Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
kelemenke #7298 üzenetére
Az a baj, hogy ilyen folyékony nitrogénes cuccal rekorddöntögetésen kívül nem sokat lehet kezdeni.
A vizes rendszerrel meg mindig úgy voltam, hogy amennyit rászánnék a kiépítésére, annyiból már veszek egy jobb procit, ami alapból hozza azt a szintet, amit így a tuninggal érnék el.
Így aztán mindig megmaradtam a sima léghűtésnél. -
kelemenke
csendes tag
akkor szerencsétek volt.4 számitástechnika üzletel vagyok komoly haverságba.mind a 4 megkapta hf nek.de nagykerben nem volt.és nekik szabad bejárásuk van oda.de mindegy én ezen nem fogok veszekedni senkivel.nekem megvan a lap remélem még sok embernek is.de az eredményeim azért odabasznak szerintem.
-
-
kelemenke
csendes tag
Hy!!!
nekem ma770-ud3 rev.2 van
és egy x4 phenom B50
a hétvégén teszteltük a kicsit ez lett az eredménye
AMD Phenom II X2 550 Callisto x2 AM2+ 6324.8 Mhz folyékony nitrogénel
és ez pedig vizhütésel
AMD Phenom II X2 550 Callisto x2 AM2+ 4535.27
érdemes és jó ez az 550 proci föleg hogy van hozzá egy jó kis ud 3 rev.2 lapod.amugy a chipsethütésre figyeljetek és nem lecc baj.Sok sikert 550 tulajok -
aleister
veterán
Asus 785td-v evo és ASRock 785 gxh lapoknál is van lehetőség a magonkénti bekapcsolásra. 0,1,2; 0,1,3; 0,1,2,3 felállásban.
Mindhárom lap (a 3. az enyém) megbízhatóan kezelte a magok feloldását.
Nekem egyébként azóta sikerült kétmagosítani egy Sempron 140-est, és négymagosítani egy Phenom II X2 550BE-t. Eddig 3,8 GHz-ig mentem fel gyári kúlerrel. Most visszaszereztem a jó kis Cooler Master TX3-am, nem titkolt célom a szép kerek 4-es szám.
Lehet utálni. -
rovtiv
tag
(A DDR3 topicba is írtam, de ide kellett volna először.)
Szeretném megerősíteni a nálam hozzáértőbbek véleményét a Kingmax FLGE85F-B8MF7 2 GB DDR3 ramokkal kapcsolatban. (Zöldcimkés, alumíniumbordás.)
Nekem is jócskán voltak negatív tapasztalataim a Kingmax-szal, de DDR3-ra váltáskor olvasgattam a topicot, és úgy döntöttem, beleszavazok. Jól tettem! (A konfigom a nevem alatt.)
Ebben a pillanatban az említett ramok 2X2GB, 1.8V-on,1600 MHz-en, 7.6.6.20, 1T(!) időzítésekkel teljesítenek, 16 óra prime-mel, Crysissal, super PI-vel tesztelve. Nem akartam hinni a szememnek (meg a Kingmaxnak).
Ezennel megköszönném mindazoknak, akik ezen az oldalon ráirányították a figyelmemet! -
Borokafa
őstag
Elvileg a magok órajelét lehetne változtatni (percore)%-ban, próbálgattam, de nálam semmi sem változott. A legjobb az auto beállítás volt.
Gigánál nem hiszem, hogy plusz egy magot be lehetne kapcsolni, (normal-hybrid azaz alap, vagy az összes mag) Valamelyik lapnál, talán az Asusnál úgy tudom már van lehetőség rá. -
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7274 üzenetére
Lehet megerte lapot cserelnem
gond nelkul indult B45 neven
majd huzom meg a stabilitast is megnezem.
-
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7272 üzenetére
Ez volt a pontos tipusa de nem feher hanem fekete-feher,az enyem kicsit atvan alakitva
Ma elvileg beroffentem a cuccot ,ja es talaltam Dslr gepet is ugyhogy lehet oromkodni
-
AXisBOLD
addikt
hát az kimaradhatott valóban
, mert nem emlékszem ilyenre. de attól még zörgött mikor a dvd felpörgetett egy lemezt
. de lehet hogy jobb lenne az az otthoni ház, egyelőre.
na kíváncsi vagyok hogy mit mutat a procid.
mi a pontos típusa a chifi háznak és ez gyárilag ilyen kerámia fehér?
-
Cadal
őstag
válasz
Parameter #7261 üzenetére
Ismerős jelenség. Nálam ez volt! (másik példa)
Aztán alaplap csere lett belőle. Remélem nálad rendbejön. -
mcs
veterán
Helyös.
Csak azért kérdeztem, mert szerezni szándékozok egy dvd-olvasót.
A Pio 215öm dögledezik, és le kéne váltani, csak egyelőre nincs elég píz rá.
Egyik haveromnak meg gondja volt az UD3al, mert mostohán bánt a vinyójával, és dvd-írójával is, aztán válthatta le mindet satásra. -
-
Parameter
csendes tag
Sziasztok SOS segítség kéne...
A gépem tegnap mi után elmentem kikapcsoltam...
ma kapcsolom vissza és egyszerűen nem kap jelet a monitor... felpörög minden, áram van...
a monitor jó mert laptopról kiküldtem a képet rá...
egyszerűen fogalmam sincs mitévő legyek...
kivettem elemet is...
a lap BIOS se jön be...
esetleg vmi ötlet? :S -
mcs
veterán
Kinek mi a tapasztalata a sima ATA-s cuccokkal rev 1 DS3ban?
Úgy hallottam, hogy az újabb alaplapokba szerelt ATA támogatás már nem éppen a legstabilabb. -
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7258 üzenetére
Hy de nemlehet hogy te cseszted el mert alapesetben konyeden lelehet pattintani az egesz elejet hogy a ventilatort bebird szerelni ha ez megvan van rajta 4 vagy 6 lyuk ahol csavaral birod fixalni lehet ezt a lepest kihagytad.
Vegulis meg nem vettem meg a hazat talaltam itthon 1 ocska vagy 10eves hazikot lehet bedobom abba a cuccot, ha a 4830 belefer nagygond nemlehet
a zalmi miatt az oldalat tuti nemtudom majd ferakni mert keskeny a haziko, meg kise probaltam az uj deszkat csak itt hever a polcon.
-
nesa
veterán
válasz
AXisBOLD #7256 üzenetére
Enis rakatam ossze 331 el gepet tobb mint1 eve es nincs vele gond peddig cipelik eleg gyakran , nemtudom de 20k felett elmenne most a chifi egyedi hazam es minden forintra szukseg van mert ha nemtudok venni gyorsan Dslr gepet szerintem guta utest kapok , az egesz gepem odadnam 1 jo Dslr geper....
-
AXisBOLD
addikt
grat a laphoz!
CM Elite 335
, hát remélem tudod mit csinálsz. néztem a mostani házadat
. mennyiért adod? és ha meg van még, szerintem ne add el
!
én nyáron raktam össze egy Elite 331-et és egy hét után lejött az eleje, meg zörgött mint a dinnyés kocsi. Milyen házat vegyek topikban se vannak túl jó véleménnyel ezekről.
-
nesa
veterán
dupla
-
nesa
veterán
Hoztam ma 1 UD3 rev 2 deszkat magamnak ujra kell gondolnom az egesz konfigot lekell mennem kutyaba es gazdasagos gepet epiteni,megvallok memoriam 1 reszetol ,nagy sajnalatomra a hazamtol is megkell valnom
ma rendeltem cooler master elite 335 szinpla hazat
Jovo heten betesztelem hogy lehet-e 4 magositani a cuccot
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7251 üzenetére
hát én még ilyenről nem hallottam hogy chipset miatt ne menne egy játék. de a te konfigod veszélytelen! most néztem: 2x2giga redszer memory+1gb vram...tényleg nem lesz gondod jódarabig
V.Stryker:
, itt csak fanatikusoknak van helye
. ja és a lenovo notebookot a barátnőm használja
...az inteles.
Én és "Chuck Norris az AMD&ATI-t választotta."
-
AXisBOLD
addikt
válasz
SpongyaBob #7248 üzenetére
szerintem mehet bele, supportban is szerepel.
jók ezek a deszkák, a 770-es is jó(újabb lapokat is szerelnek vele, lásd MA770T-UD3P). meg ugye SB700.
azt hogy a chipset mennyire időtálló milyen szempontból kérdezed?
szumma: az egyik legerősebb procit veszed, ami simán megy a lapban és egy jó darabig elég lesz, szal ezért nem érdemes új deszkába fektetni. ezzel a konfiggal én kibekkelnék pár évet(gond nélkül) és ha váltanék, mindenképen megvárnám a Zambezi-t vagy a LIano-t, mert ezekhez már úgyis egy teljes rendszer csere kell.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Van egy GA-MA770-DS3 rev 2.0-ás lapkám. Szeretnék bele venni egy phenom prockót(II X4 955) Csak annyi a kérdésem, hogy ezen a lapon mennyire jó a chipset illetve mennyire időtálló? Azért kérdezem, hogy vegyek-e másik lapot vagy sem. Bízatassatok!
-
V.Stryker
nagyúr
Mivel az F2-es támogatja a procidat és az újabb biosokba csak a bővített processzortámogatást tették bele, ezért szvsz, nem indokolt. Esetleg ha úgy érzed valami nem klappol a géppel, akkor tehetsz fel újabbat.
-
aleister
veterán
A bokámat lefosom. Lecseréltem a jó ki 5000+ BE-t, erre hamarosan írhatom megint vissza a konfigom.
Egyébként találtam egy Sempron 140-est, amin megy stabilan a második mag.
Szerintetek melyik legyen? Sempron 140 egy maggal 3.6 GHz vagy Athlon II X2 4400e 3.4 Ghz. A tesztek közel azonos pontokat adnak. Tán egy kicsit erősebb az egy magos,de gondolom mindennapi használat (több egyidejű alkalmazás futtatása) és a jövőben megjelenő több magra skálázódó szoftverek a 2 magos javára billentik a mérleget. -
Landon
addikt
Hali,
Már másik topicba írtam de hátha ide kellett volna...
Vagy it többen tudtok erről a lapról. 770T-UD3P(rev1.0)-hoz melyik BIOS a legjobb? Jelenleg F2 van fenn amivel elég jó tuning megy de lenne egy kisebb problémám a lappal ami miatt BIOS frissítés kéne de félek, hogy lerontja a tuningpotenciált. :S Van már ugye F3, F4 BIOS is. De azt a világért nem írnák mellé hogy pontosan miket javít csak azt a pár dolgot hogy stepping változtatás meg cpu ID,microcode.
-
-
Dezike
tag
Próbálkoztam az 1066 minden áron c. játékkal, mivel TwTr vagy WRT időzítéseket csak akkor tudom SPD szerint beállítani ha a RAM 800-on van. 1066-on nem tudok olyan kicsi értéket beállítani. Ok szorzók vissza. Itt viszont 260MHz-es FSB felett már nagyon gyorsan instabillá vált a rendszer rosszabb volt mint ha csak a RAM-ot babrálom. 260-as FSB 1040MHz RAM és stabil, tehát (effektív) 26MHz hiányzik a boldogsághoz és talán 5-8% gyorsuláshoz amit a 800 vs. 1066 adna. A giga amúgy sem támogatja ezt a Geilt ami nekem van.
-
Blaze71
őstag
válasz
V.Stryker #7233 üzenetére
Eleve úgy kell telepíteni, hogy előtte átállítod AHCI módra, mert másképpen le van tiltva. Ellenkező esetben be kell lépni a registry-be és át kell írni az AHCI támogatást 0-ról 1-re, majd újraindítani, BIOS-ban átállítani AHCI módra a SATA kezelést és már rendben is van. Részletesebb leírást találsz róla a www.lacy.hu oldalon, de ha nem haragszol, akkor most nem keresgetem a pontos linket a témára.
-
caleb
aktív tag
Nekem meg 2*2 GB Geil Green 1066-m van és simán megy 6-6-6-18-on 1,8V-on.
Nagyon jókis ram,mindenkinek csak ajánlani tudom. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
A gépemben két sata2-es hdd és egy szintén satás dvd író van és a gépen Win 7 64 bit. Ma úgy eszembe jutott,hogy miért is nincs AHCI módban használva...hát be a biosba, native ide-ről át ahci-ra. És a gép induláskor dob egy kékhalált.
Most elvileg ha jól tudom, akkor támogatnia kéne alapból a rendszer a vista óta az ahci-t nem?
Bár már kérdeztem a win 7 topikban, volt már valakinél olyan, hogy egy újraírható lemez törlése után eltünt az olvasó az oprendszerből? Tehát törlöm a lemezt, törlés sikeres, de utána már nem tudok rá írni,mert az a meghajtót nem látja. Restart és ismét jó. Másik olvasólval és íróprogival is ugyanez.
-
Hanok
senior tag
-
bumper
senior tag
és próbáltam simán egy modullal is
!
-
bumper
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni!
GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) alaplapba (BIOS FA v6.00PG)
CPU X3 720 minden gyári beállításon, de így sem hajlandó 1066-on hajtani a memóriát csak 800-on.
2x2GB 1066MHz DDR2 RAM Geil Black DRAGON SPD:6
Hiába rakom 5,33-ra a szorzót. Próbáltam a feszt is állítani 1,5-2 közt, de semmi -
nesa
veterán
Semmi gond nem lesz vele, AMD mar aztis kitalata hogy athlon x2 5000+ neven kidob 1 deneb magos procit, igy az uj kod bekerul a biosokba... milyen gaz lenne ha egy 5000+ nemlenne tamogatva
Es ez 4 magosithato +L3 is bekapcsolhato
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Tervezek venni egy Athlon 2 X4 620-as procit a GA MA 770 ds3rev2-es lapomba. A supportba nincs benne, de az Athlon 2 x2-es igen. Lehet valami gond attól hogy ez 4 magos? -
-
Blaze71
őstag
válasz
aleister #7220 üzenetére
Szerintem a W7 van annyira friss, hogy ne több éves driverekkel legyen tele. Alaplapi lemezen pedig sokszor előfordul, mert egy-egy szériához készül. Az én DS3 Rev 2.0 lapom lemezén is van pl CCC, ráadásul valami ősrégi 7.x. Ha annyira nem vagy biztos benne, akkor nézd meg a kényesebb eszközök verziószámát, vagy az illesztő dátumát. Mondjuk nem W7-nél, de eddig nem volt gondom semmilyen driverrel, ami alapból települt az operációs rendszerrel. Persze ettől függetlenül VGA driverből igyekszem a legfrisebbet feltenni egy-egy régebbi kártya kivételével. Gondolok itt MX440, vagy 9xxx ATI.
-
-
Blaze71
őstag
válasz
aleister #7217 üzenetére
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e olyan eszközöd, amit nem ismert fel. Ha felismert mindent, akkor rendben van. Ha nem, akkor a driver lemezről a Vista driver elvileg jó hozzá.
Az volt a gondja, hogy az Everest csak 30 napig ingyenes. Kérte, hogy írjam át úgy, hogy ez legyen a vége: "csak az Everestem nem"
Fantáziadús és csattanós poén lenne.
-
aleister
veterán
Erre kérdésemre tudja valaki a választ? Fontos lenne.
-
Agrox
tag
sziasztok! kérdésem az lenne: van egy 770ud3 alaplapom, egy 4800+os proci 3 ghz-en, egy CM hyper tx3-am...és vmiért nem értem, hogy a cpu venti miért megy alapjáraton, szal kb 0-20% cpu használaton 1600-1800as fordulaton...előző alaplapomnál asus m2a-vmnél igaz, csak 2850 mhz-en volt a proci, 1300 körül ment...a biosban van ugye auto, pwm és volt beálítás a fan speed-re, de vmiért pwm-nél 2000 körül megy a venti :S és nagyon nem értem
szóval auto-n járatom, de akkoris sokallom ezt a fordulatszámot. valakinek esetleg hasonló konfig/tapasztalat/vagy egyszerűen ötlet? előre is köszi
-
luci
aktív tag
Megoldódott a gondom
Az alaplapi sata vezérlő volt rossz hejzetbe állítva !
-
aleister
veterán
válasz
Blaze71 #7208 üzenetére
Az más.
Nekem jelenleg egy hd3850-em van. Csináltam egy tesztsorozatot, mely alapján úgy vettem észre, hogy az akkori X2 5000+ BE kevés a kihajtásához a Gigabyte MA780 DS4-ben. A procit 3,2GHz-re felhúzva kezdett a kártya csúcsra érni.
Egy hd4850-es legalább dupla (ha nem tripla) ilyen gyors. Azt nem tudom, hogy a grafikai teljesítmény növekedése milyen arányban kívánja a cpu teljesítményének a növekedését, hogy ne legyen cpu limit (gyanítom, hogy nem egyenes arányosságról van szó). A lényeg, hogy szvsz ehhez a vga-hoz bizony szükség lehet optimális esetben egy 4 Ghz környéken ketyegő cpu-ra.Ötletes az aláírásod, tetszett.
-
aleister
veterán
válasz
Blaze71 #7206 üzenetére
Akkor ott nem lesz Athlon II @ Phenom II mod.
A mindennapi használatra (értésem szerint böngészés, irodai alkalmazások) bőven elég egy 1000 MHz-es P3-as. Nem kell oda sem 2,3,4 mag, sem L3.
Ha ennek ellenére szeretnél modern stuffokból építkezni, akkor nézd meg a konfigom. A fejlődés lehetősége nyitott a 4 magos phenomig, de jelenleg a 7000 forintos egymagos is hoz majd 20.000 3dmark05 pontot a konyhája. -
Blaze71
őstag
válasz
aleister #7201 üzenetére
Sajnos a DS3-ban nincs ACC, azzal csak a Rev 2.0-ás UD3 szolgálhat.
HERR Z! Mennyire látnám kárát a mindennapi használatban, ha nincs L3? Mert tényleg rágom a kefét, hogy 550, 710, vagy 620 legyen a befutó. Árban majdnem mindegy lenne, de később meg egy lapcsere esetén lehet, hogy verném a fejem a falba.
-
luci
aktív tag
Bekerült nekem is az új proci a ds3 rev1. lapba !
Végül is Phenom II x2 550 BE lett !A biosban (f7) eddig minden auto-ra van állítva ,de jó is meg nem is a dolog ! Mer nagyon lassan áll fel a rendszer ,viszont utána úgy tűnik h nincs gond -kivéve elment az alaplapi hangom -.Próbáltam felrakni a win 7 et de bejön a háttér kép a telepítésnél és annyi ,ugyan ez történt vistával is !
Annyi történt h proci csere után úgy indítottam h nem volt rákötve a + 12 volt,ez lehet a esetleg a gond okozója
Jah és még egy észrevétel h a bios bootnál 64 bitnek írja ki a memóriát ,viszont everestbe egyértelmű h jó !
Mit tegyek -mit próbáljak ? -
aleister
veterán
Persze, a modolásnál semmire sincs garancia. Nekem sem jött be első körben a 2 magosítható Sempron 140.
Szerintetek W7 x64 esetén van értelme az mbo-hoz kapott gyári driverekkel próbálkozni, vagy bízzam az oprendszerre automatice? Olyan szépen felrakott magától mindent, csak nem tudom, hogy elég e ez az üdvösséghez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ubuntu Linux
- Milyen SSD-t vegyek?
- Tidal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest