- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Modding és elektronikai kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- OLED TV topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
Nem lehetne ezt inkább modding-nak hívni a tunning helyett?
A termék nem biztos hogy jobb lesz ettől, lehet kicsit más lesz ami esetleg az ő ízlésének jobban megfelel, vagy legalábbis bebeszéli magának hogy jobb lett.
A gyártó olyat próbál gyártani amely minél több ember ízlésének tetszik, hogy sokat tudjon eladni és meggazdagodjon. Ilyen árszinten meg főleg.
-
Bogyó bá'
nagyúr
"...Holo Springeket is tuningolják..."
Mindenki másképp hülye: én így, ők meg amúgy....
-
abéla
senior tag
válasz
bkercso #97043 üzenetére
Na igen, amikor a milliós értékű Holo Springeket is tuningolják (BG & tsai.), akkor elgondolkodik az ember a "mérnökök jól kitalálták" tézis helytállóságáról ...jobban mondva a audio-mérnöki tálentum vs. pénzügy/marketing relátió, termék-kivetülésének mibenlétéről
.
És ha még ezen a szinten is tetten érhető ez, mi lehet vajon az "árérzékeny" szegmensben?
Szóval tuningra fel!
97030 Ear : vajon, ha egy iec aljzat eleve nem védőbiztosétékkal ellátott (pl a TMP ANT dac) akkor az eleve jobb, mintha biztosítékos (és egy ilyesmi tuningcumóval ellátott) lenne?
Gondolnám, hogy a plusz érintkezők/ biztosítékház, eltérő ötvözetek, stb végett jobb, ha nincs biztosíték egyáltalán. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #97046 üzenetére
Ezek "original" VIHOT márkájúak.
Ne nézd le a papírcetlis kondikat, a híres Audio Note Ongaku 60 millás csövi végfokban is "olyasmik" vannak. Ja, meg 4 kiló színezüst a kimenő trafójában...A fejhallgató erősítő még csak "illusztráció", kizárólag a tápegysége van készen, a többihez még kell sok kínai kacat, amelyikre várok. [kép]
-
-
válasz
Remus389 #97040 üzenetére
Mint mondtam a gagyi cuccokat érdemes lehet javítani ilyen módszerekkel, persze csak ha pontosan tudja az ember mit csinál, a jó cuccokat érdemesebb inkább meghagyni úgy ahogy megálmodták a tervezői.
Mint mondtam, ez a te véleményed, ezzel szemben azonban a hasonló fórumokon téma a tuning is, aminek nagyon is szokott értelme lenni. Aki tudja, mit beszél, az nem véletlenül javasol olyasmit, ami a szemedben érthetetlen hülyeségnek tűnhet esetleg.Amúgy a Gustard az Vio klón, vagyis német mérnöki munkán alapul, majd akkor a magyar sufni tunningerek mondják meg mi a tuti?
Hagyjuk a német iparosmunkát! Valóban hoz egy szintet, de azért nem olyan, amilyennek az ember elképzeli. Sokszor naív, vagy épp spórolós. (Már amikor nem (részben) kínaiak által fejlesztett vagy tesztelt dologról beszélünk.... Bár audióban nem hiszem (még
).)
A (nekünk) drága, több százezres készülékekben 40 éves alapkapcsolásokat találunk, igaz, korrekt alkatrészekből felépítve. Nagyon is megéri kicserélni benne egy ellenállást áramgenerátorra, vagy egy feszültségstabilizátor visszacsatolóellenállását Zener-diódára, ha rendelkezésre áll a kapcsrajz és láttál is már olyat; esetleg le is tudod szimulálni. Ha nem, akkor kézbe kell venni és forgatni - 1 este helyett 2 egy sufnitunningernek.
De, aminek igazán értelme van szerintem, az a saját szájíz szerint való tervezés, a tuningötleteket meg beírni ide, aztán mások hadd örüljenek.
[link] -
válasz
lapalapa #97036 üzenetére
AKM AK4452-el szerelt alap kis dac, nincs vele semmi gond, az árát tökéletesen megéri.
Remus389: "Amúgy szerintem DAC-ot se nézek, simán lehet csalódás is sok pénzért. Túl nagy jelentősége nincs." - popcornt ide
"Amúgy a Gustard az Vio klón, vagyis német mérnöki munkán alapul, majd akkor a magyar sufni tunningerek mondják meg mi a tuti?" - Még több popcornt!
-
Remus389
veterán
válasz
bkercso #97038 üzenetére
Az opáknak volt értelme, de annak a kicserélése kis kockázattal járt, gyerekjáték volt.
Igaz nem volt olcsó, de pl neki lehet hinni: [link] Vagy a Head Fi-seknek, ott se mindenki full-intelligens, de ha ott a nagy többség ugyanazt mondja (vagy a kiemelkedő hozzászólók), akkor az valószínűleg úgy is van.Kondikat átforrasztani, a tápellátást szétszedni más tészta azért, és az is lehet nincs is értelme, mert rosszabb lesz az én ízlésem szerint.
Amúgy tudni kéne mi van benne alapból, mert lehet amit beleraksz, vagy átforrasztasz attól az egyensúly megbomlik és rosszabb lesz.
Tehát ehhez érteni kell és nem vérpistike módjára szétbarmolni, meg gyurmát rakni bele, a neten fellelhető kétes honlapok vagy blogok alapján.
Mint mondtam a gagyi cuccokat érdemes lehet javítani ilyen módszerekkel, persze csak ha pontosan tudja az ember mit csinál, a jó cuccokat érdemesebb inkább meghagyni úgy ahogy megálmodták a tervezői.
Amúgy a Gustard az Vio klón, vagyis német mérnöki munkán alapul, majd akkor a magyar sufni tunningerek mondják meg mi a tuti?
-
válasz
Remus389 #97033 üzenetére
Nincs ellenemre a barkácsolás, de azt csak a gagyi cuccokkal érdemes csinálni, a jó cuccokat érdemes békén kell hagyni, működjön úgy ahogy megtervezték a hozzáértők
Véleménynek ez ok, de én meg úgy állok hozzá, hogy ha a lehető legjobb hangot szeretnéd, akkor megveszed, amire futja, és abból kihozod a maximumot még pár "fillérért".
Egy 50-100k-s erősítőbe én se tennék 25k-s biztit, de pl. 10-20k-ért OPÁ-t vagy kondikat igen. Könnyen lehet "sokkal drágább hangod", ha utánafórumozol, higy az adott készüléken miket érdemes tuningolni. -
-
Remus389
veterán
válasz
lapalapa #97032 üzenetére
Amúgy szerintem DAC-ot se nézek, simán lehet csalódás is sok pénzért. Túl nagy jelentősége nincs. Javaslom, nézz olvass egy kicsit utána az SDAC-nak.
20 ezerért se veszek általad javasolt biztosítékot, amihez full szét kell bontani az erősítőt és aminek full semmi értelme sincs, mikor jössz rá hogy nem vagyok hülye.
Most full tisztán szól, minden a helyén van, ennyi.
-
Remus389
veterán
válasz
lapalapa #97032 üzenetére
Ja hogy nekem szét kellene bontanom és 20 ezerért kicserélni az amúgy tökéletesen működő biztosítékját, hátha elrontom a hangját vagy az egészet, kösz de inkább nem
Kapom itt a "jótanácsokat"
Nincs ellenemre a barkácsolás, de azt csak a gagyi cuccokkal érdemes csinálni, a jó cuccokat érdemes békén kell hagyni, működjön úgy ahogy megtervezték a hozzáértők
-
Remus389
veterán
válasz
Ear001 #97030 üzenetére
Lehet, de a Gustard H10-ben nincsen ilyen foglalat, nincs hova tenni.
Tehát szerencsére nem tudok mit javítani ezekkel.
Amúgy feltételezésem szerint zajcsökkentő hatása lehet egyes erősítőkben, ha egy jobb minőségűre cseréled.
Én inkább a DAC-okat nézegetek, nagyon jó a kis SDAC, de léteznek feljebb lévők is, talán részleketet tudnak jobban felfedni, a funkciók kevésbé érdekelnek, pont az a jó ha egy kis jellegtelen doboz és kész.
-
Remus389
veterán
Kis beszámoló a Burson V6 Vivid upgrade-ről
Képek: [link]
A Burson v5i-khez képest érzek előrelépést, tovább javultak a mélyhangok (még egy kicsit feszesebbek lettek, ütősebbek), talán a közepek maradtak, vagy alig érzékelhető változás van, mintha kissé közelebb jött volna az előadó, a magasak szebbek lettek.
Szóval szerintem megérte a 40 ezret, most már nem is vágyom jobbra.
Kicserélni amúgy nem volt különösebben nehéz, kézzel könnyen kijöttek a Burson v5i-k, berakni az újakat sem volt különösebben nehéz. Kellettek viszont a távtartók amiket adtak hozzájuk.
Több bajom akadt a Gustard csavarjaival viszont, féltem hogy túlságosan "elnyalódnak" és benne maradnak majd (eléggé elhasználtak voltak már), így összeszerelésnél csak a legjobb állapotú oldalcsavart tekertem vissza, a hátul lévőket illetve a "fal" felé nézőt nem tekertem vissza.
Nem is olyan nagy baj ez, legalább kap egy kis levegőt, ott ki tud szökni valamennyi hő, meg legközelebbi szétszedéskor könnyebb lesz, csak egy csavart kell kitekerni. Így is jól tartja a fedelét. -
-
Nem hiszem, mert sokszor csak rá vannak kötve "parasztba" az 5V-ra. Max. a lejelentett max. áramigényt írhatná ki.
Vegyél USB Doctort és mérd meg!
-
nLali
őstag
Létezik Windows-ra, vagy linuxra olyan szoftver, ami HW infóhoz hasonló, de az USB portok áramfelvételét is tudja mérni? (Kiírni, realtime)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
nexuspolaris #97017 üzenetére
Nem biztos hogy a laptopod hangkártyája a leggyengébb láncszem. Én kipróbálnám valamilyen ismerősnél, komolyabb erősítőre / hangdobozpárra kötve is - mielőtt sok pénzt költesz el valamire.
-
nexuspolaris
tag
Sziasztok!
Macbook Air laptopomról Edifier 2.1 hangfalon lejátszott zenehallgatásra milyen DAC-ot ajánlanátok? Főleg FLAC vagy ALAC formátumokat hallgatok, de a laptop hangkártyájával nem az igazi a hangzás. Nagyritkán iPad Pro-ról is hallgatok zenét, a telefonom Android rendszerű, úgyhogy ezekkel is kompatibilis kellene legyen. 30-40k körül gondoltam rááldozni.
Ezeket néztem:
- FiiO KA3
- iBasso DC05 (ez nem kompatibilis az iPad-el)Előre is köszi a segítséget!
-
stellaz
veterán
-Nova- fórumtárs ma nagyon jófej módon odaadta a Megatront és mutatott pár csodálatos kis kütyüt
Megatron: hát ezzel a Philips shp9500 új életre kelt. A kásás, éles hangok eltűntek, az ének előlépett a háttérből, semmi fátyolosság, szintén ugrott a dinamika, a részletek pedig szépen megjelentek. A mélyek szerintem nem lettek súlyosabbak, de részletesebbek, finomabbak. Most lett olyan, hogy igazán élvezet hallgatni, jött is a lúdbőrözés sok zenénél.
A line out kimeneten a sztereó erősíőre is rákötöttem, a hangfalon hallgatva egyértelműen jobb, "nagyfiúsabb" a megszólalása, de ezt csak korlátozottan hallgattam meg. Viszont az is kiderült, hogy a Denon fejes kimenetét nem kell erőltetni, jóval gyengébb minőséget szolgáltat, mint a Megatron fejes kimenete.
-
Polllen
nagyúr
Mindkettő jó lesz. Hangban nagyon hasonlóak, a K7 kicsit melegebb hang és több a mély.
Ahogy látom a hangfalaidon 3 csatlakozás van:
- szimmetrikus XLR
- aszimmetrikus 1/8"-6,3-s jack
- aux in 3,5-s jackMindkét dac-n hátul csak RCA kimenet van, ezt a legegyszerűbben rca-6,3-s jack kábellel tudod összekötni. Én pl. a qed-t ajánlanám. Ha valamiért nem találsz ilyet, akkor van RCA-xlr kábel is vagy rca-rca kábel egy-egy XLR adapterrel.
Az első variáció lenne a legegyszerűbb. Ha nagyon bonyolítani akarod, a Fiio K7-n elől van egy szimmetrikus 4,4-s csati, ha találsz 4,4-xlr kábelt, akkor az is lehet. (a szimmetrikus kábelek egészen drágák tudnak lenni)
A topping-n amúgy még van BT és van hozzá távirányító, ha esetleg ez fontos lenne.
-
Daert
őstag
Szép estét mindenkinek!
Szeretném az alaplapi hangkártyámat kiváltani valami használható külső kütyüvel aminek elöl egy fejhallgató kimenete van. Az alábbi eszközöket néztem ki,ha jól tudom mindegyik DAC és AMP is egyben:
- Fiio K7
- Topping DX3PRO+
Tehát olyan 100.000Ft lenne rá az összegMivel aktív hangfalat is szeretnék vele meghajtani,nem tudom hogy megfelelő választás lenne bármelyik modell!
A hangfalpáros egy Tannoy Reveal 402
Amennyiben lehetséges mivel tudnám összekötni a DAC-ot a hangfallal?Milyen kábel lenne a megfelelő erre a manőverre? Sajnos a csatlakozó kábelekhez nem értek. -
-NoVa-
veterán
válasz
SunMount3r #97010 üzenetére
Hiby playert a DAC-omon használok, donglét leginkább sehol, csak vésztartaléknak vettem, ha a gyerekeknek kell valami könnyű kompatibilis izé. Simám, egyéb kábelbe épített donglém nincs.
Hangra jó, de nem Q3/Go Blu mértékben, inkább a formátumához/méretéhez képest. Meg az anyaghasználata. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
-NoVa- #96991 üzenetére
Andy legtöbbször a Hiby-t használja, abban van a valami "exclusive mode", vagy valami, ami "natív" lejátszást és hangerő szabályozást enged meg, szóval azzal akkor nincs ilyen probléma Android-on sem. De nekem most amúgy is Pi+Volumio-hoz és PC-hez kellene, ott nem hiszem, hogy lenne ilyen gondja. (Kíváncsi vagyok, hogy ez az "agyondicsért" Abigail mit hoz ki a DC03-hoz képest).
Amúgy neked van "sima" Abigail-ed is? Ez a Pro verzió még csak nemrég jelent meg. És Avani-d is van esetleg? Csak az összehasonlítás miatt kérdezem...
-
SZKEBE75
senior tag
Melyiket vennétek?
Előerősítőként is üzemelnie kellene egy Focal evo 50-el.Forrás pc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest