- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Autós kamerák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fujifilm X
- Mi történik, ha frissítés közben kikapcsolod a PC-t?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
A procimból szeretném kihajtani a maximumot és ehhez kérném a segítségeteket. 400MHz FSB-nél a rendszer még teljesen stabil (az Orthos 6,5 órán keresztül hibátlanul futott), de fölött már fagy vagy újraindul a gép. Nem tudom ennek a pontos okát, a deszkának elvileg simán bírnia kellene az ennél jóval magasabb FSB-t is. A proci hőmérséklete (az Everest szerint) nem megy 50 fok fölé. A lap 400 MHz FSB fölött elég csúnya voltdropot produkál (a CPU fesz leesik 1,3V-ra, szintén az Everest szerint). A RAM/FSB arány 1:1, a BIOS-ban a RAM-oknak +0,2V van beállítva. Az MCH-nak szintén be van állítva +0,1V (mivel a lap egyébként hajlamos a PCI-E sávszélességet 16x helyett 1x-re visszadobni). A procinak 1,75V van beállítva, ezt próbáltam finoman növelni egészen 1,9-ig (tovább nem mertem menni, nehogy gond legyen), de nem lett tőle stabil a gép. A többi feszérték alapon van.
A DDRII-800-as RAMjaim ugyan nem tuningramok, de azért nem is a gagyibb fajtából valók, úgyhogy elvileg legalább a 850 MHz-et azoknak is vinniük kellene.
A Vdrop lenne az oka? 400-as FSB-nél terhelés alatt a CPU fesz 1,33 volt fölötte 1,3V, ennyit számítana a -0,03V? Adjak még feszt a procinak? Ha igen mennyi a maximum, amit a proci még károsodás nélkül tutira kibír? Esetleg az FSB-nek állítsak be némi plussz feszültséget? Vagy ne erőlködjek mert elértem a procim határainak a végét?
A konfigom részletesen az adataimnál.Előre is köszönök minden tippet és segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield Redsec - Ma délután indul az EA ingyenes battle royale játéka
- Facebook és Messenger
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Autós kamerák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080 (FOGLALVA)
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest