- Otthoni időjárás-állomás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bronz hatásfokú Rosewill tápok 12V-2x6 csatolóval
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lambda
tag
Sziasztok!
Van egy DS3-as lapom már pár éve (rev 3.3) és mindeddig jól működött egy e6400-es procival 3200 MHz-re húzva. A gond az, hogy két normál bekapcsolás között egyszerűen visszaállt a tuning alapra és nem hajlandó elfogadni semmit. Hiába állítok be bármilyen kis tuningot is, újraindítás után szó nélkül visszaáll az alapbeállításokra. Próbáltam CMOS clear-t, feltöltöttem rá régebbi BIOS-t, feltöltöttem a legújabbat, de nem oldották meg. Akármit állítok be, visszaáll alapra. A gépen nem változtattam semmit jó ideje, ez két teljesen átlagos kikapcsolás és bekapcsolás között lett ilyen. Amúgy minden tökéletesen működik. Mi okozza ezt?
-
Lambda
tag
Nincsen linuxom és nem is értek hozzá. A windowsom nem trágya
nemrég lett újratelepítve az Xp SP3, egy másik partíción fut a Vista és azon se megy 2.0-ban az USB, holott mint mondtam mindkét oprendszer alatt megjelennek az eszközkezelőben az Enhanced USB 2.0 controllerek. Csak azt nem értem miért nem használja őket egyik rendszer sem.
-
Lambda
tag
USB 2.0 Controller - Enabled
Mellette írja, hogyha high speed device van csatlakoztatva, akkor automatikusan felismeri (amennyiben a BIOS támogatja). De ezt nem igazán értem, mi az hogyha a BIOS támogatja? Hát a BIOS-ban benne van, a lap pedig tudja. A device managerben XP alatt látszik is a controller állapota: Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller. Kettő darab ilyen van. Megnéztem Everestben, ott is látszik. Effektíve ott is kettőt jelez, mindkettő alá USB 2.0 Root Hub van írva, az egyikhez azt írja hogy 4 portja van míg a másiknak 6. Az egyiknek az első portjára egy Composit Device van csatlakoztatva ami fogalmam sincs mi, de mellé azt írja, hogy USB Video device és USB audio device. A többi portra mind azt írja, hogy device not connected. Persze akármelyik USB portra csatlakoztatom pl a fényképezőt, soha nem ezekhez az USB 2.0 controllerekhez "társítja" a windows, mindig csak valamelyik USB Universal Host Controller alatt jelenik meg attól függően hova dugom, de mindig 1.1-es sebességgel. Akkor most hova kéne dugnom? Az összes USB-t kipróbáltam, ami gépben van.
-
Lambda
tag
Sziasztok!
WinXP SP3 rendszert használok, de van egy Vista is a gépen. Mindkettő 32 bites és egyiken sem tudom használni az USB-ket 2.0-ban. Akármit csatlakoztatok, mindig csak 1.1-es módban mennek és ez borzasztó lassú, 1 MB/sec átviteli sebességgel megy leginkább. A fényképezőről 20-30 perc áttölteni 1 gigányi képet, ami vicc, mert a haveromnál másfél perc. Az eszközkezelőben megjelenik két USB2 Enhanced Host Controller is és nem jelez rájuk hibát. BIOS-ban találtam egy opciót és ott beállítottam USB 2.0-át. Rátettem a lapra az F12-es bios verziót is, de semmi. Mit kell még állítani? A lap DS3 rev 3.3. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest