- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Plazma TV topic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Szerintetek mennyi ideig bírja a lapon az elem? Lakásfelújítás miatt 2 éve dobozában pihen a gépem, mire számítsak amikor ismét beüzemelem?
-
VGYke
addikt
válasz
CyberJedi #4063 üzenetére
Köszönöm a bővítéssel kapcsolatos tanácsaitokat, nagyon hasznosak voltak!
Bocsánat az OFF-ért, de találtam egy jó kis ismertetőt az SSD-ről, érdemes ez alapján mérlegelni -
VGYke
addikt
válasz
Bluegene #4059 üzenetére
Hát az a baj, hogy még csak gondolkodom a beruházáson (E6600 csere Q5500-ra), + VGA csere 8800GTS 640MB-ról HD 5850, vagy kisebbre, na és ha VGA csere van, akkor ugye a 420w-os Foxconn táp is menne az enyészet, vagy a szaréhúgyéeladás útjára.
Magyarul kb. 100eFt-ba kerülne a "bővítés", tehát nagyon körbe kellene járnom, hogy megéri-eNincs lehetőségem próbálgatni, vagy belevágok, vagy nem, ezért szeretném tudni hogy tutira működni fog, vagy valami kompromisszum árán (mert akkor nem vágok bele).
Egyáltalán azt sem látom, hogy ebben a lapban teljesítmény veszteség nélkül tudna-e működni egy HD5850 VGA a VGA= PCI-E 2.1 kontra alaplap PCI-E 1.miatt.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Tudja valaki, hogy Gigabyte GA-965P-DS4] lapban a Core™ 2 Quad Q9550 proci hogyan működik F12 biossal? Van ráfizetéssel Core2 Duo E6600 - Quad Q9550 csere lehetőségem, kérlek adjatok tanácsot hogy egyáltalán működni fog-e (pl. fsb1333) és ebbe a régi de nagyon jó lapba érdemes-e....
Kinek van tapasztalata? 965P normálisan kezeli az fsb1333 procit és 800Mhz Ramokat? -
VGYke
addikt
-
VGYke
addikt
Q9400 (stb) 1333FSB-s prociknál hogy jön össze a 800Mhz RAM (milyen szorzót, hova kell állítani)?
Bocs biztos nagyon primitívet kérdezek, de a gépem lakásfelújítás miatt 1 éve pihen, elfelejtettem már a beállítási lehetőségeket és nem is tudom megnézni, csak most jó áron megvennék az E6600 procimat így lehet csere lesz -
VGYke
addikt
Sziasztok! GA-965P-DS4 rev3.3 lappal kapcsolatban elvesztettem a fonalat..., kérlek segítsetek. Kérdéseim:
1.) Ezen PCI-E 2.0 x16, vagy PCI-E x16 van?
Másképpen kérdezve: VGA-t kéne cserélni hogy tartsam a lépést a korral (Nvidia 8800GTS 640MB-ot ami PCI-E x16, szeretném cserélni valamivel nagyobbra, pl. GTX260-ra, ami PCI-E 2.0 x16). Meg tudom tenni úgy, hogy a lap ki tudja hajtani az új VGA-t?
2.) Procit is cserélnék, Core™ 2 Duo E6400-at pl. Core™ 2 Duo E8500-ra, vagy 4 magosra (ár/450w táp bírja-e függő).
Kérdéseim:
-Support szerint, az újjab procik BIOS frissítés után "Non official support=nem hivatalos...". Most akkor működnek benne, vagy számítani kell problémákra?
-Új proci 1333fsb miatt be fogom tudni állítani a DDR2 800Mhz 4-4-4-12 ramokat (tehát új BIOS-al újabb osztók jönnek elő? (most nem emlékszem a beáll. lehetőségekre, mert a gépem lakásfelújítás miatt 0,7 éve a padláson pihen)
Köszönök minden segítséget! -
VGYke
addikt
válasz
Whynot? #3444 üzenetére
Ha engem kérdezel (másnak nyilván más lehet a véleménye): procit csak akkor érdemes cserélni, ha van egy bika VGA kártyád és játék alatt a proci nem tudja kihajtani, így proci limit miatt gyenge a teljesítmény, vagy pl. film renderelésnél számít az az 5 perc, amit nyersz vele. Nekem Core™ 2 Duo E6600 2,4Ghz, 8800GTS 640MB-os VGA-al és 3GB RAM-al párosítva, játékon kívül nincs gondom a proci sebességgel. Játékban meg a VGA lehet gyenge (na de hol: Crysis nagyon max-on). Én is cserén töröm a fejem, mert jobb VGA-hoz, jobb proci kellene, így táp-VGA-proci triót együtt kellene cserélni.
Szóval: nézd meg, hogy a VGA-dhoz milyen procit javasolnak. Ha E6300 megfelel, ne cserélj. Gyorsulást RAM bővítés is eredményez, (pl. 1GB-ról 2-re, Vista alatt 2-ről 3-ra)
Ha mégis a csere marad és igaz a táblázat (nem megy az 1333FSB), sok választás nem marad, amelyiket lehet még kapni: pl. intel Core2Quad Q6600 2.4GHz, vagy 6700, stb.
2,4 ghz-et azonban a te prociddal is eléred, tuninggal. Szóval rossz embert kérdezel, mert én lebeszéllek a cseréről. -
VGYke
addikt
Köszönöm! Itt az ideje a szemüveg beruházásnak
965G biost nézegettem. Még jó hogy nem cseréltem!
A speedfann akkor is érdekes, nem állítgatja a ventiket, holott korábban, eredeti bios és ugyen ez a Vista alatt működött. Mondjuk ez a prg. csak ideiglenesen kellene, egyik ventim felhangosodott, ezzel ki tudnám szűrni melyik.
És már emlékszem: korábban próbáltam az F10 biost, de nem tetszett, mert kicsit másképp szabályozta a ventiket, (vagy másképp mérte a hőfokokat, így másképp szabályzott)... talán lassabb lett a cpu hűtő, így a kisebb huzat miatt a lap kezdett melegedni és gyorsult a házhűtő... valami ilyesmi volt. Mégegyszer köszönöm! -
VGYke
addikt
Sziasztok! GA965P DS4 (Rev3.3) lapról van szó. A rev számot, hála egyik fórumtársnak, csak most derítettem ki.
Nálatok működik pl. a Speedfan progi? Nálam régebben működött, aztán mostanában nem (nem tudom pl. a ventik sebességét állítgatni vele). Szöget ütött a fejemben a BIOS, mert anno lecseréltem, F9-, 07.04.27 dátumúra (Everest szerint)
Most keresgéltem új biost a rev 3.3 laphoz és amit találtam: F7-07.04.26, F8-07.05.28, F9c,f,h, de az mind béta. F9 nincs is!
Elképzelhető (ami számomra eddig elképzelhetetlen volt) hogy nem a lap rev. számának megfelelő BIOS-t tettem fel régebben (pl. rev 1.0-hoz valót, a 3.3 helyett), és minden működik, csak pl. a speedfann, meg rivatumer, meg Nvidia BIOS Editor nem?
Ha igen, mit tegyek? frissítsem az F9- 07.04.27 dátumút F8 -07.05.28 dátumúra (feltéve, hogy F9 bétákkal nem akarok szórakozni)?
Elképzelhető hogy átszámozták a bios verziókat és semmi gond nálam?
Még 1 apró kérdés: régen cseréltem biost, akkor is win alól és elfelejtettem már. Csere után megőrzi a bios a beállításokat (pl. ram 4-4-4-12, megemelt fesz, stb, stb)? -
VGYke
addikt
Sziasztok!
Bocsánat hogy nem nyálaztam át az összes hozzászóéást! A Guglival azonban nem jutottam eredményre
Lapom: Gigabyte GA-965P-DS4, Everest szerint: 04/27/2007-P965-ICH8-6A79LG0EC-00
Hogyan tudnám megállapítani, hogy ez milyen "REV"- ízió számú lap (1, 2, 3)? Mert ugye, hiába BIOS frissítés, az 1333 FSB-s procik nem mennek mindegyikben
Azért lenne fontos, mert E6600 (FSB1066) proci helyett, valami magasabb órajelű (FSB1333) procit kellene belenyomni, meg egy Geforce GTX260-at, hogy tartsam a lépést a jelenkorral. (szóval proci-vga= ne legyen proci, vagy vga limit)
Alaplapot nem nagyon tudok cserélni, mert az OEM Vistám legális, és állítólag alaplaphoz kötött (vagy mégsem?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest