Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SzalaiG
addikt
Mekkora a jelenleg e lapba beletehető legnagyobb proci?
-
flatbeat
csendes tag
Sziasztok!
UD3 rev 2.0-ás lapom + 2X1 giga Kingston RAM-nál besípol a gép induláskor. Ha nem dual channel-be teszem, akkor minden OK. Korábban olvasgattam erről a hibáról ebben topikban. Nem tudna valaki spontán segítséget nyújtani, hogy ne kelljen sokat visszaolvasnom? (BIOS verzió - FB).
Előre is köszönöm.
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
A múltkor volt szó az USB 5 V letiltásáról BIOS-ban. Megnéztem és tényleg nincs ilyen lehetőség. Mint kiderült, a régebbi lapom tudta, ami GA-M56S-S3. Bocsi...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
cooler_AAA #7685 üzenetére
felkészült vagy
olvastam a problémád és nem tudok másra gondolni, mint hogy ez is rossz
.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
cooler_AAA #7683 üzenetére
nem akarok itt feszültséget kelteni, de nem a régi ramjaidat adták vissza?
-
cooler_AAA
csendes tag
Újra nekiálltam, visszatettem bele a második geil ramot is , és én úgy érzem egyértelműen látszik hogy azzal lesz a gond, beleraktam nem sípolt pár másodperc mulva ujraindult és ott sípolt.. Benne hagytam azt a geilt amelyikkel most megy a rendszer simán indul gond nélkül, bele raktam a második ramot egyedül hibafolyamat ismétlődött ugyanabba a memória modulba az alaplapomon, kipróbáltam másikban is ott is hiba.
Visszaraktam ismét az 1. geilt meg a kingmaxot, és semmi bios állítgatás és tökéletesen megy a rendszer.. Kezd elegem lenni ebből a geil ramokból...
-
Borokafa
őstag
válasz
cooler_AAA #7681 üzenetére
A Kingmax is kibírja a 2,1V-ot
-
cooler_AAA
csendes tag
válasz
Papabear195 #7680 üzenetére
Hmm. Anno én is normálisan beállítottam ahogy 44412-re meg 2,1voltra most pedig nem.
Mert nem tudom hogy azt meglehet-e csinálni hogy a geileket beállítom így és a másik ramot pedig alapon hagyom?!
Mindenesetre ma még megnézem úgy is a rendszert hogy csak a geilekkel és beállítok mindent amit kell..
-
Papabear195
tag
válasz
cooler_AAA #7679 üzenetére
Hali!
Mennyi feszültséget nyomatsz a ramoknak?
Régebben nekem is Geil ramjaim voltak, alapból kevés volt a feszültség, amit a lap auto beállításon küldött nekik. Nekem is instabil volt a gép, véletlenszerű újraindulásokkal. A biosban beállítottam, hogy a memóriák 2.1 V-ot kapjanak, és onnantól minden rendben volt. -
cooler_AAA
csendes tag
Sziasztok, ds3-as lapom van.
Van egy problémám ami elég kellemetlen.
Anno ugy raktam össze a konfigot, hogy ment bele 2x1Gb geil ultra DDR2es ram 6000+ os proci stb.Kb egy év használat után egyik nap nem indult a gép, sípolt memória probléma volt. Bevittem szervízbe mondták h kajak az küldik pestre várjam meg míg meglesz, addig h használni tudjam a gépet vettem egy 1gigás kingmax ramot.
Megjött a ramom hozom haza tolom be a gépbe és SÍPOL.. pffff
Kiveszem egyik geil-t indul a gép, beteszem mellé a kingmaxot, dual channelbe simán megy hiba nélkül minden ok.Aztán néztem a két geilt egyszerre, és lám csodát sípolás nélkül elindult, na mondom tolom az xp-t a gépre fel, erre van h memteszt előtt lefagy még bekapcs után egyből, van hogy már kiírkálja a vinyokat meghajtokat és utána fagy be.
Xp telepítésig ha eljutottam akkor ott már megnem mondom milyen hibakodra hivatkozva nem volt hajlando csinálni a telepítést.
Volt hogy eljutottam addig hogy már particiokezelés jött volna és előtte adott ki egy képet asszem kékhalálnak nevezik. Hogyha még nem látta ezt a képernyőt bla-bla bla..
Kiprobáltam ugy is hogy 3 ram volt benne memteszt lement, meg volt h telepítőig is eljutottam de szintén a kékhalálost kaptam..
Próbálgattam mindenhol a ramokat dehát semmi haszna nem volt ha benne van a második geil is már nem megy a rendszer, de nagyon nem értem hogy miért, anno tökéletesen problémamentesen ment..
Ja és most úgy megy a rendszer hogy egy geil meg a kingmax van benne és hibátlanul megy.
Valaki valami segítséget tudna adni?
-
Hanok
senior tag
válasz
AXisBOLD #7676 üzenetére
És sajnos ha otthon nincs rendes földelés a házban (régebbi hálozatok) akkor a tulfeszvédős sem ér sokat és ezen kívül még a géppel kapcsoaltban álló összes ezközzel így kell eljárni hogy érjen valamit, de akkor sem tuti hogy nem kuszik be egy kis plusz fesz. Más esetben a kínai is ugyan úgy véd mint egy drága tulfeszvédős..Leginkább sehogy..
A kihúzós megoldás a legtutibb...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Barthezz2 #7674 üzenetére
nekem is ez a gondom volt, csak egérrel, folyton világított. aztán vettem egy kapcsolós elosztót. ez még a villanyszámlára is jótékony hatással van, nálam minden ilyenbe van bedugva, persze ilyenek hogy hűtő az nem
.
SzalaiG: jogos, sokkal jobbak, csak sajnos nagyon drágák. ha vihar van futok egy kört és kihúzok mindent, ez olcsóbb
.
-
válasz
AXisBOLD #7672 üzenetére
Ez oké, de igazából engem nem az zavar, hogy be van dugva, hanem az, hogy villanyt kap az usb, és villog egész éjjel a vodás modemem. Az előző lapomnál simán jumpereltem, hogy ne kapjon feszt kikapcsolva, és kész, elég lenne nekem ilyen megoldás itt is.
BIOS-ban majd körülnézek, ha ezek szerint ott lehet kilőni, csak reggel óta még nem volt restartom..
-
-
nesa
veterán
válasz
Barthezz2 #7667 üzenetére
Hamar ugyis kikapcsoltad ,probaltad kihuzni a konektorbol
na ha kihuzod es utanna elalszik az nagybaj sokkal jobb lenne a ha kihuzott alaptban is vilagitana sot mukodne
De enis kivancsi vagyok,sot engem a PS2 portok is erdekelnek anno abitnal 1 jampert kellet atrakni ....
-
Hogy tudom rávenni a lapot(MA770-UD3 Rev.2), hogy ha ki van kapcsolva a gép az USB-k ne kapjanak villanyt?
-
AXisBOLD
addikt
-
Cadal
őstag
válasz
audi100td #7661 üzenetére
Na de mi az informatika alapja, a kettes számrendszer. Az meg matek!
Tudom én, hogy csúnyán néz ki, de így összefogva is alig pörög a topik. Ha különveszed, akkor szerintem sokkal rosszabb lenne. De persze isten ments hogy vitatkozzak. Ez nem az én posztom. Mikor tudsz C3 steppinges procit szerezni?
#7661: a 770 inkább tartozik a nagyobb tesók mellé, mint a 785 mellé szerintem. de ez pusztán saját vélemény. Inkább a 790GX és a 785 mehetne egy topikba szvsz. De azok sem igazán!
-
audi100td
nagyúr
Hát, ez itt nem egy matek fórum.
A címmel kéne valamit csinálni, talán különválasztani chipsetek szerint a lapokat, az AM2+osoknál jól működött, de ez így kész röhej és csúnyán is néz ki, szerintem...
Pl. 790X / 790GX / 790FX mehetne egy topikba, 770 / 785G meg egy másikba...
-
Cadal
őstag
válasz
AXisBOLD #7652 üzenetére
Korábban volt (és még szerintem lesz is) téma ez a dolog. itt van néhány tápokkal foglalkozó fórumtárs véleménye. AXis, tudom, hogy nem Te kérdezted, de talán az is olvassa, aki kérdezte
#7657: Sajnos, az a név matematikailag épp tökéletes! Amúgy mire változtatnád, hogy stimmeljen?
-
camalot
tag
Hi! GIGABYTE GA-MA770T-UD3P alaplaphoz milyen memoriát javasoltok? 4 giga kellene, a proc 3,2-es amd.
-
M@nH.
aktív tag
Hellosztok!
Egy gyors kérdés. Meglett az UD3-asom viszont van 1 dolog amiben nem vagyok biztos. Mivel rev 2-es lapot kaptam ezért a 4 tűs tápcsati helyett 8 tűs van. Kérdem én, ilyenkor mi a helyzet? rádughatom simán csak a 4-est vagy kell hozzá átalakító?
-
mephi666
nagyúr
olyan "problémám" lenne, hogy pár napja megfigyeltem, hogy időnként win7 alatt pittyen a speaker egyet... egy elég rövidet... ez váltakozó időnként történik és semmi instabilitást nem vettem észre... pl huzamosabb terhelés (játék) alatt egyáltalán nem volt ilyen... néztem a feszeket, de minden rendben... néztem hőmérsékletet is: hosszabb ideig tartó everest alatt pl. a lap beállt 43fokra és a proci meg 53-ra... fölé nem is ment... biosban ki van kapcsolva a mindenféle túlmelegedésre vonatkozó hangjelzés, de az előbbiek miatt erről sem lehet... van, hogy órákig nem pittyen, aztán mondjuk filmet nézek/netezek és akkor is rendszertelen időközönként jön: van, hogy percenként/tízpercenként/óránként... nem tudom mire véljem a jelenséget... konfigom ott van az adatlapomon, a lapon frissítettem tegnap egy biost, de semmi változás... arra gondoltam, hogy talán valamelyik ventinek rosszul mérheti a fordulatszámát vagy hasonló lehet? másnak olyan miatt történt ilyen, mert a beépített hőmérő néha hibázott és amiatt jelzett be az alaplap...
tippeitek vannak, mi okozhatja a pittyegést?
-
AXisBOLD
addikt
köszi.
most ez a favorit, de a többi is jó.
-
AXisBOLD
addikt
nekem mondjuk nincs tapasztalatom, ez az első ilyen házam, meg vista-t használok, de mondjuk ez nem különbség. de erről tényleg felesleges vitát nyitni, mert elég szubjektív hogy kinek mi a jó hangminőség. én csak annyit mondtam hogy elégedett vagyok az enyémmel.
igen emlékszem hogy eladtad.
SzalaiG: nem azt mondtam hogy ilyen lapod van, csak hogy ott lehet megnézni
, bal alsó sarok, fehéren rá van nyomtatva hogy REV: 1.0, mindegyiken ott van.
-
-
AXisBOLD
addikt
ja meghallgattad te is, amíg aludtam?, rendes tőled hogy ezért eljöttél
. de félretéve a tréfát, ugyan úgy szól mint a hátlapi, nekem az "fasza", akinek az nem jó akkor annak nem fasza.
SzalaiG: képen bal alsó sarokban.
-
jójó értem én
akkor én tévedtem
-
Blaze71
őstag
válasz
Papabear195 #7633 üzenetére
halt már meg kevesebbtől is lap, úgyhogy szerintem nem is nagyon érdekli őket. Ha rossz, cseréleik, ha mechanikai sérült, akkor visszadobják.
Kár, hogy sok más elektronikai dologgal nem ilyen egyszerű. Próbált már valaki mobiltelefont cseréltetni? Na, ugye...
-
Laci59
csendes tag
-
Laci59
csendes tag
válasz
Barthezz2 #7625 üzenetére
Igen, igen így van, és akkor így már az is érthető, hogy miért hal meg olyan sok rev.1-es alaplap mostanában phenom II ill. athlon II prociktól, ami azért nem is olyan nagy gáz a 3 éves gar. /ipon/ miatt....................../azt a sok N/A-t csak most vettem észre ma, hogy szóltál/
-
AXisBOLD
addikt
az összes max 125W-os phenom II megy a lapban, max nem ismeri fel, de azt fontos megjegyezni hogy egy-két embernek phenom II-vel való házasítás után köszönt el a DS3 rev1-es lapja örökre.
nem tudja senki se hogy ez miért van.egyébként megértem az aggodalmad, de a rizikó nem abban van hogy megy-e benne, hanem hogy meddig.
-
Laci59
csendes tag
válasz
Borokafa #7623 üzenetére
A francba.........igazad lehet, ezek szerint a hivatalos AM3 támogatás teljesen hiányzik, mint ahogy hiányzik egy csomó AM3-as proci a listábol. Dehát ezért kár volt a Gigának kiadni egy féltáblázatot amin gyakorlatilag hiv. egyik sem működik.Minek ide AM3-as táblázat.? Bár én már láttam x4 620-ast rev.1-ben. meg ugye ott az 550 is. Az utolsó N/A oszlop nem a bios verzio sora?
-
Laci59
csendes tag
válasz
Borokafa #7621 üzenetére
Bocsi, ........ a cpu support szerint az 550.nek " szépen kell " menni, de a kérdés az 545 amelyik nincs ott a supportban!!!!!!!!!! Bár itt azt mondják, hogy az is megy, bár jó lenne nekem olyan illető aki már látta is menni rev 01.ben. / messze lakom a vásárlás helyétől és nekem ilyen esetekben mindig sosincs szerencsém/
-
Laci59
csendes tag
Help!!!!!!!!! GA-MA770 DS3 rev.01 es lapom van, az lenne a kérdésem, hogy x2 545-ös procit kezeli-e? A cpu support-ban nem szerepel csak az 550-es.Biztosra szeretnék menni. Köszönöm válaszotok.
-
Na megint jövök panasszal
2x1 giga Kingmax ramom van berakva dual chanel-be, a support list szerint támogatott ramok. A BIOS-ban beállítottam a ramokat ganged-re, de mégsem abban van, hanem marad ungaged.. Ha BIOS-ba visszalépek, akkor ott a beállításomat mutatja, de bekapcsoláskor a BIOS post, és winből is ungaged-nek jelzi.
Mért?
-
AXisBOLD
addikt
Ventur@
akkor köszi, elfelejtem. a ház pedig nem egy rossz darab, gondolom a kábel se szarabbik fajta, de lehet mégis, vagy egyszerűen ez sehol se működik jól ahogy írtátok.
nesa: AC97 ugyan abból a kábelből jön. akkor is próbáljam meg? meg ott a beállítás is pöcsölősebb...vagy nem?
-
Nemtudom, én mondjuk csak pendrive, bt stick meg a telefonom használom rajtuk, de még gondom ezekkel nem volt.
A hangot meg nem is használom elöl. Bár az én házamban nem is az alaplapra lehetett csatlakoztatni, hanem rendes vastag kábel van hozzá, aminek a másik vége jack, és a hátlapiba kellett bedugni -
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7576 üzenetére
Ez a ciripel suvit lehet attol is hogy rossz helyen fut az eleve rossz minosegu audio kabel azt osszeszedi a zajt ,halkan megsugom neked en meg olyan hazat nemlattam amin az elolapi csatlakozok barmelyike is kompromisszum nelkul hasznalhato lenne se az USB nem jo se a hang.
De kosd be csak siman AC97 nek az megis egyszerubb.
-
AXisBOLD
addikt
erre nincs ötlete valakinek?
vagy próbáljam meg az AC97-et
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest