Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
addikt
válasz bajnokpityu #93918 üzenetére
TRN Conch? Sima DD, de jó hang 30$-ért. Bulis, de nem túlzó. Szerintem.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
Vagy Kínából mondjuk egy TRN Conch. Pont eléggé pouláris hang, de nem esik túlzásba. És egy vödör hasznos apróságot is adnak hozzá.
-
pulutodurumo
addikt
Nekem most az új játék a TRN Conch a TempoTec Sonata BSD-vel.
Ez most jobb vétel volt mint a Rosefinch. Azt nem is értem így utólag, hogy miért próbáltam megkedvelni. Na jó, igazából tudom, nem akartam elfogadni, hogy nem jót vettem.
Ez azért más, határozottan jó hallgatni."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
válasz Hawk02 #92739 üzenetére
Csakis az Isotech bejárató cédével szabad. De nem szabad bármi szarral lejátszani, minimum egy vintage Onkyo kell hozzá. De az is csak akkor jó, ha már szénné van modolva.
Komolyra fordítva a szót, bármilyen zene jó. Nem kell nagy hangerő, 50% untig elég.
-
pulutodurumo
addikt
De hogy ne csak offoljunk SoundMagic vagy Fiio van jó térrel? Itthon kábé ezek mennek, csak én nem ismerem őket. Vagy valamelyik középkat. Sennheiser?
-
pulutodurumo
addikt
Te hallasz 40kHz-ig? Volt a családban denevér? Nekem már a 18 is alig megy.
Viccet félretéve, ezt a kritériumot nyugodtan dobhatod. Mellesleg biztos vagyok benne, hogy semelyik játék nem ad ki hangot 22kHz felett, de inkább 18-20 körül lehet a plafon."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
Nem tudom megállni, hogy évente egyszer-kétszer ne vegyek valami érdekesnek tűnő, olcsó, kínai fülest. Néha valami jól ismert lesz (Blon BL-01), máskor teljesen vakon próbálkozom (CCA NRA).
Most ismét szerencsét próbáltam, így vettem egy TRN Rosefinch planár fülest.
Az első hét szenvedés volt. Ekkora V-karaktert szerintem még nem hallottam. Olyan bántó, és furcsa magasai voltak, hogy aszittem' kivágom. Most, így ~50 óra után már frankó.
Nem akarok (és nem is tudok ) mély elemzésbe belemenni, lássunk pár alap dolgot:
Minden frekvencia megvan, semmi sem túlzó. Kicsit a mély dominánsabb. Olyan meleg hang na. Tere is akad, az is tisztességes.
A tipekkel kellett kicsit játszani, mert a gyári olyan jól szigetelt, hogy a legkisebb mozdulatra vákuum lett a fülemben, és össze-vissza szólt.
A kábele is okés, a ma divatos hajlékony, puha, fonott. Bónusz a szétszedhető csati, mehet rá többféle dugó, nem kell külön szimmetrikus kábelt venni, elég egy olyan vég.
Hajtani mondjuk nem könnyű, el is gondolkoztam rajta, lehet hogy kéne valami erősebb forrás. (De nem fogok venni semmit, egy 3X$-os füles nem ér annyit, a többi motyóm meg nem igényli.)Összességében nem bántam meg, tetszik a hangja.
-
pulutodurumo
addikt
válasz ryzo82 #92540 üzenetére
Quarks van a háztartásban. Egy jó alap füles, semmi bántó hibája nincs. Enyhe V hangzás, kellemes hallgatni. Arra figyelj, hogy elég kicsi. Nekem átlagos(?) férfi füllel fejjel lefelé kell berakni, és a vezetéket fül mögött elhozni. Így tudom rendesen elhelyezni, máskülönben nem megy elég mélyre, és kipotyog.
-
pulutodurumo
addikt
Van most valami kínai csoda 50$ körül? Nem baj ha kicsit populáris, de ne legyen nagyon V. Inkább jó közepek, meg tér / szeparáció érdekelne. Nem akarok 100$-ig elmenni, úgysincs alá komoly cucc.
-
pulutodurumo
addikt
válasz stellaz #92276 üzenetére
Egy postásgumiból vágtam akkora darabot, ami betakarja. Aztán egy pötty pillanatragasztó az egyik végére, azt rögzítettem. Majd körben rásímítottam, és pötty. Bár így utólag belegondolva, lehet hogy a gyerek mini hajgumija is jó lett volna csak simán rátekerve.
-
pulutodurumo
addikt
-NoVa- mindig kirakja a hájendet frankó képekkel. Én maradok a low enden, van másik hobbi ami viszi a pénzt.
A kábel tippet meg köszönöm laleeee!"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
Mi most az olcsó, kényelmes madzag Aliról? Kéne egy-kettő, ez az eldugott két pines. ( Ami a Blon 01, 03 zsinórja.)
-
pulutodurumo
addikt
-
pulutodurumo
addikt
Nnna. Vettem egy CCA NRA fülest. Évente egyszer rámjön, hogy kéne valami kínai csoda olcsón. Aztán vagy jó lesz, vagy nem. A Blon BL-01 volt az utolsó, a hangja tetszik, de még keresem azt a szilikon bogyót ami bent tartja a fülemben.
A CCA jól passzol, cserébe a hangja nem olyan hűha. Jó, mondjuk mit várjon az ember 14$-ért.
Szóval ez valami elektrosztatikus, meg hárommágneses(?) dinamikus hibrid.
Mélye az van, kicsit emelt mennyiségű, de még nem túlzás. Lent marad, nem mászik fel a középtartományra.
A közepe nem lágy és nőies, inkább karcos, de azért nem durván.
A magasai elég jók, nekem nem sok, lehet hogy másnak már az lenne. Szép részletes, picit nyers, de hátha múlik majd.
Rock zenékben a dobok, cinek elég jól szólnak.
Az egész összkép nekem eddig az, hogy ez egy kicsit bulisra hangolt, de mégis inkább analitikus, mint "zenei" hangzás.
Magas az érzékenysége, bármiről tud bazi hangos lenni."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
-
pulutodurumo
addikt
válasz -NoVa- #89133 üzenetére
Szerintem nem kiemelkedően. Jó, jó, de semmi extra. A mélyközép meg van tolva, hogy legyen "teste" a hangjának gondolom én. És a tere sem az a hűha. Ez egyből lejött amikor először próbáltam, kicsit középről szól. Nem vészes, hallottam sokkal rosszabbat is. Jó, egy Takstar HI-2050-nel hasonlítottam össze, ami egy nyitott, könnyen hajtható fejes.
De amúgy jó vele hallgatni, pont ott emel ki, ahol az a fura dob(?) szól a szám elején. Azt kihangsúlyozza. A csepegés, visszhangok megvannak, pontosak, hallatszik hogy mire gondolt a költő. Lehet hogy túl szigorú vagyok vele, de a fejhallgatóhoz képest hallhatóan szűkebb, szimplább a tere.
capulet75
Ami cuccom van, az mind könnyen kiszolgálható, szóval nekem jó. Gépről több kakaót kap mint a telefonról, az 50% már k××va hangos. Telóról is jó, de ott nem szedi le a fejem.
A hangjáról nem írnék nagyon, mert nem lesz időm rendesen összehallgatni semmivel. Talalán inkább nyugisabb karakter mint karcos."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
Az Abigail DAC dongle-ről tud itt valaki valamit? Nem létszükséglet, de ha vállalható hangja van jó lenne egy első ilyen kütyünek telefon mellé. Alin a VE adja egy Monkkal párban szemtelenül olcsón.
-
pulutodurumo
addikt
válasz Mike088 #88009 üzenetére
Fú, volt pár. Általában ilyen pár ezer forintosak, hátha van benne valami érdekes alapon. Csak simán átlagosak voltak, kisebb - nagyobb hibákkal. Az volt az érték, hogy egy marék szotyi áráért kaptál valami teljesen vállalhatót. Ami jobb lett mint az átlag, az a hülye alakú ZS5. Nem egy kifinomult hangolású valami, de szórakoztató a V-karaktere.
-
pulutodurumo
addikt
válasz RetepNyaraB #88005 üzenetére
Én vettem, és tetszik. 10 típusból egy-kettő jó.
-
pulutodurumo
addikt
Van valakinek tippje hosszú / magas fülbogyóra? Nem tudom elég mélyen bedugni a fülest, és folyton kilazul. Kb. M-es méret, tuti hogy hosszabb kell, nem szélesebb. Habos van, az kábé jó, de kéne szilikon is. Lehet olcsó, nem drága fülhallgatóhoz kell. Belső átmérő az átlag ~4mm.
-
pulutodurumo
addikt
"Gondoltam a tobb driver jobban le tudja kovetni ezt a sok kulonbozo hangot egyszerre, mint egyetlen darab."
Elméletileg igen. De ahhoz tervezni kell, meg dolgozni vele hogy ez tényleg így legyen. Az olcsó kínai füleseket inkább csak összedobálják, aztán vagy pont jól sikerül, vagy nem. Ha van kedved és időd utánajárni, lehet hogy találsz olyan típust aminél szerencséjük volt."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
Tegnap jött egy Blon BL 01. Egész jó. Telefonról kicsit dünnyögős, lapos. Egy fika erősítővel (Topping NX1S) már alakul. A legalja van kicsit megemelve, nem bántó. Közepe semmi különös, elég jó. A magasait valahova a jó, és nagyon jó közé tenném. Persze kategóriáján belül.
Alapvetően tök normális hangú, hosszan hallgatható, kényelmes (nekem). Jó nehéz a fém ház miatt, de fülben ez nem tűnik fel. 20$ alatt vettem, annyit simán megér sztem'."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
válasz RubbishBin #87120 üzenetére
Vagy veszel TWS fülest (van külön topik nekik), vagy cserélhető kábelest.
-
pulutodurumo
addikt
válasz Fr@nkieWilde #84477 üzenetére
A Piston 3-at felejtsd el, rég nem gyártják, már csak hamis van.
-
pulutodurumo
addikt
válasz funkmester #84092 üzenetére
Alin sose' volt magyarországi reggel.
-
pulutodurumo
addikt
válasz rbkzndrs #84070 üzenetére
Egy kicsit drágább, és egy kicsit olcsóbb. A bolt mindegy, csak éppen ezt dobta ki a gugli.
-
pulutodurumo
addikt
válasz funkmester #83973 üzenetére
Mindegy. Nem a technológiától függ első sorban a teljes hangkép. Meg aztán van nem egy hibrid füles, amiben van mindkettő.
-
pulutodurumo
addikt
-
pulutodurumo
addikt
Kevés tapasztalat van az ilyen olcsó TWS fülesekkel. Túl nagy a választék, nem éri meg 20-at megrendelni, és végigpróbálni. Keress külföldi teszteket, hátha lesz olyan ami nem csak jót ír róla mert ingyen kapták. Ha legalább annyi kiderül hogy stabil a BT kapcsolat, akkor nagy baj már nem lehet. Általában ezek a cuccok a mély felé vannak eltolva, némi magas kiemeléssel.
-
pulutodurumo
addikt
válasz -Skylake- #83129 üzenetére
Ha valaki azt írja: valami nagyon baszo, akkor úgy gondolom, nem precíz, megfogott mélyekre gondol. Én is hallgatok synthwavet, chiptunet, ravet, rockot. Nem csak operát eltartott kisujjal. Szeretem a V-karaktert, nem vagyok egy semlegesség mániás audiofil, de erre a kommentre ezt gondolom megfelelő válasznak.
-
pulutodurumo
addikt
válasz venom8888 #83124 üzenetére
Akkor miért a FÜLhallgató topikba írtál?
Mellesleg a FEJhallgató topikban sem aggya a méjjet típusú cuccok forognak. Ha mindet elnyomó mocsaras puffogó basszus kell, akkor MediaMarkt, és valamelyik Sony XB... amelyiknek tetszik a színe."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
-
pulutodurumo
addikt
válasz f4lcon #82916 üzenetére
Én még most is ezt csinálom . De csak évente egyet - kettőt veszek. Ahogy fogynak, vagy ha valami bekattan nálam, és hirtelen szükségét érzem.
A legutóbbi KZ ED16 például egész tűrhető. 2BA + DD kényelmes, normális hangja van, csak a magasak le vannak csapva. Még egy "upgrade" kábelt is vettem hozzá. Amíg ki nem purcan ez lesz a zenehallgató fülesem. Megbocsájtó vagyok az olcsó cuccokkal, de azért tisztában vagyok vele hogy bőven van még feljebb. Így legalább nem fenyeget az a veszély, hogy a tulkui útra lépjek."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
válasz DarkAvalon #82897 üzenetére
Ha van elég pénzed és embered, ki lehet próbálni akár ötvenet is (YouTube).
Lehet hogy van olcsón jó, de mint mondtam, annyira sok van, hogy önszorgalomból senki nem fog tízessével próbálgatni."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
pulutodurumo
addikt
válasz DarkAvalon #82895 üzenetére
Arra jók. Akik itt törzstagok, azoknak vannak igényeik, sok mindenen túl vannak már. A csak szóljon kategóriás fülesekből annyi van mint égen a csillag, nem lenne értelme mindet kipróbálni, hátha van közte valami jó.
Ha csak futáshoz, podcastre kell, vagy hogy puttyogjon valami, vedd azt, amelyik tetszik. Mondjuk 20-30$ körül. Ott már legalább a BT kapcsolat stabil valószínűleg.
-
pulutodurumo
addikt
válasz Blackhole13 #82496 üzenetére
Most jött egy ED16. Még friss, de ha összejött némi tapasztalat megosztom.
-
pulutodurumo
addikt
-
pulutodurumo
addikt
Erről jut eszembe. Ha valakit érdekel, kölcsön tudok adni egy ilyet kipróbálásra. Item location: Szeged
-
pulutodurumo
addikt
válasz forras2 #82116 üzenetére
Ez egy nagyon rossz ötlet. Olyan halláskárosodásod lesz a fél füledre mint a huzat. Ha ragaszkodsz hozzá, akkor valami Bluetoothos fülhallgatót tudunk ajánlani, és majd raksz rá habszivacs illesztéket. Az szigetel a legjobban, így nem kell annyira hangosan használnod.
-
pulutodurumo
addikt
válasz haxiboy #81807 üzenetére
Nem gondoltam volna hogy találok, de itt például lehet venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest