- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
19870820
senior tag
nos én kérdésemre senki nem tud még választ?
vagy ennyire uj ez a bios?
-
19870820
senior tag
hali gyerekek ud3 rev2höz az Fca Bios mit javit?azonkivül hogy uj procikat ismer fel?erre nagyon kiváncsi lennék
-
Blaze71
őstag
válasz
AXisBOLD #6388 üzenetére
Mostanában Win alol szoktam, mert nem olyan macerás. Ott a Giga @Bios progija. Letöltöd a Bios file-t, kicsomagolod egy mappába, elindítod a progit, kiválasztod a mappát és kész is. Újra fog indulni és ennyi. Mivel DualBios-os a lap, elcseszni sem lehet, még ha áramszüneted lesz, akkor sem.
Ja, persze miután betetted az új procit, akkor is reseteld a Biost és nekiállhatsz tuningolni.
-
-
adamka16
őstag
hát skacok ilyen sem volt még. igaz visszavett szorzóval, netezés közben 13 Fokos volt mind két mag
házi vízhűtés. kép valakinek?
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
készülgetek beújítani 720 BE procit DS3 rev1-embe.
Kérdésem: melyik biost pakoljam fel? illetve szeretni fogja a deszka a procit? ha valakinek van tapasztalata ezzel a lap+proci párossal az ossza meg velem.
szerk: na még egy húlye kérdés: procc csere esetén kell új wint húzni?
-
Hanok
senior tag
nah azt hiszem Forró nyomon vagyok...
Még mindíg az 5,33-as htt szorzó elvileg hibás működése a téma...Elég sokat olvasgattam külföldi totyikokat és úgy néz ki hogy megoldódni látszik a problémám...A forrás az a Schyte ninja! ez egy nagyon jó kis hűtő de van vele némi kis probléma, mégpedig az hogy amd-s lapoknál a proci foglalat a memória slotoktól kb fél centire van és hát ez a kis drága vasdarab belelóg az első slotba...ami egy sima memóriánál nem lenne gond de sajnos a sült kolozsvári szalonna alakú CSX memóriahűtő miatt a két szélső dimm használatára kényszerültem...ami első gondolatra nem tűnik hibás megoldásnak de sajnos az! 30 perce semmi hiba úgy hogy az egyik modult beletoltam a második sloba. Viszont most egy másik probléma áll fenn mégpedig az hogy ha bármit variálok az időzítéseken a gép egy végtelen restartba kezd...Akármennyi feszt is adok neki...Sajnos azt nem tudom kipróbálni hogy azért van-e ez a jelenség mert rögtön a második soltban van a memória és nem az elsőben.Be kell szereznem egy másik hűtőt, már csak az a nagy kérdés hogy milyet...Nem lesz egyszerű, így hogy figyelembe kell venni hogy ne lógjon rá a memóriára....
-
balage1989
tag
válasz
FireKeeper #6368 üzenetére
Jaja. A zalman ramsünik jók oda? Mert azt használom ott. De 3maggal is ugyan olyan meleg mint 4 maggal, legalábbis kézzel nem érzek különbséget. Chipset-et akkor nem kell jobban hüteni, ha csak ennyi a "tuning"? Vagyis 3 helyett 4 mag?
-
Blaze71
őstag
válasz
balage1989 #6366 üzenetére
Ha nem melegedett nagyon 3 maggal, akkor szerintem nem kell. Nem hiszem, hogy sokkal melegebb lenne a negyedik magtól. Eleve 4 magosnak készült.
-
balage1989
tag
Sziasztok! Annyi lenne a kérdésem, hogy az alaplapomra kell-e valamilyen extra hűtés, ha a phenom II 710-es procim 4.magja be van kapcsolva. MA-770-UD3-as lapom van. A VRM-re raktam zalman ramsüniket. UI.: Stabil a 4 maggal.
-
choosen
tag
Na mától én is 770T tulaj vagyok,elsőre a ramok nem igazán mentek /Kingmax/.Kicserélték gariban Kingstonra és ugynézi jó lesz,bár még csak most tesztelgetem.
-
Blaze71
őstag
Nos, én nem vártam vele sokáig. Hirtelenjében vettem egy MSI lapot, amit azóta már eladtam és az ASUS-t meg szerencsémre beszámolták. Az ASUS lapért + a Semptron prociért kaptam 10 ezret, az MSI lap és az Ahlon64 1620 LE proci meg 20 ezer volt, így nem is volt vészes. A 4 db DDR400-as 512 memóriát meg a kedvenc boltom egy az egyben becserélte 4 db 1 GB-os DDR2-800-asra, így nem buktam sokat a dolgon, csak az adatokat. Jó részét azóta sem tudtam megszerezni, mert kb 100-120 GB zene volt. Albumok, meg ilyesmik.
mcs! Miért ne menne az EasyTune6? Semmi köze a Bioshoz.
Sith7! Attól függ, hogy milyen az eredeti szorzó. Pl ha az alapszorzó 14, akkor lehet, hogy már sok, de ha 16, akkor biztosan nem sok. Feszt adj a memóriának, mert az alapfeszes memória előbb kifagyasztja a gépet.
-
sith7
félisten
MA-770-UD3 rev 1.0 - ás lapom van, és azt szeretném kérdezni, hogy akinek ugyanilyen lapja va, mi az a legmagasabb szorzó, amit elvisel a lapja ?
A 17 elképzelhető, hogy sok egy ilyen lapnak, BE procituning esetén ?
-
Hanok
senior tag
válasz
Blaze71 #6351 üzenetére
akkor ez is valami típus hiba lehetet mert még az elején amikor megvettem szerencsére nem sok adattal de nekem is ugyanezt csinálta...Utánna nem volt gond 2 évig....Érdekes.
mcs: Az kb ud3-nál sem kevsebb az újraindításnál nálam nincs ilyen ugyan annyi mint szivatóval...
-
Blaze71
őstag
A helyedben feltenném az EasyTune6 progit és ha másért nem is, csak kiváncsiságból megnézném meddig megy el. Szépen 2 MHz-es lépésekben emelném az EC-t és miután felment az órajel, indítanák egy Everest memória és gyórsítótár sebességmérést. Ha már nem stabil a rendszer, akkor úgyis kifagy tőle. Igaz, hogy ha lefut ez a rövid teszt, attól még nem biztos, hogy az egész rendszer stabil, de ha kifagy, akkor biztosan nem volt már az. Ami lényeges, hogy a memóriának adj egy kis feszt, olyan +0,2-0,3 V-ot és elsőre keresd meg alapfesz mellett a végét. Ha hamar feladja, akkor vissza kell oszatni a memóriát 800 MHz-ről 667 MHz-re, de nekem nem volt gondom az 1 GB-os Kingmax modulokkal, mentek már 1050 MHz-en is.
Csak Nesa meg ne lássa...
-
Blaze71
őstag
Nem volt Rev 1.0-ás lapom. Véletlenül pont szerencsém volt, mert amikor vettem a Rev 2.0-ást, még sokan panaszkodtak, hogy a régebbit kapták. Az SB600 mellett nem lehetett annyira megrángatni a procit állítólag. Egy biztos, hogy ami volt MSI lapom, abban 690-es északi és SB600 déli híd volt és még 1,5 V mellett sem ment többet a 4200+ procim 232x11=2552 MHz-nél. Most alapfeszen, bekapcsolt C'n'Q-val megy atomstabilan 246x11=2706 MHz-et, de 1,4 V mellett vitte a 276x11=3036 MHz-et is. Persze akkor nem volt C'n'Q, meg ha több feszt adtam neki, akkor is kifagyott olyan 284-286 körüli EC-nél.
-
Blaze71
őstag
Nekem Vodafone Mobile Conect Lite van fent, ami nem olyan rossz, mint a régebbi Conect me volt. Ráadásul a Vodának van valami tömörítési technológiája, amivel amit lehet, tömörítve küld át és így kisebb az adatforgalom. A Pannonhoz képest isteni, mert sajnos felénk nincs 3G, de a Voda gyorsabb GPRS hálózaton, mint a Pannon EDGE hálózaton. Persze az átviteli sebesség alacsonyabb, kb a hatoda, hetede, viszont pl a Pannonnal háromnegyed óra alatt sem volt hajlandó beadni a Vipmail kezdőlapot, amit a Voda 20-30 mp alatt betölt. Ráadásul a Pannon közben elfogyasztott 6-8 MB-ot, a Voda meg 200 KB-ot. Nem mindegy. Persze ettől még nem az igazi, de legalább tényleg hordozható.
-
mcs
veterán
válasz
Blaze71 #6351 üzenetére
A mobilnetet hogy én mennyire...khm.
Legalábbis a Vodás szoftvere valami borzalom, mert szanaszét szemeteli a gépet. Főleg attól a Macromedia FlexNET Connectől dobok hátast, amit felrak, mert az automatikusan elindít egy ISUSPM.exét, ráadásként agent.exét is 10 perces időközönként, és emiatt beröcizget a rendszer játék alatt. XP alatt is megjelenik ilyenkor a homokóra. -
mcs
veterán
Ha hidegen kapcsolom be a gépet, 3-4 mp múlva jelenik meg a post a billentyűzet villanásával. Onnantól kezdve normális sebességű a boot, legalábbis most viszonylag szűz XPvel 2*-3* megy végig a csík a logonál. Újraindításnál meg dupla annyi a post F7 biossal, mert szöszöl a hálóval.
-
Blaze71
őstag
Ez akkor tényleg Gigabyte tulajdonság, mert nekem rev 2.0-ás a DS3-asom. A tiéden még SB600 van, tehát ugyan az, mint a már eladott MSI lapomon, ennek ellenére hasonló a hiba, csak nálam nem mindig jön elő, csak ha előtte mobilneteztem és Vistát használok. XP alatt nincs ilyen gond. T ényleg vannak furcsaságok a Gigabyte lapoknál, de tény, hogy ugyan az a proci jobban megy vele, mint más gyártó lapjaiban.
Hanok! Az nekem is gyors volt, de összekevert kb 300 GB-nyi adatot és búcsut vettünk egymástól örökre....
-
Hanok
senior tag
Biztos van egy biztonsági sorrend....
De ez egyébként most komoly hogy 2-3mp a téma? Mert szivesen megmutatnám mennyit áll a kép még mielőtt elkezd betölteni a windows...
Előtte az nf4-es Anus-om olyan volt mint a villám....
-
mcs
veterán
válasz
Blaze71 #6346 üzenetére
Nálam konkrétan az XP leállása úgy történik, hogy kilépő képernyőnél egy kis idő után hirtelen megfagy az egér, lekapcsol a vinyó, majd az azt követő 2-3 mpben kapcsol le a vga is, végül a hálókártya kb. 4 mpig világít. Mondjuk ez az eredeti F4 biossal is így volt, csak most picit érdekes, hogy F7el a hálókártya hatással van a restartra. Mintha abban a pillanatban indulna újra pluszba a lap, amikor lekapcsol a háló.
-
Blaze71
őstag
Azt vettem észre, más Gigabyte lapnál is, hogy Vista esetén kicsit furcsán áll le, ha használatban van a hálózat. Igaz nálunk mobilnet van és USB adatkábelen csatlakozik a telefon a gépre, de ha lehúzom a telefont mielőtt kikapcsolnám a gépet, akkor eltarthat negyed óráig is, míre kilép és leáll. Ha rajta hagyom a telefont kikapcsolásig és akkor húzom csak le, amikor már a leállás felirat látszik, akkor semmi gond. Ez szerintem a Gigabyte lapok sajátossága, mert a régebbi 690/SB600 Chippes MSI lapommal nem csinálta.
-
mcs
veterán
válasz
DarthRevan #6344 üzenetére
Nah.
Ma újratelepítettem a wint, és egészen addig nem csinálta, amíg fel nem tettem a Deamon Toolst, és a hálókari driverét. Szerintem az utóbbi lesz, mert mindig később kapcsol le, mint maga a rendszer, és ez hosszabbíthatja meg a postot újraindításkor. -
mcs
veterán
-
Blaze71
őstag
Ha van kedved kisérletezni egy picit, akkor próbáld meg resetelni a Bios beállításokat, majd indítsd újra és ezután csináld meg a mostani beállításaidat, majd mehet a boot. Nálam rev 2.0-ás DS3 lapnál proci csere után csinálta ezt, illetve nekem néha nem is bootolt.. Nem tettem alapra a Biost, maradtak az előző proci tuning beállításai. Bár a mostani is bírja ezeket az értékeket, sőt többet is, de nem tetszett neki valamiért. A Bios reset megoldotta a problémát. Érdekes, hogy Bios frissítésnél nem volt még ilyen gondom, pedig nem szokásom resetelni, amíg nincs rá szükség.
-
mcs
veterán
válasz
DarthRevan #6338 üzenetére
Aham.
Kicsit rosszul fogalmaztam, nem is pontosan a boot lett lassabb, hanem a post képernyő megjelenése. Most pl. hosszas áramtalanítás után gyorsan jön elő, de ha restartolok, akkor tököl egy picit többet. Biztos más lett az energiakezelés, vagy a rossz seb tudja. -
mcs
veterán
Hali!
770-DS3 rev 1 lap esetén F7re való bios frissítés után normális jelenség az, hogy egy szimpla újraindításkor hosszabb ideig lövi be magát a rendszer? Például a dvd író kétszer kattan, és csak utána izzik be a kép. Ha belépek a biosba, onnan kifele, vagy áramtalanítás után kapcsolom a gépet, gyorsan bootol egyetlen dvd író kattanással.
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #6331 üzenetére
Gigbyte Easy Tune 6 és AMD overdrive. az easytune fennt maradt, de kikapcsoltam. az amd progija meg pl az automatikus tuning résznél kifagyasztotta gépet.
ugyanakkor monitorozáskor nézegettem az órajeleket és a giga tuningprogija csak az egyik magot emelte az általam választott sebességre, a másikat meg gyári órajelre. -
AXisBOLD
addikt
válasz
Milka 78 #6332 üzenetére
azt ismerem, én is használtam még lánykoromban. azt nem értettem hogy mi az a másik tuning progi, egy másik verziójú easy tune vagy valami más, mert ha easy, akkor a két verzió bezavarhatja egymást. giga honlapján írják is, hogy ha felteszel egyet, akkor minden más hasonlót szedj le előtte (és restart).
-
AXisBOLD
addikt
válasz
DarthRevan #6328 üzenetére
ja így logikus.
-
DarthRevan
tag
válasz
AXisBOLD #6327 üzenetére
Ha jól megfigyeled, a BIOS-ban eredetileg sem egy bizonyos processzorszorzó az alapbeállítás, hanem az AUTO. Ez teszi lehetővé a legalacsonyabb és az alap szorzó közti dinamikus lépegetést a C&Q-nál. A magasabb, de fix szorzó rögzíti a beállításokat, köztük a feszültséget is.
-
AXisBOLD
addikt
-
adamka16
őstag
sorry h megint írok, de nagyon felbosszantott ez a rohadt gép. most már nyugalmi állapotban nem akarja visszavenni a szorzót és feszt. tuti ez az amd-s progi tett be neki, mert azelőtt nem volt ilyen gond. most folyamatosan 2700 vagy 3000-en pörgeti, de miért?
már megvan a probléma. az energia gazdálkodásnál valamiért átírta valami, hogy a minimális processzorhasználat 100% legyen na én ezt most visszaállítottam 50%-ra, de asszem így volt eredetileg.
-
adamka16
őstag
segítsetek. ha a BIOS-ból emelem a szorzót akkor miért nem működik a CnQ? legalábbis pörgeti fullon, és nem vesz vissza belőle. de miért??
-
adamka16
őstag
-
Hanok
senior tag
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #6316 üzenetére
az lehet, hogy biztonságosabb, de akkor nem megy a CNQ. próbáltam már, és modom mitől ilyen hangos a venti és látom h fixen pörgeti. ez a progi meg csak akkor állítja ha már betölt a win és ha nagyobb a terhelés, amúgy 1360-on pörög ha jólhiszem. eddig semmi fennakadást nem észleltem vele.
Hanok: már tényleg nem tudok mit kitalálni. esetleg külföldi oldalon nem volt még kitárgyalva ez? vagy sztem írj a CSX-nek h mi a gondod vele. Hol vetted amúgy? -
Hanok
senior tag
válasz
adamka16 #6315 üzenetére
nem, de 270-es fsb-vel már kicsit sok lenne a 13,5-es (auto) szorzó a procinak úgy hogy ott már kénytelen vagyok fixen belőni...És a fix szorzónál meg nem műxik...Én gyanítom hogy a 2GB-os modulokra érzékeny..Pedig repesnék az örömtől ha menne mert egy hete bohóckodtam egy kicsit és elég jó kis ram... Klatty! megy az csak nem értem hogy miért nem 5,33-as htt-vel...
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #6313 üzenetére
de igen, talán baj? feldobtam és láttam, hogy automaticer emeli a szorzót amikor kell, meg igazából nem is kerestem más progit hozzá. tán van valami negatív vélemény vele?
Hanok: hát ez már csak ilyen. lehet a több gb-al szarakszik. de hogy érted, hogy nincsen CnQ?? vagy ha emeled az FSB-t akkor ugrott? végülis igaz... mert az fsb a procihoz is tartozik nem a csak memóhoz. és ha egy kicsit emeled a feszt 5,33-nál?
-
Hanok
senior tag
válasz
adamka16 #6312 üzenetére
nah most ment 3 órát az orthos úgy hogy belőttem neki 4x270-et ami ugye 1080-on hajtja a ramokat minden más auton és semmi hiba...(csak ugye így nincs cnq) egyébként köszi szépen érdekes hogy van akinek megy van akinek nem....Én azt hiszem nem kisérletezek tovább...ez egy zsákutca....
-
adamka16
őstag
igaz nem ebbe a topikba tartozik de gondoltam megosztom veletek. érdekes, hogy küzd az AMD h ne adjanak ki olyan bios-t amivel lehet négymagosítani, ez vicc...
[link] -
adamka16
őstag
tettem fel pár képet, szerintem értelmetlen tovább tesztelnem, mert semmi hiba nem volt
[link]
[link]
viszont az érdekes, hogy ugye a szorzót emeltem 13,5-ről 14,5-re ami ugye 3 Ghz-et jelent, de az orthos mindig 2700-at ír ki. a Giga-féle tuningprogi 3000-et, everest is 3-at, de az orthos nem. ugyanakkor az is elég fura, hogy everestben a CPU hőmérséklete mindig 80°C üresen és terhelve is, de ez valszeg attól van, hogy nem ismeri még a lapot a progi, mivel ezt ki is írta egyszer mikor indítottam a progit. viszont a többi hőmérsékletet jól jelez ki. ugyan akkor az is érdekes, hogy teszteltem és a giga tuningprogija sokkal alacsonyabb fordulatot írt ki a CPU ventire, mint az everest, de mivel már megjött a hangja tudtam, hogy nem a valós értéket írja ki. ez is érdekes... -
AXisBOLD
addikt
válasz
adamka16 #6309 üzenetére
legyen így ahogy mondod, mert már nézegettem a szeptemberben megjelenő Phenom II kínálatot és nagyon ígéretes: X3 740, X4 920 95W TDP
. és nem akarok lapot is cserélni.
bár most is megy minden normálisan, de ha ezek kijöttek és drágák vagy esetleg nem mennek a lapban, akkor még mindig ott van a PII X3 720 BE. ez nagyon jó proci és talán az ára is lejjebb megy az újak miatt.
-
adamka16
őstag
válasz
AXisBOLD #6308 üzenetére
szerintem meg nem kell vele foglalkozni. maximum nem ismeri fel a lap, hogy ez bizony egy 250 X2-es AthlonII és kész. a többi meg kit érdekel??? lényeg, hogy ne nagyon legyen a proci több mint 125W-os, inkább kevesebb és kész. leveszi a gyártó, kit érdekel? hardverileg tudja, max nem kell a legújabb biost feltenni, hátha abból kitépték az am3 supportot.. szerintem
-
-
Papabear195
tag
Természetesen nem azt várom a gyártóktól, hogyha egy lapnak technikailag nincsenek meg a megfelelő adottságai, akkor mindenáron írjanak Bios-t a legújabb procikhoz, de itt nem erről van szó. A lap alkalmas az am3-as procik fogadására, nem olyan régen még szerepeltek is a támogatott processzorok között, erre most egyszerűen eltűntek a honlapról, azért nem hiszem, hogy ez olyan általános dolog lenne a gyártóknál. A másik dolog, hogy itt nem egy 10 éves alaplapról van szó . Én kb. másfél éve azért fizettem többet az AM2+ lapért, mert bíztam benne, hogy a következő generációs procit is bele tudom majd tenni, hát ezt rosszul gondoltam. Talán nem csoda, ha ennek nem tapsolok.
-
Hanok
senior tag
válasz
adamka16 #6303 üzenetére
igen ott az van de a kis füzetbe már cselesen 1,95 van az 1066 melett legalábbis nekem...
Egyébként olyan 8-10 perc után száll el azért kérdeztem...(nem fagy mint neked gondolom ott más volt a probléma) Gondom nekem sincs végigtoltam így 2 játékot az elmult időben meg többször is telepítettem újra a rendszert de így simán nem jelentkezik...Csak bosszant hogy a miért hasal el a stab. teszten....azért próbálok puhatolózni mert hasonló probléma volt másnak is és egyszerűen nem tudok rájönni hogy mi okozza.... -
adamka16
őstag
itt 1,8 van írva a 800, és 1,9 az 1066-hoz. sokat nem járattam, mert ha már az első percekben nem jön elő a hiba akkor valszeg később sem. amúgy a ds3-al majdnem mindig másodpercre pontosan akkor fagyott ki a gép (+- 15-20 sec az első 4 percen belül). játékok stabilak, win 7 stabil, telepítés alatt sem jött ki semmi hiba, sem a furmark alatt.
-
Hanok
senior tag
válasz
adamka16 #6300 üzenetére
az alapból annyi ha 800-on megy akkor is ha 1066-on akkor is...de nekem az a nagyon gyanús hogy elvileg 1,95 +/-0,25V kell az 1066-hoz...Neked meg nem hibázik 1,92-vel az felettéb érdekes...mennyit ment az orthos? (egyébként egyre jobban gyanakszom hogy a 2 gigás modulok miatt nem szeret ez engem...
)
-
sith7
félisten
Minden hardvergyártó egyforma... belőlünk élnek... a vérünket szívják... mi meg hagyjuk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest