- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: elkötelezett a Legion Go sikere mellett a Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Je, van hdmi dac.
-
lestyanrobi
tag
válasz contaxg #10298 üzenetére
Egyszerűen azért, mert nincs lehetőségem végighallgatni mindent, pláne, hogy saját cuccokból hiányzik még egy jó erősítő, ami talán egy-két év múlva lesz, ezért más emberek véleményére támaszkodtam. Talán ez az egy dac volt olyan, amit senki nem akart modolgatni meg lecserélni, erről mindenki azt írta, hogy nagyszerűen szól.
Ez eddig egy kicsit furán hangozhat, de másrészt pedig nekem egyelőre még sok idő kell, ha meg akarom mondani, hogy számomra éppen melyik a tökéletes hangzás egy hasonló árkategória szereplői közül, főleg ha hasonló dacokat kéne összehasonlítgatni.
A terv az, hogy összerakok egy rendszert, amivel ha nem vagyok elégedett, akkor hasonló árkategóriában cserélgetem a cuccokat. Ha elégedett vagyok, akkor minden marad úgy, ahogy van. De ahhoz, hogy eldöntsem, sokat kell hallgatnom.
Szerkesztve:
Ami még eszembe jutott: lehet, hogy "olcsóbb" cuccokkal kéne kezdenem, mint például a v-dac? Csak semmi kedvem olyat venni, aminek nagyobb a valószínűsége, hogy egyszer majd lecserélem. Olyat szeretnék venni, ami talán (majdnem) egy életre megmarad, ez baj?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz lestyanrobi #10297 üzenetére
De miért pont ezt? Hallgattad már huzamosabb ideig?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
lestyanrobi
tag
válasz bigmasterg #10295 üzenetére
Köszönöm, vele már beszéltem. A 125+posta jó ár, de nekem kicsit sok. Inkább veszek egy 1-2 éveset, 25 ezerrel kevesebbért.
-
lestyanrobi
tag
Na igen, a német ebayen korábban licitáltam egyre. 397 euroért (120e ft) kelt el, persze nem nekem... Az ár nem rossz annyira, de +25 euro postával nekem már sok volt. Ettől függetlenül próbálkozok a többi aukcióval is, de úgy tűnik hogy túl nagy a kereslet iránta és ezért páran többet adnak érte, mint én szeretnék... 115 ezernél húztam meg a határt forintban, valahol muszáj volt. Köszi a linket!
-
bigmasterg
addikt
válasz lestyanrobi #10287 üzenetére
Itt van egy.
-
Bodz
nagyúr
válasz lestyanrobi #10291 üzenetére
ebay-en van egy eladó, csak licites. Meg lehet próbálni, hátha összejön.
-
Bodz
nagyúr
-
contaxg
veterán
válasz lestyanrobi #10287 üzenetére
MS!!+ ??
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
lestyanrobi
tag
Semmit, az első komoly hifimet építgetem, pc alapon. Eredetileg egy olcsóbb CA Dacmagicet vagy V-dacot akartam az eddigi belső hangkártya helyett, de azokat mindenki modolgatni akarja... végül úgy döntöttem, hogy gyűjtögetek még egy kicsit és veszek egy m1 dacot, ha van használtan jó áron, mivel olyanról még nem hallottam, aki ne lett volna elégedett vele. Ráadásul így nem fogja szúrni a szemem, hogy nem tudja esetleg a 24-bit-192khz-es forrást kezelni (még akkor is, ha legtöbb esetben felesleges), mivel ez azt is tudja.
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #10283 üzenetére
Na, ez a tablet....
[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #10283 üzenetére
Én is, de még ezt nem adom kölcsön senkinek
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #10282 üzenetére
Az az M-Stage (BCL) adatlapja a méretektől eltekintve, ez a vicces benne.
Engem érdekelnének a cuccaid, csak messze vagy.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
5ohm a kimeneti imp adatlap szerint.
a kitemet nem mértem még meg,nem érdekelt. ha tetszik bkercsonak, akkor megmérem,de mivel eddig egyedül én hallottam, és ezért csak nekem tetszik, gondoltam senkit sem érdekel
egyébként 4 kitből 1 volt, a lehman koppintásban egyedül rossz minőségű alkatrészek zöme,a saját összesen 3 kitem mint első osztályú ellenállás szórásra, és a nap 140es erősitő kitje meg jobb alkatrészekből áll,mint a gyári.nagyon minimális tuning kellhet neki.toshiba tranyók,stb, bipoláris kondik,stb.. a kit alkatrészeit, nyák nélkül is vagy 2xszer annyiért tudnám itthon összevásárolni.
a füleserősitőm kapott tuningot(már csak azért is,mert olcsó volt,és belefért),de nem minden tuningtól javult.rosszabb mondjuk nem lett egyiktől sem.
-
lestyanrobi
tag
Üdv, nem tud valaki eladó használt Musical Fidelity M1 DAC-ot?
-
-
Bodz
nagyúr
Beyer A1-re belülről erősen hasonlító, diy(?) produktum véleményezése következik.
HLLY RMK-5
Specifikáció: ismeretlen. Nagyrészt az M-Stage-é köszön vissza a leírásokban.
Retail doboz, használati útmutató nem jár. Egyetlen tartozéka egy tápkábel volt, amit nem tudok az istennek se beledugni. Így a már jól bevált, dizájnos kábelem használtam. Az eladó (hlly_headphone az ebay-en) üzenetében valami 24 órás burn inről mekegett. Mármint, hogy ez náluk megtörtént. Nem tudom, de élég büdös volt mikor kivettem (az amúgy remekül kipárnázott) a dobozból, biztos megsült.
Maga a külső teljesen rendben van. Nagy, fekete, fém, tök jó.
Kezdjük a potival (Alps Blue). Balansz problémák nem lesznek, mivel nem lehet nagyon alacsony állásban használni (túl halk). A kellemes hangerő a DT 880-nal 10:30 körül van, meg minden mással is. Gyanús, hogy itt is 100 ohm lesz a kimeneti imp, mint a múzsánál.
A hangját már rövidebben össze lehet foglalni. A tér mélysége nem az igazi, ettől eltekintve nem könnyű belekötni. Csodák csodája, nem torzít. Nem is színez. Csilingelnek a magasak, feszesek a mélyek, minden a helyén van. Hideg és kíméletlen, szarul kevert dolgokkal büntet. A szabvány szöveg szerint nem ad hozzá és nem is vesz el a zenéből. Ez itt teljesen megállja a helyét, de csak és kizárólag a 2 600 ohmos Beyeremmel. A többiek annyire nem tolerálják ezt a kimeneti impedanciát (legyünk optimisták, maradjunk annál, hogy 100 ohm lehet ez is).
Liciten nyertem 99 dolcsiért + 32 szállítás futárral. Megérte, nagyon megérte.contaxg
A nálad lévő A1 is ilyen?Szerk: Ja, a rendszer, mer le leszek ba... ESI Dr. DAC prime+Supra EFF-ISL+RMK-5
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz szilu7 #10272 üzenetére
Mark Knopfler szerintem nagyon jó vele, egyik kedvencem a Dire Straits-szel együtt, azon nőttem fel gyak., meg Zoránon
Hohó, na ha ilyenekt hallgatsz, akkor jó lesz kipróbálnod a HD650-et, pont ezeket ajánlottam schawo-nak is anno, amikor odaadtam neki főleg Mark Knopfler Piper To The End c. számát, az valami eszméletlen.
Nem tudom mennyire vagy nyitott újfajta zenékkel, de egy Chromeo számmal hallgasd meg a 25-öt (mondjuk Don't Turn The Lights On), az ilyesmikkel eszméletlen jó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz baluka26 #10271 üzenetére
A klasszikust azonnal elfelejtettem, mert az esélytelen vele.
Próbáltam Dire Straits, valamint Mark Knopfler számokkal, aztán még Nirvanaval és Kispállal.
A gitár elsőre jónak tűnik, de aztán rájövök, hogy eltűnnek részletek középről a mély miatt. Na jó, talán a Nirvanaval lehet zúzni, az még elment vele. Kispálnál meg kb. csak a basszgitár marad. (költői túlzás)[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
-
baluka26
nagyúr
válasz dudika10 #10266 üzenetére
Egyébként most eléggé korrektül szól a HD650
Eszméletlen részletes a Bifrost, a magasok megjöttek még jobban, mélyből kevesebb van, de az feszesebb, gyorsabb. A tér egyértelműen nagyobb. Viszonylag erős forrás, pont 12 óránál van a poti, mint a MS2 esetében.
Tényleg sikerült meggyógyítani az upgraditiszem
szilu: Mostani szorgalmi időszakban is reklámoztam a topikban, hogy bárkinek kölcsönadom, aki kéri, schawo és fi:zi'k élt is a lehetőséggel.
HD25-tel továbbra sem sikerült barátságot kötni?[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #10258 üzenetére
Bocs akkor DT990
Az zúúúzzz mint atom!Még egy Schiit logó is elférne rajta!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #10256 üzenetére
Nem akarok kukacoskodni, de szerintem ehhez jobban nézne ki egy Beyedynamic DT880!
-
baluka26
nagyúr
-
baluka26
nagyúr
Összeraktam a rendszert, nagyon jól néz ki
A Bifrost kicsit világosabb, mint az Asgard, viszont a LED sokkal fehérebb. Nagyon jól néznek ki. Most következik a hallgatózásJa, és járt hozzá ajándék Schiit póló
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Ha már Fiio...
Kipróbáltam egy Fiio zseberősítőt egy Ipod-on és a basszus kevesebb lett a felvételen!!! Szerintem szerencsésebb egy jó fülest választani a médiajátszóhoz, mint azt utólag erősítgetni.
-
slfln
senior tag
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #10250 üzenetére
Jó kérdés, mert nem készült sima potis Eta, ahogy még Blue potis Presentert se kért senki. Nagyon vájt fül kell hozzá, az biztos. Az együttfutása jobb, -80..-90 dB-ig nem hallod az inbalanszt. De a kis alps is jó -70 dB-ig. Illetve valószínűleg tovább bírja, nem kopik, míg a szénpoti 30 év alatt kicsit recsegősre tud kopni, ha sokat tekergeted.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #10248 üzenetére
Csak amennyire a leírásokból is kiderül. Inv. műverősítő van mindegyikben, ill. az Eta kivételével virtual groundosak. Az anyagokról szintén írok mindegyiknél.
A Presenter az Eta200 végfoka volt kezdetben, aztán az Eta gyorsabb műverősítőket kapott. A hordozhatóak pedig teljesen különbözőek.[ Szerkesztve ]
-
katonam
tag
válasz bajnokpityu #10244 üzenetére
bocs, nekem az jött le első olvasásra. De többször átolvasva, valóban nem azt írtad. Elnézést!
-
bajnokpityu
félisten
válasz katonam #10243 üzenetére
én nem is hasonlitottam hozzá.hol láttál ilyet?
én csak a sajáthoz hasonlitottam.
ha minden igaz,szombaton tudok ETAhoz hasonlitani.Szilulyan működésű,mint a naim előerősitők.ezekről gyakorlatilag minden megtalálható neten.tuningjuk is.
elég régi tipusú tranyókat használtak a kitben,az az uccsó,amit még kipróbálok tuningként.max teljesitménye a 13as gain ellenére is valamiféle limitbe ütközik.nem mintha ez zavarna,fájdalomküszöb környékén van ez,csak megemlitem,h van hibája is.
[ Szerkesztve ]
-
katonam
tag
válasz bajnokpityu #10241 üzenetére
az ETA egyáltalán nem canamp szerű kapcsolású (sem a táp, sem az opa rész, sem a teljesítmény erősítő részen...)
-
senior tag
válasz bajnokpityu #10241 üzenetére
Egyébként milyen felépítésű az erősítőd, azon kívül, hogy tranyós? Esetleg cikket, leírást tudnál adni, hogy elvi szinten hogy épül fel? Annyit dicsérted, kíváncsi lennék az elvére, meg persze a hangjára is.
-
katonam
tag
válasz dudika10 #10236 üzenetére
Igen, öcsém készíti. Csak nagyon kevés ideje van. Meg magának épp egy spektrum analizátort is épít.
Gőzőm sincs, hogy milyen kapcsolási rajzot választott. Nem akarok titkolózni, egyszerűen én sem láttam még.
Tanulva abból, hogy az AD700 is milyen lassan ment el, már most feltettem. Mire elkészül az új, lassan elmegy a régi...Egyébként azt mondta, hogy véleménye szerint (főleg ilyen árkategóriában) nehéz lenne BKercso ETA OPA-s megoldásánál jobb OPA-s kapcsolást találni. Csak abból indulj ki, hogy megnézed azoknak az OPA-knak a datasheet-jét. Tudom a számok önmagukban nem sokat jelentenek, de az a tisztaság hallatszik is szerintem...
-
Shufny
őstag
The "0-Ohm" Headphone Amplifier:
The Sonic Advantages of Low-Impedance Headphone Amplifiers
Author: John Siau[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Nálam van bkercso ETA200 erősítője. Azt hiszem jó barátok leszünk.
Külső: letisztult, minőségi, fekete fém doboz. Kicsit alacsonyabb kivitelben nekem jobban tetszene.
Viszont remek "feature"-ökkel rendelkezik. Előlapon kapcsolható Linkwitz-crossfeed. Szépen szól, nagyzenekari műveknél nekem bejött. Volt ahol nem igazán vettem észre. Alul "dip switch"-ekkel kapcsolható kimeneti impedancia (0 v. 120 ohm). Nekem a 0volt eddig a nyerő: AKG K500, K601, Beyer DT440. De biztos van olyan fejes, ahol jobb a 120. Ugyanígy alul kapcsolható max. erősítés. Remek dolog, így a DT440-emhez és a K500-hoz is jól tudom használni.
Hangminőség: ez az erősítő erősít. Precízen, részletesen, könnyen és nehezen hajtható fejeseket is. Nem színez, ami miatt lehet, hogy sokan mondanák, hogy az AKG-khoz nem annyira jó. Nekem viszont nagyon tetszik. Ha meg egy kis szín kell, felveszem a DT440-et. -
baluka26
nagyúr
Hazatelefonáltam, hogy ha lehet én szeretném csomagot bontani, mert bátyám amúgy buzgómócsing lett volna és szétkapta volna az egészet, abban nem lett volna köszönet
Először azt akartam, hogy ő csekkolja le, hogy minden OK-e, de hülye ő ehhez.Nagyon jó ez a hét, sikerült a matekvizsgám is
-
baluka26
nagyúr
Elvileg már otthon vár a kis Bifrostom
-
bkercso
nagyúr
Az USB-t átalakítja I2C-re vagy SPDIF-re, ehhez kell egy USB-vevő. Ennek a minőségére gondolhattak (pl. 44/16 vagy 24/96, 24/192). Időalapot is kell adni az USB-s jelnek, ami szintén ennek az áramköri résznek a feladata, és itt szokott lenni a legnagyobb különbség az egyes vevők között.
-
mzso
veterán
És hogy ár/érték arányában a Xonar Essence One?
A linkert tesztben azt írták 11 Műveleti erősítő van benne.a berendezésben található összes műveleti erősítő csip foglalatba került, amik cseréjével saját ízlésünkhöz hangolhatjuk az Essence one hangkarakterét. A műveleti erősítőkből egyébként összesen 11 darab került beépítésre. Beleértve a fejhallgató erősítő áramkört is
Ezt nem bírom értelmezni. Ha az összes benne minek cserélgetni miért nem lehet kapcsolóval váltani közöttük?sokkal nagyobb hangminőségbeli potenciál lakozik benne, mint amire az USB bemenetről képes.
Ezt sem bírom értelmezni. Az Isten digitális Audio jelét is képes átvinni az USB 2.0. Még 64 bites 768kHz-es jelnél is csak 1 megabájt/másodperc környékén járunk...Ez a bithelyes átvitel dolog igen humbugnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
A Beresford Caiman 190 fontert mennyire lenne jo vetel Beyerekhez?
-
mzso
veterán
Helló!
Múltkor az Asus oldalán felkeltette a figyelmemet a Xonar Essence one. Kíváncsi vagyok mi róla a vélemény. Az ára elég izmos. A fórum kereső egy elég éljenzős cikket dobott fel az egyik HSZ-ben.
+
Az a "bit perfect" hülyeséges LED az mi fene?
-
audi100td
nagyúr
E-MU 1212M-ről mi a vélemény 20-25k-ig?
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #10210 üzenetére
Én is kerestem tegnap este, de nem találtam róla infót. Amúgy ha nem a saját PLL-jét használod a PCM270X-nek (tehát nem kvarcot teszel mellé, hanem egy oszcillátort, amit stabil tápról hajtasz), akkor tisztábban szól. Valószínűleg a CM102-nél is így van. Ilyen 12MHz-es oszcillátort pl. a TCX 7W szériában találsz a Farnellnél (5x7mm SMD). De ha lőssz fotókat aljáról-tetejéről, megmondom biztosra, h átmegy-e a DIR9001-en a jel USB-ről, vagy sem.
-
alratar
addikt
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok?!
Úgy néz ki, karácsonyra fogok kapni egy headsetet.
Viszont van egy 2.1-es hangrendszerem.A kérdésem az volna, hogy hogyan tudom mindkettöt használni?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
Tonyo
őstag
válasz bajnokpityu #10210 üzenetére
Még mindig a c64 es tápról hajtod nem? Milyen változtatást csináltál azóta?
-
bajnokpityu
félisten
válasz bkercso #10209 üzenetére
cm102S nek mennyi a jittere?nem találtam semmit róla,ha már ez van rajta. gyártó szerint jobb. no, nem mintha használnám, csak ha már felvetődött.
ugyan egy 2 kilós trafóról megy a kiskinai dac,a tápellátását nem lihegték túl. fedett(Baluka szavaival laidback) a hangja, meg a részletek sem az erőssége.a füles láncokhoz,ami többségünknek van,mondjuk bőven elég, de ebben az irányban lehetne fejleszteni.
-
bkercso
nagyúr
válasz bajnokpityu #10180 üzenetére
A te DAC-odban az SPDIF jelet multiplexelik, így USB-ről hajtva is átmegy a DIR9001-en, ezért szólhat szépen. Ez a 26C32-es IC kapcsolásán látszik (csak 1pár bemenet van kihasználva).
A PCM270X jitteréről:
[link]1000ps fölött van, de biztos írnak még róla máshol is.
-
baluka26
nagyúr
Nehezebb találni, ez a probléma.
A megrendelésig figyelgettem headfit, avx-et, de semmi olyan nemjött, amire azt mondtam volna, hogy ez igen!
Mellelesleg nekem USB kell, ez is kizáró tényező )Mellesleg ez a fejleszthetőség is szimpatikus, HA komolyan gondolják, és azért kisebb költséggel lehet majd javítgatni rajta
A nagytesóba, ha maradtak a régi tervek Sabre DAC lesz. Erről mit tudnak a csiptudósok?
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #10201 üzenetére
Januárban jön a szimmetrikus bátyus és a hozzáilló erósítő
Nem, Jason mondta anno, hogy ez egy eléggé semleges cuccosnak készül, én meg olyat akarok, hogy kicsit nyitottabb legyen felfelé a rendszerNem tudom mivel van versenyben, szerintem 4-5-6-700 dolláros DAC-okkal, mit ahogy a review írja, 2000 dolláros DAC-oknál nem jobb (micsoda meglepetés), viszont, ha komolyan gondolják ezt a fejleszthetőséget, akkor elég hosszú időre elég lehet
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest