Hirdetés
- Dell notebook topic
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nLali
őstag
válasz
CoroStar86 #101699 üzenetére
Szia!
Milyen környéken élsz? Mármint sűrűnlakott, paneles környék, vagy inkább családiházas, ahol távolabb vannak egymástól a fogyasztók? Egy ilyen megfigyelésnél szerintem nagyon nem mindegy, hogy mennyi inverteres klíma, hűtő, mosó- és mosogatógép, stb van a közelben.
Simán lehet, hogy a 15 éves tapasztalatod is helyénvaló volt, de változhatott a környék/környezet is.
Köszi, hogy megosztottad. -
CoroStar86
senior tag
Előre is elnézést a kicsit off-ért, de hátha valakinek hasznos lesz az alábbi kis tapasztalatom… Hála az osztrák Amazon ingyenes visszaküldési lehetőségének, mivel piszkálta a fantáziámat, beszereztem egy Dynavox X4100 tápszűrős elosztót. Mondom, ha nem tapasztalok semmi különöset, legfeljebb küldöm vissza. Na, ezt két okból nem fogom megtenni: egyrészt mert akkora, mint egy ház, biztosan nem fogom cipelni a szomszéd városba. 😊 Másrészt, mert érezhetően javult tőle a TMP stack-em hangja. 😊 Először természetesen placebora gyanakodtam (ismét), de három különböző alkalommal/napszakban/fáradtsági szinten próbáltam ki a dolgot és mindig ugyanaz volt az eredmény, szerencsére. Természetesen a próbák előtt hagytam a stacket pár órát bemelegedni (konkrétan TMP-nél másfél-két óra minimum, mire „hozza a formáját”). A hang változását Gedeon nagyon jól megfogalmazta már négy évvel ezelőtt egy videójában, csak akkor a tápkábelekhez kapcsolódott a tapasztalat, nem konkrétan tápszűrőkhöz (bár szerintem a kettő eléggé átfedésben van): főleg a mélyek javultak, kerekebb, testesebb, kellemesebb basszus, a közép- és főleg a felsőtartomány pedig kicsit közvetlenebb, „direktebb” lett, mintha eltűnt volna róla valami fátyol. Úgyhogy a motyó marad. :D Jövő héten érkezik majd s4tch kollégától az Auralic Aries LE, TMP Tomitól pedig hozzá a koax, toroid trafós külső táp és hozzá a spéci tápkábel. A zenék tárolására a 2TB-os Samsung külső SSD pedig ma érkezik. Igazából nem szeretném összeadni, hol járok most anyagilag… Ja és még mindig a jó kis HD560S-sel „küzdök”, bitang jó kis fejes.
Igazából csak azért gondoltam leírni ezt a kis szösszenetet, mert jó 15 évig én is teljesen szkeptikus voltam ezzel az audiofil-témával kapcsolatban. Jó paraszt módjára a TEAC UD-301-et ráhajítottam a PC-m tetejére, bedugtam abba a konnektorba, amire kb 12 dolog volt kötve (PC, plazma TV, PS3, házimozi erősítő, switch, stb…), aztán ment a hümmögés, hogy „valami van, de nem az igazi…”, pedig a fórumokon erre az USB kábelre meg arra a DAC-ra azt mondták, hogy hűha… Tényleg meg kell alapozni a megfelelő körülményeket, hallgatózni, tapasztalni, megtalálni a szinergiát. A saját tapasztalat ebben a témában megfizethetetlen. Hangsúlyozom: senki nincs igénytelennek nézve, aki nem többszázezres/milliós cuccal tolja! Szerintem teljesen biológia- ÉS ízlésfüggő, kinek mennyiből jön ki az audiofil Nirvána. Nekem pár éve még abszolúthallásom volt, nekem kicsit költségesebb a móka… -
válasz
RetepNyaraB #101697 üzenetére
Néztem, de nincs róla belső kép. Lehet, hogy csak izolátor és nem óráz újra.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #101692 üzenetére
Van tracking number és látom is, hogy ügyfél kérésére későbbi kézbesítés. Csak ugye nem történt meg. Eh, hétvégén hazaérünk, írok a büdös bandának és referálok. Annyukat.
Na és a topping usb leválasztó akkor valakinek megvan?
-
stellaz
veterán
válasz
Gzula[HUN] #101620 üzenetére
Tipp: Jófogason van egy iFi Zen Can Signature HFM + Ifi ipower x táp 80 mátyás kikiáltási áron. Azt írja garanciális, meg minden.
-
Atomizer
tag
válasz
bitrograde #101693 üzenetére
Nem véletlenül nincsen az ali-n PayPal. Én most jártam úgy, hogy kis értékű csomag elveszett itt a magyar postán, és az ali-s tracker csak annyit mutat, hogy a local post office megkapta. A dispute-ot annyival lezárták, hogy nincs elég bizonyítékom, hogy nem kaptam meg. Gondoltam lefényképezem az üres tenyeremet.... Na ilyen eBay/PayPal -lal nem történik meg.
-
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
RetepNyaraB #101689 üzenetére
értem. hát az valóban szívás és sajnos tényleg semmi nyomkövetés nincs a levelekre a postán (a helyi postahivatalban van valami kézzel írott füzet, amibe felvezetik az ilyen érkező leveleket... ezt már párszor átnyálaztattam velük az elmúlt pár évben
), így legrosszabb esetben ilyenkor ali-n nyitasz dispute-ot és reménykedsz, hogy ppozitívan bírálják el és visszakapod a pénzed.
Bogyó bá': igen, ez az a státusz, ami után 3héttel megérkezik a levél, legalábbis nekem idén az a 3 cucc, ami ilyen volt és posta hozta, az szinte napra pontosan 3 hét volt... talán a legutolsó pár nappal több...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Remus389 #101690 üzenetére
Ha "olcsó" szállítási költségű "levélboríték" volt, akkor nincs Mo-n belüli nyomonkövetés, a Posta nem tartja nyilván, úgy kezeli mint egy sima levelet.
Nekem is van egy ilyen vackom, amit a Posta (a levélkihordó) fog kézbesíteni, sőt elvileg már 3 napja "Kalocsán" van, de persze senki semmit nem tud róla... (Lekopogom: nekem még soha semmim nem veszett el, de volt ami két hónappal később jött meg, mint kellett volna). -
Remus389
veterán
válasz
RetepNyaraB #101689 üzenetére
Megvan a postai küldeményazonosító \ tracking number? (két betű, kilenc szám, két betű)
Ha igen a posta honlapján csekkold, és\vagy a parcelsapp-on, hogy merre jár.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #101688 üzenetére
Egen, hívott, mondtuk nem lesz jó, adja le stb. Nem, nem, aztat nem lehet. Jó akkor hozza egy héttel később. Nem hozta, nem hívott. Mivel egész augusztusban nem voltunk otthon, eddig nem foglalkoztam a kérdéssel...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
RetepNyaraB #101686 üzenetére
az biztos, hogy megpróbálták már kézbesíteni? (hívott, érestíőt hagyott stb)
csak azért kérdem, mert a csomagok Kínából, amit a posta kap meg belföldi kézbesítésre, a vámellenőrzéstől számítva ~3héttel később szoktak megérkezni... -
válasz
RetepNyaraB #101686 üzenetére
A helyi postának, ahova tartozol, mert tőlük vette át.
De jogilag szerintem az eladó felelőssége, hogy megkapd. A postával elvileg neki kéne lemeccselnie. -
RetepNyaraB
veterán
Topping usb leválasztót ismeritek?
Nem nagyon olcsó, nem nagyon drága.
Ugyanitt érdekel, hogy ha nem kaptam meg a kiskínai szajrét, mert a postásunk egy merev fasz; nem voltunk otthon, nem adta másnak és le se a postán és ez amúgy lassan három hete történt, akkor kinek kell telefonálnom ordítva?
-
válasz
nLali #101684 üzenetére
Ez tényleg jó!
Nem valószínű, hogy elférne kisebb méretben akkor sem, ha nem lenne OCXO. Az fura, hogy audióra nem gyártanak olcsóbb, nem-OCXO-kat, amiknek a fáziszaja viszont ultra alacsony. Meg az is fura, hogy az elérhető legjobbakat alig használják, pedig nem drágábbak a többinél... -
-
-
-
Ear001
addikt
válasz
Bogyó bá' #101663 üzenetére
"Egy bármilyen (még a csöves is) HiFi cucc hangja drasztikusan javul a tápszűrőktől, árnyékolt tápkábelezéstől."
Bár ilyen egyszerű lenne a dolog, de nem. Amikor megvolt a 47 Lab erősítő, ugye az a bizonyos 1 IC-s, egy csomóan jártak hozzám összehasonlítani az ő 47 lab klónjukat az eredetivel. Mind sokkal bénábban, lassabban, dinamikaszegényebben, kisebb felbontással szólat meg, és mindnek JÓL megcsinált, kölönbözőképpen szűrt, akár stabilizált, pufferelt stb tápja volt. A gyári eredetiben pedig a hálózati trafó után volt egy dióda. A kábelezés meg sima, egyeres drót, árnyékolás nélkül. Mégis ez volt a sokkal jobb. -
stellaz
veterán
nagyon kellemes kis zene, jó mélyekkel
https://songwhip.com/solar-fields/phase-09-sombrero -
stellaz
veterán
Az új H/K erősítőmnek teljesen más hangja van, mint az eddigi Denonnak.
Viszont ami érdekes, hogy takkra ugyanaz a hangja van akár a ZanDac V2 a forrás, akár a Google Chromescast Audio wifis dac, én egyáltalán nem tudok különbséget tenni hang alapján. -
viperabácsi
addikt
válasz
bkercso #101647 üzenetére
Akkor szerinted jobb lenne az általam leírt felhasználásra is a Fiio K3 DAC ? Illetve még annyi , hogy filmeket néznék annak a hangja ( minden csatorna ) átmenne , vagy csak a 2 stereo ?
-
emiki6
veterán
válasz
fehér_ember #101672 üzenetére
A lineár tápos MFA teljesen jó, teccet. Régebben ugye, a gagyibb dacommal (sima táppal) nem tetszett. Nemtom a táp mennyire játszik szerepet a véleményem megváltozásában és mennyire múlt a dolog a dac-on, talán elhanyagolható a táp amúgy. Hülye módon sima tápot nem kértem reteptől... Tehát nem tudom mennyire igényli a lineár tápot. (És ha kértem volna se biztos, hogy el tudtam volna dönteni mi az igazság, az öszehasonlításokon el szoktam vérezni...)
A dactron sidequest-be már nem merek belekezdeni.
Meg azthiszem igénylem azt a romantikkát, amit a 301 ad, egy teac dac mindenképp kell.
Te a ha501-et és ez MFA-t hogy hasonlítanád egymáshoz?
Egyelőre lehet inkább várok valami égi áldásra amp terén, talán egy 503-ra (ahhoz amp se kell), mert mint írottam volt, tök jól elvagyok a 301 saját ampjával is, megvan a maga varázsa, a zenehallgatás élményét ez is hozza.
Közben úgy döntöttem megtartom a 400i 2020-t, igenis van létjogosultsága a quad mellett. Próbaképp megteszem hétköznapi fejesnek, a quadot meg meghagyom desszertnek, ha nem csak hallok valamit, hanem hallgatok. Asszem veszek hozzá egy 650 kengyelpárnát, 3,3k. Lehet veszek a quadra is. 🤔
-
s4tch
veterán
válasz
emiki6 #101670 üzenetére
Z40 volt nekem egy darabig, kicsit meleg, komolyabb karakter nélküli, enyhén maszatolós, de azért korrekt hangja volt. Pár hónapig volt best buy, amíg - még a brexit előtt - egy angol bolt az angol vevőknek kiszórta a készleteit röhej áron, és a forward2me segítségével lehetett belőle otthonra is rendelni. 45 körül állt meg mindennel együtt, így vitték 40 körül használtan. Ennyit bőven ért.
Mai megfelelője nem tudom, van-e. Keress esetleg egy olyan Teac erősítőt, ami fehér_embernek is van (HA501, ha jól emlékszem).
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #101669 üzenetére
Végigolvastam a topikot teac ud 301/501/503 ügyben (kb 500 hsz-t néztem át).
Konklúzió: Az 501 lényegesen drágább (volt), mint a 301, cserébe nem igazán jobb. Az 503 lényegesen jobb a 301-nél és az 501-nél is. Az, hogy bodznak jobban tetszett az 501, az valszeg csak preferencia és nem jobb, krichd1 pl a 301-re esküdött inkább.Az 501 lehet oda tudna bszni, de ahhoz valszeg ki kéne cserélni benne egy csomó mindent, amit meg nem akarok, drága is lenne. Akkor már inkább 503-at érdemes venni.
Konklúzió: a 301 és az 503 kifejezetten ajánlottak, 501 kevésbé, mert rosszul pozícionálták a helyét. A 301 75-ért nekem biztosan bestbuy volt (aprón legutóbb áprilisban volt egy 90-ért), hogy az 501 125-ért jó vétel e, az jó kérdés, gyanítom, hogy igen, de nem nehéz megmondani, nem hallottam.
-
Bacy linkján Bodz ugye ezt írta:
[A 301] olyasmi, mint az 501 tulajdonképpen. Szóval egy testesebb, sűrű hang, vagy ahogy nemrég Abdallo is írta a nagytesóról, folyékony, energikus. Vicces viszont, hogy a 301 tisztábban szól és jóval olcsóbb.
[A DA-300-]hoz képest úgy képzeld el, hogy [a 301] melegebb, lenyírták a magasak egy részét, dobtak egy jó adag mélyet pluszba, meg egy kisebb színpadra rángatták a zenészeket és az egészet megspékelték némi kis melankolikus felhanggal.Ami azért érdekes, mert a 301-nek nekem pont a tere jön be és keskenynek semmiképp nem mondanám. Sajnos az nem derül ki ebből, hogy a 301 és az 501 valójában hogyan viszonyul egymáshoz.
Igazából meg kéne hallgassam, hogy tudjam mi van, de +50k-t 95%, hogy nem ér meg, pláne, ha ennyire bejön a 301. Azt a pénzt inkább ampra kéne költsem.
-
A myryad z40 -ről olyan jókat olvastam és aprón 40k-ért ment. Az valami bestbuy cucc volt? Bodz szerint alázza a 301 ampját. Mi a mai megfelelője minőségben?
-
emiki6
veterán
válasz
Ba cy lus #101667 üzenetére
Na igen, máshol is ezt írják, nem egyértelmű előrelépés.
Noha... elég mély az 501-es nyúl ürege. Szokás újrakondizni, power regulatorokat és opákat (a gyári természetesen forrasztott...) cserélni benne. Állítólag:
I just wanted you all to know. if you do 3 hours(skilled) and $450 of mods to this thing it will compete with $10k dacs.
here is a thread from the jriver forum. guy sells benchmark dac2 after getting the teac. http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=83717.msg571845#msg571845
in the other ud-501 thread here someone ditched the bryston for the teac. I have seen people ditch the McIntosh d100,naim and a bunch of others. mod this thing and you will have to spend over 10 grand to do better. stock it competes nicely with most $2,500 dacs.úDe 6 opa van benne, mindet diszkrétre cserélni nem lenne vicces.
Mindegy, én valszeg nem fogok mókolni vele, így még nemtom akarok e foglalkozni a megvételével. Viszont szívesen kipróbálnám és ha nem is jönne be, eladnám, akkor tőlem könnyebben visszakerülne a körforgásba, mint egy új reges felhasználótól. Győmrő meg csak 1 óra oda, 1 vissza és ha az 503 200, akkor ez biztosan megéri a 125-öt.
A filterekkel azt hiszem meg lehet tolni a magas tartományt
(Csak szemléltetésképp, mert ASR-en nem mértek ekkora slope-ot: [link] ) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
nLali #101665 üzenetére
Az embernek legyenek elvei, ragaszkodjon makacsul a saját rögeszméihez!
Beteges vén trotty vagyok (sajnos tényleg), így nemigen megyek sehová, még itthon sem, a valamikori HiFista haverjaimhoz sem. Amúgy nekem maga a fejhallgatózás sem nagyon jön be: a 600 ohmos DT990-em nem szól rosszul csővel hajtva, de mégis sokkal jobban szeretem egész nap a hangszórós rendszert hallgatni (távmunka rulez!). A fejhallgatótól elfáradok félóra alatt, emettől meg nem, 10 óra zenehallgatás után is tudom élvezni. Pedig nem nagy számok a hangszóróim...
Nincs meg a szinergia a füles meg közöttem...
-
nLali
őstag
válasz
Bogyó bá' #101663 üzenetére
Szerintem élveznéd, ha legközelebb eljönnél egy jó fejestalira. Ott lehet jókat beszélgetni és valamennyi tapasztalatot gyűjteni. Az olcsótól a drágáig, többféle gyártó többféle koncepciójával lehet találkozni, hallgatózni. Nem csak saját rendszeren. Olyanba is benne szoktak lenni a srácok, hogy megbontsanak szetteket és próbáljanak más-más tápot, streamert, kábelt, vagy bármit. Igaz, hogy "csak" fejhallgatóval, de magad is meggyőződhetsz róla, hogy nem csak egy igaz út van ebben a hobbiban.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Digitalis #101662 üzenetére
Öreg ember vagyok, én nem a "mai, modern", másodpercenként egymillió kapcsolgatásban (1MHz) hiszek (aminek a nyomait fojtótekercsek tömegével igyekszünk eltüntetni...) , hanem a jó öreg disszipációban.
Ezért is használok csövet - kizárólag A-osztályban járatva.
Egy bármilyen (még a csöves is) HiFi cucc hangja drasztikusan javul a tápszűrőktől, árnyékolt tápkábelezéstől. Pedig ha nem lenne az egész környezetünk tele x@rva kapcsolóüzemű tápokkal (igen, még a saját íróasztali LED-lámpám is...) akkor sokkal kisebb strapával lehetne jó hangot csinálni. Szerintem.
No offense...
Az általad linkelt tápról elhiszem hogy önmagában korrekt - de csak egyetlen tápfeszt állít elő, majd a rákötött készülékben szükséges 4-5 féle feszültséget a készüléken belül állítják elő ebből, újabb (árnyékolatlan, stb.) belső kis kapcsolóüzemű tápocskákkal. Pici satnya IC-k, mellettük egy-két dióda, egy tekercs meg pár kondi. És szinte minden mai cuccban az van, mert "úgy gazdaságos".
-
Digitalis
senior tag
válasz
Bogyó bá' #101659 üzenetére
Igen, látom ezt a fekete "izét" ott jobb oldalon, de az E50-nél például ez pont, hogy kint van, ahogy szereted. Legalább másfél méterre tőle.
Egyébként, tudok javasolni, mellé egy olcsó, nagyon jó kapcsi tápot is. [link]
RIPPLE & NOISE 50mVp-p ,LINE REGULATION ±0.5%, -
válasz
emiki6 #101655 üzenetére
A 301-ben nincs csatolókondi a jelűtban, de eggyel több az OPA - talán DC-szervó lehet. Ezt írja.
Hogy ez mit jelent? Ebből nem sok derül ki. Mindenesetre, hacsak nem NP0 (vagy teflon) a jelútban lévő kondi, az torzításra (tisztaságra) nézve nem jelent sok jót. Ettől még a többi lehet akármilyen; az OPÁ-k számából még sok következtetést nehéz levonni. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Digitalis #101657 üzenetére
Nagyon negatív leszek: ne használjon (a dobozon belül pláne ne!) kapcsolóüzemű tápokat, bármennyire is olcsó, meg "rezsicsökkentő".
Én azon szoktam jókat röhögni magamban, amikor egy "ilyen" (szinte bármilyen olcsóbb) készülék tulajai leírják, hogy a cuccuk "megtáltosodik" a kapcsolóüzemű dugasztáp helyett alkalmazott méregdrága külső, analóg, lineáris táptól...
Aztán hogyan, ha a táp bemente után (tehát belül!) az egyetlen bármilyen külső táp feszültségét primitív kapcsolóüzemű tápok alakítják a szükséges többféle feszültségre, ugye.Az SMSL is kapcsoló üzeműzik, ráadásul a készülék belsejében elhelyezett táppal, de minden értelmesebb készülékében egy belső, árnyékoló "vasdobozba" van "lehegesztve" a táp, nem szórja meg minden szeméttel a DAC IC-t, és az OPA-k környékét. Az a fekete "izé" ott jobb oldalon:
Nekem csak annyi személyes tapasztalatom van a dologban, hogy egészen olcsó DAC is tud jól szólni, ha minden tápfeszt analóg módon állítunk elő, és azt is a "végletekig szűrjük" a zavaroktól. Nem nagy változás a hangban, csak éppen a "fárasztó faktor" tűnik el belőle, bármeddig lehet hallgatni - őrömmel. -
-
Digitalis
senior tag
válasz
Bogyó bá' #101650 üzenetére
Ennek a szériának vezető tervező mérnöke, egy teljesen nyitott, fórumokban aktív résztvevő, felhasználói észrevételekre, megállapításokra, véleményekre sokat ad. Előtte a JDS Lab-nál dolgozott, 2019-ben igazolt a Topping-hoz. Minden kritikát szívesen fogad, ha jó, értelmes a megközelítés, akkor megköszöni. Ha úgy gondolod szívesen megadom az elérhetőségét, elmondhatod többek közt például azt is neki, hogy hova rakjon legközelebb valami vaslemezt.
-
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #101654 üzenetére
Szerintem is korrekt cuccok.
-
emiki6
veterán
Ezt valaki lefordítaná nekem, hogy a gyakorlatban mit jelent? (bkercso esetleg?
) Ennyire azért nem értek az elektronikához...
UD501 only has one dual op-amp per channel in the head amp. This stage immediately follows the analogue stage after the dac and is in fact one of the three output options that follow ie RCA, XLR and the head amp. This means the quality of the head amp is affected by the I/V filter op amps and output caps and then it's own op amps and output caps.
The UD301 has capacitor-less output head amp so one less thing to worry about. It also seems from the teac website the UD301 head amp has an additional op amp stage making it two op amp ics per channel. Could be the buffer for cap less output?
The website also says only two muses op amps are used whereas in the 501 four are used, two per channel for the I/V. Voltage rails are + and -12V with each channel powered by a separate transformer. The 301 only has one transformer so maybe the voltage swing is less, and only one Muses used?
A fő kérdés talán az, hogy: Akkor technikailag jobb az 501? Jobban kéne szóljon?
501-ről írták headfin, érdekesség:
It is clearly apparent after modifying the stock 501 that the capacitors on the voltage regs and audio out, and op amps significantly affect the sound. Using film caps on the regs brings much more detail and clarity (Dexa regs make it possible). Using discrete op amps also takes this to a further level.
It's a great stock unit but even more so modded. -
s4tch
veterán
Nyárvégi leárazás van náluk.
-
PuMbA
titán
válasz
Bogyó bá' #101650 üzenetére
Nem értek a DAC-ok belsejéhez, de ahogy írtam anno, az eddigi legszebben szóló DAC-om 20k és 100k Ft között, amiket próbáltam vagy 5-6db. Végre van lényegesen nagyobb dinamikám, pattogós, gyors hangzással és nem összefolyt, zavaros, mint ezelőtt mindig. A magasak nagyon kitisztultak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
PuMbA #101648 üzenetére
Nekem egyáltalán nem tetszik: a kimeneti IC-k nem cserélhetők, a szűrő áramkör nem fólia kondikból áll, és az egész tele van a kapcsolóüzemű tápok tekercseivel (jobb alsó sarok) - és még csak leárnyékolva sincsenek valami vaslemezzel.... Olcsó kínai szutyok, szerintem ennyiért lehet jobbat is venni.
-
PuMbA
titán
válasz
bkercso #101647 üzenetére
Azt tudod, hogy mennyire jó a CPLD-s (Complex Programmable Logic Device) jitter szűrő megoldás? Promó anyag és Topping E50 belseje, de megnéztem és ugyanez az Altera Max II chip van az összes Topping DAC-ban.
-
válasz
viperabácsi #101646 üzenetére
Ezt keresed szerintem. Ám ez nem DAC, hanem egy digit. konverter (analógra nem alakít, hanem USB-TOSLINK).
A minőség itt 3 dolgon fog múlni:
- órajelgenerátor a konverterben (lutri)
- Toslink-vevő a DAC-ban (ezek általában jitteresebbek jóval a koax-nál)
- jitterszűrés a DAC-ban: ezek manapság egyre jobbak, pl. több ESS vagy AKM chipbe is integrálnak már ASRC-t. Onnan ismered fel ezeket, hogy a DAC-chip mellett van egy órajelgenerátor (50 vagy 100MHz-es szokott lenni). De lehet külön ASRC is a DAC-ban... -
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #101644 üzenetére
Esetleg ERRŐL vélemény / tapasztalat ?
-
-
viperabácsi
addikt
Üdv !
Lehet rossz a topik , de hátha. Van egy Asrock DeskMini X300 mini pc amin nincs semmilyen ( kivéve persze HDMI-n keresztül ) digitális hang kimenet .Kellene nekem egy olyan usb-c dac aminek a kimenete toslink optikai vagy a legjobb lenne a hibrid 3.5 jack/ 3.5 optikai kimenet.Tudtok ilyet ajánlani ? Egy Samsung Q700a sound bár lenne rákötve vele.
Olyasmire gondolok , mint a Fiio K3 DAC csak valamivel barátibb áron. -
stellaz
veterán
IFi zen dac v2 most 68 ezer alzánál és az afterhoursnál is.
Utóbbinál elég sok iFi termék akciós, a Neo stremaer vagy 200-al olcsóbb pl
-
nobela
senior tag
válasz
RetepNyaraB #101639 üzenetére
Igen, ugyanúgy működik mint a Tindernél
-
Dorien
veterán
Schiit Magni 3+
Tényleg bika kis erősítő, végre hallottam az AKG K612 Pro-t kb. úgy szólni, ahogy azt a készítők megálmodták. A többi fejesemmel is OK, de azért a CompositeAmp "mélyebben" beleenged a zenébe. Finomabb, hosszabban hallgatható, a mélyei öblösebbek, mélyebbre mennek, a hangszerhangjai jobban tetszenek, realisztikusabb, zeneibb az egész produkció. Bemelegedve, high gain-t használva próbáltam őket.
Nyilván a Magni 3+ a (használtpiaci) árát bőven megéri, túl sokat nem is vártam tőle, ez még csak a belépő szint a Schiit-nél. Egy nehezen hajtható fejeshez tök jó választás.
(DAC: Starting Point DAC 3 - IC kábel: Van Damme Pro Grade Classic XKE - Fejhallgatók: Denon AH-D2000, Denon AH-D5200, Final Sonorous IV + Type A, HiFiMAN HE400 + FocusPad A, Philips Fidelio X2)
Ahogy nézem már egy újabb verzió érhető el a gyártó honlapján [link] , név szerint Magni+ és Heretic. Mindkettő kérhető választott színben, illetve az előlapot értelmesen variálták: a 6.3-as jack elkerült a potméter mellől, és nem kell hátra nyúlkálni a Gain kapcsolóhoz. Gondolom a belsején is fejlesztettek azóta...
-
szaki58
aktív tag
válasz
vlaca2 #101635 üzenetére
El kell mennem, majd délután átrágom magam rajta, de nekem linux megy a gépemen.
Köszönöm a segítséget. Intézem (ha tudom). Ha végképp nem megy, akkor mi van, ha letiltom a számlámon az erre a címre történő kifizetéseket?! Az az egy kifizetés meg a tanulópénz. Lehetséges-e ez a megoldás végső esetben? -
szaki58
aktív tag
válasz
bitrograde #101632 üzenetére
Azért nekem tetszik. Az ára kevésbé...
Szerencsére nem érzek kényszert a vásárlásra. A mostani rendszerrel elégedett vagyok. -
szaki58
aktív tag
Nekem már volt AK csipes (D70S) DAC-om. Őszintén mondom, nem igazán emlékszem rá. Én az A-B tesztes tipus vagyok, nem pedig az öt évre visszamenőleg minden részletre emlékező. Sokszor az előző nap is gondot okoz, no persze a bortól is függ
No meg attól is függ, hogy milyen fejes lóg a végén.
A mostani fejes erősítőm nagyon bejött, de sok hibát mondanak a felhasználók. Nekem eddig szerencsém volt vele. (A70 Pro)
-
-
szaki58
aktív tag
Sziasztok!
Beregisztráltam az Apple Music oldalára próba időre, de mint kiderült, nem tudom érdemben használni. A regisztráció kérte a számlaszámot a későbbi automatikus fizetéshez, ami rendben is van, iszen mind így teszi.A problémám az, hogy nem tudok szabadulni az Apple Musictól, nem ad rá lehetőséget, hogy töröljem a regisztrációmat.
Tudna valaki ebben segíteni?
-
szaki58
aktív tag
Hamarosan megjelenik.
-
CyberFriend
tag
válasz
Egyszerű 5V tápegységet csomagolnak hozzá, nem iPower-t.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Gzula[HUN] #101624 üzenetére
1-2 éve nem vettem ennyiért, h milyen drága. Most ha kellene, ezt venném, mert milyen olcsó.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Van:
[link]
-
Gzula[HUN]
addikt
Valamelyikőtök nem tudja, hogy az Ifi Zen Can dobozában tarozékként van-e gyári táp?
-
PK45X
csendes tag
-
stellaz
veterán
válasz
PK45X #101614 üzenetére
Nekem androidról és PC-ről is megy táp nélkül. A gyári tápja elég drága, de leveleztem tulajokkal és olvastam teszteket, az alapján minimum kérdéses, hogy érdemi változást hoz-e a sima usb-hez képest. Én egy powerbankot szoktam néha rádugni (lehet kapni usb - "táp fejű" kábelt elég olcsón), én nem igen hallok így sem különbséget, de finomabb fülű tesztelők azt mondják, hogy így kb az iFi ipower hatásával egyenértékű hangot kapnak. Én a tápon nem pörgök, ha apróban szembe jön egy olcsón, akkor majd talán beszerzek egyet.
-
stellaz
veterán
válasz
PK45X #101610 üzenetére
Akkor szerintem dedikáltan HD600-hoz keress dac/amp-t. Nekem van ZenDac V2 és nagyon szeretem a hangját, de lehet, hogy fognak ajánlani itt olyat a tulajok, ami kifejezetten bevált a HD600-hoz.
A ZenDac V2 amúgy szerintem elég jól sikerült kis cucc, jól kinéző, jól megépített, jó hangú és nagyon finom mélykiemelése van, ami sok fejeshez jól jöhet.
-
s4tch
veterán
válasz
PK45X #101606 üzenetére
Na, ezt jó tudni. Mennyiért adják?
HD600-hoz tapasztalatom szerint passzolhat jobban a csöves erősítés (már ha a Rif erősítője is csöves, nem csak a dac szekció). A HD600-at nem hallottam még ezekkel az erősítőkkel, a Zent hallottam más fejessel, a Rifet nyilván nem hallottam semmivel.
-
Zoliee
senior tag
válasz
Ear001 #101564 üzenetére
bala6120 fórumtárssal privátban beszélgettünk a Roon core/Mac Mini-ről.
Ő hívta fel a figyelmema Roon lejátszó és a SOtM sMS-200 Neo használatával kapcsolatban, hogy ne csak Roon Bridge-ként használjam az sMS-200-at, hanem próbáljam ki a Squeezelite módot is.
Ear001 Te már próbáltad? Kíváncsi lennék a véleményedre.
Pár órája hallgatom így, de első blikkre azt mondanám nagyon is rendben.
RAAT-vel szemben így hirtelen azt mondanám: mintha finoman állítottam volna a sharpness potin.
A hosszútávú hallgathatóságát, illetve az előnyeit/hátrányait még tesztelem, friss az élmény, de nagyon bejön eddig:
[kép1]
vs.
[kép2] -
s4tch
veterán
válasz
PK45X #101604 üzenetére
Az említett UK24T egy dac, fejhallgató erősítő nélkül, unbalanced rca kimenettel. Kell venned egy fejhallgató erősítőt mellé. A Zen Dac pedig egy dac + amp kombó, ebben eleve van erősítő is.
Az MQA gyakorlatilag egy halott formátum, eddig sem volt érdemes csak ezért egy fillérrel többet adni egy eszközért, és miután a tidal is átállt flacre, ezután még kevésbé érdemes figyelni a plecsnit.
-
PK45X
csendes tag
válasz
-NoVa- #101602 üzenetére
Alapvetően fejhallgatóval tervezem használni a leendő DAC-ot (UK24T). Ami érdekelt volna mivel a 6.3-as egy régi “technologia” a 4.4 meg egy új, hogy mekkora különbség lehet köztük. Most azon agyalok, hogy vagy egy Ifi zen dac V2-est vennék, vagy a korábban említett UK24T-t. A csöves jobban vonz kicsit, de a kapott hang minősége az amit szeretnék, hogy jobb legyen. Tudom, hogy a Zen dac több és magasabb formátumot támogat (pl.:MQA), mint a csöves dac, de a Rifaudió-ról jobb beszámolókat olvastam.
-
s4tch
veterán
válasz
PK45X #101601 üzenetére
"Ha csak 6.3-as jack kimenetem van, azt egy átalakítóval át tudom-e alakítani 4.4-es kimenetre úgy, hogy minden előnyét élvezhessem a 4.4-es pentaconn kimenetnek?"
Nem. Egy olyan erősítő, amin eleve csak 6.3mm jack van, jó eséllyel unbalanced felépítésű, így egy átalakítóval sem lesz belőle hirtelen szimmetrikus erősítő. Akkor lehet (nem lesz, lehet) előnye a 4.4mm aljzatnak, ha mögötte a jelút is szimmetrikus.
-
-NoVa-
addikt
válasz
PK45X #101601 üzenetére
A 6.3 egy szép klasszikus robosztus unbalanced jack kimenet, a 4.4 pentaconn pedig jelben - földben szeparált, párhuzamos formátum. Mindkettő hasznos, jó, strapabíró, de... Ha te tákolsz adaptert a 6.3-as erősítőd kimenetére, azzal semmit nem változtatsz, az egy unbalanced kimenet lesz. 2.5mm vagy 4.4mm TRRS jack-eknél két egyforma analóg áramköri rész jut a bal - jobb oldalnak, egymástól elszigetelve. Meg opciósan 2 DAC is, stb, aztán sokmindentől függ, hogy mi profitál belőle, mi nem. A legtöbb fejhallgatónál elenyésző a párhuzamosítás előnye, a legtöbb in-ear fülesnél meg óriási, aztán mindkét oldalon vannak kivételek.
Innentől meg az erősítő felépítésén múlik, hogy van-e előny a balanced kimeneten, vagy épp butított-e nagyon a 3.5mm, legtöbbször nagy a két kimenet közti teljesítménybeli eltérés.
-
PK45X
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam róla infót, ezért megkérdezném, hogy van-e teljesítmény, vagy minőségi különbség a 6.3-as és a 4.4 es pentaconn kimenet között (ha van akkor melyik javára?). Ha csak 6.3-as jack kimenetem van, azt egy átalakítóval át tudom-e alakítani 4.4-es kimenetre úgy, hogy minden előnyét élvezhessem a 4.4-es pentaconn kimenetnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Dell notebook topic
- One mobilszolgáltatások
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Nők, nőügyek (18+)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest