- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz Ba cy lus #101994 üzenetére
Mármint hogy cseréltem fel a jobb és bal oldalt? Túl sok mindenre kellett figyeljek, így összekevertem, hogy az L és R mit jelent. () Ne kérdezd hogy, szerintem gyakorlatlanságból fakadó figyelmi limitáció.
A pólisok jók, csak az oldal nem. Szerencsére elég így a fejesbe az oldalakat fordítva dugjam és ugyanaz az eredmény.A linket köszönöm. Abban azt írod, hogy a balanced jobb (kéne legyen), de végül az SE mellett tetted le a voksod...
Nekem a balanced nagyon bejött, mintha helyére került volna minden, beleértve az elvárásaim ,lehet nem is kéne leteszteljem, hogy placebo e, mert minden ilyen teszt (különbségek keresése, hallott hang elemzése) során és után bezihan a zenehallgatás élvezeti értéke, ami lassan áll vissza...
A lényeg, hogy ha van különbség, akkor az valószínű nem minőségi, hanem karakteri és szinergia - ízlés függő.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Archttila
veterán
válasz HELLAFLUSH #101998 üzenetére
Megrendeltem! Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Archttila
veterán
válasz HELLAFLUSH #101995 üzenetére
Ifi zen dac v2
Kimondottan csak DAC-hoz hasznalnam, mert a mini PC USB + eGPU komboval nagyon zajos a rendszer.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Digitalis
senior tag
válasz Archttila #101969 üzenetére
Ha kimondottan DAC-hoz keresel akkor ez [link]. Ha máshoz is használnád, pl.TV-box & HDD akkor ez [link] .
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
emiki6
veterán
Aliról vettem még régebben egy faaeal kábelt a 400i 2020-hoz. Aztán meglett a quad és lett mégegy kis (3.5) jackes kábelem, így a faaeal-on a csatit lecseréltem nagy (6.3) jack-re, amit aztán később megbántam, de már nem bánom, mert most lecseréltem 4 pin xlr-re. Természetesen mindig elrontok valamit, most a jobb és bal oldal lett felcserélve...
Első hallgatásra tetszik az a30pro xlr kimenete (quaddal). Jobban, mint amilyenre a 6.3-ról emlékszem, aztán lehet csak placebo...
Bacy: Te próbáltad az 560-at az a30pro balanced kimenetéről vagy csak a 650-et?Megpróbálok rittyenteni majd egy 6.3-ra alakítót, hogy össze tudjam hasonlítani, anélkül, hogy a kábelt cserélgetném.
-
Illetve meg kéne szereljem még az XLR interconnect-eket is, legalább milyen hosszú kéne legyen? Ott is fél méter az ajánlott vagy mindegy, lehet akár 10 cm is?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
CoroStar86
aktív tag
válasz abéla #101963 üzenetére
Dynavox tápszűrőm már van, igazából az iPurifier 3 ReClock funkciója érdekelt igazán. Meg az ifi iUSB3-hoz még megint új táp, stb... Jelenleg egy időre befejeztem bárminemű láncfejlesztést, jövő év elejére új fejes van tervben, addig próbálok hallgatózni, amennyit lehet...
-
lapalapa
senior tag
válasz Bogyó bá' #101987 üzenetére
Ez csak megfelelő mennyiségű sör kérdése..
Bkercso:
Erről mi a véleményed?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
exciplite
tag
válasz abéla #101963 üzenetére
Hát ahogy írtam a "vezérhangya" elindult... most leálltam de... szeretnék még egy TMP Ant szettet Tamás műhelyéből, gyönyörű fa előlapokkal. Járt nálam egy tesztpéldány a dac-ból (szegényke egy sokat látott darab volt), igen jó készülék, nagyon jó élmény volt pár napig használni, pedig az csak az alap változat volt.
Szemezek még bkercso úr szettjével is, tetszik a megközelítése a hangreprodukcióhoz.
És felcsendült Patricia Barber - Modern Cool című száma, ezt az albumot most meg kell hallgatni újra, szenzációs, imádom. Most belesüppedek a fotelba és átadom magam ennek a fantasztikus nőnek. -
bkercso
nagyúr
válasz btraven #101979 üzenetére
A CLC-szűrő valóban hatásos, de épp ennél a mérésnél szerintem mást (is) látunk. Az első mérésnél nagyon nagy a hurok a mérő- és földkábel közt, a tüskék meg nem mutatnak periodicitást. A legkisebb méréshatáron a műszere amúgy is csak 20kHz-et tudott, míg a kapcstápok 30-300kHz közt mennek, 10+MHz-es felfutóélekkel. Inkább a hurok antennázhatott. A második esetben ez a hurok jóval kisebb, a teste pedig árnyékol, mert fogja a mérőfejet.
A szűrőjéről amúgy is le voltak hagyva a SMD kis kerámiakondik, az elkók meg MHz fölött nem szűrnek. A tekercsek is úgy hatásosak, ha le van terhelve áramra a szkópnál, de nem volt.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz btraven #101979 üzenetére
Az én bolondbiztos megoldásom az, hogy ne használjunk kapcsolóüzemű tápot.
Még a PC-be dugott PaulPang V2-es USB-kártyám is külső, kiváló minőségű (Studer900) analóg tápról megy. Biztos, ami zicher alapon....Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bkercso
nagyúr
válasz Bogyó bá' #101977 üzenetére
Oldja a sör a belső feszültséget, ellazít. Nincs úgy tele a fejed sem gondolattal, értékítélettel, konklúzióval, nem "kategóriákat" hallasz (emlékezetből), hanem arra figyelsz jobban, ami épp körbevesz: a hangra...
Ha rászoksz, hogy légzéskor teljesen kifújd a levegőt, ne csak félig, ahogy a társadalmunkban általánosan szokás, az meg egy másik szinten lazít el hosszú távon.
-
bkercso
nagyúr
válasz lapalapa #101970 üzenetére
Csak úgy tud a stabilizátor IC áramot leszabálxizni, hogy csökkenti a kimeneti feszültségét. De a DAC-IC nem fog kevesebbet fogyasztani, amíg le nem kapcsol, mert az analóg részében is áramgenerátorok vannak, amik feszültségfüggetlenek.
Szerintem az lehet, hogy nincs a nagyfrekis terhelés elszűrve a kimenetüktől, így azt is kezelik, és a sebességük hőmérsékletfüggő...A-osztálynak meg nem feltétlen állandó az áramterhelése, sőt a legtöbb esetben nem az. Csak a nyugalmi árama nagyobb, mint az áramingadozása.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz lapalapa #101976 üzenetére
Csak afféle sejtés: ha felteszem a teljesen zárt doboztetőt a DAC-ra (tehát még melegebb lehet belül), akkor - szerintem - jobban szól, mint nyitva ("félig hűtve").
Más. Srácok, mi lehet az auditív magyarázat arra a jelenségre, hogyha megiszom egy sört, akkor még jobban szól a cuccom?!
Amúgy is imádom a - hangszórós - rendszerem hangját, de most valami fenséges lett... Egy sörtől nem rúghatok be még én sem, de most Hadouk Trio hallgatása közben folyamatosan vigyorgok, mint a tejbetök... Pedig csak Spotify Premium...Lehet hogy feltaláltam a legolcsóbb (akciós Argus piros dobozos sör, 239,- forintért) és legkellemesebb rendszer-tuningot?
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
lapalapa
senior tag
válasz Bogyó bá' #101975 üzenetére
Na akkor csak arra a kettőre próbálnék rá. Ha annyira melegek csak, akár pillanatokra is, hogy a leszabályzós tartományba essenek akkor már lessz hiány.
Mondjuk A osztályban nem nagyon rángatja a terhelés a tápot, de ki tudja.
Nem tom én kipróbálnám, ha nincs változás akkor minden ok, ha van akkor nagyobb hűtés kell.
A döntés a Te kezedben van .Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz lapalapa #101974 üzenetére
Csak az a kettő forró, ami a kimeneti OPA-kat látja el árammal, de azok is csak azért, mert nagyon melegedő, A-osztályban üzemelő diszkrét cuccok kerültek a gyáriak helyére. Gyárilag semmilyen hűtés nem volt a táp IC-ken, én tettem rájuk kis hűtőbordát - így kb. 70-75 fokos a max. hőmérsékletük. Gyári katalógus szerint ez teljesen elfogadható. A másik 6 db az nem melegszik, emezek etetik a DAC IC-ket és a digitális részt.
Kell a DAC-nak kb. negyedóra mire átforrósodik - és tényleg jól kezd szólni. Hidegen elég nyers, kissé karcos a hangja. (Mivel gyárilag nem ennyire ilyen, így a diszkrét OPA-knak tudom be ezt.)
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz Bogyó bá' #101973 üzenetére
A tápkockák is forrók a dacban? Érdemes lenne esetleg kipróbálni, hogy leveszed a doboz fedelét és egy ventillátorral elkezded hűteni (csak úgy kézben tartva) ezeket. Szerintem változni fog a hang, és nem a rossz irányba. Csak egy kísérlet..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz lapalapa #101972 üzenetére
Köszi! Azt hiszem, akkor nekem a szilikon fog csak játszani - brutálisan forrók a cuccaim kívül-belül. Viszont csak melegen szólnak igazán jól (csövesnél magától értetődő, de az agyon modifikált kínai DAC-om is így viselkedik...)
-
lapalapa
senior tag
válasz Bogyó bá' #101971 üzenetére
Igen, elég jól bírja a meleget, a másolatok lefolynak mint a takony.
Az sboosterben szilikonnal (fbs) rögzítettem mert féltem a melegtől, de ezt már egyszer kitárgyaltuk fotókkal. (Forró helyekre fbs, 200 fokig biztos bírja, tapasztalat.)
Azóta mindenben rögzítek, a dacomban is, meg most a node lps moduljában is blu tack-al.
Nekem nagyon bejött. Szép nyugodt, analóg írányba viszi a hangot.[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101966 üzenetére
Az usb szűrőkkel és wtfplay-el (ha összehangolod a daccal rendesen), lesz a legjobb laptopról a hang, de kényelmetlen és csak helyi zenét tudsz vele hallgatni.
Nem hallottam de tippre az spdif-es auralic durván más kategória lehet.Fehér_ember:
sboosterrel vigyázni kell, én jól megszívtam. Jó tervezés, botrányos kivitelezés. Rátesznek a stab ic-re egy 4x4 cm-es "hűtőbordát", ami 2-3A-es terhelésnél, tűzforró lesz, mindezt egy rosszul szellőző házban. Melegben elment a basszusom, hűvösben kicsit jobb volt, de nem az igazi, mert a stabilizátor leszabályoz, ha melege van, szegény dacom nem kapott elegendő áramot. Szét kellett szednem, kapott nagyobb hűtőbordát, ami még mindig kicsi, a bordára meg egy kis ventillátort hangtalan üzemmódban (12V-os, 10V-ról megy).
(Tanulság, ha analóg tápunk van és tűzforró üzem közben (belül), akkor esélyes hogy nem ad ki elegendő áramot, hiányos lesz a hang.)
A tápban van több tekercs, kondi, amik vékony drótlábon fityegnek, meg lehet őket pengetni mint egy húrt. Mindegyik a saját rezonanciáján beleénekelget a tápfeszbe, amit hallgatok. Ezeket is rögzíteni kellett. Szóval be kellett fejezni a félbehagyott terméket.
(Régi hifi cuccokban még rögzítették az alkatrészeket vajon miért..)
Így már jó.
Az újabb továbbfejlesztett verzióban (fotóról) ugyan ezek a hibák megmaradtak, ok aranyozott a nyák meg ezüst van a forraszban, csak a lényeg hiányzik.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Archttila
veterán
Olcso 5 voltos DAC tapot keresek. Jo helyen jarok? [link]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Remus389
veterán
válasz emiki6 #101945 üzenetére
Ami Remuszt illeti... Igazából ő sem bunkó, csak egy soft troll, aki
mintha be is vallotta volna, hogyszándékosan kelti a feszültséget (flame-el), de épp csak annyira, hogy ne kapjon ejnyejnyét. Az hamar kiderült számomra, hogy az ő provokatív megnyilvánulásaira reagálni nem szabad semmilyen formában, azon túl, hogy megkéri az ember a többieket: ők se reagáljanak.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz abéla #101965 üzenetére
Visszaküldhetőség pipa, anélkül nem is rendeltem volna. Egyébként az Auralic digitális koaxon lesz működtetve, a Purifiert meg a jitterbugot a laptophoz vettem, USB-hez. Mégis csak a laptop lesz az elsődleges platform. Hátradőlős, karosszékes, konyakozós zenehallgatásra egyenlőre nem sok időm van, de azért majd nyúzom azt az Auralicot, amikor csak tudom.
-
abéla
senior tag
válasz exciplite #101958 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad!
Látom jól elstartoltál! Gyűjts sok élményt, kalandot az utadon!Bár rengeteg mindent változtattál, giga-felugrás volt ez, annak minden velejárójával.
Sokba fog ez még kerülni!...ja és a hsz-ed olyan ontopic, mint a szél, ne szűrkítsd le máskor
CoroStar86 : ha némi türelemmel közelítesz a dolog felé egy iPurifier és Jitterburg új árából megvan egy használt iFi iUSB (türelem a halászathoz szükségeltetik ),
szerintem az jobb all-in megoldás[ Szerkesztve ]
hootka!
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #101442 üzenetére
Annyira megtetszett a saját ötletem, hogy elővettem a régóta pihenő node2i-met. (A nappaliban hajtotta a hangfalas cuccot, de annyira nem jött be hangra belső daccal, de nem adtam el annó.)
Rendeltem hozzá LPSU INTERFACE V2-t, ami beszerelés előtt átesett a szokásos blu tack tuningon, meg egy ALLO SHANTI lps-t (belső fotókat elnézve ott is lenne némi gumi tuningnak helye, de még nem szedtem szét).
Node-ból spdif megy a dacba Neotech NEI-3003III-1R-en keresztül.
Nem wifi-n kapja a mannát, hanem utp-n, érezhetően jobb, nincs rendesen árnyékolva a node-ban a wifi egység (szétszedve elég nyilvánvaló volt), ha bedugom az utp-t, kikapcsolja a wifi hw-t állítólag, hangra hihetőnek tűnik.
Feltettem a tápot meg a node-ot superspike tuskékre meg fakockákra (nálam minden ilyeneken áll).
Megy a tidal tablettről alá, rendkívül kényelmes és modern (főleg a wtfplay után).
Jó.
Az eredeti kapcsitápos felálláshoz képest szép analógosan szól, tere is van, nem jut eszembe, hallgatva, hogy bitek jönnek mennek, relax élmény (de zúzni is tud rendesen).
Eddig ugye usb-n nyomultam, azt próbáltam feljavítani, de ez az spdif valahogy most nagyon bejön. Olyan folyékonyabb az egész hangélmény, jó hallgatni. (Általános interface megerőszakolva zenére, kontra zenére kitalált interface, hát igen.)
És akkor most jönne az ifi spdif ipurifier2 de most nem vagyok ennyire lelkes, de egy ifi lan isilencer még valszeg jönni fog.
Aztán egyszer majd veszek valami rendes streamert..Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101960 üzenetére
A müanyag jitterbug is jó, használd azt is, nekem is van, az fmj hatásosabb.
Régi jitterbug a laptop kijáratára, az új a kábel másik végére, arra jön közvetlenül az ipurifier, ami megy a dacba. Nekem így jó.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
CoroStar86
aktív tag
válasz Zoliee #101956 üzenetére
Fejhallgató mindenképpen cserés, csak csúszik jövőre. Egyébként a tanácsotokra hallgatva vásároltam s4tch kollégától egy Auralic Aries LE készüléket, mivel többen hangsúlyoztátok a minőségi forrás jelentősségét (korábban ezzel szemben is elég keményen szkeptikus voltam...). De aztán történt valami, sacc/kb 15 év koca-audiós bohóckodás után: az Auralic-kal először történt meg velem az, hogy elfelejtettem, hogy fejhallgató van a fejemen és nem is a láncom gyenge pontjain törtem a kobakom. Egyszerűen csak jött a ZENE. Ja, és először tapasztaltam meg azt a jelenséget, hogy végre az énekes (műfajtól függetlenül) végre nem csak úgy mellékesen a háttérből, kiegészítésként énekel, hanem a zene minimum 50%-át ő képviseli és ha nem is ugrik elő a zenekarból, végre egy fontos szereplő, nem csak "bedolgozó". És ez még csak a gyári szutyok táppal történt tapasztalás, a toroidos lineáris tápot a jövő héten küldi TMP Tomi. Plusz érkezik a Jitterbug FMJ és az iPurifier 3, a Brujeria új albuma... Izgatott vagyok, mint hülyegyerek az édesség boltban...
lapalapa: és otthon van még egy sima műanyagborításos jitterbugom is. Talán azt is hadrendbe állítom. Csak olyan idétlenül fog kinézni...
-
lapalapa
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
Nagy eséllyel fogsz hallani, de ha most nem, akkor a későbbiekben jól jöhet.
-
exciplite
tag
Sziasztok!
A zenehallgatási élményem/utam szeretném megosztani veletek. 2016 óta, egy gyerekbarát AKG K550 volt a társam úgy egy évvel ezelőttig. Akkor vettem egy Meze 99 Classics-ot, teljesen impulzív volt a vásárlás, megláttam, megtetszett, megvettem. Új hangzás, másabb karakter teljesen, nagyon üdítő volt sok év után valami újdonság. Ezzel el is voltam pár hónapig, de a vezérhangya elindult. Mivel a MBA kimenetéről hajtottam, gondoltam jöjjön először egy belépő dac, a iFi Zen DAC V2-re esett a választás, pénztárca kímélő és jó véleményeket találtam róla, valóban kellemes kis masina, ezzel egyidőben a 99-es kapott egy ezüstözött pentaconn "upgrade" kábelt is. Érezhető volt a minőségi ugrás. A GTO filteres firmware-vel nagyon élvezetes volt a zenehallgatás. De a hangya... a dac kapott egy TMP tápot és ismét egy picit feljebb lépett a minőség. A vezérhangya nem tudott megnyugodni, ezért elkezdtem streamert építeni. Beszereztem egy RPI 4-est és TMP tápról meghajtva egy Volumio-val nagyon tetszett! Olvasgattam a 99 Calssics-ról még egy kicsit, miszerint a Brainwavz hibrid párna nagyon jót tesz a fejhallgatónak, próba szerencse gondoltam, és tényleg, egy új fejhallgatóm lett. Talán gyárilag is ilyennel kéne szerelni. Eltűnt belőle a torzítás, sokkal világosabb lett a hangképe és végre nem brummogott. Megismerkedtem a PEQ-val, kiigazítottam amit hiányoltam, tudom sokan ördögtől valónak tartják, de én a zenét úgy szeretem hallgatni, ahogy az én füleimnek kedves.
Mivel sose volt nyitott fejhallgatóm, elkezdtem tájékozódni, meghallgattam pár Hifimant, Sennheisert, de Meze 109 Pro vett le a lábamról. Ismerkedtünk egymással pár hónapig, de inkább a 99-est használtam. Éreztem, hogy a Zen kevés neki, így elkezdett fejben kialakulni a nagy terv. Kell egy jobb dac, fejhallgató erősítő és streamer. Rengeteg kutakodás és hallgatózás után a következő láncot állítottam össze:TMP 5V lineáris tápegység -> Ian Canada UCPI, RPI 4 Volumio rendszerrel -> Ian Canada Shieldpi pro -> Transportpi Digi Accusilicon órákkal -> TMP coax kábel -> Topping E70 Velvet DAC -> Topping 25cm XLR összekötő kábel -> Topping L70 feljhallgató erősítő -> Meze PCUHD XLR kábel a 109 PRO-hoz
De mit is kaptam? Egy számomra nagyon sokáig hallgatható hangzást, kellő részletességet. Sikerült egy olyan láncot összeállítani, amit évekig nagy megelégedéssel tudok használni.
A mélyek nagyon szépen artikuláltak, nem összemosódott mint a zen dac-nál volt, szépen elkülönülnek a hangszerek, a térérzet is kellemes, a dinamika fantasztikus.
A fejhallgató nagyon kényelmes, napi 4-6 órát szoktam vele zenét hallgatni a korábbi 1-2 óra helyett. A jazz, blues, "filmzenék" (pl. Hans Zimmer) és nagyzenekari művek nagyon kellemesen szólalnak meg rajta.
Az esetek döntő többségében távzenét hallgatok, Tidal-t vagy Qobuz-t, 16bit 44.1khz felbontásban. Szerintem a Qobuz szebben szól, de az integrációja a streamer-be olyan suta... és connect interface nincs mint a Tidal esetén, remélhetőleg a FLAC "felfedezése" a Tidal-nak elmossa ezt a minőségi difit.Jó zenehallgatást kívánok!
-
Zoliee
senior tag
válasz CoroStar86 #101955 üzenetére
"... Utána majd az összes cuccommal elégedetlen leszek... ;]..."
Sajnos nagyon is elképzelhető. És itt konkrétan a fejhallgatódra gondoltam. A lánc többi eleme szvsz rendben.
Viszont meg tudom erősíteni szaki58 szavait: A Budapesti HiFi show-n a töredéke nincs/nem volt kint annak, amit Zolinál meg tudtam hallgatni
És ami a legfontosabb volt a számomra: így már el tudom helyezni a saját rendszerem/ízlésem/stb abban a bizonyos "fejhallgatós koordináta rendszerben".
Szóval mégegyszer egy hatalmas érte a Zolinak. -
CoroStar86
aktív tag
válasz szaki58 #101953 üzenetére
Én is attól félek! Utána majd az összes cuccommal elégedetlen leszek...
s4tch: hát, igazából tekergettem-igazgattam én minden kábelt oda-vissza, de még csak meg sem reccsent egy hang sem. Ez a döglött driver amúgy mennyire gyakori jelenség? Mert azért nem volt agyonhasználva ez az Oppo...
Na legyen egy kis ON is. Rendeltem a laptop és a TMP DAC közé egy Jitterbugot meg egy iPurifier 3-at. Kíváncsi leszek az eredményre. Ha nem használ, megy vissza... -
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101951 üzenetére
Attól függ, mi a baja. Ha valahol a kábelezés szakadt meg, azt megoldja a kolléga. Egy esetlegesen döglött driver már más lapra tartozik, ahhoz alkatrész (is) kéne, és nem tudom, hogy úgy lehet-e alkatrészt szerezni, hogy az Oppo befejezte a fejesek gyártását.
-
szaki58
aktív tag
válasz CoroStar86 #101931 üzenetére
Ha összejön, és sikerül meghallgatni a cuccait, az egy meghatározó élmény lesz! Egy mérföldkő, egy támpont, amihez tudsz majd viszonyítani.
Ne hagyd ki! -
abéla
senior tag
válasz bkercso #101939 üzenetére
...az éjszakai jó(bb) látáshoz egy kis adalék: próbáljátok ki, hogy nem fokuszáltok arra, amit a sötétben szeretnétek nézni(csillagok pl), hanem kb kicsit, épphogy melléfokuszáltok és biza' jobban fogjátok látni a fokuszpont melletti részeket;
lévén a szem ideghártyájának éleslátásért(optikai fókuszpont) felelős területén(anatomiai sárgafolt) főleg csapocskák vannak, melyek a színérzékelésért felelősek, viszont sokkal kevésbé fényérzékenyek, mint a pálcikák, melyek viszont itt kisebb sűrűségben fordulnak elő, a környező területhez képest, így ha a látni kíván pont mellé fokuszálunk kissé, de figyelmünket a tudatosan mellénézett tárgyra összpontosítjuk, akkor az még úgy-ahogy éles marad, de hála a pálcikáknak, hatékonyabb lesz a fényérzékelés; nyilván ennek egyensúlya tökéletesíthető/tanulható.Sztem a természeti népek jobb éjszakai látása is ilyesmikkel magyarázható, meg persze az triviális optikai adaptáció(pupilla kitágulás), ideghártya módosulás(érzékenyebb pálcikák ingerrel/időben kevésbé terheltek, így jobb "felbontású" idegkapcsolatok) mellett a felsőbb szintű központi idegrendszeri moduláció/szűrés is nyilván más, ha teljes sötétben kell tájékozódni.
Hallás detto: ott végkészülék-szinten is megvan az biofizikai erősítési lánc fizikai finomítási/tompítási képessége(stapedius és tsai), emellett a perifériás neuron kapcsolatok tüzelési rátája nyilván befolyásolja annak időbeli "felbontóképességét" (ld síri csendben - zajszennyezett környezetben hallott hangok) és szintén a központi idegrsz. szűrés/feldolgozás is ott van még, mint -a legfontosabb, egyben legkevésbé ismert/feltárt- tényező;
ámbár ezt a 20-30khz körüli "hallást" fenntartással kezelném, lehet, hogy valamely szövet-közegben keltődik valamiféle sajátrezgés és az itt/így kiváltott érzékelés tanulhatóan összeköthető hallási érzülettel (kb mikor az infrhangot a egész testtel a "gyomrodban" érzed), de máshogy kérdéses;
(esetleg a csigában futó csatornában pattogva ez a 25+ khz-es hang idővel ingerületi hz tartományba eső alharmonikus komponensei(vagy sajátfrekijei), még érzékelési ingerküszöbbel megjelennek(?))Szóval nem hiszem, hogy voodoo kell ide, max jóóó sok kutatási erőforrás/laboridő
(ami ugye meg kinek éri meg, amíg erre nincs igény/akarat?).Félre ne érts, nem a tudományos alap meglétét magyarázom, főleg nem neked,
csak kis érdekességképp' írtam mindezt, ebéd utáni ejtőzéshez[ Szerkesztve ]
hootka!
-
s4tch
veterán
válasz CoroStar86 #101949 üzenetére
Az Oppót vidd el darvinya kollégához, ha itthon jársz. Vagy küldd neki haza, ha vállalja, hogy ránéz. Mindenesetre a PM-3 egy sötét hangú, V hangolású fejes, nem rossz, de szerintem azzal sem jönne el a nirvána... A láncod szerintem jobbat érdemel.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz RetepNyaraB #101948 üzenetére
Igen, minél jobb a láncom, minél jobb az alap, annál jobban érzem, hogy fogy a szufla az 560S-ből. De - mint korábban már kifejtettem - szerintem egy stabil, jól kiismert, soktényezős alaphoz könnyebb fejest választani, mint fordítva (egy jó fejeshez minden mást). Egyébként még mindig kíváncsi vagyok rá, hogy mit tudhat a láncom az Oppo PM-3-mal. Bár annak meg nem működik a bal oldala és senkit sem találtam még, aki legalább rá tudna nézni...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Meg volnék lepve, ha a tmp stack nem bírná a zúzást. A fejes lesz ott a szűk metszet, keresztbe. Messze nem elég gyors (ha még a kis Seni van).
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101946 üzenetére
Ja, igazad van, azt hittem ear, nem néztem a nevet, csak a rózsaszínes avatar miatt összekevertem őket.
Kitartást!"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
CoroStar86
aktív tag
válasz emiki6 #101945 üzenetére
Earnek? Mikor? Amúgy tényleg totál magam alatt vagyok, négy hónapja külföldi munka, heti egy szabadnap, se család, se barátok, totál infantilis kollégák. Mindegy, nem ide tartozik. Egy hónap múlva go home két hónapra, akkor kicsit talán ki tudom ereszteni a gőzt. És nem Rajtatok... Na lassan térjünk vissza ON-ba...
-
emiki6
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Nem akartalak megsérteni, nem tartalak bunkónak, csak amit earnek írtál, az szerintem nem volt helyénvaló és korrekt, meg amúgy is karakteridegen tőled (szerintem). Biztos rossz hangulatodban olvastad, magadra vetted, előfordul.
Hálás vagyok a bocsánatkérésedért, tesztellek érte!Ami Remuszt illeti... Igazából ő sem bunkó, csak egy soft troll, aki
mintha be is vallotta volna, hogyszándékosan kelti a feszültséget (flame-el), de épp csak annyira, hogy ne kapjon ejnyejnyét. Az hamar kiderült számomra, hogy az ő provokatív megnyilvánulásaira reagálni nem szabad semmilyen formában, azon túl, hogy megkéri az ember a többieket: ők se reagáljanak."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101943 üzenetére
Zenei kultúrát Aki sok minőségi zenét, dalt hallgatott, netán élőben is, az később is tudja értelmezni a hallott zenét, és ráadásul fel is tudja idézni a hallottakat egy akár nem is olyan jó eszközön hallgatva is. Eleve azt halljuk harmonikusnak, amit gyerekkorunkban hallunk. Egy keleti zene nekünk nagyon idegenül hat, olyan kellemetlen katyvasz tud lenni.
De egy hozzáértő biztosan jobban meg tudja fogalmazni.[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz bkercso #101939 üzenetére
Amikor még egyetemre jártam és a látásról volt szó(mekkora a legkisebb szög ami alatt már nem tudunk megkülönböztetni két különálló pontot), akkor mesélte az eladó, hogy volt egyszer egy diákja Afrikából, aki ennél a résznél felállt és azt mondta ő ennél jobban lát, mert a sasok törzséből jött és ők a törzsek közül a látók, akik mindenkinél jobban látnak. A tanár később különféle látás vizsgálatokat végzett rajta, de teljesen átlagos volt a látása.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101938 üzenetére
Szerintem a zene élvezetéhez nem kell jó zenei hallás, hanem inkább a zenei kultúra a fontos.
A halloszervi értelemben jó hallás meg nyilván magától értetődik.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Digitalis #101927 üzenetére
Ha a természetben élsz, akkor látsz éjjel, erről sokan beszémoltak már. Antropológiai leírásokban, de az ondiai Sadhguru is beszélt erről a tapasztalatéról, anikor fiatalon hetekre be-bement a dzsungelbe élni. Kitágul az érzékelése az embernek, ha nincs nyakon öntve információval az idegrendszere.
De hifisek is beszámolnak erről néha, hogy hallanak 30k körül is. Ritka, nehezen reprodukálható utcáróo behívott emberekkel; nem tudom, kutatták-e.
De sok helyen előjön ez. India 50 legisnertebb emberének egyike is természetes dologként említi, mint amiről régen tudtak általában.
Ezt inkább az antropológia kutatja, nem az orvosrudomány szerintem, mert a mi társadalmunkban keveseket érint.[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz emiki6 #101936 üzenetére
Aham. Már ne haragudj, de itt volt a környéken (esetleg a fejes topikban) még nem is olyan régen Remus kolléga, aki mindenki szerint akkora baromságokat írt - az ő sajátos stílusában-, mint ide Lacháza, de lebunkózni őt nem, engem viszont sikerült Neked. Mikor Veled semmi dolgom nem volt.
Azonkívül. Megveszem sok pénzért a cuccaimat. Meghallgatom. Tesztelem. Ezt ide kötöm, azt oda kötöm, etetem ilyen meg olyan zenével, hallgatom reggel, délben, este, különböző beállításokban, stb. Majd levonom a konzekvenciát. Erre jön valaki, akit még életemben nem láttam a topikban, nem is beszéltem vele és elkezdi magyarázni, hogy ettől még beszophatom ám telibe a placebot, sőt, azt se tudom, hogy mi az(!!!). Erre kétszer megkérem, hogy hagyjon békén. Nem, nem elküldöm a fenébe, hanem megkérem, hogy hagyjon békén. És én vagyok a bunkó? Meg kérdezzem meg a moderátorokat a dologról? Ez kb arra emlékeztet, mikor sacc/kb 30 éve minden hülyeség miatt a tanárnénihez szaladgáltunk árulkodni. Na mindegy.
Akkor harmadjára: bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam ,akivel szemben félreérthetően fogalmaztam, akikkel szemben bunkó voltam. De innentől kezdve, ha valaki úgy érzi, hogy megtisztelve kellene magam érezni attól, hogy szóba áll velem, az inkább ignoráljon. Szerintem fejezzük be ezt a kemény offot, se időm/kedvem/energiám erre. Béke mindenkinek, mindenféle cinizmus nélkül!RepetNyaraB, btraven: Hemppel én is nagyon kacérkodok, de meghallgatás nélkül már nem veszek fejest szerintem, megmondom miért: egy hónapja rendeltem egy Denon AH-D7200-at. Adtam neki kb 150 óra bejáratást (megjegyzés: bejáratni KELL, ez nem ízlés vagy filozófia kérdése, bődületesen sokat változott a hangja). Viszont nagyon nem jött be a hangja. Puffogó és túl sok mély, nem elég közvetlen közép, bár nem volt vészes. Viszont a magasai meglepően jók voltak. Szóval ment vissza, szerencsére az utolsó centig visszafizették az árát (a pk.-t is).
stellaz: ez a hallás megint egy külön fejezet. Kb 8 éves voltam, amikor a szüleim vettek nekem egy szintetizátort. A Beverly Hills-i zsaru fő témáját kb 10 perc gyakorlás után hibátlanul lejátszottam. Meg azt a tipikus esküvői zenét is - meg nem mondom , hogy nevezik hivatalosan... Meg még elég sok zeneszámot sikerült önállóan lejátszanom, minimális gyakorlás után. Később szüleim elvittek zeneiskolába (mondván, ilyen jó a hallásom), ott csináltak velem egy tesztet. Hallás: 4, ritmusérzék: 5. Na ezen meglepődött mindenki, azt hitték, hogy fordítva lesz. A hallásvizsgálatot meg a nagyon magas hangokkal való tapasztalásokat meg már említettem korábban. Úgyhogy ez a "jó hallás" dolog eléggé összetett, nem is feltétlenül kell értenünk hozzá. Hallgassuk a zenét és élvezzük, ez a lényeg.
-
emiki6
veterán
szépen, normálisan
Már ne haragudj, de ez abszolút nem sikerült. Elég bunkó módon "kérted meg", hogy hagyjon. Ráadásul mindkétszer.
Nem kekeckedésből írom, csak visszajelzés, hogyha neked ez nem tűnt fel, akkor szólok, hogy mindenki más számára nyilvánvaló volt.Ha érdekel leírhatom példaképp, hogy hogyan lehetett volna ezt szépen, normálisan megírni.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz RetepNyaraB #101932 üzenetére
Ó, elnézést kérek a pénztárcádtól a kísértésért :)
Pedig csak a körbeküldés után alakítottam csak a fejemre, nehogy valaki még kényelmesnek is találja a hangján túl.
-
nagyúr
-
btraven
őstag
Én most a (Marantz DAC)->Kácsa RCA->Massdrop Cavalli Tube Hybrid->Monolith M565C láncot fedeztem fel metálra. Ez nagyon jól szól.
Az MCTH külön érdekes mert csöves hibrid létére semmi köze az "elektroncsöves" hanghoz, legalábbis amit én elképzeltem. A Loxjie P20 antitézise hogy úgy mondjam. -
RetepNyaraB
veterán
Csak lazán kapcsolódva; elgyengültem és vettem egy hempet a germánoktól. Azóta kikapcsoltam a high gaint, némi prôbálkozás után. S nem azért, mert túl hangos lett, hanem mert mintha finomabb és részletesebb lenne nélküle. A HD600 mellett meg nagyon kellett a hg. És korábban mikor nálam volt NoVa hempje, az is jobban tetszett hg állásban. Igaz nem is hallgattam sokat, mert egyértelműen jobb volt a sajátomnál és nem akartam rákapni. Ez nem sikerült
A kapcsolódási pont: halkan is szebb.
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
CoroStar86
aktív tag
válasz liszi70 #101930 üzenetére
Akkor mégegyszer. Teljes mértékben igazad van, de tényleg. Viszont hagyjál már békén. De tényleg. Már másodszor kérlek meg rá, szépen, normálisan. Szerintem nem csak én unom a kakaskodást, hanem a többiek is.
szaki58: letoltobeze már tett egy tiszteletteljes felajánlást, hogy hallgassam meg a cuccait. Sajnos a munkánk miatt elég nehéz lesz egyeztetni a dolgot, de valahogy megoldjuk majd. Egyébként azt magamnál is megfigyeltem, hogy minél jobb a láncom minősége, annál kevesebb hangerő elegendő a zenehallgatáshoz. Valószínűleg azért, mert alacsonyabb hangerő mellett is jelen van már a zenében az a fajta "lényeg", amit kerestem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CoroStar86 #101923 üzenetére
Nem történt "rádszállás", ha így érzed, fordulj moderátorhoz, kíváncsi vagyok, hogyan értékelik a szerinted a rádszálló posztomat, amit rögtön mérges falba harapással jutalmaztál. Szerinted mégis, ki a bánat "kergeti a placebót, és akarja átverni magát"??? nnek ellenére megtörténik, persze mindenki azt gondolja magáról, hogy ez csak mással történhet meg. A megfogalmazásaid egyértelműen jelzik, hogy lövésed sincs a placebo témáról, viszont magabiztosan jelented ki, hogy mi lehet az, és mi nem. Grat.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
szaki58
aktív tag
"letöltöbeze" hallása kitűnő. Azonnal felére vette a hangerőt, amikor találkoztunk, és bizony a magashangokkal (denevér) sem áll rosszul. Ez adottság. Őt faggassátok. Amúgy a jó hallás és az abszolút hallás két teljesen más dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalis
senior tag
válasz bkercso #101911 üzenetére
Viszont (!) biz. ősi kultúrákban megvolt a módja, hogyan lehet hallani az ultrahangot, vagy jól látni a sötétben.
Erről tudnál mutatni egy linket, érdekelne, hogy melyik ősi kultúráról van szó, és hogy lehetséges ez.
placebo meg egyrészt egy létező jelenség, másrészt meg egy kézenfekvő (és sokszor az egyetlen elérhető) magyarázat azoknak, akik mindent érteni akarnak - itt és most.
A tudomány szemszögéből a placebo az nem más mint, bizonyítottan placebo. Mint te is tudod a tudományt bizonyítási teher, bizonyítási kényszer alatt van. Ezért is érdekelne az ultrahangot halló, és sötétben látó bizonyos ősi kultúra léte.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
stellaz
veterán
válasz CoroStar86 #101910 üzenetére
Az abszolút hallás azt jelenti, hogy valaki referencia hang nélkül is felismeri az adott hang magasságát. A jó hallású ember a hangok egymáshoz képest való magasságát ismeri meg, az olyan botfülű mint én - aki szintén hallottam az extrém magas tartományokat még pár éve is - pedig teljesen fogalmatlan ez ügyben, ezért nem tudok még egy ismert dallamot sem visszajátszani.
Ezt pár éve egy gépen is teszteltem, hiába hallottam minden hangot jól, az egymáshoz való viszonyukat szinte képtelen voltam azonnal felismerni.
[ Szerkesztve ]
-
CoroStar86
aktív tag
válasz RetepNyaraB #101921 üzenetére
Rajtam nem múlik. De ha adott esteben ténylegesen hallom a különbséget, adott esetben meg beismerten nem (sőt, még a negatívumot is belátom), akkor miért is kell rám szállni? Kiadtam egy vagyont eddig a láncomra és mindig elmondtam, mi a pozitívum és mi a negatívum benne, objektíven. Abszolút nem kergetem a placebót, abszolút nem akarom magam átverni. Ezzel szerintem nincs baj. De ha más akarja megmagyarázni az én gondolkodásomat, az ne haragudj, de nagyon tud zavarni. Ennek ellenére tényleg peace mindenkinek, de engedje már meg nekem mindenki, hogy tudjam, hogy a saját rendeszeremen, a saját zenéimmel, a saját füleimmel mit és hogyan hallok...
-
bkercso
nagyúr
válasz RetepNyaraB #101921 üzenetére
1-2 havonta végig kel zongorázni ugyan azokat a vitákat. Most miért rontod ezt el?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz CoroStar86 #101920 üzenetére
Szépen kérem srácok, ne kezdjük el.
Olyan békés topik ez, egész kevés ezotériàval és egész kevés erre ugró emberrel. Maradhatna?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-NoVa-
addikt
válasz Dani14253678 #101917 üzenetére
NOS - OS kifejtve Non-OverSampling, és OverSampling. A NOS analógabb, finomabb, az OS digitálisabb, részletezőbb hanghoz vezet. Általában. Nem szentírás, sokat változtat a fejes/füles karaktere, és az erősítő együttállás.
Low - High gain szintén erősítés karaktert vált, a high erőteljesebb, sokszor durvább, dinamikusabb, a low finomabb, de ez is erősítő/eszközfüggő. Van, ahol pusztán hangerőben jelenik meg eltérés, máshol karakterben is, hol erőtlen low-on, hol túl durva highon, fülre döntsd el, te mit szeretsz, és ellenőrizd vissza később a döntésedet, hátha pillanatnyi preferencia volt.
-
nagyúr
Na akkor. Első körben nem "válaszoltam egy ilyen régi posztra", hanem reagáltam egy ilyen "régi" (2 hetes) posztra. Most olvastam vissza jó nagy adagot a termésből, mert egy ideig nem tettem.
Második körben a placebo-cáfolatoddal az a baj, hogy egyáltalán nem cáfolja a placebo esetleges akkori lehetőségét. Ráadásul a szövegem nyomokban sem tartalmazott placebo-belédbeszélést, kizárólag arra reagáltam, hogy az a körülmény, amit te szilárdan placebobiztosnak gondolsz ("három különböző alkalommal/napszakban/fáradtsági szinten próbáltam ki") az egyáltalán nem placebo-biztos körülmény. És még külön kiemeltem, hogy nem állítom, hogy biztosan csak erről van szó, és tudat alatti előítélet befolyása alá kerültél, de továbbra is tartom, hogy a vélt vagy valós pszichés hatást IS bele KELL venni a képletbe. Ezek alapján a dühösen falba harapó negatív szmájlit, hogy finoman fogalmazzak, kissé indokolatlannak érzem."Az abszolút hallással kapcsolatban valószínűleg én nem vagyok tisztában a fogalmakkal."
Igen. Sajnos nem vagyok gondolatolvasó, hogy kitaláljam, mire gondolsz, amikor épp abszolút hallásról írsz.Szerintem.
-
fericske
addikt
Sziasztok,
Tud valamelyikőtök ajánlani usb-c adaptert?
Usb-c apa - usb-a anya, kábeles, otg.
Nem kell, hogy audiofil legyen, csak megbízhatóan működjön.
Telefon és dac közé. -
btraven
őstag
Én újra hallgatom a "rossz" metál felvételeimet új cuccokkal és hirtelen kiderül hogy tudnak azok nagyon jól szólni.
Egy fejhallgatóval nem fogsz minden létező stílust jól hallani. Még metálon belül se. -
-NoVa-
addikt
A denevérek sem csak ultrahangot adnak ki, akad náluk 9KHz-től 200KHz-ig minden. 24KHz az ultrahang alsó határa, 20 évesen teszteszközön azt még érzékelte a fülem. Mostanában nem teszteltek, de gyanús, hogy a sok túlegyszerűsített elektronikában "bennefelejtett" 15KHz körüli nagyon halk, de hallható tekercsrezonancia torzítja a tesztelést. Szóval ha jó is a fülünk, a mennyire rész kb mérhetetlen. Meg összehasonlíthatatlan, mert a szókincs a hallott dolgok érthető megfogalmazására egy nagyon, nagyon veszteséges tömörítés.
-
bkercso
nagyúr
Nagyot szór egyénileg, ki meddig hall el felfelé. Hivatalosan 20kHz fölött számít ultrahangnak, de 40-es emberek már nem szoktak 16-18kHz fölé hallani. Viszont (!) biz. ősi kultúrákban megvolt a módja, hogyan lehet hallani az ultrahangot, vagy jól látni a sötétben. Szóval a test képes rá; az elme szab szűkebb korlátot az érzékelésnek is.
Azt,hogy meddig hallanak az emberek, humántesztekből állapítják meg leginkább. Szerintem azt nem tudják, hogy 25-30kHz-nél mozognak-e a kis hallószőrök a belső fülben vagy sem (?).A placebo meg egyrészt egy létező jelenség, másrészt meg egy kézenfekvő (és sokszor az egyetlen elérhető) magyarázat azoknak, akik mindent érteni akarnak - itt és most.
-
CoroStar86
aktív tag
válasz liszi70 #101894 üzenetére
Na akkor. Első körben elismerésem, hogy válaszoltál egy ilyen régi posztra. Második körben meg mindig elkeserít, mikor az emberbe bele akarják beszélni a placebot. Placeboról szerintem szó nincs, mindjárt ki is fejtem. Nem sorrendben reagálok, hanem ahogy eszembe jut.
Gedeon ide vonatkozó videója bár 4 éves minimum, csak a tápszűrő kipróbálása után láttam.
Az abszolút hallással kapcsolatban valószínűleg én nem vagyok tisztában a fogalmakkal. Én arra értettem a dolgot, hogy pl. Németországban egy bank előtt hallottam valami nagyon magas hangú pulzálást (szerintem riasztó), amit a velem tartózkodó kolléga például abszolút nem. De egy ideig hallottam a denevérek nagyon magas hangját is. Szerintem amúgy ezek ultrahangok, de egyrészt nem akarok hülyeségeket beszélni, másrészt nem néztem utána, harmadrészt tudtommal az ultrahang hallása emberi füllel lehetetlen. De mondom: nem értek hozzá, nem néztem utána. Plusz adalék: kb 15 éve, hivatalos, orvosi hallásvizsgálaton mondta a női asszisztens nekem, hogy a legfelső 3-4 hangmintát már csak nagyon-nagyon kevés ember képes hallani, elviekben nem is lehetséges, de nekem sikerült. Talán ennek is köszönhető, hogy az audio anyagokban sokszor tudnak zavarni a nagyon éles magas hangok.
És akkor a placebo cáfolata: A Dynavox tápszűrő nem egy olcsó motyó, ennek ellenére a helyzet a következő. Sikerült beszereznem egy Auralic digitális hidat/hálózati lejátszót. A hangminőség szemmel láthatóan (illetve füllel hallhatóan ) javult a laptophoz képest - még a gyári táppal is (egyébként úton van a toroid trafós lineáris TMP táp + tápkábel hozzá). DE! Az Auralic óta megszűnt a különbség a tápszűrő filtered/unfiltered dugaszai között. Egészen egyszerűen hiába fülelek, nem hallok különbséget. Amit egyébként nem bánok, a majd' 3 kilós tápszűrőt majd használom a hatvani paneldzsungelben az itteni osztrák üdülőfalu helyett, ott inkább veszem hasznát majd.
Kiegészítés: vettem a Sennheiser HD560S-hez egy Cable Matters jack hosszabbítót. Egy hónap használat után kijelenthetem, hogy nem hallok a minőségben gyengülést. Fém kupakok, vastag, textilezett borítású kábel. Ebben az árkategóriában kivételes ajánlat. Egyébként jelenleg úgy érzem, ezzel a kombóval (TMP stack + Auralic Aries LE + spéci kábelek + tápszűrő) kicsit átestem a ló túlsó oldalára, csak még nem sikerült eldöntenem, hogy ez most jó-e, vagy rossz. Minél jobban fejlesztem a láncom, a régi masterek (Black Sabbath, Jefferson Airplane, The Beatles, Elvis, Tom Jones) egyre jobban szólnak, viszont az egyik kedvenc műfajom, a metál 10/9 alkalommal valami botrányosan szólal meg. Tudom jól, hogy ez az arány nagyjából megfelel a normálisan masterelt metál albumok arányainak, de akkor is idegesítő kicsit, hogy egy tized ennyibe kerülő "láncon" is nagyobb az élmény. Valószínűleg tényleg kénytelen leszek venni két különböző fejest. Egyet a normális masterekhez, egyet meg az élményhangzázhoz, a gyengébb masterekhez.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz emiki6 #101899 üzenetére
Valszeg valamilyen szinten minden aktív klasszikus zenészben kialakul, foglalkozási ártalomként. Csak 30 év színpad kell hozzá 🤷
Ez olyan, mint mikor a felkapaszkodott zöldséges megveszi a lord mellett a kastélyt és nyírja a füvet tudományosan, naponta, meg van csepegtetős öntözés, meg a legdrágább kertész. És hát nem olyan a' istennek se, mint a lordé a szomszédban. És megkérdi egy nap az öreget a kerítésen át, hogy mondja már meg, mi a titka; kifizeti, bármibe kerül. Az öreg lord megcsóválja a fejét és széttárja a kezét. Nem pénz; 800 év.
Így valahogy.
Bármiféle áthallás bármivel sorosista porhintés."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
-
stellaz
veterán
válasz emiki6 #101899 üzenetére
kifejleszthető talán 3 vagy 4 éves korig tudtommal, jobban mondva akkor elég nagy arányban kifejlődik ez a képesség részben vagy egészben
sőt, talán mintha olyat is olvastam volna, hogy alapvetően megvan ez a képesség kicsi korban, csak utána elveszik, de ebben nem vagyok biztos, utána kéne nézni
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- ZIDOO médialejátszók
- Ukrajnai háború
- Nők, nőügyek (18+)
- Proxmox VE
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile 2
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest