- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gamepad
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szélesre tárt ablak: Teszten az LG UltraGear 45GX950A OLED monitor
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
HopeckoR
aktív tag
válasz
D4M13N #10243 üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom mennyire aktív még ez a topic ahogy elnézem eléggé kihalt de hátha
Config:
Táp: Chiftech 500W
Alaplap: Gigabyte Ma770T-UD3P Rev 1.0
CPU: Phenom II 965BE
VGA: MSI R270 2GB Gaming
RAM: 2*4 GB 1333 Mhz KingstoneSzeretném tunindolgni a procit de valamiért nem nagyon akarja. A régi procival nagyjából ugyan ez volt a gondom, de azt kétlem, hogy egyáltalán nem lehetne húzni a CPU-t, én arra tippelek, hogy a CPU meletti FET-ek túlmelegednek ha több feszt adok a CPU-nak. A Rev 1.0-nál ugyanis még nincsenek bordázva.
Tudnátok, mondani rá bordát? Illetve, hogy azt hogyan lehetne rá rögzíteni? Az a baj hogy azt sem tudom, hogy hogyan keresgéljek a neten mert nem tudom mit kell keresni
-
D4M13N
aktív tag
Időközben kiderült a turpisság.A CPU egyik tűje le volt törve.
Megforrasztattam Helkis-sel.Ma hazahoztam és ismét valami hiba van.Nem kap jelet a monitor, sem a billentyűzet.három hosszút sípol mikor bekapcsolom.A ramokat végigpróbáltam slotról slotra.Semmi nem történt.Két tápot is kipróbáltam,ugyanaz a helyzet.A vga a helyén van.Vékonyan kentem a cpu-ra pasztát és az működőképes.A vga ventilátora is felpörög és azzal nem lehet baj.
CMOS reset is volt(kivettem az elemet,hagytam állni).
A monitor működik ha laptopra dugom.Amire gondolok bár nem látom,hogy a letört proci láb benne maradt a foglalatban.De nagyon nem akarok belenyúlni.Ez okozhat ilyen hibát?
-
D4M13N
aktív tag
Helló mindenkinek.
Egy olyan problémám van amivel már nem tudok mit kezdeni.
Egyik napról a másikra random újraindulást produkál a gépem.
Először túlmelegedésre tippeltem mivel hidegen indítva(mikor hazaérek első indításra) akár fél órát is stabilan fut.majd ezt követően rohamosan csökken az újraindulásig visszamaradt idő.Úgy kezdődött hogy a monitoron a kép szétesett,majd mintha erős mágnes érte volna szivárvány szín futott végig rajta.Az északi híd persze nálam is passzív hűtéssel megy és meleg is szokott lenni,de eddig nem volt baj vele.Gyári hűtő van fenn.AIDA64-gyel figyeltem,minden 45-50 fok között mozog.
egy GA-MA770 UD3 van benn egy phenom x4 965 procival.2x2 GB ddr3 1333 kingmax Ram mellett.
nincs húzva,minden auto-ra van állítva biosban,nem is piszkáltam bele.
Egyszer volt javítva a proci mivel letört a láb és Helkis hál istennek megcsinálta.memtest még nem volt.A vinyóval nincs baj hd sentinel szerint.a táp egy HKC 565W USP-5565.
ki van takarítva.minden venti portalanítva.A pasztázás már időszerű,a magok néha elérik a 60 fokot,de nagy ritkán.
ami hiba lehetett hogy egy win8 update nem futott le teljesen.bár kétlem hogy ez okozta volna a problémát.A ram az kit és próbálgattam kivenni egyet hátha valamelyik a hibás,de mindkettőnél ezt produkálja.
a windows eseménynapló csak kernel power 41 hibát észlel.cseréltem alaplapi elemet is.átnéztem hátha valahol megsérült a az alaplap,de semmi szembetűnő és eleve nem történhetett semmi ilyesmi.
Oldala levéve,szellőzés miatt(rosszul szellőzik a ház)Kb ennyire jutottam.
Előre is köszönöm a segítséget -
Pancsermeste
őstag
Nekem van olyan Pendrive-om, aminek már kevés lenne. (konkrétan 5V alatt van hogy felismeri a gép, de mindig lekapcsol)
Az USB-s HDD-d az csak USB-ről kajál, vagy külső tápot is adsz neki?
Persze az se mindegy, mennyire stabil az a 4,94V. Ha terhelés alatt sem esik tovább a fesz, akkor elvileg elégnek kell lennie, de lehetnek olyan eszközök, melyeknél már kevés lehet. -
válasz
Pancsermeste #10234 üzenetére
4,94 V-ot mértem, kevés lenne? USB-s HDD meg vígan elmegy róla...
-
Pancsermeste
őstag
Az USB-s hibák sokszor vezethetők vissza tápfesz problémára. Nem feltétlenül a tápegységre gondolok, lehet az alaplapi 5V-os áramkörben is hiba, pl. alacsony fesz. (néhány USB cuccnál már a 4.9V is kevés), vagy szűretlenség. Érdemes megnézni, nincs-e púposodott elko, bár szilárdtest kondiknál nem szokott... de a soros ellenállásuk megnőhet, semmi se tart örökké.
Esetleg ha van lehetőséged próbáld meg másik táppal, ami az 5V-on kicsit többet ad ki (pl.5.3V körül), ha ezzel OK, akkor tápfesz probléma áll fent, ha nem, akkor meg .... akármi is lehet! -
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy nem működnek rendesen a kártyaolvasók a gépben. Konkrétan beolvas pár fájlt, aztán a másolás teljesen megáll, aztán megint elindul de csigalassan. Az írás a kártyákra úgy tűnik, gond nélkül megy. Ezt produkálja két különböző USB-s memkártya olvasóval is. 3 OS alatt próbáltam, ugyanez a helyzet. Az olvasók biztos jók, mert másik gépben műxenek.
-
Lion81
tag
Hello!
Egy MA-770 DS3 Rev.1.-es alaplapom van és van bene 2x1GB Crucial Ballistix memória ami EPP-vel megy 1066Mhz/5-5-5-18-as beállításon szuperül.Ezek a ramok ennél a beállításnál 2V-ot igényelnek max. gyárilag.
A kérdésem a következő:Vettem mellé 2x1GB Crucial Ballistix ramot ami szintén tudja EPP-ben az 1066-ot 5-5-518-as időzítésekkel viszont ezek ennél a beállításnál már gyárilag 2.2V-ot kérnek és nem hajlandó a 4x1GB ramom 1066-on 5-5-5-18-on menni.
Ez a"VOLT" különbség miatt lehet vagy csak kellene állítanom a biosban valamit.A biosban néztem és ott csak maximum 2.175V feszültséget tudok max. adni,mert erre képes a lapom.
Ha valaki tud érdemben segíteni vagy találkozott ilyen problémával kérem írjon.
Köszönöm! -
meno90
csendes tag
Helló érdeklődnék hogy ebben a lapban van mag feloldásra lehetőség? ezel a procival AMD Phenom X2 550
Válaszokat előre is kösszi!
-
anarchic
tag
Sziasztok!
Hónapok óta szenvedek a gépemmel, hogy mi lehet a baja sokszor újraindul néha csak úgy önmagában is nem csak terhelésnél. Már elég sok mindent kicseréltem vinyók táp stb... memória persze teszteltem az előző ramokat is... nem voltak rosszak csak vettem jobbakat.
Alaplap: GA-MA770-DS3 rev 1. F7 revizió
Amit észrevettem ezen felül, mióta Win7 64et használok rajta azóta van szinte ez a probléma nézelődtem BIOSban ezt találtam HPET opció Enabled jelenleg Disableden tesztelem egyelőre OK...
De mindenhol azt állítják, hogy át kell állítani 64bites módra ezt a HPET-et nos azt hol valaki?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
hambi80 #10228 üzenetére
A CPU Support lista szerint nem megy benne.
N/A = Not support
HGyu
-
hambi80
tag
hellotok van egy ga-ma770ds3 rev1.0 alaplapom F4 bios megy e benne ez a proci AMD Phenom II X4 920?
-
adamka16
őstag
Van valakinek tapasztalata OCZ Platinum 1100-as modulokkal 770-UD3-al? Processzor: FX 5000
Az istenért nem akar ~1090 környékén menni 2,2V-on 5-5-5-18-on
Adjak még egy kis feszt a memóriának vajon? -
benq01
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem ez a Gigabyte GA-MA770T-UD3-mas alaplappom és van benen ez a On_off Charge dolog ezt hogy tunám kikapcsolni, hogy ne világítson az egér meg ezek (amik az usb-ben vannak) ???? -
Danex
addikt
válasz
benq01 #10222 üzenetére
én ezt jól tudom, de mikor fejlesztve lett a gép akkor az a 10ezer forint valami máson csattant volna, és a 2 memóriatípus között tudtommal minimális a különbség (ddr3 kevesebbet fogyaszt, hűvösebb, gyorsabb az átvitelisebessége, de a ddr2-nek meg kisebb az elérési ideje de játékban ugye kb 0 tejesitményjavulást okozott volna a dolog
)
-
benq01
csendes tag
Hát sztem GA-MA770-DS3 / (U)S3 / DS3P / UD3 ezeknél jobban megéri a Ga-Ma770T-ud3 nekem az van és am3
-
Milo629
aktív tag
-
Milo629
aktív tag
Sziasztok, nekem lenne egy rev. 2.0-s MA770-UD3 lapom, amiben egy Athlon II X3 450-es CPU van. Ennek alapján próbáltam meg engedélyezni a 4. magot, de kiírja, hogy újraírja a BIOS-t ne piszkáljam, ekkor leáll a gép és kis idő múlva újraindul, de ekkor már nem kap jelet a monitor és kb. 4-5 másodperc múlva leáll, csak akkor indul újra ha lekapcsolom a tápot és kiveszem az elemet. FB és FG BIOS-al is próbáltam, mindegyikkel ezt csinálja. Most akkor elfelejthetem a 4. magot?
Ui.: CPU-Z -
whiterat
csendes tag
válasz
04ahgy #10211 üzenetére
Köszönöm a válaszod. ennek a CPU Core Controlnak hol kellene lennie? az M.I.T \ A.C.C menün belül nekem csak ennyi van:
EC Firmware selection: Hyrid (-re állítottam, újraindítottam)
Advance clock calibration: Disabled
Value all cores: -2%
value (core 0): -2% és így tovább core3-ig. Ezek az advanced clock calibration értékétől függően módosíthatók vagy nem. Vagy ezeknek a százalékait kell álltgatni? -
04ahgy
nagyúr
válasz
whiterat #10210 üzenetére
Nos, úgy néz ki, hogy a processzorod letiltott részei hibásak. Valószínűleg a felpörgés is az emiatt fellépett nagyobb melegedés miatt volt.
Azt tudod még kipróbálni, hogy az EC Firmware-t Hybridre teszed, de az ACC-t Disabledre. Így talán a CPU Core Controlban megjelenik mind a 4 mag (3 ebből letiltható). Ekkor letiltod a legutolsó magot, és próba. Ha nem jó, CMOS Clear ismét (instabil CPU-val ne nagyon lépkedj a QFlash-be, jótanács), és újra próbálkozhatsz, az utolsó előtti, majd az azelőtti mag lekapcsolásával. Így lehet 3 magos CPU-t. A kétmagosat feloldod, négymagossá, amiből letiltasz egyet.
Jó móka.
HGyu
-
whiterat
csendes tag
Sziasztok! Lassan 3 év után elhatároztam, hogy én is kipróbálom ezt a mag feloldást. MA770-UD3 rev2.0 deszkám FA biosát frissítettem FJ-re, utána hamar átállítottam a már itt is sokszor írt EC Firmware: Hybrid, Advanced Clock Calibration Auto kombót.
Gép lekapcsolja magát, ahogy kell, mar újból bekapcsol, és a POST-nál már meg is jelenik a Phenom II X2 545 helyett az X4 (asszem 960, most nem emlékszem pontosan).
Gyorsan belépek biosba, F9-nél még mindig X2-t ír CPU-nak, de gondoltam nézzük meg, elindul-e az XP. Hát odáig el se jut, POST után egyből dob egy reboot-ot a gép, billentyűzetet nem érzékeli, tehát biosba se tudok belépni.
Gép kikapcs-bekapcs utáni első POST-nál van bill, nyomtam is a DEL-t, hogy visszaállítsam az EC fw-t Normálra, de DEL nyomása után azonnal reboot jön. Jó, akkor kipróbáltam END-re a Qflash utilityt (úgyis ezzel frissítetem a biost floppyról), ez be is jön, gondoltam akkor nincs nagy baj, legyen reboot. Ezután már az END lenyomására is reboot van azonnal.
Úgyhogy kellett egy CMOS clear.Érdemes még próbálkoznom valamivel?
A cpuz azt írja, hogy a Phenom II x2 545 egy Callisto rev RB-C2. A gépben van 4x 1 GB kingmax DDR2-800, meg egy 400 vagy 500W-os táp. A CPU-n gyári hűtő van, és az magok aktiválása utáni rebbot után eléggé felpörgött a venti hallás alapján.
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
WOL-t szeretnek hasznalni. Win7 64bit, eszkozkezeloben beallitva, 7-es es 9-es port nyirva a routeren. A leallitast koveto fel percben indul, de utana nem mukodik. Mi lehet a gond? Biosban nem talaltam erre vonatkozo beallitast. Ja UD3-rol van szo. -
04ahgy
nagyúr
-
Moren
csendes tag
válasz
04ahgy #10200 üzenetére
Másik SATA porton még nem próbáltam. IDE módban van, AHCI módban is próbáltam, de úgy hosszasan vizsgálgatja a meghajtókat. A merevlemezen kívül csak egy DVD író van SATA csatlakozón, semmi más. A régebbi tápom már nem működik, ezért tápcserét nem próbáltam, de azért nem is foglalkoztam ezzel, mert amikor az meghalt, egyáltalán el sem indult a gép.
-
-
Moren
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-MA770-UD3 rev. 2.0 alaplapom van, és a gépem indulásánál rendszeresen egy hiba lép fel. Ilyenkor a boot képernyőnél megáll pár másodperce, aztán kiírja hogy error loading operation system. Viszont nem minden alkalommal csinálja ezt, újraindításnál, ha gyorsan túllép a boot képernyőn, akkor pillanatok alatt be is tölt a win7 64bit. BIOS-t frissítettem, ugyanúgy csinálja azóta is. Merevlemezt szintén ellenőriztem, HDD Sentinel nem jelez ki hibát. De gondolom, ha azzal lenne a probléma, akkor egyáltalán nem töltene be, és nem ezt csinálná, viszont a jelenség egyre gyakoribb, sokszor 5-6 alkalommal is újra kell indítani, mire betölti. Szerintetek alaplap cserére lesz szükség?
Köszi -
Norbi.Sz
senior tag
válasz
Pancsermeste #10190 üzenetére
Elnézést, a lap típusából lefelejtettem egy T betűt...
Helyesen a lap típusa: [Gigabyte GA-MA770T-UD3]Egyébként nem is lenne jó hozzá az 1333Mhz-es RAM...
-
Norbi.Sz
senior tag
válasz
04ahgy #10188 üzenetére
Rendben, megpróbálom...
Egyébként megnéztem:
- Gigabayte GA-MA770-UD3 lap
- AMD X2 265 AM3 3300Mhz
- 1db Kingmax 4GB 1333Mhz
- Sapphire Radeon 4850 Vapor-X 1GBSemmi húzás, minden tök alapon...
Egyébként erre a GEIL-re gondoltam, azt olvastam, hogy elég stabil és megbízható:
[GEIL Value Plus CL9 1333Mhz] -
04ahgy
nagyúr
válasz
Norbi.Sz #10185 üzenetére
Nem, a GEIL-lel van a legtöbb baj, főleg a régi szériással az AM3 CPU-k mellett. Az új GEIL-ek már jók.
A CPU_NB_VID emelés mehet, de ha 1,2V az alapfesz, akkor nem Phenom II X4 van a lapban, ha jól gondolom.
Futtass inkább egy éjszakás Memtest86+ 4.20 tesztet, mert a tünetek memóriahibára engednek következtetni. Ha hibázik, akkor egy modult kiveszel, és egyesével is teszteled.
HGyu
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-MA770-UD3 lapom Kingmax 4GB 1333MHz memóriával.
Olyan problémám van vele, hogy néha megáll kékhalállal, vagy kifagy (leginkább Flash playeres játékoknál)...
Van, hogy 8-10 órát is megy rendesen, van, hogy 10 perc alatt 4-5 alkalommal is kékhalál...Olyasmit olvastam, hogy ezek a lapok nem annyira szeretik (instabilak) lehetnek a Kingmax memóriákkal. Ez tényleg így van? Vegyek egy GEIL-t?
Valamint itt olvastam, hogy BIOS-ban a CPU NB VID emelése segíthet:
[1,2V-ról 1,25V-ra] - gondolom ez még nem olyan sok (0,05V), megér egy próbát (?), nem vágja haza a cuccot?THX a segítséget
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#81556480 #10182 üzenetére
Te valószínűleg a floppy lemezhez való SATA preinstall drivert töltötted le, x86 és x64 WinXP-hez, azt a telepítés elején kell F2-vel, floppyról megetetni vele. (Vagy integrálni a telepítőbe.)
Ha Win7-et használsz, akkor semmilyen külön SATA drivert nem kell használnod, alapból megfelelően kezeli.
HGyu
-
törölt tag
Üdv!
hivatalos oldalról letöltöttem sata drivert de azt hogyan is kell használni? ugyanis 4 fájl van benne semmi telepítő.
Valaki el tudja magyarázni ?
-
bokszos90
csendes tag
válasz
04ahgy #10179 üzenetére
de nekem 775ös kell mert ahhoz van procim.tegnap vettem is egyet csak átvert a srác mert hazajöttem leprobáltam aztán sehol semmi.nekem is van egy ugyanilyen.csak a fiamnak akartam egy másik gépet össze rakni.mert ezzel nagyon meg vagyok elégedve.csak amint az imént is emlitettem amit tegnap vettem a fiam gépébe.azzal átvertek.előre is köszi.Üdv
-
04ahgy
nagyúr
válasz
bokszos90 #10178 üzenetére
Szia,
Majdnem mindegyik támogatja (Pentium D8XX, Pentium D9XX), de ez a topik más foglalatú alaplapokkal foglalkozik ám, az ugye neked is feltűnt?
De ha már itt vagy, akkor sokkal inkább tudok ajánlani egy, a topik címében is szereplő lapot AMD procival.
Modernebb az LGA775-nél.
HGyu
-
bokszos90
csendes tag
sziasztok 775-lapot keresek ami támogatya dual cort csak nem nagyon akarnak visza irni
-
04ahgy
nagyúr
válasz
#81556480 #10176 üzenetére
Ha neked így egyszerűbb, megunni a hibakeresést, feladni a harcot... Azt még mindig nem tudjuk, hogy a tieden kívül más VGA-val is jelentkezik-e a hiba. A VGA-t meg küldheted, magad írtad, hogy másik gépben jó. Kompatibilitásra meg nincs garancia sehol, főleg úgy, hogy lassan 3 éves a cucc.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#81556480 #10173 üzenetére
Lassan kezdek beleőrülni ebbe a videókártya témába.
GA-770TA-UD3
win7 64bit betöltőképernyőnél kifagy.
odaadtam ismerősnek, XP32bit-alatt tökéletes a kártya, csökkentett módban nekem is elindul. Drivert leszedtem úgy is elindul .
win7 újrarak, legújabb driverrel = fagyás.
régi driver: win7 betöltés előtt kékhalál. Sima PCi slotba 8 megás videókártya: működik.
Nem tudok videokártyát szerezni de szerintem az alaplap hibás. HA másnál működik a kártya...
Néha már biosba is lefagy. Néha megy.
iponból van az alaplap. garancia van. Sok idő lehet vagy egyáltalán hogy működik ez ?
mardos az ideg
-
törölt tag
válasz
04ahgy #10168 üzenetére
Értem, köszi!
Gondoltam megkérdezem, ugyanis valaki már említette egy másik topicban hogy van olyan hogy egy slot meghibásodik. De akkor ez itt nem valószínű.
Más:
Régi tápventiket akarok beépíteni a házba, összesen kettőt.
Az alaplapon van SYS_FAN1 és 2 jelzésű csatlakozó. Arra ráköthetem? Ha igen az a fordulatot fogja szabályozni? -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy problémám, gondoltam megkérdezem itt is.
Giga 770TA-UD3 lapom van. x6 1055T proci, 1x4gb corsair vengeance ram, FSP HEXA 550 táp és Gainward GTX460 GS 2gb kártyám. A gond az hogy elkezdett fagyni a gép, majd egyszer win7 betöltő képernyőnél megfagyott, azóta onnét nem is megy tovább. CSAK ha leszedem a videokártya driverét. vagy csökkentett módban indítom. Próbáltam régebbi, legújabb drivert, win7 reinstallt és bios resetet is. Legújabb bios van fent egyébként. Kérdésem az lenne szerintetek ez lehet e alaplap hiba ? Most elküldtem egy havernak a videókártyát próbálja ki másik gépben. Ha ott jó akkor a lapommal van gáz? Hallottam olyat hogy a slot meghibásodik. ilyen létezik?
-
timarcell
tag
válasz
04ahgy #10160 üzenetére
Az előző informatikus kollega aki próbálta javítani, a legfontosabb részt a memtest futtatását kihagyta (pedig az lett volna az első) helyette újrarakta a windows7 x64-t mert kékhalálozik (de hogy mi faxnak) ráaásul egy 33GB-os partícióra amit a tulaj már megtöltött + a régi általam telepített rendszert meghagyta d-nek de sehogyse tudom elérni hogy arról bootoljon... grrrrrrrrrrrrr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
timarcell #10159 üzenetére
Memtest86+ 4.20 futtatás, modulonként. Amúgy én személy szerint a 2GB-os single modult vissza sem tenném.
Elvileg amúgy a 4GB-os modulokkal nem kellene, hogy baja legyen. Milyen CPU van benne?
BIOS-od a legfrissebb verzió?
HGyu
-
timarcell
tag
GA-MA770T-UD3 rev3.1 típusú alaplap elkezelhet 2db 4GB-os kingmax 1333Mhz-s + 1db 2GB-os memóriát? Eddig kékhalál... A válaszokért előre is köszi!
-
jGs21
csendes tag
válasz
Debilon #10152 üzenetére
Nekem újraindítás után se történik vele semmi! MA770T-UD3 lapom van! Bármilyen bios nem oldja fel mindig marad a phenom x2 555! Az asrock lapomban feloldotta az 550-est de 1mag szarvolt, ebben is kipróbáltam az 550 est de szintúgy nem csinál vele semmit! EC:hibryd ACC disabledre visszaáll! Valakinek volt már hasonló? A Következő biosokat használtam: F2,F4,F8,F10 Van még 1 béta is amit meglesek! Azért írom le mert ugyan lehet hogy a procit nem lehet 4 magosítani de olyat még senkinél se olvastam hogy nem oldotta volna fel! Olyat hogy feloldás kékhalál meg kikapcsoló gép azt vágom de nálam nem ezek a problémák állnak fent! Választ várok nem Okoskodást meg OFF-olásokat! Köszönöm!
-
válasz
Debilon #10149 üzenetére
#04ahgy: azért ez nem olyan nagy trükk, de végül is igazad van.
Igen, a tiltott magok engedélyezésére gondolok. Nálam ebben a béta bioszban egyáltalán nem volt ilyen opció. De végre az FI verzió az stabilAz ez utániakkal viszont nálam nem ment normálisan, vagy a plusz két mag tűnt el, vagy csak egy merevlemezzel volt hajlandó menni, vagy azzal sem... De végre minden működik!
-
válasz
04ahgy #10146 üzenetére
Nos ezt megcáfolom. Csak ezt az egy értéket kell átírni és már megy is: HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
Egy kicsit gyorsabb lett, de még nem az igazi, továbbra is 100MB/s körül van a korábbi 130 helyett.
Feltettem közben az FKD béta biost is, de abban nincs ACC. Így még egy verzió jöhetett szóba, az FI. Most néhány indítás után úgy tűnik ez bevált, és végre Phenom X4-nek látja a procit indítás után is, nem csak újraindításnál -
igen, nekem is csak 4 pines van a tápon. Lehet mindjárt rendelek egy másik alaplapot, már úgy is fontolgatom 1 hónapja a cserét. Ezt meg csak megveszi valaki
Legalább végre ki tudnám használni a sataIII sebességét. Azt se értem, miért ez a leglassabb most a 3hdd közül nálam. ahci-t meg nem tudom bekapcsolni, mert akkor meg nem indul a win7.
-
-
Hát, nem tudom, elképzelhető. Van még egy érdekesség, az ACC menüben. A hybrid van beállítva, és ott van 3 lehetőség: all core, per core, auto. Ennek a per core-nak van amikor megjelenik egy almenüje, ahol a 3.-4. magot lehet egyenként letiltani, míg máskor ez az almenü egyáltalán nem jön elő.
Szerintem a proci az menne stabilan 4 maggal, ennyi idő alatt biztos lett volna kékhalál, vagy valami gond ha a másik két mag nem lenne stabil. Még van 2 bios verzió, amit nem próbáltam ki. -
A helyzet továbbra is ugyanaz, ha leállítom a gépet, akkor jó eséllyel visszaáll Phenom X2-re, újraindításnál viszont mindig marad X4. Ha indításnál bemegyek a a biosba, és csak megnézem, hogy hybrid auto, tehát nem is piszkálok semmit, akkor mindig elindul 4 magosként a proci. Eddig egyszer se volt vele gond 4 magosként, pedig sok órát ment a Dirt3, Gta4, meg konvertáltam pár felvett tv műsort is, ott azért sokat dob a teljesítményen +2mag.
-
talpas
aktív tag
válasz
balazs.toth #10139 üzenetére
Igen, az elektronika tud "vicces" lenni. És terhelésnél buknak ki a rejtett hibák. Meg mi is az idegességtől. És jó, hogy ez a táp nem okozott komolyabb problémát. Köszönjük, hogy leírtad!.
-
jGs21
csendes tag
válasz
SgtMathias #10137 üzenetére
Phenom II X6 1100T Eddig elmehetsz procival! Ezt is kezeli!
Csak külön van írva az am2, am2+, am3!
-
SgtMathias
csendes tag
Üdv!
Gigabyte GA MA770-DS3 rev 2.0 alalapom van. Kíváncsi lennék melyik az a legújabb proci amit ebbe még bele lehet rakni. Azt hiszem Phenom X4-et még támogat. Nézegettem a gyártó oldalát de az a táblázat amit ott találtam nekem kicsit kínai.
-
talpas
aktív tag
válasz
balazs.toth #10133 üzenetére
Őszintén örülök, hogy ez 1 táphibával rendeződött
.
De látom Te vagy az a varázsló aki sejtette a táppal lehet gond és igazad is lett. Azért 3-5 nap múlva írd meg, hogy tényleg az okozta-e a galibát.
-
balazs.toth
csendes tag
Na bevittem tegnap még egyszer a tápot, hogy nézzék meg, és kiderült, hogy mégis azzal van a baj... azt mondták, hogy a rövid tesztelésnél nem jött ki a hiba, de miután hosszabban nyúzták, utána nekik is jelentkezett a baj.
Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nagyon hálás vagyok érte!
Balázs -
talpas
aktív tag
AMD Athlon x4 955 3,2, de ha unlock akkor nem szóltam semmit. Valamit elnéztem Sry. Az nem a tuning rovatba való akkor?
-
talpas
aktív tag
válasz
balazs.toth #10126 üzenetére
Én ott tartanám azt az alaplapot a szervizben. Volt itt hasonló probléma és csak mikor kézzel matatott benne az illető, derült ki, hogy neki van igaza!. Ha ezt a hw-t natúrba összerakod, bios rez. stb. mennie kell. Nem segít rajtad de leírom. Kis barátom 1 éve /karácsonyra/ ATI AGPgrafkártyát vett ajándékba öccsének. Bp-i. közismert boltból. A jézuska nem hozott örömöt csak idegességet. Beléptem 3D-be, k.halál. Ünnepek között vissza a boltba. Kártya OK!. Nekem meg a k.halál megint. Vidd vissza ez kuka mondom. Lett belőle január. A kártya dettó!! 2D-ben semmi gond 3D-ben kiakadó gép. Tettem a kártyával valamit és megint a boltba zavartam a srácot. Február, a kártya típusa maradt azóta is teszi a dolgát.
-
Ez új proci, nincs egy hetes. A lap az már elmúlt 2 éves is. Most újra visszaállítottam a hybridről normálra, utána híbrid+auto és így megint egyből megy mind a 4 maggal. Következő bekapcsolásnál kiderül. Ha nem megy, akkor majd az új alaplappal próbálgatom tovább, úgy is lecserélem az alaplapot egy Asrock 870 extremre előbb-utóbb mert kéne a sata3 meg az usb3.
-
Hanok
senior tag
válasz
Victoryus #10127 üzenetére
Valami akkor biztos nem stimmel, időzítések, feszültség, stb. Azért hosszú távon lehet hogy lennének gondjaid mert 2 óra prime még nem a világ vége...Tesztelt pédány az apróból? Vagy csak szerencséd volt és látszólag megy az unlock? Mert az utóbbi esetben bármi előfordulhat, az előbbinél viszont van esély hogy a BIOS vagy a deszka szórakozik..
-
Vettem egy Phenom IIx2 555-ös procit. Megy is a magfeloldás, Prime95 hiba nélkül ment 2 órát, Aida terhelés tesztje is, játékok is hibátlanul mennek. A gondom, hogy legközelebbi bekapcsolásnál visszaáll PhenomX2-re. Most az FJ bios van rajta, de ugyanezt csinálta FG-vel is. A köztest még nem próbáltam. Szóval hogy kéne beállítani a biost, hogy ne kelljen mindig állítgatni? Próbáltam az Acc-ben a per core meg az auto beállítást is.
-
balazs.toth
csendes tag
válasz
04ahgy #10125 üzenetére
A gépet múltkor szétkaptuk, újrapasztáztuk, kiporoltuk.
Windows-t azt eddig 3-szor tettem fel amióta probléma van a géppel, kétszer a sima 64 bites Win7-et, most pedig a service pack-es van fent.
Az illesztőre azért nem gondolnék, mert akkor is baj volt a géppel, amikor még semmit nem frissített magának.
Itt vannak a képek a beállításokról:RAM: https://docs.google.com/open?id=0B_YRoUvYCcOHMTlkOTU5NmMtNzJjYi00YmRlLThhZDctNTVkNGVjM2EyNjg5
Feszültség: https://docs.google.com/open?id=0B_YRoUvYCcOHZGI0MmY4MWUtZWE2ZS00MDM5LWEyNzgtZDFiYmE2MWJhN2E1
Feszültség (még egy, hátha ezek is kellenek): https://docs.google.com/open?id=0B_YRoUvYCcOHM2NjMjdkNmItNDAyMS00MjExLThmYzQtYTVhMThkN2JjYzE2
Egyébként tegnap óta be se kapcsol a gép. Bejön a Win7 üdvözlő képernyője, és rögtön kikapcs. Felpörög valamelyik venti, aztán újraindul. Lehet, hogy most kéne bevinni a boltba, hogy végre elhiggyék, hogy nem csak kitaláltam a dolgot
-
04ahgy
nagyúr
válasz
balazs.toth #10124 üzenetére
A RAM beállításokról (időzítések) és a feszültség beállításokról csinálsz képet? Írjuk, mit, hogy állíts. Lehet, hogy valamit rosszul állít be a lap.
Esetleg azt próbáltad-e már, hogy teljesen szétszereled a gépet, kiporolod a slotokat, és a CPU-t is kiveszed, majd újra összeszereled? Lehet, hogy valami kontakthiba járatja veled a bolondját. Friss oprendszer telepítés volt már?
Most jutott eszembe: engem egyszer a windows update szívatott meg alaposan, eredeti windows rulez.
Úgy döntött, hogy a realtek hálókártyához ő talált NDIS 6.22 drivert, frissítést, miegymást, és letöltötte, telepítette. Onnantól kezdődtek a rejtélyes fagyások. Szerencse, hogy ez laptop volt, így nem kellett hardverváltoztatás miatt hibát keresnem. Leszedtem a frissítést, gyári driver fel, és azóta, egy éve egy kékhalál nem volt.
HGyu
-
Hanok
senior tag
válasz
balazs.toth #10122 üzenetére
Csak időt spóroltál volna ha már most úgy használnád de azért kíváncsi lennék a végeredményre.
-
Hanok
senior tag
válasz
balazs.toth #10120 üzenetére
Nincs jelentősége hogy látod-e vagy sem, a lényeg hogy tudod mennyit adtál az 1,1V-hoz. A kérdés hogy megoldotta a problémát vagy sem?
Szerk: Egyébként normális.
-
Debilon
addikt
ha nincs semmilyen IDE eszközöm, akkor letilthatom BIOS-ban ugye?
nem fog bezavarni a SATA cuccoknak?
-
Ice_Man22
senior tag
Hali.Nemtudja valaki miert nem tudom aktivalni a 2. magot a legujabb biossal?AMD 770 ud3 rev 2.0 a lapom, es egy Sempron 140 es cpu van benne.
-
Hanok
senior tag
válasz
balazs.toth #10115 üzenetére
Lépcsőzetesen haladj, minden emelés után járasd a gépet hogy előjön-e a probléma. 1,2V-ig nem nagyon lehet baja.
-
Hanok
senior tag
válasz
balazs.toth #10113 üzenetére
Nyílván azért írtam mert "el akarom rontani a cumót". A lapod topicjában olvashatsz vissza ha kétségeid támadnának.
-
Hanok
senior tag
válasz
balazs.toth #10111 üzenetére
CPU_NB_VID-nek tolhatsz egy kis feszültséget sok embernek ez megoldás volt a hasonló problémákra.
-
balazs.toth
csendes tag
válasz
04ahgy #10110 üzenetére
na akkor sorban:
- memtest 21 óráig ment, hibát nem talált
- amikor elkezdődtek a hibák, azzal kezdtem, hogy levettem 1333-ra a memóriát, csak ugyanúgy fagyott, aztán visszatettem. de most leraktam megint 1333-ra
- DRAM: 1,5 V
- NB voltage: 1,1 V, 2000Mhz
(Ez nem tudom, kell-e: NB-PCIE: 1,8 V)
A volt beállítások egyébként AUTO-n vannak. -
04ahgy
nagyúr
válasz
balazs.toth #10109 üzenetére
No, akkor kezdhetjük is azzal, hogy visszaveszed a RAM-okat 1333MHz-re. Nagyon sokan ezzel szívnak, mert a Denebek memóriavezérlője csak azt támogatja hivatalosan, és sok esetben ugyan stabil az 1600MHz, sok másik esetben nem. Legalább egy hónapot tesztelj 1333-as RAM-mal, hogy egyáltalán megszűnik-e a rejtélyes fagyás?
RAM feszültség amúgy mennyi? CPU_NB mennyire van a BIOS-ban belőve?
Memteszt mutat-e hibát, majd írd meg.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
balazs.toth #10104 üzenetére
Értem. Egy CPU-Z-t tölts le, majd validáld a gépet. A kapott online eredményt linkeld ide be. A további teendőket utána mondjuk.
Amúgy eddig a RAM a leggyanúsabb, azt Memtest86+ futtatással tudod ellenőrizni. Legalább egy éjszakára célszerű otthagyni a memtesztet futni.
Várjuk a CPU-Z valid linkjét.
HGyu
-
Matthisa
tag
Sziasztok tudom nem ide tartozik de nem találtam topicot! Az lenne a kérdésem h az alaplapomon található északi híd chipsetet milyen pasztával kell pasztáznom (CPU hőpaszta jó rá? Fehér hagyományos) illetve a régit mivel szedhetem le?
-
balazs.toth
csendes tag
Bocs, a memória lemaradt. 2+2 GB Kingston 1600 Mhz DDR-3 PC3-12800
A beállításokhoz nem nagyon értek, leírom, amit a BIOS kiír a memóriánál:
DCT: Unganged
DDR3: AUTO (SDD: 9-9-9-24; Auto: 11-11-11-29)
Bank interl.: Enabled
Channel interl: EnabledBIOS: Award Softw. Int. F7, 2010.07.09
SMBIOS: 2.4Köszönöm szépen a gyors választ!!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
balazs.toth #10102 üzenetére
Hanyas BIOS van a lapon? Milyen RAM-jaid vannak, melyik slotokban és milyen beállítás mellett?
A CPU-d nem Athlon, hanem Phenom II, a tápod meg amennyiben 500W-os, akkor csak CX lehet, ha meg VX, akkor csak 550W-os lehet.
HGyu
-
balazs.toth
csendes tag
Sziasztok!
Kb 5 hónapja van ez a problémám a géppel, nagyon örülnék, ha valaki tudna nekem segíteni, mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Az a gond, hogy a gép teljesen random szerűen (tehát nem csak terhelésre, de főleg akkor) leáll, vagy újraindul. Amikor leáll, nem teljesen áll meg, mert a ledek égnek, a ventillátorok pedig működnek, csak se kép, se hang (illetve hang az van: ha zene ment, amikor kifagyott a gép, akkor az utolsó tizedmásodperc a számból zúg, nagyon nagy frekvenciával).
A gépet már többször visszavittem a garanciális szervízbe, ahol mindig azt mondták, hogy nekik nem jött elő a probléma. Itthon is van, hogy napokig nem tapasztalom ezt, aztán van, hogy naponta többször is.
A processzorhűtéssel nincs gond, 100 %-os terhelés esetén is 50 fok körül van mind a négy mag. Tápot műszerrel vizsgálták, elvileg azzal sincs gond. Tápkábelt már kettőt is megnéztem, a gép ugyanúgy kikapcsolt.
Múltkor elvitték szervízelni a videokártyát, adtak addig cserének egy 4500as ATI-t, azzal egy hónapig nem volt semmi gond, aztán újrakezdte. Most kaptam egy új GTX460-at, azzal megint folyamatosan ez a probléma.
A gépem:
lap: Gigabyte GA-MA770T-UD3
cpu: AMD Athlon x4 955 3,2 Ghz
cpu hűtő: CoolerMaster Hyper TX3
vga: Gigabyte gtx 460
táp: Corsair 500 W VX
ház: Gigabyte LUXO X142
A segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm
Balázs
balazs-toth@windowslive.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Asus Rog Strix x570-f gaming 1 év jótállással
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged