- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz egyedülülő #1097 üzenetére
asus-t akkor sem javaslom, aw-ban cserélhető minden, abban a szutyokban meg semmi
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
-
jam1991
tag
válasz egyedülülő #1095 üzenetére
elvileg egy "ideig" nem árulja.. de ha ráírsz hogy vinnéd lehet átgondolná
tücsök hátán csücsök ლ(ಠ益ಠლ)
-
jam1991
tag
válasz egyedülülő #1090 üzenetére
szerintem inkább használt g750jh-t full felszereltséggel.. gtx 780m van benne 250gbos ssd stb stb pl Mikulásbá és KillHates is árul ilyet jó áron
ha új érdekel és hogy honnan, azt beszéld meg West nevű felhasználóval
apron megtalálod a hirdetésétnekem is csak azért kell új mert céges megoldás lesz ha minden jól megy
-
Ursache
senior tag
-
-
egyedülülő
őstag
Honnan látszik ha át lett matricázva egy gép?
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
kreten67
senior tag
válasz solyom76 #1058 üzenetére
Meg mi az hogy tönkremegy egy hűtőborda?
Én a héten 2 olyan notit javítottam amiben a hűtőborda volt a hibás,bár az elmúlt 5 évben egyet sem.
A hőcső megrepedt és kipárolgott a benne lévő anyag,a rézcső ugyan átmelegedett,de nem húzta a hőt a hidegebb irányba.
Tünet: bekapcsolás után a intel i5 proci 70-80 fokos ,netezésnél 90-95 fokos youtube video 1 perc és vészleállás!
A procinál hőmérőzve a cső 72 fokos volt ,míg a cső végén a radiátornál 36 fokos és még langyosnak se mondanám a levegőt amit fújt a venti.
Tipus dell n5010, pasztáztam,igazgattam de végül a hűtő csere oldotta meg a problémát.
A másik gép egy acer gép volt és pontosan ugyanez volt a baja. -
jam1991
tag
válasz egyedülülő #1085 üzenetére
hát eléggé megoszlanak a vélemények :S vásárlói véleményeket is nézegettem árgépen és ott is igen érdekesen alakulnak a dolgok.. van akinek fullos minden és van akinek 6 hónapja szervizben van a gépe.. ha még egyáltalán ott van..
volt aki használt cuccot kapott..ha sehol máshol nem találok megfelelő árban jh-t, akkor megrendelem onnan és csak úgy veszem át, ha a matrica érintetlen, ha így se jön be akkor marad a jx megbízhatóbb helyről
de azért próbálom ezeket elkerülni
-
jam1991
tag
kis fekete csík ahol ki kell húzni a fület a dobozból
el is vágja
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz jam1991 #1079 üzenetére
Szerintem nincs rajta matrica...
AW-ken sincs. De mar az olcso Dell-en se latok.
Bar AW eseten ha jol emlkeszem, a garancia enegelyezi a szakszeru bovitest es hw cseret...vagyis bonthato. Egyedul az egyedi gravirozast nem engedte, ha gyarilag nem volt.[ Szerkesztve ]
-
jam1991
tag
válasz jam1991 #1078 üzenetére
mármint az mindenkinek világos hogy nem kell bele nyúlkálni csak a matricával próbálom összekötni a dolgot, hogy ha fel van tépve akkor már nem viszem el mert abba belebuheráltak az angol billentyűzetet talán túlélem ha már ilyen occó a gép de a többi már nem gyere be
-
jam1991
tag
válasz KillHates #1077 üzenetére
és semmi matrica nincs a dobozon amit el kell tépni ha kinyitod? mert a g75vw-n még volt
elvileg a viszonteladónak nem kellene nyúlkálni a dobozban
+ most néztem az asus.hu-n hogy pl a jx kaphato az extreme digitalnál meg a laptop.hu-n is csak gondolom elő kell rendelni telefonon .. mert az oldalukon nem találtam semmi rog gépet
-
nagyúr
válasz wanted5 #1075 üzenetére
Előfordulhat olyan, hogy egy gépben a billentyűzet alatti ramok nem a gyáriak. Számomra is érthetetlen, hogy miért nyúlnak azokhoz, de már találkoztam ilyennel. Nem örülnek neki az Asus szervizben.
A minap adtam el egy Lenovo-t, az az Expert Kft-ből volt, de a Radium értékesítette, mint viszonteladó. Mikor levettem a burkolatot akkor megdöbbenve tapasztaltam, hogy a processzor hűtése felett átívelő műanyag valami miatt egyszerűen ki volt vágva Pedig a gyári proci volt a gépben.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wanted5
őstag
válasz jam1991 #1071 üzenetére
én úgy csinálnám, hogy felhívnám őket, és megbeszélném velük, hogy a terméket megtekintem ott az üzletben és, ha valami nincs rendben (akár ez a szitázott billentyűzet), akkor nem kérem..
túl sok lehetőséged nincs, mert nem nagyon árulnak normális boltokban ilyen gépeket, az asus rog szériát is pl..
meg azért még1x, én futárral rendeltem tőlük, de tényleg semmi kifogásolható nem volt (a billentyűzet is eredeti, magyar)
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
wanted5
őstag
válasz jam1991 #1068 üzenetére
én tőlük vettem pár éve 2 laptopot is, egy dell xps 17-et, amit a mai napig használok, sose volt semmi baja
és egyik barátomnak egy inpiron n5010-et, neki azt hiszem talán a gpu besült, de azért mert nyáron 40 fokban is játszott vele egész nap, és takarítva se volt, meg egy valamire való hűtő se, de garanciában ingyen javították neki, mindkét gépen hivatalos dell garancia volt
meg pár kiegészítőt vásároltam tőlük a gépekhez, azokkal is minden rendben voltén nem tudok rosszat mondani rájuk
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
jam1991
tag
ahoy
computerimperium.hu -ról valakinek vélemény/tapasztalat?
még mindig azon vergődöm hogy honnan vegyek gépet és erre nem is emlékszem hogy valaki említette volna..
ez is olyasmi mint a digiprime meg radium vagy talán ez megbízhatóbb?tücsök hátán csücsök ლ(ಠ益ಠლ)
-
adhee
csendes tag
Üdv.
Alienware M18x R2 -höz keresnék doboz-t megvételre...
Aki tud segítsen... please
Írj rám, ha elfelejtettem volna értékelni. Köszönöm
-
solyom76
senior tag
válasz freaghill #1060 üzenetére
Egyszer újra kéne rakni a wint..,hogy normálisan induljon a gép...és haladni előre..a problémák kiszűrésével..ha kékhalál is van akkor talán a hdd cseréjével kellene kezdeni. /főleg ha sok a badsector /.lehet ,hogy az a halott..és az miatt kapcsolgat ki a gép..utána ellenőrizni a gépet terhelés alatt...hőfokok stb..lehet ,hogy tulmelegszik a proci-vga és automatikusan kikapcsol..
Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
freaghill
őstag
válasz solyom76 #1058 üzenetére
Na, gép indul, kipróbáltattam vele, windows próbálja tölteni.
Akkor tuti HDD?
Reball-t ajánlani fogom.
Hűtőbordát miért mondták neki?Szerk.:
hogy rendesen induljon a windows, ne javítsa magát, akkor megpróbálja a lemezellenőrzős-checkdisket futtatni, ha azt is skippeni akarom, akkor kékhalál és automatikus újraindulás
ha kísérletet kérek a javításra, az természetesen nem megy neki, mert nem tudja visszaállítani magát[ Szerkesztve ]
-
solyom76
senior tag
válasz egyedülülő #1056 üzenetére
Szia van itt fent R3 3d...jó konfigban 300k ért..
-
solyom76
senior tag
válasz freaghill #1055 üzenetére
Szerintem hardveres dolog lesz,nem valami féle driver vagy bios...
integrált vga van benne, és nem egy több órás játékra tervezett hűtéssel rendelkezik a masina.
az alaplapra integrált vga fogja megadni magát..bemelegszik és elválik az alaplaptól.
Tipp: keress egy reballos kollégát..talán megoldja..
ez csak az én véleményem..lehet ,hogy baromság ,de én már jártam így...
Meg mi az hogy tönkremegy egy hűtőborda?Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
egyedülülő
őstag
Üdv!
Már más topikokban jártam a kérdéssel, de ide is felteszem hátha kapok valami hasznos infót. Gamer laptopot akarok venni és ebben kérnék segítséget. 300-400 között keresek gépet, de nem bánom egyáltalán ha közelebb van a 300-hoz mint a 400-hoz.
Lenovo y510p
Asus G75 VX és társai
MSI GT 60 Dominator 424 és az MSI GT 70-etA Lenovo kapcsán olvastam melegedési gondokról, MSI-t csak szürkén lehet behozni.
Van még olyan lehetőség ami belefér a keretembe esetleg? Vélemény az általam felsoroltakról?
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
freaghill
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Lenovo Y460
Egyik ismerősöm megkeresett, hogy kéne neki hűtőborda. Találtam is egy ilyen bontódó lapost itt hardverapron, csak nem tudom milyen hűtőborda lehet kuka. Szerintetek?
Ezt a leírást adta az ismerős:
Szóval már régebben is csinálta ezt, hogy játék közben (3-4 óra játszás után) mondhatni fekete halált produkált, kikapcsolt, és nem kapcsolt vissza. ezt még meg lehetett szokni, bár idegesítő volt, de egyszer eljutott arra a szintre, hogy már csak 5-10 perceket bírt, akkor megpróbáltam frissíteni a driver-t, aminek az lett az eredménye, hogy a gép bekapcsolni sem tudott. akkor felküldtük garanciálisan a lenovonak, visszaküldték, újrahúzták a windows-t, meg beletettek egy új hűtőbordát. akkor egy darabig megint jó volt, most már nem is nagyon kapcsolt ki, csak ha nagyon meg volt terhelve, pölö egy heroes vi alatt bekapcsolva maradt az opera, stb., de egyébként minden oké volt, aztán egyik nap megint elkezdte, hogy 5 perc után se kép se hang. utánaolvastam egy-két dolognak, azt írták, hogy a BIOS frissítése segíthet a dolgon, de azt nem tudtam megejteni, mert rossz az akksim. megpróbáltam megint egy driver-frissítést (többet nem fogok, ígérem ), és onnantól már megint teljes káosz lett úrrá a gépen. bevittem a szervízbe, azt mondták, a hűtőborda tönkrement, sehonnan nem tudnak szerezni, még a lenovotól sem (valszeg azért, mert kifutó széria), meg hogy a HDD is bad sectorosSzerk.: Egyben van a CPU+GPU hűtőborda? Az kéne?
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Nem tudtam akkor még mikor telepítettem az OS-t hogy nincs benne az adapter,egyébként nem értem teljesen hogy akkor miért települt fel.Van egy ilyen hogy Intel Centrino Wireless-N 2230 driver és egy Intel Centrino Wireless Bluetooth,ebben a sorrendben raktam fel emlékszem rá.
-
Kasya
nagyúr
Valoszinuleg a WiFi driver-rel egyutt jart. Nekem legalabbis a Dell honlapjan fellelheto N-2230 WiFi driver van csak fent, de az egyben felrakta a BT drivert is. Kulon a BT drivert fel se raktam... es mukodik rendesen (bar nagyon ritkan hasznalom, csak ha a mobilomrol akarok valami zenet hallgatni)
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
Az enyémben 100% hogy nincs BT adapter és így néz ki,mivel a szoftver fel van telepítve:
Az 1 db sárga kérdőjel nálam az intel rapid storage,free fall sensor hiánya miatt van,de az felesleges is számomra.Nálad az lesz a helyzet hogy vagy nincs generic adaptered,vagy összeakad a Killer BT-jával mert abban biztosan van beépített viszont azzal elvileg nem működik ebben a gépben valamiért.
Itt részletesebben is taglalták a témát:
[link]Itt pedig látható hol van a gépben az adapter:[link]
[ Szerkesztve ]
-
adhee
csendes tag
Lehet, hogy rosszul írtam, de van bluetooth a gépben tutira, csak azt nem tudom, hogy mi az a sok cucc az eszközkezelőben, amikhez nem találok drivert... lehet 2db bluetooth is van a gépben? ha megnézed a tálcán nyitott értesítési területet ott is kettő darab bluetooth ikon van. az egyik aktív, a másik nem... Meg, ha megnézed a Generic Bluetooth adaptert, akkor látni, hogy ott is van egy felkiáltójel...
Segítsetek... please
-
törölt tag
sziasztok!
a képen ugye egy mini PCIe-s SSD van? ki tudom ezt cserélni? vagy valamilyen formában rögzítve vannak kivehetetlenre?
egy v7-es acerben cserélném ki nagyobbra, hogy ne csak lapozófájlt, hanem az egész windowst tartalmazza.
köszi!
-
Muerte
Topikgazda
Először még nézd meg légyszives hogy bios-ban engedélyezve van-e a BT,illetve win-en belül is be kell kapcsolni az adaptert,ha úgy sem megy akkor nálad sincs benne a modul és venni kell.
A szerelése,nem túl egyszerű,eléggé meg kell bontani a gépet hogy hozzáférj,de megoldható,majd segítek abban is. -
Muerte
Topikgazda
Szia,Üdv a klubban!
Én személy szerint sosem használok BT-t,de most ránéztem mi az ábra ezzel a kérdéssel mert nálam sem megy.Az én esetemben egy Intel 2230 wifi van a gépben és abban nincs beépített BT,a gyári konfig pedig nem tartalmazta a külön adaptert.Mikor a múltkor szétszedtem a gépem a Liquid Ultra okossághoz,meg is találtam a kábeljét,de a modul nincs ott Ha jól tudom a tiédben Killer n103-as wifi van ami elvileg tartalmazza a BT-t,de sajnos nem fog működni...ne kérdezd miért mert én sem tudom csak a gyári modullal hajlandó menni,ami így néz ki:
Nem egy nagy beruházás ha venni akarsz esetleg: [link]
-
adhee
csendes tag
Sziasztok!
Most lettem a napokban én is egy Alinware M18X R2 780M SLI boldog tulajdonosa és érdeklődnék, hogy tudna-e nekem segíteni valaki driverrel kapcsolatban, mert az eszközkezelő-ben 6db Bluetooth perifériaeszközt nem ismer fel a rendszer és nem tudom milyen driverrel próbálkozzak, ugyanis a bluetooth drivere fenn van már (Dell Bluetooth 380, Generic Bluetooth adapter, Microsoft Bluetooth enumerátor)
Segítésgeteket előre is köszönve...
-
jam1991
tag
na meg ha nem onnan akkor honnan? emagon találtam még ilyet ami talán megbízható .. másol nemigazán
-
jam1991
tag
bár os és ssd nélkül van 440ért, de az emagon is 500k a G750JH os és ssd nélkül
-
nagyúr
válasz jam1991 #1031 üzenetére
Már csak azért is érdemesebb az erősebb kártya,mert ki tudja mit hoz a jövő és az újabb játékok gépigénye.
Érdemesebb előre tervezni és felkészülni.Úgy is hosszabb távra vesz az ember gamer lapost.
A 770-nél jóval erősebb a 780,de a 780 és a 880 között nincs nagy-szinte semmi-különbség.
Olcsóbb a 88-as kártyával?Érdekes. -
jam1991
tag
na csak elszántam magam és veszek másik notit a G75VW helyett.. a kérdés az, hogy a gtx770m/780m/880m a jobb vagy mi érné meg
persze a 770m - 780m verziónál tudom melyik a jobb de nekem tesztekből és egyéb adatokból nemigazán derül ki hogy megérné e megvenni a 780at a 770 helyett..
a másik ami nem világos hogy a 880m miért olcsóbb mint a 780m ?
abban kérnék segítséget hogy melyiket válasszam: G750 JX , JH vagy JZ
[ Szerkesztve ]
-
-
solyom76
senior tag
Rengeteg dolgot kipróbáltam ,amit forumokon írnak..de eddig semmi..
Minden féle rendszerinfo látja az aksit és a tápot is..
nem értem mi a fene van..Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
solyom76
senior tag
-
solyom76
senior tag
Na ami biztos ,hogy vissza raktam a dell oldalán lévő A12-es biost...utána bios-cmos reset...minden tökéletes lett kivéve ,hogy a bios nem látja az A/C adaptert...
Kinyirtam valamit?
Vajon garanciában javitják?Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
-
solyom76
senior tag
Kikészít ..bármivel nézem az aksi jó../eddig 2-2,5 órát ment /..amint lehúzom hálozatról a bekapcsoló gomb elkezd villogni és 15 másodperc múlva kikapcsol a gép...
-
solyom76
senior tag
Hello 17 r3 bios reset után miért nem látja rendesen az aksit? lehúzom töltőről és kikapcsol a gép..Tölteni tölt rendesen. Az aksin a ledek villágitanak.
Már olvastam róla de semmi...Az élet szép..csak élni kell!!! Clevo P15sm..
-
chewycl
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alienware m14xr3-ban lehet-e cserélni utólag a videókártyát, vagy azt már csak a nagyobb társaiban lehet? Egyik rokonom hamarosan jön haza az USA-ból és szerintem tudnék vele hozatni egyet . -
jam1991
tag
válasz wanted5 #1009 üzenetére
Emag-ot tudom ajánlani.
Igaz az is romániában van elvileg.. de 2 nap alatt ingyen szállítanak. Rendeltem onnan táskat de nem fért bele a laptopom ez nem az ő hibájuk de ingyen vissza is szállították és a penzt is visszautalták.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Pro 14" 2023 M3 Max 16C CPU 40C GPU 128GB SSD AppleCare+ 09/2027
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- ÚJ Bontatlan Apple MacBook Air 15" 8/256 ! M3 Chip ! Magyar ! 1 Év Nemzetközi APPLE Garancia
- MacBook Air 2024 13" M3 8GB / 256GB SSD Silver - ÚJ, BONTATLAN, MAGYAR, HIVATALOS GARANCIA!
- 1013 Eladó Dell Latitude 5590 15" i7-8650U/16GB/256GB Gyári Magyar bill patika állapotban
- Lenovo Ideapad 330-15 i5/4GB/1TB HDD/GEFORCE MX110/15 FHD/win10
- Lenovo ThinkPad P16s Gen2 eladó.
- Lenovo G700 i5 / 17,3" / 120 GB SSD / 4 GB Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest