Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuco Ramirez

őstag

Sziasztok!

A procimból szeretném kihajtani a maximumot és ehhez kérném a segítségeteket. 400MHz FSB-nél a rendszer még teljesen stabil (az Orthos 6,5 órán keresztül hibátlanul futott), de fölött már fagy vagy újraindul a gép. Nem tudom ennek a pontos okát, a deszkának elvileg simán bírnia kellene az ennél jóval magasabb FSB-t is. A proci hőmérséklete (az Everest szerint) nem megy 50 fok fölé. A lap 400 MHz FSB fölött elég csúnya voltdropot produkál (a CPU fesz leesik 1,3V-ra, szintén az Everest szerint). A RAM/FSB arány 1:1, a BIOS-ban a RAM-oknak +0,2V van beállítva. Az MCH-nak szintén be van állítva +0,1V (mivel a lap egyébként hajlamos a PCI-E sávszélességet 16x helyett 1x-re visszadobni). A procinak 1,75V van beállítva, ezt próbáltam finoman növelni egészen 1,9-ig (tovább nem mertem menni, nehogy gond legyen), de nem lett tőle stabil a gép. A többi feszérték alapon van.
    A DDRII-800-as RAMjaim ugyan nem tuningramok, de azért nem is a gagyibb fajtából valók, úgyhogy elvileg legalább a 850 MHz-et azoknak is vinniük kellene.
    A Vdrop lenne az oka? 400-as FSB-nél terhelés alatt a CPU fesz 1,33 volt fölötte 1,3V, ennyit számítana a -0,03V? Adjak még feszt a procinak? Ha igen mennyi a maximum, amit a proci még károsodás nélkül tutira kibír? Esetleg az FSB-nek állítsak be némi plussz feszültséget? Vagy ne erőlködjek mert elértem a procim határainak a végét? :F
    A konfigom részletesen az adataimnál.

Előre is köszönök minden tippet és segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák