Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
milchiboy #52698 üzenetére
215<>315: Az a gond ezzel, hogy a 215 egy mélykiemelt magasvágott füles, a 315 meg egy egy armatúrás, amiben nagyon kevés mély van. Szal igazán egyik sem lenne sztem tökéletes, a kettőből kéne egyet gyúrni, de azt kb úgy hívják, hogy 535
(vagy Westone W40 )
Én azt mondanám, hogy vegyél a doboláshoz vmi olcsóbb fülest, ahol talán annyira nem lényeges, hogy jól is szóljon (de cáfolj meg, ha nem így van) és zenehallgatáshoz egy jól szólót, ahol az izoláció nem olyan lényeges.
Mennyi lenne a keret?(#52699) minek?:S nem igazán...
-
minek?:S
őstag
Hali srácok!
Ez így ennyiért mennyire éri meg? [link]
-
milchiboy
csendes tag
Kedves fórumtársak!
Segítséget kérnék fülesválasztáshoz. A Shure SE215 és SE315 között vacilálok. És itt most következzék egy kisregény...
Először is: Nagyon szűk a hallójáratom, annyira, hogy a kis méretű szabvány fülesek, illetve izolációs műanyagok, gumik, szivacsok általában nagyok, leggyakrabban magamnak kell "faragni". Szerintetek megéri egyedi hallójáratra illesztett dugót használni, vagy egy jobb illeszték összemérhető vele (van olyan hely, ahol ha ott veszem a fülest, akkor az egyedi illeszték elkészítése 7k, ami bőven megéri, ha tényleg annyival jobb)? Használnám fülmonitornak doboláshoz, e mellett játékra és zenehallgatásra/-szerkesztésre is. A legfontosabb számomra a minél jobb izoláció, a strapabíróság, hátsó kábelvezetés és a kiegyenlített hangzás. A dobolás miatt izzadok, mint a ló, ami nem tesz jó a gumi- és műanyag alkatrészeknek, ráadásul az izolációt is ronthatja egy újrabeillesztés esetén.
Most van ideiglenesen egy olcsó (kemény 2k) fülesem (JVC HA-FX30), ami kiválóan izolál (összegyúrható "füldugóanyag" az illeszték, ami hőre lágyul, és összenyomható), belefér a fülembe, de a basszustól lerepül a fejem, és ez dobolásnál (pl. több óra gyakorlás) tűrhetetlen. Amúgy esküszöm, hogy a célnak bőven megfelelne, de borzalmasan mélykiemelt. Ha értelmes közepet-magasat szeretnék, akkor a basszus szó szerint fáj. Amúgy sosem értettem ezt a basszusmániát a füleseknél. Számomra, ha mellé nem érkezik a testrezgés, akkor mindenképpen "műhangérzésem" lesz egy határ után.
Amúgy pörgős punk/rockzenét dobolok/hallgatok legtöbbet, de amúgy szó szerint MINDENT hallgatok, gyakorisági sorrendben legtöbbször hangszeres zenét (rock/punk/metal (de nem a "gitárhiró" Iron Maiden típusú, hanem annél modernebb hangzásvilág, pl. Tool), utána D&B, dubstep, de klasszikus is előfordul.
A Shure SE215 és SE315 között nem kicsi az árkülönbség. A 215-nél így hallatlanban csak a mélykiemelése aggaszt, hogy fájna (és szó szerint), de az ára meg nagyon vonzó. Nem vagyok audiofil, nem tudom, hogy megérné-e nekem a plusz pénzt az SE315, főleg, hogy koncert-/próbakörnyezetben eleve nagy a háttérzaj (a kábelben is, nemcsak "kint"), amivel nem lehet mit kezdeni, zenehallgatás pedig 99%-ban ezzel az MP3-lejátszóval, vagy egy integrált ALC1150-el (AsRock Purity sound megoldással) történik. A zeneszerkesztéssel kapcsolatban nincsenek óriási elvárásaim, a finom munkát úgyis az audiofilekre bízom...
Szóval mit tanácsoltok (azon kívül, hogy hallgassam meg magam, mert úgy az igazi), megérné-e az igényeimmel a drágább Shure-ra rámenni, vagy valószínűleg boldog leszek a kistesóval?
Előre is köszi!
-
bucsher
őstag
válasz
honfoglalo #52696 üzenetére
Hát nem ártana.
Meg írhatná azt is, hogy éppen mit piszmognak vele a reptéren.
-
-
törölt tag
válasz
#71562240 #52635 üzenetére
Az XBA-H3 fülhallgatót eddig még csak laptopon és okostelefonon hallgattam. Közvetlenül előtte egy Sennheiser IE8 fülhallgatóm volt, leginkább azzal tudom összehasonlítani. Ha az IE8 gyári szabályzójával a nekem tetsző szintre növeltem a mély hangok erősségét, akkor úgy éreztem, hogy a magas hangok már túlzottan háttérbe szorultak. Az XBA-H3 erős mélyei ellenére a hangzás kiegyenlített marad.
Az IE8 előtt Ultimate Ears Super.fi 5 EB fülhallgatóim voltak, mivel ezek gyártása megszűnt, kénytelen voltam új típust választani. Teszteltem egy Ultimate Ears Triple.fi 10 Pro armatúrás fülest, de nem tudtam megszeretni a hangját. A mély hangok mennyisége és dinamikája rendben volt, de a „tónusa” különbözött, a Super.fi 5 EB dinamikus membránjától. Ezért aztán végül az IE8 dinamikus megoldása mellett kötöttem ki.
-
Kobe
veterán
válasz
eastsider #52688 üzenetére
Hat en ilyen P 7 szamjegy 3 betu 4 szamjegy azonositot kaptam ami lmuen trackelheto (elhagyta szingapurt) de sem a posta sem a dhl honlapja nem ismeri fel.
Marbeszeltem dhl el h ilyenkorwtf, de semmi erdemleges infot nem tudtam....ami vicces hogy a dhl rendszere a sajat dhl es azonositojaval ellatott ID t nem ismeri fel. Postatol nemvartam csodat de dhlben biztam. Azert egy majdnem 20 rugos csomagnal ez nem koser.Namindegy par napot megvarok, aztan lehet roni a koroket
-
Kobe
veterán
aki rendelt vsd5t lmue rol, hogy tudta trackelni a csomagot ill mennyi idö volt a kézhezvétel ? nekem már feb 4 én elhagyta a dhl es szprtirozot, azóta kb bőven meg kellett volna jönnie,a poén meg az hogy a tracking nrt sem a dhl sem a posta rendszere nemmismeri, segiteni meg egyik sem tud....
-
törölt tag
Keretet azért nem írtam, mert ez egy 25 ezres fülhallgató, egy hozzá való DAC-t keresek. Nyilván senki nem fog 100 ezres DAC-t ajánlani hozzá. Vagy ha igen, akkor mondom, hogy nem fizetek 50 helyett 100-t, ha a differencia 3%. (az összegek csak hasra csapott példák)
Hangban (nem feltétlen árban) hozzá illő, ár/érték arányos DAC-okat keresek irányadásnak.
-
JayZ
tag
válasz
PLackó16 #52677 üzenetére
Szervusz!
Ha mindenképp Sony vonalon szeretnél maradni, az mdr ex650 egy kedvelt típus, és belefér a 20k alatti kategóriába. Sajnos itt nem sokan használnak Sony fülhallgatókat, ár-érték arányban lehet, hogy nem a legjobbak. [Itt]I olvashatsz egy összehasonlítást az XB (mélyorientált) sorozatuk legjobb fülesével, nem lehet rossz így látatlanban
Persze attól is függ, milyen zenéhez kellene, miről hallgatnád, stb.
-
-
válasz
#59070464 #52678 üzenetére
AK100-al hallgattam és határozott előrelépés a telefonhoz képest: részletesebb, tere is nagyobb, a zene is sokkal teljesebb. DX50-nel is próbáltam, ott nem éreztem olyan óriási ugrást egy jobb telefonhoz képest, de jobb volt minden kétséget kizáróan.
A fiio X3-mal is próbáltam, az szörnyű volt -
törölt tag
Ki, milyen DAC-al hajtja a GR07-t (GR07 Classic-t)? Úgy értesültem, hogy amp nem szükséges neki, csak jó forrás.
-
PLackó16
csendes tag
Helló!
Sok féle fülhallgatóm volt, de leginkább az évekig használt Sony MDR-XB40EX vált be, nagyon szerettem, amíg sikeresen elhagytam..
Most pótoltam volna egy Sennheiser CX 3.0-val, de elkeserítő visszalépés a Sonyhoz képest. A mélyek meg sem közelítik a Sonyét, a magasok pedig kásásan rikácsolnak, bejáratás után is.Sajnos már nem kapni Magyarországon Sony XB füleseket. Tudnátok esetleg ajánlani mást, 20e Ft-ig?
Köszi! -
JayZ
tag
Eredeti, ez a bolt megbízható.
-
cidalain
veterán
Tablethez kellene in ear fules neha, hogy ne zavarjak masokat ha ritkan meghallgatok egy-egy zenet, megnezek egy videoposztot. Heti max 4-5 orat hasznalnam (alkalmankent 30 perc 1 ora hosszat).
Fontos hogy kenyelmes legyen a fulben, jol kizarja a kulso hangokat, olcso legyen, vallalhatoan szoljon. Mikrofon nem kell.Sony MDR-EX15LP tipusrol van velemeny a belepo kategoriaban?
Ezt tudom a kornyezetemben olcson (+2000 posta nelkul) beszerezni.
Erdemes lehet, vagy inkabb keresgeljek meg pl ex50-eset? -
Wildpath
tag
Hali
Tudnátok ajánlani valami "minőségi" fülhallgatót ebayről max 10-15$ értékben?
fontos lenne hogy viszonylag hangos legyen, lumia 735-höz lenne használva.köszöntem.
-
JayZ
tag
válasz
Erwinke #52671 üzenetére
Nem utánzat, de ennyiért drága. 16 dollárért viszont már elég jó.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok! Ajánlások közt van ez a füllhalgató, de oda van irva, hogy vigyázzunk a vásárlásnál mert sok az utánzat.
[link]
Ez is egy utánzat lehet? Előre is thanks! -
celf
őstag
válasz
#71562240 #52665 üzenetére
az lenne a jó, ha egy adott iem-hez tudnád hasonlítani a hangját, amit mindketten ismerünk.
Eddig egy Ultimate Ears metro.fi 100-as alsó kategóriás (15 fontért vettem anno) iem-et nyűttem kb 6 éven át. Ez a metro.fi nem sokban maradt el az IE 8-as sennheiseremhez képest. Sőt, bizonyos szempontból jobban kedveltem.elektronikus zene alatt sok high hat-et ertettem, mert nincs mese, ezek a zenek tele vannak vele. ezert nem art ha ezt akar ki is szuri az iem inkabb. ergo lagy hangzas lenne a preferalt.. ezzel, hogy hol nyulik a V szára nem sok mindent arultal el a hangzasrolegyebeknt tiszta kontrollalt, jol definialt kickdrumokat, alapvetoen szep szinti hangokat, szines bassline-okat varok el egy fulestol. persze megint: ami a legfontosabb a magas tartomany visszafogottsaga.
ok, kell a jo forras. csakhogy az megvan. nem a legjobb, de mondjuk egy harmadik, negyedik legjobb meg mindig nem a katasztrofa.
a hangformatum es a file quality toppon van, de legalabb is kozeliti.mindegy, most megprobalom kicserelni ezt az egyebkent nem rossz CKL202-ot.
csak ebbol a zsakbamacskabol van elegem.
-
törölt tag
Szeretnék rendelni a lendmeurears-től egy GR07+GR02 bundle-t, ami $150. Ez olyan 31k HUF lesz. Kell érte vajon vámot vagy egyebet fizetni? Ha igen, mire számítsak? Egyszer már vettem egy GR06-t, emlékeim szerint nem volt szállítási költség. Most, illetve a fenti összeg esetén van?
-
contaxg
veterán
válasz
#71562240 #52665 üzenetére
"Stockhausen, Schaeffer, Xenakis, Reich, Schulze, Eötvös, Decsényi, Jeney, Sáry...?"
Má' meg ne haragudj, de szerintem vén fejjel érdemes igazodni egy picit az ifjúsághoz ha nekik szeretnél tanácsot adni
Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy szerintem ezt a poént nem fogják érteni a srácok.
-
törölt tag
"alapvetően elektronikus zenéhez kéne." Úgy érted, Stockhausen, Schaeffer, Xenakis, Reich, Schulze, Eötvös, Decsényi, Jeney, Sáry...?
"...hogy nagyobb hangerőnél (...) ne legyen fülsértő a magas hang..."
Zenére kevéssé való, inkább műfajokra. Leírtam, kb. mit várhatsz tőle, neked kell tudnod, hogy úgy hazudik-e, ahogy jó neked. Ezen az árszinten többé-kevésbé minden fülhallgató magasa (ha van neki) fülsértő, más csak azért is, mert jellemzően minőséghiányos mobil forráskészülékekhez vannak csatlakoztatva, rossz minőségű, tömörített hanganyagokkal etetve..
A J22-nek igazi magasa nem sok van, 8-10kHz környezetében ellenben viszonylag kiemel, de közel sem annyira, mint a mélyben 2-300Hz alatt, tehát összességében inkább tompa, dübögős karakterű, de azért néha a kissé kiemelt középmagasaknak is kilóg a lólábuk.. Mint írtam, a magasai színezettsége önmagában nem feltétlen kellemetlen, de a magaskiemelése eléggé abban az intervallumban van, amely különösen kényes a gyenge minőségű mobil forráskészülékek és hanganyagok jellemzően eléggé sprőd, reszelős alsó- és középmagas tartományára. -
celf
őstag
válasz
#71562240 #52652 üzenetére
milyen műfajokhoz illik szerinted?
alapvetően elektronikus zenéhez kéne.tulajdonképpen az a lényeg, hogy nagyobb hangerőnél ne kelljen bohóckodni az equalizerel, ergo hogy ne legyen fülsértő a magas hang. nagyobb hangerő alatt nem az eszetlen hangerőt értem, hanem egyszerűen a hangosabb zenét.
btw edigitaltnál lehet személyesen átvenni terméket 3 napos cseregarival?
-
zsolesz777
tag
Sziasztok!tudja valaki,hogy hol lehet venni Magyarországon fülesre szivacsot?nem szilikon hanem mint pl a Comply szivacsok vagy valami hasonló esetleg?
-
atirag
őstag
Milyen telefonnak van (ha egyáltalán van) jó fülese?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Viszonylag színezetten hozza, nem feltétlenül kellemetlen, de nem is igaz. Úgy V karakterű, hogy a képzeletbeli V mély felőli szára jóval hosszabb (és vastagabb). És nem is megy igazán magasra.
De azért a párezerért, amennyiért ma már kapható, megérheti bizonyos műfajokra, bizonyos ízléshez. -
No.01
addikt
Sziasztok,
Fullhallgatot keresek mar jopar napja... amig eszembe nem jutott, h itt biztosan van ennek is topicja es lasd van
A zenei izlesem elegg osszetett. Spotify userkent sokszor hallgatok valogatasokat amik epp passzolnak a kedvemhez, ha nem ezeket akkor leginkabb hip-hopot, es a jazzt preferalom.
Azt tudom, h nem szeretem ha a melyek kerulnek eloterbe.A masik feltetelem, h a melohelyen sokat hasznalnam igy orulnek ha kenyelmes lenne ill a "madzag" nem a csomosodos fajta lenne hanem az egyenes.
Ha lenne rajta taviranyito amivel a szamokat tudom leptetni annak kulon orulnek, de nem feltetlenul szempont.Kulfoldon elek igy a netes vasarlastol egyaltalan nem riadok vissza.
Az arat illetoen nincsennek ketsegeim, h sz*rbol nem lehet varat epiteni, de nem latom ertelmet az 50, 60, 80e Ft-os kategorianak.
A max amit raszannek az 20 nagyon maximum 25e Ft, de jobban orulnek az 50-60EUR-s kategorianak. (termeszetesen ha van olcsobb is az megjobb)Segitsegeteket elore is koszonom!
-
törölt tag
válasz
nagy.geri90 #52645 üzenetére
Szerintem ezeket hanyagold. A JVC lehet még valamirevaló, de nem hinném, hogy lényeges különbség közte és a J22 közt, mindkettő mélyorientált. Ha most csak 6 ezer a J22, akkor próbáld meg, legfeljebb 3 napon belül cserléed egy Pistonra
kemcso:
Jó kis cucc lehet. A fejeseik is nagyon jók, amiket eddig hallottam, főleg az újak, meg a lejátszók is (csak a kezelésük..). Még az erősítőikre vagyok kíváncsi ezek után. -
válasz
nagy.geri90 #52645 üzenetére
Sztem a Piston 2, ezek közül is
MP4Nation -10%-os Valentin napi kód: VDAY201510OFF
-
nagy.geri90
csendes tag
válasz
#16820480 #52643 üzenetére
Szóval a piston 2őt és a jbl J-22őt ajánlod. A jbl most 11.900 helyett csak 6 ropi szóval eddig ő a nyertes.
Még párat megnéznél légyszíves és mondanál véleményt csak hogy biztosra menjek.
Sennheiser CX-275s fülhallgató+Ajándék Sennheiser HD 407 fejhallgató: [link]
Sony MDREX450W.AE fülhallgató: [link]
Sennheiser CX 1.00: [link]
JVC HA-FX1X: [link]
Sony MDREX110LPB.AE:[link]
Ezek között a piston 2 és jbl J-22 között vacilálok. Köszönöm a segítségeteket! -
Hifiman ES100 első benyomások (minimális bejáratással):
Részletes, a tér füleshez képest nagy, annyira nem megy fel, mint a W4, és le sem, de kerek és kompakt a hangja. A hangkaraktere hideg, nagyon hasonlít a W4-ére.
Kényelemre khm, jó nagy, kicsi fülbe nem fér bele.
Izoláció jó.Tudnak vmit a Hifiman-nál...
-
törölt tag
válasz
nagy.geri90 #52642 üzenetére
A másik JBL-t nem ismerem, de első nekifutásra szerintem vagy Piston2, vagy J22. Az elsőnek kiegyenlítettebb hangja van, nem annyira mélycentrikus, viszont a szigeteléséről nem írtak annyira jókat, a második meg mélycentrikusabb, és nem emlékszem mennyire szigetel.
-
nagy.geri90
csendes tag
válasz
#16820480 #52641 üzenetére
Köszi a gyors választAz AKG elég gyenge minőségű kényelmetlen nem eléggé zárt és nem az igazi a hangzása. Nem igazán értek hozzá. És mivel elég vegyes zenét hallgatok nem tudom milyen hangzásra lenne szükségem. Ipod shuffleal használom sportoláshoz. Legyen tiszta a hangzása szép a basszusa. Totál dilettáns vagyok a dologban. Csak az tűnik fel ha nem jó.
-
törölt tag
válasz
nagy.geri90 #52640 üzenetére
A C10 az elég vékony hangú füles, egy darab armatúrával. A J22 meg pont az ellentéte, sok méllyel. Azt sem árt tudni, hogy milyen hangot keresel, és miért nem vagy elégedett az AKG-val. Amúgy ott elvileg van Piston2, azt is nézd meg.
-
nagy.geri90
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni fülhallgató választásban. Sürgős lenne mert mindenféle utánajárás nélkül vettem egy AKG K321-es fülest és nagyon nem vagyok vele megelégedve a 3 napon belül kicserélhetem az Extreme digitálnál.
-leginkább vegyes zenét hallgatok, de túlnyomó részben rockot, rap-et.
-Legyen izolált amennyire lehet, szimmetrikus kábelezésű a kábelvezetése egyenes , IEM-es, továbbá szeretném ha kényelmes és strapabíró lenne.
-10-12 E ft-os árban gondolkozok
-Mikorofon és hangerő szabályzó nem szükséges hozzá
-Amiket néztem eddig: [link]
[link]
[link]
De más variácók is érdekelnek. Ha kicsit drágább az sem baj. Remélem van aki tud segíteni. Hálás köszönet!
Gergő -
Ati1979
veterán
válasz
#58660352 #52624 üzenetére
Köszi, hogy írtál róla. Remélem, jössz a találkozóra.
Szívesen kipróbálnám jó forrásról mit tud.''A dinamikus meghajtók a mélyhangok képzésében jobbak''
A több armatúrás fülesek - ahol a mély külön driver (eket) kap - is igen igen szépen teljesítenek ezen a téren.
Pl. az se846-nak brutális mélyei vannak. -
buci30
addikt
válasz
buci30 #52637 üzenetére
folyt.köv
Persze ,hogy közbe a mall oldalról is megjött az e-mail ,hogy feladták még is és holnap készhez kapom
Nevetséges. Fogtam felhívtam őket és mondtam nekik ,hogy sorry én utoljára azt kaptam infoba ,hogy nem most meg jött az e-mail ,hogy még isMindegy már megrendeltem máshonnan így ezt nem szeretném.
okés ennyi is volt elnézést kértek stb.
Hát ez komolyan mondom ahol többen dolgoznak nem mindig tudja mindenki az friss infot ezek szerint -
buci30
addikt
Na milyen müsorom volt
Megrendeltem az RHA MA750i fülest a mall.hu-ról.
Hívom őket ma ,hogy mi a helyzet.
Okés megjött az árú minden feladják ma, holnap megkapom.
Ma délután újra csörgök ,hogy mi van mert nem kaptam fuvarlevél számot.
Mondják igen mert csomagolás alatt van és holnap adják fel így ugye nem kapom meg még.
S persze megtudtam ,hogy csak 2 év a gari nem 3 ami eredetileg jár.Na erre a másik oldalon ahol ugye gyártói 3 év gari van muzix-nál is leadtam a rendelést biztos ami biztos melyik a gyorsabb
mondják ,hogy pont ma jártak utána ,hogy csak ők árusíthatják ezt Magyarországon és már beszéltek is a mall oldal illetékesével ,hogy.....
S tényleg mert már az van kint ,hogy: Hozzáférhetőség: Már nem árusítjuk
Na akkor mivel csak tőlük mehetett volna oda is akkor elképezhető, hogy esetleg ebay stb.
Jó nem biztos de így nem is gondolkoztam ,hogy marad a teljesen hivatalos oldal még ha drágább is de ott megvan a gyártói 3év gari. ami azárt egy ilyen árú fülesnél nem mindegyNa ezért szeretek én mindig onnan rendelni ami tuti hivatalos. De persze ugye ki tudta ,hogy a másik oldal nem
-
anderzen88
csendes tag
üdv!
3.000-3.500 ft között milyen fülhallgatót ajánlotok maxell matelics-en kívül?
-
törölt tag
válasz
#58660352 #52624 üzenetére
Köszi az igényes beszámolót.
Engem még érdekelne, hogy milyen forrásokkal próbálgattad, van-e arról meglátásod, hogy milyen hangkarakterű forráskészülékekhez illik inkább, és milyenekhez esetleg kevésbé. És ha tudnád hasonlítani hasonló kategóriájú egyéb fülhallgatókhoz, az még izgalmasabb lenne.
Megjegyzendő, hogy a hibridek persze nem csak előnyöket egyesítenek a két technológiából, hanem hátrányokat is, és komolyak az illesztési nehézségek. -
meszike91
senior tag
Na, megjött az SM E30. Első benyomás, hogy sokkal jobban néz ki a valóságban, mint a képeken. A kábele is erősebb, mint az e10-é. A fül feletti elvezetés könnyen megszokható. A hangja tényleg sokkal jobb, mint az e10-é. Mindenképpen megéri a plusz ezer forintot.
-
novaktomi
csendes tag
Megjött a Mediadevil füles. A Vsd3s kiegyenlítettebb volt. Ebben sokkal több a basszus, viszont szerintem szépen, telten kiadja. Hangosabb is.Elsőre nem tűnik rossz vásárnak.
-
Cranium
tag
válasz
Cranium #52630 üzenetére
Időközben kinéztem egy fülest: Sennheiser MX 365 Valakinek van tapasztalata erről?
-
Cranium
tag
Hali!
Maximum 5 ezer forintot szánnék egy earbudos tipusú fülhallgatóra. Vegyes zenéket hallgatok, a metalcore-tól kezdve, a gangsta rappen át a dubstep, techno, stb-ig. Ami a lényeg, hogy ne legyen doboz hang.
-
Kobe
veterán
aki rendelt lendmeurears ről, és dhl global mail el rendelt cuccot, hol tudta trackelni a csomagot ? nekem a DHL es honlap ismeretlen csoamgszámra hivatkozik, lehet akkor elírták, vagy másnál sem működött ?
-
buci30
addikt
válasz
honfoglalo #52623 üzenetére
Na....
Akkor ez próba lesz és ha nálam is akkor megy vissza sajna nekem ez alap
Mi az a "vsd széria ilyen szempontból jobb." Az melyik?
szerk: Rákerestem a vsd okés
Hát remélem nekem nem fog kiesni minden fülessel ez a bajom
-
anderzen88
csendes tag
hali! van valakinek tapasztalata, hogy maxell metallics fülhallgatót melyik üzletben szerzik be a leggyorsabban? sajnos sehol sincs raktáron
-
törölt tag
Sony XBA-H3
Első komolyabb fülhallgatóm anno egy Ultimate Ears Super.fi 5 EB volt, amely egyben a mai hibrid fülhallgatók ősének is tekinthető. A hibrid fülhallgatók egyesítik az armatúra típusú és a hagyományos dinamikus fülhallgatók előnyeit. A dinamikus meghajtók a mélyhangok képzésében jobbak, az armatúra típusúak pedig a közép és magas tartományokban. A két technológia egyesítésével jöttek létre a hibridnek nevezett fülhallgatók.
A hibridek előnye, hogy lehetővé teszik a szokottnál nagyobb méretű dinamikus meghajtók használatát is anélkül, hogy ez a közép és magas hangok rovására menne. A Sony XBA H3 ezt az előnyt maximálisan kihasználja, hiszen a mélyhangok leadását egy 16mm (!) átmérőjű dinamikus membránnal oldja meg.
Hangzás
Nehéz dolog leírni, hogyan szól egy fülhallgató, hiszen maga a zenehallgatás szubjektív dolog. Az alábbi pár mondatban megpróbálom összefoglalni az élményeimet: Amint az sejthető itt bizony nincs hiány a mély hangokban, de a közép és magas meghajtók tényleg szépen kiegyenlítik a hangzást. A mélyek teltek és dinamikusak, de nem uralják le a hangképet. Csak akkor nyomulnak, amikor a zene fő motívumát is a mély hangok képezik, egyébként ezzel a fülhallgatóval nyugodtan lehet klasszikusokat is hallgatni! Ilyenkor a mélynyomó szépen a háttérbe húzódik, a közép és magas meghajtók pedig gyönyörűen teszik a dolgukat. Mélyorientált zene esetében viszont elszabadul a 16 mm membrán, aminek csak a lejátszónk hangerő szabályzója szab korlátot. Ha pedig még a hangszín szabályzót is megpiszkáljuk, akkor aztán tényleg nincs kegyelem, mert ez a mélynyomó bírni fogja!
Tartozékok
Középkategóriás fülhallgatóról révén szó, a szokásosnál gazdagabb felszereltséget kapunk: 2 készlet cserélhető kábelt, 2 készlet gumiharangot, egy hord táskát, kábelcsiptetőt és még kábelrendezőt is kapunk hozzá.
Kábelek
A két cserélhető kábelből az egyik egy mikrofonos távirányítóval van kiegészítve. A csatlakozók stabilan rögzítik a kábeleket és egyben megakadályozzák azok elforgását. A fül mögötti elvezetés egy flexibilis „emlékező” szakasszal van megoldva. A kábelek kialakítása nem hengeres, hanem lapos és a szokottnál szélesebb, a csatlakozók aranyozottak. A robosztus kialakításnak köszönhetően a kábelek mozgásából adódóan nincs zavaró zörgő hang. A mikrofonos távirányító csak 1 nyomógombos!
Gumiharangok
Mint minden hallójáratba illeszthető fülhallgatónál itt is kulcsfontosságú a megfelelő illeszkedés, mert a legjobb minőségű fülhallgató is gyatrán fog szólni, ha nem jól illeszkedik. A gyárilag mellékelt gumiharangokkal ezen a téren nekem eddig még nem volt szerencsém - mindig külön kellett megfelelőt vásárolnom. Most először történt meg, hogy erre nem volt szükség, mert a Sony XBA H3 újfajta gumi és szivacs ötvözetéből készült gumiharangja szabályosan "beleszögezi" a fülhallgatót a fülembe. Normál gumiharangból 4 különböző méretűt, a gumi és szivacs ötvözetéből készült változatból pedig 3 féle méretűt kapunk a készlethez.
Zajszigetelés
A hallójáratba illeszthető fülhallgatók nagy előnye, a környezeti zajok elszigetelése. A Sony XBA H3 ezen a téren nem jeleskedik, mivel ez a fülhallgató nyitott kialakítású, ezért a mély hangok átvitelét jól látható "bass reflex" nyílások is segítik. Normál körülmények között azért így is jól teszi a dolgát.
Egyéb tartozékok
A hord táska a mindennapi használathoz túl nagyméretű, mivel úgy alakították ki, hogy az összes tartozék beleférjen. Hétköznapi használathoz célszerűbb egy kisebbet beszerezni. A kábelcsíptetőt és a kábelrendezőt nyílván nem minden felhasználó fogja használni, de hasznos kiegészítői lehetnek a készletnek.
Android
Ma már a felhasználók jó része az okostelefonját használja hordozható zenelejátszóként, ez alól én sem vagyok kivétel. Ennek megfelelően fontos szempont, hogy a fülhallgató mikrofonnal / távirányítóval is rendelkezzen. Ahogy azt már említettem a Sony XBA H3 gyári kábelének távirányítója csak 1 nyomógombos. Személy szerint jobban kedvelem a 3 nyomógombos távirányítókat, mert így a hangerő szabályzáshoz sem kell a zsebünkbe nyúlkálni. Szerencsére a Sony XBA H3 csatlakozása megegyezik a Shure és Westone cégek hasonló körérintkezős szériáival, így én is könnyen találtam magamnak megfelelő kábelt, 3 nyomógombos távirányítóval.
Értékelés
A Sony XBA H3 egy kitűnő minőségű fülhallgató, azoknak ajánlom, akik dinamikus hangzást szeretnének a közép és magas hangok feláldozása nélkül.
-
buci30
addikt
RHA MA750i aki használja rendesen bent marad a fülbe?
Ami lényeges lenne az ,hogy esetleg valaki sport (futás stb. rázkódás) közbe is tesztelte már??? -
válasz
Danny365 #52619 üzenetére
Ha MA750-at akarnék venni, akkor azt az applétől venném (3 év cseregarancia), a mikrofon elfér a kábelen, nem olyan minőségű füles, hogy lényegesen rontson rajta.
Sztem az RE-400-nak jobb hangja van (de azt is hozzáteszem, hogy kevésbé fun, elég kiegyenlített a hangzása), de a kialakítás minősége rosszabb, mint az MA750.
-
Danny365
őstag
válasz
#16820480 #52614 üzenetére
Köszi a tippeket! Igazából eddig én is úgy gondoltam, hogy a Sennheiserek jók, de végül is amíg az ember nem próbál ki valami igazán jót, addig nem tudja mihez hasonlítani.
Jobban belegondolva egyébként nem kizáró ok a fül feletti elvezetés, úgyhogy mostanra leszűkítettem a kört erre a Hifiman Re-400-ra, illetve a kicsit fentebb említett RHA MA750-re. Az Re-400-nak mondjuk annyira még nem jártam utána, majd még megnézegetem.Amúgy csupán azért tudnék egyes modelleket olcsóbban venni - és ezt assemble kollégának is mondom -, mert elég szuper, ahogy a MediaMarkt intézi a garis dolgokat; úgyhogy ha visszavinném a CX870-em, alapból -17.000 forinttal venném a következőt.
Csak hát nincs túl nagy választék a MM-ban.
Amúgy kár, hogy RHA-ból csak a mikrofonos/gombos verziót lehet kapni az Apple Store-on, míg a simát csak itt találtam, és a gari miatt nem tudom, mennyire megbízható ez a bolt.
-
Sztem meg igen, ott van az EX50 is, ajánlott is, hasonlítható a többivel. Ha megnézed a két kiemelt közül a drágábbat, akkor kb meg is lehet az utód. Hangzásban jobb is, mint az EX50.
Ez az árkategória az alja, nagy csoda nincs ennyiért, a kiemeltek kb a kategória ismert csúcsai (0-3e között és 5eig).A 110 nem véletlenül nincs az ajánlottak között.
-
buci30
addikt
válasz
honfoglalo #52613 üzenetére
-
futa
csendes tag
válasz
kemcso #52369 üzenetére
Köszönöm, de ez sajnos nem válasz a kérdésemre!
Elsősorban nem az árkategóriát és a kialakítást lőttem be azzal, hogy a Sony MDR-EX50 utódját keresem, hanem a hangzást, minőséget, stb. Az, hogy 0-5.000.- HUF közötti, V-karakteres fülhallgató, még nem jelenti, hogy hangzásban is hasonló. Szerintem.
Kérdezek konkrétabbat:
Mik a vélemények a Sony MDR-EX110 LPB.AE fülesről? Hangzás? Milyen zenére és környezetre ideális? Mennyire jó az izolációja? Mennyire hasonlít hangzásban az EX-50-re? -
törölt tag
válasz
Danny365 #52597 üzenetére
A nagy momentum hangja nem rossz, de nem annyi pénzért, amiért árulják. Annyiért sokkal jobbak is vannak nála. A kis fejest nem halottam, de többen mondták rá olyan itt, akinek az ízlését ismerem és tudom hova tenni, hogy elég gyenge, az iem-ről meg szerintem nem sok tapasztalat van, de annak fényében, hogy az IE8(0) többek együntetű véleménye szerint kb a mostani 10-15 ezres kategória hangminőségét hozza, én nem számítanék csodákra.
Ráadásul ha sokkal olcsóbb a hivatalos árnál, akkor elég jó esélyed van rá, hogy hamis, mivel azért a Sennheiser név elég jól cseng az átlagembernek. Addig mindenki eljut kb, hogy a Beats divatmárka, és ott kb mindenki meg is áll, hogy a Senn az igazi audiofil, mert annak a nevét már 10-20 éve is hallották.Most így hirtelen alig tudnék olyat mondani, ami lefelé lógó kábelű ilyen árban. Általában a közép meg főleg felső kategóriában fül felettiek vannak, nem véletlenül (stabilabb, nincs kábelzaj, jobban illeszkedik, stb). Kb a Hifiman Re400 meg a Sony H1 van (ezt azért óvatosan, mert nem biztos, hogy olyan jó, próbáld ki vétel előtt), ami simán lelógó és most eszembe jutott, illetve a Gr07-et is lehet elvileg úgy hordani.
-
dellarocco
csendes tag
válasz
szentkuti11 #52596 üzenetére
Köszi!
-
Nowi
tag
válasz
szentkuti11 #52609 üzenetére
köszi
ha van más alternatíva is akkor azt is szívesen látom
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Earbud kialakításbán van olyan füles amit érdemes lenne megvenni 5k alatt??
akinek kell csak ilyet hajlandó használni..
köszi
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok!
Soundmagic e30-at lehet úgy is használni, hogy nem fül felett vezetem el, vagy úgy van kialakítva és megerősítve alapból is a kábel? -
buci30
addikt
válasz
buci30 #52600 üzenetére
Rossz volt a link Lerendelve kíváncsi leszek
-
assemble
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest