-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Igazából ami USB-s hangkártyaként is üzemel a fenti leírásos részben az ez.
HA INFO U2PLUSV2Milyen ezek az értékek, illetve hogy szólhat a CAL!-al?
Vagy tudsz ajánlani ilyen USB-s megoldást ami illeszkedik az igényeimhez?[ Szerkesztve ]
undefined
-
.DLL
veterán
válasz ludsimon #37792 üzenetére
Sajnos az S/PDIF kimenet optikai (Toslink), aminek magasabb a jittere (fáziszaja) mintha koaxiális csatlakozó lenne az alaplapon. Nem tudom miért erőltetik ezt, nekem a 6 évvel ezelőtti lapomon rendes RCA aljzat volt.
A topik összefoglaló végén van egy ajánlott lista Bodz billentyűiből, azok között nézelődj (pl. Sanskrit, Musiland 03, Focusrite Solo)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Taposo
aktív tag
Üdv, egy problémával fordulnák hozzátok segitségért. Vásároltam egy FiiO E10K erősitőt a Sennheiser HD 598 -hez és az operációs rendszeren belül ropogó pattogó hangot ad zene, játék alatt nem produkálja csak ha kilépek programokból vagy ha játék alatt kilépek a feladatkezelőbe akkor nagyon hallani ezt a pattogást. Mi okozhatja ezt ? Az alaplapi hang proci kikapcsolva, az erősitőt USB 3.0 keresztül használom és a drivere is naprakész, köszi előre is
-
-
anri-ur
tag
Sziasztok
Audio-Technica ATH-M40x fülesem van,Sony z3c vel használom és erősítőt keresek hozzá!
A két kiszemelt a Fiio e17k és a Cambridge Audio DacMagic XS. Zene terén szinte mindenevő vagyok,melyikkel járnék jobban? köszönöm! -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Egy Creative Aurvana Live! boldog tulajdonosa vagyok több mint 1 éve, de ma tapasztaltam meg mit jelent a konvertálásmentes flac zenehallgatás és miután megírták nekem a fejhallgató topicban, hogy egy jó fejhallgató erősítővel még tudnék javítani a helyzeten rögtön jöttem ide.
Szóval árakkal nem vagyok annyira tisztában mennyi is az annyi és mi az az összeg amit még érdemes kiadni, de nem többet. Annyit tudok, hogy nem szeretném átlépni a 30-35k-s határt.
Azt tudom, hogy semmi másra nem használnám mint telefonon, vagy számítógépen használnám és csak ezzel a fejhallgatóval, nem is szándékozom lecserélni mostanában.Szóval kompakt kütyü lenne a megfelelő véleményem szerint, hogy ne kelljen itthonra is és hordozhatót is vennem.
Vagy mekkora különbség van egy otthoni vs hordozható fejhallgató erősítő között?
Hatalmas különbség ugyanazért az árért?Mert akkor lehet inkább lemondok a hordozhatóságról.
Egyébként a mélyorientált zenéket szeretek hallgatni, de elektrot is elég gyakran hallgatok.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
GabeszHUN
tag
válasz bkercso #37785 üzenetére
Ennél többet sajnos nem tudok hozzászólni, mivel én 16 éves fejjel a kapcsolásokhoz nem értek.De szerintem egyébként nincs ilyen hogy egy fejhallgatóhoz gyártanának egy erősítőt.szerintem neki megvannak a jol bevált kapcsolásai, éncsak megbízok benne hogy jol fog szólni, bár eddig amilyen cuccokat csinált nem lesz rá panasz.úgyhogy hogy konrkétan milyen kapcsolások vannak benne sajnos nem tudom.
[ Szerkesztve ]
For Sale AKG Q701
-
.DLL
veterán
Ha ráveszed a tulaját, hogy jöjjön el a Nyíregyházi Fejhallgatós Találkozóra , akkor meghallgatható közelségbe kerül.
(#37784) GabeszHUN: Szűkebb megközelítésben? (konkrétan?) Pl. lehet-e találkozni velük Hi-Fi fórumok topikjaiban, hirdetési rovataiban, ahol többet meg lehet tudni róluk
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
GabeszHUN
tag
Gondolkoztam a dolgon, és végül igazat adok nektek abban, hogy elhagyom az EQ-t, de csak egy okból , mivel édespamám építő gépészmérnök, és hobbija 30 éve hogy erősítőket gyárt boltban sem kapható kapcsolásokkal, így megkérem hogy csináljon egyet.Viszont ő nem szereti a hangkeverést, épp ezért hagyom el az EQ-t.Remélem annnyiban minden pozitív irányba fog elmozdulni, hogy tényleg megjön egy kicsit a q701 basszusa.Mert egyébként egy hihhetetlen részletes , semmi mosást nem rak a zenébe még rossz forrásról sem, viszont hogy is fejezzem ki magam, azért az, hogy a basszusa hagy maga után kívánnivalót az azért túlzás, de egy lehelletnyivel lehetne élettel telibb.Remélem a megfelelő forrás Mostmár hozzá fogja teni.
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat/segítségeket!
üdv.: Gábor
For Sale AKG Q701
-
Bodz
nagyúr
Még nem. Aranyos. Szóval kellene neked egy pici, hordozható cucc?
(#37768) GabeszHUN: Megpróbálhatod esetleg a Sense V1-et. Nagy, kövér, meleg hangja van, de basszust azt nem tudsz állítani.
(#37776) ivógéptanács: Ja, jövök majd vele. Meg jövő héten az U-05 is sorra kerül remélem.
[ Szerkesztve ]
-
ivógéptanács
tag
Focusrite Solo: nyitott, puha (kicsit színezett), kellemes hang, nem túl magas, nem túl mély, néha volt hiányérzetem - de aztán az árcédulát nézve nem volt - , NB II-es versenyző de ott a az élvonalban játszik. Laptop volt a forrás, aktív hangfalakkal, füles nem volt.
(a füleses részletesebb megfejtést Bodz kolléga ígérte) -
krichd1
addikt
válasz GabeszHUN #37770 üzenetére
DIY Canamp egy melegebb, de tiszta hangú műveleti erősítővel. Néha előfordulnak olcsóbb csöves erősítők, azok között is előfordul elég jó, kipróbálással eldönthető. Még az Invertory jut eszembe, de ezt nem próbáltam Q701-el.
Még annyit hozzátennék, hogy a Q701 még hozzávaló energikus hangú erősítővel is gyengécske a 60Hz alatti tartományban.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
törölt tag
válasz GabeszHUN #37768 üzenetére
Van egy nagyon jó fejesed, és ehhez képest nagyon kevésből próbálod megoldani a forrás kérdését. Nem basszust állító tekerő kell oda, hanem egy olyan cucc, ami elég jól ki tudja hajtani a fejest, de sajnos az nem ennyibe kerülne igazából. Kb mintha lenne egy Ferrarid, de csak kettes fokozatig tudnál felváltani benne.
Ahogy a többiek mondják, egy meleg hangú és kellően izmos erősítő kell oda alá, mert a Q701 egy csökönyös fejes, nehezen hajtható. -
bkercso
nagyúr
válasz GabeszHUN #37770 üzenetére
Ezt én is szeretném tudni. Komoly piaci rést látok itt már évek óta.
Egy jó erősítőről megjön a Q701 mélye, gyenge gépről viszont alattomos módon úgy vékony a hangja, hogy közben nem torzít, így nem is sejted, hogy mit tud. Valami meleg hangú OPÁ-t kell hozzá még választani, és nem kell kiemelés.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz GabeszHUN #37768 üzenetére
Szerintem nagyon limitálja a lehetőségeket az EQ-igény. Ennyiért nem is tudok jó erősítőt.
Jó erősítők közül egyedül az AMB-féle M3 jut eszembe, mint EQ-s és jó erősítő. Min. 5x ennyiért. Ez az DIY, vagyis építve tudod megvenni, vagy építed, úgy olcsóbb lehet.[ Szerkesztve ]
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok!
Egy AKG q701-es fejhallgatóhoz keresek fejhallgató erősítőt.
Hol használnám: Csakis otthon, nem viszem sehova, így nem kel hogy hordozható legyen.
Mennyit szánok rá: 25-30 ezer Ft.-
Speciális igényeim: Legyen rajta Treble(magas), és Bass szabályzó.(Direktben szeretem hallgatni a zenét, de sajnos van néhány zene ami a zenei ízlésemnek rosszul van hangszerelve.)Igazából minél tisztábban szóljon, ez lenne a végcél.
Előre is köszönöm a segítségeket!
Ui.: Az nem a világ vége, ha nincs rajta magasért felelő szabályzó, de bass legyen benne.
[ Szerkesztve ]
For Sale AKG Q701
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz HUNNIA1920 #37762 üzenetére
[link] Ebben elvileg Hivox Lupus C mk3 DAC panel van [link].
De ne legyenek irreális elvárásaid, az "50e-s kínai DAC" kategória nem fér bele egy 100e-s erősítőbe. Még használtan sem.[ Szerkesztve ]
-
Dava
tag
Erről volt már itt szó? Eddig ami Apple-kompatibilis dac/amp kombókat láttam, azok jóval drágábbak voltak. Így első ránézésre kicsit túl jó, hogy igaz legyen kategória 120 dolcsiért Főleg hogy teszeken is nagyon jól szerepel. De lehet, hogy csak én láttam még túl keveset ilyen téren. Nekem pl. tökéletes lenne, mivel PC-t, android telefont és Apple tabletet használok, de nem tudom, ennyit ráköltenék-e (E10K helyett).
-
Valaki ismer olyan sztereó erősítőt 100eFt-ig (akár használtan is), aminek a DAC része jónak mondható?
"Jónak mondható" alatt azt értem, hogy kb. az 50eFt-os kínai DAC-okat ki tudja váltani.Valamelyik nap volt fent avx-en egy erősítő, aminek a DAC részét többen is dicsérték, csak már nem emlékszem a típusára.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
Tamoo
MODERÁTOR
A topikgazda rendszer bevezetés alatt. Nálam lehet panaszkodni privátban krichd1 kinevezésével kapcsolatban. De perpillanat nem szavazás alapján működik és úgy láttuk, hogy krichd1 alkalmas a feladatra. Egyébként többen kapiskálták is, hogy mi a dolga és miről szól ez az egész. Később még lehet más is kinevezésre kerül.
Továbbiakban kérném, hogy maradjatok a topik témájánál! Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
Bodz
nagyúr
Na igen, hatalmas a kínálat.
Amúgy érdekesek lennének szerintem a Tempotec olcsóbb cuccai is Kínából.(#37735) krichd1: Pláne egy 100 dolláros erősítőn. Ilyet se láttunk még.
(#37744) contaxg: Remélem a saját Audiogate lejátszójukkal próbálgatod és be van kapcsolva a DSD-be konvertálás.
[ Módosította: Tamoo ]
-
contaxg
veterán
Bekötöttem a Korg DS-DAC100-at...
Így elsőre rosszabbra számítottam. Egyrészt vékomyabb karakterűnek, de nem az. A mélyei és a tómusok tejesen rendben vannak. A Pio-hoz képest hiányzik a hangjából a glamour, de majd meglátjuk milyen lesz ha bemelegszik. Az is lehet, hogy a pécém tápja talicska hozzá.[ Módosította: Tamoo ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
Hát nem. Az a mosadék semmiben sem hasonlít rá! Canamp tulajok kipróbálhatnák az NE5534-et! (Bár abban nem szűrt tápról megy, ráadásul invertálóban hallgatom, de attól még előrelépés lenne.) Karakterében hasonló, részletességben 3 külön liga.
Ilyen kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
krisztianAMG
senior tag
Nem láttatok valahol normális kinézetű dobozokat erősítőnek? Ezt néztem ki még régebben, amikor még a dollár se romlott el, és az eladó se vitte fel ennyire az árat. (akkor még ~50€-ra jött volna ki. Fogat szívva még be is vállaltam volna, na de 95$...). Ugyan ez Alin 68$ DHL-el. Írtam az eladónak, hogy nem lehet-e standart Chine posttal, mert a DHL-el úgy is bekérik a számlát. Írta, hogy oké, lehet, de 78$ a posta.
Szóval várom a javaslatokat, hátha nektek megakadt valamin a szemetek. -
.DLL
veterán
Lehet jó is, de igazából akkora a kínálat a kínaipiacon, hogy nagyon nehéz rábökni egy termékre, hogy na akkor most ezt fogom kipróbálni. Ha publikálnák mellé a konkrét kapcsolási rajzot....
(#37733) bkercso: az nem rossz pl. fejhallgatókábelnek (a 4 eres).
Az jó! Majd jelentkezem. A "FUN" erősítőm tényleg fun, de a közepek részleteit elkeni. (ami furcsa, mert a magasak finoman és részletesen ott vannak) A Panda meg már nem az a szint ahol a DAC-om tart, (Presenternél csak kicsit jobb) így meghallgatnám a HeadFlow-t. (Talin az is kapós volt, és sokminden más volt még, így alig hallgattam)
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
Szia!
Teljesen jó, hallgatható megoldás, egy szintén MSI márkájú gamer lapon volt szerencsém próbálni régebben. De azért le lehet gyűrni... Mennyit szeretnél költeni?
(#37724) Exodius: Csak kínai. Kis gyakorlással könnyű eligazodni. A fórumuk, na az a kihívás...
Új SMSL erősítő, a SAP8. Gondolom mennyire lázba jön mindenki...
-
Kari65
csendes tag
Szakmai szótár A-Z-ig:[link]
Véletlenül találtam rá, talán hasznos lehet. -
Nestor16
senior tag
Üdv!
Itt is megpróbálkozom a kérdésemmel, a hangkártya topikban nem kaptam rá választ (és ezt a topikot ajánlották).Egy Modecom MC-SHF120U 2.0-s hangfalhoz keresek olyan erősítőt (DAC-t), ami hallható különbséget eredményez az alaplapihoz képest, tehát kihozni belőle amit lehet.
Eddigi próbálkozásom egy Asus U7-es hangkártya, de gyakorlatilag 0 a különbség. Nem hallani különbséget az alaplapi (Samsung-NP300-E5Z-S03HU - igen laptophoz lenne használva, tehát valami külső cucc kéne) és az Asus között...
Az értékhatár 50k lenne, amit maximum rászánnék. Még feltétel lenne az, hogy Linux alatt is használható legyen, sőt, csak linux alatt lesz használva. Jöhet használt, ebay bármi. Egyáltalán létezik-e ilyen, mert az ajánlottakat végigzongoráztam, meg egy keveset keresgéltem a fórumban is, találtam pár noname, de ajánlottat is, az olyan ötletet is nagyon szívesen meghallgatom. Csak azt füleshez vették, ha jól emlékszem.
Egyébként semmi más opció nem szükséges, semmi csili-vili.Azért nekem az is furcsa, hogy a nagyon ajánlott Asus U7-nél nem érzek különbséget. Tényleg az integrált lenne ilyen jó?
Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dávid
-
tick
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy MSI H97 Gaming 3 alaplap. A termékleírásnál nagyon szépen marketingesen istenítik. Mivel ezt kétségekkel kezelem és még nem volt dolgom erősítővel (vagy akár nem alaplapi hangkártyával), feltenném a kérdést:
A legolcsóbb alaplapok és egy belépőszintű DAC között hol állhat az alaplapom képessége? Számíthatok-e drasztikus hangzásbeli változásra egy olcsóbb DAC-al / hangkártyával? (Bose AE2w)Everything that has a beginning... has an end
-
dgyuri0123
nagyúr
"Állítólag" egy 250 e körüli sztereó NAD-al van partiban ez a HM kombájn.
A Triangle pedig inkább visszafogott, nem háklis, inkább modoros kissé. Mozira nem is a legjobb, mert annál sokkal "úriemberesebb", de ez mondjuk a legkevésbé sem zavar.
Egy Focal-nál mindenképpen béketűrőbb és kevésbé válogatós szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
törölt tag
Másokhoz hasonlítás nélkül, de beszállok én is a HeadFlow dícséretbe (újra): nagyon kellemesen hajtja a T40rp-t. Vagy én szoktam jobban hozzá a hanghoz, vagy kicsit összeért a lánc, de most előszedve pár zenét, amit régebben hallgattam már, kellemes hangulatot kelt itt az irodában.
Bár nem a legjobban masterelt anyagok, de például az Iced Earth - The crucible of man albuma nagyon adja most. Kicsit lehetne nyitottabb, szellősebb a tér (ez gondolom a zárt fejes miatt van inkább), de jól pörgősen szól a zene, pontosak, pattogósak a dobok, harap a gitár is, ahogy kell. Kellett ez a láncszem azért. -
Bodz
nagyúr
válasz dgyuri0123 #37682 üzenetére
Hallottam már pár NAD erősítőt, de azok csak sztereók voltak, a hm világuk ismeretlen, a dobozaid szintén kimaradtak, szóval előrébb ezzel sem lettünk, de legalább már tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
Exodius
őstag
Nah eddig vagy 15 oldalt mentettem le a hozzászólásaitokból, amit hasznosnak véltem.
Egyébként a Musiland 04 MX előrelépés a Dragon-hoz meg a 03-hoz képest? Egyáltalán mikor jött ez ki?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz krichd1 #37709 üzenetére
Köszi! Mondjuk olyat nem használnék, ahol a 2 csatorna vezetéke egymás mellett fut, az áthallás miatt... Ha már aszimmetrikus, akkor legyen mindkettő külön árnyékolva. (Viszont szimmetrikus összekötőnek jó lehet, XLR vagy 1/4 TRS csatival) Egyébként a VanDamme többi kábelét is dicsérik.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Bodz
nagyúr
Há mondtam én hogy olcsóbb lesz???
Egyébként igen, erre gondoltam, vagy Cordial CFU. Drágább szereltet nem mondok, mert rosszul leszel... Ha van kedved, tudsz forrasztgatni, akkor meg Supra DAC, Sommer Albedo, vagy Carbokab, mindhárom kapható itthon is méterre.Wireworld Luna 7, az olcsó gyilkos... (#37707) .DLL: Arra jó a Klotz, hogy olcsón ne torzítson. Erre nagyon, másra nem. Normálisabb tök alap, beugró kábel.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Tudsz ajánlani olyat, ami ajánlott hozzá és akkor matekolok kicsit Gondolom ne HAMA legyen
A QED olcsóbb kábele is drágább, mint a Kácsa
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Bodz
nagyúr
Pedig tök jó a sok doboz az asztalon, errefelé így szereti mindenki.
Van, mert kell (a csajos videó a Focusrite oldalán megmutatja, hogy jelen esetben minek is), viszont nem kötelező használni. A fantomtápra se lesz nagy szükséged, mégse azt említed. Nekem is van most éppen minden dac-omon füles kimenet, de nem használom általában. A belső hangkártyákon is van csomó minden, ami úgyse kell. Szóval ez ne tántorítson el a vásárlástól!
(#37699) ivógéptanács: Addig is míg rám vártok, mesélhetsz te is, biztosan érdekes lenne most a többieknek.
(#37702) h1mpi: Ilyennel, de nem pont ezzel. Kicsit néha túlértékelik más topikban... Én inkább a QED olcsóbb kábeleire esküszöm.
DANGER DANGER PLACEBO WARNING [ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Még egy kérdés: Ilyen kábellel kell összekötni a Focusrite Scarlett Solo-t és a Presi2-t?
Fully electric lifestyle!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest