Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cadal
őstag
válasz
Ventur@ #7498 üzenetére
A magok feloldása olyan procikban lehetséges, amelyekben az gyárilag lett letiltva, és nem a hibás működés miatt lett inaktiválva (ha magokról beszélünk, akkor ilyen a Phenom II X3 7x0 (Heka) és a Phenom II X2 5xx (Callisto) sorozat is. L3-ról most nem beszéljünk.). Az Athlon II x2 a Regor magra épül, és abban semmit nem lehet bekapcsolni.
Megtalálni az M.I.T menüben kell legfelül, az Advenced Clock Calibration menüben..::bombajóaduma::.
-
Ventur@
senior tag
Lehet hülye kérdéset teszek fel de tudnátok abban segíteni hogy a 770 UD3 rev 2.0-ban (mivel a héten lecseréltem a DS3 rev 1.0-át erre) melyik procikkal lehet megcsinálni ezt a mag feloldást
? Van egy Athlon II X2 240-em ezzel megyen? Ill. hol kell ezeket a beállításokat megtalálni biosban (FF-es biost tettem fel)?
Előre is köszönöm és bocs ha ilyennel terheltem a topicot
.
-
Szijeng
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alaplap elcseszheti-e memóriát? ( Corsair Dominator 8500, 1066 MHz-en hibát dob a memTest, 800on meg nem. feszültség meg minden más stimmel)
GA-MA770-DS3 alaplapom van és már másodjára vittem vissza a Ramokat, amit ki is cseréltek, mert náluk is hibát mutatott a MemTest.
Most még nem probáltam ki az új memóriákat, gondoltam előtte megkérdezem ezt a dolgot. -
bandit_a
csendes tag
Csak unaloműzés gyanánt benéztem, de csak rossz hírek két kollégánik is az örök vadászmezőkre távozott a rev1-es lapja, Mondanom se kell kicsit belémhoztátok most az ideget így estére, ugyanis én is nemrég hajtok egy 240-est fennt említett lapban. Öröm az ürömben már ha fogalmazhatok így, hogy legalább néhány felesleges kört talán megspórolok magamnak, ha a fennt említett hibajelenséget tapasztalom miszerint töltés közben fagyás és nuku újraindulás(basszus még rímel is
) akkor valószínűleg könnyes búcsút vehetek én is a laptól.
Egyébként az új proci nálam bő 3700MHz-et ment teszt erejéig ezt visszaosztott ramokkal értem el, most belőttem egy szép kerek számra nevezetesen 3GHz-re.
Remélem a lap eléldegél nálam még legalább 1-2 évet kop-kop-kop. -
Laci59
csendes tag
Üdv...mindenkinek. Az lenne a kérdésem, hogy próbált-e már valaki 770-DS3 rev 1.0- el x4 620-ast. A CPU support nem tartalmazza, de attól még.........talán........hátha........Ha valaki tud konkrétat, kérem jelezze! Köszi!
-
Cadal
őstag
Érdemes feltenni, mert szépen felismeri vele a procit az alaplap. Egy barátomnál cseréltünk X2-est Phenom II 720BE-re és gyönyörűen működött a cucc. Mivel a lap egy picit felül felül feszeli a procit terheléskor (pl: prime95) így az alapfeszes tuningal is elég szép eredményeket lehet elérni ~3,5Ghz. Sajnos viszont a + mag aktiválása ebben a lapban nem fog menni, de így is hosszú ideig, (vagy amíg a lap be nem dobja a törcsit...
tökéletes párost alkothatnak együtt.
-
Robi86
senior tag
Üdv!
770 DS3 rev 1-es lapba ma érkezik egy PhenomII 720. A kérdésem az lenne, hogy az F7-es biost kell hozzá feltenni? Csak mert a gyártó honlapján nem írják...
-
Hanok
senior tag
Lecseréltem a 7750-est egy Athlon II 620-ra, de van némi gond.
A régi procinál (7750) Biosban a VID 1,3000V 1,298-at adott alap neki, memóriáknál (1066-os) pedig 1,92V-ot autó beállítások melett.
Aztán beraktam a 620-ast VID 1,4000V, amit a lap adott neki 1,472Vmemóriáknak pedig 1,82V szintén auto beállítások ami ugye már édes kevés az 1066-hoz az 1,472 meg egyszerűen nagyon sok. F6-F8-F9A Biossal is ugyanez a jelenség..
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #7477 üzenetére
Korulottem meg 1db se halt meg, ugyhogy szerintem nemolyan nagy gaz ez.
-
Papabear195
tag
válasz
Majd ha közelít a gari vége, elég lesz akkor aggódni
.
-
Hanok
senior tag
Dupla.
-
Hanok
senior tag
Valaki használ már 620-as athlon II-őt Rev 1-es UD3-al? Mert lenne egy kis gond...
Pontosaban nem is egy...
-
M@nH.
aktív tag
Na ma visszavittem a boltba, és majd kiderül, hogy mit mondanak rá.
Esetleg az MA770-UD3-ról tudtok nekem mondani valamit? -
AXisBOLD
addikt
válasz
...és attól mi lenne jobb?
-
M@nH.
aktív tag
Hellosztok!
Úgy látszik a mai napon bemondta az unalmast a GA-MA770-DS3 rev1-esem.(legalább is minden erre utal) Ma bekapcsoltam és windows töltés közben lefagyott, majd reset és a fekete képernyőn kívül mást nem nagyon tud azóta a masina.
Próbáltam Vga, proci, táp cserét de semmi. Memóriám nincs másik, de nem hiszem, hogy mind2 tönkrement volna. Egyenként se csinál semmit. Ráadásul a rendszer hangszóró sem csipog semennyit se, ami utalna a problémára.
Esetleg tudtok még valamit ajánlani, hogy érdemes lenne megpróbálni? Vagy kuka?Szerk: Vicces most olvasom feljebb, hogy nagyon hasonlít a helyzet.
-
caleb
aktív tag
2009 november 7-én valahogy délkörül GA-MA770-DS3 ver1-s lapom elhalálozott.
2009 november 9-én IPON-ba visszavittem ahol megerősítették hogy eltávozott.
Jó volt veled,béke poraidra -
Blaze71
őstag
válasz
cooler_AAA #7464 üzenetére
Mivel K10-es proci lesz a lapban, a DDR2 memóriát már képes lesz 1066 MHz-es is kezelni. A K8-as procik korlátozták 800 MHz-re.
-
Hanok
senior tag
válasz
cooler_AAA #7464 üzenetére
Fog menni, de a helyedbe már inkább 2x2gb-ba gondolkodnék. Hogy a mestert idézzem "a gyorsaság nem fogja pótolni a mennyiséget"..
-
cooler_AAA
csendes tag
Sziasztok!
Egy UD3-as lapot szeretnék venni.
Ezt egy AMD Phenom II X2 545 processzorral.Kérdésem az lenne, hogy pl ha veszek hozzá Kingston 2x1GB 1066MHz DDR2 HyperX-et, akkor fog-e 1066Mhz-n menni a ram?
-
Szijeng
csendes tag
Na visszavittem a memóriát ma, ott is lefuttatták a MemTestet és hibás volt megint az egyik modul, szóval kicserélik majd.
Amúgy az iPon-ban vettem őket és mikor bevittem a gépemet, akkor még a régi Geil ramok voltak benne, aminél ott derült ki h szintén az egyik modul volt szar. Az új ramokat meg kell rendelni, mert ők nem tartanak, csak rendelésre hoznak. Így pénteken megrendeltem a Geil helyett a Dominatort, ami hétfőre meg is jött. Csak én Szegeden tanulok, a gépet meg visszavittem.
Ahogy megjön a kicserélt Corsair RAM, megkérem hogy azonnal nézzenek egy MemTestet. Többet már nem szeretnék garancia miatt visszamenni
Köszi a segítséget azért. Ha meg lesz az új, jelzem hogy hibás-e az is -
AXisBOLD
addikt
válasz
Bela_88 #7458 üzenetére
rossz topik, de nem baj.
azért 3 giga, mert gondolom 32 bites oprendszert használsz, az pedig csak annyit tud kezelni.
a csíkozódás szerintem vga hiba. milyen kártyád van?
Szijeng: régebben voltak bajok egyes corsairekkel, azt hiszem pont a dominator széria volt az, de ez nem biztos. ha már elvitted a gépet a boltba az új ramokat miért nem próbáltátok ki ott?
-
Bela_88
csendes tag
Na sziasztok!Nekem 1 Gygabyte GA-MA78G-DS3H lapom van.És az lenne az 1 ik problémám hogy a 4 GB ramból csak 3 at ismer meg...jó igaz 2db 1gb-os és 1db 2gb-os van benne..persze 1 forma tipusuak mégis mi lehet a probléma???,???
A másik probléma pedig mikor megvettem 1hónapig tökéletes utánna pedig csinált olyat hogy csak simán bevolt kapcsolva a gép és elcsusztak a színek és megisfagyott!!!!!
Ezt követte az hogy amikor töltötte az xp-t már akkor elcsuszót a szín és megfagyott...Ujraraktam megint jóvolt 2 hétig és pont ma volt megint 1 ilyen!!!Mi lehet a probléma??nem vagyok ideges..
-
zsotte
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy Gigabyte GA-MA770 UD3 lapot. Összedobtam configot, és nem tudom miért, de mikor bekapcsolom, ventik vinyók felpörögnek, de se kép se hang. Ezt a "gondolkodást" kb 2 percig, - és igen nem elírás - hanem kb tényleg 2 percig csinálja, majd pc speaker csippan egyet és csodálatosan bootol is a win7.
Megpróbáltam már pár dolgot amiknek elvileg nincs közük hozzá, de már teljesen tanácstalan vagyok. a pár dolog: csak Ide-s vinyót tettem bele , csak satásat, másik memóriák, de semmi.
Most konkrétan egy új táp van benne (superb 550p), mondom hátha az, de semmi változás.
Több ismerősömet kérdeztem, de még ők se jártak így.
Esetleg valami ötlet? -
Szijeng
csendes tag
Az előző RAMoknál visszavittem az egész gépet és náluk futtattuk a memtestet. Pénteken vittem be, hétfőn már kaptam az új memóriát.
A mostani Corsairt pedig ilyen csomagolásban kaptam.[link]
Utána néztem a Corsair honlapján, hogy kompatibilis-e az alaplapommal és elvileg igen.
Nem értem... -
Szijeng
csendes tag
Az egyik modulnál semmit, a másiknál meg mindig kifagyott a MemTest.
-
Szijeng
csendes tag
Az alaplap rev.1, a procim meg AMD Phenom 9650 Quad-Core.
A feszültséget is 2.1 V-ra állítottam.
Ezért nem értem, hogy a teljesen ugyanilyen memória csak 2x1 Gb-os az megy tökéletesen, a 2x2 Gb, meg nem.
Azokkal is lefuttattam a MemTest-et, ott nem volt gond.
Csak azon csodálkozom h az előző memória is hibás volt, amit vettem a cégtől és amire kicserélték az is szar lenne?
Pedig nem egy kis cégről van szó.. -
AXisBOLD
addikt
-
Szijeng
csendes tag
Sziasztok!
Már régóta szenvedek egy problémával.
GA-MA770-DS3 alaplapom van és eddig teljesen jól működött 2x1 Gb Corsair Dominator 8500
1066 MHZ memóriával. Aztán vettem egy Geil Ultra 2x2 Gb-os RAMot, amivel azonban kifagyott a gép. Visszavittem, kicserélték egy ugyanolyan Corsair memóriára, mint amivel ment, csak ez 2x2 Gb-os. Minden paraméter megegyezik (időzítések, feszültség) de ezzel is lefagy. Lefuttattam a MemTest 86-ot és hiba üzenetet dob akkor is ha együtt és akkor is ha külön-külön vannak bent a modulok. Próbáltam minden állítani, de semmi eredmény.
Létezik, hogy megint hibás memóriát kaptam vagy egyszerűen az alaplap nem tudja kezelni 4Gb 1066-os memóriát?Köszi a választ előre is!
-
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Blaze71 #7439 üzenetére
ok
ennek örülök
ezt úgy mindenkinek szántam!
velem már szaroztak így. netről vettem egy cuccot nem kis pénzért és nem úgy működött, ahogy azt elvártam(szerintem hibás volt). másnap telefonáltam és mondtam hogy akkor money-back csináljuk a dolgot. erre ők elkezdtek fröcsögni, én meg mondtam hogy van egy olyan törvény(amit egy e-kereskedőnek azért nem árt tudnia), miszerint netről rendelt elektronikai eszközt 8 napon belül indok nélkül lehet visszacserélni(nem pontosan így van, de ez a fontos része). a lényege az hogy nem lehet a neten keresztül megnézni, megfogni, körbejárni a vásárolt terméket és az eltérhet az elképzelésünktől. persze ez a műtét csak hibátlan termék és csomagolás esetén van így, ami nálam meg is volt. erre meg azt reagálták hogy én házhoz szállítást és személyes átvételt jelöltem be és az nem számít netes vásárlásnak
. mi van...nem akartam hinni a fülemnek. aztán mondtam hogy nem tökölök velük és a FogyVéd elé viszem(ami nálam nem üres fenyegetés). erre megtörtént a money-back
. de azért bepróbálkoztak. nem ritka.
-
Blaze71
őstag
Megmondom őszíntén, hogy én sem gondoltam volna. Ezért is voltam úgy, hogy ha nem is KIT-ben van, nem lehet vele gond. Erre mégis. Igazából az ár is döntött, mert ezeknek 10650 Ft volt darabja. A KIT-ek meg 30 ezer fölött kezdődtek. Sajnos nem volt a nagykerben 1600 MHz-es Kingmax hűtőbordával, mert eredetileg azt rendeltem volna. Mondjuk ez nem a saját gépünk, már pár órája el is vitték. Csak a rossz memóriát viszem vissza, mert így a megrendelő legalább tudja használni.
-
Blaze71
őstag
válasz
Blaze71 #7434 üzenetére
Összerottyantotta magát az egyik memória. Szerencsém volt tegnap, mert elsőre pont a rosszat vettem ki. 2 modullal megint nem indult, a másik modullal meg elindult, de ahogy felállt a rendszer, rögtön megfagyott. Pénteken kaptam meg, vasárnap és hétfőn zárva tart az üzlet, így kedden még a 3 napos gariban is benne van a cucc.
-
Blaze71
őstag
válasz
Borokafa #7431 üzenetére
Ugyan olyan a BIOS, mint a fiam 770-DS3 lapjában. 2 IDE/SATA és 4 Native IDE/RAID/AHCI. Igaz, hogy a 2 IDE/SATA csatlakozót nem próbáltam, de ugyan úgy csatlakoztattam, mint ahogy a DS3-ban. Ott rendben volt, ítt nem. Ha AHCI-re teszem, fel is sorolja, hogy 2 WD winyó, meg egy Optiarc DVD. Ilyenkor gyorsabban tölti a Vista/Win7 telepítőt, de ugyan úgy kifagy. Legalább XP alatt kékhalál van. Persze olyankor nem teszem AHCI-re, mert ugye az XP nem támogatja.
-
Blaze71
őstag
Ilyen akkor fordult elő velem, ha nem az első SATA portban lévő winyóra telepítettem a rendszert és később kivettem. Ha jól tudom, akkor ilyen esetben az első winyóra is tesz valami utalást arra, hogy hol van az OS. Talán valamelyik indító file-t, de már nem emlékszem rá, hogy melyiket. Ilyenkor viszont ezt a file-t nem írja rá arra a winyóra, amelyiken az OS van, hiszen nincs rászűkség kétszer. Ebben a gépben viszont két vadiúj és szűz 500 GB-os WD winyó van és egyikre sem tudok telepíteni. Illetve a 32 bites XP telepítése elindul, majd mikor újraindul a gép és már wégülis Windows alól folytatja a telepítést, akkor az eszközök telepítése közben fagy meg. Pontosabban dob egy kékhalált és valami processr.sys-t ír ilyenkor.
A két procit még nem cseréltem meg, mert nem hinném, hogy annak lenne baja. De majd este ezt is megpróbálom, mert az időmbe belefér. Vagy nem fér, de akkor ha már így nézem, a többi sem. Kicsit már idegesít a dolog.
Memóriának nem adtam feszt, mert minden beállítás auto-n van, csak a FullScreenLogo-t tiltottam le és a SMART-ot engedélyeztem. A többi beállítás érintetlen. Apropó! Az 1,5 V-os moduloknak mennyi feszt lehet adni? 1,60-1,65 V körül?
-
nesa
veterán
válasz
Blaze71 #7427 üzenetére
Annyi koze van hozza hogy ha PL 2-3 HDD van a gepedbe es felevmulva kiveszed az egyiket jo esely van ra hogy nem indul el a win mig visszanem rakod
regebben XP alatt eleg rendszeres hiba volt de most win7 alatt is belefutottam.
Van 2db procid probaltad cserelni?
Ramoknak toltal kicsi feszt? -
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Ide is beteszem, hátha tud rá valaki valamit:
Összeraktam egy 770T lapot 620-as procival és 2x2 GB Kingston memóriával. Mindent auto beállításon hagytam és most kezdeném a telepítést. Van 2 SATA WD 500-as winyó és 1 NEC SATA DVD író benne. Eddíg hasonló esetben a SATA kezelést Native IDE-n szoktam hagyni, így fel tudom tenni az XP-t és a Vista-t is gond nélkül. Most olyan gondom van, hogy akár Native IDE, akár AHCI beállításon van, nem tudom telepíteni, mert miután lefut akár a Vista, akár a Win7 telepítőnél a csík, majd indulhatna a telepítés, kifagy. Winyók még nincsenek partícionálva. Lehet ez a baj? Vagy mit állítsak és hová? Sűrgős lenne a válasz, addíg nem tudok vele mit kezdeni, szétszedni meg nem akarom.
-
bandit_a
csendes tag
köszi srácok ez volt a gond, mostmár megy a cool@guit szépen visszaáll 1V-ra és 800MHz-re azért ez így már takarékosabb csöppet mintha mindig maxon menne a rendszer
-
bandit_a
csendes tag
Nekem sem ment Xp alatt,leszedtem a proci drivert,majd újra felraktam,biosba mindent újra beállítottam és utána már jó volt
Ezt kifejtenéd nekem bővebben! Ezt a cpu driver dolgot nem igazán vágom.
Akkor ezt követően működött a cool@guit? Néztem most én is az amd oldalát de nem fejtettem meg mit kellene leszedni -
caleb
aktív tag
válasz
bandit_a #7408 üzenetére
1,375V-on megy,de a lap 1,41-t ad végül. Nálam mindig többet ad mindenre. Ram 1,8-ra van belőve kap 1,85-t
Nekem sem ment Xp alatt,leszedtem a proci drivert,majd újra felraktam,biosba mindent újra beállítottam és utána már jó volt.AXisBOLD : nálam is ugyanez volt,kell egy tartalék ps2 bill,azzal biosba be,a wireles billt másik usb-re átdugni,újraindítani. Minden áramtalanítás után ezt kellett eljátszani.
Elegem lett,vettem egy vezetékes bill-t -
AXisBOLD
addikt
ERRE valaki?
-
bandit_a
csendes tag
Neked egyébként hány volton megy, Cool'n'Quit müködik? Nálam a Cool'n'Quit nem működik nemtom ha újrahúznám a rendszert az segítene-e. Az alulfeszelésre visszatérve, már "ha" működne, akkor viszont a Cool'n'Quit-tól kellen búcsút venni mert a fix értékre belőtt órajel miatt az nem működne.
Most azon mesterkedem, hogy a Cool'n'Quit menjen... -
bandit_a
csendes tag
sziasztok!
770-ds3 rev1 lapom van amiben néhány órája egy athlon 2 x2 240 szív dobog. F7-e biosz van fent, kérdésem pedig az lenne hogy lehetséges-e ebben a proci alulfeszelése?Ugyanis a procim 1.4V-on jár, a bioszban a cpu voltage controll-nál csak +feszt tudok neki adni, minuszba nincs lehetóség állítani, vagy csak én vagyok béna... -
AXisBOLD
addikt
ebben segítsetek: új vinyó, új op és postnál nincs bill(usb-s), biost nem defaultoltam de vinyó csere előtt még volt keyboard. így be se tudok lépni biosba. egyébként minden más ok....
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest