- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz
borg25 #56595 üzenetére
Szia!
Logikus másik kábellel kipróbálni, volt már rá példa, hogy segített.
Sajnos azt így látatlanba senki sem fogja tudni neked megmondani, hogy mi a kínja. Itthon fogalmam sincs ki venne át javításra kínai dac-ot. Melyik az egyébként?(#56598) AXisBOLD: Most akkor ne lőjem el az AVX-es, alkuképes Emotiva dac-ot, mer Micca lesz?
-
-
borg25
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Kínából rendeltem egy DAC-ot. Bejáratódott, szép is volt a hangja, de 1 hét után elhallgatott. A PC-m tetején volt a helye, de mivel a táp lent van, nem is nagyon van a gép meghajtva, a DAC.nak is fél centis gumilába van, tehát a melegre nem gyanakodnék.
A PC még mindig látja USB-n az XMOS chipet, az adatokat is küldi neki, viszont ha bekapcsolom, akkor amelyik LED-en a PCM és DSD formátumot jelezné vissza az piros-zölden villog, majd elalszik. Eddig mindig zölden(PCM) világított.
Szétszedtem, lefényképeztem, én nem láttam rajta sehol se elfüstölés jelét, mivel 4 napja volt, szagot se éreztem. ESS9018-as chip van benne, szép nagy 1cm3 hűtőbordával. Lehet, hogy az ment el? Mit tippeltek mi lehet a gond? Mit érdemes vele csinálni, szerviz, vagy megpróbáljam garanciáztatni. Az eladó eddig nem nagyon volt segítőkész, csak a kábelt, és a driver cserét ajánlotta. Egy 80eFtos DAC-ről van szó.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
válasz
jacint78 #55930 üzenetére
Sikerült nekem is megmérnem a MomentDAC MKII-t az ARTA-val (köszönöm a segítséged!).
Látszik, hogy az ADC-m vág 20kHz fölött (olcsó Xonar DG...), mivel 1:1 arányban állítottam be 19kHz-et és 22kHz-et, viszont a torzítástermékek hiányoznak. Aszinkron újraórázóval ugyan ilyen, vagyis nem torzít be az SRC4192 az ultrahangtól.Azt gondolom, hogy a torzítást az olcsó hangkártya ADC-je dominálhatja, nem a drága DAC...
És akkor már egy THD-t is linkelek 1kHz-en. Kíváncsi lennék rá egy jó ADC-vel mérve is...
-
krichd1
addikt
válasz
kretenallat #56592 üzenetére
A koppintásról jut eszembe, Például Sennheiser HD 580, ha meg van még és tényleg jó állapotú. Általában nincs gond a kényelmével, hangjával is jóval kevesebb probléma van, mint amiket felsoroltál. Viszont ehhez is azok a minimum DAC/ampok, amikről szó volt.
-
krichd1
addikt
válasz
kretenallat #56588 üzenetére
40eFt körül max. használtat tudok, ami nyitott és vállalható hangja van.
-
kretenallat
senior tag
válasz
krichd1 #56581 üzenetére
Akkor mondj jobbat, kérlek. 80-90% játék, a maradék metálzene (mondjuk mostanában már öregszem, mert magamtól mentem komolyzenei koncertre, ki tudja, mit hoz a jövő). Árban inkább lefelé mennék, mint felfelé, különösen, ha figyelembe veszem, hogy még hozzá kéne pakolnom az árának 100-150%-át dac+amp-re.
nézegettem akg k12, k702, q701, ad700x volt, amiket még a játék miatt jónak láttam, de vagy az ár magasabb, vagy pl a k702 esetében egy barátom nagyon ellene beszélt és inkább a dt990-t ajánlotta (neki k701-e van).bkercso: mobilitás nem szempont, házon kívül nem hallgatok semmit, max repülőgépen alváshoz. engem aztán meg lehet győzni sokmindenről, mivel nem értek hozzá, de első lépésben nem terveztem 100k-t kifizetni. azt sem tudom, hogy én meghallanám-e a különbséget ha mondjuk a legelső körös kb50 helyett 100at ráköltenék.
Egyébként nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat meg az időt, amit elraboltam.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
kretenallat #56576 üzenetére
Nekem 02 Dragon van és DT990 Pro. Nem tudja meghajtani normálisan a 250 ohmos fejest, X-Szekeres II.-t használok mellé külön erősítőnek. A fejessel sem vagyok megelégedve, kevés a mélye és karcol a magasa, nem egy "élményfejhallgató". Most rendeltem új DAC-ot, majd letesztelem vele a Pro-t, valamennyit biztos javít rajta, de csodát nem várok.
-
Bodz
nagyúr
válasz
cipofuzo87 #56568 üzenetére
Tascam US-2X2. Kellemes, nem fárasztó, tiszta hangja van.
(#56565) s4tch: Igen, jól látod.
-
Bodz
nagyúr
válasz
kretenallat #56564 üzenetére
VMV (SMSL) Magic olcsón + Inakustik RCA + Topping A30.
Inakustikot biztosan lehet venni olcsóbban is, mint az Amazonos.Magic nekem is van tegnap óta (csak tudnám minek, beteg vagyok). Röhögve megér ennyit.
(#56570) daa-raa: Logilink.
-
Bukk900
őstag
válasz
Szerintem a fejes árának 100-150%-át illik elkölteni a forrásra is, különben nem tudod kihasználni a tudását. A Musiland és a Presenter+dac is jó ár/értékűnek számít, de nem egy árkategória.
(#56577) AXisBOLD: a sok kapcsoló miatt ajánlottam, a Fiio-tól biztos jobb...
-
krichd1
addikt
válasz
kretenallat #56579 üzenetére
Attól függ milyen hangot szeretnél belőle kihozni, ugye alapból van egy erős saját karaktere (mérés), ami vagy tetszik, vagy nem, én csak elrettentő példának szoktam emlegetni.
Ha valami simábbat, akkor egy hozzávaló DIY elektroncsöves erősítővel lehet rajta faragni, ami ráerőszakolja a saját karakterét a fejhallgatóra, viszont ezzel nagyjából el is menne a 40eFt-os kereted. Ha tetszik az fejhallgatód alapkaraktere, akkor szerintem elég hozzá a Presenter, műveleti erősítő cserével tudsz rajta hangolni, a Musiland 02 Mark2-nek nem tudom milyen fejhallgató erősítője van, az elődje nem bírt el a nagyobb impedanciás Beyerekkel.(#56578) bkercso: Inkább a Dt990 Pro méltatlan a zenehallgatáshoz.
-
válasz
Ha nem szempont a hoedozhatóság, akkor én nem gomdolkodnék egybe cuccban. DAC-nál a felbontás és a karakter/habitus számít, de érdemes mérlegelni, hogy később esetleg nem csak az adott fejeshez használnád, így semlegesebbet érdees választani. A fejessel közverlenül az erősítő "birkózik meg", így a köztük lévő szinergia fontosabb. Vagy, ha nem tudaz hallgatózni, akkor olyat kell venni, ami jól hajt mindent és kisebb a mellényúlásesélye, csak az ilyesmi drágább.
Szerintem optimália árarányt nem lehet mondani, mert kis pénz esetén inkább a használt/egyedi kisdarabszámos, jó ár/érték arány felé érdemes menni; a fejes kiaknázása pedig drága mulatság lehet. de ha már, akkora fejes áránál vétek olcsóbb erősítőt tenni a legtöbb típus alá.
-
kretenallat
senior tag
válasz
bkercso #56578 üzenetére
Szia, nem akarok semmit olcsón megúszni, vagy akkor maradnék a mostani hd515-nél. Viszont nem szeretnék pénzt feleslegesen kidobálni az ablakon, próbálok valami racionális választást belőni. Egyszerűen soha nem volt még minőségi audio holmim, így azt sem tudom, hol kezdjek hozzá. Olvasgattam sokat, próbáltam megfelelő dolgokat találni, de már sokszor úgy vagyok vele, hogy hagyom a fenébe az egészet. Egyébként a mindkettő alatt mit értesz?
-
válasz
szerintem mindkettő méltatlan egy ilyen fejeshez. oücsón akarod nagyon megúszni
-
fehér_ember
addikt
válasz
Polllen #56522 üzenetére
Ma sikerült átvennem a futártól, és ahogy krichd1 mondta: interconnect. Az érvastagsága is olyan. És mivel alapból "dupla" a kábel, ezért 1m-hez elég 1m-t rendelni.
Megjött a fényképen látható böhöm vastag tápkábelnek való is, szerencsére épp belefér a dugókba és fura mód nagyon hajlékony "lágy" kábel. -
Bukk900
őstag
válasz
AXisBOLD #56560 üzenetére
Line out, tekerős poti, kapcsoló fejes/vonalkimenet között, kapcsoló usb/optikai között.
A vonalkimenet szabályozhatóságát nem tudom, azok általában fix kimenetek.(#56570) daa-raa: Musiland Monitor 02 US mark2
-
válasz
cipofuzo87 #56568 üzenetére
Használt játszik? Van most aprón egy RIF UK24, ami talán érdekes lehet...
-
törölt tag
Mivel az újabb lapokon nincs PCI, így a lapcsere során kénytelen leszek búcsút mondani a hangkártyámnak. Emiatt szükségem lenne egy DAC + fejhallgatóerősítő kombóra. A keret 20-25k, nagyon maximum 30k. Képesnek kell lennie stabilan és erőlködés nélkül meghajtani egy 250 ohm-os fejhallgatót. (Ergo a FiiO E10K Olympus 2 kiesik.) Presenter 2/3 megintcsak, mert az a DAC-cal együtt 40k lenne.
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Kicsit off topic a kérdésem bocsi előre is.
Szóval, mit kell beállítani a foobar-ban, hogy ne csak PCM 44.1khz-et jelezzen ki a DAC(Audiolab M-DAC+) az összes zenénél, még a DSD-k nél is? Az egyik pl. vlc-ben PCM 192khz- el jelenik meg a foobar-ban pedig ugyanez a fájl csak PCM 44.1khz.
Írtam a saját topikjába is , de ez itt jobban pörög, hátha valaki tudja. -
s4tch
veterán
válasz
És ezt így hogy?
Jól látom, ez egy Hidizs AP60, csak épp hiby fut rajta?!
-
kretenallat
senior tag
a lényeg az lenne, hogy kihozzam a fejhallgatóból, ami benne van. nem tudom, mi az optimális ráfordítási arány fejhallgató és a többi egység közt, ezért nem írtam. ha most azt mondom, hogy 100 euró, de 200-ból lehetne normálisan használni, akkor lehet, hogy kidobok 100-at valami vacakra, amit cserélnem kéne. tényleg nem tudom, ha tudnál valami használhatót mondani, ami ár/teljesítményben nagyjából optimális, annak nagyon örülnék. ha nincs ilyen, akkor törekedjünk valami 100 euró alatti megoldásra.
(további infó: írországban élek, a fejhallgatót tudom ide rendelni, szóval aki szállít ide, az előnyben van, de majd kikeresem, hogy honnan rendeljem meg, ha van már egy típus vagy kettő)
előre is köszönöm, és bocsi, hogy ezt nem fejtettem ki elsőre!
-
AXisBOLD
addikt
igen, mikor lejárt a szerkesztés kapcsoltam, hogy ez megint lemaradt...
Ha már maximum keretet kell megállapítani, akkor az ~200€ - 60.000HUF, de a lényeg a minőség és a felsorolt funkciók megléte, ha ez 70k-ból jön ki, akkor annyi, ha van olcsóban is, akkor jön a mérlegelés, hogy megéri-e a felárat.
De a lényeg, hogy 80k fölött semmi se jöhet szóba, mert itt már az anyagi oldal dominál minden felett és fordítva valahogy ugyan így, ha ki lehet hozni 30k-ból, de az silány, a minőségi oldal felülír minden szabályt.
-
Bodz
nagyúr
cipofuzo87, AXisBOLD, kretenallat
Mennyiből? -
kretenallat
senior tag
Sziasztok!
Sok tanakodás és rengeteg olvasgatás után még mindig nincs fejhallgatóm, de már van egy elég erős jelöltem a DT990 PRO fekete verzió személyében (olcsóbb, mint a korábban kinézett premium, hangban elvileg ugyanaz (ugye?), jobban tetszik és nem csavaros a kábele, mint a normál PRO-knak).
A fejhallgatót 80%-ban játékra használom (elsősorban CSGO), a maradékban metál. Filmet ritkán nézek, ha igen, akkor hangfalon szoktam. A gépemben csak az alaplapi integrált hangkártya van (Realtek ALC887 codec), semmi egyéb holmim nincs.
Mit vegyek mellé, hogy jó legyen?
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
később szeretnék venni egy többfunkciós DAC/AMP-ot, aminél továbbra is elsődleges szempont a fejes erősítő (ATH-M40x-hez passzoló), de tudja az alábbiakat:
- line/L-R out
- ezt a poti szabályozza
- tekerős poti
- optical in
- ezek között kapcsolható
- a fejhallgató vs. line out kapcsolható (ne kelljen kihúzogatni a fejest)Ami majdnem tudja ezeket --> FX Audio DAC-X6, erről valakinek van gyakorlati tapasztalata?
Emellett van más hasonló tudású eszköz?
-
cipofuzo87
tag
Sziasztok,
Dali Ikon 2 MK2 + NAD C326BEE rendszerhez milyen árkategóriájú DAC passzolna? Tudnátok egykét típust ajánlani? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest