Új hozzászólás Aktív témák

• .DLL

veterán

válasz ricinus13 #43702 üzenetére

Nekem most a DAC-ban és az X-Szekeres II-ben is ez van. Az LM-6172-t nem ismerem, csak az LM4562, hát ez utóbbi felejtős a 49990 után. :))
    Kicsit más eredményt hozott a két eszközben.
    A fejes-erősítőben kicsit javult a transzparencia, több részlet fedezhető fel, kimunkáltabb a hangja, de egyben nagyon nyugodt is, és a mélyek is visszafogottak. A kottázhatóság itt is javult, így annak ellenére hogy szeretem a mélyet, és a DT880 igényli is, mégis ezt használom, az LM4562 már baltával faragottnak tűnik ez után. Egyébként nem világos hangú, jó is hogy ez még eszembe jutott, a magasak sem kiemeltek, beleolvadnak a zene szövetébe, ugyanakkor tud sziporkázni ha ilyen hangok vannak a zenében, de a tonalitása szerintem nagyon rendben van (ebben az erősítőben).

Aztán betettem a DAC-ba is az összegző fokozatba. Itt már jóval nagyobb változást mutatott, előtte NE5534-et használtam (nem összetévesztendő az 5532-vel).
    Hasonló területeken hozott pozitív változást, viszont itt a mély minden tekintetben javult, testes maradt, és sokkal pontosabb, csomó helyen bass-gitár szólam meg elevenedett, a slap-bass zseniális... De általánosságban is pontosabb lett minden hang kontúrja.
    Aztán a dinamika... jóval természetesebb lett, asszem ez a jó szó rá, élőbb, ritmusosabb.

A két cserét együtt mondanám egy komolyabb lépésnek, más készülékben nem tudom mekkora változást hoz.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák