Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LG LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szekra
addikt
Hali, ez szerintetek ennyiért eredeti? Vagy hulladék kínai replica?
-
Fitzgerald
veterán
válasz FeRR95 #50394 üzenetére
Nem tudom honnan rendelted, de azt gondolom vágod, hogy pl. eBay-en az sem jelent semmit, ha valakinek 10000 pozitív értékelése van. Ilyen eladók is árulnak nagyon jó minőségű hamis cuccot. A másik fele meg az, hogy ha egy rendelés során valaki pl. 50 itemet rendel egyszerre (lényegében egy vásárlás) ugyanattól az eladótól, minden egyes item után külön adhat egy pozitív/negatív/semleges értékelést. Szóval de, lehet akár hamis is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz j.bravo #50378 üzenetére
Az nem feltűnő, hogy már pár éve folyamatosan akció van a Xears-nél? Véletlen mindig van olyan kupon, amivel töredék áron meg lehet venni bármelyik fülesüket. Izgalmas, nem?
Régebben, amikor indult a márka, akkor még egész tűrhető volt, mert akkoriban a CX200 meg CX300 volt az ellenfél, és azokhoz képest jól szól persze, de aztán ugye voltak minőségi problémák, ahogy a forgalmazó össze-vissza vásárolt különböző OEM-ektől (hiába német márkanév, de ugyanúgy Kínában készül), nem volt stabil a minőség, folyton változott (akár napokon/heteken belül) a design, stb. Aztán mivel rengeteg garanciális probléma volt, az eredeti 1 évet elkezdte visszavenni a forgalmazó, amikor utoljár néztem, akkor már csak olyan 6 hónap volt. Hát, köszi! Ennyit még egy jófej eladó használt cuccokra is vállalTibor4321: A 108dB egyrészt az érzékenység, nem a hangerő, másrészt meg annyira nem sok, hogy az CDC szerint az ilyen hangnyomás 3-4 perc után maradandó(!!) halláskárosodást okoz. Illetve a 108 még hamarabb, mert a 106-ra írják ezt, a 108 meg majdnem dupla energiájú ahhoz képest.
Motorozáshoz szerintem nem annyira jó ötlet a füles. Ha hangosan hallgatod, akkor a füled teszed tönkre rövid távon. Ha pedig jól szigetel, akkor nem érzékeled a környezeted eléggé, és iszonyatosan megnő egy halálos baleset veszélyekatalin888: CK-X7-et mintha valaki vett volna nem olyan régen, és írt is róla a topikban, keress vissza, hátha az eegít a döntésben.
Horvi: Az iM50 eléggé mélytúlsúlyos füles. Ha kcisit kiegyensúlyozottabb kell, akkor ott az E30, vagy akár VSD3 is.
Egyébként ezt a CDC-s diagramot a hangerő káros hatásáról akár bele is lehetne tenni az összefoglalóba, nem?
-
contaxg
veterán
válasz FeRR95 #50396 üzenetére
Kapard meg a doboz oldalán a matricát és a Soundmagic oldalán található eredetiség vizsgálóba írd be a számokat. Rögtön kiderül, hogy eredeti vagy sem....
Ha EU-n belül közel azonos áron megtudod venni, akkor miért rendelsz olyan helyről ahol macerás a gariztatás?
Egyébként neked még mázlid van, mert volt olyan Maxell füles ami gyári dobozból kivéve már kuka volt. Ezt helyben az ember 1 perc alatt lerendezi, de így biztosan nem lesz egyszerű. Mindenképpen reklamáld meg az eladónál a fülhallgatót.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz FeRR95 #50392 üzenetére
9000 Forintért rendeltél messziről egy E10-et?? Az miért éri meg??
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
FeRR95
csendes tag
válasz bucsher #50393 üzenetére
nem, eredetit vettem... direkt olyan vevőtől, ahol csak pozitív visszajelzés van.. sosem találkoztam még hasonlóval fülesnél, de most pont kifogtam azt az egyet... szóval rohadtul frusztrál a dolog, nem volt drága, de nem is volt olyan rohadt olcsó, és nem szeretek hetente új fülest venni
-
FeRR95
csendes tag
Üdv mindenki!
Nemrég vettem egy E10-et ebay-en, de sajnos a bal fülébe a C és SZ hangok sokkal hangosabban szólnak, ami rohadtul ront egy idő után a hangzáson, mert nem lehet másra figyelni. A többi hang teljesen rendben van.. Szerintetek megpróbálkozzak mégegyszer egy E10 rendelésével, vagy tudtok ebben az árban valami jobbat, ami megérné? Kényelmileg és hangzásilag is..? már ígyis elég fájdalmas volt egy -9k a zsebeimnek, szóval nem tudom megérné-e újra..
-
Ati1979
veterán
-
peugeotmate
őstag
Hali!
Valamelyikőtöknek van esetleg megfekvő fekete Sony M-es méretű hibridje? Vevő lennék rá.meg
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Meghalt a régi IEM fülesem és szeretnék helyette egy másikat venni. Olyan 15k körül szánnék a dologra ha kicsit több nem baj. Elsősorban metal/rock műfajokat hallgatok. Utazáshoz kellene egy iPod Touch 2nd gennel hajtanám. Eddig sima kábelvezetésű fülesem volt de a fül fölötti vezetéstől sem zárkózom el. Elolvastam az összefoglalót és ami szimpatikus volt nekem elsőre az az Audio Technica ATH-iM50. Láttam ebayen 15k körül mennek de láttam, hogy 20k körül már lehet kapni iM70-est is. A kérdésem az lenne, hogy megéri-e a felárat vagy akkora különbség nincs a kettő között? Illetve ha ez az Audio Technica nem a legjobb választás a 15k-s kategóriában akkor mit tudnátok ajánlani helyette? Előre is köszi.
Üdv[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
Pr3no
tag
Hello!
Itthon lehet valahol kapni habból/szivacsból készült illesztékeket IEM-ekhez?
Nem akarnék egy hónapot várni az eBay-es rendelésre, de eddig itthon nem találtam ilyet. -
katalin888
aktív tag
Sziasztok!
Kernek egy kis segitseget. Az alabbi fulesek most akciosak....
Melyiket erdemes megvenni???AKG K375
Audio Tehnica CK X7
Audio Tehnica CK 323M
Sennheiser PX685i -
Tharkoul
tag
Hello!
Édesanyám telefonjához keresnék fülhallgatót. Elsősorban rögzített szövegeket, valamint youtuberól mp3-ként lementett dolgokat hallgat, szóval nem olyan elképesztő minőségről beszélünk, amihez 4-5e forintos fülhallgatókra lenne szükség. Nyilvánvaló, hogy nem akarok 400 forintosat sem venni, amin keresztül tényleg semmit nem hallani, de azért minőségre elfogadható, strapabíró kellene, szóval még ha ajánlottak közül is nézem, a Maxell Metallics szintén sérülékenynek tűnik - de hát ez meg is lett említve a tesztben.
Van bármi olcsó, amit tudnátok ajánlani? Ha nem muszáj, azért mégse választanék vakon egy 1200-1500 forint körülit. Szóval pl. 4World DouColor? (már a jack se áll túl biztatóan rajta)
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz j.bravo #50378 üzenetére
Hát ez benne az átverés, hogy alapból ér 15 EUR-t és kiírják, hogy listaáron 150EUR. Valójában senki sem vesz annyiért, de igazából összehasonlítani se lehetne egy normális 150EUR-ós fülessel. A nagyobb baj, hogy egy 20-as mellett is elvérzik.
Megpróbálnak hatni a naiv vásárlóra, hogy úgy érezze most valami különlegesen jó vásárt csinálhat, közbe meg annyira nem. A tartósságról ne is beszéljünk.(#50379) Tibor4321: tessék
-
Tibor4321
újonc
Sziasztok!
Két kérdésem lenne .
Az egyik, hogy zenehallgatáshoz zajosabb környezetre, pl. ha motorozáshoz lenne szükségem jó fülhallgatóra, mit tanácsoltok, milyen típust lenne érdemes venni, vagy milyen adatokat nézzek (dB ?)? Olyan 15.000.HUF körüli összeget szánnék rá, és fontosabb a hangosság, mint hangzás, ugyanis a sisakban elég nagy a zaj menet közben.A másik, hogy meg tudná adni valaki VSD3 -hez honnan tudok rendelni mikrofonos kábelt? Nem tudom milyen angol kifejezést használnak rá, és eddig bárhogy próbáltam, nem találtam csak sima kábelt. Rendeltem ma egy VSD3-at én is hátha ez beválik, de a 108dB nem tűnik soknak, viszont láttam "sparks" fórumtárs tegnapi hozzászólását a hangerővel kapcsolatban, így gondoltam kipróbálom.
Köszi a segítséget előre is !
Tibor -
j.bravo
addikt
válasz honfoglalo #50377 üzenetére
Tehát csodakupon ide vagy oda, 38 eur -t inkább ne adjon az ember az ottani ("listaáron" 150eur) csúcsmodellekért, mert lehet hogy két hónap, lehet hogy egy év amíg tart? Inkább egy Piston mondjuk?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
honfoglalo
senior tag
válasz j.bravo #50376 üzenetére
Mert a mostani mezőnyben a hangjuk már nem jó igazán, illetve ócskák, az általános tapasztalatok alapján hamar széthullanak.
A tartósságról akkor még gondolom nem volt annyi tapasztalat, azt előre nem lehet tudni, az átlagos hangminőség pedig sokat fejlődött azóta ebben a kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Fitzgerald #50375 üzenetére
Erről jut eszembe, a pár éve sokat dicsért Xears-ek most ellenjavallottak?
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Csaomi Piston benyomások:
A design és a tálalás nagyon bejön. Amikor kibontottam el sem akartam hinni, hogy ez egy 8 rongyos füles. Talán valami JBL-t láttam régebben hasonló kis dobozban, de az közel nem keltett ilyen minőségi hatást, és drágább volt ennél emlékeim szerint. A kábel (a cérna ) úgy tűnik bírni fogja a gyűrődést, megtörni nem valószínű hogy meg fog, max szétfeslik majd itt ott az a szövetanyag, de cáfoljatok meg. Hangjáról egyenlőre nem tudok sokat mondani. Out of the box részletességben talán picivel jobb eddig, mint a Xears Resonance amit mostanában használtam. 17 órát járattam a zajokkal, még egy jó 15-20-at fogom is. De ha csak ennyivel lesz jobb a Xears-nél, akkor sem lesz bennem rossz érzés valószínűleg. Nagyon igényes kis cucc ez.[ Szerkesztve ]
-
schellj
tag
válasz Mentolka #50373 üzenetére
A mai világban nincs ajándék sajna.valahol valaki mindig kifizeti az árát.
Pl.:áradoztak más fórumon vmi tdk fülesről hogy 2700 ft. És nem akciós ár. Valahogy ráakadtam a minap és csodák csodája 20% os kedvezménnyel 5700 ft volt. Hát Ennyit az akcióról.Nokia Lumia 900, Lumia 630
-
Mentolka
senior tag
Ez itt tényleg off, de:
"amerikai fasszság" - az edigital múlt pénteken tartotta... Talán annyira nem kell a betűhöz ragaszkodni.
"pont ez a lényeg" - mi is? -
contaxg
veterán
válasz Mentolka #50368 üzenetére
mivel ez egy amerikai f@$ság ezért most van....így kell hálát adni.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Mentolka
senior tag
"Black Péntek" - Nem értem a boltok stratégiáját. Ha csak egy héttel eltolják, akkor kb. tízszeres forgalmuk lehetne... (sokan akkor kapnak fizetést)
-
Takitoca22
csendes tag
Audio Tehnica CK X7 14.000 ft- ért mennyire éri meg szerintetek?
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Nézem épp az www.mp4nation.net blackfriday ajánlatát, elég jó áron vannak most.
Szeretnék venni páromnak fülest zenehallgatáshoz, az alábbi szempontok alapján, ilyen áron, ajánljátok valamelyiket? Vagy inkább máshol nézelődjek, más után?- 10k alatt legyen kb.
- a kábel strapabíró legyen, a kedvesem szeret nem kíméletes lenni a fülessel.
- zenében vegyes amiket hallgat, de inkább a pop vonal a domináns
- extra mint pl. mikrofon nem kell, esetleg egy tasak/tok-ot ha adnak hozzá az pozitív lenne.Üdv!
FreaK[ Szerkesztve ]
-
ceripapa
aktív tag
Üdv!
Régi leharcolt AKG fülesem helyett szeretnék(IEM verzió) valami újjat venni :], ár az max 7k körül van.
Igazából olyan mindenes lenne, fekete színt kedvelem XD . -
gono
csendes tag
Sziasztok! Tudom, hogy vissza, illetve utána kellene néznem de megbízható pontos választ szeretnék kapni. Holnap van időm barátnőmnek FÜLhallgatót venni, de most nem tudok rendesen tájékozódni. Számára fontos, hogy arany színű legyen (Fekete+arany), de szarért nem akarok pénzt adni, és elvből se vennék 2k-ert valami gagyit. Kb. 10k a határ, kérlek ajánljátok valamit, amit holnap Budapesten belül meg tudnék venni, ergo raktáron van. Nagyon hálás lennék, bennetek minden bizodalmam.
-
törölt tag
válasz zsola32 #50352 üzenetére
A topik legtetején van egy Összefoglaló, abban vannak ajánlott fülesek árkategóriák szerint. Először szerintem azokat nézd végig, ha tetszik valamelyik, akkor nyugodtan választhatsz közülük.
cr33p: Az audiofil csak egy szó, nem kell túl sok jelentőséget tulajdonítani neki. A lényeg, hogy ha szeretnél minél több részletet, és minél inkább az eredetinek megfelelő hangot hallani, akkor legjobb mellőzni az ilyen módosító eszközöket. Ez is kb olyan, mintha kipróbálsz valamilyen drogot, akkor attól lehet, hogy élénkebbek lesznek a színek, többet fogsz vigyorogni, hallani fogod a színeket, de a valóság részletességén és élethűségén csak rontani fog bármi ilyen. Főleg akkor, ha egyszerre két drogot használsz (...de a kettőtől együtt élénkebbek lesznek a színek és hallom is őket!!).
contaxg: Mobilról hajtva nyilván nem, de azért a zsebhifisták nevében ellent kell mondjak, ugyanis vannak olyan felhasználási körülmények, ahol sajnos a fejes nem annyira járható út. Illetve járható, de ugye abból a nyitott a jó, és ilyet irodában például nem használhatok. Zártban meg nem annyira nagy a választék sajnos, főleg a jobb hangúak közt.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Abysmal #50355 üzenetére
Esetleg próbáld meg fordítva bedugni a konnektorba, de igazából nincs....esetleg egy külső dac ha ez nem segítene.
-
contaxg
veterán
válasz Abysmal #50353 üzenetére
a tápod zúg és a maxellel eddig ezt nem hallottad rendesen Ha igaz akkor aksiról futatva a notid a zúgásnak meg kellene szünni...ha nem, akkor az alaplapoi hangkarid is lehet a ludas
[ Szerkesztve ]
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok!
Ma jött meg a SoundMagic E10-em, de van egy kis gondom. A notebookom (Toshiba Satellite L750-124) jack csatlakozójába bedugva zúg folyamatosan. A Nexus 7-emnél nem jelentkezik ez a zúgás, de akkor sincs zúgás, ha a notebookba dugom a régi fülhallgatómat (Maxell Metallics), vagy legalábbis csak egy nagyon minimális. Csak annyira, amit eddig észre sem vettem, csak most, hogy nagyon figyeltem.
Van valami ötletetek, hogy mi okozza ezt, miért nem zúg mindkettő ugyanúgy és mivel lehet a zúgást megszüntetni? -
zsola32
senior tag
Kedves Fórumozók !
Párom nickneve alatt írok, laikusként kérdezem: Huawei Y300-hoz szeretnék hétköznapos, semmi extra használatra - napközben rádió, néha egy kis zene - fülhallgatót max. 4000 Ft-ig.
köszönöm, Anikó
-
őstag
válasz Fitzgerald #50341 üzenetére
szerintem ez annyit megér, hogy kipróbálod, aztán ahogy érzed. EQ nélkül, egyik appal, másik appal, mindkét appal.. aztán hallgass a füledre - néha nem árt az sem
"... and I hope you have a great day!"
-
contaxg
veterán
válasz kemcso #50347 üzenetére
Az SE18 teljesen rendben van az áráért. Egyébként sem szabad szerintem 10-12 k-nál drágább fülest venni, inkább fejhallgatóban érdemes gondolkodni...főleg mobilról hallgatva.
-
Fitzgerald
veterán
válasz contaxg #50344 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy még a témához igazán értők is nehezen tudják meghatározni, hogy mit is jelent az, hogy audiofil. Lehet hogy én fogalmaztam rosszul egyébként:
a hangminőség alatt én elsősorban a részletességet értem, és ezt magam is fontosnak tartom. Ha ettől audiofil leszek, hát legyen. Inkább vagyok audiofil mint pedofil. Na jó mentem aludni, nighty nite.[ Szerkesztve ]
-
bucsher
őstag
válasz contaxg #50344 üzenetére
Vagy mindenre ketchupot rak! Borzalom!
Mondja valaki, hogy a zenehallgatás nem 100% pszichológia!In the pipe - five by five!
-
contaxg
veterán
Ha nem vagy audiofil akkor miért szeretnél nagyfelbontású anyagokat hallgatni? Egyébként a hang minősége lesz jobb, tisztább hi-res anyaggal és pl. nem a mélyek mennyisége. Így aztán továbbra is EQ-val fogod elérni a jó hangot. Olyan ez mint a függő aki mindent elsózva vagy túlcukrozva szeret elfogyasztani. Magadtól veszed el a valódi ízeket, de ez szíved joga.
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
Jó hatással semmiképp, de ha neked úgy tetszik, ki akadályoz benne, hogy úgy hallgasd(?)..
-
Fitzgerald
veterán
Közben már megjött a válasz a másik topikban
-
Fitzgerald
veterán
válasz contaxg #50340 üzenetére
Áh, nem vagyok én audiofil. Mindig kellett az a kis eq ide vagy oda. Azért kérdeztem csak, mert a két alkalmazâsban ugyanaz a preset másképpen hangzik, a kettő együtt viszont kb. olyan, amilyennek szeretném hallani. A kérdés igazából az, hogy ha majd esetleg nagyobb felbontású audiót hallgatok, ez mennyire lesz kihatással a részletességre, az overall hangminőségre.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #50339 üzenetére
Lehetőleg egyiket se használd.
-
Fitzgerald
veterán
Itt is megkérdezem, mert nem tudom hogy a DAC topikba, vagy ide illik inkább a kérdés:
Használja esetleg valaki a Poweramp és a Viper 4 Android, vagy a DSP Manager equalizerét egyszerre? Gondolom sokat ront a hangminőségen, ha egyszerre 2 equalizer is megy...vagy ha már megy az egyik akkor tökmindegy, nem rontja tovább a második a hangminőséget? -
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni hogy milyen mikrofonos fülest (vezetékes headsetet) tudnátok ajánlani Hongmi 1S-hez, ami működik a telefonnal és jól is szól?
Én most gondolkodok egy beszerzésén majd, mert főleg télen zenehallgatás közben jól jön ha nem kell elővenni kabát alól a telefont ha keresnek.
Viszont eddig úgy jött le, hogy jól szól a teló, ezért gagyit se akarok venni hozzá, de az egyetlen amit eddig láttam az a Xiaomi Piston volt 8 ezresért...Legfőképp utazás közbeni (utcán/vonaton/buszon) való zenehallgatáshoz kellene, ezért a keret max a Piston headset ára azaz 8 ezres, de ha 5-6 körül lenne érdemi alternatíva akkor az szimpatikusabb lenne, mert elmélyültebb zenehallgatáshoz az otthoni fejhallgatómat részesítem előnyben.
Azt szeretném megkérdezni hogy esetleg más márkákból (pl Jabra ) tudtok ajánlani mást, illetve ha a Piston headset, akkor megéri külföldről rendelni, a szállítás miatt van annyi árkülönbözet hogy megérje?
Válaszotokat előre is köszi!
-
contaxg
veterán
válasz kemcso #50332 üzenetére
Ne viccc...az Philips jobb mint a Shure SE215
-
kemcso
Ármester
válasz schellj #50328 üzenetére
Ott van az összefoglalóban? De komolyan, végignézheted a tesco választékát, garantálom, hogy nem lesz egy sem, ami ott van az összefoglalóban.
Ha normálisat akarsz, olyat, amit hallottunk, kipróbáltan jó, akkor onnan válassz.
Ha meg keresed az olcsóbb megoldást az is egy lehetőség, de kb a hangnemszámít lesz az eredménye, akkor olyat válassz, ami strapabírónak tűnik. Te döntésed...(#50331) honfoglalo +1
-
honfoglalo
senior tag
válasz lockdown90 #50330 üzenetére
Attól függ, hogy a tízes listán mely fülhallgatók adják ki a többi kilencet...
Bár feltételezem, nem sikerült megfogalmaznod a kérdést magyarul, és az a kérdésed: milyennek tekinthető 10-es listán egy Apple Earbud (régi változat). Kb. 2* a tízbül, röviden: sz@r.
-
lockdown90
senior tag
az iphone gyari earbuds fulhallgatoi egy 10-es listan kb hanyadik lenne?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
sparks
senior tag
Ma meghozta a posta a 17.-én rendelt VSD3-at. Egyelőre ismerkedünk egymással, de az már elsőre is lejött, hogy nagyon szépen szól. Sennheiser CX500-am van (kínai), azt cserélem erre és nagyon elégedett vagyok a hangzással. A gumiharangokkal nem igazán sikerült jó eredményt elérni, de a szivacsos dugóval állati jól szól. Egy Samsung S4-essel használom és igen meggyőző, nincs benne annyi mély, de ami van pont elég. Halkabban hallgatva is nagyon kellemes a hangja, de iszonyat nagy hangereje van, nem is tudom feltekerni teljesen, mert halláskárosult leszek
Köszönöm a topicnak a sok hasznos infót.
Egyébként Penon Audiotól rendeltem, 45 USD volt ingyenes szállítással. -
schellj
tag
Phillips she 4600-at próbáltatok? Csak mert kaptam 1200ft Tesco kupont és ez ott a legszimpatikusabb viszont , persze hogy nem lehet kipróbálni.
Nokia Lumia 900, Lumia 630
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #50325 üzenetére
azért hogy ha hozzáér a ruhádhoz, tudjon mitől zizegni
-
Fitzgerald
veterán
Várjál csak, most a Pistonnak mért cérnából van a zsinórja? Kérem a panaszkönyvet
-
j.bravo
addikt
Urak, van egy Meelec CC51P-m amin már cseréltem jack dugót, lekopott a mikrofonról a festék, ragasztottam vissza a fémkupakot ami lecsúszott a kerámia testről; ennek ellenére jó, elégedett vagyok vele, kivéve hogy a szilikonharangok valamiért leesnek róla
Ha már nem találok szilikonharangot, és kénytelen leszek újat rendelni, akkor a CC51P után várhatóan mennyire lennék csalódott egy S6P-vel? Eltérő karakter, vagy hasonló? (picivel több mély elfér, de sokkal több nem kellene)
-
raven12
senior tag
Lendmeurears akció:
blackfriday17 - 17% akció mindenre, ami nem akciós (nyilván ami jól fogy, azt leakciózták, hogy ne lehessen rá érvényesíteni.
GR07 Classic 19k HUF! -
kemcso
Ármester
válasz schellj #50318 üzenetére
Mo-ról a Soundmagic ES18 van annyiért, de azt melóba nem biztos, hogy ajánlanám, elég vékony a kábele. Akkor inkább külföldről egy eredeti Xiaomi Piston 2, vagy ugyanez Mo-ról, az edigitalból, személyes átvétellel, de az 8e (viszont van garancia rá, és nem is vacakolnak általában sokat még a kábeltöréssel sem)
-
schellj
tag
válasz kemcso #50316 üzenetére
Ok. Akkor minnél kevesebbet mondjuk 5000-t de szeretném kihozni belőle a legtöbbet. Elektronikus zenét halgatok. Sztem a fejpajzs miatt vagy jobb lenne az agyas, de eddig a sima füles sem okozott gondot. Egyébként az szívás hogy sok helyen nem lehet kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
Na megvan a Csaomi, csokiillat, csomagolás smakkol. Eredeti. Kíváncsi vagyok.
-
kemcso
Ármester
válasz schellj #50315 üzenetére
Csak az alapkérdésekre nem válaszoltál eddig: mennyit költenél rá, milyen zenét hallgatsz, milyen kialakítást akarsz. Olvastam, hogy melóba kell, stb, de ezek is fontosak lennének.
Próbálhatsz szakértővé válni (javaslom is), de itt nem úszod meg meghallgatás nélkül ezt, nem lehet tesztekből, adatokból megismerni, nem olyan mint a tv
Az ajánlóban lévő füleseket a topic jelenlegi törzstagjainak nagy része hallotta, ár/érték arányban jónak ítélték. Nem véletlenül vannak ott. -
-
schellj
tag
No kérem. Betévedtem az edigitalba és az akg k321 3990 ft. Tudom az adatok nem jelentenek semmit. De eléggé elgondolkoztatott. Szerintetek?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Fitzgerald #50300 üzenetére
Kb egy héttel azután kezdte el árulni az Edigital, miután megrendeltem az enyémet Kínából.
-
schellj
tag
Hát igen. Van már némi fogalmam, hogy milyen is legyen. Megjegyzem ez is legalább olyan agyrém, mint a múlt havi tv vásárlásom. Ott is kissebb fajta szakemberré kellett magam fejlesztenek, hogy ne verjenek át a boltba.
-
törölt tag
válasz schellj #50307 üzenetére
Ezeket a számokat a marketing csapat írja rá a termékre, nem a mérnökök. Nem csak a belépő kategóriában, hanem akár a 100 ezres termékeknél is igaz az, hogy nem sok közük van a valósághoz. Nem érdemes ez alapján megítélni a füleseket, nem érdemes ez alapján választani.
-
törölt tag
válasz schellj #50306 üzenetére
Én pedig elnézést kérek a betegség-tematika végzetes félreértéséért, ott vakvágányra futottam.
Azzal természetesen nem bántasz meg senkit, ha jelzed, hogy neked persze nem ér meg annyi pénzt ez a hobbi, mint másoknak. A "hobbi-függőséget" nyugodtan hasonlíthatod betegséghez, hiszen végül is az, hehe.Mindenesetre most már gondolom van valami kiinduló képed arról, hogy az emlegetett adatok mire jók, hogyan érdemes rájuk figyelni vásárlás előtt. (Fontos a szabatos fogalmazás, hiszen, amint a példa is mutatja, a hibás fogalmazás már a kérdést is hibássá teszi. De három gyerek mellett kegyesen megbocsájtjuk, - csak akkor a kérdésbe is be kell írni, hogy három gyerek mellett fogalmaztatott. )
-
schellj
tag
válasz #71562240 #50302 üzenetére
Nem a magyarázatokra értettem a betegséget, hanem arra, hogy én ha lenne rá pénzem, akkor sem áldoznék több 100 ezret egy fülesre, pláne ha munkahelyre kell, de ahogy látom más igen. Nem helyesbítés volt részemről amit írtam, csak megerősítésre lett volna szükségem, hogy jól értem-e.
Mégegyszer bocsánat ha megsértettem vkit. Slendriánságról annyit, hogy egy szaros hegesztő vagyok, 3 gyerekkel akik persze miközben én érdeklődöm egy témában, ők Apa, apa csatakiáltással ugranak a nyakamba. Ugyhogy elnézést kérek azért, hogy mindeközben nem tudok 100%-banegy dologra koncentrálni. Ja és kizárólag telefonon írok a fent említett körülmények miatt.Nokia Lumia 900, Lumia 630
-
törölt tag
Azt inkább ne, itt a legtöbb cigi olyan szörnyű, hogy poroltóval irtanám őket legszívesebben...
cr33p: Persze, ez csak egy megállapítás volt, ahogy a topikot elnézem, többen rendeltek külföldről, mint az edigitaltól.
schellj: Az a szélesebb tartomány egy nagy átvágás... Szerinted egy ilyen belépő szintű füles akár csak meg is tudja közelíteni azokat a számértékeket...?
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #50300 üzenetére
Ne dohányozz és rendeld Kínából Meg kell minden garast fogni!!!
-
törölt tag
válasz schellj #50268 üzenetére
Most az egyszer olvass figyelmesen.
"Utánanéztem
Dbm: Mekkora hangnyomásra képes..."
Miután kétszer megírtuk neked ugyanazt, amit most te továbbra is hibásan "megírsz nekünk", még mindig te akarod megírni nekünk, amit mi írtunk neked. (Persze amit írsz, továbbra is hemzseg a hibáktól.)
"Hát, nem akarok senkit megbántani, de itt erőteljes a betegség hangtechnika ügyben."
"Megbántanod" azzal sikerül a társaságot (sírunk is nagyon), hogy úgy teszel, mintha mi hibáztunk volna, pedig te hibáztál, miszerint eredetileg félreértetted a kolléga eredeti szövegét. Nem a mi hangtechnikai ismereteinkben van a "betegség", hanem a te szövegértésedben.Segítek tehát újra, hogy értsed is, hogy miről van szó. Nézzük, mi történt:
- "(#50235) schellj Nem találtam választ a leírásban arra, hogy telefonhoz hány ohm- fülest érdemes venni és hogy mit befolyásol ez az érték."
- "(#50240) schellj Lécci vki válaszoljon. Most kezdem magam beleásni a témába."
- "(#50241) contaxg válasza schellj (#50240) üzenetére 16, az ettől magasabb értékkel rendelkező hallgatók elvileg halkabbak lesznek. De az ézékenység is fontos ezek mellett. Egy magas érzékenységű hallgató, mondjuk 150 Ohmmal, akár még hallgatható is lehet egy telefonról. Persze itt az aksi lesz jobban igénybe véve mert 40%-on, hanem pl 80%-on adja ua a hangerőt."
- "(#50242) schellj válasza contaxg (#50241) üzenetére Értem. Én azt gondoltam, hogy a feltüntetett decibel érték jelenti a hangosságot."
- "(#50244) contaxg válasza schellj (#50242) üzenetére Az nem simán decibel, hanem dBm"
- "(#50253) kammerer válasza schellj (#50242) üzenetére Jól gondoltad, "a feltüntetett decibel érték jelenti a hangosságot" - kissé legyszerűsítve. Persze deciBell."
- Majd ezekután a (#50268) schellj, ahol többek között elmondod, hogy itt (OFF)"erőteljes a betegség hangtechnika ügyben."(/OFF), majd tálalod az utánanézésed eredményét - amiben közlöd velünk, amit már kétszer elmondtunk neked.A kolléga eredetileg nem arról beszélt, hogy az impedancia (Ohm) lenne a "hangosság" (érzékenység, dB) mértéke. Ő arra utalt, hogy az impedancia (tendenciózusan, statisztikailag, valószínűségileg...) összefügg a "hangossággal" vagyis az érzékenységgel, merthogy a kisebb impedanciájú fejhallgatók általában érzékenyebbek, azaz általában fajlagosan "hangosabbak", mint a nagyobb impedanciájúak. Azért tervezik őket kisebb impedanciájúra, hogy minél érzékenyebbek (fajlagosan hangosabbak) lehessenek.
Ezt kétszer megírtuk neked a félreértésen alapuló kérdésedre, nem értem, miért közlöd velünk minket helyesbítve, amit már kétszer közöltünk veled téged helyesbítve.A fej- és fülhallgatók dobozán/specifikációjában az érzékenységre vonatkozólag általában csak a dB van megadva mértékegységként, tehát általában nem írják hozzá, hogy az adat 1mW teljesítménybevitelre és 1kHz frekvenciára vonatkozik, mert ez a szabvány, tehát ha nem térnek el ettől a szabványtól, akkor elég ha a dB értéket adják meg - hiszen mindenki tudja, hogy 1mW teljesítménybevitelre és 1kHz frekvenciára vonatkozik szabványosan az adott adat.
További pontosítások-válaszok a további kérdéseid kapcsán:
"Mekkora hangnyomásra képes az eszköz 1mv feszültséggel, 1m hosszú kábelen. Tehát ez a hangosság." Az eszközre 1mW teljesítmény érkezik a mértékegységben. A kábel nem szerepel a mértékegységben, már csak azért sem, mert a különféle 1m hosszú kábelek drasztikusan különböző elektromos tulajdonságokkal rendelkeznek. Márpedig sehol sem őriznek hifikábel-etalont, mert ilyen nincsen, nem is lehet.
"Ha jól értem ez felszorzódik azzal hogy mekkora feszültséggel képes az erősítő meghajtani." Hát, ha nem is "felszorzódik", de a hangsugárzó konkrét "hangossága" persze összefügg azzal, hogy az erősítő mekkora teljesítménnyel hajtja, tehát (kissé leegyszerűsítve) mekkora feszültséggel és áramerősséggel. Az erősítő által kibocsájtott feszültség önmagában semmit sem mond arról, hogy az erősítő "mennyivel hajtja" éppen a fej-/fülhallgatót/hangsugárzót.
"Ezt bonyolítja úgy tudom, hogy nem minden gyártó halandó\képes hiteles mérési eredményeket feltüntetni." Egyrészt (bár minden gyártó halandó), valóban nem mindegyik hajlandó/képes hiteles adatokat megadni, másrészt a készülékek gyári specifikációjában feltüntetett mérési eredmények úgymond eleve nem "hitelesek", hiszen azok a gyári adatok a fej-/fülhallgató valós működésének csak végletekig leegyszerűsített "metaforái". A készülék valós működésének a valósághoz valamivel közelebb álló mérési eredményeit a hifi szaktesztek mérései adják meg, amely tesztmérések a teljes frekvenciamenetet/érzékenységmenetet, a teljes impedanciamenetet, a teljes torzításmeneteket... adják meg, megspékelve más mérésekkel, például négyszögjelek, lecsengési spektrum... Ezekből már valamelyest következtetni lehet a készülék valós viselkedésére, és nagyon halványan sejtéseket megfogalmazni a hangminőség bizonyos paramétereire.Iszonyú slendriánul kérdezel, és iszonyú slendriánul olvasod (nem olvasod) a válaszokat - ez eredményezi, hogy végül közlöd velünk, amit előtte mi többször közöltünk veled. Majd az utánanézésedből is iszonyú slendrián következtetéseket vonsz le a fejhallgatókra (és erősítőkre) vonatkozólag.
[ Szerkesztve ]
-
schellj
tag
Sheratan:
A maxell metalics az cn 25. A cn 40 ahogy néztem szélesebb tartományú és van vmi basszus kiemelés benne. Viszont régebbi kiadás. Nézz rá, feljebb linkelték nekem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Delta Force (2024)
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Digitális Állampolgárság Program
- Akvarisztika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest