogja hasznlani, nem amit o kigondol maganak, es 1066-os ramhoz meltoan menne minimum 800MHz-en, nem csak 667-en
Ha valakinek van valami otlete, ne tartsa magaban!
-
-
olta
aktív tag
Utolso 2 legfrissebb bios-sal is ugyanaz a helyzet, megnezem majd a legregebbivel, hogy mit szol hozza. Nem hinnem, hogy 2 bios is ugyanazt csinalja.
5,33-as szorzo az alap. Azzal siman megy. Ezzel a szorzoval, ha allitom az idoziteseket, akkor megy is annyin, amennyit beallitok. De amint visszaosztom, meghulyul, es minden szorzonal valamiert ez a 6-4-4-14-et allitja be. Ha auton megy az idozites, ha manualon, akarmilyen idozitest beallitva, akkor is 6-4-4-14. Kesz agybaj......
T
-
olta
aktív tag
válasz
ALONSO11 #9764 üzenetére
Az a sok N/A az a Socket AM3-hoz van irva, ha figyelmesebben megnezed.
Idezet a hivatalos oldal specifikaciojabol:
Support for Socket AM2+ / AM2 processors: AMD Phenom™FX processor/ AMD Phenom™ processor/ AMD Athlon™ 64 FX processor/AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core processor/AMD Athlon™ 64 processor/AMD Sempron™ processor
Es itt sajna nem szerepel AM3
-
olta
aktív tag
-
BaKeSZ87
őstag
Tuningnál a C1E-t érdemes kikapcsolni.
Nekem is sz@rakszik, úgyhogy meguntam, beállítottam 2.020V-ot, EC 226, RAM szorzója 5.33-on hagyva, ment majdnem 2 órán keresztül a Prime95 Blend része hiba nélkül, így 2700@3050Mhz a proci, a RAM meg 1066@1204, játszottam is vele R6 Vegas2-t, semmi probléma nem merült fel, szóval marad így.
-
olta
aktív tag
válasz
BaKeSZ87 #9757 üzenetére
@Hanok: 700Mhz-et nem tud egy 1066-os ram 6-6-6-18-23-2T-vel? Nincs reseteles, bios mentes, es egybol indul a gep, tudom, mikor reseteli a beallitast, mert visszajon a boot logo...Mas otleted esetleg?
Keszitettem par kepet, mert lovesem nincs, merre van. Neztem googleben bioskepeket is, de nem talaltam rev 2.1-es ud3-as bioskepet epp-vel. Hatha ez segit, es meg tudod mondani, vagy lehet hogy atneveztek esetleg?!
Ezzel ellentetben a windowsos ertekek igy neznek ki:
windowsT
-
Hanok
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #9755 üzenetére
Hát ez jó kérdés minden esetre érdekes jelenség Én nem tapasztalok hasonló dolgokat. Oda állítom ahova akarom nyilván magasabb frekvenciánál egyre magasabb a minimum amit be tudsz neki állítani de ez minden memónál így van..
Olta: szerintem amit beállítasz neki azt nem bírja és az elején észre sem veszed de a lap 2-3 resetel majd visszaállít mindent defaultra, ezért lehet az hogy végeredményben mindig ugyanazt látod windows-ba.
-
olta
aktív tag
Udvozlet!
Megerkezett a lapom. UD3 rev 2.1. Az a problemam, hogy mindegy mit allitok be biosban a memorian idoziteseket, onfejuen atallitja azt. Azaz, biosban beallitok 6-6-6-18-23-2T-t, ha bejon a windows, az ertekek 6-4-4-14-24-2T. Ez mitol van?
Kingmax 2GB-os modulok 1066-osak, de 800Mhz-.et nem mennek, ha tuningolni akarom a procit.
Trfc-k mind a 4db 195ns-re allitva. Van meg valami egyeb, amin allitani kell? Jelenleg 667Mhz-et mennek 2.1v-tal
, proci 3600Mhz alapfeszen, es a 2db NB feszultseget allitottam, egyiket 1.24v masikat 1.25v, nem tudtam, melyik melyik, igy mindketott hasonloara tettem. Elozo Asrock lapban legalabb mentek 1000Mhz-et, itt mi a baj?
-
BaKeSZ87
őstag
AM2 processzorral ezek a ramok 980-ig bírták a CL5-ben, most viszont nem bírom beállítani a magasabb tRAS-t és tRC-t, mert ha beállítom a 4.00x-es szorzót, akkor SPD-ből kiolvassa, hogy 18 ill. 23 és onnan kezdve a lap ennél nagyobbakat nem enged állítani, holott manual-ra van állítva a memóriabeállítás, ezt miért így csinálja a lap? Ha már manual, akkor ne SPD-ből szopja ki, hogy mit és mennyire állíthatok.
Régebbi BIOS-szal vajon ugyan ezt csinálná?
-
Hanok
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #9753 üzenetére
Az a baj hogy ezek az alsó kategóriás ramok igen kényesek arra ha nem gyári értékeken szeretnéd használni vagy sokkal szélsőségesebb időzítéssel. Annyira agyon kéne feszelni (kis értékeknél pl.) hogy hűtés nélkül a chipek nem bírnák, de még lehet hogy hűtéssel sem. Ezek ennyit tudnak nagyjából el kell fogadni.
-
BaKeSZ87
őstag
Az miért van, hogy ahogy állítom a memória szorzóját, úgy változnak az időzítések és maximumaik, tök mindegy, hogy manuálisan vagy automatán akarom állítani? Miért nem tudom a legtágabb határokon belül állítani a memóriaidőzítéseket?
-
Hanok
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #9749 üzenetére
Hát igen mivel a ramod epp-s ezért van benne egy profil amibe egy 1066-os o.c. beállítás van...Tehát gondoskodtak róla hogy ne neked kelljen kézzel beállítani az 1066-os időzítéseket meg a többi sallangot. Újabb tipusú DDR2-nél már van ilyen de ez ettől még o.c. kategória csak nem neked kell beállítani. Ami azért látszik is az időzítéseken..A képekből is kiderül hogy akkor lenne értelme ha 5-5-5-15-ön menne 1066-ot a memória, igy meg legalább van 1066mhz de sz*rt se ér ezekkel az időzítésekkel...
Nah látod megy az ha kell 300-as Ec az már elég fincsi.
Itt egy hasznos link ha komolyabban utána akarsz nézni a végének. -
BaKeSZ87
őstag
Levettem a szorzót 8-ra, RAM-okat visszaosztottam, HT-t visszaosztottam /ennek van jelentőssége? AM2+ lapban AM3-as procit vissza kell osztani, vagy mennie kell simán nagyobb frekin?/ 300-as EC--al ment 25 percet az orthos small FFTs - stress CPU hiba nélkül.
[link] -
BaKeSZ87
őstag
Minden defaulton:
Alapból 5.33 a szorzó : [link]
Időzítések 6-6-6-24 : [link]
Memória írás : [link]Minden default, csak a szorzó átállítva 4.00:
Szorzó 4.00 : [link]
Időzítések 6-5-5-18 ( auto ) : [link]
Memória írás: [link]Majd megnézem, emlékeim szerint ez is kb. ott.
Szerk. Clear CMOS után is 1066-on indulnak a ramok.
-
Maxtreme
addikt
Noh a kingmax ramokkal valamennyire megoldódtak a problémák.
Most épp mást művel a gép az 1066-os ramok miatt...Ha újra akarom indítani (biosból v winből) szimplán kikapcsol, és csak úgy tudom újra visszalőni, ha elveszem tőle az áramot kb 20 secre, majd visszakapcsolom.. wtf?
Külön érdekesség hogy ezeket a memóriákat alapból felismerte a bios 1066-nak (az ocz-t uyge nem) és semmit nem kellett állítanom, már indult is a gép.
Ellenben ha visszaosztom 800-ra, és 960-on szeretném hajtani (cpu 2600@31100) nem indul a gép.. Bsod a boot logo után, vagy épp post sincs.. Ezt sem egészen értem. -
Borokafa
őstag
Egyetértünk
Annyit még BaKe kollégának, hogy a legtöbb AMD prociból ez a 25-30% préselhető ki.
Ennél többre nem sok esélyt látok.
FSB tuningAnno 2008 janárban, mikor megjelent a 770 mindenki a max elérhető FSB-re volt kiváncsi, hát nekem ennyi jött össze akkor:[link] Még az Everest sem ismerte akkor ezt a lapot
-
Hanok
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #9739 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy az AM2+-os deszkában az AM3-as proci default beállítása is 800mhz...Ha 1066-on használod kell hozzá állítani a biosban. Feszültséget, Időzítést, És az 5,33-as szorzót legalább...Ha pedig Default 1066-os időzítéseken hagyod a ramot még lassabb is lesz mint 800-on. Ettől függetlenül biztos jó ram csak soha nem vennék....
Szerk: azt nézted már hogy ha visszaosztasz mindent majdnem minimumra mennyi EC-t tudsz kihozni a lapból? Nálam a rev 2.0 280-290-es Ec-nél vérzik de 270 körül majdnem mindegyiknek mennie kéne...
-
Ice_Man22
senior tag
Vissza tettem a regi biost es azzal mukodik a 2. mag.Ha valaki tapasztalt ilyet, hogy oldotta meg?
Bocs,de nemtudom az elobb miert rakta ki 2x a hozzaszolasomat.
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Ma feltettem a legujabb biost GA-Ma770-ud3 Rev 2.0 as alaplapra, es nemtudom a sempron 140 es procimnak aktivalni a masodik magjat.Regebbi biossal tudtam aktivalni es nem volt semmi gond.Hogyan tudom vissza allitani a regi biost?Valaki help pls
-
Ice_Man22
senior tag
Hali!Ma feltettem a legujabb biost GA-Ma770-ud3 Rev 2.0 as alaplapra, es nemtudom a sempron 140 es procimnak aktivalni a masodik magjat.Regebbi biossal tudtam aktivalni es nem volt semmi gond.Hogyan tudom vissza allitani a regi biost?Valaki help pls
-
Borokafa
őstag
válasz
BaKeSZ87 #9739 üzenetére
EPP ez a ramokba írt gyári értékek (időzítés, fesz) , szerintem az jó úgy kikapcsolva. Ez az EPP-t tudó moduloknál lenne használható, de bezavarhat tuningnál.
Kingmaxoknál max 2V-ig van értelme emelni a feszt, de a gyári 1066-nál akkor sem szoktak lényegesen többet menni, ez a 2V is inkább a stabilitás miatt lehet lényeges
A CPU NB VID a prociban lévő memóriavezérlő feszültsége, ezt ajánlott túlhuzáskor emelni, 1,2-1,25 V elég szokott lenni. -
BaKeSZ87
őstag
Nekem tavaly nyár óta megy 2x1GB 1066-os Kingmax ram a gépemben gond nélkül, idén nyár óta AM3-as proci került a gépbe így már defaulton 1066-on mennek, probléma nélkül.
Itt a képen látható feszültség értékek pontosan mit jelentenek, mármint mi minek a feszültségét állítja? És tuningnál melyiket érdemes emelni és mennyire? 255-ös "fsb"-nél mintha falba ütköznék.
[link] -
Hanok
senior tag
Nincs kizárva hogy egy kevésbé látogatott boltban még árulnak beragadt rev 1.0-át, de nekem már január környékén amikor cserélték nagykerben a rev1-et akkor mondták hogy nekik már csak rev 2.0 van...Tehát elvileg lehetetlen gyakorlatilag meg előfordulhat, de rendeléskor írd be megjegyzésbe vagy mondd el hogy olyat szeretnél. Nem kerül semmibe...
Azt meg nem tudom hogy bekapcsolt ACC-al mennyire kell plusz hűtés a VRM-nek. A honlapon ajánlott viszont gyárilag nincs rajta...De ezt itt megmondja neked bárki aki használja, Én végül nem szaroztam az ACC-al, vettem egy 4 magost 20k-ért, kb 45W-os tdp-vel elszaladgál és ha kell 3,5ghz-et is tud..Kell ennél több?
-
olta
aktív tag
Sziasztok!
Mennyi eselye van, hogy GA-MA770-UD3-as lapot veszek ujonnan, hogy rev 1.0-as?
Mindenkeppen 2.0 vagy 2.1 kellene, ahol van ACC...
T
-
Maxtreme
addikt
Reggel még kipróbáltam a cpu nb vid-es dolgot, a helyzet változatlan. (sötét kép, sípolás) A ramok amúgy a cpu melletti slotba voltak.
Elegem lett, visszavittem a memóriákat a boltba. (jó haverom a srác, szóval nem probléma) Ennyi vesződést nem ér meg az egész. Majd beruházok egy DDR3-as lapra, aztán sanyi.
Ilyen volt amúgy -
Hanok
senior tag
Azért am2+-os konfigba az 1066-os ram erősen O.C.-nak számít a periféria max 800-on képes default beállításokkal menni tehát nem hozzáértőknek nem ajánlott...Nincs ezzel semmi probléma szerintem..Kingmax meg szerintem is hulladék az 800-on sem képes menni....nem hogy 1066-on...
Maxtreme: AM2+-os elég finnyás ku**a az 1066-os ramokra, gondolom a ramok a procihoz közelebbi két slotban vannak, mert különben nem fog menni csak 800-on..Nem tudom melyik fajta van neked de próbáld meg az 5-6-6-18-as beállítást 2,2V-on hátha...Gondolom egy 2-3 órás mem teszten is túl vagy...
-
mcs
veterán
válasz
Borokafa #9728 üzenetére
Ilyenkor nagyon elcsodálkozok, hogy egyesek szerint például a Kingmax miért is hulladék...
Akkor ez az OCZ micsoda? Már nem azért, de egy értelmes ramnak pöccre mennie kéne, ennek meg a csillagokat is le kell hozni az égről. Az még ok, hogy 2,1-2,2 Volt kell neki a freki miatt, de a sok tökölés az időzítésekkel, ráadásul az NB feszemelése szerintem már nevetséges. -
Maxtreme
addikt
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
van egy giga GA770-UD3-as lapon (cuccaimnál is írva), 2.1-es rev. a kérdésem csak az lenne h ugyebár van vmi japán chipset vagy mi rajta amire 50000 óra van írva, használatként, ez azt jelenti h utána kuka a lap?
Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, és bocsi ha már vki kérdezte de nem volt kedven ennyi hszt elolvasni -
Maxtreme
addikt
Kész, vége, elég volt.. Feladom.
Feltettem a legújabb biost.. cpu alapra, ram 1066-ra. post, lefut, bootlogo után bsod.
zsír.
Cmos reset, optimized default után, a helyzet változatlan.
Adjuk a ramnak 2.1V-ot, mivel a leírás szerint az a korrekt neki meg a 2.2. Nem, így sem jó. Adjunk neki 2.2-t. Nem nyert.
Osszuk vissza. Cpu fel 3.2-re, ram 9xx-re. Gép elindul, win elndul, hurrá.
Prime beizzít. A gép nem egész 1 sec alatt hibázik. Szupi. Vegyük lejjebb a tuningot, 3150-re ahogy a 800-as kingmax ramokkal volt.
Gép indul, prime indít. 1 percen belül hiba.. remek. vegyük le 3 gigára. prime ismét hibázik.
Elindít egy 3d-s alkalmazás, 20 sec után gép reboot.Ok.. Régi ramok vissza. Most kb 30 perce megy a prime hiba nélkül...
-
Maxtreme
addikt
Srácok plz valaki segítsen mert hülyét kapok
Adott 1 giga Ga-MA7700 UD3 Rev2-es lap. Ebben eddig 800-as ddr2 ramok működtek.
Gondoltam lecserélem őket 1066-osra. Vettem 2x2gb OCZ Platinum kit-et.
A gond csak ott van hogy az istenért sem hajlandók 1066osként müxeni, csak sima 800-asként. Ahogy átlövöm a biosba a szorzót, nem indul a gép. (csak a cmos clear segít)Eddig a gép úgy müxött hogy a 800-as ramok vissza voltak osztva 667-re, és a cpu órajelelét (phenom II x810) megemeltem 3150mhz-re. (illetve belőttem a +2mb l3-at)
De most nem hogy tuningal, alapon sem akar elindulni 1066-on a ram.
-
Gyusz
őstag
C1E-t ti be szoktátok kapcsolni? Alapból Auto, vagy Diasbled ez az opció a BIOS-ban, de egy ideje már mindig bekapcsolom.
Fájlmásolásnál eléggé be tudott tőle lassulni a rendszer, más hátrányt viszont nem vettem észre. Most kíváncsiságból néztem egy HD Tune-t és vagy 30 MB/s-el alacsonyabb sebességgel kezdi az olvasást a vinyóról. Valaki tapasztalt hasonlót?
-
mephi666
nagyúr
#9711: persze, auto konfiggal (rosszabb időzítésekkel) sem megy emelt fesszel 1066-on... pedig 5-5-5-18-ban tudnia kellene... 800-on viszont stabilan megy alacsonyabb időzítésekkel
#9712: végtére engem sem zavar, menjen akkor 800-on, ha az a jó neki... amíg nem érzem hátrányát, nem gond
...de a tapasztalatot leszűrtem: legközelebb odafigyelek jobban (még akkor is, ha elvileg márkásabb rammal van dolgom)
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Lotusomega #9693 üzenetére
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Melorin #9709 üzenetére
pont ilyet nem találtam, de: 3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
Award bios-hoz nem találok 3 long+1 short hibát
jól írtad? mert olyan van hogy: 1 long, 3 short. ez meg VGA.
-
Hanok
senior tag
válasz
mephi666 #9710 üzenetére
Sajnos a geil egy ilyen finnyás..Én is belecsúsztam aztán megvettem a CSX-et. 1,96-on viszi a 2x2gb az 1100mhz-et. Eleve az 1066 az már o.c. kategória ddr2-nél...Ezek mind 800-as ramok csak bírják a gyűrődést magasabb feszen meg frekin..De ettől függetlenül én is 800-on hajtom, kevesebb mint 1,8V-al bőven elég mindenre...
-
mephi666
nagyúr
+#9696: köszönöm a segítséget
otthon próbálkozok... egyébként rev 2.0-s a lap és az a vicc, hogy az első geil modulom simán ment majd 1 éven keresztül alapfeszen 1066-on... csak most dualban jött elő a gond... próbálkoztam mindennel: áttettem a ramokat a másik 2 slotba, cserélgettem őket, kipucoltam a foglalatokat, de semmi... picikét zavar a tudat, hogy kisebb frekin mennek, mint amin tudnának, de teljesítményben nem érzem, hogy rossz lenne a helyzet és ezért annyira nem idegesít: 1x2gbyte@1066mhz ellen "enyhén" jobb 2x2gbyte@800mhz dual channelben
unalmas óráimban próbálkozok majd és legközelebbi konfignál tuti odafigyelek ilyen apróságokra... én voltam a naiv f@sz, hogy azt hittem, hogy az asrock nf3-vsta+2x1gbyte goodram után (amivel nem volt gond) márkásabb cuccokkal semmi gond nem lesz... aztán mégis
-
Dxx
tag
Néhány fejlemény. Én a bios hibájára gyanakodtam, de valószínűleg nem az a ludas, mert kb 1000. próbálkozásom alkalmával betettem egy 7600Gt-t ami igazából nem jó mert csikoz és me, lehet látni semmit a monitoron, de a gép bekapcsolt, bios alaphelyzetben. Így arra gondolok hogy a PCI-Express csatoló ment tönkre de ez is csak tipp
-
Hanok
senior tag
válasz
mephi666 #9691 üzenetére
Sokáig küzdöttem a problémáddal..Alapvetően a 4x1gb-nak sokkal több fesz kell amit a rev1.0-ás lap pl nem is tud adni a moduloknak...Sajnos a 4x1 gb ugyanazon a feszen megy mint a 2x2gb....inkább 2,2-2,4v körül a lap soha nem fog többet adni 1,8 (+- 0,1V) mert a ddr2-nek ez a szabványa és a legtöbb modul ezen a feszen 800-ra van berendezkedve..A geil az egyetlen modul ami képtelen alacsony fesz.-en üzemelni...Az egyetlen megoldás számomra ez volt...Rev 2.0 már tud több feszt tolni 2,1-nél tehát ott jobbak az esélyek. A kolléga által javasolt beállítás maximum arra jó hogy ne kékhalálozzon a windows de prime alatt 3 perc alatt elvérzik a gép....A lényeg a lap érzékeny az ilyen magas feszen üzemelő memóriákra, főleg a rev 1.0...És ebbe a lapba a geil az abszolút rossz választás 4gb terén...
-
rumkola
nagyúr
szerintem nem bírja az X4-et (annak kell full terhelésnél 140w, tuningolva még több, és akkor még nem számoltuk hozzá a vga-t ami mégegyszer annyi ráadásul mindekttő a 12V-ből kér)
ez a táp nagyon régi konstrukció, még az 5V-s ágra van kihegyezve, ott talán 280wattot is bírna, de manapság azt már semmi nem használja -
Dxx
tag
válasz
rumkola #9702 üzenetére
Gondolod? simán vitte a gépet 1 éven át
de kipróbálom akkor egy másik márkával is mert van 2 db ilyen macronom és egyik sem keleszti életre. De akk másik táppal megnézem.
Egyébként most nem a sokat zabáló 4850-es van a gépbe kb 8-9 hete ezek között cserélődik a vga 5550, 4670, 7600GT, 7600 GS így most nem annyira vészes az áramfelvétele amit sztem csak bírniakellene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged