Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dava
tag
válasz
bkercso #37587 üzenetére
Shenzenaudio.com-on
még kb 6 óráig, utána vmi 135 dollárra visszaáll elvileg.
USB nem túl acélos, ez hogy érted? Rossz minőségű a csati? Főleg gépről/laptopról használnám, de optikai vagy coaxról is ugyanúgy menne gondolom, nem?
Még éjfélig eldöntöm, lecsapok-e rá. Első dac/amp lesz (legalábbis fejeshez való), igazából szívesen rááldozom azt a plusz 8 rugót, de ha valaki szerint jobban járok a fiioval, szívesen fogadok minden tanácsot.
sting2: azt néztem köszi, de inkább az e10k a kettő közül
-
Tamoo
nagyúr
Egyébként VIA VT1731-et hová sorolnátok? De nyugodjon meg mindenki, megrendeltem az egyik XMOS panelt.
-
Dava
tag
Sziasztok.
Fiio E10K - 23 eFt
Topping D2 (TPD2) - 31 eFtMelyik a jobb? D2 kicsit komolyabbnak tűnik, a Fiio-ról meg nagyon sok jót olvastam. Nem tudom, megérné-e a plusz 8 ezrest. (jelenleg takstar pro80, később majd ki tudja lehet valami komolyabb)
-
Bodz
nagyúr
Lassan "nép dac" lesz a Denon. Nekem nem is rémlik, hogy bármi más 100k körüli cuccból ennyi fogyott volna az itt fórumozók közt.
(#37563) Xantor: Megér egy próbát. Max. eladod te is, ha nem tetszik.
-
geveni
csendes tag
Sziasztok
Sennheiser hd598-hoz szeretnék usb erősitő+hangkártya egyben-t. Mit ajánlanátok? Kb 50ezerig. Ha picit több sem gond.
-
-
laychi
veterán
Mert az optikai kimeneten fix hang megy ki.
Már ki van próbálva,hangerőszabályzás nem elérhető,tv hangszóró vagy fejhallgató kimenetet használva igen,most arra van kötve a hangfal,de DAC-cal jobb volt.Illetve a hangfalon lehet szabályozni,de ahhoz fel kell kelni,mert nincs távirányító hozzá.Lesprórolta sajnos a gyártó.
-
Bodz
nagyúr
válasz
laychi #37558 üzenetére
Szeretnék, de nem tudok olcsón semmit. Használtan se, megnéztem pár tucat hirdetést, hátha van valami távirányítható erősítő pre outtal, de semmi. A bkercso által linkelt megoldás jó lehet, csak még be kéne dobozolni is, stb. Készen meg 20 felett nyit ugyanaz (vagy a hasonlók) Kínából.
-
Imifej
senior tag
AMD féle True-Audioról van e valakinek tapasztalata, hogy használható e zenehallgatásra? Csak érdekesség képpen, mert az alaplapom, és a processzorom támogatja. Létezik e olyan zenelejátszó program ami ezt kihasználja? Vagy csak játékokhoz jó? Nem akarom lecserélni rá az Essence One-t, csak kíváncsi vagyok.
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy Sennheiser HD518-am amivel tökéletesen meg vagyok elégedve, imádom a közép és magas részeit, én az XB600 után nagyon tisztának és karakteresnek érzem, s egyáltalán nem soknak, de valahogy azt érzem, hogy a mély viszonylag magas hangerőn vehető csak észre, pedig ott van benne a fejesben. Leginkább dubstep-et, melodic dub-ot, chillstepet hallgatok, ahol sokat dob az összképen az, ha a mély átütőbben érezhető, stb., stb. Általában számítógépről hallgatok zenét, ahol csak egy ALC887 alaplapi nyújtja a "tudását".
A kérdésem az volna, hogy most volna lehetőség egy SMSL 793II-re szert tenni, de mivel még nincs tapasztalatom, így nem tudom, hogy ez volna-e a legjobb döntés, vagy esetleg hasonló áron valamilyen más kombót érné meg jobban, hogy kiteljesedhessen a fejhallgatóm?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Kari65
csendes tag
Meghallgattam ma néhány cuccot.
Volt ilyen is (AVA csöves), olyan is (CA Dacmagic Plus, Pioneer U-05, Wadia d122) hozzájuk valamilyen coax kábel, saját CD lejátszó (jó öreg Marantz CD63SE), HD 600-as, hogy legyen valami a háztájiból is..., elég vegyes mitagadás.
Árban elég távol állnak, összehasonlításnak sok értelme nincs, plussz az is beigazolódott, amit vártam: nehéz olyan körülményeket teremteni (időben, térben stb.), hogy ne csak felszínes és kellően bizonytalan benyomásai legyenek az embernek.
Hiába no, kiestem a hallgatózás rutinjából, a CD-k részletei sem ugranak be elsőre, többet kell ezzel foglalkozni, hogy profi legyen az ember és leírja a tutit.
Nem meglepő módon a háromból az utolsó produkálta a legfigyelemre méltóbb hangot, kicsit ugyan lassúnak tűnt és a mélyei mintha túl visszafogottak lettek volna (a többihez képest).
A Pioneer rendesen ki van találva, súlya is van, "ki is néz", nagyon pontos, korrekt hang, fogalmam sincs, hogy hosszú távon milyen lenne. A mágikust melegebbnek mondják, nekem ennyi idő alatt nem tűnt fel csak a műanyag hangerőszabályozója, meg hogy háromféle módon (Lin, Min, Steep) is lehet hallgatni, ami helyből gyanús, de biztos van értelme.
Valami stúdió grado is felkerült a fejemre a végén, olyan könnyed és légies volt, hogy simán hazarepültem volna vele, ha beszámították volna az Ignisemet. Az árára csak azért nem kérdeztem rá, mert a hangsugárzók dollárban kerültek annyiba, mint amennyiről itt a topicban tárgyalgatunk átlagban, akkor meg minek.
Szóval né sutor ultra crepidam, nem érthetünk mindenhez, a lényeg, hogy ahhoz se értsenek sokan, amihez mi, mert akkor mi is olyan okosakat tudunk mondani, mint mások...
Na, ebből nem tudom, hogy mit lehet leszűrni, mindenesetre érdekes embereket ismertem meg, jókat beszélgettünk, szép idő volt, és épen, egészségesen hazaértem.
Az is valami. -
bkercso
nagyúr
-
laychi
veterán
válasz
Gatterlaci #37552 üzenetére
Nem kókányolni szeretnék,szimplán pénztárcámnak megfelelő áron eljutni a megoldáshoz.
"Pedig, de! Távirányítható mindkettő amit, adnak is hozzájuk."
Nem tudom,de fotót se találtam róla,hogy távirányító lenne ezekhez,de mivel nincs optikai bemenetük,így is kiestek a játékból.
"Azt rögtön jeleztem is, hogy optikai in az nincs."
Amikor írtam a hozzászólásom,akkor még csak az 1. válaszod olvastam.
Valamint eleve írtam,hogy optikai bemenetes kellene,nem tudom,hogy egyáltalán miért ajánlottál optikai kimenetest
-
-
laychi
veterán
És olyat lehet csinálni,hogy mondjuk veszek egy olcsó sztereói dac-ot,hozzá valami távirányítható előerősítő,ami már ugye elég,ha analóg jelet erősít,ezt utána kötném és arra rákötöm a hangfalat?
vagy van olyan,aki tudna a hangfalhoz csinálni valami vezérlést,infra szenzorral és hozzá távirányítót?
Ugyebár aktív hangfal,nem is kellene neki külön erősítő. -
sting2
addikt
Segítségeteket kérem.
Vennék az Amazon.co.uk-ről Denon DA300-at.
Kosárba rakom, vásárlás készre rakom az oldalt és a végén a 189+ 10 font szállítási díj, 455 forintos árfolyammal rögzíti, tehát 92 000 ft lenne így.
Pedig a font maximum 430 ft - most.Akár Amex, akár VISA a kártya.
Ez miért van??? -
Bodz
nagyúr
válasz
ivógéptanács #37546 üzenetére
Mi a tanulság?
Mindegyik dac-hoz van ilyen leírás (datasheet).
(#37547) laychi: Szerintem használtan se. Ha kapsz is tőlük ajánlatot az nem fog tetszeni...
-
laychi
veterán
válasz
Gatterlaci #37543 üzenetére
Szia.
Köszi a válaszodat.
Amit észrevettem a 2 felajánlott modemnél:
Egyiknél sincs vezeték nélküli távirányító.
optikai kimenetük van,nem bemenet.(#37545) Bodz
Használt sem?
Milyen árban lenne a felhasználási igényeimnek megfelelő?
Esetleg,ha a dts és dolby ki van húzva a listáról,akkor már beleférek az árba?
Tehát
távirányító,optikai bemenet, rca vagy jack kimenet,pcm hangvezérlésMost írtam nekik,leírtam, hogy mire lenne szükségem és árajánlatot várok .
-
ivógéptanács
tag
Impact Twin-ben található AK4620BVF (dac)
elég részletes leírása -
Gatterlaci
csendes tag
válasz
Gatterlaci #37543 üzenetére
Az optikai ezeken csak kimenet! Ha olyat akarsz amin van optikai bement és távirányítható is, akkor rossz az árazás amit belőttél.
-
Gatterlaci
csendes tag
válasz
laychi #37542 üzenetére
Az általad megjelölt összeghatáron belül, illetve ami a megjelölt kívánalmakat is teljesíti: az a Sound blaster omni surround vagy az elődje az X-Fi surround pro nevű külső hangkártya. Ezeket lehet távirányítani. Az omni surround alapból nem rossz hangú szerintem. De ha szeretsz bütykölni az előd is viszonylag egyszerűen tuningolható -árkategóriáján tulmutató- elfogatható hangúra. (természetesen garivesztés terhe mellett)
-
laychi
veterán
Üdv srácok.
Pár hónapja érdeklődtem már DAC-cal kapcsolatban itt a topikban,azóta volt szerencsém kipróbálni egy pár ezer Ft-os sztereó kínai kütyüt.
Ez a kütyü csak a PCM hangot kezelte,de észrevehető volt a különbség a logitech aktív hangfalamon.
Azt szeretném megérdeklődni,hogy 20-25e Ft értékhatárig kapható e olyan ami a következő tulajdonságokkal rendelkezik(akár használt is szóbajöhet,főleg,ha olcsóbban is kijön):
-optikai bemenet(tv-re lesz rákötve)
-sztereo RCA és/vagy 3,5 Jack kimenet
-vezeték nélküli távirányító
-kezelt formátum:pcm,dts,dolby,ac-3Konkrét típusok érdekelnének,esetleg boltok,ahol vásárolhatók ilyen DAC-ok
Ahogy feljebb írtam használt is szóba jöhet,működő távirányító elengedhetetlen.Egy ilyet találtam,ami megfelelő lenne: Creative DDTS-100 DAC
Ilyen vagy hasonlók érdekelnének.(van egy eladó aprón,de sajnos csak a hangfalszettel együtt akar megválni tőle a tulaj)
-
bkercso
nagyúr
Na, ezt a dolgot sosem értettem, hiszen a térhallás éppen a két fül távolságán és a fej árnyékoló hatásán alapszik (alapvetően, meg a fejmozgáskori korrelált dopplerhatáson). Nem a fülek hallják, honnan jön a hang, hanem a 2 fül egyszerre hall térben (vagyis az agy hall).
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #37539 üzenetére
Nem, ebben a Razer Tiamat 7.1-ban sajnos tényleg oldalanként több különálló hangszóró kuszálja össze a fázisviszonyokat (elhitetve, hogy ez térhangzás).
Mondjuk most hogy mondod, lehet hogy tényleg csak sztereót kap a fejes, és minden hangszóróból ugyanasz szól, ez mekkora parasztság lenne.Mindegy, egyik sem jó megoldás.
-
.DLL
veterán
válasz
Chrys_ #37536 üzenetére
Ja bocsi, én megrögzötten csak sztereóban gondolkodom, hiszen 2 fülünk van.
De ha ragaszkodsz ahhoz a fejeshez (aminek árából sokkal jobb hangú sztereót vehetsz (igen, próbállak terelni a jó felé)
) akkor elég csak a két fő csatorna jelét beadni a keverő sztereó input-ján + a kommunikáció jelét, így már elég 2 sztereó csatorna).
(#37522) Exodius: A V-online oldala nálam alapból bojkott alá esik, így meg sem nyitom.
-
Chrys_
addikt
válasz
bkercso #37531 üzenetére
Sorry, azt hittem ebbe a témába is belefér esetleg a kérdés.
A gamer fejhallgatók legtöbbje optikán kapja meg a digitális sokpontegyes csatornát, hozzá USB-n a chat-csatornát. Ilyen a jelenlegi Astro A40-m is, amihez tartozik egy nagyon jó kis keverő: [link]. Egy ehhez hasonló eszközt keresek. Arra gondoltam, hogy a chat-csatorna DAC utáni sztereó jelét rá lehetne keverni a frontokra, de ehhez nem kell késleltetni a 7.1 analóg jel csatornáit, mivel a két csatorna tartalma teljesen független egymástól (analóg jelek keverése).Már keresek egy ideje ilyen eszközt, de semmit nem találtam. Már-már ott tartok, hogy építek egyet
-
bkercso
nagyúr
válasz
Exodius #37529 üzenetére
Ez átértelmezte a mondatot, mert kerek egésznek mutatott be egy kiragadott tagmondatot, így nem nyelvtani hiba.
Chrys_:
Ez a topik zenehallgatásra való eszközökről szól, de én szoftverből próbálnám megoldani. Külső keverővel max. azt tudom elképzelni, hogy a két front csatornára keveri a chat jelét, de így késleltetést is beviszel, míg a többi csatornába nem és ez ronthatja a térhatást. -
Chrys_
addikt
A Razer Tiamat 7.1 fejhallgató valós 7.1, csak 1 csatornás (7.1 a hangkártyáról), és nincs chat-csatornája (pl. USB csatlakozási mód).
Létezik olyan "mixer", ami tudná a PC-s hangkártya 7.1 analóg csatornáját fogadni, valamint van benne egy USB-s sztereó rész, és ezt küldené tovább a fülhallgatóhoz annak analóg 7.1 csatlakozásán át? Kellene rá egy master hangerő és egy aránybeállítás a 7.1 és a chat-csatorna (sztereó kimenet a fejhallgató felé, valamint mikrofon input kezelése) közé (külön potival, vagy külön-külön állítható hangerőszabályzással).
Így a hangkártyával megoldható a DTS-támogatás kérdése is, nem kell másik fejhallgatót választanom.
Ezt a kérdést feltettem egy másik beszélgetésben is ([link]), csak eddig még nem kaptam rá választ.
-
Exodius
őstag
"Teljesen mindegy, hogy milyen fejhallgatónk van igazság szerint."
Most könyörgöm....szedjétek már szét miben volt korrekt, miben nem.
-
Tomacko
őstag
Naná, hogy míg kerestem a sokaságban, szimplán azért, hogy jó eladót leljek "kiskínai" árusokból, találtam különbözőeket
Csak, hogy ne legyen túl könnyű a választás
Sárga nyákon CM102
Zöld nyákon PCM2704Szóval a kettő közül melyik lehet a "jobb" biztosabb vétel ?
-
akosso
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Takstar Pro80 fejhallgatóhoz külső DAC-ot vagy hangkártyát. Vettem egy X-fi HD USB-t de sajnos nagyon mélyhiányos lett vele a hangzás. A lánc, amihez kellene PC-NAD C315-Takstar Pro 80 és Quad 11L2. Az integrált ALC888-at szeretném kiváltani minőségibb darabbal.
A keret 25-30ezer Ft. -
Gatterlaci
csendes tag
-
Kari65
csendes tag
válasz
Gatterlaci #37499 üzenetére
Köszi a válaszokat. Akkor ezek szerint bármilyen forrásból táplálod is a 28-ast, annak a jelét átengeded a DI 2014-en, vagyis a 28-as DAC-ja eleve "jobb" jelet kap. Mondjuk a CD lejátszót is a DI-vel kötöd össze, meg a számítógépedet is.
Vagyis ha az ember fia rátalál a neki megfelelő DAC-ra, akkor egy ilyen készülékkel finomíthatja a bemenő jelét, ahelyett, hogy mondjuk egy másik DAC-ot keressen...
És akkor a hálózati áramellátás az még egy külön ügy...
Van ennek vége?
-
Krissz80
senior tag
válasz
vodkaboy22 #37512 üzenetére
-
sting2
addikt
Üdv Urak!
DAC/AMP váltás előtt állok.
Ami biztos :
ATH AD900XAmi kellene :
Az SMSL 793II helyett egy új erőlködő de már szintlépés is legyen akkor, kritérium optikai bement.
Nem hifizni akarok vele elsősorban, hanem játszani, sok részlet, nagy tér kell.Mi a következő lépcső 50E. körül használt árban?
-
bkercso
nagyúr
válasz
pulutodurumo #37503 üzenetére
Én elképzelni sem tudom a kapcsolást, de Vodkaboy a szaki...
Amúgy a trafók nem fűtenek olyan sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest