Hirdetés
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
Mindenkinek:
A mozgó dolgok változása teljesen jól megmagyarázható. A józan eszem tud is vele azonosulni, viszont nekem semelyik fül- vagy fejhallgató nem változott akkorát, hogy jelentősége legyen. És változatlanul nem hagy nyugodni, hogy miért lesz jobb X óra után, és marad úgy. Ha addig puhult, nyúlt, ridegebb lett valami, miért áll meg a folyamat?
Nem akarok itt nagy leleplezést, vagy hasonlót. De vagy 10 éve követem a témát, és nincs egy konkrét magyarázat.
A kábel téma meg minden tiszteletem mellett, egyszerűen nem fér a fejembe. Mi történik ilyen alacsony feszültségek, és áromok hatására? A fémek azért elég stabil szerkezetű anyagok, sok energia kell ahhoz, hogy lényegi változás következzen be. -
pulutodurumo
őstag
válasz
gelbelex #94609 üzenetére
A hsz. lényege az volt, hogy mindegy mi szól, nem kell rágörcsölni.
Abba most nem mennék bele, hogy kell-e egyáltalán az egész. Aki csinálja csinálja, aki nem, az nem. Boldogság.Mondjuk annyit még tegyünk hozzá, hogy érdekes módon bejáratástól rosszabb még nem lett semmi, valahogy mindig mindennek jót tesz. Legyen az dinamikus driver, hangszóró, armatúra, planár, vagy egy kábel (lol).
Tudom hogy egyetértés van a témában, magára valamit is adó hifista, szerint ez nem kérdés. Én vagyok a hülye, hogy a nagy többség véleményével szembe megyek.Mindent járatni kell, az igazi hang 100 óra után jön csak el. Igazán drága cuccok esetén lehet 200 is. Aztán a fejhallgató, fülhallgató, DAC, erősítő, kábel (nemröhög) tudja hogy na most be lett járatva, és nem változik tovább.
Hiszen tudományos tény, hogy a bejáratási idő-jóság diagram egy telítési görbe. Nem lineáris, nem exponenciális.Na. A lényeg, hogy nem kell véresen komolyan venni.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
traktorgumi #94474 üzenetére
Ez mondjuk a fülhallgató topic, de egye fene.
Szólni fog, nem is lesz nagyon rossz, amíg nem raksz elé valami jobbat. Akkor ki fog derülni, hogy egy rendes fejhallgató erősítő azért számít. Legyen az DAC-cal egybeépített, vagy külön eszköz.
Aztán elgondolkozol azon, hogy lehet hogy egy másikkal jobban szólna. Aztán befészkeli a gondolat magát a fejedbe, hogy lehet hogy másik fejhallgató kéne, mert jó ez a Beyer, de mi lenne ha... És így tovább, amíg tart a lelkesedés, és a pénz. -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
válasz
fehér_ember #94181 üzenetére
Van olyan fülesem, ami ilyennel sem marad a helyén. Tudod, nem vagyunk egyformák.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Szevam #94141 üzenetére
Itt kérem komoly hifisták vannak, nem beszélgetnek a fülhallgatóval.
Mostanában nagyon sok a cserélhető kábeles füles, akár utólag is lehet hozzá venni mikrofonost. Meg cserélni ha elpusztul.
Konkrét darabot nem ajánlanék, én leginkább a saját szórakoztatásomra veszek évente két fülest Aliról. -
pulutodurumo
őstag
válasz
FőDudu #94043 üzenetére
Van egy TRN Rosefinch planar IEM-em. Na abból nem hiányzik a basszus. Hónapokig volt fiókban, mert nem bírtam elviselni a hangját. Aztán elkezdtem újra próbálgatni rajta az illesztékeket. Továbbra sem egy kiegyenlített hang, de ha jól áll a fülemben akkor hallgatható. Ennek is a közép a gyengéje, az ének nem az igazi.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
bajnokpityu #93918 üzenetére
TRN Conch? Sima DD, de jó hang 30$-ért. Bulis, de nem túlzó. Szerintem.
-
pulutodurumo
őstag
Vagy Kínából mondjuk egy TRN Conch. Pont eléggé pouláris hang, de nem esik túlzásba. És egy vödör hasznos apróságot is adnak hozzá.
-
pulutodurumo
őstag
Nekem most az új játék a TRN Conch a TempoTec Sonata BSD-vel.
Ez most jobb vétel volt mint a Rosefinch. Azt nem is értem így utólag, hogy miért próbáltam megkedvelni. Na jó, igazából tudom, nem akartam elfogadni, hogy nem jót vettem.
Ez azért más, határozottan jó hallgatni. -
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
De hogy ne csak offoljunk SoundMagic vagy Fiio van jó térrel? Itthon kábé ezek mennek, csak én nem ismerem őket. Vagy valamelyik középkat. Sennheiser?
-
-
pulutodurumo
őstag
Nem tudom megállni, hogy évente egyszer-kétszer ne vegyek valami érdekesnek tűnő, olcsó, kínai fülest. Néha valami jól ismert lesz (Blon BL-01), máskor teljesen vakon próbálkozom (CCA NRA).
Most ismét szerencsét próbáltam, így vettem egy TRN Rosefinch planár fülest.
Az első hét szenvedés volt. Ekkora V-karaktert szerintem még nem hallottam. Olyan bántó, és furcsa magasai voltak, hogy aszittem' kivágom. Most, így ~50 óra után már frankó.
Nem akarok (és nem is tudok) mély elemzésbe belemenni, lássunk pár alap dolgot:
Minden frekvencia megvan, semmi sem túlzó. Kicsit a mély dominánsabb. Olyan meleg hang na. Tere is akad, az is tisztességes.
A tipekkel kellett kicsit játszani, mert a gyári olyan jól szigetelt, hogy a legkisebb mozdulatra vákuum lett a fülemben, és össze-vissza szólt.
A kábele is okés, a ma divatos hajlékony, puha, fonott. Bónusz a szétszedhető csati, mehet rá többféle dugó, nem kell külön szimmetrikus kábelt venni, elég egy olyan vég.
Hajtani mondjuk nem könnyű, el is gondolkoztam rajta, lehet hogy kéne valami erősebb forrás. (De nem fogok venni semmit, egy 3X$-os füles nem ér annyit, a többi motyóm meg nem igényli.)Összességében nem bántam meg, tetszik a hangja.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
ryzo82 #92540 üzenetére
Quarks van a háztartásban. Egy jó alap füles, semmi bántó hibája nincs. Enyhe V hangzás, kellemes hallgatni. Arra figyelj, hogy elég kicsi. Nekem átlagos(?) férfi füllel fejjel lefelé kell berakni, és a vezetéket fül mögött elhozni. Így tudom rendesen elhelyezni, máskülönben nem megy elég mélyre, és kipotyog.
-
pulutodurumo
őstag
Van most valami kínai csoda 50$ körül? Nem baj ha kicsit populáris, de ne legyen nagyon V. Inkább jó közepek, meg tér / szeparáció érdekelne. Nem akarok 100$-ig elmenni, úgysincs alá komoly cucc.
-
pulutodurumo
őstag
-
pulutodurumo
őstag
-NoVa- mindig kirakja a hájendet frankó képekkel. Én maradok a low enden, van másik hobbi ami viszi a pénzt.
A kábel tippet meg köszönöm laleeee! -
pulutodurumo
őstag
Mi most az olcsó, kényelmes madzag Aliról? Kéne egy-kettő, ez az eldugott két pines. ( Ami a Blon 01, 03 zsinórja.)
-
pulutodurumo
őstag
Nnna. Vettem egy CCA NRA fülest. Évente egyszer rámjön, hogy kéne valami kínai csoda olcsón. Aztán vagy jó lesz, vagy nem. A Blon BL-01 volt az utolsó, a hangja tetszik, de még keresem azt a szilikon bogyót ami bent tartja a fülemben.
A CCA jól passzol, cserébe a hangja nem olyan hűha. Jó, mondjuk mit várjon az ember 14$-ért.
Szóval ez valami elektrosztatikus, meg hárommágneses(?) dinamikus hibrid.
Mélye az van, kicsit emelt mennyiségű, de még nem túlzás. Lent marad, nem mászik fel a középtartományra.
A közepe nem lágy és nőies, inkább karcos, de azért nem durván.
A magasai elég jók, nekem nem sok, lehet hogy másnak már az lenne. Szép részletes, picit nyers, de hátha múlik majd.
Rock zenékben a dobok, cinek elég jól szólnak.
Az egész összkép nekem eddig az, hogy ez egy kicsit bulisra hangolt, de mégis inkább analitikus, mint "zenei" hangzás.
Magas az érzékenysége, bármiről tud bazi hangos lenni. -
pulutodurumo
őstag
válasz
-NoVa- #89133 üzenetére
Szerintem nem kiemelkedően. Jó, jó, de semmi extra. A mélyközép meg van tolva, hogy legyen "teste" a hangjának gondolom én. És a tere sem az a hűha. Ez egyből lejött amikor először próbáltam, kicsit középről szól. Nem vészes, hallottam sokkal rosszabbat is. Jó, egy Takstar HI-2050-nel hasonlítottam össze, ami egy nyitott, könnyen hajtható fejes.
De amúgy jó vele hallgatni, pont ott emel ki, ahol az a fura dob(?) szól a szám elején. Azt kihangsúlyozza. A csepegés, visszhangok megvannak, pontosak, hallatszik hogy mire gondolt a költő. Lehet hogy túl szigorú vagyok vele, de a fejhallgatóhoz képest hallhatóan szűkebb, szimplább a tere.
capulet75
Ami cuccom van, az mind könnyen kiszolgálható, szóval nekem jó. Gépről több kakaót kap mint a telefonról, az 50% már k××va hangos. Telóról is jó, de ott nem szedi le a fejem.
A hangjáról nem írnék nagyon, mert nem lesz időm rendesen összehallgatni semmivel. Talalán inkább nyugisabb karakter mint karcos. -
pulutodurumo
őstag
Az Abigail DAC dongle-ről tud itt valaki valamit? Nem létszükséglet, de ha vállalható hangja van jó lenne egy első ilyen kütyünek telefon mellé. Alin a VE adja egy Monkkal párban szemtelenül olcsón.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Mike088 #88009 üzenetére
Fú, volt pár. Általában ilyen pár ezer forintosak, hátha van benne valami érdekes alapon. Csak simán átlagosak voltak, kisebb - nagyobb hibákkal. Az volt az érték, hogy egy marék szotyi áráért kaptál valami teljesen vállalhatót. Ami jobb lett mint az átlag, az a hülye alakú ZS5. Nem egy kifinomult hangolású valami, de szórakoztató a V-karaktere.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
RetepNyaraB #88005 üzenetére
Én vettem, és tetszik. 10 típusból egy-kettő jó.
-
pulutodurumo
őstag
Van valakinek tippje hosszú / magas fülbogyóra? Nem tudom elég mélyen bedugni a fülest, és folyton kilazul. Kb. M-es méret, tuti hogy hosszabb kell, nem szélesebb. Habos van, az kábé jó, de kéne szilikon is. Lehet olcsó, nem drága fülhallgatóhoz kell. Belső átmérő az átlag ~4mm.
-
pulutodurumo
őstag
"Gondoltam a tobb driver jobban le tudja kovetni ezt a sok kulonbozo hangot egyszerre, mint egyetlen darab."
Elméletileg igen. De ahhoz tervezni kell, meg dolgozni vele hogy ez tényleg így legyen. Az olcsó kínai füleseket inkább csak összedobálják, aztán vagy pont jól sikerül, vagy nem. Ha van kedved és időd utánajárni, lehet hogy találsz olyan típust aminél szerencséjük volt. -
pulutodurumo
őstag
Tegnap jött egy Blon BL 01. Egész jó. Telefonról kicsit dünnyögős, lapos. Egy fika erősítővel (Topping NX1S) már alakul. A legalja van kicsit megemelve, nem bántó. Közepe semmi különös, elég jó. A magasait valahova a jó, és nagyon jó közé tenném. Persze kategóriáján belül.
Alapvetően tök normális hangú, hosszan hallgatható, kényelmes (nekem). Jó nehéz a fém ház miatt, de fülben ez nem tűnik fel. 20$ alatt vettem, annyit simán megér sztem'. -
pulutodurumo
őstag
válasz
RubbishBin #87120 üzenetére
Vagy veszel TWS fülest (van külön topik nekik), vagy cserélhető kábelest.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #84477 üzenetére
A Piston 3-at felejtsd el, rég nem gyártják, már csak hamis van.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
funkmester #84092 üzenetére
Alin sose' volt magyarországi reggel.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
rbkzndrs #84070 üzenetére
Egy kicsit drágább, és egy kicsit olcsóbb. A bolt mindegy, csak éppen ezt dobta ki a gugli.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
funkmester #83973 üzenetére
Mindegy. Nem a technológiától függ első sorban a teljes hangkép. Meg aztán van nem egy hibrid füles, amiben van mindkettő.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
darealkilla #83300 üzenetére
A VE Monk is jó.
-
pulutodurumo
őstag
Kevés tapasztalat van az ilyen olcsó TWS fülesekkel. Túl nagy a választék, nem éri meg 20-at megrendelni, és végigpróbálni. Keress külföldi teszteket, hátha lesz olyan ami nem csak jót ír róla mert ingyen kapták. Ha legalább annyi kiderül hogy stabil a BT kapcsolat, akkor nagy baj már nem lehet. Általában ezek a cuccok a mély felé vannak eltolva, némi magas kiemeléssel.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
-Skylake- #83129 üzenetére
Ha valaki azt írja: valami nagyon baszo, akkor úgy gondolom, nem precíz, megfogott mélyekre gondol. Én is hallgatok synthwavet, chiptunet, ravet, rockot. Nem csak operát eltartott kisujjal. Szeretem a V-karaktert, nem vagyok egy semlegesség mániás audiofil, de erre a kommentre ezt gondolom megfelelő válasznak.
-
-
pulutodurumo
őstag
válasz
f4lcon #82916 üzenetére
Én még most is ezt csinálom
. De csak évente egyet - kettőt veszek. Ahogy fogynak, vagy ha valami bekattan nálam, és hirtelen szükségét érzem.
A legutóbbi KZ ED16 például egész tűrhető. 2BA + DD kényelmes, normális hangja van, csak a magasak le vannak csapva. Még egy "upgrade" kábelt is vettem hozzá. Amíg ki nem purcan ez lesz a zenehallgató fülesem. Megbocsájtó vagyok az olcsó cuccokkal, de azért tisztában vagyok vele hogy bőven van még feljebb. Így legalább nem fenyeget az a veszély, hogy a tulkui útra lépjek. -
pulutodurumo
őstag
válasz
DarkAvalon #82897 üzenetére
Ha van elég pénzed és embered, ki lehet próbálni akár ötvenet is (YouTube).
Lehet hogy van olcsón jó, de mint mondtam, annyira sok van, hogy önszorgalomból senki nem fog tízessével próbálgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amatőr csillagászat
- Prince of Persia: The Lost Crown - Befutottak az iOS és Android kiadások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CJ Jung könyvek egyben eladóak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest