- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Megágyazott az egyik exascale rendszerének Németország
- Kvantumpontos OLED óriással bővült az INNOCN gaming kijelzőinek kínálata
- 2 TB-osra hízott a Team Group egyik strapabíró memóriakártyája
- Jóval kevesebbet költ a modern gyáraira idén a Samsung
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #13094 üzenetére
huh, ezt eléggé elirtam, a sok szerkesztés közben...
picit több magassal,mint a 701. elnézést.
a K500nál van több magasa, nem a 701hez képest. -
Dave™
nagyúr
válasz bajnokpityu #13094 üzenetére
Árban akkor is közel vannak egymáshoz , tehát nem jó a hasonlat. Vagy akkor a rendszert is olyan aránnyal pakoljuk alá. Úgy viszont - ha valóban ennyivel jobb a K701 - akkor megint az fog kijönni, hogy érdemesebb a drágább fejes és a némileg rosszabb forrás.
-
juve600
nagyúr
üdv! egy olyan problémám lenne hogy van nekem egy asus m4n68t-m le v2 -es alaplapom amin via hankártya van, windows 7 64 bites rendszert használok,egy heaedset van rádugva az előlapi csatlakozora,ha bekapcsolom a gépet és elinditok valamit rajta akkor nincs hang de ha kihúzom a headsetet és visszadugom akkor van, de ezt el kell játszanom minden bekapcsoláskor
van erre valami megoldás ?????
thx
-
bajnokpityu
félisten
de a K601 és a 701 között amúgy sincs hatalmas különbség, inkább eltérőek, és árban is közel vannak egymáshoz
K601 inkább egy K500 lelassitva, mennyiségre több méllyel, picit több magassal,mint a 701. 701 mind minőségben, mind stilusban jelentős a különbség. Sokkal nagyobb a difi,mint amit az ár sejtet. Szerintem...
Ezért volt jó Bigi hasonlata. Csak a számokkal vitatkozok
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz bigmasterg #13089 üzenetére
mit értesz kihajtás alatt? mert harminc x ezres hordozhatóm 10-11 órás potiállásnál már fülsértő a k701-el, szóval még tartalék is van benn, és csak usb-ről tápolódik.
mondanám hogy gyere hallgasd meg, de úgy tudom jó messze laksz Pest-től, és már a k601-em sincs meg. :\
de abban igazad van, én elég érzéketlen vagyok a forrás minőségére. -
Dave™
nagyúr
válasz bigmasterg #13081 üzenetére
AKG vonalon talán el tudnám képzelni, hogy így van az említett példák esetében, de a K601 és a 701 között amúgy sincs hatalmas különbség, inkább eltérőek, és árban is közel vannak egymáshoz. Inkább olyan példákkal érdemes megnézni, ahol valóban 2,5x szorzó van árban (és hangban is jelentős különbség). Pl. HD650 vs. 558/598, A900X vs. W1000X, SRH 440 vs 940 satöbbi, ha már családon belül, de családon kívül még érdekesebb a dolog szerintem. Egy Audinst véleményem szerint nem lesz annyival rosszabb a 40%-os árával a 100 ezres rendszerhez képest, mint amennyivel rosszabb a fejes ugyanilyen aránnyal. Persze nem lehet kihozni a 100-as fejesből a teljes potenciált, de nem is ez a cél, hanem a jobb kombináció realizálása ugyanakkora összegből (jelen esetben). Azt nem hiszem, hogy nem tudja elfogadható szinten meghajtani a számos 40k körüli integrált DAC+erősítő kombó a nagyobb fejeseket is. Továbbra is úgy gondolom, hogy a legfontosabb elem a fejhallgató, ezt persze meg kell tudni hajtani egy bizonyos szinten, de a legnagyobb változást akkor is maga a fejhallgató jelenti, nála van a membrán.
-
bajnokpityu
félisten
válasz bigmasterg #13089 üzenetére
Bolti alkatreszek eseten igazad van, de en kb 50rugonyi cuccrol hajtom a k701et. Boldogan.Tudom, kene felbontas a forrasnak, de ezen kivul jo. Elethubb a tuningolt kiskinai, mint par modern 50-60 rugos dac.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Deadzone41 #13085 üzenetére
prove it
Mi alapján cáfolnád ?
40ért gyakorlatilag semmilyen rendszert nem kapsz, csak pár egybeépített mini csodát, ami hasznos kis laptop kiegészítő, de nem nagy akg-ket és senn-eket hivatott hajtani. (ath-t direkt nem írom)De attól is függ, hogy ki mennyire érzékeny a forrás minőségére.
Illetve,
ha egy adott (esetünkben drágább) fejhallgató karaktere jobban tetszik, mint egy másiké, akkor persze, hogy rossz forrásról is jobban fog tetszeni. De ilyenkor nem hangminőség, hanem karakter, stílus alapján ítél az ember.Nálam egy shure srh440 tud jobban szólni, mint egy K500. Csak nem mindegy, hogy mit mire dug az ember. (Más forrásból pedig a K500 tud lényegesen jobb lenni az srh440nék.)
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Deadzone41 #13085 üzenetére
"egyébként rájöttem miért pattog a canamp klónom... a közelébe volt a mobil -.-"
Ebből is látszik, hogy antennázik a küleskábel/bemeneti kábel, és azt is erősíti az erősítő. Innen tudható, hogy az összes rádió vivőfrekvenciáját is erősíti, amit nem hallasz, de belemodulál a hangfrekis tartományba és torzít.
Ha tennél 10pF visszacsatoló kondit az IC-foglalat lábaira, akkor ez nem történne. Lehet még ferritgyőrőt tenni a füleskábelre vagy ferrit bead-et a kimenettel sorba.
Nálam ezt nem csinálják az erősítőim.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Deadzone41
őstag
"Valószínűleg jobb lesz egy K601 egy 100 ezres rendszerről, mint egy K701 vagy Q701 egy 40 ezresről."
cáfolnám
egyébként rájöttem miért pattog a canamp klónom... a közelébe volt a mobil -.-
azért jöttem csak most rá, mert nem az a jellegzetes mobilos pattogás hang volt, hanem tök másmilyen. -
contaxg
veterán
Valószínűleg jobb lesz egy K601 egy 100 ezres rendszerről, mint egy K701 vagy Q701 egy 40 ezresről. Öröm ezt olvasni!!
Látom, erre járt az erkölcsrendészet!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dave™
nagyúr
Én annyiért vettem, és más előtt is nyitva áll a lehetőség, rendszerint meg lehet csípni ennyiért. A K601-et is vehetjük 30 ezresnek, sokat nem változtat, hogy 40 vagy 30 a példa kedvéért.
-
Slownz
senior tag
Pontosan olyan kéne! Csak speciel a CEC kissé kilóg a 120-140 ezres összkeretből
-
bigmasterg
addikt
A w1000x mióta 100 ezres fejhallgató ?
Vagy most nem új árakról van szó?Amúgy családon belül gondoltam.
Valószínűleg jobb lesz egy K601 egy 100 ezres rendszerről, mint egy K701 vagy Q701 egy 40 ezresről.Slownz:
Olyasmi cucc kéne' neked, mint a CEC, hogy fejhallgatókkal és hangfalakkal is elbír, így nem kell a forrást osztani.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz bigmasterg #13079 üzenetére
Tehát szerinted a K601 egy 100 ezres rendszerrel veri pl. a W1000X-et? Vagy félreértettelek? Mert egy aránypárra gondoltam, egyszer a DAC/erősítő a 40 és 100 a fejes, másszor pedig fordítva.
-
Slownz
senior tag
Ez a funkció a Zero-val is megy. A gond ott van, amikor már egy fejhallgató erősítő is van, ekkor kell mindig a vezetékeket cserélni.
Anno sokáig vadásztam egy Audinst-ra. Aztán végül vettem a Zero-t, ami nagyjából egy kategória vele. Most ettől szeretnék feljebb lépni.
Szerk: Illetve egy olyan láncot magam előtt tudni, aminek minden komponense nagyon együtt van.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz contaxg #13043 üzenetére
Nem annyira esett le.
bajnokpityu: Teljesen igazad van. Ezért írtam idézőjelbe a "csak" szót a forrasztásnál. Építettem már én is ezt-azt, ha nem is audiós témában. A hangsúly azon volt, hogy a TAS1020B-t programozni is kell előtte, mégpedig úgy, hogy az USB oldal megfeleljen a vonatkozó szabványoknak, hogy ne kelljen saját driver.
Sok-sok mérnökóra.... -
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #13070 üzenetére
Igazából fogalmam sincs.
Nagyon az elején járok a dolognak, egyelőre a DAC-okkal szemezgetek. Mindenképp csak használtan vennék és jó áron. Értelemszerűen, ebből következően nem sietem el a dolgot, szerintem lesz vagy fél év, mire minden komponens a helyére áll. (nem is beszélve arról, hogy el kéne kezdenem, ahhoz adogatni a cuccaimat).
Nézegettem amúgy a Schiit asgard-ot, szimpinek tűnik.
Itthon estleg a Presenter, vagy Canamp.[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
Egyszerre válaszolok, így egyszerűbb a dolog
Igazából azért kéne, hogy ne kelljen mindig átdugdosni a kábeleket, ha épp a hangfalat akarom hallgatni, nem a fejhallgató erősítőt.
Dacmagic-ról túl sok jót nem olvastam. Matrix mini már sokkal szimpatikusabb
---
Amúgy azt tervezem, hogy olyan 120-140k-ból (kábelek nélkül) újratervezem az egész láncomat. Ennek lenne első lépcsőfoka a DAC, és akkor már praktikus okokból olyat vennék, ami bírja ezt a funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
-
dudika10
veterán
válasz Slownz #13061 üzenetére
Matrix mini-i vagy bármi egyéb amin van akár XLR is az RCA mellett?
Az XLR-ből gond nélkül lehet RCA.Egyébként külső stúdió kártyák közt könnyen találni ilyet, csak ott ki kell fizetned a számodra felesleges funkciókat is.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Slownz
senior tag
-
bkercso
nagyúr
válasz Shufny #13050 üzenetére
Köszi, veszek egy nagy levegőt és elolvasom.
Presentert meg nem küldök! Sose tudja meg, miért kellett volna inveráló módba tennie az O2 műverősítőit!Bajnokpityu: A Rádiótechnika szerint meg minden 0,1%-nál kisebb torzítású erősítő egyformán szól. Ezt éveken keresztül képviselték benne többen, miközben közölt ilyen-olyan jó erősítőkapcsolásokat...
-
Shufny
őstag
válasz bajnokpityu #13052 üzenetére
Kösz, mindkettő megvan. Simán meguntam, hogy mindig csak én udvariaskodok. Persze nyilván az is belejátszik, hogy épp feszültebb vagyok. Egyébként senki nem mer küldeni neki semmit. Nem véletlenül.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #13049 üzenetére
Nah, kezdesz közeledni az eretnek dolgaimhoz.
Hiszen a hallható tartományban elvileg minden opa ugyanaz...Nehogy tápkábelt járass fél év múlva,mert megsütnek...
Shuffny: biztos vagyok benne, h sokan küldtek már neki jobb erősitőket. Hirtelen én is tudok néhányat, ami jobb fülre.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz bajnokpityu #13032 üzenetére
Sehol nem aszinkron. Adaptív (mint a CEntrance cuccok, így a Benchmark DAC1 is) és 44.1 , 48 és 96 kHz -es mintavételi frekvenciát támogat.
(#13036) baluka26: "több ezer dolláros mindenség" -nek meg ott van mellette a DAC1, ami nem túl meglepő módon lényegesen jobban teljesít a méréseken. A FOTM vackokat veri természetesen, de azt egy E17 is (hogy segítsek contaxg -nek a hype -ban, hátha így nem szúrja a szemét.)Soha nem volt DIY project az ODAC, és ebben a topicban is volt ez már téma, és lehet kapni teljesen kész termékként is.
bkercso: THE SUBJECTIVE CHALLENGE részt ajánlom figyelmedbe itt. Hajrá. Te speciel kezdhetnéd a dolgot úgy, hogy küldesz neki egy Presenter -t. Hátha a tudomány is tud választ adni, hogy miért szól úgy.
Ha ennyire gyűlölitek, akkor pedig a f*sznak linkelitek? Én már régóta nem hozom itt fel, pont ezért.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz kk831228 #13047 üzenetére
Rosszul vagyok már ennek az okostojás NwAvGuy-nak a végetlen süketelésétől, aki a fülét rég messzire dobta. Egyszerűen nem igaz, amit ír!
A kedves vásárlók a meghallgatások után rendszeresen leírják visszajelzésükben a saját tapasztalataimat az opampok hangjáról, amiket pedig nem osztottam meg velük előtte. Ezek szerint is van hangkaraktere az opampoknak; meg süket sem vagyok: nagyon szignifikánsak a különbségek. És akárhogy is hirdeti, az NE5532 vacak.Az érdekes az, hogy ezt a sok hosszú marhaságot valaki végig bírja olvasni. Bocsi
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #13046 üzenetére
Én egy ilyet várok, május elején jön meg. Ezen is ott van a 2 kimenet.
Ha valakit érdekel írok ide pár sort, ha megjött. -
bajnokpityu
félisten
-
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #13044 üzenetére
Értem. Köszi
És vajon ilyenből létezik "gyári" megoldás is? Szóval ezen kívül van olyan DAC, aminek 2 rca kimenete van?
-
bajnokpityu
félisten
válasz Slownz #13041 üzenetére
Melyiket tekintve?
DAC végéről van két független kábellel kihozva a készülék hátán levő aljzatokra. Igy sztem nincs. De sosincs egyszerre 2 készülék beledugva.Ha be van dugva folyamatosan 2 készülék, akkor sztem jobb megoldás egy pici kapacitású kapcsoló közreiktatása.
Tenor7022ről annyira végleteket olvasni, hogy tuti a kettő között az igazság
Szilu:ez a beforrasztom,és jó lesz elsőre, nah ez az ami sztem nem működik. Még egy kiforrott wm874x chipnek is csomó beállítása, trükkje van. És ennek egy része nincs is dokumentálva, száj hagyomány útján terjed. Egy USB reciver sztem még annyira képlékeny.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz contaxg #13031 üzenetére
Nem hinném, hogy az lesz az utódja, mivel az nem programozható.
Ugye azt már beszéltük korábban, hogy a TAS1020B egy "üres" mikrokontroller, ami fel van szerelve a szükséges audio és USB interfészekkel. Azaz programozás nélkül semmit nem csinál. Saját firmware-t kell fejleszteni bele, nem "csak" beforrasztani.
A Tenor TE7022 pedig egy kész USB-s receiver IC, nem kell programozni.
Tehát, ha ragaszkodnak a saját firmware-es USB-s megoldáshoz a felsorolt gyártók, ahova még a Centrance-t is illett volna felsorolni, akkor mást kell választaniuk.[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
válasz bajnokpityu #13040 üzenetére
És így van minőségbeli romlás?
-
Slownz
senior tag
Létezik olyan DAC, amin 2 RCA kimenet van?
-
-
contaxg
veterán
Szeretnéd?
Egy ESS Sabre cucc ezen az áron ajándék!(#13032) bajnokpityu
Nem hallottam, de hiszem, hogy jó![ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bajnokpityu
félisten
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #13030 üzenetére
Ahogy nézem a "nagy DIY project" a végére egy 100 dolláros áron beszerezhető (fél)kész termék lett, gyártóval, viszonteladókkal és egy szépen felépített marketing háttérrel.
A TAS1020B-ről már több mint egy éve én is úgy tudom, hogy discontinued . Gondolom a HRT, a Wavelenght, a Halide, stb. hamarosan át fog térni Tenor TE7022-re.
-
contaxg
veterán
És megindul a föld, és leszakad az ég,... ODAC Released
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #13025 üzenetére
Mármint a Fiio handmade lenne??
[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
válasz Shufny #13023 üzenetére
Szerintem konkrétan FiiOE10-es szervizes tapasztalat nélkül nehéz lesz kideríteni miért is fordul elő. Én se kapcsolást nem láttam, a gyártástechnológiát sem ismerem. Egy konkrét mérés meg nem ír le egy terméket. Ha van aki sokat megmért (esetleg használtakat is), az alapján már lehetne valamit mondani.
-
Shufny
őstag
válasz SunSoul #13022 üzenetére
Ilyen szabályos szűrőt? Ráadásul ennyiszer egymás után 0 eltéréssel? Úgy, hogy 96kHz -en meg tökéletes legyen? Egyébként meg furán szabályos az SE530 mérés is. Kéne benne legyen egy kb 0.3 dB -es pukli. Nagyon nem stimmel ez. Ehhez valszeg el kellett állítani valamit. (vagy neki, vagy az RMAA -nak magától)
-
SunSoul
tag
-
Shufny
őstag
válasz SunSoul #13017 üzenetére
A készítő kommentje.
Sajna fogalmam sincs ez pont mitől lehet, de az RMAA tud érdekeseket. Érdekes, hogy a line out teljesen normális, pedig az inkább produkálhatna ilyet, túl nagy bemenő impedanciájú erősítőbe.
Szóval nem tudom milyen gyártási hiba kéne, hogy ennyivel lejjebb csússzon a filter, de én valószínűbbnek tartom az RMAA mérés hibáját.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #13016 üzenetére
Freimenetre ugyan azt mérem ülönböző opékkal, amik homlokegyenest máshogy szólnak.
Jancsi firstwatt-jára a nyakamat tettem volna, hogy vágja a magasakat. Aztán megmérte és nem vágja!!A szubjektív hangmegítélés erősen nemlineáris lehet a különböző torzításokra...
[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
válasz SunSoul #13012 üzenetére
Találtam pár mérést amin jól látszik miről beszéltünk itt többen. (FiiO E10 könyvtárakban az fr.png fájlok)
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #13014 üzenetére
Ha más a hangja,akkor gyorsaságán kivül akár frekimenetük is különbözhet,nem?
Ezt az elméletet nem vetném elKöszönöm mindkettőtöknek az ezüstcsatis tippet,neki is állok.
optikain tudtommal nagy szám azért a 192, úgy gondolom.
No,nem mintha lenne praktikus haszna...[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Illetve fogkrémmel (telefonolok...)
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #12999 üzenetére
grémmel takarísd, ahogy az esüstékszereket is. Fogkefével vagy fültisztítóval viheted fel.
Az esüstőzőtt kapcsolókat meg úgy szoktam beépíteni, hogy bekapcsolásnál egy kis áram üsse (kondit tesze mögé), így remélhetőleg hosszabb ideig él, bár azok jobban el is vannak zárva a levegőtől. Vettem egyszer olyan régi kapcsolót, aminek a lába erősen feketés volt, de szétszedtem és belül teljesen tiszta, csillogó maradt.Más hangja van az ellenállásoknak, integrált áramköröknek meg még inkébb, de a kondiknak is. Viszont nem a frekimenetük más!
Hogy akkor mi? ezt lenne jó tudni. A zenéhez képest túl egyszerű jelekkel márünk, ezért a mérésből nem lehet a hangkarakterre következtetni (THD, IMD stb-ből se következik szigorúan).[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Shufny #12998 üzenetére
Köszönet a szép összefoglalóért! Nem is szeretném elvenni a kenyered a papírok és adatbázisok böngészésében, de még azt odaírhatnánk a listádra, hogy az E17 támogatja 24bit/192k-es lejátszást optikai és koaxiális kapcsolat esetén.
Azt viszont nem hiszem, hogy ki lehetett olvasni a papírokból, hogy egy bizonyos felvételen a hegedű hangja az E10-en visított, addig az E17-en ez lényegesen elfogadhatóbb volt. Érdemes néha gyakorlati tapasztalatokat is gyűjteni!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Shufny
őstag
válasz bajnokpityu #13008 üzenetére
Nem a füleddel van a baj, de ezt 1000x magyaráztuk már, és nem vagy képes megérteni, szóval tényleg maradjunk ennyiben.
(#13007) Degeczi: Csak naivan feltételezem, hogy nem véletlenül döntöttek ilyen beállítások mellett, ergo nem tudnak változtatni rajta. Aztán persze lehet, hogy "biztosra akartak menni", és a visszajelzésekből jöttek rá, hogy átestek a ló túloldalára.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
Shufny
őstag
válasz bajnokpityu #13004 üzenetére
Miféle "kedvező műterhelés"? 16 ohm...
Találjatok ki másik mágiát, mert a "vágás" az mérhető.SunSoul: Na mutasd azt a mérést. Van egy olyan tippem, hogy a füleddel csináltad.
[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
Szidol általános fémtisztító.
Az E10 belépő szint. Szerintem is csak ilyen kategóriájú fejesekhez vagy alaplapi hangkártya kiváltására ajánlható. 17kHz körül vághat, ami belépő szinten elfogadható. Nálam nem pattog, de pár nap használat után csere mellett döntöttem a hangja miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Valóban vágja, az Audinst mellett abszolút szembetűnő, a W1000X nem is igazán jó róla. Ár/értékben nagyon jó, de azért tudni kell a helyén kezelni.
Degeczi: és sikerült esetleg normális jacket is találni hozzá Kínában, vagy ugyanolyan kontaktos gagyit használnak, mint az E10-ben?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A hivatalos árnál jóval többe kerülhetnek az új GeForce-ok
- Reklámblokkolók topikja
- Linux kezdőknek
- Projektor topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok