- Projektor topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Dell asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slfln
senior tag
válasz bkercso #10659 üzenetére
Én is legitim dolognak tartom a meghallgatást. Ha azonban jelentős különbségek lennének egy gyors A-B-val is ki kellene tudni szűrni, ha probléma van vagy szignifikáns különbségről van szó. Az olyan hibákat is mint a fázistorzítás, ami fáradékonyságot sok estben fejfájást okoz, valóban csak idővel lehet meghallani. Volt sajnos ilyenhez már szerencsém és eleinte nem értettem, hogy mitől érzem leterheltnek magamat és mitől fáj a fejem már fél óra után, ha azt hallgatom... pedig jól szólt.
Egyik eszközzel sem éreztem ilyet 3 nap után sem, így ezt ezzel kizártam.
Írtam is, hogy én ettől ezzel többet foglalkoztam, mint egyesek gondolják.A teszt nem 4 percig tartott, ahogy ez ki lett itt találva. Személyenként ~1-1.5 óráról van szó és ez csak az éles teszt. Előtte volt lehetőségük csak a számot betanulni és utána az egészet látva, majd nem látva próbálták megjegyezni, melyiknek 'milyen hangja' lehet.
Én két napig készültem rá.A jó mérések még nem biztos, hogy jól szólnak gondolatmenetedhez csak annyit fűzök hozzá, hogy a DAC1 kiválóan szerepelt minden mérésen. Az audiofilek pedig egybehangzóan áldják és dicsőítik azóta is a hangja miatt. Hozzáteszem, hogy ez az egyetlen normálisan dokumentált és mért eszköz, amit jelenleg ismerünk.
A vaktesztek pedig igenis legitim dolgok. Amíg az agyad a szemeddel párosulva ennyire befolyásolja a füledet, addig ez az egyetlen tisztességes módja annak, hogy valós eredményekkel szolgálj. A vakteszt önmagában nem objektív! "Az eljárástól lesz objektív" - de valóban, ez egy szerencsétlen elnevezése a dolgoknak. Valójában ugyanúgy a füledre hagyatkozol ilyenkor is, csak a többi manipulátort kicsukod.
A "hosszan kell hallgatni, és otthon"-ra visszatérve: Nem egy tanulmány szólt már arról, hogy azonos dobozban hazavitt különböző - normális!- termék hetek után sem szólt máshogy. A legnagyobb összesítés erről itt van.
Ha tudod mit hallgatsz hosszú távon, akkor az ugyanúgy hiteltelennek mondható, mint a vakteszt. Végül is akkor is ha nem tudod, de az egyikről mondjuk jobbakat olvastál, mint a másikról közben az erősen hat tudat alatt.
Példaként lásd a tegnapi Tiloson ment hifi vitában, amikor behülyítették a népet, és a mindenkinél rosszabbiknak ismert márkájú készüléknek volt jobb képe, amikor nem tudták melyiket nézik.
Ilyenkor már ugyanis a hangulataid, a környezeted, az hétköznapokon ért hatások is befolyásolják a megítélésed. Ha azon a héten amikor A-t hallgattad megdöglött a kutyád, befizettél 45 csekket, elromlott a kocsid akkor azt rosszabbnak fogod hallani, mint B-t a következő héten, amikor is megjött a fizetésed, 3-masod volt a lottón és sikerült venned egy rég áhított könyvet...Nem akartam megtéríteni, meggyőzni senkit. Csak arra akartam volna ösztönözni az olvasókat, hogy néha használják a fejüket és ne higgyenek el mindent, és mindenben, ami előtt nagy árcédula csücsül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Windows 10
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest